Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#49051 Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-11-19 10:26

#47596: Breaking News Romania CET GOVORA, OLTCHIM si ARPECHIM! - JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? 

 

JAF LA OLTCHIM CU CET GOVORA IN COMPLICITATE PRIN PIPEREA CU ASOCIATII & CO., FURTURILE!!!

Facturi colosale către Oltchim, neachitate din 2011

Ce rămâne după Mihai Bălan? Multe probleme, generate de un sistem neperformant, în care factorul politic şi-a făcut de cap, în funcţie de interesele electorale şi materiale, şi căruia Bălan nu a avut puterea să i se opună. Din contră, atunci când ego-ul lui s-a simţit bine, a făcut parte din acest sistem. Spre exemplu, rămâne memorabilă perioadaoctombrie 2012-februarie 2013, în care a fost director la Oltchim şi membru în Consiliul de Administraţie al acestei companii, în acelaşi timp preşedinte al Consiliului de Administraţie al CET Govora. A fost o perioadă în care Mihai Bălan s-a aflat în poziţie clară de conflict de interese şi în care a fost nevoit să ia decizii discutabile. Un Raport al CET privind situaţia financiară înregistrată în 2014 şi la începutul anului 2015 relevă nişte cifre înspăimântătoare. Spre exemplu, datoriile la energie electrică şi termică ale Oltchim către CET, care totalizează 136.899.918.98 lei (fără TVA), până la data insolvenţei, sunt neachitate din anul 2011. Acestor datorii li se mai adaugă, începând cu 31.07.2013, facturi de 79.709.978,63 lei achitate parţial de Oltchim, conform aceluiaşi raport. Potrivit aceluiaşi raport, la 31.12.2014, CET înregistra creanţe substanţiale asupra a 21 de parteneri şi avea datorii imense către furnizori. Din motive care pot fi uşor deduse, cei care au făcut acest raport nu au totalizat nicidatoriile şi nici creanţele.

indiscret  

Balan Mihai - Director General Oltchim, Membru provizoriu al Consiliului de Administratie ( 01 Noiembrie 2012 )
 
Balan Mihai - Director General Oltchim, Membru al Consiliului de Administratie ( 10 Aprilie 2013 )
 
 
Balan Mihai - Director General Oltchim, Membru provizoriu al Consiliului de Administratie ( 01 Noiembrie 2012 )
 

DETURNAREA  FONDURI SALARII DE BANI CATRE CAR OLTCHIM 2012!!!!!!!!!! SI MULTE ALTE FAPTE COMISE SI ILEGALE.

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

    http://www.impactreal.ro/

Plange si suspina Gheorghe Piperea dupa tine.  A SI DAT O LACRIMA LA TRIBUNALhttps://www.youtube.com/watch?v=kuyEcvm1S90

Dr. Ing. BALAN MIHAI

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DNA, HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

UNDE SUNT BANII SALARIILE  DE LA  OLTCHIM IN INSOLVENTA?????

SUNTEM PRADUITI!!!!!!

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

LA FOTA SA I O SOOOOOOOOOGETIIIIIIIII.

#49052 Re: Re: JAFsa mi soooga poola tradatorii si pooliticieni acestei tari ,BORFASI RETARDATIII

2016-11-19 15:30

#49051: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? 

 ATIT VA MAI SPUNE FOTA,SA MI SOOOOOGA POOLAAAAAAAAAAAA,AI SOOOOPT O GAOZARE CU CRA CRA TAMBALAGIUL,VOSGANIAN,CHITOIU,VULPESCU ,TALPASANU,MARDARE ,AVRAM,ETC?......CE ATI CREZUT CA REZOLVATI TRADATORILOR DE OLTCHIM?...........ATI PUPAT IN POOOLA POLITICUL SI ATIT.PUNCT.

Ana Maria Pătru a pus umărul la prăbuşirea Oltchim

#49053 Ana Maria Pătru a pus umărul la prăbuşirea Oltchim

2016-11-21 17:06

Ana Maria Pătru, preşedinta demisionară a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) arestată la sfârşitul săptămânii trecute pentru fapte de corupţie, a întreţinut relaţii strânse nu doar cu fostul şef de stat Traian Băsescu şi PDL, ci şi cu lideri de seamă ai PSD. Aşa se face că Ana Maria şi soţul Florin Ştefan Pătru sunt naşii de cununie, dar şi ai fiicei deputatului social-democrat Mircea Draghici. În altă ordine de idei, soţul Florin Ştefan Pătru este unul din responsabilii prăbuşirii Oltchim.

În 2015, însuşi premierul şi preşedintele PSD Victor Ponta chefuia la Curtea de Argeş la botezul fiicei deputatului PSD, Mircea Drăghici, alături de fostul şef al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de şapte ani şi opt luni de închisoare pentru corupţie. Naşii de botez, nimeni alţii decât soţii Ana Maria şi Florin Ştefan Pătru, care au fost şi naşii de cununie ai deputatului argeşean. În aceste condiţii, putem spune că şefa coruptă a AEP a avut grijă să se înconjoare de personaje puternice din toate părţile, fără a face discriminare între partide. Şi nu e puţin lucru să chefuieşti după europarlamentarele din 2009 cu ditamai preşedintele României, Traian Băsescu, alături de Elena Udrea, Elena Băsescu şi Vasile Blaga, iar după ceva timp să năşeşti o influentă familie PSD şi să petreci cu premierul Victor Ponta. Iar soţii Pătru s-au dovedit iscusiţi nu numai în asigurarea protecţiei politice, ci şi în afaceri păguboase pentru stat.

