Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#44826 Re: Re: DIRECTORUL " AVORTON "

2015-11-08 11:34

#44824: - Re: DIRECTORUL " AVORTON " 

 astia s-au scolit la Enache de la protetchim si a si murit, numa-i ala le ff..ea pe toate


Musafir

#44827 Re: Re: Re: DIRECTORUL " AVORTON "

2015-11-08 11:54

#44826: - Re: Re: DIRECTORUL " AVORTON " 

 Mai sunt școliți..... mai sunt! Iubire mare în Oltchim! 


Musafir

#44828 RESETAREA! MAINE CU TOTII IN FATA PAVILIONULUI ADMINISTRATIV AL OLTCHIM.

2015-11-08 13:38

#44753: - RESETAREA! DIN PARTEA CELOR 1000 DE DISOINIBILIZATI DIN OLTCIHIM ... 1000 DE SUTURI IN KUR ... 

 

RESETAREA!

DIN PARTEA CELOR 1000 DE DISOINIBILIZATI DIN OLTCIHIM ... 1000 DE SUTURI IN KUR SI MARS. MARS 1000 DE PASI INAPOI, MARS DE ADIO!

Si aici este vorba despre toti:
-
administratori judiciari - consortiul ROMINSOLV si BDO condus de Gheorghe PIPEREA si Nicolae BALAN);
-
administrator special - Bogdan Stanescu si al lui consilier Marcu;
-
conducerea Oltchim - Victor AVRAM, Mihail TALPASANU, Armand SPIRU si a lui nevasta Felicia SPIRU, Dana Maria MUNTEANU (fosta Mardare), Marius PIRVU, Mircea PAVELESCU (de la SISTEMPLAST), etc.;
- conducerea sindicatelor: SLO - Sorin MARCU, SVO - Cristian CORNESCU si Emil GHIOCA, SSO - Bica, Unirea - Marian DUMITRU, CARTEL ALFA - Ionel VINCEA.

 

   MARS DE ADIO

La munca, derbedei, ca trece anul
Si vin ailalti si-o sa va ia ciolanul.
Scuipati-va-ntre voi cum se cuvine
Si-apoi convingeti-va ca e bine.

------

Ce cazaturi, ce târfe, ce mizerii,
V-as desena cu acul, sa va sperii.
Dar voi nici sânge nu aveti în vine,
Ci credite din calimari straine.
Le stiti lui Hitler si lui Stalin taina
Si-mpingeti Bucovina în Ucraina.

------

Plecati de-aici, cu-o graba funerara,
Si nu albanizati aceasta tara .
Bagati viteza, ca va trece anul
Si s-a skurtat si s-a-nvechit ciolanul.


ADRIAN PÃUNESCU

BREAKING NEWS ALER

#44829 EXPLOZIV/Procu_rorii DNA sunt ŞOCAŢI de AVEREA lui Hrebenciuc/Suma se apropie de un MILIARD de EURO

2015-11-09 09:33

EXPLOZIV/Procu_rorii DNA sunt ŞOCAŢI de AVEREA lui Hrebenciuc/Suma se apropie de un MILIARD de EURO

http://www.comisarul.ro/politic

BREAKING NEWS ALER

#44830 Gabriel Oprea a demisionat din Guvern, presedintele Iohannis a semnat decretul, premierul interimar

2015-11-09 12:28

Gabriel Oprea a demisionat din Guvern, presedintele Iohannis a semnat decretul, premierul interimar Sorin Cimpeanu preia si ministerul de Interne

Gabriel Oprea a demisionat luni din functia de ministru de Interne, pierzand automat si functia de vicepremier. Demisia a ajuns la Senat luni, in conditiile in care Oprea este si senator si la Senat se afla o motiune simpla impotriva sa, depusa de liberali. Oprea participase saptamana trecuta la o sedinta de Guvern dupa demisia premierului Victor Ponta, dar a anuntat ulterior ca a fost ultima sedinta la care ia parte.

El anuntase ca si-a delegat atributiile secretarului de stat Ilie Botos.

"Am luat si noi act, din partea Guvernului, de aceasta demisie adresata premierului interimar, demisia din functia de viceprim-ministru pentru secu_ritate nationala si din cea de ministru de Interne si delegarea atributiilor domnului secretar de stat Ilie Botos. Demisia este din 6 noiembrie si are rezolutia favorabila a premierului interimar", a afirmat luni vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, citat de Agerpres.
El a explicat ca, din motive formale, este posibil ca demisia "sa nu fi aparut in Monitorul Oficial, iar presedintele sa nu fi emis decretul respectiv".

