Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

OARE CINE MAI CONDUCE OLTCHIMUL?

#50526 Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,,

2017-11-06 16:24

#50525: - Re: Re: Noutati? 

 CE AI CAUTAT BORFASULE DE ROIBU SA MAI INTRI IN DIALOG CU TABALAGIUL DE CERNEV PE VL1 CIND TE A TRADAT SI DAT AFARA DIN OLTCHIM  CU VOSGANIAN,VULPESCU SI MIZERIA DE CHITOIU[VARUL MEU MIZERABIL?]


Musafir

#50527 Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,,

2017-11-06 16:25


Musafir

#50528 Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,,

2017-11-06 16:27


Musafir

#50529 Re: Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,,

2017-11-06 16:31

#50528: - Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,, 

 HAI PA VITELOR DE O9LTCHIM,SA MI IGUS ALUP,PROSTOVANILOR,TOT SECURISTI CEAQUSISTI V AU INVRAJBIT SI NE AU INDUSMANIT,HANDELILOR,SA VA DEA FOTA MOOOOOOOOOOOOOOOOOO8IEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


Musafir

#50530 Re: Re: Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,,

2017-11-06 16:35

#50529: - Re: Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,, 

 ALUP IGUS CU MATA GAOAZA,CHIAR NU TI MAI VINE PONTEL,PISICUT,DOTTORE,,UN MIZERABIL CRESCUT DE ILIE SIRBU,UN NEMRERNIC CARE A DISTRUS AGRCULTURA rominei[haha]ASTA I ROMAINIAAAAAAAAAA

 


Musafir

#50531 Re: Re: Re: Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,,

2017-11-06 16:38

#50530: - Re: Re: Re: Re:citeste mai kakatule de ghioca[gaoazar retardat]ce ti spune FOTA,, 

 Gainuso gaozoasa,vezi ca plec in ANGLIA cu PETRICA,ai belit belengherul.


Musafir

#50532 LA MAI MULTI ANI SF. MIHAIL SI GAVRILA.............

2017-11-08 07:15

LA MULTI ANI NEA MIHAI DICULOIU,MULTA SANATATE LA TOATA FAMILIA,TE PUPA PICASSO.

Te pupă în cursul si îți su.e p..a,pupincuescu de picasso!

#50533 ........

2017-11-08 23:59


Musafir

#50534 Re: ..ce zici?.....ca .mi o li..gi cu mumeta?

2017-11-09 08:09

#50533: Te pupă în cursul si îți su.e p..a,pupincuescu de picasso! - ........ 

asta ai facut gaozarule,mi ai suuupt pixul pe platforma cu CRA CRA


Musafir

#50535 GREU DE PRIVATIZAT 3. FIECARE ANUNŢ LEGAT DE OLTCHIM RIDICĂ NOI SEMNE DE ÎNTREBARE

2017-11-09 08:13

Ministerul Economiei a publicat joi anunţul de privatizare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi speră ca în două luni să finalizeze tranzacţia, deşi mai sunt de clarificat numeroase aspecte juridice şi financiare. Va reuşi statul să găsească investitori interesaţi să preia Oltchim şi ce preţ ar putea obţine?

Oltchim este probabil com­­pania cea mai greu de privatizat din România, iar anunţul de privatizare publicat joi de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), autoritatea din Ministerul Economiei care administrează companiile din portofoliul acestuia, este al treilea din ultimii 15 ani. Pre­cedentele două tentative de priva­ti­za­­re a Oltchim au eşuat deşi au existat de-a lungul ultimilor 15 ani compa­nii şi fon­duri străine interesate să preia combinatul.

Totuşi, interesele mari din jurul Oltchim şi greşelile realizate de stat în ad­ministrarea companiei au făcut ca privatizarea să fie amânată de la an la an. După nouă ani de tergiversări (de la precedentul anunţ de privatizare), guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu încearcă să accelereze privatizarea celui mai mare combinat chimic al ţării, ultima companie reprezentativă pentru industria din România care se mai află în portofoliul statului.

