Salvați Pădurile României !

 

 

 

Stop tăierilor ilegale de păduri !

 

http://www.fordaq.com/newsletter/3430/harta(1).jpg

Dezastrul din pădurile României: în ultimii 20 de ani s-au tăiat ilegal 366.000 ha de pădure, cauzând prejudicii de 5 miliarde de euro.

Click pe harta pentru a accesa  Google Forest Watch!

 

 

 

Solicităm măsuri  reale pentru combaterea tăierilor ilegale: orientarea controlului pe zone de risc, aplicarea EUTR 995/2010, urmărire prin GPS a maşinilor care transportă  masă lemnoasă, operaţionalizarea SUMAL.

 

 

 

Stop falimentării şi înstrăinării pădurilor !

 

http://www.fordaq.com/newsletter/3430/Antena3.jpg

Sute de mii de hectare teren forestier au fost înstrăinate în perioada 2006-2013 către fonduri de investiţii străine. Unele tranzacţii au avut la baza retrocedări frauduloase – a se vedea, spre exemplificare, vânzarea munţilor Puru, Galbenu, Petrimanu, obţinuţi cu acte false şi înstrăinaţi unor investitori din Austria.

Click pe imagine  pentru a urmari  un documentar  Antena 3: ”Peter Pilz , politician austriac:Voi aveti  paduri ieftine si Guvern la fel de ieftin!”

 

Solicităm schimbarea reglementarilor silvice ,politicilor  fiscale  şi administrative  , politici care  prin suprareglementare, suprafiscalitate   , abuzuri  si hartuire   conduc  proprietarii de paduri  către vânzarea proprietăţilor la preţuri derizorii sau către tăieri ilegale.

 

 

 

Pentru o alocare financiară echitabilă în viitorul PNDR pentru sectorul forestier !

 

http://www.fordaq.com/newsletter/27008/PNDR.png

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, a propus 0 (ZERO) EURO subvenţii din bani europeni pentru sectorul silvic în perioada 2014-2020. Proiectul PNDR a fost întocmit de firma austriacă GBI Consulting pentru 3,5 milioane EURO, fără TVA, conform unui contract din august 2013.

 

Click pe imagine pentru a urmari o prima propunere a alocatiilor PNDR

 

 

 

Solicităm, pentru pădurile României, măsuri  de silvomediu  şi  protectie impotriva schimbarilor climatice, accesibilizare  şi dezvoltare durabilă în viitorul Program  Naţional de Dezvolatare Rurală 2014-2020!

 

 

Măsuri  de sprijinire a prelucrării locale a masei lemnoase !

 

http://www.fordaq.com/newsletter/3430/Schweighofer.jpgFirma cu capital austriac Holzindustrie Schweighofer prelucrează anual peste 2,6 milioane metri cubi  rasinoase , având o pozitie dominanta pe piata lemnului. Compania  a anuntat investiţii într-o nouă fabrică care să ducă capacitatea totală de prelucrare la aproximativ 3,5 milioane metri cubi pe an. Capacitatea de prelucrare ar depăşi, în această situaţie, resursele forestiere de răşinoase care pot fi furnizate de pădurile României, conducând la supraexploatare şi tăieri ilegale.

Click pe imagine pentru o analiză a resurselor si prelucrării primare a lemnului de răsinoase in România

 

 

Obiectiv: crearea de locuri de muncă, prelucrare superioară a masei lemnoase  şi dezvoltarea zonei rurale; descurajarea concentrării economice în prelucrarea lemnului.

 


Tobescu Constantin    Contactați autorul petiției