"E o chestiune care tine de formalism si cred ca astazi Administratia Prezidentiala va emite si decretul respectiv", a spus Chelaru.

UPDATE 3: Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul, iar in locul lui Oprea a fost numit interimar Sorin Cimpeanu, la rindul sau premier interimar - surse politice

UPDATE 2 Demisia lui Oprea este datata 6 noiembrie, adica ziua de vineri, atunci cand Oprea a anuntat ca si-a delegat atributiile. Pana la aceasta ora, nimic nu a fost publicat in Monitorul Oficial.

UPDATE Numele lui Oprea a fost scos deja de pe pagina de internet a Guvernului.

Gabriel Oprea a fost una dintre tintele politice majore ale zecilor de mii de protestatari care au iesit in pietele din marile orase. El a fost protagonistul a doua scandaluri uriase in ultimele luni: moartea politistului Bogdan Gigina, aflat in coloana sa, si scandalul de plagiat in lucrarea sa de doctorat si ale unor doctoranzi de-ai sai.

Demisia trebuie sa fie semnata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial. 

Oprea era asteptat luni la "Ora Guvernului" in plenul Camerei Deputatilor pentru a raspunde pe tema respectarea Codului rutier si utilizarea Politiei Rutiere la insotirea demnitarilor, tema propusa de liberali ca urmare a accidentului tragic in care a murit Bogdan Gigina.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#44831 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-11-09 12:48

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta 

http://www.pna.ro/comunicat  IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015, privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

1.Procu_rorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
- spălarea banilor
În ordonanța procu_rorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procu_rori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.
Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.
Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați.
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfășurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înțeles cu Șova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția.
Întrucât specializarea juridică lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitățile să vizeze asistența juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienții societății de avocați.
Astfel, în cu_rsul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte.
Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în Bucu_rești.
În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.
Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel.
Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
2.În aceeași cauză, procu_rorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism.
Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenții fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosință al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziționat de SCA „Șova și Asociații” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul și alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei. 

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procu_rorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

COMUNICATUL INTEGRAL AL DNA 


Musafir

#44832 „Arpechim a fost lăsată deliberat să moară”!!!

2015-11-09 14:03

„Arpechim a fost lăsată deliberat să moară”

 

Posted By: Claudiu Diţa 
Posted date: noiembrie 09, 2015
In: Actualitate
http://www.ziarulargesul.ro/arpechim-a-fost-lasata-

 

Din păcate, soarta rafinăriei Arpechim pare a fi pecetluită.

Obiectivul care, pe vremuri, avea o capacitate de prelucrare de 3,5 milioane de tone de ţiţei pe an şi unde lucrau aproape 13.000 de persoane, a fost cumpărat de la stat de OMV, în cadrul contractului de privatizare al Petrom. După ce au încercat zadarnic să vândă combinatul, austriecii l-au închis total în 2011, puţinii angajaţi rămaşi fiind folosiţi la c_urăţenie şi la tuns iarba.

„Combinatul a fost lăsat deliberat să moară”, spune Mihail Georgescu, fost director general al Arpechim. „Toţi decidenţii au tras cu dinţii ca Petrom să păstreze combinatul de la Ploieşti.

Niciunuia nu i-a păsat cu adevărat de Arpechim, deşi rafinăria de la Piteşti era cea mai bună din ţară, avea randament şi rezultate dintre cele mai bune, iar bitumul produs aici era superior chiar celui adus din import.

Interesele pentru distrugerea Arpechim au fost deasupra raţiunilor economice şi asta mă doare cel mai mult”, explică acesta. Directorul OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a anunţat, în primăvară, că vor începe demersurile pentru demolarea unora dintre clădiri: „Nu avem niciun cumpărător pentru această rafinărie. Noi vrem să o transformăm într-un depozit de carburanţi, iar pentru asta este nevoie să fie demolate unele active. Am înaintat deja o cerere în acest sens autorităţilor competente”.