Groparul de la Oltchim

Florin Ştefan Pătru este director comercial la una din firmele care au falimentat colosul de stat Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre Chempro Chemicals, o societate mixtă româno-spaniolă, în care apar ca asociaţi şi Constantin Roibu, fostul manager al Oltchim, alături de fiul său, Alexandru Călin Roibu. În 2012, Chempro Chemicals avea datorii către Oltchim de 9,45 milioane de lei. În acelaşi an, Constantin Roibu a fost obligat să demisioneze de la conducerea companiei de stat, după ce a acumulat datorii de 700 de milioane de euro.

În raportul din 2013 privind cauzele care au dus la insolvenţa Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea îi nominaliza, printre principalii responsabili, atât pe Constantin Roibu, cât firma Chempro Chemicals, condusă de Florin Ştefan Pătru, soţul şefei demisionare a AEP. 

Unde e căpuşa, hop şi Pătru

Chempro Chemicals SRL nu este singura căpuşă a Oltchim în care este implicat Florin Ştefan Pătru. Cel care fugea săptămâna trecută de procurorii DNA cu actele care i-ar incrimina soţia în dosarul de corupţie de la AEP este director şi la Oltgroup PVC SRL. Firma din Râmnicu Vâlcea are ca asociat majoritar un offshore din Cipru şi este condusă, alături de Pătru, de Gheorghe Roibu. Adică fratele lui Constantin Roibu, fostul manager Oltchim. Culmea, unul din asociaţii minoritari ai căpuşei combinatului vâlcean este chiar Oltchim SA.

Deputatul PSD Mircea Drăghici, candidat pentru un nou mandat, a fost trimis anul trecut în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care mai sunt prinşi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, şi 38 de primari. Potrivit DNA, primarii au încheiat contracte de consultanţă inutile cu o firmă controlată de Drăghici.

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/

CET Govora a încheiat un contract de 360 milioane euro cu Ciech Soda BURSA 21.11.2016

#49054 CET Govora a încheiat un contract de 360 milioane euro cu Ciech Soda BURSA 21.11.2016

2016-11-21 17:09


CET Govora a încheiat un contract de 360 milioane euro cu Ciech Soda

BURSA 21.11.2016

 


 CET Govora şi compania poloneză Ciech Soda au încheiat un nou contract de furnizare a aburului industrial, semnat pe 10 ani, în valoare de 360 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă al administratorului judiciar Euro Insol.
     "După negocieri îndelungate şi mai multe procese, culminând cu suspendarea furnizării aburului industrial de către CET Govora către polonezii de la Ciech Soda, vineri, 18 noiembrie 2016, cele două companii au îngropat securea războiului şi şi-au dat mâna pentru un nou contract de furnizare a aburului industrial, semnat pe 10 ani. Valoarea totală a noului contract este de 360 milioane euro", se arată în comunicat.
     Administratorul judiciar Euro Insol precizează că a obţinut pentru CET Govora o creştere de preţ de peste 35% pentru aburul industrial, de la preţul de 79 lei/Gcal din contractul denunţat în august 2016, la o medie de 108 lei/Gcal - 106 lei/Gcal pentru aburul de 6 şi 13 bari şi 110 lei/Gcal pentru aburul de 35 bari. Preţul se aplică pentru primii doi ani de contract, respectiv până la finalul anului 2018, urmând ca începând cu 2019 părţile să negocieze o formulă de preţ care să includă costurile de producţie înregistrate de CET Govora.
     Potrivit Euro Insol, veniturile suplimentare pe care le generează noul contract încheiat între CET Govora şi Ciech Soda vor permite furnizorului de agent termic să investească în următorii ani peste 48 milioane Euro în instalaţii de desulfurare, denoxare şi evacuare slam, investiţie obligatorie în conformitate cu dispoziţiile legale în domeniul protecţiei mediului.
     Euro Insol precizează: "CET Govora are astfel asigurate sumele necesare acoperirii cheltuielilor de funcţionare, fapt care garantează că nu vor exista probleme în furnizarea de apă caldă şi căldură către popu.laţia şi instituţiile publice din Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti şi Călimăneşti-Căciulata. De asemenea, veniturile suplimentare asigură şi continuitatea livrărilor de energie electrică şi abur industrial către cei doi mari parteneri strategici ai CET Govora, Oltchim S.A. şi Ciech Soda".
     Toate măsurile luate de administratorul judiciar Euro Insol pentru maximizarea veniturilor CET Govora, cum ar fi renegocierea tuturor contractelor comerciale şi redimensionarea organigramei, au generat în primele şase luni de la deschiderea procedurii CET Govora creşteri de venituri de peste 30 milioane lei, susţine sursa citată.
     Euro Insol aminteşte că la data de 9 mai 2016 CET Govora a intrat în insolvenţă, înregistrând pierderi cumulate de 232,8 milioane lei şi datorii de 397,6 milioane lei. Potrivit administratorului judiciar, rezultatele financiare negative ale producătorului de utilităţi energetice s-au datorat vânzării sub cost în ultimii zece ani a energiei electrice şi termice către cei doi mari consumatori de pe Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea, respectiv Oltchim şi Ciech Soda. 


