S.O.S. familia!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția S.O.S. familia!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-22 16:49



Musafir

#902

2013-08-22 17:22

Doresc ca aceasta petitie sa fie semnata de cit mai multi crestini autentici, nu caldiceisi cuminti
Margareta

Musafir

#903

2013-08-22 18:33

SPER SA NU VAD LA TV ACEL CUPLU ANORMAL.
DORIM NORMALITATE.

Musafir

#904

2013-08-22 19:02

Sper din tot sufletul ca toti oamenii cu bun simt sa se alature acestei petitii si sa semneze impotriva promovarii in spatiul public, in general si prin media, in special, a HOMOSEXUALITATII...!!!

Musafir

#905 Re:

2013-08-22 19:04

#903: -

Cum adica "sper sa nu vad la tv acel cuplu"... pai domne, NU TE UITA la acea emisiune! E atat, dar atat de simplu sa apesi pe un buton al telecomenzii!


Musafir

#906 Re:

2013-08-22 19:06

#904: -

Si eu "sper din tot sufletul" ca aceasta petitie sa nu insemne decat apa de ploaie care se evapora dupa un timp. Si asa va fi.

Ovi

#907 Subiect

2013-08-22 19:10

Cele mai rele lucruri in tot acest "razboi" e judecata (si aici ma refer la a judeca persoane, nu la gandire) si generalizarea.

Imaginati-va, doamna Captilin ca poate sunt adolescenti care tocmai isi descopera sexualitatea si pe langa faptul ca e un mare soc pentru ei, sa nu spun si de frica de genul, daca nu o sa ma mai iubeasca parintii, daca nu o sa ma accepte prietenii, cum de mi se poate intampla asta tocmai mie, daca sunt doar 10% asa, de ce am eu ghinionul sa fiu tocmai eu... si lista poate continua. Cunosc toate aceste angoase, fiindca si eu inca ma lupt cu ele, dar de prin februarie, am reusit sa ies dintr-o depresie in care nu de putine ori incercam sa gasesc cea mai putin dureroasa cale de a-mi curma viata, gandindu-ma ca asa se va termina totul cat mai repede. Si atunci nici nu implinisem 18 ani. Acum, am obosit si m-am saturat sa am astfel de ganduri la adresa mea si cu timpul am ajuns sa accept ceea ce sunt, desi si acum sufar cand vad ca eu nu v-oi fi acceptat de lume. Cei care spun ca este o alegere, oare ei chiar cred ca orice om pur si simplu decide sa se simta atras de acelasi sex, doar asa ca "e la moda", sau ca "americanii si capitalismul" sunt de vina? Va puteti da seama, doamna Captilin ce drama se petrece in mintea unui om cand in final trece de la faza "poate ca eu nu sunt atras; poate ca ma uit la ei cu atat interes pentru ca poate vreau si eu sa arat ca ei" la faza urmatoare, aceea in care mintea iti spune verde in fata "uite ce bine ii sta lui cu tricoul ala, uita-te ce ochi incredibili are, uite ce dragut e". Sunt de parere ca e mai mult o tragedie, nu o drama. Imaginati-va cu cata scarba ajunge sa se uite in oglinda un astfel de om, fiindca stie, ca din aceasta cauza el nu va fii fericit, pentru ca nu va putea fi el insusi.

Sincer, nici eu nu sunt prea incantat de ideea Paradei Gay. Eu cred ca se poate face lobby pentru drepturile acestei minoritati si in alt fel. Acea parada, in care marsaluiesc oameni imbracati in culori stridente, vulgari samd, nu reprezinta nici 5% din masa totala de oameni LGBT, care isi traiesc viata ca dumneavoastra, care iubesc si isi doresc sa fie iubiti, care isi aduc si ei aportul la societate prin munca si plata taxelor, se se simt si ei tristi si simt nevoia de o imbratisare si care la sfarsitul zilei de lucru, cand ajung acasa, vor sa isi sarute persoana iubita.

In schimb, cred ca toti care arunca cu pietre nu isi imagineaza un cuplu gay ca fiind doi barbati/doua femei care se trezesc dimineata la 6, trebuie sa mearga la lucru la 8, scapa la 5 si vin obositi acasa. Cred ca majoritatea semnatarilor petitiei dumneavoasra isi imagineaza ca a fi gay inseamna sa faci circ in continuu asemanator paradei gay, sa umbli pe strada dand din fund ca si cum ti-ai rupt soldul, sa gesticulezi in toate felurile, sa vorbesti cu o voce pitigaiata si daca se poate sa faci ci sex in public, imi pare rau sa ii dezamagesc.

