Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#49201 OLTCHIM, OLTCHIM ... VREA "OSTASI"!

2017-01-22 09:05

Locuri de muncă disponibile prin AJOFM Vâlcea – 18/24 ianuarie 2017

De către
Vocea Olteniei
-ianuarie 21, 2017



OLTCHIM S.A.

ADRESA: RM.VÂLCEA, STR.UZINEI, NR.1
TEL./ FAX: 0250/701200
E-mail: dan.pirnea@oltchim.com
– lăcătuşi mecanici (vechime în domeniu min. 5 ani, calificare în domeniu, apt medical pentru lucru la înălţime)
Încadrarea în muncă este pe durată determinată de 12 luni
Valabilitatea ofertei: 27.01.2017
– maşinist la maşini de ambalat (studii medii, apt medical pentru lucrul la înălţime)
Încadrarea în muncă este pe durată determinată de 12 luni
Valabilitatea ofertei: 27.01.2017
– mecanic ajutor locomotivă (vechime în domeniu min. 3 ani, studii medii+ calificare, aviz medical şi aviz psihologic)
Încadrarea în muncă este pe durată determinată de 12 luni
Valabilitatea ofertei: 27.01.2017


Musafir

#49202 OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,ETC.

2017-01-22 10:13

#49201: - OLTCHIM, OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! 

 ALUP IGUS CU MATA MAI OSTEANULE DE GAOAZA RETARDATA,ALUP IGUS CU LARGA?


Musafir

#49203 Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,ETC.

2017-01-22 10:15

#49202: - OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,ETC. 

 AM UITAT SA MI ALUP IGUS SI CU PIRNEA AL TAU CU TOT,FUGI SI MAI DA I NISTE LIMBI PRIN OLTCHIM GAOZARE.


Musafir

#49204 Re: Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,ETC.

2017-01-22 17:32

#49203: - Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,ETC. 

 AVEM O TARA DE BORFASII SI NEMERNICII,ORDINARI IMPUTITII,ACUM V ATI CONVINS VITELOR DIN OLTCHIM SI DIN VALCEA?.TARA ASTA E CONDUSA DE UN NAZIST CARE TREBUIE TRIMIS LA MASA SI LA TACSO IN GERMANIA,UNUL  IOHANIS,BANDITII PSDistii ,ALDEisti SI BORFASI PNListii,SA MA PUPATI IN POOOLICICA PE MINE FOTA COMUNISTILOR SI SECURISTILOR NENOROCITII,ATI DEZBINAT OAMENII NEVINOVATII,ADICA NISTE VITE HANDICAPATE.

MARS DIN TARA IOHANIS,PT. FOTA ESTI UN KAKAT

#49205 Re: Re: Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,E

2017-01-23 14:25

#49204: - Re: Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,ETC. 

 MAINE CA E ZIUA UNIRI,CINE TREBUIE SA SARBATOREASCA ,ROMANII SAU NAZISTI CA IOHANIS[STITI ISTORIA ANILOR 1918??..NEMTIII,NAZISTIII,IOHANISTII,GINDITI CE VA SPUNE FOTA?

AM UITAT DE BIDINU,MARCELA[KURVA RETARDATA SI TARANU DE TUGURIN,HA HA HA

#49206 Re: Re: Re: Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCE

2017-01-24 16:22

#49205: MARS DIN TARA IOHANIS,PT. FOTA ESTI UN KAKAT - Re: Re: Re: OLTCHIM ... VREA "OSTASI"! DAR SI SOOOGACI CA UNUL GHIOCA,,,BIDINU,TUGUTRINU,MARCELA,E 

 IA SA VA VEDEM CUM VA VETI FOOOTE N KUR NEMERNICILOR SI BORFASILOR DE IOHANIS[NAZISTUL] SI SLEATA DE GOLANII;PER,PSD,ALDE,PNL,SA VA FOOOT EU FOTA NUMAI PRIN BOTURIIIII,BORFASILOR SI BANDITILOR,MAFIOTILOR DE COMUNISTO SECURISTII,TRADATORILOR DE TARA,SA MI SUUUUUGI POOOOOOLA CU MATA MAI GHOIOCA,TU ,NEAMUL TAU,TACTO HANDEL DE CERNEV,TALPASANU,MARDARE,AVRAM,PIRNEA,ZAMFIR,SERBAN,ETC,SA MI O SOOOOOOOOOOOOGETIIIIIIII.

Incendiul de la Oltchim, sancţionat cu avertismente

#49207 Incendiul de la Oltchim, sancţionat cu avertismente

2017-01-25 07:51

Incendiul de la Oltchim, sancţionat cu avertismente

„Incendiul din data de 08.09.2016, care a avut loc la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, întruneşte toate condiţiile pentru a fi încadrat ca INCIDENT PERICULOS, în conformitate cu prevederile art.5.lit.o), din Legea nr.319/2006”. Aceasta este concluzia procesului-verbal de cercetare a acestui eveniment, întocmit de Inspecţia Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea (ITM) şi înregistrat cu nr. 16.509/18.11.2016. Ca urmare, SC Oltchim, reprezentată prin administratorul special Bogdan Stănescu, a primit patru sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Incendiul a avut loc la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producţie, cauza fiind, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ITM „formarea unui arc electric la instalaţia de alimentare cu energie electrică, izolaţia îmbătrânită şi crăpată ducând la întreţinerea acestuia şi implicit la aprinderea izolaţiei”.
Combinatul, aflat în insolvenţă din 2013, este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din România şi din Europa de Sud-Est, având circa 2.000 de angajaţi.

La 50 de metri de locul incendiului se află depozitul de carburanţi
Procesul-verbal ITM Vâlcea conţine 35 de pagini şi a fost întocmit în baza mai multor probe, inclusiv procesul-verbal de intervenţie al ISU Vâlcea. Documentul scoate la iveală culisele  acestui incendiu, dar şi încălcări ale legislaţiei privind securitatea unui astfel de obiectiv, precum şi a siguranţei oamenilor care lucrează acolo. Iată câteva din pasajele procesului-verbal de cercetare al ITM:

– Depozitul MEA nr.2 care a ars făcea parte din depozitul de materii prime şi carburanţi. „Depozitul de carburanţi este amplasat în partea de vest a societăţii, la aproximativ 50 de metri de depozitul MEA nr.2 de materii prime”, subliniază ITM Vâlcea.