 


PCC se opune soluţiilor de reoganizare a Oltchim

#49055 PCC se opune soluţiilor de reoganizare a Oltchim

2016-11-21 17:10

Acţionarul minoritar al Oltchim susţine că evaluarea Oltchim este exagerată deşi statul nu are o barieră de preţ pentru Oltchim Cele doua soluţii de reorganizare a Oltchim propuse până acum sunt contrare intereselor statului roman pentru că se bazează pe o ştergere extrem de mare a creanţelor deţinute de stat, susţin reprezentanţi ai grupului germano-polonez PCC, acţionar minoritar al Oltchim, scrie news.ro.

PCC a elaborat un plan propriu de reorganizare pentru Oltchim pe care l-a trimis la Comisia Europeană. Potrivit acestuia, Oltchim este în realitate pe pierderi, deşi a afişat profit în primul semestru, şi acuză statul de politici socialiste în privinţa combinatului din Râmnicu Vâlcea, care generează pierderi creditorilor, bugetului de stat şi companiilor de stat obligate să furnizeze în continuare materie primă către Oltchim.  Cele două planuri de reorganizare propuse până în prezent se bazează de fapt pe o ştergere extrem de mare a creanţelor deţinute de stat, direct sau indirect, şi nici nu prevăd modalităţi care să permită statului să-şi valorifice acţiunile detinute în Oltchim, potrivit PCC. „Practic, în oricare dintre aceste două scenarii, statul pierde atât în calitate de creditor (valoarea creanţelor fiind deja diminuată extrem de mult de la aproximativ 800 milioane euro la 300 milioane euro), cât şi de actionar, unde pierde întreaga valoare a acţiunilor. Un alt aspect are în vedere evaluarea Oltchim la 307 milioane euro, care, în opinia PCC SE, este mult exagerată, dat fiind faptul ca valoarea reală a Oltchim este mult mai mică şi, oricum, valoarea companiei s-a redus mult în timp”, potivit lui Wojte Zaremba, reprezentant PCC.

Citeste mai mult: adev.ro/ogzvc0

e multa ueee de la Fota

#49056 d le ghioca si cra crsa Re: PCC se opune soluţiilor de reoganizare a Oltchim

2016-11-22 13:45

#49055:
SA MI ALUP ITEGUS MAI TRADATORILOR DE OLTCHIM

 ghiocaaaaaaa,cerneveeeee,talpasenee,cind repornim  Oltchimul cu hahalerele din Utilitati,PRIETENI VOSTRI FIRE ATI AI DRACULUI DE SCIRBE SI TRADATORI IMPUTITII

Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă”

#49057 Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă”

2016-11-22 19:42

Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă” pe ceilalți creditori

Guvernul a aplicat noi modificări proiectului de ordonanță de urgență prin care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), instituție aflată în subordinea Guvernului și în coordonarea Ministerului Economiei, primește posibilitatea legală de a prelua, prin dare în plată, active ale companiilor insolvente care îi datorează bani, în vederea stingerii datoriilor pe care acești agenți economici le au față de AAAS.

Măsura ar facilita vânzarea combinatului Oltchim, controlat de Ministerul Economiei, întrucât ar răspunde uneia dintre principalele obiecții ale Comisiei Europene cu privire la planurile de privatizare a combinatului aflat în insolvență, aceea că AAAS nu a făcut nimic pentru a-și recupera creanța de 1,2 miliarde asupra Oltchim, informează profit.ro.

Prin noile modificări, adunările creditorilor nu vor mai avea niciun cuvânt de spus în privința deciziilor AAAS de a stinge creanțele pe care le deține asupra companiilor insolvente care îi datorează bani prin preluarea activelor funcționale ale acestora, prin procedura dării în plată.

În variantă nouă a proiectului de OUG, indiferent de conținutul planurilor de reorganizare ale companiilor insolvente debitoare, pentru stingerea datoriilor către AAAS prin darea în plată a activelor va fi nevoie exclusiv de acordul scris al instituției în acest sens.

„Prezentul proiect este necesar a fi analizat, în procedură de urgență, având în vedere identificarea unor active/active funcționale care pot fi redresate pe baza strategiilor aprobate pentru operatori economici în patrimoniul cărora se regăsesc, pentru care procedura insolvenței este declanșată, urmând ca în imediata perioadă instanțele să decidă asupra procedurilor de reorganizare și orice întârziere poate face imposibilă atât salvarea unor active funcționale cu poziție importantă în anumite sectoare de activitate ale economiei naționale, cât și salvarea unui important număr de locuri de muncă, prin declanșarea procedurii falimentului. În această situație sunt o parte din societățile analizate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului împreună cu ministerele de ramură, respectiv: UCM Reșița SA, CNMPN REMIN, SNIF SA, iar o parte au în derulare planuri de reorganizare judiciară, respectiv: Fortus SA, Oltchim SA, Industrializarea Laptelui Harghita SA”, se arată în nota de fundamentare și în preambului variantei modificate a proiectului de OUG.

https://www.presalibera.net/noi-decizii-cu-privire

SA MI O SOOOOOGETIIIIIIIIIIII

#49058 FOTA CHIAR N MAI INTELEGE ROIBULEEEEEEEEEEEEEEEEEE,,,,,,,,

2016-11-22 20:16

#49057: Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă” - Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă”  

 roibuleeee,cine mata n kur te a invatat sa mai smenaresti niste bani furati  in a investi la arpechim si oltchim cind se stia de vinzarea rompetrol si conducta taiata din cauza nemernicului de adrian nastase,zi hotule de roibu cit ai furat cu boc ,boureanu,berceanu[PDL]etc?

