Salvați Pădurile României !

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvați Pădurile României !


Musafir

#76

2014-03-27 22:59

Trebuie sa iesim la lupta pt salvarea padurilor,romanu-i frate cu codrul,de existenta lor depinde insasi fiintarea noastra...Dar actiuni hotarite,nu bla bla-uri,asa sa ne ajute D-zeu

Musafir

#77

2014-03-28 05:23

padurile sunt indispensabile si de neinlocuit!
Proprietar de padure

#78 Re: padurea este proprietatea celui care o cumpara

2014-03-28 06:18

#1: -

Padurile nu sunt decat ale celui care le-a cumparat,. le-au crescut si le detin in proprietate. Statul emite abuziv legi prin care impune cum sa-ti exploatezi propriul bun. Padurile se tranzactioneaza la preturi de 1/10 din valoarea lemnului si aceasta datorita legilor defavorizante ale statului. De ce nu cumpara statul toate padurile din Romania sa le tina ei , sa plateasca taxe la primarii si paza si sa nu aiba nici un venit de pe urma lor ci doar cheltuieli.

Cine credeti ca taie padurile?- Sunt hotii de la Romsilva-Statul care dicteaza ce paduri sa fie ciopartite in schimbul unor spagi si comisioane. Un proprietar niciodata nu si-ar distruge padurea, ci ar exploata-o eficient, investind in regenerarea sa .

E usor sa tipe fiecare "SALVATI PADURILE" , sa piarda timpul in strada cu lozinci si pancarde, cei cu adevarati interesati sa faca ceva:

Cumpara o bucata de padure si o protejeaza.

Sa lasam demagogia..


Musafir

#79

2014-03-28 07:30

Stop tăierilor ilegale de păduri !

Musafir

#80

2014-03-28 07:58

semnat si distribuit.mult succes!

Musafir

#81

2014-03-28 10:45

Mă doare sufletul pentru fiecare copac tăiat... Ar trebui acordate subvenţii atât composesoratelor şi ocoalelor silvice, cât şi persoanelor fizice, pentru reîmpăduriri. Pădurea poate fi înţeleasă doar de cei care au şi suflet, nu doar buzunar...

Musafir

#82

2014-03-28 11:10

STOP JAFULUI!

Musafir

#83

2014-03-28 13:00

SALVATI ROMANIA

Musafir

#84

2014-03-28 13:25

Padurile Romaniei sunt padurile noastre ale tuturor,nu sunt padurilor mafiotilor,oamenilor corupti care pentru 100 de euro isi vand si mama, nu le pasa de nimic in lume,nu le pasa de ei de copiii lor, sunt niste oameni de doi lei care nu merita sa traiasca pe acest pamant.
Sunt parazitii societatii pe care trebuie sa ii indepartam, noi oameni simpli si cinstiti si care isi iubesc tara si padurile .

Musafir

#85

2014-03-28 13:32

Scursurile,jegurile societatii si parlamentarii corupti care intra in aceeasi categorie ar trebui condamnati si impuscati .
Stop jafurilor.

Musafir

#86

2014-03-28 13:34

Impreuna vom reusi!<3
Ovi

#87 cauzele incalzirii globale

2014-03-28 13:35

In ultima vreme au fost foarte multe discutii si dezbateri referitoare la schimbarile climatice dar nimic concret din punct de vedere al actiunilor de combatere.
Unul dintre motivele lipsei de actiune este incapacitatea stiintei de a demonstra clar motivele schimbarilor climatice.
Se spune ca este o incalzire globala, se dau tot felul de date, dar iarna 2009-2010 din emisfera nordica a fost una din cele mai dure din ultimii zeci de ani.
Incapacitatea stiintei de a prezice vremea, fie si pe perioade foarte scurte de timp duce de asemenea la inducerea sentimentului de neincredere si nesiguranta a guvernelor si a opiniei publice. Astfel, o stiinta care nu este capabila sa prevada vremea pentru nici macar trei zile nu poate convinge ca va fi in stare sa prezica vremea pe ani de zile.
Iarna din emisfera nordica, din sezonul 2009-2010 a accentuat si mai mult acest sentiment de neincredere. De altfel, in ultima vreme, s-a lasat linistea peste subiectul "incalzirea globala".
Totusi problemele ramin: inundatii catastrofale in unele regiuni ale globului, seceta extrema in altele, seceta urmata de ploi catastrofale, tornade, furtuni extrem de puternice, socuri termice de la o zi la alta, etc. Toate acestea au efece drastice asupra agriculturii si in ultima instanta asupra omenirii.