– „În incinta depozitului MEA nr.2 de materii prime au fost depozitate mai multe substanţe/preparate chimice incompatibile, neluând în considerare riscurile care pot decurge din proprietăţile fizico-chimice ale agenţilor chimici prezenţi. Nu au fost respectate condiţiile de depozitare a substanţelor/preparatelor chimice impuse”.

”SC Oltchim nu a pus la dispoziţie documente care să ateste că în urma verificărilor efectuate la instalaţiile electrice din cadrul depozitului, acestea corespundeau atât fizic cât şi funcţional”.

„Depozitul nu este dotat cu sistem automat de stingere a incendiilor, sau senzori termici, sau orice alt tip de alarmă în caz de incendiu”.

„Depozitul MEA nr.2 de materii prime nu este dotat cu sistem automat de stingere a incendiilor, sau senzori termici, sau orice alt tip de alarmă în caz de incendiu. Depozitul MEA nr.2 era dotat cu sistem acustic de alarmare împotriva efracţiei”.

– „În incinta depozitului MEA nr.2 de materii prime au fost depozitate mai multe substanţe/preparate chimice incompatibile, neluând în considerare riscurile care pot decurge din proprietăţile fizico-chimice ale agenţilor chimici prezenţi. Nu au fost respectate condiţiile de depozitare a substanţelor/preparatelor chimice impuse”.

Administratorul special, patru sancţiuni contravenţionale cu avertisment

Din cauza încălcării prevederilor legale de securitate şi sănătate a muncii, ITM Vâlcea a aplicat SC Oltchim, reprezentată prin administratorul special Bogdan Stănescu, patru sancţiuni contravenţionale cu avertisment.
„Pentru încălcarea reglementărilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, precizate în capitolul de la lit. m) din prezentul proces-verbal, se face răspunzătoare persoana juridică SC Oltchim SA, reprezentată prin administrator special STĂNESCU NICOLAE BOGDAN CODRUŢ”, se arată în procesul-verbal al ISU Vâlcea.
Astfel, Oltchim, prin Bogdan Stanescu, a fost sancţionat pentru încălcarea prevederilor unor articole din H.G.1.218/2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici, pentru încălcarea prevederilor Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi pentru abateri de la Legea 2091/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru locul de muncă.

 

VAI DE VIAŢA LUI POPESCU!

#49208 VAI DE VIAŢA LUI POPESCU!

2017-01-25 09:57

VAI DE VIAŢA LUI POPESCU!

Am stat mereu şi m-am întrebat ce motiv ar avea Popescu de la etajul zece dintr-un bloc din Ostroveni, de exemplu, care a muncit o viaţă întreagă la Oltchim, să zicem, sau la Uzuc, ori la Uzinele Sodice Govora, să fie de acord ca să le fie şterse celor dovediţi că au furat din banul public infracţiunile de corupţie. Din cauza faptului că ăştia au furat, copiii lui sunt acum în pribegie prin te miri ce ţară din Europa. Întrebarea cea mai feroce este, însă, alta, de ce a pus mereu Popescu ştampila de vot pe nişte inşi care au fost dovediţi că au furat? Că au promis mereu hoţii că îi vor da nişte firimituri acolo, să nu moară de foame? Există în spaţiul public o agresivitate incredibilă împotriva celor care susţin că o lege a graţierii ar fi o jignire fără seamăn şi o lovitură dată statului de drept, sprijinită absurd pe ideea că această propunere vine de la Guvernul si partidul care a câştigat alegerile cu un scor zdrobitor şi, deci, asta ar da legitimitate graţierii şi amnistiei celor care au furat din banul public. Şi în sprijinul acestei teorii vine un tsunami de manipu.lare mediatică, iar mie mi se pare că asta este cea mai mare hoţie, pentru că ea fură viitor, deci timp din istoria care nu se mai întoarce.

Mai întâi, partidul ăsta minunat, PSD, a venit cu un program incredibil, perfect acceptabil de către toată lumea, iar în mişcarea a doua, după ce a fost instalat la Putere, vine cu mizeria asta, de iertare de fapt a liderilor săi - dar şi a celorlalţi, că doar n-au furat singuri, ci la înţelegere sau prin contagiune, cu ceilalţi! - în cea mai mare parte puşcăriabili de drept comun. Şi ameninţă poporul că nu va ajunge niciodată la punerea în operă a programului ăla fabulos dacă nu-l graţiază pe Dragnea, să zicem. Ce vorbeşti, Franz, partidul ăsta nu are şi oameni curaţi care să ducă programul electoral la capăt? Apropo, se tot vorbeşte despre Dragnea că ar avea nu ştiu ce proprietăţi în Brazilia; n-ar putea SRI-ul sau SIE să rezolve enigma asta? Că doar n-o fi cumpărat Dragnea hoteluri şi proprietăţi din salariul de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi nici din solda de deputat!

FACI PARIU CU PICASSO?

#49209 Re: VAI DE VIAŢA LUI POPESCU!

2017-01-25 14:08

#49208: VAI DE VIAŢA LUI POPESCU! - VAI DE VIAŢA LUI POPESCU! 

 cum necum dragnea BORFASUL i o trage la NAZISTUL de iohanis cit de kurind si merita sa si o fure pt. ca s a crezut o noapte regele burebista,stefan cel mare,mihai viteazul sau vlad tepes,o fura banditul de iohanis rau de la escroci PSD istii si ALDE istii.

Chimcomplex a depus o ofertă indicativă pentru preluarea activelor Oltchim

#49210 Chimcomplex a depus o ofertă indicativă pentru preluarea activelor Oltchim

2017-01-25 21:26

Chimcomplex a depus o ofertă indicativă pentru preluarea activelor Oltchim

SC Chimcomplex SA Borzeşti, membră a Grupului SCR deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, grup industrial cu capital privat 100% românesc, a depus sâmbătă, 21 ianuarie 2017, o ofertă indicativă pentru preluarea activelor  Oltchim.