Ultimii cinci ani au fost însă foarte dificili, iar compania a acumulat pierderi de 260 mil. euro şi a ajuns la datorii de aproape 590 mil. euro, astfel că nu este clar câţi bani mai poate încasa statul din această privatizare sau dacă viito­rul acţionar va mai putea salva ceva din Oltchim. Nu există nicio garanţie că acest lucru se va întâmpla, având în vedere că negocierile se poartă în spatele uşilor închise, nefiind publice niciun fel de informaţii privind criteriile pe care trebuie să le îndeplinească "peţitorii" Oltchim şi nici care sunt clau­zele pe care viitorul cumpărător va trebui să le îndeplinească după privatizare.

 

 

Ce spune anunţul de privatizare a Oltchim?

Potrivit anunţului publicat joi de OPSPI, privatizarea Oltchim se va realiza printr-o metodă combinată: negociere pe bază de oferte preliminare neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic.

În anunţ se mai precizează că pe parcursul derulării procesului de privatizare este posibilă modificarea capitalului social al companiei, prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS, şi că potenţialii cumpărători au opţiunea să negocieze prin intermediul OPSPI preluarea activelor rafinăriei Arpechim de la OMV Petrom.

În anunţ se mai arată că pentru participarea la negocierile preliminare şi neangajante şi, mai apoi, la licitaţia cu ofertă în plic este obligatorie cumpărarea Dosarului de prezentare a Oltchim, de unde rezultă că nu există un caiet de sarcini pentru candidaţi. Documentul de prezentare va putea fi cumpărat de la OPSPI începând cu data de 20 martie, la preţul de 5.456 de lei (cu TVA inclusă).

Singurul criteriu de privatizare e preţul. Care preţ?

Acţiunile Oltchim vor fi vândute într-un proces în care singurul criteriu de departajare a ofertelor depuse va fi preţul, iar statul se va baza în negocieri pe evaluări care relevă că valoarea de piaţă a companiei poate ajunge şi la aproape 300 de milioane de euro dacă Oltchim beneficiază şi de serviciile rafinăriei Arpechim, principalul furnizor de materii prime, aflată în prezent în proprietatea Petrom. Fără materia primă furnizată de Arpechim, valoarea Oltchim este însă zero, se arată într-un document oficial obţinut de Mediafax.

Astfel, statul nu pare să fie interesat cine va prelua combinatul atât timp cât obţine cel mai bun preţ. Documentul citat relevă că pentru privatizarea Oltchim şi-au exprimat interesul companiile TISE (Rusia), Forte (Emiratele Arabe Unite), Rompet Rogas (România) şi PCC (Germania), în prezent acţionar minoritar la combinatul din Vâlcea. Compania românească Rompet Rogas, deşi menţionată în documentul oficial al Guvernului ca fiind interesată de Oltchim, nu figurează însă nici la Registrul Comerţului.

Producătorul rus de energie electrică TISE (Tehnologies Investments Services Energy), cu capital majoritar de stat, a fost înfiinţat la Moscova în 2003, având ca acţionari companiile Tehno­promexport, Zarubejneft şi Zarubejneftegaz, ultima subsidiară a Gazprom.

Principala întrebare vizează însă preţul pe care-l poate obţine statul, în condiţiile în care valoarea contabilă a Oltchim (valoarea capitalurilor proprii) este negativă, adică datoriile sunt mai mari decât activele companiei, astfel încât în cazul lichidării companiei acţionarii ar trebui să vină cu bani de acasă. Desigur, în cazul în care ar exista un plan de afaceri pe termen lung şi o strategie privind readucerea companiei pe profit, atunci, valoarea ar putea creşte. Acţiunile Oltchim sunt listate pe bursă, unde au înregistrat fluctuaţii mari în ultimul an    

însă acestea au fost determinate mai ales de speculaţii şi de achiziţiile agresive ale acţionarului minoritar, grupul german PCC, şi ale fondului de investiţii britanic Carlson Ventures, care au încercat să-şi consolideze poziţia în vederea viitoarei privatizări.

Compania este evaluată în acest moment pe bursă la 94 mil. euro, iar pachetul de acţiuni deţinut de stat (54,8% din capital) valorează 51,5 mil. euro. În ultimul an însă capitalizarea Oltchim a oscilat între 15 mil. euro şi 170 mil. euro.

LUAŢI CU PÎINE

#50536 CERNEV ESTE PIONUL OTRĂVIT DINTR-UN JOC PERICULOS!

2017-11-09 08:22

- Acesta lucrează, încă de la început, ca şi când ar fi pe mână cu cei care vor să distrugă Oltchimul: Guvernul României şi PCC!

