Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#8426 ALIMENTE - BENEFICIARI SUNT INCLUSI TOTI DISPONIBILIZATII OLTCHIM si ARPECHIM

2013-10-03 09:37

http://www.primariavl.ro/media/k2/galleries/1276/IMG_6611.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SE DISTRIBUIE in Ramnicu Valcea : strada Ferdinand, segmentul aflat între bulevardele Nicolae Bălcescu şi Tudor Vladimirescu.





SA NU UITATI DISPONIBILIZATII OLTCHIM SI ARPECHIM < TREBUIE SA AVETI LA ZI CARNETELE DE SOMAJ SEMNATE SI PARAFATE PENTRU A BENEFICIA DE ACESTE ALIMENTE > .
ANUNTATI-VA COLEGII CA BENEFICIAZA TOTI CEI DISPONIBILIZATI SOMERI !!!!

SUNTETI INCLUSI AUTOMAT PE LISTELE DE DISTRIBUIRE, DOAR PRIN PREZENTAREA LA PUNCTUL DE DISTRIBUIRE CU BULETINUL SI CARNETUL DE SOMAJ VIZAT LA ZI BENEFICIATI DE ACESTE PRODUSE. SUNTETI INCLUSI PE LISTE !!!



CEI DISPONIBILIZATI IN ARGES BENEFICIATI IN JUDETUL VOSTRU !



"În cadrul programului PEAD: cinci categorii de beneficiari (pensionari cu pensia sub 400 lei, beneficiari de ajutor social, şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM, inclusiv cei care nu mai primesc indemnizaţia de şomaj, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi beneficiarii unor legi speciale – invalizi, veterani şi văduve de război, agresati politic, eroi-martiri şi luptători ai revoluţiei din decembrie 1989 şi ai revoltei de la Braşov din noiembrie 1987, cu veniturile primite pe baza acestor legi speciale mai mici de 400 lei) "

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/7313-persoane-defavorizate-eligibile-pentru-ajutoare
Persoane defavorizate eligibile pentru ajutoare

Persoane defavorizate eligibile pentru ajutoare

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Listele persoanelor cele mai defavorizate de judeţ, beneficiare ale acestor ajutoare alimentare, au fost întocmite de către instituţiile cu atribuţii legale în acest sens, respectiv, Casa judeţeană de Pensii Vâlcea, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea, Direcţia Generală Protecţia Persoanelor cu Handicap Vâlcea, precum şi de către cele 89 de primării organizate la nivel de judeţ.

În urma centralizării acestor liste a rezultat un număr de 55.216 persoane eligibile pentru anul 2013 în cadrul planului anual PEAD – 2013, după cum urmează:

• Familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat modificată şi completată – 8.157 persoane eligibile

• Şomerii înregistraţi, potrivit prevederilor Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată – 6.671 persoane eligibile

• Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie, sau după caz din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună – 24.383 persoane eligibile

• Persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate – 15.474 persoane eligibile

• Invalizii, veteranii şi văduvele de război, persoanele care au efectuat stagiul militar, în anii 1950-1961, într-o unitate de muncă, persoanele agresate din motive etnice în perioada 1940-1945, eroilor martiri şi luptătorilor la Revoluţia din 1989, precum şi cei ai revoltei de la Braşov 1987, unor categorii de artişti interpreţi sau executanţi liber - profesionişti, persoanelor beneficiare ale unui ajutor pentru soţul supravieţuitor, ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, sunt sub 400 lei/lună – 531 persoane eligibile.

Potrivit Acordului de cooperare, pentru anul 2013 au fost stabilite în vederea distribuirii, către persoanele cele mai defavorizate din judeţul Vâlcea, următoarele cantităţi de produse alimentare/beneficiar:

 făină 17 kg,

 mălai 9 kg,

 paste făinoase 0,500 kg,

 ulei 5 l,

 roşii în suc propriu 0,800 kg

 zacuscă 0,800 kg,

 conservă carne porc 0,900 kg,

 miere 0,250 kg

 zahăr 3 kg

La acest punct dezbaterile s-au concentrat pe situaţia plăţilor pentru subvenţii şi pe acordarea ajutoarelor persoanelor celor mai defavorizate în cadrul planului anual PEAD – 2013.



Cabinet Prefect Vâlcea, Mircea Nadolu

b1tv

#8428

2013-10-03 10:52

Iar s-a trezit proasta satului cu mesajele repetetive , de aici denota cat de ingusti la minte sant acesti noi sindicalisti mincinosi si profitori.
BUREBISTA

#8429

2013-10-03 11:00

Cerneve chiar esti idiot ,prin vanzarea Ramplastului vrei tu sa salvezi Oltchimul si dupa ce termini de vanzare si putinele active care mai sant profitabile ce faci? De aici rezulta ca voi din sindicatul asta nou infiintat nu doriti decat repornirea si vanzarea catre PCC acelor trei secti care mai raman si vezi ca prosti din cele trei sectii incep sa se dea de gol cu aceasta stategie, santeti niste nesimtiti, noi traim voi muriti.