Oferta depusă se referă la modulele de active viabile, de utilităţi şi logistică şi la activele care vor constitui baza dezvoltării viitoare a platformei, potrivit declaraţiei Preşedintelui Consiliului de Administraţie al Chimcomplex Borzeşti, Virgiliu Băncilă.

“Este o ofertă realistă şi sustenabilă care vizează consolidarea activelor care sunt în producţie şi realizarea unor investiţii importante pentru modernizarea şi repornirea unor fluxuri tehnologice oprite în prezent", a declarat Băncilă.

Chimcomplex salută intenţia Administratorilor Judiciari privind vânzarea Oltchim pe module de active şi apreciază că această metodă nu este doar conforma cu procedurile Comisiei Europene pentru aceste situaţii, dar reprezintă şi soluţia practică prin care activele sănătoase ce pot fi restructurate şi eficientizate să poată fi salvate şi reintegrate în circuitul economic.

“Strategia Chimcomplex este de integrare a acestor active de la Oltchim cu unităţile de producţie ale Chimcomplex de pe platforma din Oneşti, prin crearea Companiei Române de Chimie, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi pieţele regionale şi internaţionale", a mai declarat Preşedintele Chimcomplex.

 
Oltchim, vândut cui va plăti cât mai multe datorii creditorilor

#49211 Oltchim, vândut cui va plăti cât mai multe datorii creditorilor

2017-01-26 16:16

Oltchim, vândut cui va plăti cât mai multe datorii creditorilor

Scos la mezat. Ofertele firmelor interesate de activele Oltchim vor fi selectate în funcţie de sumele obţinute de creditorii combinatului. Rezultă că nu vor conta atât planurile investitorilor de menținere a activității sau relansare a combinatului.

După depunerea ofertelor neangajante, într-o a doua fază, va avea loc negocierea cu companiile selectate, în care acestea au dreptul să efectueze un proces de due-diligence (audit aprofundat), arată un document realizat de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, potrivit News.ro.

Documentul le prezintă investitorilor interesaţi de preluarea activelor Oltchim scoase la vânzare condiţiile în care se va realiza tranzacţia.

"Invitaţiile pentru faza a doua vor fi transmise doar ofertanţilor ale căror oferte neangajante sunt printre cele mai economice, ţinând seama de obiectivul vânzătorului pentru a selecta acele oferte (sau o combinaţie de oferte) care presupun cea mai mare valoare agregată, definită ca suma maximă în numerar ce urmează să fie distribuită creditorilor vânzătorului, după deducerea obligaţiilor vânzătorului potrivit legislaţiei româneşti", se arată în document.

Consultantul AT Kearney a precizat potenţialilor cumpărători ai activelor Oltchim că, potrivit contractului colectiv de muncă de la nivelul Oltchim, compania trebuie să achite plăţi compensatorii oricărui angajat disponibilizat.

Conform legislaţiei privind insolvenţa din România, aceste plăţi compensatorii au prioritate asupra oricăror creanţe ale creditorilor privaţi sau publici.

De aceea, companiile interesate de preluarea actuvelor Oltchim care se angajează să reangajeze o parte din salariaţii actuali vor primi un bonus la oferta de preluare de 5.000 euro pentru fiecare angajat actual preluat.

"Bonusul de evaluare va fi aplicat doar pentru cel mult 50% din numărul total actual de angajaţi ai Oltchim", arată un document al consultantului.

În schimb, oferta va fi diminuată în cazul în care investitorul solicită vânzătorului - Oltchim - să rezolve orice fel de condiţiie anterioară preluării, ce presupune un cost pentru vânzător, arată documentul obţinut de News.ro.

"în cazul suprapunerii ofertelor pentru acelaşi activ / pachete de active din partea mai multor ofertanţi, de exemplu în cazul ofertanţilor ce depun oferte pentru mai multe active / pachete de active, diversele combinaţii de oferte vor fi comparate una cu alta cu obiectivul de a identifica combinaţia ce presupune cea mai mare valoare agregată", se precizează în document.

După aceste proceduri se va stabili ce oferte se califică pentru faza a doua a procesului de vânzare a activelor Oltchim. "În a doua rundă a procesului, ofertanţii din faza a doua vor primi informaţii confidenţiale suplimentare (de exemplu cameră de date virtuală), precum şi un anumit grad de acces la angajaţii Oltchim de la nivelul managementului, la amplasamentul unor active individuale şi la consilierii ce lucrează la tranzacţie din partea vânzătorului", precizează documentul.

Companiile ce depun oferte doar pentru unul sau unele dintre pachetele de active pot, în această fază, să îşi focalizeze interesul în consecinţă, arată consultantul.

"Oferanţilor selecţionaţi pentru faza a doua li se va cere să depun oferte angajante la finalul fazei. (...) Ofertanţii trebuie să fie consţienţi, totuşi, că procesul de due diligence din faza a doua este programat să înceapă la finalul lunii ianuarie şi este aşteptat să se încheie efectiv la finalul lunii februarie", precizează documentul.

Joi, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat că mai mulţi investitori au depus oferte până la termenul limită de depunere a ofertelor neangajante pentru cumpărarea activelor Oltchim, care a fost vineri, ora 18, fără a preciza câţi sau care sunt investitorii interesaţi să cumpere combinatul vâlcean.

”Fiindcă au fost diverse speculaţii în presă vis-à-vis de privatizarea pe bucăţi sau într-un mod unitar, pe mine mă interesează un lucru: având în vedere stadiul avansat în care am preluat procedura, mă interesează ca această companie să rămână, din punct de vedere structural de funcţionare, unitară. Mă interesează omogenitatea ei şi mă interesează să fie deservite interesele comunităţii locale, prin rezultatul privatizării”, a spus Petrescu, în marja unui eveniment pe teme energetice.

Ministrul a susţinut că există investitori ”mai vechi, tradiţionali interesaţi”, dar şi alţii ”mai noi”, fără a oferi jurnaliştilor niciun nume.