Administratorul special al SC Oltchim SA, Bogdan Stănescu, a decis să rupă tăcerea în legătură cu acţiunile liderului de sindicat Corneliu Cernev, acţiuni care, în opinia administratorului special, pun în pericol combinatul vâlcean. Totul a pornit, se pare, de la faptul că Bogdan Stănescu l-a găsi pe liderul Sindicatului Victoria dormind în post, adică în timpul serviciului, Corneliu Cernev fiind dispecer. Aşa că, administratorul special a trimis o scrisoare pe adresele de mail ale tuturor angajaţilor din combinat. Dacă citiţi cu atenţie scrisoarea, pe care o vom publica integral mai jos, veţi vedea că administratorul special foloseşte un acronim pentru ca destinatarii să-şi dea seama despre ce lider de sindicat vorbeşte, pentru că nu-i dă numele.

Scrisoarea administratorului special

Cinstiţi şi Stimaţi colegi, doresc să vă mulţumesc pentru tot efortul depus în ultimul an de a da o şansă în plus acestui Combinat.
Este ştiut că fiecare dintre noi, prin faptul că a venit la serviciu şi a depus toată atenţia şi profesionalismul în dorinţa de a face mai mult din, uneori, puţinul pe care îl avea, merită toată aprecierea mea, a colegilor şi a tuturor celor care depind de Oltchim.
Respingând nedreptatea, am simţit nevoia să transmit acest mesaj, atât prin viu grai, mergând în secţii să discut cu fiecare dintre dumneavoastră, cât şi prin această scrisoare adresată tuturor salariaţilor Combinatului, deoarece în ultima perioadă se pare că au apărut voci care sabotează din interior tot ceea ce fiecare din noi face pentru a salva Oltchim-ul. Sunt zvonuri promovate cu rea credinţă, care spun că: „vor fi disponibilizaţi 1.000 de angajaţi, iar din iunie nu se vor mai acorda salariile”, zvonuri pe care, la acest moment, le RESPING eu şi restul echipei de conducere din cadrul Combinatului.
Nepăsarea unora pentru soarta Combinatului şi a salariaţilor acestuia, prin denigrarea prin orice mijloace a eforturilor depuse de fiecare în parte, ar trebui să ne conducă la unitate şi la o mai mare responsabilitate şi ambiţionare pentru împlinirea unicului nostru scop, SALVAREA OLTCHIM.
Existenţa acestor zvonuri fac doar rău şi au ca scop subminarea economiei Combinatului şi boicotarea eforturilor noastre de a finaliza negocierile privind finanţarea Oltchim şi chiar de a înlătura potenţialii investitori.
Vreau să vă comunic că acum, când toţi, atât potenţiali investitori, partenerii noştri de discuţii pentru finanţarea Oltchim, cât şi clienţi ai Oltchim, sunt cu ochii aţintiţi spre noi, acum când şansele de redresare a Oltchim sunt din ce în ce mai reale, nu ne putem permite să promovăm zvonuri şi afirmaţii, aruncate fără o raţiune logică de un lider de sindicat (al cărui nume nu îl pot pronunţa, dar cu siguranţă, bazându-mă pe capacitatea fiecăruia dintre dumneavoastră de înţelegere, consider că veţi şti cine este promotorul acestor zvonuri), care datorită interviurilor defăimătoare la adresa Oltchim, în mass-media locală, conducerea Combinatului a trebuit să clarifice şi să răspundă solicitărilor partenerilor noştri externi ce doreau să anuleze comenzile şi contractele încheiate cu noi. Producţia lor depinde de producţia noastră şi nu pot avea încredere într-un furnizor care astăzi este, iar mâine s-ar putea să dispară (aşa cum, în mod iraţional şi periculos, încearcă unii să acrediteze această idee).
Pentru a clarifica şi infirma toate aceste zvonuri, doresc să menţionez că într-o discuţie cu respectivul lider de sindicat, alături de un reprezentant al Administratorilor Judiciari, purtată în luna aprilie pe marginea unor nemulţumiri generate de noua organigramă a Oltchim şi de reducerea numărului de funcţii în cadrul societăţii, acesta (liderul de sindicat) a venit cu o propunere să calculăm ce economii s-ar face dacă 1000 de oameni pleacă acasă şi cu recomandarea să o aplicăm începând cu persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Eu, personal, consider că această recomandare este împotriva a tot ceea ce facem noi la acest moment, a tuturor eforturilor depuse de echipa managerială a societăţii. Doresc încă o dată să vă asigur de buna mea credinţă şi intenţie şi că la acest moment politica de personal rămâne aceeaşi. Fiecare dintre dumneavoastră are locul de muncă asigurat. Am schimbat organigrama, am redus numărul de funcţii din cadrul SC Oltchim SA, vom înregistra o economie ca efect al aprobării noii organigrame, dar nu am tolerat, acceptat şi aplicat propunerea făcută, respectiv aceea de a ne gândi la disponibilizarea a 1.000 de salariaţi din Combinat. Voi lupta împreună cu întreaga conducere pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să vă păstraţi locul de muncă şi pentru redresarea Combinatului prin finanţare şi apoi vânzarea acestuia către un investitor serios.
Cu deosebită consideraţie,
Bogdan Stănescu - Administrator