BREAKING NEWS ALERT - DNA

#44833 Directorul adjunct al DCCO din Poliția Română, reținut de DNA

2015-11-09 20:32

Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Constantin Bolboşanu, a fost reţinut luni seară de procu_rorii DNA pentru luare de mită în valoare de 110.000 euro.

El a fost adus cu mandat la sediul DNA pentru audieri după ce procu_rorii au efectuat percheziţii la locuinţa sa.

Constantin Bolboşanu este urmărit penal pentru luare de mită, faptă săvârşită în calitate de şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

DNA susţine că Bolboşanu, în calitate de ofiţer de poliţie, şef serviciu, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

 "În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excu_rsii în Turcia, respectiv Spania pentru ofiţer şi familia acestuia. Protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale", au reţinut procu_rorii.

În cauză, procu_rorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

http://www.stiripesurse.ro/directorul

 


Musafir

#44834 Ce facea autorul masacaradei privatizarii Oltchim alaturi de protestatari in 3 noiembrie?

2015-11-10 07:53

Mai ramane sa-l vedem pe alt mascarici, imbracat sumar in brusturi, strigand demisia liderilor SVO!!!

Ce facea autorul masacaradei privatizarii Oltchim alaturi de protestatari in 3 noiembrie? VIDEO.
on 9 NOIEMBRIE 2015  http://soviani.com/2015/11/09/ce-facea-autorul-masacaradei

Desigur, pare ciudat sa il vezi pe Remus Vulpescu – fostul sef al privatizarii din Guvernul Ponta, alaturi de protestatarii care striga DEMISIA (demisia celui care l-a pus acolo – Victor Ponta). Si totusi, domnul Vulpescu s-a repliat, s-a dat cu strada. Ma mir ca nu l-a chemat domnul Iohannis la Cotroceni.

Va reamintesc ca domnia sa este autorul mascaradei privatizarii Oltchim cu Dan Diaconescu (acceptand garantii de privatizare pe vorbe si fiind direct responsabil de mascarada). Acum, vrea sa schimbe mentalitati in strada. Urmariti imaginile mai jos: o fi fost coleg si cu domnul care sprijina stalpul in primul cadru al filmarii (si care a fugit cand a vazut camera de luat vederi si s-a plasat in spatele ei)?

https://youtu.be/IKHnySzzxnM

 

 

BREAKING NEWS ALER VALCEA - OLTCHIM - ROMANIA

#44835 Ce facea autorul masacaradei privatizarii Oltchim alaturi de protestatari in 3 noiembrie? VIDEO.

2015-11-10 07:57

Ce facea autorul masacaradei privatizarii Oltchim alaturi de protestatari in 3 noiembrie? VIDEO.

Desigur, pare ciudat sa il vezi pe Remus Vulpescu – fostul sef al privatizarii din Guvernul Ponta, alaturi de protestatarii care striga DEMISIA (demisia celui care l-a pus acolo – Victor Ponta). Si totusi, domnul Vulpescu s-a repliat, s-a dat cu strada. Ma mir ca nu l-a chemat domnul Iohannis la Cotroceni.

Va reamintesc ca domnia sa este autorul mascaradei privatizarii Oltchim cu Dan Diaconescu (acceptand garantii de privatizare pe vorbe si fiind direct responsabil de mascarada).  Acum, vrea sa schimbe mentalitati in strada. Urmariti imaginile mai jos: o fi fost coleg si cu domnul care sprijina stalpul in primul cadru al filmarii (si care a fugit cand a vazut camera de luat vederi si s-a plasat in spatele ei)?

https://www.youtube.com/watch?v=IKHnySzzxnM

 

Cititi si un articol mai vechi:

Declaratia naucitoare a sefului Hidroelectrica, Remus Vulpescu

 

http://soviani.com/2015/11/09/

 

BREAKING NEWS ALER ROMANIA

#44836 Guvernul Ponta a crescut cu 10 miliarde de euro datoria publică

2015-11-10 09:37

Guvernul Ponta a crescut cu 10 miliarde de euro datoria publică

Deşi se laudă cu creştere economică şi cu majorarea încasărilor la buget, din 2012 şi până azi guvernanţii au adăugat la debitele României 10 milioane de euro pe zi, nivelul de îndatorare trecând de pragul de siguranţă de 40% din PIB.