Musafir

#8430 Privatizarea Oltchim

2013-10-03 11:01

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://adevarul.ro/economie/afaceri/oltchim-piraeus-banca-transilvania-privatizare-1_524bf238c7b855ff56eddcb4/index.html

Privatizarea Oltchim se poate prelungi până în primăvară. Combinatul negociază credite de 8-9 milioane de euro cu Piraeus şi Banca Transilvania



Combinatul chimic Oltchim negociază în această perioadă acordarea unui credit de 6-6,5 milioane de euro de euro de la Piraeus, alte 2-2,5 milioane de euro de la Banca Transilvania, în vreme ce 6-7 milioane de euro sunt aşteptate din vânzarea Ramplast, a declarat Corneliu Cernev, liderul sindicatului Victoria. „Sumele propuse pentru a intra în contul combinatului sunt aproximativ 6—6,5 milioane de euro de la Piraeus, 2—2,5 milioane de la Transilvania Bank şi să sperăm că în jur 6—7 milioane după vânzarea Ramplast. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru recapitalizarea Oltchim în sensul de a porni anumite secţii, de a achiziţiona materii prime pentru procesul de producţie şi cel mai important aspect, pentru înfiinţarea Oltchim II. Valoarea acestei societăţi se ridică la 274 de milioane de euro. Oltchim II cuprinde secţiile funcţionale, electroliza I şi II, PVC, monomerii, platforma Bradu etc. Oltchim I va rămâne cu datoriile şi cu instalaţiile care nu au nicio perspectivă de repornire şi care nu au mai fost folosite de mult timp”, a afirmat Cernev, potrivit Agerpres.ro. El a mai spus că viitorul proprietar al Oltchim va fi cunoscut cel mai probabil în această iarnă, dar procesul de privatizare al entităţii Oltchim II se va prelungi până în primăvara anului viitor. Oil Gas Trade, singurul grup interesat de Arpechim În afara ruşilor de la Oil Trade Gas, care au avut discuţii cu OMW pentru rafinăria Arpechim, restul companiilor interesate de Oltchim nu au menţionat nimic de activul de la Piteşti. În ceea ce priveşte Oltchim I, acesta va fi valorificat de creditori pentru a fi recuperate datoriile, după care va fi declarat faliment, au mai spus reprezentanţii combinatului. Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea, unde lucrează peste 2.300 de salariaţi. Societatea se află începând din luna ianuarie în insolvenţă.




Musafir

#8431 Oltchim, vândut pe bucăți

2013-10-03 11:06

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/oltchim-vandut-pe-buca-i-104673

Administratorii judiciari de la Oltchim au decis să scoată la licitație secția producătoare de profile PVC, Ramplast, pe care speră să obțină aproximativ șase milioane de euro, fără TVA • Decizia a fost luată vineri, 27 septembrie, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Creditorilor • Cel mai probabil, secția va fi cumpărată de compania Dynamic Selling Group, un furnizor al Oltchim-ului de ani de zile, apropiat de Constantin Roibu • Vânzarea Ramplast-ului este o condiție esențială pentru ca două bănci să acorde combinatului un împrumut de aproximativ opt milioane de euro • Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a antepronunțat în privința cumpărătorului.

Vânzarea secției producătoare de profile PVC, Ramplast, este, în opinia administratorilor judiciari ai combinatului Oltchim, singură șansă pentru accesarea unui capital de lucru, dar și pentru obținerea unui împrumut de circa opt milioane de euro de la două instituții bancare. Decizia a fost însă aspru criticată de liderul Sindicatului Liber, Mihai Diculoiu, un apropiat al fostului director Constantin Roibu, care s-a opus vehement vânzării Ramplast-ului, amenințând chiar cu proteste pe platforma chimică vâlceană. Vineri, 27 septembrie, Adunarea Generală Extraordinară a creditorilor a hotărât vânzarea instalației Ramplast, care va fi scoasă la licitație cu strigare pe data de 8 octombrie.

„Este o secție din afara perimetrului Oltchimului și face termopane, uși, profile și așa mai departe. Lucrează cu PVC și, bineînțeles, toată feroneria din Germania. Dar, pentru noi, e important dacă putem să o vindem și putem să avem capital de lucru ca să pornim celelalte instalații. Va fi vândută înainte de Oltchim 2. Nu este o secție pe fluxul de producție chimică în combinat, este o secție care, de fapt, prelucrează ceea ce combinatul producea odată, PVC-ul. Astăzi nu mai produce PVC, îl cumpără din Ungaria. Ea este o secție importantă, nu spun că nu este importantă, dar, pe fluxul chimic, ea nu are nicio importanță. Din punctul nostru de vedere, apariția Oltchimului 2 este condiționată și de apariția unor resurse financiare și totul se bloca dacă nu aveam aceste resurse. Deci, și înființarea Oltchimului 2 costă și toate aceste costuri și repornirea instalațiilor și capitalul de lucru mai mare erau legate de vânzarea acestui obiectiv. Este o secție profitabilă, bineînțeles", a declarat, pentru ZIUAnews, liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Vosganian: cumpărătorul ar putea fi un furnizor din zona Galați-Brăila