sa treci a mi o suuugi gaoaza,iti dau 2 zlotii?

#50537 Re: CERNEV ESTE PIONUL OTRĂVIT DINTR-UN JOC PERICULOS!

2017-11-09 12:01

#50536: LUAŢI CU PÎINE - CERNEV ESTE PIONUL OTRĂVIT DINTR-UN JOC PERICULOS! 

gaoazaaaaa,facem o noua greva,tu sa mi o su,,,,gi cu mumeta si cra cra tambalagiu iar eu sa mi bag pooooooooola in gurile lui vosganian,talpasanu[un pupincurist comunist retardat]vulpescu si chitoiu?

A.R.U SI VIN ACUM SA TI DAU PRIN BOT,SOBOLAN JEGOS

#50538 Re: Re: CERNEV ESTE PIONUL OTRĂVIT DINTR-UN JOC PERICULOS!

2017-11-09 17:11

si ai plecat cu pu...ta lui mizeria de drasoveanu chiar in bot,haha

#50539 Re: ........oare cine i cel mai mare pupinkurist gaozare?

2017-11-10 12:20

#50533: Te pupă în cursul si îți su.e p..a,pupincuescu de picasso! - ........ 

nu eu i am pupat in kururi si in poooolicele pe cernev,vosganian,piperea si talpasanu,tu soooogaciule de gaoaza retardat,tu sobolanule.

SA L PUPATI IN ALUP PE PICASSO?

#50540 Re: CERNEV ESTE PIONUL OTRĂVIT DINTR-UN JOC PERICULOS!

2017-11-11 11:44

#50536: LUAŢI CU PÎINE - CERNEV ESTE PIONUL OTRĂVIT DINTR-UN JOC PERICULOS! 

o fi gresit o mizeria de tambalagiu,da tu mai kakatule numit bogdan stanescu maninci mai mult KAKAT decit cra cra tambalagiul bosit,privatizare inseamna aproape 1000 de oameni dati afara din OLTCHIM,ce imi  doresc sa mi o su...gi mai bogdan stanescule cu cra cra si restul de cernevisti moooistiiii si pupinkuristii,TRADATORILOR

Cuiul lui pepelea

#50541 PAM PAM urmeaza noi negocieri.

2017-11-17 11:31

O noua ordonanta de urgenta coapta de TWOODOZE   luati si rumegati , este obligatorie dar nu prevede sanctiuni pentru neaplicare,

 

 

Art. VII. — (1) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există încheiat contract/acord colectiv de muncă,’ iniţierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


Detalii: https://legeaz.net/monitorul-oficial-902-2017/oug-82-2017

SI IARASI LIUGI GAOAZA CU CRA CRA,,,,

#50542 Re: PAM PAM urmeaza noi negocieri.

2017-11-17 15:42

#50541: Cuiul lui pepelea - PAM PAM urmeaza noi negocieri. 

ORDINARII SI MIZERII DE COMUNISTI IMPUTITII,EXACT CA CERNEVISTIIIII,NISTE KAKATIIIII SI TRADATORII DE TARA


Musafir

#50543 Re: PAM PAM urmeaza noi negocieri.

2017-11-17 18:38

#50541: Cuiul lui pepelea - PAM PAM urmeaza noi negocieri. 