Unul din principalele capete de acuzare lansate de opoziţia de atunci la adresa guvernelor conduse de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu a fost că au îndatorat România. Într-adevăr, între decembrie 2008, când a fost instalat la Palatul Victoria primul cabinet condus de actualul primar al Clujului, şi aprilie 2012, când guvernul Ungureanu a fost demis după doar două luni de activitate printr-o moţiune de cenzură, datoria publică a României (din care cea a administraţiei centrale reprezintă în jur de 95%) s-a majorat cu 17,2% din PIB conform metodei de calcul interne şi cu 21,6% din PIB conform metodei UE de calcul. În sume absolute, este vorba de circa 128 de miliarde de lei potrivit primului standard şi de circa 142 de miliarde de lei conform celui de-al doilea. Adică undeva între 29 şi 32 de miliarde de euro. Probabil că toţi cititorii îşi aduc aminte de contextul în care au fost contractate creditele respective - la nivel mondial criza economică făcea ravagii, mai toate guvernele se treziseră cu încasări mult mai mici la buget, iar instituţiile financiare, fie ele de stat sau private, erau la un pas de colaps. Iar o bună parte din banii împrumutaţi atunci de guvernanţii din România au fost utilizaţi drept metodă (controversată, ce-i drept) de stabilizare a sectorului bancar intern.

Cabinetul copy-paste

Căderea guvernului Boc şi apoi aproape imediat a cabinetului Ungureanu au venit într-un moment în care ţara se găsea deja în al doilea an de creştere economică după criză, colectarea de taxe şi impozite începuse să se dezmorţească, iar absorbţia fondurilor europene se acccelerase semnificativ. În plus, în fotoliul de premier se aşezase Victor Ponta, care criticase din răsputeri, pe vremea când era unul din liderii opoziţiei, împrumuturile contractate de democrat-liberali.

În ciuda contextului total diferit, datoria guvernamentală a României, care părea să se fi plafonat în ultimele luni ale coaliţiei guvernamentale conduse de PDL, a reînceput să se majoreze sub bagheta USL şi şi-a păstrat ritmul de creştere şi după ce la putere a rămas coaliţia dominată de PSD. Statisticile oficiale ne arată că între aprilie 2012 şi decembrie 2014 datoria publică a României a crescut cu 5,1% din PIB (după metoda internă de calcul) sau cu 4,6% din PIB (după cea europeană). În lei, aveam în plus 60 de miliarde potrivit primei metodologii sau 53 de miliarde potrivit celei a Uniunii Europene. Respectiv 12-13 miliarde de euro împrumutaţi în plus de guvernele conduse de Victor Ponta.

Ceva mai bine?

Dacă luăm în calcul şi ultimele date disponibile (cele de la 31 martie 2015), vedem că lucrurile arată un pic mai bine. Datoria publică a scăzut în primul trimestru cu 5,6 miliarde de lei (metoda UE) sau 11,9 miliarde de lei (metoda internă), respectiv cu 0,6% din PIB pentru primul standard de calcul şi cu nu mai puţin de 3,6% din PIB pentru cel de-al doilea. Nu intrăm în amănunte privind originea acestor diferenţe, însă unul din motivele principale pentru ultima scădere menţionată este că ea se raportează la produsul intren brut pe 2015, care a fost estimat cu generozitate la 700 de miliarde de lei, faţă de 666 de miliarde anul trecut. Dacă se va ajunge cu adevărat la această sumă nu vom şti decât peste circa un an. Până atunci, însă, parcă am fi tentaţi să credem prognozele ceva mai conservatoare ale Uniunii Europene.

Una peste alta, la sfârşitul primăverii administraţia publică din România datora creditorilor externi şi interni 283 de miliarde de lei, cu 47 de miliarde de lei (respectiv cu 10,5 miliarde de euro) mai mult decât la momentul în care a fost demis cabinetul Ungureanu. 95% din sumă era datoria publică directă, restul fiind cea indirectă (respectiv cea contracatată de alte entităţi şi garantată de stat).

Infrastructura, mereu la coadă

Evident că prima întrebare care ne vine în minte este „unde sunt banii?“ 10 miliarde de euro nu reprezintă o sumă tocmai mică, mai ales la nivelul bugetului consolidat al României, care a atins în 2014 un nivel al cheltuielilor de circa 51 de miliarde de euro. Ce putem spune imediat este unde nu sunt aceşti bani – în infrastructură. Dacă în 2011 investiţiile publice ajungeau la 36 de miliarde de lei (6,6% din PIB), în 2012 acestea au scăzut la 34 de miliarde de lei (5,8% din PIB).

