PETITIE PRIVIND INFIINTAREA SPITALULUI DE URGENTE MOLDOVA
Sa va ajute cel de sus sa reusiti!
si asa ca suntem cobaii europei si suntem un popor din ce in ce mai bolnav, lipsa sistemului de urgenta ne situiaza pe un aproape ultim loc in Europa... Studentii de la medicina pleaca care cum apuca in strainatate pentru o viata mai buna... in tara nu au loc de asa zisi "Profesori" (PENSIONARI) care nu vor sa iasa la pensie si vor sa ne tina in metodologia veche (spaga, relatii si sistem invechit) dar pe preturi occidentale... Dumnezeu sa ne aiba in paza!
Parerea mea este ca avem ceea ce meritam fiindca poporul roman inca duhneste a ura si invidie.Am vazut o stire in care intr-o sectie noua ,dotata cu tot ce trebuie ,lumea fura hartia,manerele la usi pana si bucati de faianta.Eu am intrat in baie de spital si era cacat pe jos.Apai cum sa modernizezi daca lumea e inca invatata sa se cace in mijlocul curtii, dar hai sa fiu pozitiv si sa sper ca lumea se va schimba :)
Va dati seama ce proiect deosebit este pentru Iasul nostru??Lumea trebuie sa semneze si trebuie sa se faca mult mai mult...mitinguru,cereri cit mai multe.Nu trebuie sa renuntam!
Pentru ca am fost cadru medical si am lucrat de cele mai multe ori in conditii improprii(de la lipsa de materiale sanitare ,echipamente adecvate pana la lipsa de personal)!Chiar in conditii extrem de grele,cu mijloace primitive si uneori improvizate ,ehipamente (stetoscop,tensiometru,garou,seringi-uneori,tampoane,tifon,alcool sanitar,leucoplast,uniforme si incaltaminte adecvata,etc )cumparate din resurse proprii!chiar si medicamente pentru unii pacienti foarte saraci!din resurse proprii insemnand salariu !nu spaga cum se tot spune de ceva vreme!
Pentru ca sunt foarte putine spitale si la noi inca nu se poate pune problema preventiei,pentru ca majoritatea populatiei este imbatranita !preventia se poate face de la varsta foarte tanara si numai prin educatie!ori la noi nu exista inca asa ceva!
| This discussion has been closed. |