Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

ANTITEPARI

#5426 "petitia asta nu mai este demult un ajutor pentru combinat si mai degraba un factor de destbilizare

2013-08-20 13:24

De ce te incurca aceasta petitie pe care o cataloghezi ca fiind un "factor de destbilizare si imbarligare"?
Ai ceva de ascuns? Esti multumit cu ceea ce se intampla in Oltchim si cu modul in care este condus Oltchimul pe drumul falimentului?

In loc sa spui (scrii) ce ai de spus vrei sa iesi cumva la drumul mare si sa-i dai un par in cap, doua bate pe spinare si un glont intre ochi celui care nu gandeste la fel cu tine?

S. MAX

#5427 AJOFM oferă diponibilizaţilor consultanţă în afaceri! La Pitesti se poate la Rm. Valcea ... nu.

2013-08-20 19:03

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arges informează cu privire la desfaşurarea serviciilor de consultanţă în iniţierea unei afaceri pentru persoanele disponibilizate de la Oltchim şi Direcţia Petrochimică Bradu. La programul de consultanţă au participat 53 persoane, dintre care, 90% sunt disponibilizate de la Arpechim. Acestea au optat la serviciile de preconcediere pentru desfaşurarea unor activităţi pe cont propriu (iniţierea unei afaceri). Serviciile de consultanţă se vor desfaşura pe parcursul a trei etape, după cum urmează: în prima etapă se vor identifica, înregistra şi consilia persoanele din grupul ţintă, în vederea identificării potenţialilor antreprenori; a doua etapă reprezintă pregătirea în domeniul antreprenoriatului (în care cei 30 beneficiari sunt împărţiţi în 2 grupe, fiecare urmând să efectueze zilnic patru ore de curs şi patru ore de seminar); a treia etapă, cea finală, este cea în care are loc alegerea domeniului de activitate şi a afacerii viitoare, întocmirea propriu-zisă a planului de afaceri şi întocmirea dosarului cu documente pentru înregistrarea unei noi firme.

Preluare articol scris de Melania ILINA in ARGES EXPRES - http://www.argesexpres.ro/ajofm-ofer-diponibiliza-ilor-consultan-n-afaceri-1889

DOF

#5428 ptr 5426

2013-08-20 19:05

Nu sant multumit deloc de modul in care decurg lucrurile in oltchim,numai ca pe aceata petitie nu am citit decat insinuari nefondate si stateam si ma intrebam de ce aceasta petitie nu a aparut acum 6 ani cand a inceput delinul oltchimului.Atunci de ce nu ati avut curaj sa vorbiti?Va era teama ca va pierdeti locurile de munca si inteleg asta numai ca acum ar trebui sa ne largim orizontul gandirii si in trecut,ce mostenire ne-a lasat vechea conducere'datorii la banci cu sacu, acum nu mai da nimeni credite ptr ca tot oltchimul este pus gaj la banci.Eu spun ca nu am vreo functie importanta dar imi place rationalul.De ce tine diculoiu cu dintii de sindicat ,nu cumva mai are ciolan de ros?Noi stam aici si ne balacarim ca fraierii pe aceasta petitie fara nici un rezultat.Raul a fost facut,toti guvernati au contribuit la acest jaf.Au zis ca ne prezinta vinovatii dezastrulu ,datoriei de 800 mililane de euro ,unde sant frate ca n-am vazut niciunul arestat ,nu cumva genocidul social care v-a fi in oltchim este atribuit celor care ne-au condus 20 de ani?Sa stam stramb si sa judecam drept.