 Evident că prima întrebare care ne vine în minte este „unde sunt banii?“ 10 miliarde de euro nu reprezintă o sumă tocmai mică, mai ales la nivelul bugetului consolidat al României, care a atins în 2014 un nivel al cheltuielilor de circa 51 de miliarde de euro. Ce putem spune imediat este unde nu sunt aceşti bani – în infrastructură. Dacă în 2011 investiţiile publice ajungeau la 36 de miliarde de lei (6,6% din PIB), în 2012 acestea au scăzut la 34 de miliarde de lei (5,8% din PIB).

Să fi fost o co_incidenţă că în 2012 a venit la putere Victor Ponta? Nu prea pare – în 2013 cheltuielile pentru infrastructură de la buget au coborât la 32,8 miliarde de lei (5,2% din PIB), iar anul trecut s-au dus încă şi mai jos, până la 32,4 miliarde de lei (4,8% din PIB).. Chiar şi în primele patru luni ale acestui an scăderea investiţiilor publice a continuat. Ce-i drept, cu numai un procent, însă este suficient pentru a ne arăta atitudinea autorităţilor faţă de acest sector. „Victor Ponta nu a învățat că degeaba se laudă cu excedent bugetar tăind investițiile publice –numai pe primul trimestru au fost blocate proiecte de peste şapte miliarde de lei-, pentru că sacrificându-le nu încetinește doar efectele de multiplicare din economie și ritmul de creștere a acesteia, ci sacrifică și locu_rile de muncă, cele care susțin prin contribuții fondul de pensii, fondul asigurărilor de sănătate, dar și bugetul de stat“, spune fostul ministru al Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu. El crede că guvernul se va comporta și în 2015 ca anul trecut, când, „după ce a acumulat excedent bugetar tăind investiții esențiale pentru România, în ultima lună a anului a deschis pușculița și a împărțit generos și discreționar către firmele de partid și către firme evazioniste“.

Bani aruncaţi pe geam

Un raport recent publicat de Cu_rtea de Conturi (CC) a dezvăluit că doar o sumă infimă, egală cu 0,1% din PIB, din datoria publică internă ce a fost contracatată în perioada 2012-2014 a fost împrumutată pentru proiecte de infrastructură, restul fiind alocat finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei publice.Nici la nivelul datoriei externe lucrurile nu stau mai bine: „Datoria guvernamentală externă contractată pentru finanţarea de proiecte se situează la un nivel îngrijorător de scăzut comparativ cu cea contractată pentru susţinerea balanţei de plăţi, consolidarea rezervei valutare, finanţarea de deficit şi refinanţarea datoriei publice. Mai mult, în anul 2014 ponderea împrumuturilor externe contractate în scopul finanţării unor proiecte prioritare pentru economia românească în total datorie guvernamentală externă a cunoscut cel mai mic nivel, respectiv de 23%.“ Această strategie, cred experţii CC, este o greşeală: „Politica de contractare a împrumuturilor de stat trebuie să fie orientată către efectuarea de cheltuieli productive și anume realizarea de investiții în resurse umane, în infrastructură, în cercetare, investiții în tehnologie și tehnică avansată și alte activități benefice pe termen lung, care pot să asigure în viitor atât rambursarea obligațiunilor emise și plata dobânzilor aferente, cât și dezvoltarea economiei în ansamblu.“ Din păcate, nu numai că nu investim în dezvoltare banii împrumutaţi, însă chiar ne îndatorăm mai mult decât avem nevoie. „În perioada 2012-2014, creșterea datoriei publice a depășit nevoia de finanțare a deficitului. Cu toate că raportul dintre datoria publică guvernamentală și produsul intern brut se situează cu mult sub pragul de alertă de 60% prevăzut în Tratatul de la Maastricht, apreciem că, în condițiile menținerii unui ritm de creștere al datoriei publice guvernamentale care devansează ritmul de creștere al economiei, riscul de solvabilitate va crește“, se arată în acelaşi document. Şi, totuşi, unde sunt banii? Cu_rtea de Conturi evită destul de elegant subiectul. Însă o spun reprezentanţii opoziţiei: „Victor Ponta i-a îndatorat pe români cu peste 54 de miliarde lei în numai doi ani ca să susțină plata pensiilor și a salariilor din domeniul public, dar și ca să-și facă propria campanie electorală“, crede liberalul Gheorghe Ialomiţianu. „Ponta nu s-a împrumutat pentru a crea noi locu_ri de muncă, pentru investiții în infrastructură, sănătate sau educație, ci pentru a cheltui cât mai mulți bani pentru cadouri electorale, salarii și pensii“, spune, la rândul ei, colega sa de partid, Raluca Turcan.