Fostul director al combinatului Oltchim are o avere de mosier! Constantin Roibu detine 30 de terenur

#49059 Fostul director al combinatului Oltchim are o avere de mosier! Constantin Roibu detine 30 de terenur

2016-11-23 11:41

Fostul director al combinatului Oltchim are o avere de mosier! Constantin Roibu detine 30 de terenuri 

Constantin Roibu a condus combinatul Oltchim vreme de 21 de ani.  

Intre 1991 si 2012, Constantin Roibu a condus din postura de director combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, remarcandu-se si prin faptul ca a girat investitiile masive in echipa de handbal feminin, care a jucat chiar si o finala de Champions League. Dupa ce Oltchim a intrat in insolventa, iar echipa s-a desfiintat, Roibu a demisionat din functie, in 2012, ultima lui declaratie de avere fiind mai mult decat spectaculoasa.

Roibu a declarat ca detine un numar de 30 de terenuri (24 mostenite, 5 cumparate, unul donat), un apartament de 172 de metri patrati si o casa (mostenire), bijuterii de aproape 7000 de euro, conturi, carduri si depozite bancare de circa 40000 de euro. Anual, Roibu incasa pentru functia de conducere in jur de 30000 de euro, dar asta nu l-a impiedicat pe fostul director sa apara, in primavara acestui an, pe "lista rusinii", publicata de ANAF, cu datorii la stat de 105000 lei. - See more at: http://www.stirilekanald.ro/fostul-director-al-combinatului-oltchim-

LA BRUTARIE CU VOI NEMERNICILOR DE OLTCHIM SI POLITICIENI MIZERABILIII.

#49060 Re: Fostul director al combinatului Oltchim are o avere de mosier! Constantin Roibu detine 30 de ter

2016-11-23 14:03


Musafir

#49061 Re: Re: Fostul director al combinatului Oltchim are o avere de mosier! Constantin Roibu detine 30 de

2016-11-23 14:06

#49060: LA BRUTARIE CU VOI NEMERNICILOR DE OLTCHIM SI POLITICIENI MIZERABILIII. - Re: Fostul director al combinatului Oltchim are o avere de mosier! Constantin Roibu detine 30 de ter 

 VREAU SA SPECIFIC CA LA FOTA O INSEAMNA U,CRED CA STITI SA CITITI,,,,,,,,SOOOGE GAOAZA CU TAMBALAGIUL POOLA LUI FOTICA,SA I O DAI SI LARGUTEI.

CET Govora în insolvenţă! Fostul manager, Mihai Bălan, afaceri de succes de 520 miliarde de lei

#49062 CET Govora în insolvenţă! Fostul manager, Mihai Bălan, afaceri de succes de 520 miliarde de lei

2016-11-23 15:42

Fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, are afaceri de succes pe banii societăţii fără niciun fel de remuşcare. CET Govora este în insolvenţă, dar fostul manager şi-a înfiinţat  o afacere de 520 miliarde de lei vechi, tot în energie.

 

Potrivit unei publicaţii locale, acesta  deţine împreună cu soţia sa, Denise Bălan, firma SC GDM LOGISTICS SRL care desfăşoară activitatea de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale, fiind licenţiată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Succesul a venit în anul 2014, după tunurile date împreună cu Dan Şova şi nu numai. În cazul în care a fost anchetat, Bălan a dat societăţii pe care o conducea, un tun de 1,3 milioane de lei. Din câte ştim, cel mai al dracului administrator judiciar, avocatul Remus Borza, se lăuda că nu are mamă, nu are tată, are totuşi un amic pe care refuză să-l execute, aşa cum se lăuda la preluarea contractului.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, faptele au fost comise în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, când Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei  pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, managerul CET Govora, care urma să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

„Astfel, în urma demersurilor întreprinse de Şova pe lângă Bălan, directorul general al CET Govora SA, în lunile decembrie 2011, respectiv mai 2013, a încheiat două contracte de consultanţă cu firma de avocatură reprezentată de martorul denunţător, iar în perioadele ianuarie — octombrie 2012 și respectiv iunie 2013 — august 2014 a avizat, din partea CET Govora, plăţile efectuate în baza celor două documente, cu încălcarea prevederilor legale și a normelor interne de funcţionare a societăţii respective. (…) Încheierea unor astfel de contracte de consultanţă nu-şi găsea justificarea, întrucât, la acea vreme, centrala de energie termică CET Govora SA dispunea de un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar pro­blematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi”, se arăta în comunicat.

Conform procurorilor, Mihai Bălan a produs, doar în cazul Şova,  un prejudiciu de peste 1,3 milioane lei societăţii CET Govora, sumă totală decontată cu o frecvenţă lunară, în baza celor două contracte sus-menţionate, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuan­tum, de către firma de avocatură.