Din nou, doresc sa reamintesc oamenilor ca dintre adolescentii care ajung sa se sinucida fac parte din grupul LGBT si sunt cu mult mai multi decat urmatoarea categorie. Acest lucru nu este cauzat de faptul ca "ei s-au descoperit gresala si acum incearca sa se indrepte" sau "fiindca l-au pierdut cu totul pe Dumnezeu". Acest lucru se intampa datorita urii. Pentru ca nu poti sa o numesti altfel decat ura. Aici nu ma refer la dumneavoastra, fiindca poate aveti si dumneavoastra ingrijorarea zilei de maine cu privire la fiica dumneavoastra si astfel sa fi ajuns sa faceti aceasta petitie. Dar va rog sa va uitati pe pagina de facebook a proTV-ului unde prezinta stirea din Rusia in care 5 barbati au atacat o persoana transexuala. Majoritatea celor care au comentat spuneau ca s-ar fi alaturat celor 5 cu placere. Ce ar putea sa creada un adolescent care tocmai acum a descoperit ca face parte din LGBT? In Rusia, legea lui Putin de a interzice "propaganda gay" a dat frau liber organizatilor neofasciste care au inceput sa vaneze homosexuali si ii bat in mijlocul strazii, urineaza pe el, au fost cazuri in care i-au torturat si la unii adolescenti, cu varste intre 15 si 18 ani, au filmat si pozat starea in care erau dupa acea "corectie" si i-au pus sa zica pe camera ca sunt niste "poponari infecti, ca distrug specia umana" samd ca mai apoi casetele sa fie trimise parintilor acestor adolescenti. Dumneavoastra va puteti imagina ce fel de viata mai poate avea acel adolescent? Eu chiar sunt curios cati dintre acestia NU s-au sinucis. Daca s-ar pune in practica o lege ca aceea din Rusia, sa fiti sigura ca Noua Dreapta nu se va lasa invitata de doua ori sa "curete" Romania.

Legat de familie, ce pot spune... Ganditi-va la faptul ca majoritatea homosexualilor nu vor sa mai aiba nicio legatura cu tot ce reprezinta biserica, fiindca toti acei oameni care ii hulesc, care striga moarte, striga sus si tare ca Dumnezeu e cu ei. Familie exista fie ca este doar un concubinaj, fie ca este oficiata la starea civila, fie ca e oficiata de preot sau e un simplu parteneriat, ca acela pe care Cernea il doreste. Atat timp cat ai doi oameni care se iubesc, ai o familie. Aici doresc sa fac o paranteza: Cu siguranta ca aveti dreptate, exista homosexuali pentru care iubire nu inseamna decat sex, sa nu zic de care, dar sa nu credeti ca heterosexualitatea nu isi are si ea obsedatii ei sexuali. Dar din nou, marea majoritate sunt oameni normal care doresc sa aia un prieten/prietena pe care sa-l/s-o iubeasca si acea iubire sa fie reciproca, doresc pe cine aproape, astfel ca sufletele lor sa se completeze, sa simta ca vor face tot ce trebuie pentru acea persoana, vor sacrifica totul pentru ea. Si cand ajungi la un astfel de sentiment, nu e corect ca cineva sa vina si sa spuna ca tot ce vrem noi sa facem este sex. Sa inchei aici cu paranteza si sa ma intorc la familie. Stiti, doamna Captipilin ca un act de parteneriat (sa nu ii spunem casatorie, ca am agitea prea multe spirite) intre doua persoane, acesta este menit sa ii ajute si la asigurarea de sanatate, are mai multa putere decat un testament atunci cand unul din cuplu moare samd (aici nu ma prea bag, fiindca nu cunosc legea). Au existat cazuri de cupluri gay care au trait mai multi ani din viata lor impreuna decat separati si cand unul dintre acestia si-a pierdut viata, familia (adica rudele de sange, mama, tata, sora) au venit si au luat din lucrurile pe care acestia le-au construit impreuna. De ce? Legal au avut tot dreptul, pentru ca ei legal nu formau o "familie".

In concluzie, vreau sa va ganditi cu totii de cel putin 3 ori inainte de a numi homosexualii degenerati, bolnavi, satanisti, anormali. Oricand cineva care se afla si el in situatia mea de anul trecut va va auzi. Pe langa toatea angoasele pe care acesta le are, ce sa creada el cand aude pana si o persoana iubita ca ii striga moartea? Ce va crede un adolescent care, in cautare de informatii care sa il ajute sa se accepte pe el insusi va da de aceasta petitie si va ajunge sa citeasca aceste comentarii, ce va crede el? Ca e un mutant, un monstru. Ca nimeni nu il iubeste. Ca nimeni nu o sa-l iubeasca. Ca pentru acesti oameni, el nu este un om, ci si un experiment esuat al naturii, un degenerat. Si apoi, ziua, saptamana, poate chiar anul urmator, dupa ce mintea lui a intors aceste comentarii, aceste ganduri in toate felurile, oamenii "normali" vor veni acasa si cand v-or porni televizorul, o sa vada "...Baiat/Fata gasit/gasita spanzurat/spanzurata..."

Musafir

#908 Re: Subiect

2013-08-22 19:12

#907: Ovi - Subiect

iti va sterge comentariul...