http://m.capital.ro/guvernul-ponta

 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#44837 Re: Re: OLTCHIM si ARPECHIM!

2015-11-10 10:25

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.!!!.

#44838 Re: MAGIC TIC-TAC...!!! NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2015-11-10 10:26

MARDAREEEEEEEEEEEEE,MI AI SUPT O CU PIPEREA SI TALPASANU

#44839 Re: SA MA PUPATI IN ALUP CA..CA..TILOR DE DIRECTORI DIN OLTCGHIM,EU TOT FOTA VOI RAMINE

2015-11-10 10:26

#44811: -  

 OF FU..TU..TI CADDAVRELE MATI SL ALE LUI TACTO,TE BAZEZI CA VEI REVENI IN OLTCHIM DUPA CE IL VA LUA ZAEREMBA,ADICA 800 SAU 1000?........NU MAI CALCI GAOZARULE IN OLTCHIM CU TACTAO CRA CRA,FACEM PARIU ?

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#44840 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA

2015-11-10 10:28

  OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#44841 Pleaca ghiocel acasa? Cernev a plecat cu un sut in kur, ghiocel pleaca cu tinichelele de coada ...

2015-11-10 12:07

#44823: - Pleaca ghiocel acasa? Nu-i lasati sa plece inainte de-a lasa clare inkurcaturile financiare facute. 

Cernev a plecat cu un sut in kur, ghiocel pleaca cu tinichelele de coada ... membrii SVO sunt buni de plata!

NU LASATI SOBOLANII SA FUGA FARA SA PLATEASCA!

NU SUNT VORBE GOALE. SUNT HOTARARI JUDECATORESTI. LE PUTETI VEDEA. CA MEMBRI DE SINDICATE, PARTE IN ACESTE PROCESE, AVETI ACCES LA ACESTE HOTARARI LA TRIBUNAL SI LA JUDECATORIE.

PANA ACUM FACTURA DE PLATA A PROCESELOR SVO CONTRA SLO SE RIDICA LA 8.000 LEI SI ESTE IN CRESTERE.
AMINTITI-VA SI DE MILIARDUL DE LEI (VECHI, RESPECTIV 100.000 LEI NOI) DESPRE CARE SE SPUNEA CA A DISPARUT DIN CONTURILE SVO IN MOMENTUL MAZILIRII DIN OLTCHIM A LIDERULUI SVO, CORNELIU CERNEV. CE MAI STITI DESPRE ACESTI BANI?
E GROASA!!! VINOVATII FUG IAR VINOVATII FARA VINA PLATESC.
NU LUATI MASURI CU CEI CARE V-AU BAGAT MANA IN BUZUNARE ... SUNTETI BUNI DE PLATA TOTI MEMBRII SVO!

DE CE FUG SOBOLANII DE PE BARCUTA SVO?
SE APROPIE SCADENTA DE PLATA. PENTRU INCEPUT ESTE VORBA DESPRE BANI.
IN LUPTA PROSTEASCA PENTRU SUPREMATIE IN COMBINAT SVO A DAT IN JUDECATA SLO SI A PIERDUT. NU UNUL CI 3 PROCESE IAR ACUM ESTE BUN DE PLATA.
ESTE VORBA DESPRE SUMA DE 3.000 DE LEI CHELTUIELI DE JUDECATA:
- 1.500 LEI - HOTARAREA JUDECATORIEI RM. VALCEA NR. 6266/2013 DIN 28.06.2013 - DOSAR 2923/288/2013;
-    500 LEI - HOTARAREA JUDECATORIEI RM. VALCEA NR. 4676/2014 DIN 10.10.2014 - DOSAR 2923/288/2013*;
- 1.000 LEI - HOTARAREA TRIBUNALULUI VALCEA NR. 420/2015 DIN 04.06.2015 - DOSAR 2923/288/2013*;
- ESTE PE ROL SI URMEAZA SENTINTA TRIBUNALULUI VALCEA IN DATA DE 29.10.2015 DOSARUL NR. 2952/90/2015 (CEL MAI PROBABIL INCA O NOTA DE PLATA DE APROX. 1.000 DE LEI PENTRU SVO).
LA ACEASTA SUMA SE MAI ADAUGA INCA 5.000 DE LEI PLATITI DE SVO AVOCATIILOR CARE I-AU REPREZENTAT IN ACESTE PROCESE PIERDUTE.