In cele ce urmeaza vreau sa va prezint o analiza personala asupra fenomenului de schimbare a climei.

In ultimii ani, pe masura ce fenomenele meteo au devenit din ce in ce mai violente, au inceput discutiile (foarte intense uneori) pe tema motivelor acestor modificari. A fost considerat drept principal "vinovat" de aceste probleme un gaz (CO2) a care ar genera un efect de sera care la rindul lui duce la incalzirea atmosferei (caldura de la Soare este evacuata mai greu).

Aici eu am citeva observatii importante:

1. Efectul de sera din atmosfera terestra nu este produs in principal de CO2, este produs de vaporii de apa.

2. Nimeni nu a facut nici o demonstratie credibila a relatiei dintre incalzirea atmosferei si fenomenele meteo extreme (valuri de caldura sau frig, ploi extrem de puternice, secete, etc).
De exemplu daca, global, temperatura atmosferei creste cu 1 grad Celsius, ar putea sa creasca minimele si maximele medii cu 1 grad Celsius ceea ce nu este foarte mult, fara sa avem fenomene extreme.
Aici, ca o alta observatie extrem de importanta, omenirea nu stie in acest moment cum se produce ploaia (sau fulgul de zapada) intr-un nor.
Discutii, ipoteze sint multe dar nimeni nu a produs ploaie (sau fulgi de zapada) in laborator. Formarea picaturilor de ploaie (sau a fulgilor de zapada) este un mister total pentru stiinta actuala.
Acesta este unul dintre motivele principale a incapacitatii in prevederea vremii. Un nor are efecte importante asupra vremii la sol, norii joaca un rol extrem de important in clima Pamintului (numai ca sttinta nu poate prevedea cind se formeaza sau dispar).

3. Pina acum nimeni nu a studiat in mod serios schimbul de caldura pe care il are atmosfera cu alte sisteme (suprafata Pamintului sau vidul cosmic).
Aceasta este greseala majora care s-a facut pina acum.
Nimeni nu a studiat pe unde intra si pe unde iasa caldura din atmosfera si cu ce viteze. Mai jos am facut o analiza a "punctelor de intrare" a caldurii in atmosfera si o idee despre viteza cu care intra.
Ceea ce noi denumim "vreme" este dat de acest bilantul energetic dintre: energia emisa de Soare, caldura care intra in atmosfera si caldura care iasa.
Aceasa ecuatie deosebit de simpla la prima vedere se complica enorm daca incepem sa studiem transformarile care au loc in atmosfera.
Viteza cu care se face transferul de caldura din atmosfera determina temperaturile, vinturile, uraganele, etc

Tinind cont de observatiile de mai sus am inceput sa caut explicatii, pentru ca totusi fenomenele extreme sint, iar in ultimii ani s-au accentuat atit ca amploare cit si ca frecventa de manifestare. Pentru a gasi un raspuns plauzibil am incercat o comparatie intre situatia de acum si cea din anii 1800 (inainte de revolutia industiala).

Modificarile notabile care au aparut intre aceste doua momente:

1. Populatia a crescut de citeva ori.
2. Padurile au fost defrisate masiv, locul lor a fost luat de cimpuri pe care se practica agricultura.
3. Orasele s-au extins extrem de mult ca suprafata.
4. Infrastructura de transport (sosele, cai ferate) s-a extins extrem de mult.
5. Se foloseste preponderent combustibil fosil pentru nevoile energetice ale omenirii.
6. Consumul de energie pe cap de locuitor a crescut extrem de mult. S-a dezvoltat foarte mult turismul de masa (care era aproape inexistent pe la 1800)
a crescut extrem de mult circulatia oamenilor pe distante mici si medii (la si de la locul de munca, vizite, cumparaturi, etc).
Aceasta crestere a consumului de energie pe locuitor este sustinuta preponderent din energia solara din trecut, stocata in combustibilii fosili.
7. Consumul de hrana pe cap de locuitor a crescut foarte mult in unele parti. Se arunca foarte multa mincare (si asta din cauza ca este prea ieftina iar omul
"modern" nu simte efortul depus pentru obtinerea ei), se maninca foarte multa mincare (obezitatea a devenit o problema serioasa in foart multe state).