Ovi

#909

2013-08-22 19:16

Sincer, imi va parea rau, fiindca de cat de multe ori am fost intrerupt in timp ce il sriam, mi-a luat vreo 3 ore sa il scriu. Si in plus nu am zis nimic jignitor, si sper ca si ea va fi corecta.
Daniel

#910 Re: Subiect

2013-08-22 19:37

#907: Ovi - Subiect

De la ce spuneti dvs si pana la a proclama asazise drepturi, si a se face campanie incisiva de acceptare a lor ca fiind normali e cale lunga. Nu spun sa dam cu pietre in ei, nu sa-i condamnam ci sa condamnam comportamentul lor deviant; Nu trebuie linsati dar nici nu trebuie promovat ca fiind normal modul lor de viata. De ce trebuie promovate scarboseniile si mizeria umana ca fiind ceva pur si frumos cum este unirea dintre un sot si o sotie; De ce trebuie sa murdareasca institutia familiei atacand-o in cel mai josnic mod, coborand-o la nivel de relatie animalica, Nu mai numiti ANORMALUL NORMAL si MINCIUNA ADEVAR! pentru ca in final nu veti mai discerne intre ele!


Musafir

#911 Re: Re: Subiect

2013-08-22 20:03

#910: Daniel - Re: Subiect

Uite ce iti propun eu: nu condamna tu "comportamentul meu deviant". Daca e cineva in masura sa o faca, acela va fi Dumnezeu in viata de apoi, daca exista. OK?

Si daca esti casatorit/a, spune-mi si mie cu ce ti-ar fi murdarita familia prin faptul ca doi homosexuali se iubesc la casa lor, indiferent ca au sau nu actul de parteneriat civil in sertarul biroului. Sper ca vei veni cu argumente solide.

amelia

#912 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 895

2013-08-22 20:11

#895: Dana Captilin - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

e e e , dar pe tine cine te dojeneaza , tu atotstiutoare , vezi ca ingamfarea si iubirea de sine sunt pacate mari  ; nu toata lumea e sfanta si iti voi reaminti ca MANTUITORUL  a venit sa vindece oameni bolnavi nu sfinti . sfinti parinti? SFANT ESTE UNUL SI NIMENI ALTCINEVA SI ACELA E DOMNUL si spre deosebire de tine EL nu sterge pe nimeni si nu ameninta desi are TOT DREPTUL  sa o faca , dar , un mare DAR , E SPECIFIC LUI CA NE INGADUIE SI TOT DUMNEZEIESC CA NE IUBESTE . ca o paranteza vreau sa iti amintesc ca si din partea sustinatorilor tai sunt foarte multi care calomniaza si nu folosesc unton adecvat dar pe ei nu ii stergi ; fii dreapta pana la final nu ceva de genul : cine nu e cu mine e impotriva mea .

Ovi

#913

2013-08-22 20:13

Relatie animalica? Ati citit ce am scris despre o familie gay "normala"? Sau, daca ati citit, ati inteles? Credeti ca eu nu pot iubi la fel de mult o persoana ca si dumneavoasta? Singura diferenta este ca eu v-oi iubi un barbat, iar dumneavoastra o femeie. Dar sa nu credeti ca intr-o relatie homosexuala totul se invarte in jurul sexului. Exista, adevarat si uscaciuni, dar acestea sunt umane, apar si la heterosexuali, nu numai la noi. Obsedati sexuali, nimfomane, promiscuitate, lista tinde spre infinit.

Eu, sincer, nu sunt de parere ca o familia poate primi acest statut numai dupa vizita unui preot si o ceremonie religioasa. Eu sunt de parere ca o familie este o familie atat timp cat doua persoane se iubesc. Si acesta este cel mai divin sentiment.

Poate daca politica ar fi corecta si am avea partide care sa respecte ideologiile politice, adica sa stim clar, partid socialist: sustine egalitatea intre oameni, deschide granitele pentru imigranti, este internationalist, este progresist, doreste secularizarea, apara minoritatea gay. Partid de dreapta: este conservator, sustine o societate ierarhicizata, apara religia si biserica, este nationalist si pastrator al traditilor, vede lumea ca fiind decadenta in starea ei actuala samd. Daca am avea astfel de partide, care sa stim clar ca atunci cand o sa il votam ei o sa respecte ideologia, fiti siguri ca nu o sa fie nevoie de astfel de parade.

Dar sincer, va pot spune eu ca nu dupa statutul de sot si sot ci dupa faptul ca ei pot fi vazuti in fata legii ca formand o familie. Ca sunt 2 jumatati al unui intreg. Iar acest drept, sincer, mi se pare important, fiindca legal, una e sa fi vazut doar ca un coleg de apartament si alta ca partener de viata. Daca va deranjeaza, nu nimiti acest act casatorie, nimiti-o parteneriat. Nu ii numitit soti, numitii parteneri si gata povestea.

Si sincer, nu mi se pare condamnarea corecta de orice fel ar fi ea. Dar, sa discutam de comportamentul deviant. As dori, de dragul discutiei sa... rotunjim, ca sa spun asa comportamentele celor doua mari diviziuni ale sexualitatii umane. Nu bagam in seama stereotipurile, ci ne referim la niste cupluri normale.