Musafir

#5429 un bagator de seama

2013-08-21 06:51

Oltchim a fost stors ca o lămâie între două vagoane de tren

• Administratorul judiciar face noi dezvăluiri incendiare:

Oltchim a fost stors ca o lămâie între două vagoane de tren

• Piperea spune că va cere tragerea la răspundere a fostului director Roibu, vinovat de problemele Oltchim • „Se ştie şi la DIICOT şi la DNA cine sunt vinovaţii. Furnizorii aduceau materii prime la preţuri exorbitante, iar la ieşirea produselor finite traderii impuneau preţuri bune pentru ei, nu pentru Oltchim. Cine sunt vinovaţii? Dl Roibu, fostul director al Oltchim, este unul dintre ei, este şeful lor, dar mai sunt şi unii lideri de sindicat”, a spus Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea, avocat şi unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, a fost săptămâna trecută invitatul jurnaliştilor Adina Vlad şi Ion M. Ioniţă la emisiunea „Adevărul Live”, unde a discutat fără menajamente despre situaţia combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Iată pe scurt declaraţiile avocatului: „La Oltchim, salariile se vor da la timp. Până acum m-am comportat cu mănuşi faţă de sindicate, dar ei vor avea încă destule motive să iasă în stradă. În septembrie-octombrie voi cere să fie tras la răspundere vinovatul, iar sindicatele nu vor să se întâmple aşa ceva. Se ştie şi la DIICOT şi la DNA cine sunt vinovaţii. Oltchim a fost stors ca o lămâie între două vagoane de tren. Furnizorii aduceau materii prime la preţuri exorbitante, iar la ieşirea produselor finite traderii impuneau preţuri bune pentru ei, nu pentru Oltchim. Cine sunt vinovaţii? Dl Roibu, fostul director al Oltchim, este unul dintre ei, este şeful lor, dar mai sunt şi unii lideri de sindicat. Vor fi pierderi de un miliard - un miliard şi jumătate de euro, din care la nivelul traderilor care au făcut afaceri cu dl Roibu (cu el, nu cu Oltchim) vor fi 500 de milioane de euro. Creanţele sunt de 793 de milioane de euro. Capacitatea de 100% este doar pe hârtie, acum funcţionează la 23%. În Arpechim s-au cheltuit 102 milioane de euro. Pentru a fi salvat Oltchim şi să funcţioneze la 60% din capacitate este nevoie de 45 de milioane de euro. Platforma de la Bradu, unde se obţine PVC, are şi ea nevoie de 15-20 de milioane de euro. Pozitiv în cazul Oltchim este că avem şapte entităţi interesate în cumpărarea SPV-ului (activele funcţionale). Oltchimul vechi, ca acţionar al SPV, va vinde şi din banii astfel obţinuţi va plăti ce mai e de plătit din datorii. Cred că în octombrie o să putrem să închidem această vânzare a SPV. După care vom avea altele de făcut, în special recuperarea prejudiciilor şi întoarcerea activelor înstrăinate. Cine sint investitorii interesaţi? PCC, dl Ştefan Vuza, nişte ruşi care ne presează, un fond de investiţii american şi un fond de investiţii din China. Am fost asaltat de ciudaţi, oo, da! E un rus care nu ştiu cine e. În afară de el, ar mai fi cineva care ar dori să finanţeze nu Oltchim ci partenerii de afaceri ai combinatului”.
În schimb, administratorul special al SC Oltchim SA, Bogdan Stănescu, a mai prezentat, în cadrul raportului semestrial, tendinţele, elementele, evenimentele sau factorii de incertitudine ce afectează sau ar putea afecta lichiditatea societăţii, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Principala problemă a SC Oltchim SA o constituie lipsa capitalului de lucru care conduce la o funcţionare redusă a instalaţiilor tehnologice, cu implicaţii în înregistrarea de pierderi şi o lipsă de lichidităţi pentru plata la scadenţă a datoriilor. Societatea a reuşit să-şi îmbunătăţeasca în ultimele 6 luni rezultatele economico-financiare, iar în situaţia obţinerii de finanţări, va creşte gradul de utilizare al capacităţilor de producţie, astfel încât să desfăşoare o activitate profitabilă şi să-şi poată achita integral şi la termen datoriile curente. Valoarea totală a investiţiilor realizate în primul semestru al anului 2013 este de 1,47 milioane de lei, reprezentând 5% din valoarea programului de investiţii aprobat pentru acest an şi cu 6,9% mai mică decât cea realizată în perioada de comparaţie. Sursele de finanţare folosite pentru investiţiile realizate de SC Oltchim SA au fost numai surse proprii. Principalele lucrări de investiţii se referă la: modernizare instalaţie Polioli-Polieteri - 658.000 lei, reabilitare electrolizoare la Electroliza cu membrană - 162.000 lei. Pentru perioada imediat următoare se intenţionează accesarea unei finanţări de minim 15 milioane euro care va conduce la o creştere a utilizării capacităţilor de producţie de la SC Oltchim SA astfel încât să desfăşoare o activitate profitabilă şi să-şi poata achita integral şi la termen datoriile curente. Funcţionând redus sunt şi cazuri în care nu s-au achitat integral şi la scadenţă datoriile. În viitorul apropiat, odată cu obţinerea finanţărilor, acest lucru se va rezolva, societatea, după obţinerea finanţărilor având capacitatea de a-şi achita integral şi la termen datoriile curente. Acţiunile SC Oltchim SA sunt suspendate de la tranzacţionare începând cu data de 30 ianuarie 2013 şi până la confirmarea planului de reorganizare propus de administratorii judiciari”, a mai precizat Bogdan Stănescu, administratorul special al SC Oltchim SA.