Cu o zi înainte ca decizia privind scoaterea la vânzare a Ramplast să fie luată oficial în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Creditorilor, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat că secția ar putea fi vândută către un furnizor din zona Galați-Brăila. Din informațiile deținute de ZIUAnews, care au fost confirmate și de liderul de sindicat Corneliu Cernev, furnizorul despre care vorbea ministrul Economiei este compania Dynamic Selling Group. În ceea ce privește declarația făcută de Vosganian înainte de semnarea deciziei de vânzare, Corneliu Cernev ne-a spus: „Nu s-a antepronunțat, pentru că Dynamic-ul este firmă care lucrează cu Ramplastul de mulți ani de zile și sunt cei care folosesc profilele de la Ramplast. Ei sunt singurii care au depus ofertă de cumpărare, cred că e o lună de zile de când au depus oferta, pentru că decizia s-a luat vineri, dar a mai avut loc o tentativă, cu două săptămâni în urmă și nu a fost președintele AVAS-ului în țară, deci discuția e mai veche. Nu am cunoștință în afară de Dynamic de altă firmă care s-ar fi înscris".

Vânzarea secției Ramplast, condiție pusă de bănci

Corneliu Cernev a dezvăluit, pentru ZIUAnews, că Oltchim va primi un împrumut de aproximativ opt milioane de euro de la Piraeus Bank și Banca Transilvania, însă instituțiile bancare așteaptă ca vânzarea Ramplast-ului să fie finalizată. Practic, aceasta este o condiție esențială pentru ca băncile să acorde respectivul împrumut, întrucât acestea doresc o dovadă că Oltchim are capital de lucru. „În afară de vânzarea Ramplast-ului, vor mai fi și două bănci, Piraeus și Transilvania, care ne vor acorda un împrumut. Negocierile sunt avansate sau chiar finalizate, cei de la bănci așteptau să se facă vânzarea Ramplast-ului, să vadă că avem un capital de lucru și ei să vină lângă. Dacă pe Ramplast vor obține în jur de șapte milioane de euro, celelalte două vor veni cu opt milioane de euro, șase Piraeus și două Transilvania", a susținut acesta.

Sindicatul Liber nu vrea vânzarea Ramplast

Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber de la Oltchim, s-a arătat împotriva scoaterii la licitație a secției producătoare de profile PVC, amenințând chiar cu proteste. Mai mult, acesta l-a criticat în termeni duri pe administratorul judiciar Gheorghe Piperea, susținând că „este disperat să vândă secţia pentru că băncile nu i-au mai acordat un împrumut. Salariaţii se opun deciziei administratorilor de la Oltchim înainte de privatizarea societăţii în sistem integrat cu rafinăria Arpechim Piteşti. În acest sens, strângem semnături pe care le vom înainta conducerii societăţii şi premierului Victor Ponta. Urmează proteste dacă, pe calea dialogului, nu se înţelege că e nevoie de alte măsuri de revigorare a activelor".

Dar acuzele aduse de Mihai Diculoiu lui Gheorghe Piperea nu se opresc aici. Liderul Sindicatului Liber a susținut, în urmă cu puțin timp, că administratorul judiciar „i-a solicitat administratorului special Bogdan Stănescu să-i dea toată documentaţia pentru vânzarea Ramplast. Din fericire, Bogdan Stănescu a refuzat să facă acest lucru, motivând că refuză să fie părtaş la vânzarea Oltchimului pe bucăţi şi, implicit, la distrugerea combinatului".

Interesele ascunse ale lui Roibu
Presa locală a susținut că fostul director al combinatului chimic vâlcean s-ar afla în spatele firmei Dynamic Selling Group. Unul dintre asociații companiei a fost Luminița Catrina, o apropiată a lui Constantin Roibu. Media își mai bazează acuzele pe faptul că, începând din 2004, an în care a fost înființată Dynamic Selling Group, aceasta a cumpărat și livrat, atât pe piața internă, cât și pe cea externă, produsele Oltpan fabricate de Oltchim, beneficiind de sprijinul nemijlocit al fostului manager. Ramplast este, totodată, una dintre puținele secții care a înregistrat profit când a funcționat la capacitate maximă.

În ceea ce privește compania Dynamic Selling Group, în 2012 a avut o cifră de afaceri de 96.126.603 de lei, datorii de 26.621.461 de lei, aproape dublu față de anul anterior, și 122 de angajați, cu 36 mai mulți decât în 2011.


Musafir

#8432 Re:

2013-10-03 11:28

#8429: BUREBISTA -

bai prostovane, ma faci sa ma repet si altfel nu se poate vorbi cu tine pentru ca numai asa intelegi (poate): cat de idiot poti sa fii ca sa crezi ca depinde in vreun fel vanzarea Ramplast de Cernev? Ce treaba are el cu chestia asta? Atat va duce mintea? Vad ca iti explica omul si tu tot repeti ineptia! Aduce Cernev banii de repornire? Suferi de vreun retard mintal?