Nu se aplica la oltchim, fiindca sant in insolventa,


Musafir

#50544

2017-11-21 13:53

Începând de astăzi, petiția se numește :Salvați-l pe Fota !

GHIOCAAAAAAAAAAA CEVA CU MATA DIN MORVCOVUL LUI ponta?

#50545 Re: INCEPIND DE ASTAZI SA I SOOOGETI PUOTA LUI FOTA MAI GAOAZA SI CRA CRA TAMBALAGIUL,,

2017-11-21 14:57

#50544: -  

NU FOTA A LUAT ZLOTIIIIII,NU FOTA A SPUS LA O TIGANCA PLATITA DE VOI  PE VL1 CA SE REPORNESTE oltchimul CU BANI LUI MOOOOIE DE VOSGANIAN,REMEBER MIZERIIILOR?


Musafir

#50546 INCEPIND DE ASTAZI SA I SOOOGETI PUOTA LUI FOTA MAI GAOAZA SI CRA CRA

2017-11-21 15:03

#50545: GHIOCAAAAAAAAAAA CEVA CU MATA DIN MORVCOVUL LUI ponta? - Re: INCEPIND DE ASTAZI SA I SOOOGETI PUOTA LUI FOTA MAI GAOAZA SI CRA CRA TAMBALAGIUL,, 

sa o lasi pe larguta sa i o sooga si la ponta,la gutau penalu i a supt o rau.punct.APROPOOOOOOOOOOOOO,MATA MAI SOOOOOOOOOOOGE LA PIPICASSO?

 

O LUATI PRIN GURITE CA FRAIERI DIN usg,haha,un pic mai aveti

#50547 Re: FOTA E PREA TARE,NU V ATI CONVINS,NICI IN PUTA NU L DOARE KAKATIL;OR CERNEVISTIII

2017-11-21 15:10

#50544: -  

KURVELOR CERNEVISTE ,TRASDATORILOR MOOOISTIIIII,PRIVATIZAREA VA VOR DECAPITA PE VOI PRIMI,INTELEGETI CEVA?.PRIVATUL CARE VA VENI NU ARE NREVOIE DE TRINTORI SI SOOOOOOGACI CERNEVISTIIIIIII,SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGETI POOOOOOOOOOOOOOLA LUI FOTICA?

CRA CRAA,ZBURATI SPRE STELA POPESCU?

#50548 Re: Re: FOTA E PREA TARE,NU V ATI CONVINS,NICI IN PUTA NU L DOARE KAKATIL;OR CERNEVISTIII

2017-11-23 16:30

#50547: O LUATI PRIN GURITE CA FRAIERI DIN usg,haha,un pic mai aveti - Re: FOTA E PREA TARE,NU V ATI CONVINS,NICI IN PUTA NU L DOARE KAKATIL;OR CERNEVISTIII 

gaozareeeeeeeeeee,sa te duci un pic cu cra cra si talpasanu la stela,sti tu care stela oare?.............vezi ca nu vorbim de zlotiiiiiiiiii..............D ZEU S O IERTE PE STELA POPESCU SI SA I IERTE PACATELE ACESTEI REGINI A TEATRULUI ROMANESC,CA POATE A AVUT SI EA PACATE,PACATE MINORE .


Musafir

#50549 Re: PT. CEI INTERESATI: NU ESTE VRAJEALA! RECAPITULAM: OLTCHIM FACE ANGAJARI. 12 POSTURI DISPONIBIL

2017-11-26 18:38

TU GAOAZA MA PUPI PRIMUL CU GUTAU SI CRA CRA,TATI AL TAU.

#50550 Re: Re: PT. CEI INTERESATI: NU ESTE VRAJEALA! RECAPITULAM: OLTCHIM FACE ANGAJARI. 12 POSTURI DISPON

2017-11-27 12:01

#50549: - Re: PT. CEI INTERESATI: NU ESTE VRAJEALA! RECAPITULAM: OLTCHIM FACE ANGAJARI. 12 POSTURI DISPONIBIL 

SA MA KAK PE OLTCHIMUL VOSTRU,MI SE RUPE POOOOLAAAAAAAA,EU PIPICASSO,ATIT,PAAAAAA,SCIRBELOR DE PUI COMUNISTO SECURISTIII,SA L PUPATI PE PICASSO IN POOOOLA?