OLTCHIM a ajuns să aibă în prezent datorii totale de peste 830 milioane de euro

La data de 30 iunie 2013, SC Oltchim SA înregistra datorii totale de peste 830 milioane de euro, în creştere comparativ cu situaţia de la finalul anului trecut. Tot conform precizărilor conducerii SC Oltchim SA, la data de 30 iunie 2013, urmare a intrării societăţii în procedura insolvenţei, s-a produs o reaşezare a împărţirii datoriilor, astfel că datoriile înregistrate la 30 ianuarie 2013 (data intrării în insolvenţă) regăsite în sold la 30 iunie 2013 au fost incluse în datoriile pe termen lung. Aceste datorii vor fi plătite în conformitate cu programul de plăţi conţinut în planul de reorganizare, conform Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei. Cifra de afaceri realizată de SC Oltchim SA în semestrul I 2013 este de 210,52 milioane de lei, echivalent 47,94 milioane de euro. Valoarea exportului realizat este de 28,32 milioane de euro, respectiv 59% din cifra de afaceri. Din punct de vedere al conţinutului economic, vânzările SC Oltchim SA au următoarea structură: petrochimie (polioli-polieteri) - 116,77 milioane de lei, clorosodice - 54,64 milioane de lei, materiale de construcţii - 18,17 milioane de lei, piroliză - 173.600 lei, mărfuri - 14,9 milioane de lei, diverse - 5,84 milioane de lei. Veniturile totale cuprind pe lângă volumul total al vânzărilor (cifra de afaceri) de 210,52 milioane de lei, următoarele: venituri din producţia stocată (vânzări din stoc) - 4,84 milioane de lei, alte venituri din exploatare - 1,3 milioane de lei, venituri financiare - 32,18 milioane de lei. Veniturile financiare ale SC Oltchim SA cuprind în principal: venituri din diferenţe de curs valutar - 31,48 milioane de lei, venituri din dobânzi bancare - 311.300 lei, venituri din dividende încasate - 127.000 lei, alte venituri financiare - 261.700 lei. Cheltuielile totale efectuate de SC Oltchim SA în semestrul I sunt în sumă de 386,67 milioane de lei (88 milioane de euro), din care cheltuieli din exploatare de 328 milioane de lei şi cheltuieli financiare de 58,74 milioane de lei. Cheltuielile din exploatare cuprind următoarele: cheltuieli cu materii prime şi materiale - 107,63 milioane de lei, cheltuieli cu energia şi apa - 62,56 milioane de lei, cheltuieli salariale (inclusiv impozite) - 80,2 milioane de lei, cheltuieli cu amortizarea - 55,25 milioane de lei, cheltuieli cu prestaţii externe - 16,14 milioane de lei, penalităţi furnizori - 1,25 milioane de lei, cheltuieli impozite şi taxe locale - 2,12 milioane de lei, alte cheltuieli - 2,74 milioane de lei. În schimb, cheltuielile financiare ale SC Oltchim SA au următoarea componenţă: cheltuieli din diferenţe de curs valutar - 37,68 milioane de lei, cheltuieli cu dobânzile - 20,72 milioane de lei, alte cheltuieli financiare - 345.000 lei. Mai spunem că la data de 30 iunie 2013, SC Oltchim SA înregistra o pierdere de 147,5 milioane de lei, echivalentul a 33,58 milioane de euro.
(Petre Coman)
UN TRECATOR