Musafir

#8433 Re:

2013-10-03 11:30

#8428: b1tv -

tu intelegi ce spune mesajul ala? gandesti? de ce nu te iei de mana cu ionel patrut si eventual sa gasiti o solutie ceva mai agreabila?

UN DISPONIBILIZAT

#8434 Subiect

2013-10-03 12:48

ARE LOC LUNI 7 OCT.2013 ORA 9 MITING IN FATA PAVILION OLTCHIM?

Musafir

#8435 Blănculescu: Vânzarea Ramplast - expresia eşecului restructurării

2013-10-03 13:12

http://saptamana.net/articol/4362-blanculescu-vanzarea-ramplast-expresia-esecului-restructurarii


Vânzarea Ramplast este reflecţia eşecului restructurării Oltchim, consideră analistul economic Ionel Blănculescu. Domnia sa estimează că, în acest ritm de înstrăinare a unor active din combinatul vâlcean, în viitorul apropiat, pe teritoriul Oltchim, vom avea, probabil, fel de fel de activităţi industriale sau de altă natură, cum ar fi cea imobiliară.

"Oltchim se transformă în Parc Industrial, începând să-şi vândă componentele, altadată integrate. Astăzi Ramplast, cine ştie ce mâine! Este reflecţia eşecului în ceea ce priveşte restructurarea acestei companii. În fuga pentru bani se vând active, înainte ca un investitor serios să poată decide asupra eventualei externalizări a unor asemenea elemente. Este ca şi cum un om îşi vinde un rinichi sau alt organ transplantabil, pentru a mai obţine ceva bani, cu care să cumpere cele trebuincioase. Îmi aduc aminte de esenţa eşuării procesului de vânzare a societăţii Tractorul SA, mândria industriei braşovene. Câţiva şmecheri cu poziţie de decizie cândva au vândut inima companiei braşovene, adică fabrica de matriţe, cu puţin timp înaintea scoaterii la vânzare a acesteia. Când investitorul, un mare producător european de tractoare, a venit la Braşov şi a vrut să preia Tractorul, văzând că inima companiei fusese deja extrasă şi transplantată altui «investitor», în scopul extorcării ulterioare de mulţi bani, de câteva ori preţul achitat, şi-a făcut cruce, nevenindu-i să creadă, şi a plecat fără să mai privească în urmă! Aşa a ajuns Tractorul SA mall şi spaţiu de distracţie imobiliară. Ne mai mirăm ca gigantul Socar din Azerbaidjan nu a mai venit în luna septembrie, după cum promisese, să preia la pachet Arpechim/Oltchim, pentru a forma un grup puternic industrial cu Petkim din Turcia, de circa 6-8 ori mai mare decât al nostru? Ne întrebăm pe când un mall pe locul combinatului de la Râmnicu Vâlcea, în care foştii muncitori ai Oltchim să-şi poată cheltui banii obţinuţi în urma procesului inteligent şi eficient de reorganizare judiciară? Sunt sarcastic, însă cu siguranţă nu la adresa respectivilor muncitori, ci a celor care-şi bat joc de acest combinat, care astăzi ar fi putut funcţiona, iar o parte a salariaţilor ar fi putut intra în programe de pregătire şi practică profesională, finanţate prin fonduri europene", a declarat Ionel Blănculescu pentru bursa.ro.

În aceste condiţii, Ionel Blănculescu este de părere că "modificarea Legii Insolvenţei este salutară", întrucât vom putea ca, pe viitor, să evităm "astfel de acte de aşa-zisă administrare judiciară".
Comitetul creditorilor Oltchim a aprobat, vineri, vânzarea Ramplast (producător de profile din PVC din cadrul Oltchim), iar administratorii judiciari ai combinatului (Rominsolv şi BDO Business Restructuring) au stabilit data de 8 octombrie pentru organizarea licitaţiei.

Preţul minim de pornire pentru înstrăinarea Ramplast este de 6.093.761 euro, fără TVA, deşi doar stocurile valoarează câteva milioane de eruo.

Compania rusească Oil Gas Trade (OGT) LLC, care a intrat în cursa privatizării Oltchim, ar fi interesată să participe la licitaţia lansată pentru vânzarea Ramplast, susţin surse apropiate situaţiei.
Potrivit acestora, iniţial, doar Dynamic Selling Group din Galaţi ar fi fost interesată de Ramplast.

"Oltchim nu a mai furnizat materie primă pentru Ramplast de prin 2008, când piaţa imobiliară a suferit un recul puternic în urma crizei. De atunci, Dynamic Selling Group furnizează Ramplast materia primă, iar societatea produce profilele pe care firma gălăţeană le exportă în Ucraina şi Republica Moldova. Producţia Ramplast în acest sistem de lohn este mică, iar Ramplast este captiv comenzilor Dynamic Selling Group. Probabil că OGT prospectează oportunitatea reluării, la Oltchim, a producţiei de materie primă pentru Ramplast, în eventualitatea în care vor câştiga cursa privatizării combinatului", ne-au spus sursele noastre.