 

continuare aici http://infopuls.ro/cet-govora 

A VENIT „ZIUA Z” A REORGANIZĂRII COMBINATULUI

#49063 A VENIT „ZIUA Z” A REORGANIZĂRII COMBINATULUI

2016-11-23 17:25

După cum vă informam și anterior, creditorii „Oltchim” au fost convocaţi, la Tribunalul Vâlcea, ca să discute confirmarea modificării planului de reorganizare, după ce, la Adunarea creditorilor din 19 octombrie, le-a fost prezentată evoluţia demersurilor întreprinse în legătură cu proiectul de modificare a strategiei de vânzare a societăţii debitoare. Aceste demersuri sunt făcute abia acum, deşi societatea a anunţat, încă din august, că schimbă metoda de privatizare şi că se vinde pe bucăţi, sub binecuvântarea Ministerului Economiei.
La Adunarea creditorilor, Banca Transilvania a solicitat prezentarea unui material care să cuprindă informaţii detaliate cu privire la componenţa celor nouă pachete de active (implicit cu menţionarea creditorilor garantaţi cu fiecare în parte dintre acestea) pe care consultantul le-a identificat şi demersurile efectuate în vederea valorificării acestora. Astfel, procesul de vânzare este posibil să fie întârziat, cu toate că Ministerul Economiei se aştepta ca acesta să fie finalizat până la finalul anului.
Decizia de schimbare a metodei de privatizare a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru „Oltchim” şi a transmis că opinează că procesul de vânzare astfel cum figurează în planul de reorganizare aprobat va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).
Recent, Ştefan Vuza, preşedintele Grupului Serviciile Comerciale Române, şi-a reconfirmat interesul să cumpere combinatul „Oltchim” și constituirea Companiei Române de Chimie, formată din Chimcomplex şi Oltchim. În ultimii trei ani, Chimcomplex a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondenţe la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister).

http://curieruldevalcea.ro/a-venit-ziua-z

 

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49064 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-11-23 17:30

#49038: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/ 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 07.09.2016
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

Nume Calitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

23.11.2016
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art.101 alin.5) raportat la art.95 alin.4 din Legea nr.85/2006: Confirmă prelungirea duratei executării Planului de reorhanizare judiciară a debitoarei OLTCHIM SA cu o perioadă de încă 1 an, prelungire aprobată în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din data de 22.08.2016. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Incheiere În temeiul art.333 raportat la art.133 alin.1 Cod procedură civilă 1864: Anulează cererile de resituire taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  97/2016  23.11.2016


12.10.2016
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Pentru a se discuta confirmarea modificării planului de reorganizare
Document: Încheiere de şedinţă    12.10.2016



 

ETALON TV

#49065 Re: Re: ETALON TV

2016-11-23 17:48

#48434: ETALON TV - Re: ETALON TV 

BOGDAN HOSSU SI IONEL VINCEA LA TV

 

Pe internet, puteti urmarii DIRECT  ETALON TV la acest link https://www.youtube.com/watch

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49066 Re: RESTANTE SALARIALE OLTCHIM NEACHITATE SI IMPOZITATE IUNIE 2013 INSOLVENTA DIN 30 IANUARIE 2013:

2016-11-23 19:00

#35976: RESTANTE SALARIALE OLTCHIM NEACHITATE SI IMPOZITATE IUNIE 2013 INSOLVENTA DIN 30 IANUARIE 2013: - RESTANTE SALARIALE OLTCHIM NEACHITATE SI IMPOZITATE IUNIE 2013 INSOLVENTA DIN 30 IANUARIE 2013: 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 planul Rominsolv – BDO.  : Plan_Reorganizare_Oltchim

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

 

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

 

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

 

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

 

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

 

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

 

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii bruteexistente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

 Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita înconformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

UNDE SUNT BANII????

 

#35761 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013

NEWS ALERT: Directorul Gogârnoiu și-a dat demisia!

#49067 NEWS ALERT:ANAF VÂLCEA, DIN NOU FĂRĂ DIRECTOR, Directorul Gogârnoiu și-a dat demisia!

2016-11-24 12:52

ANAF VÂLCEA, DIN NOU FĂRĂ DIRECTOR

La numai o lună de la repunerea în funcția de director al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vâlcea, Gheorghe Gogîrnoiu (foto) și-a prezentat demisia. Șeful Finanțelor Publice vâlcene a decis să renunțe la acest post după ce magistrații Curții de Apel Pitești îi dăduseră câștig de cauză într-un proces cu Agenția Națională de Integritate. Conform demisiei semnate pe 15 noiembrie, Gogîrnoiu își motivează solicitarea în temeiul Legii nr. 188/1999.

http://curieruldevalcea.ro/anaf-valcea-

Deși și-a câștigat în instanță dreptul de a reveni în fruntea Finanțelor din județul Vâlcea, directorul Gheorghe Gogânoiu și-a înaintat demisia din această funcție, începând cu data de 16 noiembrie 2016, după cum arată www.curieruldevalcea.ro.

În data de 19 octombrie 2016 Curtea de Apel Pitești a decis în mod definitiv și irevocabil ca fostul director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, Gheorghe Gogârnoiu, să fie repus în funcție, începând cu data de 20 octombrie 2016. De asemenea, magistrații au mai decis ca toate salariile restante să îi fie achitate la zi.

Directorul Gheorghe Gogârnoiu a fost reprezentat la acest proces de avocatul Anca Ungureanu.

Amintim că Gheorghe Gogârnoiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, a fost schimbat din funcţie, la începutul lunii septembrie 2014.

Conducerea DGFP de la Craiova a confirmat pentru AGERPRES schimbarea din funcţie a lui Gheorghe Gogârnoiu şi numirea ca interimar al DGFP Vâlcea a directorului adjunct Ioan Hrebenciuc până la concursul de ocupare a acestei funcţii.

Gheorghe Gogârnoiu a ocupat funcţia de la conducerea DGFP Vâlcea în ultimii 10 ani. În urmă cu două luni, el a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, fiind declarat incompatibil în funcţie. Potrivit ANI, în timp ce conducea DGFP Vâlcea, Gheorghe Gogârnoiu a realizat un contract de service auto pentru maşinile instituţiei cu o firmă la care acţionar era fiul acestuia.

http://www.voceavalcii.ro/39736-news-

HOSSU: „LA OLTCHIM, E NEVOIE DE MINIM 70 MILIARDE EURO!”