#5430

2013-08-21 09:24

5429, baliverne vino cu ceva concret, de raspuns trebuie sa raspunda tot politicieni dupa 2004 incoace(oare cine a fost atunci) , iar dupa cum scri tot un poet abranburit gen Vosganian esti dupa cum au decurs lucrurile pana acum la Oltchim tot ipotenti mintal santeti mai lasa-o cu fosta conducere(esti penibil) ,ce a facut noua conducere concret nu vedeti cat de incapabila este, spunele oamenilor adevarul anilor 2004 si 2007 si pe urma cauta vinovati la Oltchim nu ca il iubesc eu pe Roibu dar nu mai intoxica lumea cu baliverne unde sant bani promisi ptr. repornire de Vulpescu unde sant promisiunile pacalicilor conducatori din noul sindicat cum mai ridicau conducerea in slavi numai promisiuni si minciuni ( apropo ce profesionisti avem acum la conducere mie imi miroase a-fi politica nu profesionala) de altfel ca noua guvernare USL-tampita ,bine ca nu dati vina pe Basescu bai deveniti penibili faceti ceva si pe urma scoateti capul si strigati. Oricum varza santeti. Nu ma intereseaza politica nu ma mai intereseaza Oltchim ma deranjeaza mincina si prostia care este acum.

Musafir

#5431 un bagator de seama

2013-08-21 10:16

5430 a-m pus topicul respectiv ca s-a vedeti care este datoria actuala a Oltchimului 830 milioane euro,ca s-a va face-ti o idee ,ca la datoria asta nu-l cumpara nici dracul,eu . i-ti spun ca falimentul scrie pe noi,iar referitor la fosta si actuala conducere dupa parerea mea toti sunt niste ordinari

Musafir

#5432 Re:

2013-08-21 10:57

#5430: UN TRECATOR -

Tu cred ca esti unul din directorii vechi care ai umflat contul personal cu miliarede de lei.Succes frate

 

Daniel

#5433 UN TRECATOR #5430

2013-08-21 11:12

Subscriu in totalitate. Bine punctat.
Cei care vorbesc aiurea sa vada si sa analizeze rapoartele financiare ale Oltchim din T3 / 2012, AN 2012, T1 / 2013 si S1 / 2013 - rapoarte emise si semnate de catre conducerea Oltchim instalata dupa plecarea lui Roibu.
b1tv

#5434

2013-08-21 16:05

Decat sa scriem ca prosti pe aceasta petitie, am iesi mai bine in stada sa ne facem auzit strigatul de disperare. Nu vedeti ce guvern de cretini ne conduc, acum 600 de parlamentari tampiti in frunte cu prim ministra Ciocciolina mioritica COPY-PASTE nu vedeti cat de incompetenti sant un singur om isi bate joc de ei(presedinte) ,iar ei tipa ca gainile tampite atacate de erete,iar noi vrem ca asti sa ne aduca bunastarea(poate doar ptr.ei) promisa inainte de alegeri.In loc de prosperitate avem parte de balci ieftin, un prim ministru care se crede in rol principal in LAS FIRBINTI, un ministru al economiei pirdut in replici de salon gen SOCOLA cu un guvern mai mult puscariabil, care de cat sa mearga la sedintele de guvern stau la coada la DNA. Vedeti in ce hal au adus aceasta guvernare USL-ista orasul Valcea la nici 10 luni arestat din nou primarul ptr.mita, judetul se duce in jos fara nici o perspectiva de viitor. DESTEPTAREAAAAAAAAAAAA.
ANTIMAFIE