Vânzarea Ramplast este văzută ca un pas extrem de important pentru viitorul Oltchim, care are nevoie de minimum 15 milioane de euro pentru majorarea producţiei şi securizarea contractelor pentru anul viitor.

Piraeus Bank şi Banca Transilvania vor să finanţeze Oltchim cu până la 10 milioane de euro, iar condiţia celor două bănci ar fi fost obţinerea acceptului comitetului creditorilor pentru vânzarea Ramplast, mai susţin surse din combinat.

Potrivit Ministerului Economiei, în afară de ruşii de la Oil Gas Trade (OGT) LLC, de Oltchim s-au arătat interesaţi mai mulţi investitori, printre care consorţiul PCC-Fortissimo Capital, Yildirim Turcia, dar şi SIF-urile, care vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, împreună cu Chimcomplex Borzeşti, Salrom şi Tricon Energy. Tot de Oltchim este interesată şi banca rusească de investiţii VTB Capital.

Ziarul BURSA a publicat, recent, informaţia că gigantul rus Gazprom s-ar afla în spatele Oil Gas Trade LLC, o companie privată din Rusia, cu o cifră mică de afaceri, dar care acţionează la comanda clienţilor mari, ca structură de lobby, consultant sau interfaţă în licitaţii, după cum afirmă sursele noastre.

Oficial, Oil Gas Trade LLC Rusia este producător şi distribuitor de produse petroliere şi petrochimice, cu două linii mici de producţie.

Zaremba: Combinatul are nevoie acum de un nou proprietar

Oltchim are nevoie de un nou model de business în contextul actual al pieţei petrochimice mondiale, iar ca să supravieţuiască are nevoie să fie privatizat cât mai curând, ne-a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE, acţionarul minoritar semnificativ al combinatului vâlcean. Domnia sa a spus că autorităţile au amânat până în iarnă selecţia unui investitor privat şi până în primăvară privatizarea efectivă, în condiţiile în care se aştepta o vânzare rapidă în această toamnă.

"Piaţa petrochimică trece acum prin revoluţia etanului, care este un produs obţinut din gaze de şist, mult mai ieftin decât nafta. Etanul costă 30 de dolari pe baril, iar nafta - în jur de 100 de dolari pe baril. Industria petrochimică europeană este puternic concurată de SUA, care beneficiază de gaze de şist, China şi Orientul Mijlociu, care au produse ieftine şi tehnologii competitive. Mulţi producători din industria europeană îşi adaptează tehnologiile ca să poată prelucra etan în loc de nafta. Oltchim trebuie să supravieţuiască pe această piaţă şi, ca să facă acest lucru, trebuie să aibă un alt model de afaceri şi să beneficieze de noi investiţii. Iar aceste decizii trebuie să le ia un investitor privat, şi nu în iarnă, ci cât mai curând", a explicat reprezentantul PCC.

Întrebat cât timp îşi mai menţine interesul pentru Oltchim, Wojciech Zaremba ne-a răspuns că "timpul costă bani şi că PCC a pierdut mult timp în România". Domnia sa a ţinut să menţioneze că, dacă anul trecut Oltchim era un obiectiv stategic pentru PCC, acum combinatul reprezintă "o ţintă printre multe altele". "Ne interesează Oltchim, dar din ce în ce mai puţin", a mai spus reprezentantul PCC.

Wojciech Zaremba susţine că autorităţile noastre au făcut reclamă intensă pentru privatizarea Oltchim în acest an şi că este timpul să verifice care sunt companiile cu adevărat interesate de combinatul vâlcean: "PCC a susţinut insolvenţa Oltchim tocmai în ideea unei privatizări rapide a combinatului. Sunt secţii care sunt închise de peste un an de zile. Oltchim se chinuie să supravieţuiască, iar situaţia se deteriorează pe zi ce trece. Societatea a supravieţuit pentru că a fost susţinută de stat, atât în problema salariilor, cât şi în problema asigurării utilităţilor, dar nu poate merge aşa la infinit. În contextul actual al pieţei europene şi mondiale, în care concurenţa este acerbă, Oltchim trebuie să aibă un nou plan de afaceri ca să fie competitiv. Trebuie să vezi ce poţi păstra din platforma de la Râmnicu Vâlcea şi cea de la Bradu şi cât mai trebuie să investeşti ca să te adaptezi revoluţiei etanului".

Zaremba crede că amânarea procesului de privatizare este riscantă, întrucât investitorii îşi pierd interesul: "Administratorii Oltchim şi statul se concentrează foarte mult pe repornirea combinatului, când ar trebui să înceapă discuţiile cu investitorii interesaţi. Oltchim are şanse să funcţioneze dacă trece în proprietate privată. Ori acum, Oltchim generează pierderi, nu are fonduri suficiente pentru salarii şi plata utilităţilor. Încă nu s-a găsit o soluţie de finanţare".