”Să vedem dacă acest nou operator, care va fi el, este interesat intr-adevăr să ducă Oltchim într-o zonă de unitate de producţie, să crească – nu doar într-o zonă speculativă la nivel regional”, a afirmat Petrescu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat recent că, la începutul acestui an ar putea fi finalizată vânzarea activelor combinatului Oltchim, ceea ce marchează faptul că ”Oltchim-ul vechi moare”, însă tranzacţiile vor trebui aprobate de Comisia Europeană.

”S-au făcut ofertele neangajante, deci acum ar trebui companiile să se decidă, după ce au analizat datele, dacă sunt interesate să cumpere nişte active şi la ce preţ. Deci să facă nişte oferte ferme”, a spus Chiriţoiu, pe 19 ianuarie.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderi de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară din 2015, arată rezultatele trimestriale publicate de companie.

Ofertele pentru activele Oltchim vor fi selectate in functie de sumele obtinute de creditorii OLT

#49212 Ofertele pentru activele Oltchim vor fi selectate in functie de sumele obtinute de creditorii OLT

2017-01-26 16:19

Ofertele pentru activele Oltchim vor fi selectate in functie de sumele obtinute de creditorii combinatului

Ofertele depuse de companiile interesate pentru activele Oltchim vor fi selectate in functie de sumele obtinute de creditorii combinatului, urmand ca dupa depunerea ofertelor neangajante sa urmeze o a doua faza, de negociere cu companiile selectate, in care acestea au dreptul sa efectueze un proces de due-diligence (audit aprofundat), arata un document realizat de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, intrat in posesia News.ro.

Documentul le prezinta investitorilor interesati de preluarea activelor Oltchim scoase la vanzare conditiile in care se va realiza tranzactia. "invitatiile pentru faza a doua vor fi transmise doar ofertantilor ale caror oferte neangajante sunt printre cele mai economice, tinand seama de obiectivul vanzatorului pentru a selecta acele oferte (sau o combinatie de oferte) care presupun cea mai mare valoare agregata, definita ca suma maxima in numerar ce urmeaza sa fie distribuita creditorilor vanzatorului, dupa deducerea obligatiilor vanzatorului potrivit legislatiei romanesti", se arata in document.

Consultantul AT Kearney a precizat potentialilor cumparatori ai activelor Oltchim ca, potrivit contractului colectiv de munca de la nivelul Oltchim, compania trebuie sa achite plati compensatorii oricarui angajat disponibilizat. Conform legislatiei privind insolventa din Romania, aceste plati compensatorii au prioritate asupra oricaror creante ale creditorilor privati sau publici.

De aceea, companiile interesate de preluarea actuvelor Oltchim care se angajeaza sa reangajeze o parte din salariatii actuali vor primi un bonus la oferta de preluare de 5.000 euro pentru fiecare angajat actual preluat.

"Bonusul de evaluare va fi aplicat doar pentru cel mult 50% din numarul total actual de angajati ai Oltchim", arata un document al consultantului. In schimb, oferta va fi diminuata in cazul in care investitorul solicita vanzatorului - Oltchim - sa rezolve orice fel de conditiie anterioara preluarii, ce presupune un cost pentru vanzator, arata documentul obtinut de News.ro.

"in cazul suprapunerii ofertelor pentru acelasi activ / pachete de active din partea mai multor ofertanti, de exemplu in cazul ofertantilor ce depun oferte pentru mai multe active / pachete de active, diversele combinatii de oferte vor fi comparate una cu alta cu obiectivul de a identifica combinatia ce presupune cea mai mare valoare agregata", se precizeaza in document.

Dupa aceste proceduri se va stabili ce oferte se califica pentru faza a doua a procesului de vanzare a activelor Oltchim,. "in a doua runda a procesului, ofertantii din faza a doua vor primi informatii confidentiale suplimentare (de exemplu camera de date virtuala), precum si un anumit grad de acces la angajatii Oltchim de la nivelul managementului, la amplasamentul unor active individuale si la consilierii ce lucreaza la tranzactie din partea vanzatorului", precizeaza documentul.

Companiile ce depun oferte doar pentru unul sau unele dintre pachetele de active pot, in aceasta faza, sa isi focalizeze interesul in consecinta, arata consultantul. "Oferantilor selectionati pentru faza a doua li se va cere sa depun oferte angajante la finalul fazei. (...) Ofertantii trebuie sa fie constienti, totusi, ca procesul de due diligence din faza a doua este programat sa inceapa la finalul lunii ianuarie si este asteptat sa se incheie efectiv la finalul lunii februarie", precizeaza documentul.

Ştefan Vuza, la un pas de preluarea combinatului chimic Oltchim

#49213 Ştefan Vuza, la un pas de preluarea combinatului chimic Oltchim

2017-01-26 16:20

Omul de afaceri clujean a depus ofertă pentru preluarea activelor societăţii, aşa cum anunţa acum două săptămâni 

Chimcomplex Borzeşti, membră a Grupului SCR deţinut de Ştefan Vuza, a depus sâmbătă, 21 ianuarie 2017 o ofertă indicativă pentru preluarea activelor Oltchim, se anunţă într-un comunicat de presă.

“Chimcomplex salută intenţia Administratorilor Judiciari privind vânzarea Oltchim pe module de active şi apreciază că această metodă nu este doar conformă cu procedurile Comisiei Europene pentru aceste situaţii, dar reprezintă şi soluţia practică prin care activele sănătoase ce pot fi restructurate şi eficientizate să poata fi salvate şi reintegrate în circuitul economic”, se arată în comunicat.

Oferta depusă se referă la modulele de active viabile, de utilităţi şi logistică şi la activele care vor constitui baza dezvoltării viitoare a platformei.

"Este o ofertă realistă şi sustenabilă care vizează consolidarea activelor care sunt în producţie şi realizarea unor investiţii importante pentru modernizarea şi repornirea unor fluxuri tehnologice oprite în prezent", a declarat Preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Chimcomplex SA Borzeşti, Ing. Virgiliu Băncilă.