#5435 b1tv #5434

2013-08-21 16:21

Ma repet si spun din nou, acum la implinirea unui an de zile de la sistarea furnizarii energiei electrice catre Oltchim - la ordinul lui Vulpescu: singura solutie este protestul nostru "agresiv" (verbal) al lucratorilor de la Oltchim - Arpechim, dar si a unui numar cat mai mare de oameni din intreg judetul, cunoscandu-se importanta combinatului in judet. Cu vorba buna nu mai merge si nici cu scrisori, rugaminti si proteste palide si de scurta durata.

Unde am fost si unde am ajuns?
Am crezut ca o sa fie mai bine ... dar ne este din ce in ce mai rau si mai greu.
Restantele salariale nu le-am recuperat ... dar am fost trimisi in somaj (disponibilizati) si in somaj tehnic.
Capacitatea de productie a Oltchim nu fost marita - zbatandu-se undeva intre 5 si 10 la suta ... dar Oltchimul a fost bagat in insolventa si se indreapta spre faliment.
Finantarea promisa de catre Vulpescu (ca pret al demisiei vechii conduceri) nu s-a acordat ... dar conducerea actuala a Oltchim, in cardasie cu guvernul actual si administratorii judiciari, clameaza sus si tare ca Oltchimul este "BANCABIL".

Pacat de Combinat, pacat de oameni, pacat de tara, dar acum nu puteti face altceva decat sa faceti proteste de amploare foarte "agresive" (verbal). Daca veti purta manusi cu guvernantii, rezultatele sunt previzibile. Banii s-au terminat (in Oltchim) si la buget, guvernul e incapabil sa faca macar un program coerent, tara se conduce haotic, am ajuns sa traim numai din imprumuturi care obliga generatiile viitoare, iar viitorul este sumbru.

Astept ... si sper ca lumea sa se trezeasca si sa spuna "gata, s-a terminat, nu se mai poate, ori noi (salariatii si disponibilizatii de la Oltchim - Arpechim) ori ei (guvern, administratori judiciari si special, Talpasanu, fam. Spiru - Ciobescu, Popescu, Guran, Mardare, Pirnea, Parvu, Norocel Marinescu, etc.)"!


Musafir

#5436

2013-08-21 16:51

Pantru 5429, 830 milioane era si acum un an in gura lui Chitoiu (ministru care raspunde cu capul de privatizarea Oltchimu-lui, dupa cum zicea prim ministru marele mic Titulescu al mizeriei actuale USL-iste si dupa ce a ratato a fost pedepsit mai tarziu cu functia de ministu de finante si ce mare pedeapsa ,mie imi miroase a promovare),impreuna cu marele stateg Vulpescu-gainarescu (vrei sa sti unde a fost si asta promovat,undeva pe la hidro electrica in consiliu),iar acum ne-am procopsit cu o alta panorama a revigorari industriei romanesti gen COPY-PASTE shakespear-ian ieftin si de proasta calitate jucat de acest Vosganian care la trimis pe acel penibil de Pipera care se ocupa cand de Oltchim cand bate campi cu nu stiu ce conversie a inprumuturilor din franci elvetieni in euro la nu stiu ce cotatie pe care a visato el noaptea si este avantajoasa ptr. uni, de parca bancheri lumi sant niste retardati mintalo-financiari,iar asti ne spuneau cate firme de renume sant la coada ministerului economiei ptr.cumpararea combinatului care pana la urma sa transformat intr-un mare fas de toata jena, mai vedeti un caz gen CFR-marfa,iar noi speram ca astia mai graiesc adevar si mai vor salvarea OLTCHIM-lui cu astfel de oameni niciodata dupa cum spunea un coleg de petitie cu minciuna si prostia nu ajungi departe.