Consecintele acestor modificari:

1. Injectarea unor cantitati enorme de caldura de catre cimpurile agricole din cauza transformarii energiei solare in caldura.
Acesta este un fenomen care a scapat, in mod surprinzator, atentiei publice. Dupa parerea mea acesta este fenomenul determinant in problemele climatice
cu care ne confruntam noi acum.
Datorita ciclurilor vegetale specifice culturilor agricole si padurilor apar perioade de timp (coacerea culturilor, rasarirea culturilor, etc) in care pe suprafete extrem
de importante de pamint energia solara este transformata in caldura in loc sa fie transformata in energie chimica, prin fotosinteza. De exemplu in regiunile cu clima temperata padurea devine verde in aprilie si frunzele se usuca in octombrie (pe durata de aproximativ 6 luni padurea este verde) in timp ce un cimp agricol cultivat cu griu de exemplu, ajunge la maturitate pe la sfirsitul lui iunie. Pe durata coacerii culturilor agricole nu se produce fotosinteza, energia solara este transformata in caldura.
De asemenea in unele zone cimpurile agricole ramin nelucrate dupa prima recolta, pamintul este expus radiatiei solare, ceea ce duce din nou la injectarea
caldurii in atmosfera.
Prin dimensiunea suprafetelor agricole acesta este fenomenul preponderent care determina problemele climatice (dupa parerea mea).
TEMPERATURA LA SOL ESTE MOTIVUL PRINCIPAL AL INCALZIRII ATMOSFEREI SI AL FENOMENELOR METEO EXTREME.
Fenomenele meteo extreme sint rezultatul unor diferente mari de temperatura intre mase de aer alaturate. Cu cit diferentele
de temperatura sint mai mari cu atit intensitatea fenomenelor meteo este mai mare.

2. Injectarea unor cantitati foarte mari de caldura de catre infrastructura de transport si orase.
Drumurile, caile ferate si orasele (construite preponderent din beton) trensforma energia solara de asemenea in caldura, care ajunge in atmosfera.

3. Injectarea unor cantitati foarte mari de caldura prin arderea combustibilor fosili.
Practic toata caldura folosita la incalzirea locuintelor ajunge in atmosfera (datorita transferului termic prin pereti si ferestre in cele mai bune locuinte caldura ajunge afara in aproximativ doua zile). La fel se intimpla in cazul oricarui proces industrial care necesita energie termica (industrie siderurgica, termocentrale, etc).
Odatorita randamentelor slabe ale motoarelor termice si ale turbinelor pentru generarea energiei electrice (sub 40%) cea mai mare parte a energiei combustibililor fosili folositi la producerea de energie ajunge in atmosfera sub forma de caldura.

4. Emiterea in atmosfera a unor cantitati enorme de CO2, gaz cu efect de sera.

Datorita consecintelor prezentate mai sus ajungem la raspunsuri in cazul problemelor climatice:

1. Datorita incalzirii puternice a solului se incalzesc straturile superioare ale atmosferei astfel incit nu se mai formeaza norii.
Aerul incarcat cu vapori de apa (daca acestia exista) nu se poate ridica la altitudinea la care apa se condenseaza. Asa ceva s-a intimplat in Rusia (de exemplu) in vara 2010 (cu efecte catastrofale pe plan agricol si al mediului, in general).
Asa se explica, de exemplu, lipsa zapezilor si iernile calde din ultimii ani. Iarna 2009-2010 se explica prin faptul ca, din motice necunoscute (oamenii nu stiu de ce se formeaza fulgii de zapada in nori), s-a creat o suprafata suficient de mare se sol acoperit de zapada. Zapada a reflectat radiatia solara si a dus la iarna "severa" (in realitate o iarna normala pentru emisfera nordica dupa tiparele vechi ale climei).

2. Datorita incalzirii rapide a pamintului se incalzeste rapid si aerul de deasupra ceea ce poate determina miscari violente ale aerului (daca in vecinatate
se afla o masa de aer rece).
Aceasta duce la aparitia furtunilor puternice, tornadelor, etc. Asa se poate explica de exemplu, aparitia in ultimul timp al tornadelor in Romania, fenomen de neconceput in cazul tarii noastre in urma cu numai citiva ani.