#49068 HOSSU: „LA OLTCHIM, E NEVOIE DE MINIM 70 MILIARDE EURO!”

2016-11-24 13:02

HOSSU: „LA OLTCHIM, E NEVOIE DE MINIM 70 MILIARDE EURO!”

• liderul Cartelului ALFA nu dă nici o șansă combinatului de a rămâne pe mâinile românilor și spune că noii proprietari pot veni numai din Occident sau China
Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de președinte al CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu a făcut o „haltă” și în Râmnicu Vâlcea, la o zi până să fie reales. Ca de obicei, în fața presei locale, liderul suprem ALFA a făcut show pigmentând, când și când, câteva dezvăluiri.
Referitor la durerea maximă a Vâlcii, Hossu a fost cât se poate de tranșant: „OLTCHIM nu poate ajunge pe mâna vreunui investitor autohton pentru că nu există un astfel de om sau fond de investiții care să asigure un necesar de 70-80 miliarde euro pentru activitate. Ceea ce a reușit până acum statul român a fost să recupereze instalația de piroliză de la Pitești, care acum aparține statului. Au fost niște discuții cu niște belgieni la Ministerul Energiei dar nu s-a materializat nimic. Dacă mă întrebați pe mine, cele mai șanse le-ar avea o multinațională din Occident sau chinezii, nu are nimeni din țară resursele necesare, 70-80 miliarde euro ca să miște lucrurile. Trebuie să vă gândiți că, în acest domeniu, plățile se fac la 90-100 zile, deci oricine vine trebuie să aibă capital să asigure activitatea minim trei luni. Pentru a ajunge la un asemenea nivel îi trebuie piroliza, ori ca să aducă instalația aici, costurile rămân în continuare, trebuie să aducă materia primă. Un astfel de investitor sau grup de investitori, fond de investiții ar putea să construiască și o mică rafinărie pentru a avea ce-i trebuie combinatului. Dar astea înseamnă bani, nu spun că nu se poate! Se poate! Dar asta înseamnă bani! Vreau să vă spun că Oltchim e pe un trend relativ ascendent, a plecat cu 24%, acum a ajuns spre 30% din capacitate, nu merge la capacitatea normală, adică să meargă piroliza, sper într-o politică guvernamentală de reindustrializare, ceea ce vrea și ne cere UE, în momentul acela combinatul are foarte mari șanse. A pierdut o mare parte din piață, a pierdut Europa Centrală și de Est. Există oferte, decidenții politic nu sunt hotărâți, chinezii vor să intre masiv în Uniune, au o politică investițională, dar sunt blocați de birocrație…”

http://curieruldevalcea.ro/70-miliarde-euro/

 

Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din schem

#49069 Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din schem

2016-11-24 13:05

Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din schemă" pe ceilalți creditori

Guvernul a modificat, în urma unor consultări, proiectul de ordonanță de urgență prin care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), instituție aflată în subordinea Guvernului și în coordonarea Ministerului Economiei, primește posibilitatea legală de a prelua, prin dare în plată, active ale companiilor insolvente care îi datorează bani, în vederea stingerii datoriilor pe care acești agenți economici le au față de AAAS. Măsura ar facilita vânzarea combinatului Oltchim, controlat de Ministerul Economiei, întrucât ar răspunde uneia dintre principalele obiecții ale Comisiei Europene cu privire la planurile de privatizare a combinatului aflat în insolvență, aceea că AAAS nu a făcut nimic pentru a-și recupera creanța de 1,2 miliarde asupra Oltchim.

Spre deosebire de forma inițială a proiectului, despre care Profit.ro a scris aici, în cea modificată apare explicit numele combinatului Oltchim.

Pe lângă asta, potrivit noului proiect de OUG, adunările creditorilor nu vor mai avea niciun cuvânt de spus în privința deciziilor AAAS de a stinge creanțele pe care le deține asupra companiilor insolvente care îi datorează bani prin preluarea activelor funcționale ale acestora, prin procedura dării în plată.

Astfel, în prima variantă de draft de act normativ, era stabilit că, în cazurile în care planurile de reorganizare ale acestor companii prevăd alte măsuri de reorganizare judiciară decât darea în plată a bunurilor către creditori, stingerea datoriilor acestora față de AAAS prin darea în plată a activelor va fi doar cu aprobarea Adunării creditorilor.

Această prevedere s-ar fi putut dovedi însă problematică în cazul Oltchim, căci planul de reorganizare a combinatului vâlcean prevede doar ca modalitate alternativă de reorganizare darea în plată a bunurilor imobile, terenuri și clădiri (libere de sarcini) către creditorii bugetari, în contul creanțelor pe care aceștia le au față de averea debitorului. Mai mult, planul stipulează explicit că, pentru această operațiune, este necesară aprobarea Adunării creditorilor.

În variantă nouă a proiectului de OUG, indiferent de conținutul planurilor de reorganizare ale companiilor insolvente debitoare, pentru stingerea datoriilor către AAAS prin darea în plată a activelor va fi nevoie exclusiv de acordul scris al instituției în acest sens.