“Strategia Chimcomplex este de integrare a acestor active de la Oltchim cu unităţile de producţie ale Chimcomplex de pe platforma din Oneşti, prin crearea Companiei Române de Chimie, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimica, ce va deservi pietele regionale si internationale", a mai declarat preşedintele CA Chimcomplex.

Oferta Chimcomplex conţine şi un capitol privind specialiştii Oltchim, care pun în valoare instalaţiile şi know how-ul societăţii. Deşi documentaţia primita de la consultantul Oltchim nu face referiri privind obligaţia preluării personalului existent, oferta prevede angajarea de personal pe această platformă pentru a exploata eficient şi în siguranţă activele achiziţionate.

Tranzacţiile, finalizate la începutul anului

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, afirma, în primele zile din ianuarie, că, la începutul acestui an, vânzarea activelor combinatului Oltchim ar putea fi finalizată, însă tranzacţiile finale vor trebui aprobate de Comisia Europeană. Potrivit acestuia, "Oltchim-ul vechi moare".

Schimbarea metodei de vânzare a Oltchim a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru combinat şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figurează în planul de reorganizare aprobat, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderile de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară a anului trecut.

"Oltchim" a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după privatizarea eşuată cu Dan Diaconescu din 2012.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes. 

Ștefan Vuza, cel mai bogat clujean și în 2016

Industriașul este singurul om de afaceri clujean care a prins un loc în Top 20 milionari români Forbes. El ocupă locul 14 cu 570 de milioane de lei.

Chimcomplex Borzești (locul 62 în topul companiilor realizat de publicație), cea mai importantă companie din Serviciile Comerciale Române (SCR), grup înființat în 1993 de către omul de afaceri Ștefan Vuza, a avut rezultate în creștere în 2015 față de 2014: afaceri de 193,83 milioane de lei și profit de 12,95 de milioane față de 187 de mlioane de lei, respectiv patru milioane de lei.

Omul de afaceri își propunea din 2015 integrarea Oltchim, alături de Chimcomplex în Compania Română de Chimie.

În afară de Chimcomplex, Ștefan Vuza, controlează, în cadrul SCR – grup compus din 19 societăți comerciale ce au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 185 de milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul trecut – o serie de alte companii din domenii diferite de activitate.

- See more at: http://www.monitorulcj.ro/economie/

Ministerul Economiei a primit mai multe oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim

#49214 Ministerul Economiei a primit mai multe oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim

2017-01-26 16:23

Ministerul Economiei a primit mai multe oferte neangajante pentru preluarea combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, unele dintre ele din partea unor companii care s-au interesat de-a lungul timpului de privatizarea societăţii, dar şi din partea unor investitori noi, a declarat, joi, ministrul de resort, Alexandru Petrescu.

"Data-limită de depunere a ofertelor neangajante a fost vineri (20 ianuarie 2017 - n. r.), ora 18:00. Vom reveni din partea ministerului cu un comunicat pe tema aceasta", a spus Petrescu, refuzând să precizeze numele investitorilor interesaţi.

"Sunt unii mai vechi, tradiţionali, interesaţi, alţii mai noi, unii europeni", a adăugat ministrul.

El a subliniat că Oltchim poate deveni un jucător de talie regională pe piaţa pe care activează.

"Din punctul meu de vedere, ceea ce mă interesează pe mine, pentru că au fost diferite speculaţii în presă vizavi de privatizarea pe bucăţi sau într-un mod unitar, pe mine mă interesează un lucru: având în vedere stadiul avansat în care am preluat procedura, mă interesează ca această companie să rămână, din punct de vedere structural, de funcţionare, unitară, mă interesează omogenitatea ei şi mă interesează să fie deservite interesele comunităţii locale prin rezultatul privatizării. Mă interesează, evident, şi binele celor care astăzi lucrează pentru Oltchim. Mă interesează ca acest centru de experienţă şi acest nucleu de specialişti să fie dus mai departe. Cred că la nivel de regiune Oltchim poate juca un rol important. Sunt furnizori în competiţie cu Oltchim, atât în Polonia, cât şi în Germania. Cred că Oltchim se poate impune", a susţinut Petrescu, în cadrul unui eveniment pe teme energetice.

Potrivit acestuia, perioada insolvenţei a arătat că această companie poate fi profitabilă.

"Să vedem dacă acest operator, care va fi el, va putea să ducă Oltchim într-o zonă de creştere, nu doar într-o zonă speculativă la nivel regional (...) Trebuie să înţelegem care este viziunea integrată a unui potenţial cumpărător", a continuat Petrescu.

Şeful de la Economie a precizat că va încuraja companiile româneşti, precum Transelectrica şi Transgaz, din portofoliul ministerului pe care îl reprezintă, să depăşească graniţele României.

"Este un handicap că societăţile de stat au rămas în perimetrul românesc. Există în acest moment oportunităţi în zona regională, ele se evaluează la nivelul Consiliului de Administraţie al fiecărei companii, dar ele vor găsi în mine un catalizator pentru intenţiile de a face un pas efectiv", a mai arătat Petrescu.



http://www.economica.net/ministerul-economiei

Ministrul Economiei spune că au fost depuse oferte pentru activele Oltchim până vineri,

#49215 Ministrul Economiei spune că au fost depuse oferte pentru activele Oltchim până vineri,

2017-01-26 16:25

Ministrul Economiei spune că au fost depuse oferte pentru activele Oltchim până vineri, când a fost termenul limită

Mai mulți investitori au depus oferte până la termenul limită de depunere a ofertelor neangajante pentru cumpărarea activelor Oltchim care a fost vineri, ora 18, a declarat joi ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, fără a preciza câți sau care sunt investitorii interesați să cumpere combinatul vâlcean. În opinia ministrului, combinatul Oltchim poate juca un rol important la nivel de regiune și poate fi profitabil.

”Fiindcă au fost diverse speculații în presă vis-à-vis de privatizarea pe bucăți sau într-un mod unitar, pe mine mă interesează un lucru: având în vedere stadiul avansat în care am preluat procedura, mă interesează ca această companie să rămână, din punct de vedere structural de funcționare, unitară. Mă interesează omogenitatea ei și mă interesează să fie deservite interesele comunității locale, prin rezultatul privatizării”, a spus Petrescu, în marja unui eveniment pe teme energetice.

