Sistem de vot cu liste nominale

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Sistem de vot cu liste nominale

Geangu

#1 Alegeri preferentiale pe liste

2012-12-12 08:12

Solutia propusa de Dvs., corecta in principiu, va avea dificultati tehnice la numaratoarea buletinelor de vot. O solutie tehnica ce rezolva aceasta problema in spiritul propunerii Dvs. este sistemul preferential pe liste cu numararea computerizata a preferintelor.
Gasiti detalii la adresa http://cgsepl.blogspot.ro/

Cu urari de succes,
C. Geangu

Musafir

#2

2012-12-12 08:20

Recomand http://cgsepl.blogspot.ro/ pentru detalii tehnice privind aplicarea in practica a propunerii.
Viorica

#3

2012-12-12 09:42

Va felicit pentru initiativa.As doti daca se poate sa initiati o noua petitie pentru modificarea in sistem de urgenta a legii referendumului.De asemenea,poate studiati posibilitatea de a aduna semnaturi pentru o noua lege de organizare si functionare a Curtii Constitutionale si a tuturor institutiilor juridice,dominate de politrucii basisti si care nu suporta ei daunele pentru prejudiiciile cauzate POPORULUI ROMAN,de pe urma caruia traiesc ei in lux si bogatie.
Cristian B

#4 Re: Alegeri preferentiale pe liste

2012-12-12 15:39

#1: Geangu - Alegeri preferentiale pe liste

Stimate domnule Geangu,

Va multumesc pentru comentariu si pentru detalii. In mod evident, sistemul propus de mine este este perfectibil. Dupa cum ati remarcat, el este doar schematizat, nu detaliat. Ma bucur mult ca sunt si alte persoane care au descifrat - in mod independent - acest mecanism care aduce si proportionalitatea votului, si adjudecarea mandatelor in functie de numarul de voturi obtinute, inlaturand neajunsurile celor doua sisteme de vot (pe liste si uninominal). Ramane doar sa-i facem si pe alesii neamului sa renunte la sistemul de tip clientelar... ceea ce - evident - va fi cel mai greu.

Sunt dispus si-mi face mare placere sa colaborez cu dvs. pentru a implementa acest sistem in Romania, dar si pentru alte initiative din domeniul politic, social, economic, cultural etc. ma puteti contacta la adresa: reformasocietatii@gmail.com

Cu stima,

C.B.

Liste SUEDEZE sa blocam noi mafia din Partide

#5 da liste ca in Suedia

2013-01-25 22:56

Vreau liste SUEDEZE
Partidul da lista iar cetateanu poate alege din lista pe cine doreste.