De asemenea, forma revizuită a proiectului de ordonanță prevede, ca noutate, că, în situația în care, în urma evaluării, rezultă că valoarea activelor care urmează să fie preluate de AAAS pentru stingerea datoriilor companiilor debitoare insolvente este mai mare decât cea a creanțelor deținute de instituție și nu este posibilă redimensionarea acestor active pentru asigurarea funcționalității lor, atunci AAAS "poate plăti diferența corespunzătoare dintre valoarea de piață stabilită de evaluatorul autorizat în condițiile legii și valoarea creanței pe care o deține față de debitor (...) din bugetul de venituri și cheltuieli aferent activității de privatizare și valorificare a activelor statului".

"Prezentul proiect este necesar a fi analizat, în procedură de urgență, având în vedere identificarea unor active/active funcționale care pot fi redresate pe baza strategiilor aprobate pentru operatori economici în patrimoniul cărora se regăsesc, pentru care procedura insolvenței este declanșată, urmând ca în imediata perioadă instanțele să decidă asupra procedurilor de reorganizare și orice întârziere poate face imposibilă atât salvarea unor active funcționale cu poziție importantă în anumite sectoare de activitate ale economiei naționale, cât și salvarea unui important număr de locuri de muncă, prin declanșarea procedurii falimentului. În această situație sunt o parte din societățile analizate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului împreună cu ministerele de ramură, respectiv: UCM Reșița SA, CNMPN REMIN, SNIF SA, iar o parte au în derulare planuri de reorganizare judiciară, respectiv: Fortus SA, Oltchim SA, Industrializarea Laptelui Harghita SA", se arată în nota de fundamentare și în preambului variantei modificate a proiectului de OUG.

Guvernul precizează că în planurile de reorganizare judiciară ale acestor companii, propuse sau aprobate, figurează "măsuri privind darea în plată a activelor/activelor funcționale în vederea stingerii creanțelor deținute de AAAS, în condițiile în care în aceste active există încă un număr important de salariați calificați în domeniul de activitate specific, pentru care sunt necesare soluții de reinserție în circuitul economic".

Oltchim este controlat de Ministerul Economiei, care coordonează AAAS, cu 54,8% din acțiuni. Proiectul de OUG stipulează că activele date în plată de debitorii insolvenți către AAAS pentru stingerea datoriilor față de Autoritate vor trece ulterior din administrarea acesteia în cea a Ministerului Economiei. Stingerea datoriilor se va face în urma unei evaluări a valorii de piață a activelor date în plată, de către un evaluator autorizat.

În aprilie, Comisia Europeană a anunțat că verifică dacă anularea de către statul român a datoriilor Oltchim și continuarea aprovizionării acesteia de către societăți de stat, în pofida deteriorării situației financiare a companiei, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat. În scrisoarea adresată atunci de Executivul de la Bruxelles autorităților române, unul dintre principalele reproșuri era acela că AAAS nu a făcut nimic pentru a-și recupera creanța asupra Oltchim.

 

Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din sche

#49070 Re: Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din s

2016-11-24 13:07

#49069: Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din schem - Guvernul modifică sistemul propus de dare în plată a activelor Oltchim, pentru a-i "scoate din schem 

 

"În pofida angajamentului ferm din 2012 față de Comisie, autoritățile române nu au convertit în acțiuni datoria acumulată față de AAAS (1,049 miliarde lei) și nu au privatizat societatea. În schimb, Oltchim și-a continuat activitatea și a acumulat și mai multe datorii publice, inclusiv față de AAAS (datoria față de AAAS a crescut de la 1,049 la 1,201 miliarde lei). AAAS nu și-a revendicat creanțele față de Oltchim după eșuarea privatizării în septembrie 2012. AAAS nu a solicitat rambursarea creanțelor sale printr-o lichidare imediată a Oltchim, ci a așteptat, în schimb, realizarea conversiei datoriei în acțiuni, chiar dacă procesul de privatizare a Oltchim a eșuat din nou", se arată în scrisoare.

"Comisia are îndoieli cu privire la faptul că AAAS a acționat ca operator economic privat în economia de piață după eșuarea privatizării Oltchim în 2012. Un creditor privat urmărește în mod normal să obțină plata maximă a sumelor datorate de către un debitor care se confruntă cu dificultăți financiare. (...) Comisia concluzionează în mod preliminar că, prin aprobarea anulării datoriei în cadrul planului de reorganizare, AAAS nu a acționat ca un operator economic privat în economia de piață și, prin urmare, a acordat un avantaj selectiv societății Oltchim", mai afirmă Comisia Europeană.

Planul de reorganizare aprobat anul trecut prevede, pentru creditorii bugetari, dintre care cel mai mare este AAAS, recuperarea a doar 19% din sumele datorată de Oltchim.

În august 2016, acționarul majoritar al combinatului, Ministerul Economiei, a anunțat că scoate Oltchim la vânzare pe bucăți, prin nouă pachete de active, procesul de selecție al investitorilor urmând a se încheia la sfârșitul acestui an. "Pentru a realiza cu succes vânzarea companiei și a maximiza veniturile a fost aleasă varianta care oferă potențialului cumpărător siguranța juridică, în conformitate cu măsurile prevăzute expres de forma actuală a planului de reorganizare și a constrângerilor suplimentare derivate din cerințele legate de reglementările în materie de ajutor de stat", explica ministerul, precizând că a notificat Comisia Europeană cu privire la această modalitate de privatizare, dar adăugând că nu Bruxelles-ul a impus-o.