Ministrul a subliniat totodată că, la momentul la care a preluat mandatul, exista deja un parcurs agreat de privatizare al companiei, scrie News.ro.

”Cred că la nivel de regiune Oltchim poate juca un rol important. Sunt furnizori în competiție cu Oltchim atât în Polonia cât și în Germania. Cred că Oltchim se poate impune. În ultima perioadă, când managementul a intrat în zona de restructurare sub protectoratul insolvenței a arătat că această compania poate fi profitabilă”, a adăugat ministrul Economiei.

Ministrul a susținut că există investitori ”mai vechi, tradiționali interesați”, dar și alții ”mai noi”, fără a oferi jurnaliștilor niciun nume.

”Să vedem dacă acest nou operator, care va fi el, este interesat intr-adevăr să ducă Oltchim într-o zonă de unitate de producție, să crească – nu doar într-o zonă speculativă la nivel regional”, a afirmat Petrescu.

Interesul se va developa din seriozitatea ofertei, consideră ministrul.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat recent că, la începutul acestui an ar putea fi finalizată vânzarea activelor combinatului Oltchim, ceea ce marchează faptul că ”Oltchim-ul vechi moare”, însă tranzacțiile vor trebui aprobate de Comisia Europeană.

”S-au făcut ofertele neangajante, deci acum ar trebui companiile să se decidă, după ce au analizat datele, dacă sunt interesate să cumpere niște active și la ce preț. Deci să facă niște oferte ferme”, a spus Chirițoiu, pe 19 ianuarie.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacției, dar nici contractele cu clienții nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligație de a prelua actualii angajați, arată un document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, și de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRKL, intrat în posesia News.ro.

Acesta mai arată și că nu există nicio condiție pentru păstrarea angajaților actuali, însă există un bonus de evaluare în cazul în care sunt preluați o parte dintre salariați, deoarece o astfel de măsură ar reduce plățile compensatorii pe care le-ar avea de plătit societatea Oltchim.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderi de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară din 2015, arată rezultatele trimestriale publicate de companie.

Oltchim anunță oficial că au fost depuse patru oferte pentru procesele de producție

#49216 Oltchim anunță oficial că au fost depuse patru oferte pentru procesele de producție

2017-01-27 17:29

Oltchim anunță oficial că au fost depuse patru oferte pentru procesele de producție de produse chimice

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a anuntat vineri că a primit oferte neangajante din partea unor "operatori industriali" și a unor "investitori financiari", patru dintre ofertele primite acoperind pachetele operaționale, care includ activități de fabricare de produse chimice, în timp ce celelalte sunt doar pentru active.

News.ro a relatat, joi, că ofertele depuse de companiile interesate pentru activele Oltchim vor fi selectate în funcție de sumele obținute de creditorii combinatului, urmând ca după depunerea ofertelor neangajante să urmeze o a doua fază, de negociere cu companiile selectate, în care acestea au dreptul să efectueze un proces de due-diligence (audit aprofundat), arată un document realizat de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, scrie News.ro.

“Oltchim SA, societate în reorganizare judiciară, anunță încheierea etapei de oferte neangajante a procesului competitiv privind vânzarea activelor societății lansat în cea de a doua jumătate a anului 2016. Această etapă, constând în depunerea de oferte neangajante de către părțile interesate, s-a finalizat prin primirea de către Oltchim a unui număr de astfel de oferte din partea investitorilor interesați, inclusiv din partea unor operatori industriali, precum și a unor investitori financiari”, a precizat vineri Oltchim, într-un comunicat.

Două companii au anunțat oficial, până la termenul limită de depunere a ofertelor neangajante, din 23 ianuarie, că sunt interesate să preia activele Oltchim: Chimcomplex, societate controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, și grupul germano-polonez PCC, acționart minoritar al combinatului.

Procesul de selecție va continua cu următoarea etapă, în cadrul căreia ofertanții selectați vor fi invitați să efectueze un proces de audit (due diligence).

“Procesul de selecție și ofertele care urmează a fi primite în cadrul acestuia rămân supuse aprobării creditorilor în cadrul procedurii de insolvență privitoare la societate”, se mai arată în comunicat.

Joi, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a declarant că mai mulți investitori au depus oferte până la termenul limită de depunere a ofertelor neangajante pentru cumpărarea activelor Oltchim care a fost vineri, ora 18.

Ministrul nu a precizat, însă, câți investitorii sunt interesați să cumpere combinatul vâlcean, dar a susținut că există investitori ”mai vechi, tradiționali interesați”, dar și alții ”mai noi”, fără a oferi jurnaliștilor niciun nume.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat recent că, la începutul acestui an ar putea fi finalizată vânzarea activelor combinatului Oltchim, ceea ce marchează faptul că ”Oltchim-ul vechi moare”, însă tranzacțiile vor trebui aprobate de Comisia Europeană.

”S-au făcut ofertele neangajante, deci acum ar trebui companiile să se decidă, după ce au analizat datele, dacă sunt interesate să cumpere niște active și la ce preț. Deci să facă niște oferte ferme”, a spus Chirițoiu, pe 19 ianuarie.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacției, dar nici contractele cu clienții nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligație de a prelua actualii angajați, arată un document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, și de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRKL, intrat în posesia News.ro.

Acesta mai arată și că nu există nicio condiție pentru păstrarea angajaților actuali, însă există un bonus de evaluare în cazul în care sunt preluați o parte dintre salariați, deoarece o astfel de măsură ar reduce plățile compensatorii pe care le-ar avea de plătit societatea Oltchim.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderi de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară din 2015, arată rezultatele trimestriale publicate de companie.


Musafir

#49217 4 ANI DE INSOLVENTA, 4 ANI PIERDUTI DIN VIATA CELOR 1.200 DE DISPONIBILIZATI!