Dumneavoastra aveti o sotie, eu am un partener. Amandoi ne iubim partenerii de viata. Fiecare dintre noi isi duce viata cam in aceleasi tipare. Dormit-Lucru-Ajuns acasa-Relaxat (mers in oras, sau prin parc, sau chiar si in fata televizorului, fiecare stie si face ceea ce il face sa se simta bine)-Dormit. Pai, la iesirea in oras, dumneavoastra sunteti cel care isi va putea tine sotia de mana, sa o sarutati, in timp ce eu va trebui sa adopt o atitudine glaciala fata de partenerul meu, de frica sa nu fim vorbiti pe la spate, huliti, injurati sau altele poate si mai rele.

Daca se ajunge la sex, fie cel penetrativ, fie cel nepenetrativ, aici va prebui sa va spun sa nu va luati dupa stereotipuri si-sau filme porno. Nu toti homosexualii fac sex penetrativ si sa va spun sincer, inca ma lupt sa ma accept asa cum sunt, dar ma sperie ideea sexului penetrativ...
Pai, momentan, nu gasesc nimic deviant aici. Sa mergem mai departe, poate e vorba ca al meu e partener, nu sotie. Si cred ca marea cearta a inceput deoarece unii se simt atrasi de barbati (si nu ma refer doar sexuala, fiindca se pot forma legaturi la fel de puternice ca intr-o relatie hetero) cand relatia care produce copii este cea heterosexuala.

Si asa ajungem la intrebarea, de ce sunt unii homo, altii bi, altii asexuali si cei mai multi hetero. Sincer sa va spun, nu stiu, nu stim, nu se stie clar nimic. Exista "enspe" teorii care zic ca e vina unei mame prea posesive si a unit tata distant, sau e genetic, sau e mediul de vina... Adevarul este ca momentan acestea sunt doar niste teorii. Pana nu vom afla clar cum functioneaza ADN-ul si creierul uman, nu putem stii, dar putem emite ipoteze. Si sincer, de vreme ce homosexualitatea a existat din imemorial, la fel ca si heterosexualitatea, pe baza unor ipoteze, nu mi se pare prea corect sa fie numita comportament deviant. Acum, daca ne referim la aparitia copiilor, adevarat, intr-o relatie gay, ai ai ce fecunda ca sa apara un copil, dar sa o numesti boala din cauza asta mi se pare la fel de aberant cum e sa numesti un cuplu hetero care nu vrea sa aiba copii/nu poate avea copii ca fiind bolnav.

EDIT: Si sincer, daca privim lucrurile dpdv sociologic, e normal ca intr-o societate mai dezvoltata sa existe iluzia ca sunt mai multi homosexuali. Fiindca dezvoltarea tehnologica a dus la dezghetarea mintii oamenilor si s-a ajuns, mi se pare mie mai usor la principiul findamental al Crestinismului si anume iubirea aproapelui, adica toleranta. Astfel, intr-o societate toleranta oamenii au mai mult curaj sa spuna cine sunt, ce simt samd, decat intr-o societate in care iti este frica sa misti in front. De aceea ni se pare acum ca asistam la "invazia gay". Incercati sa comparati Romania cu Iranul. Va spun eu, nu o sa gasiti mai multi gay in Romania sau SUA decat in Iran, procentul va fi tot acelasi 7-10%, diferenta e ca in Iran le va fi frica sa spuna cine sunt, fiindca ii asteapta spanzuratoarea. Cautati acel scandal in care mulahii au spanzurat doi adolescenti de 17-18 ani fiindca erau gay. Cand ONU a sarit pe ei cu drepturile omului, imediat au observat autoritatile iraniene ca ei nu erau gay, ci defapt au violat o minora de 13 ani...ma lasi...

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-22 20:21


eugen A, (SIC)

#915 Re: Re: Re: Re: Re: 860 A

2013-08-22 20:40

#860: A. - Re: Re: Re: Re: cu sigutanta ca tolomacul esti tu , jignesti si nu esti sters , hm... la o simpla statistica mondiala se va vedea clar ca implicatiile grace in soc. si umanitate . le-au adus persoane considerate foarte hetero si normale , vezi monstrul din amsteten , vezi miile de incesturi , vezi miile de benzi de golani proveniti din familii foarte hetero , vezi -te pe tine insuti , rezultat nereusit al unei familii hetero. samanta discernamantului ? la o usoara analiza , multi o au , numai cand ajung dupa gratii , o armata de avocati , il sau o scot fara discernamant . si multi sunt din cei ce se bat ca tine cu pumnul in piept , care esti foarte curajos sub semnatura de A.dar sunt sigura ca in realitate niciodata nu vei aparea in fata , aici in spate si sub anonimat e gratis sa spui orice ptr ca stii ca , captilin nu te va sterge , bucura -te , oarecum  asta e minutul tau de glorie

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-22 20:57


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-08-22 21:07



Musafir

#918 Re: Subiect

2013-08-22 21:36

#907: Ovi - Subiect

Daca si tu ai fi corect, ai recunoaste urmatorul lucru - dintre cei care au comentat aici pentru a sustine petitia, nu a scris unul ca ar dori moartea, arestarea sau brutalizarea cuiva. Si totusi apare constant  din partea ta si a altora argumentul acesta cu ura, dorirea mortii samd.

