SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!


Musafir

#51

2014-04-09 17:27

Sper ca semnaturile noastre sa aiba valoare... insa, la cat de "bine" merg lucrurile in tara noastra, mira-m-as!!!

Musafir

#52

2014-04-10 05:54

Medicina este un domeniu vast, care începe de la o investigare complexă şi aprofundează (sau ar trebui să o facă) TOATE cauzele care declanşează atât de variatele forme de somatizare sau de boală. Parcursul ulterior include un tratament bazat pe sistemul OM+aparat de suport (familie, "aparţinători") şi pe tratamentele disponibile, recomandate personalizat. Acest lucru se întâmplă în alte state europene din UE la care dealtfel am aderat, ţări despre care spunem de atâtea ori că sunt "mai civilizate".

Cum ar putea fi posibilă excluderea suportului psiho-emoţional din acest parcurs? Poate în acest caz ar fi o idee să existe chestionare online şi să ne conectăm cu toţii la internet, să bifăm tiparele de probleme şi să nu ne mai cunoaştem medicul de familie, medicii curanţi de diferite specializări, să le trimitem pur şi simplu analizele şi să comunicăm prin chestionare, care să aibă ca finalitate livrarea la domiciliu a medicamentelor respective, după plata acestora cu cardul. Aşa.. la fel cum ne-am cumpăra o pereche de pantofi online...

Voi ce părere aveţi?

Musafir

#53

2014-04-10 09:56

sustin!

Musafir

#54

2014-04-10 12:13

Schimbarea unei legi e necesara, studiez in Germania si ma intristeaza cand ma gandesc ca in Romania nu toti oamenii, nu toti copii au accesul la diagnostic si la o interventie timpurie (si nici de alta natura) pentru ca nimeni nu e dispus sa plateasca pentru aceste servicii. In elaborarea unei legi de acest gen ar fi folositor sa privim in afara, de exemplu Germania, si sa fim ca profesionisti constienti si de faptul ca doar formele validate de terapie pot fi finantate; forme care demonstreaza ca ajuta persoana si ca efectele se mentin pe termen lung (durata depinde de gravitatea psihopatologiei). De asemenea si modul in care cineva ajunge sa fie psihoterapeut ar trebui sa fie mai drastic (nu bazat doar pe o scrisoare de la supervizor si pe cumularea unui numar de credite si a unui numar de ore de practica); in Germania se da un examen de stat pentru a putea practica. Imi doresc din suflet sa ma intorc in Romania, e o tara care creste incet, dar merge in directia buna. Ma bucur ca exista o astfel de initiativa, care a mai existat si in trecut in CPR dar nu stiu motivele pentru care ea nu a ajuns mai departe.

Musafir

#55

2014-04-10 14:01

Multe lucruri ar fi altfel in Romania daca am merge la psiholog. Avem nevoie de consiliere, chiar si cei dintre noi care aparent se descurca.

Cedam din cauza stresului, ne ratam potentialul din cauza lipsei de indrumare si pierdem relatii pentru ca nu stim ce vrem.

Musafir

#56 Re: petitie online

2014-04-11 05:41


Musafir

#57

2014-04-11 12:35

Daca dorim cu adevarat o societate in care omul sa beneficieze de ajutor, in ceea ce priveste sanatatea fizica, psihica, emotionala si comportamentala, nu putem exclude contractele cu, casa de asigurari a psihologilor care lucreaza in domeniul Clinic si Psihoterapeutic.
Camelia Calauz


Musafir

#58

2014-04-12 16:02

Este important ca fiecare cetatean al Romaniei sa semneze aceasta petitie .

Musafir

#59

2014-04-13 11:06

Serviciile psihologice sunt benefice si necesare atunci cind avem nevoie. Este o initiativa foarte buna

Musafir

#60

2014-04-24 12:57

Formati o echipa de lobby care sa contacteze parlamentarii specializati pe legea sanatatii, etc.

Musafir

#61

2014-04-25 03:21

Nedreptatile si imperfectiunile sistemului sunt fara numar astfel ca este bine cand oamenii lupta fiecare pe bucatica lui