2017-01-30 08:02

ASTAZI SE IMPLINESC 4 ANI DE LA INTRAREA IN INSOLVENTA A OLTCHIMULUI SI 4 ANI DE DEZASTRU SUB "DOMNIA" ROMINSOLV - BDO.


Musafir

#49218 Re: 4 ANI DE INSOLVENTA, 4 ANI PIERDUTI DIN VIATA CELOR 1.200 DE DISPONIBILIZATI!

2017-01-30 11:04

#49217: - 4 ANI DE INSOLVENTA, 4 ANI PIERDUTI DIN VIATA CELOR 1.200 DE DISPONIBILIZATI! 

IN MOD NORMAL LA ANIVERSARI TREBUIE SPUS "LA MULTI ANI"!
DAR NU SUNTEM IN STARE DE NORMALITATE ASA CA ... LA MULTI ANI, CU EXECUTARE, TUTUROR CELOR CARE AU GESTIONAT SI AU PROFITAT DE PE URMA INSOLVENTEI OLTCHIM, IMBOGATINDU-SE DE LA O LUNA LA ALTA, DE LA O "ANIVERSARE" LA ALTA, PE SPINAREA SALARIATILOR - INCA ACTIVI SI PE SPINAREA SALARIATILOR DISPONIBILIZATI. 

Patru oferte, pentru activele operaţionale ale "Oltchim"

#49219 Patru oferte, pentru activele operaţionale ale "Oltchim"

2017-01-30 15:38

COMBINATUL, ÎMPĂRŢIT ÎN 9 PACHETE DE ACTIVE, ÎNSĂ NUMAI TREI SUNT VIABILE


 

BURSA 30.01.2017

 


* PCC şi Chimcomplex, printre ofertanţi
     *  Ministerul Economiei: "Avem expectanţă pentru un deznodământ pozitiv în cazul insolvenţei Oltchim"
     *  Ofertele neangajante, depuse atât de către investitori care şi-au manifestat deja interesul, dar şi de alţii mai noi
       Compania germană PCC şi Chimcomplex se află printre cei patru ofertanţi ai activelor de producţie de la Oltchim.
     Interesul pentru activele Oltchim nu pare să fie prea mare, deşi autorităţile noastre au spus, ani de zile, că multe firme ar fi interesate de combinatul de la Râmnicu Vâlcea, inclusiv ruşi şi chinezi. Faţă de tentativa de privatizare cu scandal în care a fost declarat câştigător Dan Diaconescu, au mai apărut doar doi investitori în plus, însă aceştia abia au depus oferte neangajante şi se pot retrage oricând, după ce vor vedea situaţia combinatului din "baza de date".
     "Oltchim" a primit mai multe oferte neangajante pentru cele nouă pachete de active lansate la vânzare, patru dintre acestea fiind pachetele operaţionale care includ activităţi de fabricare de produse chimice, conform unui comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
     Raportul companiei, care este lis¬tată la Bursa de Valori Bucureşti şi are obligaţii de raportare, a venit la trei zile după data încheierii perioadei de depunere a ofertelor preliminare (23 ianuarie).
     Societatea a transmis că ofertele primite au venit din partea unor operatori industriali, precum şi a unor investitori financiari.
     Conform surselor noastre, cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică. Investitorii trebuie să depună oferte separate pentru pachetele de care sunt interesaţi.
     Unele voci susţin că sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări.
     Procesul de selecţie va continua cu următoarea etapă, în cadrul căreia ofertanţii selectaţi vor fi invitaţi să efectueze un proces de due diligence.
     Procesul de selecţie şi ofertele care urmează a fi primite în cadrul acestuia rămân supuse aprobării creditorilor în cadrul procedurii de insolvenţă privitoare la Societate.
     În august, "Oltchim" a anunţat că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, înlocuind astfel metoda anterioară de privatizare, printr-un vehicul special SPV.
     Schimbarea metodei de vânzare a "Oltchim" a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru combinat şi a transmis procesul de vânzare, aşa cum figurează în planul de reorganizare aprobat, va conduce la o continuitate economică între "Oltchim" SA şi un posibil cumpărător al "Oltchim" SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de "Oltchim" SA şi destinată a fi vândută unui investitor).
     Ministerul Economiei a transmis, vineri, că în ianuarie 2017, la momentul preluării mandatului, parcursul procedural în procesul competitiv al vânzarii de active a combinatului se afla într-un punct foarte avansat.
     "În acest moment, avem expectanţă pentru un deznodământ pozitiv în cazul insolvenţei Oltchim, având în vedere finalizarea cu succes a primei faze a procedurii de vânzare a activelor, marcată de depunerea de oferte neangajante, atât de către investitori care şi-au manifestat deja interesul, dar şi de alţii, mai noi, interesaţi de preluarea activelor", se arată în comunicatul ministerului, care precizează că, prin pârghiile instituţionale pe care le deţine, urmăreşte interesele statului român şi situaţia pe termen lung a comunităţii locale.
     Printre investitorii care şi-au manifestat deja interesul pentru combinatul vâlcean se numără "Chimcomplex" Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi PCC, (acţionar minoritar semnificativ al "Oltchim").
     Conform procedurii de vânzare primită de investitori, după etapa depunerii ofertelor neangajante, cei care se vor califica vor trebui să fie pregătiţi să depună ofertele angajante, în ianuarie-februarie 2017. Conform scrisorii transmise de consultanţi investiorilor, vor fi avantajaţi aceia care sunt dispuşi să reangajeze lucrătorii concediaţi. Surse din piaţă spun că investitorii trebuie să declare câţi lucrători vor să reangajeze, iar ofertele lor vor fi considerate mai mari cu aproximativ 5.000 de euro/angajat.
     "Oltchim" a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după privatizarea eşuată cu Dan Diaconescu din 2012.
      Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes. 

 

PERSONAL SAMI SOOGA POOLA MIE FOTA ACESTI NEMERNICII SI TRADATORIII

#49220 Re: Re: 4 ANI DE INSOLVENTA, 4 ANI PIERDUTI DIN VIATA CELOR 1.200 DE DISPONIBILIZATI!