Multi dintre cei despre care spui ca te urasc te considera victima unei confuzii, o victima folosita de cine are interesul pentru a induce o mentalitate marxista, distorsionand conceptul de familie si dizolvand astfel comunitatile. Acest lucru nu e facut de catre homosexualii din acele comunitati, uneori nici macar cu acceptul lor, ci printr-o campanie care pretinde a le reprezenta interesele. Ai sa observi - dar nu ai sa recunosti - ca nu oamenii cu aceasta orientare sunt considerati un pericol social (in afara de cei care promoveaza alte ... moduri de viata; exemplele abunda), ci lobby-ul in sine, pentru ca are cu totul alte scopuri decat esti facut sa crezi. Cand vad atatita care au imbratisat minciunile lui Alfred Kinsey ca filosofie de viata, si stiu ca sunt minciuni, cunoscandu-le detaliat istoria, nu imi poti cere sa sprijin o perspectiva bazata pe (sau influentata de ) ele. Vei spune ca perspectiva ta se bazeaza strict pe experienta personala, dar tu te-ai nascut tabula rasa, ca noi toti, ai fost format de mediul in care ai trait. Acest mediu, in ultimii 20 si ceva  de ani, a absorbit respectivele idei si le-a propagat prin mijloacele de comunicare in masa; destui am crescut cu ele si ne-am trezit abia la maturitate, intelegand rostul lor. Si tu iti interpretezi impulsurile in functie de ideile acumulate.

Oricat incerci sa vezi lucrurile in alb si negru pentru a le simplifica (crezand ca unii te sustin complet si toti ceilalti te urasc), exista si o cale de mijloc. Lasand la o parte impactul asupra societatii, problemele sunt unele naturale, biologice - un medic iti poate spune ce riscuri implica actele fizice (nefiresti) intre persoane de acelasi sex, care e speranta medie de viata a persoanelor homosexuale, ce s-a observat de-a lungul deceniilor cu privire la stilul lor de viata samd. Stil de viata care difera enorm de la om la om, evident; nu difera insa consecintele actelor fizice,  prin care natura trimite un mesaj foarte clar.

Iarasi, daca ai fi corect, ai recunoaste ca interzicerea propagandei LGBT in Rusia nu a legalizat in niciun fel actele violente comise impotriva unei persoane. Acestea au fost si au ramas ilegale, pe cand tu spui ca legea a dat frau liber organizatiilor neo-fasciste. Cei care comit asemenea fapte sunt anti-sociali, sadici, sociopati etc; opozitia lor nu e una gandita, ci pur si simplu cauta victime. Solutia este prinderea si izolarea/ consilierea lor, pentru ca sunt pericole publice, nu impunerea homosexualitatii ca ceva firesc. Ei nu reprezinta majoritatea in nicio comunitate - sper ca vezi asta; sunt un fenomen nedorit. Niciun om sanatos la cap nu vrea sa vada acte de violenta animalica impotriva cuiva  (exceptie fac poate criminalii in serie, violatorii de copii etc), nu vrea ca pe strada lui, in orasul lui, in tara lui sau altundeva sa se intample asemenea lucruri. Ori ca tu si altii sa sugerati ca toti oamenii care nu sunt de acord cu normalizarea homosexualitatii (in tari ca a noastra constituie majoritatea cetatenilor) sunt sociopati, neo-nazisti, posibili infractori etc mi se pare complet deplasat.

 

 

 


Musafir

#919

2013-08-22 21:39

Sustinem intrutotul aceasta miscare!

Musafir

#920 Re: Re: Subiect

2013-08-22 21:57

#918: - Re: Subiect

"Iarasi, daca ai fi corect, ai recunoaste ca interzicerea propagandei LGBT in Rusia nu a legalizat in niciun fel actele violente comise impotriva unei persoane. Acestea au fost si au ramas ilegale, pe cand tu spui ca legea a dat frau liber organizatiilor neo-fasciste. Cei care comit asemenea fapte sunt anti-sociali, sadici, sociopati etc; opozitia lor nu e una gandita, ci pur si simplu cauta victime. Solutia este prinderea si izolarea/ consilierea lor, pentru ca sunt pericole publice, nu impunerea homosexualitatii ca ceva firesc. Ei nu reprezinta majoritatea in nicio comunitate - sper ca vezi asta; sunt un fenomen nedorit. Niciun om sanatos la cap nu vrea sa vada acte de violenta animalica impotriva cuiva  (exceptie fac poate criminalii in serie, violatorii de copii etc), nu vrea ca pe strada lui, in orasul lui, in tara lui sau altundeva sa se intample asemenea lucruri. Ori ca tu si altii sa sugerati ca toti oamenii care nu sunt de acord cu normalizarea homosexualitatii (in tari ca a noastra constituie majoritatea cetatenilor) sunt sociopati, neo-nazisti, posibili infractori etc mi se pare complet deplasat."