 Grupul germano-polonez PCC, acționar minoritar al Oltchim, a trimis în luna septembrie la Comisia Europeană un plan propriu de restructurare a Oltchim, care prevede păstrarea actualei structuri juridice, dar renunțarea la activele neviabile și la o parte din angajați.Potrivit documentului, obținut de News.ro, PCC susține că Oltchim este în realitate pe pierderi, deși a afișat profit în primul semestru, și acuză statul de politici socialiste în privința combinatului din Râmnicu Vâlcea, care generează pierderi creditorilor, bugetului de stat și companiilor de stat obligate să furnizeze în continuare materie primă către Oltchim.

PCC este una din cele două companii interesate să preia activele Oltchim, alături de Chimcomplex, societate controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza.

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderi de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară a anului trecut.

În perioada ianuarie-septembrie 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 555,1 milioane lei (123,7 milioane euro), în scădere cu 2,7% comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, când Oltchim a realizat afaceri în sumă de 570,5 milioane lei (126,8 milioane euro). Combinatul are în prezent circa 2.000 de salariați. Oltchim este singurul producător din România de clor și polieter polioli și exportă 74% din producție.

Mihai Diculoiu facebook

#49071 Mihai Diculoiu facebook

2016-11-24 16:03

Dosarul 887/90/2013-privind insolventa Oltchim : -in sedinta din 23.11.2016 s-a confirmat prelungirea planului de reorganizare cu inca 1 an ,fara a se discuta confirmarea modificarii planului de reorganizare Tot astazi a fost dezinvestit completul de judecata conform art.429 din C.Proc. Civila,dar nu se explica motivul Sper ca noul judecator sindic sa solicite inlocuirea ad. judiciari la Oltchim cu persoane competente sa salveze Oltchim de la FALIMENT,sa ceara modificarea actualului Plan de reorganizare.

SA VA FOOOT IN BOTURI MAI TRADATORILOR DE OLTCHIM,NU MA INTERESEAZA ARPECHIM DELOC,CHIAR DELOC.

#49072 Re: Mihai Diculoiu facebook

2016-11-24 18:01

#49071: Mihai Diculoiu facebook - Mihai Diculoiu facebook 

 ASA NEA MIHAI DICULOIU DA LE MOOOIEEEEEEEEE,FOTA S A SATURAT SA LE DEA M.UUUUUUUEEEEEEEEEE SI VREAU SA STIM DACA S AU  INVESTIT ACEI 2MIL. DE EURO IN OXO CUM NE MNTEA IN PLANUL DE ORGANIZARE FACUT DE MOOOISTUL DE PIPEREA,RETINETI CA CEL MAI SCUMP ESTE CATALIZATORUL SCHIMBAT DE BORFASUL NUMIT ROIBU IN 2011,CE AI INVESTIT MAI MOOOISTULE DE PIPEREA IN OXO?

CERNEVE,GHIOCA,UNDE SINTETI MIRLANILOR?SA MI PUPATI POOLICICA ACUM ?

#49073 sa traiasca betivi ca FOTA SI GABI TAMAS,EU AM 2 CUPE LA OLTCHIM SI O FINALA PIERDUTA

2016-11-24 20:05

#49072: SA VA FOOOT IN BOTURI MAI TRADATORILOR DE OLTCHIM,NU MA INTERESEAZA ARPECHIM DELOC,CHIAR DELOC. - Re: Mihai Diculoiu facebook 

 SOOOOOOOOGETI POOOLA OLTCHIMISTILOR,V AM DEMONSTRAT CINE I BARBAT SI BETIV RETARDAT[VRB LUI GAOAZA]V AM FOOOTUT NUMAI IN BOTURII KAKATILOR DIN OLT CHIM,HAHA

SA MI O SOOOOGETIIIIIIIIIII

#49074 Re: sa traiasca betivi ca FOTA SI GABI TAMAS,EU AM 2 CUPE LA OLTCHIM SI O FINALA PIERDUTA

2016-11-24 20:10

#49073: CERNEVE,GHIOCA,UNDE SINTETI MIRLANILOR?SA MI PUPATI POOLICICA ACUM ? - sa traiasca betivi ca FOTA SI GABI TAMAS,EU AM 2 CUPE LA OLTCHIM SI O FINALA PIERDUTA 

 SI CA SA VEDETI CA NU MINT MERGE TI LA SECTIA UTILITATI SI VEDETI CA FOTA NU MINTE,DA SA LE DATI MOOOIE KAKATILOR  DE ZAMFIR,DRASOVEAN SI SERBAN LIUCIAN[NEMERNICULE SI TRADATORULE DE LUCICA,PUI CERNEVIST,NU TE IARTA D ZEU JAVRO ORDINARA]NISTE LABAGIII .


Musafir

#49075 Re: Re: sa traiasca betivi ca FOTA SI GABI TAMAS,EU AM 2 CUPE LA OLTCHIM SI O FINALA PIERDUTA

2016-11-24 21:06

#49074: SA MI O SOOOOGETIIIIIIIIIII - Re: sa traiasca betivi ca FOTA SI GABI TAMAS,EU AM 2 CUPE LA OLTCHIM SI O FINALA PIERDUTA 

 APROPO RETARDATILOR DE OLTCHIM,CIND REPORNITI CU CERNEV SI TALPASANU?   TI AI DREACULUI  DE NEMERNICIIII,MAI AM UN FRATE BETIV[GABI TAMAS] LA CARE AI SOOGE POOLA BAECALI,ALT BORFAS MAFIOT CARE I SOOOGE POOOOOOOLA LUI FOTICA.