La începutul lunii septembrie, reprezentantul PCC ne-a declarat că Oltchim este prea important pentru a mai face încă o încercare nereuşită de privatizare, chiar dacă se află în prezent în procedură de insolvenţă. Tot atunci, Wojciech Zaremba a anunţat că PCC şi fondul israelian Fortissimo (care participă în consorţiu la privatizarea Oltchim) este gata să facă totul ca să salveze combinatul.

Potrivit Ministerului Economiei, de Oltchim mai sunt interesate companii precum Oil Gas Trade (OGT) Rusia, dar şi Chimcomplex, care vrea să constituie un consorţiu cu SIF-urile.


Musafir

#8436 Oltchim, CE Oltenia şi RAAN, reclamate la DNA

2013-10-03 13:16

http://saptamana.net/articol/4360-oltchim-ce-oltenia-si-raan-reclamate-la-dna

394 de plângeri penale/sesizări în principal la DNA şi Parchet, pentru nereguli comise anterior


Guvernul a transmis, joi, o informare în care arată că inspectorii Corpului de control al prim-ministrului şi cei ai unor ministere au înaintat, în perioada 7 mai 2012-17 septembrie 2013, un total de 394 plângeri penale/sesizări în principal la DNA şi Parchet, pentru nereguli comise anterior.

Astfel, în perioada 7 mai 2012-17 septembrie 2013, Corpul de Control al prim-ministrului a depus la organele de cercetare penală 30 de plângeri, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale privind fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei centrale şi locale, companii naţionale subordonate acestora.

Din totalul celor 30 de plângeri, 26 au fost transmise la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar 4 au fost direcţionate către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La DNA au fost sesizate nereguli la Agenţia Domeniilor Statului, Poşta Română, Fabrica de Timbre a Poştei, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Depatamentul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Autoritatea pentru Achiziţiile Publice, Administraţia Fondului pentru Mediu, Ministerul Sănătăţii, Sala Palatului, Româniafilm, Conpet, Hidroelectrica, Oficiul pentru Drepturi de Autor, CE Oltenia, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, RATB, RADET, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Educaţiei, Conversmin, Metrorex şi instituţii publice implicate în restituirea unui teren din Bucureşti, iar la Parchet au fost reclamate nereguli la Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Mediului, Primăria Piatra-Neamţ şi Administraţia Fondului pentru Mediu, Primăria Teişani (Prahova).

În acelaşi timp, 12 ministere şi departamente conduse de miniştri delegaţi au depus la rândul lor 364 plângeri penale/sesizări la DNA, Parchet şi structuri teritoriale subordonate acestora vizând nereguli la clubul Olimpia Bucureşti, complexul sportiv Bascov, CE Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, RAAN, ISU Constanţa, Arhivele Naţionale, Oltchim, CN Cuprului, Minvest, Iprochim, Cuprumin, ambasade şi consulate, Romsilva, Spitalul Bagdasar Arseni Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Focşani, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, Spitalul de Urgenţă Cluj-Napoca, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, SC Mamaia, unităţi militare.

Premierul Victor Ponta a reclamat în mai multe rânduri faptul că plângerie penale înaintate de către Guvern nu au primit un răspuns.

Musafir

#8437 ALIMENTE - BENEFICIARI SUNT INCLUSI TOTI DISPONIBILIZATII OLTCHIM si ARPECHIM

2013-10-03 13:20

http://www.primariavl.ro/media/k2/galleries/1276/IMG_6611.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

SE DISTRIBUIE in Ramnicu Valcea : strada Ferdinand, segmentul aflat între bulevardele Nicolae Bălcescu şi Tudor Vladimirescu.



SA NU UITATI DISPONIBILIZATII OLTCHIM SI ARPECHIM < TREBUIE SA AVETI LA ZI CARNETELE DE SOMAJ SEMNATE SI PARAFATE PENTRU A BENEFICIA DE ACESTE ALIMENTE > .
ANUNTATI-VA COLEGII CA BENEFICIAZA TOTI CEI DISPONIBILIZATI SOMERI !!!!

SUNTETI INCLUSI AUTOMAT PE LISTELE DE DISTRIBUIRE, DOAR PRIN PREZENTAREA LA PUNCTUL DE DISTRIBUIRE CU BULETINUL SI CARNETUL DE SOMAJ VIZAT LA ZI BENEFICIATI DE ACESTE PRODUSE. SUNTETI INCLUSI PE LISTE !!!


 

 

CEI DISPONIBILIZATI IN ARGES BENEFICIATI IN JUDETUL VOSTRU !

 





"În cadrul programului PEAD: cinci categorii de beneficiari (pensionari cu pensia sub 400 lei, beneficiari de ajutor social, şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM, inclusiv cei care nu mai primesc indemnizaţia de şomaj, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi beneficiarii unor legi speciale – invalizi, veterani şi văduve de război, agresati politic, eroi-martiri şi luptători ai revoluţiei din decembrie 1989 şi ai revoltei de la Braşov din noiembrie 1987, cu veniturile primite pe baza acestor legi speciale mai mici de 400 lei) "

http://saptamana.net/articol/4365-ajutoarele-comunitare-se-impart-de-luni

Ajutoarele comunitare se împart de luni 07.10.2013



8.625 de persoane din Râmnicu Vâlcea vor beneficia de alimentele UE



Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Râmnicului anunţă că începând de luni, 07 octombrie, se vor distribui ajutoarele alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitare în cadrul programului PEAD 2013.