 

Ti se pare exagerare pentru ca nu traiesti in pielea unui homosexual si stii ca niciodata nu va striga cineva dupa tine "huooo heterosexualule". Pentru ca nu ai avea puterea sa citesti stirile din Rusia daca ti-as da link-uri. Pentru ca in Rusia, desi violentele respective sunt inregistrate, politia nu face nimic. NIMIC! Pentru ca nu ai citit comentariile de pe pagina de fb PRO Tv in care o multime de romani sustin s-ar fi alaturat cu cea mai mare placere celor 5 barbati care au batut in plina strada un om pentru ca avea alta orientare sexuala. Pentru ca si asa, politia romana in momentul asta are o atitudine absolut deplorabila cu privire la rromi, unguri si gay- am un prieten politist, el nu stie ca sunt homosexual dar mereu il intreb despre servici, cazuri, cum e mediul in sectie. Nu e de bine.


Musafir

#921

2013-08-22 22:31

Acum vreo 20 de ani am cunoscut, prin prieteni, unul care mi-a devenit si mie apoi prieten. Clasic, as zice. Problema e ca nimeni nu stia pe atunci ca era "homo", desi tuturor ni se parea "cam ciudat". Pana la urma, intr-o vara cand ne-am adunat toti la familia uneia dintre amice, mi-a spus chiar el despre ce e vorba.I se parea ca eu o sa-l inteleg si ca nu=l voi "judeca". Am fost chiar magulita ca sunt prima care afla, desi pe moment,si putin naucita: nu stiam cum sa incep sa ma raportez la el de aici inainte!E un intelectual extrem de cultivat, umanist, f. sensibil, creativ, asa ca am putut dezbate noi in toate felurile ce e cu "homosexualitatea".Am aflat si cum a inceput totul ( baieti de la tara, trimisi cu caprele, stau la taclale si cei mai mari le arata celor mai mici "pasaricile", care impresioneaza puternic, de unde imaginatia incepe sa lucreze, raman amintiri, flash-uri, dorinte neexprimate s.a.m.d.), si cum, ulterior, era pe punctul de a se insura si chiar credea ca o iubeste pe fata respectiva, dar lasa totul balta, brusc, si dispare. Isi vede de studii si traieste toata viata singur, cautand sa nu se afle nimic despre orientarea lui. Evident, are parteneri, dar mereu in alt oras, cat mai departe de ochii cunoscutilor.
Il intreb eu recent, stiind ca acum nu mai e cazul sa se ascunda, daca e de acord cu tam-tam-ul care se face pe tema asta si ce are de gand. Mi-a spus ca lui ii e suficient ca stim cativa, cei mai apropiati lui, ca in rest, prefera sa-si vada de treaba ca pana acum, ca-si "duce crucea" si gata. Fara ostentatii, fara "suflat in dramba".
Omul a stiut sa fie discret si discretia a devenit pentru el o arta. Nu a fost nevoit sa minta pentru ca nu a facut vreodata caz de preferintele lui. Cu barbatii s-a comportat ca intre barbati, iar cu femeile ca un barbat cu femei, minus flirturi, idile, evident. Absolut neutru. ( Asa ca eu am semnat petitia asta pentru ca am un model de om care e" altfel" , dar fara sa perturbe cu nimic apele din jur. Fiecare o sa dam seama pentru ce facem aici, acum, cat stam in trup si avem inca sansa se reparam. Nu ma "apar" decat in masura in care sunt constrans la ceva care nu mi-e propriu. Mi-e impropriu. Amicul nostru nu ne-a "inoportunat" cu nimic, pt. ca dincolo de preferinta lui sentimentala si erotica, era absolut firesc. Nu amesteca sexul, iubirea cu prietenia, profesia, vecinatatea etc.Posibil si din cauza generatiei trecuta de 50 de ani, cu ceva mai multe maniere si cultura. Imi cer scuze daca lezez pe cineva
Dana Captilin

#922 Cateva lamuriri

2013-08-22 22:51

Dragii mei, petitia asta este, sa zicem, ca o grila. Asta nu inseamna ca punctele ei trebuie sa acopere celelalte puncte de vedere ale fiecaruia. Unora li se potriveste grila si atunci nu acopera nimic. Altora insa, nu li se potriveste grila. Nu-i bai, pt ca nu intentionez sa impun nimanui nimic. Aici e ca peste tot in lume si-n viata: fiecare-si face alegerea proprie (eu cred ca Bunul Dumnezeu nu a lasat rele si bune, ci a lasat drepte; de aceea, la El nu exista mult/putin, urat/frumos, destept/prost, mic/mare; cred ca Dumnezeu a lasat lumea asta perfecta, asta insemnand cu tot ce-i trebuie sa supravietuiasca, sa iasa din impas, sa gaseasca resurse de revenire in momentele de alunecare).