2017-01-30 18:18

#49218: - Re: 4 ANI DE INSOLVENTA, 4 ANI PIERDUTI DIN VIATA CELOR 1.200 DE DISPONIBILIZATI! 

 IN MOD NORMAL AR TREBUI SA NE BAGAM POOOLILE IN BOTURILE LOR DE CERNEVISTI JEGOSI IN FRUNTE CU TATICUTII LOR;TALPASANU,CERNEV,HIOCA,TUGURIN,BIDIN,MARDARE,AVRAM,ZAMFIR,SERBAN,BORFASUL DE BALAN[CET]ETCSI NU IN ULTIMUL RIND POLITICIENILOR SI COMUNISTO  SECURISTI RETARDATII, CARE NE AU FOLOSIT PE POST DE COBAIIIIIIIIIIIII

Caruntu
Musafir

#49221 Chimcomplex a pus în funcțiune cea mai eficientă instalație de cogenerare din Europa

2017-01-31 08:36

instalația produce energie electrică și termică și este a doua de acest fel în combinatvaloarea investiției se ridică la 14,35 de milioane de euroSocietatea Chimcomplex Borzești a finalizat o investiție de peste 14,35 milioane de euro într-o instalație unică în România din punct de vedere al randamentului energetic, cea mai eficientă din Europa și care permite reducerea semnificativă a costurilor cu utilitățile. Aceasta este cea de a doua instalație de cogenerare de energie electrică și termică din combinat, prima fiind pusă în funcțiune în anul 2009. La inaugurarea noii instalații au fost prezenți, alături de constructori și chimiști, partenerii Chimcomplex în acest proiect, reprezentanți ai unor instituții și autorități locale, ai mediului academic și bancar și ziariști. Panglica inaugurală a fost tăiată de

Ștefan Vuza, omul de afaceri care controlează Chimcomplex prin Societățile Comerciale Române (SCR),

de Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al SCR, și de inginerul Horia Chelariu, consilier tehnic la Chimcomplex.Instalatia Cogenerare II, considerată un vârf al tehnologiei la nivel mondial, produce mai multă energie electrică și termică decât consumă orașele Onești sau Râmnicu Vâlcea. În urma investițiilor în cele două instalații, Chimcomplex și-a redus costurile energetice cu 42% și a devenit unul dintre cele mai performante combinate chimice.  De asemenea, prin economiilor anuale de gaze naturale generate de proiect, emisiile de CO2 se reduc cu peste 17.800 de tone pe an.Virgiliu Băncilă și Ștefan VuzaPrima instalație de cogenerare, o creație proprie dezvoltată cu un partener din Elveția, Turbomach, a primit în anul 2010 un premiu de excelență și un cec de 375.000 de euro pentru instalația cu cea mai înaltă eficiență energetică dintre proiectele finanțate în Europa de BERD și de Fondul European de Eficiență Energetică. La instalația Cogenerare 2, testele au arătat că eficiența globală depășește 91%” - a spus directorul general al Chimcomplex, Dumitru Coman.Investiția a fost apreciată și de președintele SCR, Ștefan Vuza, care a a remarcat că Chimcomplex are, acum, cele mai eficiente două instalații de cogenerare din Europa și cel mai eficient consumator de energie electrică într-o instalație de electroliză cu membrană schimbătoare de ioni de generația a V-a, conform clasamentului prezentat de cea mai importantă revistă despecialitate, editata de Eurochlor.Instalația Cogenerare II este compusă dintr-o turbină cu gaze cu o putere electrică nominală, la 100C, de 7.68 MWe și un cazan recuperator capabil să furnizeze abur supraincălzit cu parametrii de presiune 16 bar și temperatură de 2500C, precum și apă caldă la o temperatură de 950C. Instalația are o putere electrică de 7,68 Mwe, o puteretermică de 11,7 MWt, un randament electric de 33% și un randamentul global de 91,4%.Proiectul “Instalație de Cogenerare II” a fost cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea totală a proiectului fiind de 63,7 milioane de lei.


Musafir

#49222 DE CINE SESTI PUS SA SOOGI MAI caruntule?

2017-01-31 11:52

#49221: Caruntu - Chimcomplex a pus în funcțiune cea mai eficientă instalație de cogenerare din Europa 

 BA CARUNTULE,NU TE MAI LAUDA DEGEABA,TOTUL E O MINCIUNA BA KAKATULEEEE,SA I SOOOOOOOOOOGI POOOOOLA LUI FOTA.

Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej, în faliment, scoasă la vânzare la un preţ de 7,9 milioane d

#49223 Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej, în faliment, scoasă la vânzare la un preţ de 7,9 milioane d

2017-01-31 14:18

#49221: Caruntu - Chimcomplex a pus în funcțiune cea mai eficientă instalație de cogenerare din Europa 

 

Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej, în faliment, scoasă la vânzare la un preţ de 7,9 milioane de euro

Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej, aflată în faliment din 2013 şi controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a fost scoasă la vânzare prin negociere directă, la un preţ de pornire de circa 7,9 milioane de euro, fără TVA.

Producătorul de celuloză şi hârtie a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie 2013, Tribunalul Cluj aprobând solicitarea firmei pentru deschiderea procedurii, iar în decembrie anul trecut instanţa a decis intratea în faliment.

Casa de Insolvenţă Transilvania, în calitate de lichidator judiciar al companiei, organizează procedura de negociere directă pentru valorificarea platformei industriale din Dej (judeţul Cluj), activ care cuprinde terenurile, construcţiile şi bunurile mobile, mijloace fixe şi obiecte de inventar care deservesc activitatea de fabricare a celulozei şi hârtiei.

Suprafaţa totală de teren a platformei industriale este de 604.345 metri pătraţi, din care o treime este acoperită de construcţii industriale. Ofertele de participare la negocierea directă vor fi depuse până pe 17 februarie 2015.


Musafir

#49224 CCM

2017-01-31 14:44

Cine poate spune ce contine noul ccm ?pentru ce perioada de timp este incheiat ?

caruntu

#49225

2017-01-31 18:00

kakat esti tu si ma mir ca nu te-a mancat curca beata de ma ta ,cand te-a facut