Musafir

#5437 OARE ???

2013-08-21 17:51

Astia au garantat ca nu se vor mai da oameni afara. Dar pe la colturi se vorbeste ca vor mai pleca 450-500 .Stie cineva ceva ? Eu o iau ca titlu de zvon , dar daca este asa, hai sa scuturam putin pavilioanele de birocrati . Ce m-as rade sa se plece cu coada intre picioare, fara ordonanta !!!Fara ordonanta pentru aia care au salarii babane-peste 40 mil . Am ajuns sclavi in propria tara . Sa nu explodeze mamaliga , domnilor lideri de sindicat !!!

Musafir

#5438 interesant !!!!!

2013-08-21 18:20

Ia sa ne lumineze cineva cam cine ar face parte din OLTCHIM 2 ? Care sectii ? Sa nu mai existe speculatii ! Vrem un punct de vedere al celor 3 sindicate sau cate dracu or mai fi . Sau pe ei ii intereseaza decat vrajba si nicidecum informarea oamenilor. Noi o cam luam pe ocolite , concret-x ramane in OLTCHIM 2 RESTUL LA TAIAT SAU VANDUTE- EXTERNALIZATE -DATI OAMENII AFARA ETC. Asteptam un raspuns sa vedem ce traznai mai inventati .Prea ne-ati transformat in zvonaci !

Musafir

#5439

2013-08-21 18:27

Din data de 13.08.2013‎ nicio stire nu mai este actualizata la nivel national despre Oltchim. Nu mergem in strada, nu-i doare capul pe "conducatorii" nostri idioti si plini de nesimtire si nepasare. Jagardele care au pus laba pe Oltchim sunt niste mitocani. Hai Oltchim, nu dormii !!!

Musafir

#5440 Re: interesant !!!!!

2013-08-22 08:32

#5438: - interesant !!!!!

He he he! 3 sindicate? Ia numara vreo 5 si nu uita ca toate se zbat pentru noi, sa ne fie noua mai bine :)))


Musafir

#5441 No' iata stire aici ...

2013-08-22 10:56

http://citynews.ro/economic/vuza-nu-renunta-la-oltchim-nu-mi-e-frica-de-pierderile-pe-care-le-raporteaza-1249921 Vuza nu renunţă la Oltchim. "Nu mi-e frică de pierderile pe care le raportează!"

Musafir

#5442 Cine are interes să aducă în Vâlcea falimentul?

2013-08-22 11:16


Musafir

#5443 Un grup din Turcia este interesat de privatizarea Oltchim şi de atragerea de investiţii la Cupru Min

2013-08-22 13:04


Musafir

#5444 AL DOILEA MARE PRODUCĂTOR DE CROM DIN LUME, interesat de Oltchim şi Cupru Min

2013-08-22 13:13


Musafir

#5445 Un grup din Turcia este interesat de privatizarea Oltchim şi de atragerea de investiţii la Cupru Min

2013-08-22 13:13


Musafir

#5446 Compania Yildirim Holding din Turcia este interesată să investească la Oltchim şi la Cupru Min

2013-08-22 13:31

YLDIRIM

#5447

2013-08-22 16:55

Ba daca este ca toamna trecuta? Nu mai puneti botu la toate zvonurile aruncate de toti tampiti(stiu eu niste monumente de prin propen)eu nu vad nimic concret, decat mincina si oameni din ce in ce mai neseriosi.Nu sub guvernarea asta de tampiti si cu pacalici care sant acum la conducerea combinatului.
DOTTORE

#5448 #5442 : Cum cine? Asa cum scrie in "gazeta" ... "Piperea aduce deservicii Oltchimului"!