În municipiu, 8625 de persoane vor beneficia de aceste ajutoare alimentare printre acestea numărându-se:
- 421 beneficiari de ajutor social în baza Legii nr. 416 privind venitul minim garantat,
- 1864 şomeri înregistraţi la AJOFM Vâlcea,
- 2068 pensionari ai sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună,
- 4241 persoane cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate şi
- 31 persoane beneficiare ale unor legi speciale (invalizi, veterani şi văduve de război, agresati politic; eroii-martiri şi luptătorii de la Revoluţia română din dec. 1989 şi de la revolta anticomunistă din Braşov, nov. 1987), ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună.

Ajutoarele alimentare distribuite unui beneficiar constau în făină (17 kg), mălai (9 kg), zahăr (3 kg), ulei (5l), zacuscă (0,800 kg), miere (0,250 kg), paste făinoase (0,500 kg), conservă carne porc (0,900 kg), roşii în suc propriu (0,800 kg). Ajutoarele vor putea fi ridicate de la depozitul din strada Ferdinand nr.5, programul de distribuţie fiind: luni-joi între orele 09-14 şi vinerea între 09-12:30.

 


Musafir

#8438 Re: Re:

2013-10-03 13:21

#8420: - Re:

asta se va intimpla cind il vei pupua in fund tot sindicatul lui diculoiu muistule se vorbeste cu d ul dicu ,taran prost ca ghioca si cernev,papag


Musafir

#8439 Re: gresala

2013-10-03 13:28

#8351: CU SIGURANTA - gresala

pt 8351;ba i rahat imputit tu daca stiia i ca mine despre manevrele si minciunile pe care le au varsat caca de cern si ghio,de aproape 1 an ,cred ca o frecai pe mata ,frecatia      muianu ,fota prostule incult


Musafir

#8440 Re: Re: Re:

2013-10-03 14:18

#8438: - Re: Re:

bre nea Remuse iar te suparasi bre pe viata; vad ca esti pe cai mari, esti pe mana cu ionel patrut asta ca parca esti pe sufletul lui

 

uite si eu il respect pe diculoiu cam cum ne respecti dumneata pe noi, asta pentru cat bine ne-a facut el in toti anii astia


Musafir

#8441 Sa radem cu Ion Cîlea....

2013-10-03 14:55

abcdef

Investitor de tot RASUL !!! Ii spunea lui Cîlea sa-i plateasca drumul... SI NE SALVEAZA OLTCHIMUL.

 

CU CINE-SI PIERDE VREMEA Cîlea...

 


http://www.timpuldevalcea.net/?p=2949

 

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/10/ION-CILEA1.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De mai bine de două luni preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, poartă o corespondenţă prin e-mail cu Ion Dăscălescu, om de afaceri român, stabilit în Italia. Acesta are o propunere de salvare a Oltchim-ului, dar, nu prea este luat în seamă, deoarece Ion Cîlea nu are competenţe decizionale în ceea ce priveşte soarta Oltchim-ului. Cine ar trebui să asculte propunerea sa şi anume GUVERNUL, nu-l ia în calcul, deoarece spun aceştia nu corespunde obiectivelor stabilite de actualii diriguitori ai Societăţii Oltchim Rm. Vâlcea

Mai jos puteţi citi o parte din corespondenţa purtată dintre Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi Ion Dăscălescu, om de afaceri român, stabilit în Italia.

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/10/Ion-Dascalescu-21.jpg...

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/10/Ion-Dascalescu-3.jpg...

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/10/raspuns-C%C3%AElea-1.jp...

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/10/raspuns-C%C3%AElea-2.jp...

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/uploads/2013/10/Ion-Dascalescu-1-a.jpg...


Musafir

#8442 Re: Re:

2013-10-03 14:56

#8406: Curiosul. - Re:

pt cur de 8406 ;taci im p    da mati de rahat umplut cu ghioci si cerneala,fota,iar vo trage

Unul

#8443 Re: Mihai Diculoiu şi vicepreşedinţii Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu

2013-10-03 16:12

#8399: - Mihai Diculoiu şi vicepreşedinţii Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu

Da. Are dreptate dl. Diculoiu in ceea ce spune, in schimb nu are dreptate in ceea ce face. De la vorba pana la fapta e distanta mare. Este clar pentru orice roman care gandeste catusi de putin ca in Romania  zilelor noastre nu mai merge cu comunicate si revolutie de catifea. A nu se intelege ca sunt partizan al "victoriei", dimpotriva. Ii detest. Ii detest pt. faptul ca pentru mine nu reprezinta decat un grup de oportunisti care au profitat  de situatia confuza pentru a iesi si ei in fata(in urma razboiului multi vitejii se arata) , daca erau cu adevarat barbati, isi aratau barbatiacu mult inainte. D-le Diculoiu nu este de ajuns sa" atragi atentia". Este timpul sa mai faci si ceva care sa atraga cu adevarat atentia opiniei publice si acelora care sunt votati de noi sa decida destinele noastre si stii foarte bine ca prin comunicate si atrageri de atentii nu vei reusii nimic.