ATENTIE MEMBRII SVO, DACA SUNTETI BUNI DE PLATA MACAR SA NU FITI FRAIERI!
- NU PERMITETI CA ACESTE SUME SA FIE PLATITE DIN COTIZATIILE VOASTRE! VINOVATII TREBUIE SA PLATEASCA.
- TRAGETI-I LA RASPUNDERE PE CEI CARE IN AMBITIA LOR AU INITIAT ACESTE PROCESE INUTILE.

ACESTA ESTE RASPUNSUL PUS LA INTREBAREA DE CE FUG SOBOLANII DIN FRUNTEA SVO - FUG DE RASPUNDERE, FUG CA SA NU PLATEASCA PAGUBELE FACUTE MEMBRILOR DE SINDICAT SI MAI ALES FUG DE BRATUL JUSTITIEI, LATUL DNA SE STANGE IN JURUL LOR SI EI STIU DE CE.


Musafir

#44842

2015-11-10 14:08

Cand v-am spus ca la Victoria Rahatului s-au strans toti gainari si prosti,lasai ca pe limba lor pier ca cagainile sub cutit,sleahta de analfabeti,oricum nu-i vezi ca umbla in stol ca ciorile,ce dracu sa inveti de la cra,cra seful lor un tigan cu buze vinete,ba sa-ti arunc un iepure in kurte.


Musafir

#44843 Re:

2015-11-10 14:58

#44842: -  

 MARS DE ADIO

La munca, derbedei, ca trece anul
Si vin ailalti si-o sa va ia ciolanul.
Scuipati-va-ntre voi cum se cuvine
Si-apoi convingeti-va ca e bine.

------

Ce cazaturi, ce târfe, ce mizerii,
V-as desena cu acul, sa va sperii.
Dar voi nici sânge nu aveti în vine.

------

Plecati de-aici, cu-o graba funerara,
Si nu albanizati aceasta tara .
Bagati viteza, ca va trece anul
Si s-a skurtat si s-a-nvechit ciolanul.


ADRIAN PÃUNESCU


Musafir

#44844 Re MAI PARDON,NU AI PIC DE RUSINIIICA

2015-11-10 15:19

#44842: -  

 FRATEEEEEEEEEEEEEE,AIA NU SINT GAINARII,AIA DE LA SVRO[cu r de la rahat]SINT POPONARII,STIE PICASSO MAI BINE

VA ASTEPT MU...ISTILOR SA VA DAU UN PIC DE LA MU...IEEE

#44845 maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristilor

2015-11-10 17:56

#44844: - Re MAI PARDON,NU AI PIC DE RUSINIIICA 

 NUMAI MAINE NU E MIERCU..RI?...MAINE VA FU..T PRIN GURITE NEMERNICILIOR DE DIRECTORASII,AVRAM,MARDARE[KURVA MOLDOVEANCA CU MUCII LA NAS]ETC,MAINE O SA LUATI MULTA MU..IEEEEEEEEE,CU RAHATUL DE ZAMFIR,IL STITI FRAIERILOR  DIN RETELE PE PROSTOVANUL DE ZAMFIR REMUS?