Dincolo de tot ce s-a scris si se va mai scrie, nu pierdeti din vedere mai ales faptul ca suntem cu totii IMPREUNA in aceasta viata, hic et nunc. Cand te uiti de foarte de sus spre Pamant, de ex cand esti in avion, nu vezi pestii din ape, vezi doar luciul albastru al apei. Sau verde. In functie de ce traieste/exista in acele ape, si culoarea. Ma intristez doar la gandul ca Dumnezeu, care singurul doar El ne poate vedea pe toti in ansamblu, nu ne mai vede la fel de luminosi precum si-ar fi dorit sa ajungem, precum puteam ajunge, precum suntem creati sa devenim. Daca eu, tu, el, ea, cativa dintre noi ne lasam dusi de manii, de interese personale omitand faptul ca prin asta ii putem aduce celuilalt un disconfort care-l arunca in dispret, ne lasam traiti de ganduri pesimiste si morbide, fara puterea de-a nadajdui la bine, la un bine comun tuturor (nu binele meu, nu binele tau), in acest caz culoarea noastra nu e tocmai placuta.

Poate ati observat ca oamenii plini de viata si bunatate, precum copiii, arunca in jurul lor o lumina placuta, imperceptibila ochilor, insa palpabila prin atmosfera de bine degajata: mai o gluma, mai un zambet, mai o privire ingaduitoare, gesturi si dovezi care ne aduc in ipostaza de-a dori sa pastram contactul.
Se mai intampla sa iasa si scantei, dar atunci n-ar trebui puse paie pe foc prin cuvinte jignitoare care spun mai multe despre cel care le rosteste/scrie, decat despre cel catre care sunt indreptate. Cand scrii/spui asa ceva, prima persoana care citeste/aude esti tu insuti, si asta iarasi spune multe despre respectul de sine.

Revenind, cred ca in functie de ceea ce gandim/simtim si felul in care exprimam asta, radiem lumina calda sau creem in jurul nostru o negura rece. Nu mai conteaza, la privirea de ansamblu, ca, din 100 de oameni, 40 sunt pasnici si zambitori, ce se vede in ansamblu este majoritatea celor 60. Dar vedeti voi... in majoritatea asta a celor 60 de oameni innegurati nu te nasti. Caci omul se naste pur si bun. Insa exista riscul ca, dintr-un gand necurat sa ajungi in altul, apoi intr-o fapta necurata, e ca un carusel in care ajungi sa te invarti fara sa mai gasesti directia. Si atunci Dumnezeu nu ne mai judeca pe fiecare dupa faptele sale proprii, ci si dupa faptele sale indreptate catre ceilalti.
Eu cam asa percep, simplist spus. Or, noi traim intr-o lume a luminii, inteleasa in toate formele ei: caldura, sanatate, resursa, caci din lumina cresc si plantele, se purifica si apa de bacterii si toate procesele din organism isi fabrica vitalul. De acest vital avem nevoie toti. Inafara resurselor exterioare noua, cea mai importanta resursa pt om e resursa sa, interioara. Dumnezeu ajuta sufletul incercat, este singura mangaiere care aduce si celelalte mangaieri si singura caldura care ne aduce resurse interioare. Iar mangaierile reciproce care ne sunt la indemana in mod simplu tuturor sunt hrana vie.

S-ar putea sa observi, de ex, ca planta din ghiveci are cateva frunze galbene. Te gandesti ca ii trebuie apa, si-i pui. Si-i mai pui, crezand ca-si va reveni, dar observi ca planta are din ce in ce mai multe frunze galbene, apoi se usuca si moare. Si atunci, dupa ce ai pierdut-o, abia atunci te gandesti ca nevoile plantei poate erau altele - lumina, linistea, ghiveciul etc. Frunzele galbene erau strigatul de ajutor pe care tu n-ai stiut sa-l oferi. Nu tot ceea ce faci crezand ca e bine este si bine.
Pt asemenea situatii, cel mai bine e sa cauti informatia pastrand mereu vie in minte ideea ca se poate sa te inseli. Doar asa poti afla binele care face bine, si nu binele care poate, fara voie, sa faca rau.

Acum, ce vreau eu sa zic este ca am observat ca sunt, printre NOI, unii care nu achieseaza cu petitia, asta neinsemnand neaparat ca au si inteles-o. Luati petitia asta ca pe o frunza galbena, prima din toate frunzele, si incercati, asa cum fac si eu si multi de aici, sa gasiti, deci sa GASIM impreuna o solutie pt a pastra binele in viata: lumina, caldura, culoarea, prospetimea, bucuria. Daca reusim sa salvam planta, ea apuca sa faca si flori si fructe.
Nu-mi mai puneti intrebari care cer raspunsuri categorice, eu nu-s aici decat o voce infima intre toate vocile noastre, nu detin adevarul absolut, nu vreau sa supar pe nimeni, nu vreau sa provoc resentimente, nici intrigi. Nu va pot raspunde la rautati (adica pot, dar ironia o prefer situatiilor in care glumesc relaxat, si nu si-ar avea rostul aici), nu va pot raspunde la intrebarile deplasate de la drumul drept pe care-l are strict topicul petitiei, nu va pot raspunde la intrebari la care n-a reusit omenirea de cand e ea sa-si raspunda. Pentru asta aveti, dragilor, creiere si inimi. Folositi-le cu prisosinta, ca din ce le folositi mai mult, din aia se perfectioneaza.