3. Incalzirea atmosferei la nivel global (in medie). Cantitatea de caldura injectata in atmosfera a crescut foarte mult iar viteza de evacuare a scazut (din cauza
accentuarii efectului de sera).

Ce este de facut:

1. Cel mai important, dupa parerea mea, este sa se incerce sa se mentina cit mai multa verdeata la suprafata pamintului (asa cum era inainte de revolutia industriala).
Verdeata nu o sa permita transformarea energiei solare in energie termica. Acest lucru se poate realiza pe doua directii: impaduriri masive si elaborarea unor tehnologii agricole care sa permita mentinerera cimpurilor agricole verzi pe o durata cit mai mare de timp (de exemplu sa nu se permita ca terenurile agricole sa stea numai arate sau in stare de miriste cu saptaminile). Dupa recoltare ar trebui sa se cultive alte plante care rasar foarte repede.
Modul in care se face acum agricultura este gresit din multe puncte de vedere (foloseste ingrasaminte, pesticide, etc, care distrug solul, injecteaza cantitati enorme de caldura in atmosfera, etc).

Trebuie modifciat modul in care se face agricultura, in acord cu procesele naturale care au loc, nu impotriva lor.

2. "Inverzirea" oraselor si a infrastructurii de transport. Betonul, asfaltul sau caile ferate sint generatoare importante de caldura dar pot fi "mascate" prin plantarea de arbori inalti de-a lungul cailor de transport sau printre blocuri (in orase). Astfel se diminueaza foarte mult cantitatea de energie solara care ajunge in contact cu aceste suprafete, ceea ce duce la diminuarea inportanta a caldurii emanate.

3. Incercarea de a reflecta cit mai multa lumina solara inapoi in spatiu. Asa ceva necesita insa studii de fezabilitate. De exemplu un cimp de oglinzi controlate
(care s-ar putea instala in zonele de desert, de exemplu), costa foarte mult, trebuie determinat in ce masura este fezabil asa ceva. Dar astfel de idei corect aplicare ar putea avea pe de alta parte efecte benefice extrem de importante. De exemplu cu un cimp de oglinzi suficient de mare si amplasat la o distante potrivita de un ocean sa se determine miscarea maselor de aer incarcate cu umiditate spre continent, aducerea ploilor si formarea unor paduri. Dar asa ceva, repet, necesita studii mai ample.

4. Tot ceea ce s-a spus pina acum in legatura cu reducerea emisiilor de CO2 (folosirea mijloacelor de transport in comun, micsorarea numarului de automobile, imbunatatirea randamentelor, etc)

In realitate clima (vremea) este controlata prin nivelul radiatiei solare, nori si strat de zapada la nivelul solului.
Tinind cont ca omenirea nu are habar cum se formeaza ploaia sau zapada in nori si nu au nici o sansa sa controleze nivelul radiatiei solare oamenii nu pot (si nu o sa poata niciodata, din punctul meu de vedere) sa prevada vremea.
Ceea ce pot face oamenii este sa influenteze intr-o anumita masura clima (a se vedea ce am scris mai sus).
Dar aceasta influenta poate fi si zero.

Musafir

#88

2014-03-28 14:48

Pestele de la cap se impute...

Acusi o sa vina iar la noi sa ii votàm, nu?

Musafir

#89

2014-03-28 14:51

Ar fi utila si pedepsirea celor care au girat si au participat la aceasta distrugere,imbogatindu-se prin frauda si crima.

Musafir

#90

2014-03-28 16:28

Cind vor venii ELICOPTERELE si dupa bravii nostri PADURARI care s-au imbogatit peste noapte mai mult ca orce alta categorie de oameni care nu au pus ocana de apa la padure doar in TOLBA.[miliardari in EURO] In timpul lui CEAUSESCU umblau cu BICICLETA si erau mindri ca au cu ce ajunge la canton acum....,,,

Musafir

#91

2014-03-28 18:13

Consider ca trbuie pedepsite foarte aspru defrisarile de paduri. Societatea civila trebuie organizata in asa fel incat sa aiba un cuvant greu de spus in ceea ce priveste initierea unei norme juridice cu caracter penal, care sa fie inclusa in Codul Penal al Romaniei, considerand aceasta fapta, la fel de grava ca si omorul deosebit de grav.Cu stima!
momarlan

#92 Re:

2014-03-28 18:15

#89: -

Absolut de acord si necesar.