Musafir

#44846 Re: maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristilor

2015-11-10 18:43

#44845: VA ASTEPT MU...ISTILOR SA VA DAU UN PIC DE LA MU...IEEE - maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristilor 

 GAOAZARULEEEE,AI MURIT FU..TU...TI MAMALIGA MATI DE NEMERNIC IMPUTIT,CRED CA TE A  LUAT TACTO CRA CRA IN BULGARIA,VA N GURITE DE TRADATORII,CU TALPASANU CU TOT,


Musafir

#44847 Re: Re: maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristilor

2015-11-10 19:31

#44846: - Re: maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristilor 

 SI PT. KAKATUL ASTA CU PETITIA,TE AI CONVINS MA CINE I FOTA?...........SA TE IA NAIBA DE FRAIER CA NU AI STIUT SA MA SUSTI IN FATA ESCROCILOR SI TRADATORILOR DE OAMENII,SA MI ALUP IGUS PAPAGALULEEEEEEEEEEEE,EU RAMIN TOT FOTA SI IMI RESPECT BLAZONUL,TU PUPA L  INKUR PE MU..ISTUL DE ROIBU IN CONTINUARE,HAI PA LASULE SI LASILOR DE OLTCHIM SI ARPECHIM,VA MERITATI SOARTA.


Musafir

#44848 Re: Re: Re: maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristil

2015-11-11 07:49

#44847: - Re: Re: maine sa va fereasca d zeu de minia lui fota mai directorasilor,lingailor pupinkuristilor 

 CINE SA TE MAI SUSTINA FRAIERE PE TINE? TOATA LUMEA TE-A SUSTINUT PANA IN MOMENTUL IN CARE AI DOVEDIT CA ESTI UN MARE TRADATOR, CA CE AI IN GUSA NU AI IN CAPUSA. SI PENTRU CE? CA TE-AI ALIAT CU CERNEV SI GHIOCA PENTRU O BERE? ASTA ESTE ADAVARATA FATA - TRADARE ESTE NUMELE TAU. ASTA ESTE ADEVARATA VALOARE - O BERE, DIN STICLUTA DE PIELE A LUI GHIOCA CARE S-A LAUDAT CA TE-A FACUT.


Musafir

#44849 117 angajaţi de la Oltchim - Bradu în şomaj

2015-11-11 07:52

117 angajaţi de la Oltchim - Bradu în şomaj
mierc_uri, 11 noiembrie 2015
http://c_urier.ro/index.php?option=com_content&task=

 

În Argeş, cel mai mare număr de disponibilizări din acest an va fi cel al persoanelor care provin de la Oltchim - Divizia Bradu. AJOFM Argeş a oferit servicii de preconcediere personalului disponi­bilizat colectiv din cadrul acestei divizii.

 

Începînd cu luna decembrie a acestui an, 117 persoane vor fi disponibilizate şi au beneficiat de ajutorul de preconcediere. Nicolae Vic­tor Bădescu, directorul executiv al AJOFM Argeş, ne-a spus că s-a luat legătura cu conducerea Oltchim în perioada 26 - 27 octombrie pentru a se stabili cum se vor face aceste concedieri şi au avut loc discuţii referitoare la prevederile legale ale şomajului. AJOFM Argeş vine în sprijinul oamenilor cu oferte de formare etc. în special pentru cei care au vîrste de peste 45 de ani.

Din cele cîteva persoane cu care s-a discutat iniţial, a reieşit că 31 dintre ei vor un loc de muncă, 26 doresc să urmeze c_ursuri de formare profesională în special ca mecanic auto, baby-siter, maseur, lucrător comercial etc., iar 14 vor să muncească pe cont propriu, în agricultură, servicii şi comerţ. De asemenea, se vor face şi c_ursuri pentru cei care doresc să îşi deschidă o afacere. De asemenea, începînd cu data de 19 noiembrie, la AJOFM Argeş se va deschide, special pentru disponibilizaţii de la Oltchim - divizia Bradu care ies din perioada de preaviz, un ghişeu la care să îşi poată depune cît mai repede dosarul de şomaj pentru a putea beneficia de indemnizaţia de şomaj. Din cele 117 persoane ce vor fi disponibilizate, 92 au peste 45 de ani, iar dintre acestea 21 au peste 55 de ani.

Antonela Roşu  Foto: Ion Tudor

 


Musafir

#44850

2015-11-11 08:25

Ba sa deschideti ghiseu si ptr. actuala sefime,cat de kurand o sa se alature disponibilizatilor,ptr. astia am o mare bukurie Spirache sa-ti iei si tacamurile(doamne cat de prost poti sa fi sa faci o asa afirmatie este bine ca perioada voastra apune) de gaudem,ca de aur nu ai tu parte ca la mata ai mancat cu linguri de lemn si cu mana.