2013-08-22 16:59

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/piperea-oltchim-350x169.jpg...

"BANI MULŢI. Oltchim datorează bani mulţi. Datoriile sunt către stat, către salariaţi, către companii private, dar cei mai mulţi bani îi au de recuperat din Oltchim mai multe bănci. În aceste condiţii cei care administrează Oltchim ar trebui să poarte permanente negocieri cu bancherii şi să obţină de la aceştia termene prelungite şi înţelegere. A ataca sistemul bancar care a creditat Oltchim pare o acţiune iresponsabilă a unui conducător economic. O acţiune la care bancherii ar putea răspunde prin cererea falimentului acestui combinat. Trecerea Oltchimului de la insolvenţă la faliment ar putea aduce profit unor firme implicate în acest faliment dar cu siguranţă ar duce Vâlcea în fruntea topului de şomeri şi ar atrage falimentul unor alte firme din judeţ. Probabil falimentul Oltchimului ar deveni cel mai mare faliment din România.

Vorbe multe, promisiuni, gargară
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
În fiecare lună domnul Piperea a câştigat 50 de mii de euro (adică mai mult decât salariile fostului manager general plus a celor 16 directori pe care îi avea Oltchim până la insolvenţă) pentru activitatea sa de administrare a Oltchim. Numai că datoriile nu au scăzut, privatizarea nu s-a făcut, producţia nu a fost relansată, muncitorii şi-au luat ceva din salariile restante cu ajutorul statului prin AJOFM, peste o mie de oameni şi-au pierdut deja locurile de muncă. În aprilie anul acesta avocatul Piperea anunţa depunerea tabelului preliminar al creanţelor contra Oltchim. Reieşea atunci că Oltchim  are datorii totale de aproape 793 de milioane de euro. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Electrica şi două bănci sunt cei mai mari creditori. Acţiunile lui Piperea au aruncat o parte din mass media împotriva fostului management al Combinatului, deşi era evident că acest management a fost dirijat oarecum politic, de toate partidele trecute pe la Guvernare, care şi-au numit oameni în Consiliul de administraţie şi în AGA. De cele mai multe ori oameni nepregătiţi economic sau juridic. Administratorul Piperea părea să facă orice numai administrarea Oltchimului nu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De acest lucru s-au prins şi unii parlamentari. În urmă cu două luni deputatul Colegiului în care se află Oltchim îi trimitea oficial mai multe întrebări ministrului Varujan Vosganian. Tânărul parlamentar Constantin Rădulescu simţea că ceva nu este în regulă:
<< Dacă domnul Gheorghe Piperea vă informează în legătură cu planul sau planurile pe care le-a gândit şi le-a întocmit în ce priveşte S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea?
- planurile respective, dacă există, v-au fost transmise şi ce anume prevăd?
- aceste planuri sunt în avantajul statului român şi pe cale de consecinţă şi în avantajul salariaţilor?
- sunt adevărate afirmaţiile unor ziarişti şi chiar parlamentari precum  că domnul Gheorghe Piperea este implicat în apărarea unei/unor firme care au păgubit chiar Combinatul chimic în discuţie, cu câteva milioane de euro?
- este adevărat că, pe de-o parte sunt concediaţi sute de salariaţi, iar pe de altă parte, sunt angajaţi alţi oameni şi chiar cu salarii foarte mari? Dacă aşa stau lucrurile, aş dori să ştiu şi câţi oameni au fost concediaţi, câţi au fost angajaţi, în ce calitate, pe ce criterii, cu ce salarii şi din care fond sunt suportate salariile acestor noi angajaţi? >>.
Am redat un fragment din această interpelare. Răspunsurile întrebărilor logice şi de bun-simţ nu ne-au parvenit. În schimb ne-au parvenit săptămâna trecută informaţii despre alte activităţi ale domnului Piperea. Activităţi care în niciun caz nu aduc servicii Oltchimului.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un război pe bani mulţi cu băncile
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piperea are un site, un cont pe o reţea mare de socializare, strânge documente de la mii de clienţi care vor să se judece cu băncile pentru a scăpa de datorii, a creat o alianţă procesuală contra băncilor care au utilizat clauze abuzive şi are şi activitate academică la Facultatea de Drept. Plus alţi clienţi din procese importante, conferinţe de presă, interviuri date publicaţiilor scrise, apariţii la emisiuni televizate. În aceste condiţii cum poate administra Oltchimul, administrare pentru care totuşi încasează atâta bănet de ar trebui să locuiască în Combinat şi să muncească acolo zi lumină nu să administreze prin naveta Bucureşti-Vâlcea. În mod evident, cei din Oltchim nu pot să îl considere un manager. Dar poate s-ar descurca cu profesioniştii pe care îi mai are Oltchimul în condiţiile în care creditorii nu ar pune presiune. Însă acţiunile lui Piperea par a scoate din minţi mai mulţi bancheri care deja s-au revoltat împotriva declaraţiilor sale. În toamnă Piperea vrea să deschidă procese importante împotriva băncilor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ce se poate întâmpla la Oltchim
Acţiunile avocatului par a nu avea nicio legătură cu OLTCHIMUL. Dar pe undeva legătura există. Procesele pot fi deschise, ele vor dura ani mulţi. Cert este că bancherii nu au nicio motivaţie să fie înţelegători cu unul care îi atacă public. Nu comentăm aici legalitatea acţiunilor judiciare a clienţilor băncii. Presa nu este judecător şi nici expert bancar. Este posibil ca unele contracte să fi fost încheiate în defavoarea clienţilor băncii aşa cum susţine Piperea. Este posibil ca unii din clienţii săi să câştige procesele împotriva băncilor. Dar acţiunile sale pot la fel de bine să ducă la procese deschise de bănci împotriva OLTCHIMULUI şi la solicitarea intrării în faliment a Combinatului. Cine ar avea de câştigat însă din acest faliment? Poate unii din clienţii nevăzuţi ai oportunistului avocat ajuns poate nu întâmplător la cârma unui colos chimic despre care nu ştia nimic în urmă cu câteva luni. Ne întrebăm dacă ştie însă acum cine şi de ce vrea distrugerea acestui Combinat, câţi politicieni şi afacerişti dubioşi sunt amestecaţi în aceste operaţiuni economico-bancare şi care sunt metodele care vor transforma Vâlcea într-un judeţ mort economic.