Musafir

#93

2014-03-28 18:21

Salvati Padurile Romaniei! Strainii ne apreciaza padurile, pentru ca pe ale lor le-au distrus deja, si acum si-au dat seama ce au facut si ce au pierdut. Sa nu ajungem asemeni lor, plini de regrete. daniela vlad

Musafir

#94

2014-03-28 18:52

Din putinele lucruri pe care conducerea inca nu le-a terminat de distrus... ceva bun nu stiu sa fi facut...

Musafir

#95

2014-03-28 19:30

Mi se pare extrem de ciudat că factorii decizionali nu iau atitudine împotriva jafului național. Sinceră să fiu, nu cred că va lua nimeni nicio măsură pentru a stopa această mârșăvie.

Musafir

#96

2014-03-28 23:51

AR TREBUI SA SE DEIE O LEGE CA TIMP DE 500 DE ANI SA NU SE MAI DEFISEZE PADURILE

Musafir

#97

2014-03-29 06:06

Doamnelor, domnilor, tineri cetățeni români, lăsați-le dracu de prostii și baliverne scrise pe retelele de socializare și gândiți-vă la soluţii ca să facem ceva pentru țara asta, fiindcă odată cu aderarea româniei la organizațiile internaționale s-au înmulțit numărul străinilor doritori (stabili financiar în țara lor) care cumpără pământul acestei țări de la oamenii nevoiași, sub pretextul aderării României la UE, asta fiindcă lacunele judiciare le permit străinilor să facă acest lucru. Juriștii care reprezintă interesele juridice ale țării, au uitat ce este Dreptul de preempţiune, dar și faptul că statul român trebuie obligatoriu să aibă acest privilegiu (să fie prevăzut în constituție), fiindcă vorbim despre vânzarea din pământul țării. Vă amintesc că în Noul Cod Civil la art.1730 Dreptul de preempțiune este definit astfel: alin.(1) În condiţiile stabilite prin lege sau contract, titularul dreptului de preempţiune, numit preemptor, poate să cumpere cu prioritate un bun, iar la art.1731 sunt definite condițiile astfel: vânzarea bunului cu privire la care există un drept de preempţiune legal sau convenţional se poate face către un terţ numai sub condiţia suspensivă a neexercitării dreptului de preempţiune de către preemptor, în art.1739Cod Civil este menționat faptul că Dreptul de preempţiune este indivizibil şi nu se poate ceda, iar în art.1740Cod Civil este menționat că: Dreptul convenţional de preempţiune se stinge prin moartea preemptorului, cu excepţia situaţiei în care a fost constituit pe un anume termen. În această situație dacă Statul Român este trecut ca preemptor și ar trece pământul din domeniul privat în domeniul public, pământul țării ar fi intangibil și indivizibil pentru aceia ,,membrii UE sau nonUE’’ care în țara lor nu mai au pământ și râvnesc la al nostru, motivând că nu este lucrat și a fost lăsat pârlog, permițând străinului (cetățean al UE) să muncească pământul dar în același timp să îi culeagă și roadele pe care le trimite toate în țara lui de origine, iar dacă noi vrem să cumpărăm produsul finit trebuie să îl plătim la prețul din țara celui care îl prelucrează. CONCLUZIA! este că străinii au început cu achiziționarea pădurilor care se vând la de 10 ori mai puțin prețul față de cel din țara lor, la noi îl cumpără cu 1500€ hectarul (10.000m²) iar la ei în țară cumpără 1 hectar de pădure cu 35000€. Gândiți-vă juriști că dacă străinii cumpără pământul cu ce este pe el, în mod automat beneficiază și de ce este în interiorul lui, asta fiindcă fiind proprietar străin îi sunt aplicabile legile țării lui, nu ale noastre care nu îți permit să exploatezi subsolul. Odată cu achiziționarea pădurilor proprietarii străini nu au niciun interes să o păstreze/îngrijească pentru sănătatea poporului (fiindcă proprietarul nu este român), defrișând-o sălbatic și haotic urmărind profit, astfel că poluarea va fi mai intensă fără pădure și rata bolilor va crește în rândul cetățenilor români aflați în apropierea zonelor defrișate. Dacă statul român ar avea acest privilegiu și NU ar permite înstrăinarea pământului românesc decât între