Insa, va pt raspunde la intrebari legate de subiectul pus in discutie, cu calm si sincer interes reciproc (nu artificial), va pot raspunde la comentarii care au puncte comune intre noi.

Si, a propos de puncte comune, mai cred si ca fiecare om e o insula si un pontifix (in sensul de 'constructor de poduri'), in acelasi timp. Esti degeaba insula, daca nu ai poduri construite spre celelalte insule. Ramai izolat, si asta e doar alegerea ta, nu intra in responsabilitatea nimanui nici legatura, precum nici izolarea. Dar pt situatii extreme, in cazul in care apele ar creste, sigur ca ar trebui sa ne ajutam. Eu, de pe insula mea, pun o caramida, tu de pe a ta pui alta, pana la urma ajungem impreuna la mijloc pe un pod comun. Asa ar trebui sa se petreaca lucrurile. Cu singura specificatie, ca materialele ar trebui sa fie aceleasi, ca sa nu se darame legatura.

Va rog sa nu confundati ajutorul dat de o mana intinsa spre, cu impinsul cuiva sau trasul de cineva. Ar fi ca-n bancul cu fapta buna facuta de Bula. Care fapta? A ajutat sa treaca o batrana strada. Dar ea a vrut? Nu conteaza, Bula a trecut-o, ca sa faca o fapta buna.
Nu suntem in viata asta ca sa ne aflam in treaba (sau in bancuri), suntem ca sa ne intelegem rostul unic, apoi rostul comun. Si astea se imbina atat de bine cand se regasesc, incat merge totul de la sine, fara fortari, fara exagerari, fara impins/tras, care e pierdere de timp, energie si rost. Asa ar fi ideal. Si am putea spune chiar si bancuri, mai apoi.

N-o mai luati asa in tragic; transformati, mai bine, sentimentele pe care incercati sa mi le puneti mie in carca, in linistire sufleteasca si veti intelege ca nimeni nu poate fi vinovat de gandul/fapta cuiva, insa oricine poate ajuta pe cineva. Important este ca structura noastra umana sa nu ne-o alteram singuri cu negativitate.

In rest, astept numai de bine. Doamne ajuta!


Musafir

#923 Re: Cateva lamuriri

2013-08-22 23:40

#922: Dana Captilin - Cateva lamuriri

Redactasem niste intrebari legate de petitie, jumatate de pagina de raspuns la anumite afirmatii dar in final, mi-am dat seama ca nu are rost... Imi dau seama ca poate ai trecut prin o gramada de greutati si probleme, de aceea abunzi de atata evlavie (sper sa fie cuvantul corect), ti-ai gasit echilibrul si calmul retragandu-te si crezand in divinitati, afisand automat acel aer se superioritate, siguranta ca pe tine nimic nu te mai poate atinge pentru ca tu crezi in Allah. Sau care-o fi adevaratul Dumnezeu. Majoritatea care-ti vor citi comentariul vor ramane cu gura cascata intrebandu-se in sinea lor "wooow... ce a fumat?!"

Puteai la fel de bine sa scrii doi kilometri de comentariu "cu aburi" si plin de Adami, Eve, Dumnezeu... inca nu ti-ai dat seama  de raul pe care incerci sa il faci prin petitia ta. Tu, Pura, Sfanta si Preafericita Dana... simt ca esti pregatita sa o iei pe calea calugariei si sincer, chiar te rog sa faci asta. Daca pamantul asta atat de divers in tot si toate e o apasare pentru tine, nu poti face fata,  retrage-te intr-o chilie si du viata simpla si plina de rugaciune pe care ti-o doresti. Nu va face nimeni vreo petitie prin care sa te impiedice in acest proces.

 

 

 


Musafir

#924

2013-08-23 04:49

Cred ca o asemenea emisiune contribuie doar la amplificarea putrezirii morale vizibila la tot pasul in Vest. Asememea emisiuni sunt de prost gust și 'formateaza' masele pentru acceptarea casatoriilor homosexuale. Rusine ProTV și atentie: indiferenta este, in acest context, o atitudine vinovata!
Dan

#925 Re:

2013-08-23 05:23

#17: cristinacirstea -

Copiii nu apartin lumii ci familiei din care provin, iar Dumneavoastra ca mama aveti responsabilitatea sa-i aratati ce este normal si ce nu. E corect ca avem libera alegere dar atunci cand ti se baga pe gat tot felul de idei absurde si anormale e normal sa se ia atitudine. Nu Dumnevoastra i-ati dat viata acestei fete ci Dumnezeu, dar viata ei e acum in mainile Dumnevoastra, puteti sa va prefaceti ca o cresteti sau puteti sa ii inoculati niste valori morale, nu va obliga nimeni! Mama are un mare cuvant de spus in cresterea unui copil, de aceea ar trebui sa va ganditi daca e bine ca un copil sa fie sau nu bombardat cu idei tampite. La fel a-ti spune si daca fata ar veni sa va ceara bani de droguri sau incercati sa-i explicati ca nu sunt bune .....? Pana la urma ar fi alegerea ei daca vrea sa consume sau nu (asta reiese din ceeea ce scrieti, mai ganditi-va)




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...