Sunt unul din disponibilizatii care nu sunt disperati de situatie , sunt unul din disponibilizatii ai carui copii chiar nu depid de aceasta societate, dar sunt unul din cetatenii acestui judet pe care ii doare ceea ce se intampla cu aceasta societate. Referitor la aceea care atunci cand imi expun o parere personala raspund cu expresii referitoare la parinti si etaleaza fel si fel de expresii obscene, pot sa le raspund intr-un singur fel. Neavand educatia, vocabularul si mijloacele de combatere adecvate , raspud in acelasi mod cum  pot raspunde toti prostii satului "sa-mi bag, mata, tactu , etc"

Va doresc tot binele din lume si mult succes, dar pentru asta este nevoie de coalizarea tuturor fortelor de bine di OLTCHIM si de o schimbare totala de atitudine.

Curiosul.

#8444 Re: Re:

2013-10-03 16:28

#8432: - Re:

Iar recidivezi ochelarica ?

Apoi plangi ca esti insultat si denigrat. si umpli forumul de mesaje plangacioase. FOTA macar e sincer. nu zdreanta ca tine,


Musafir

#8445 Re: Re: Mihai Diculoiu şi vicepreşedinţii Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu

2013-10-03 17:35

#8443: Unul - Re: Mihai Diculoiu şi vicepreşedinţii Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu

Uite o prezentare de opinii decenta

 

@ Cur iosule : incearca sa inveti de la omul asta, care, desi acid (deseori pe forum) a reusit sa dea dovada de bun simt; nu e cazul tau!


Musafir

#8446 Se infiinteaza Oltchim II

2013-10-03 17:56

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/10/OLTCHIM-86x78.jpg...

http://www.valcea1.ro/se-infiinteaza-oltchim-ii/

In perioada urmatoare, in conturile Oltchim Rm. Valcea ar putea sa intre 15 milioane de euro. Potrivit liderului Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, Combinatul negociaza cu doua banci acordarea unor credite in valoare de 8- 9 milioane de euro. Alte aproximativ sapte milioane ar urma sa vina dupa vanzarea, pe 8 octombrie, a sectiei Ramplast. Cernev sustine ca banii vor fi folositi pentru recapitalizarea Combinatului si infiintarea Oltchim II. Dupa aceea, va fi anuntata licitatia de privatizare, prin oferte de proiecte. Conform evaluatorului, pretul Oltchimului fara datorii este de 274 milioane de euro. Pana in iarna, vom sti viitorul proprietar al combinatului, preluarea prelungindu-se efectiv pana in primavara, precizeaza Cernev. In ceea ce priveste Oltchim I, care ramane cu datoriile dupa privatizarea Oltchim II, acesta va fi valorificat de creditori prin vanzarea la fier vechi, dupa care va fi declarat falimentul. Liderul Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, este de parere ca Oltchim II ar putea fi cumparat de rusii de la Oil Gas Trade, pentru ca au potenta financiara si afaceri in domeniu.


Musafir

#8447 Vânzarea Ramplast

2013-10-03 18:39

http://vtv.ro/wp-content/uploads/2013/01/Oltchim-intra-in-insolventa-300x185.jpg...

http://vtv.ro/?p=7479

Vânzarea Ramplast este reflecţia eşecului restructurării Oltchim, consideră analistul economic Ionel Blănculescu. Acesta estimează că, în acest ritm de înstrăinare a unor active din combinatul vâlcean, în viitorul apropiat, pe teritoriul Oltchim, vom avea, probabil, fel de fel de activităţi industriale sau de altă natură, cum ar fi cea imobiliară.

revolutia

#8448 Re: Blănculescu: Vânzarea Ramplast - expresia eşecului restructurării

2013-10-03 18:41

revolutia

#8449 Re: Privatizarea Oltchim

2013-10-03 18:44

#8430: - Privatizarea Oltchim Oltchim II cuprinde secţiile funcţionale, electroliza I şi II, PVC, monomerii, platforma Bradu etc. Oltchim I va rămâne cu datoriile şi cu instalaţiile care nu au nicio perspectivă de repornire şi care nu au mai fost folosite de mult timp”, a afirmat Cernev

si monomer care intra in Oltchim II sau platforma Bradu de cand nu au mai functionat ? atunci cum zice ca in II intra si si in I raman cele care nu au functionat ?

daca se prelungeste pana la primavara privatizarea nu cred ca e de bine , se plictisesc investitorii adevarati si raman doar cei ce au vrut mereu sa il cumpere


Musafir

#8450 Re: Re: Privatizarea Oltchim

2013-10-03 18:54

#8449: revolutia - Re: Privatizarea Oltchim

Are dreptate.

Daca se prelungeste pana la primavara inseamna ca vom fi folositi ca masa de manevra la alegerile europarlamentare. O fi bine, o fi rau?