români născuți, crescuți aici, statul intervenind extremis ca preemptor doar când cineva vrea să îl vândă (Arenda fiind permisă pentru a nu sta pământul pârlog) unui străin. Juriștii sau/și organele abilitate care își doresc la viitorul țării și al urmașilor lor, ar trebui să se gândească că dacă Țara asta România este vândută bucată cu bucată, la un moment dat se va termina, iar noi cetățenii unei țări cu strămoși şi istorie, o să fim considerați apatrizi, iar străinii cumpărătorii pământurilor româneşti se vor stabili în clădirea Palatului Parlamentului şi vor decide ei ce vor pentru pământurile cumpărate, excluzându-i pe aleşii care acum în mod dezinteresat permit să li se vândă ţara, gândindu-se doar la bani şi la traiul actual al lor şi al familiilor lor, nicidecum la viitorul unei ţări şi a cetăţenilor care o locuiesc şi îi votează sperând inutil la ceva mai bun. Oamenii aceia care şi-au dorit să vină străinii să îi salveze, acum au venit prin intermediul unor organizaţii internaţionale, dar nu să îi/ne ajute ci să ne cumpere pământul şi aerul care îl respirăm, ce concluzie trageţi? decimarea naţiei române asta fiindcă pe unde a fost (călcat, muncit..) românul a creat ceva durabil, inegalabil, demn de toată lauda, da dar pentru ei în ţările lor, fiindcă aici aleşii ne ajută să ajungem şomeri ca să plecăm în alte ţări şi să muncim pentru alte naţii şi popoare.
GÂNDIŢI-VĂ OAMENI BUNI ŞI SALVAŢI CE SE MAI POATE SALVA, fiindcă primele semne deja sunt simţite de mulţi cetăţeni români, tineri şi vârstnici, rămânând şomeri înainte de termen în propria ţară, De ce? fiindcă avem ce face într-o ţară aşa de mare şi bogată (dacă şi-o doresc atât de mult străinii), dacă cineva s-ar preocupa de administrarea interesată a necesităţilor ei, cât şi protejarea cetăţenilor care o mai populează încă, în anumite zone ale ţării.
În art.1746 Cod Civil Legiuitorul menţionează următoarele aspecte: terenurile din fondul forestier aflate în proprietate privată se pot vinde cu respectarea, în ordine, a dreptului de preempţiune al coproprietarilor sau vecinilor, şi iar, este exclus statul care este protectorul pământului şi responsabil al existenţei naţiei române. Cineva parcă voit nu a introdus în legea ţării, paragraful în care Statul reprezentat de aleşii poporului, să fie cel care intermediază şi nu permite niciodată vânzarea pământului românesc.
Aplicabilitatea Art.1.759Cod Civil în care (1) Exercitarea opţiunii de răscumpărare de către vânzător se poate face numai dacă acesta restituie cumpărătorului preţul primit şi cheltuielile pentru încheierea contractului de vânzare şi realizarea formalităţilor de publicitate, NU este valabilă pentru cetăţenii străini UE sau non UE fiindcă ,,mă repet’’ au altă legislație care protejează pământul ca pe o moștenire cu valoare inestimabilă.
DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!!!

Musafir

#98

2014-03-29 07:47

Urmariti reportajul Antenei 3,
http://m.youtube.com/watch?feature=em-upload_owner&v=du7zuk4ExTo
daca suportati fara sa va vina rau....
Chiar nu vede nimeni, chiar nimanui nu-i pasa, absolut toti sunt o adunatura de nemernici....?!

Musafir

#99

2014-03-29 09:09

Sa avem grija de ceea ce avem, paduri, munti, natura, sate. Cu intelepciune sa ne folosim de toate lucrurile din jurul nostru ca sa ne bucuram de ele cat mai mult timp si sa lasam o mostenire frumoasa copiilor nostri pentru ca ei sa duca mai departe cultura si traditiile nostre pe aceste meleaguri si sa nu fie nevoiti sa ia drumul pribegiei in cautare de o viata mai buna.

Musafir

#100

2014-03-29 09:35

Distrugerea padurilor din Romania inseamna distrugerea mediului din aceasta tara, iar distrugerea mediului din Romania inseamna distrugerea sanatatii noastre si a copiilor nostri. Iar distrugerea sanatatii copiilor nostri reprezinta o forma mascata de genocid.