Un comentariu în “Cine are interes să aducă în Vâlcea falimentul?”

  • Dracula Voda a scris în 22 august 2013, 11:26

    Da,Piperea apara Genferochim-romi din strehaia,care au dat tepe de milioane!Si da,au fost continuu angajari,in functii de conducere,cu salarii mari,telefoane si laptop-uri de ultima generatie,pe filiera administratorului special,iar avocatii din cabinetul Piperea sunt angajati in diverse dosare pe onorarii uriase!

     

    Preluare partiala a articolului "Cine are interes să aducă în Vâlcea falimentul?" din "Vocea Valcii" - http://www.voceavalcii.ro/2013/08/22/cine-are-interes-sa-aduca-in-valcea-falimentul/


Musafir

#5449 un bagator de seama

2013-08-22 18:43

Vosganian asta ne crede ori prosti ori tampinti, cum dracu firma turcesca care e producatoare de crom sa fie interesata de Oltchim, ce treaba are mineritul cu chimia, peste o luna o sa ne spuna ca Mercedes s-au BMW este interesata de Oltchim,firai al dracului sa fii cu gogosile tele ca ne-am saturat de minciuni,cum vine cate o firma in Romania gata i-a si Oltchimul, dar astea sunt gogosi sa ne tina linistiti pana cand se alege praful.

Musafir

#5450

2013-08-23 06:09

Pai daca avem numai tampiti in conducere sustinuti de noul sindicat.Asa ne trebuie.