Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

vasile

#401 Re: Victorieeeeeee mult a fost putin a ramas si vom fi salvatiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!

2012-12-01 17:57

#400: Fane VAR SIC - Victorieeeeeee mult a fost putin a ramas si vom fi salvatiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!

Dupa ce voi v-ati adus tot neamul ba si amantele si rudele amantelor ca sa decapitalizati Oltchimul, acum muriti de ciuda ca mai merge dupa ce ati strans randurile sa-l inchideti ca sa va stergeti urmele.

Acum functioneaza, asa cum se poate in conditiile create de voi si cu toate piedicile pe care le organizati voi zi  de zi datorita lor: Balan, Spiru, Ilinca, Coclet, Cernev, Ghioca, Burdoaza, Ion Danut, Ilinescu.

Si asa e, si-au adus si nevestele si isi strang randurile sa va poate face fata voua, care inca luptati pentru DUPA VOI POTOPUL.

Sa dea Domnul sa reuseasca sa puna pe picioare Olchimul spre marea voastra oftica.

Fane VAR SIC

#402 Pentru Vasilica fara fricaaaaaaaaa

2012-12-01 22:39

Vasilica nu esti decat un obsedat incompetent frustrat care se vede ca sufera de mania psihopata si de complexe de inferioritate !!!
Macar sa fii lucrat tu in fabrica cati ani am lucrat eu.
Cand vei avea tu vechimea si ai fi prestat munca mea atunci sa ridici clontul.
Pana atunci ia-ti Burdoaza, Grataragiul Ghioca oligofrenii Spiru, Coclet si altii care faceau lant uman acum doua saptamani sa nu il luam la suturi pe Calea Ion prietenul vostru USL ist care ii garanta si lui Roibu si va garanteaza si voua deocamdata functiile.
O sa se duca dracu si Calea si atunci o sa va dam in suturi afara din Pavilion asa cum l-am dat si pe Diculoiu.
Bai tartane cand tu tastai la caldurica in birou si beai cafele eu trageam la calcaroase in VAR.
Oltchim nu se deschide cu nevestele lui Coclet, Cernev si Spiru Ciobescu + alti nepotei adusi pe spranceana de Chitoiu si gasca.
In loc sa ne dea noua salariile cei care tragem la greu ce a facut maestrul Balan ala de il pupi tu in cur cu Cernev Ghioca si paraliticii vostrii??? A mai angajat nepotei, nevestici si Spiru Hareti de aproape totalizeaza numarul de vreo 190!!!!
In nadejdea voastra putem noi sa mai asteptam o suta de ani ca mai primim salarii din cur !!!
Vasilica ai tupeu fratieeee !!!
Stim cine esti asa ca vezi ca la urmatoarea iesire in strada a noastra care se pregateste o sa fii si tu apreciat de multimea muncitoare pe care o tu apreciezi atat de tare.
N. Burdoaza

#403 Oltchim

2012-12-01 23:07

Nea' Fane de la Var Sic cred ca esti putin tampit,daca domnul Cernev isi aduce nevasta la Oltchim, cred ca nu e atat de mare problema. Problema este a ta, suntem si noi constienti ca domnul ministru Chitoiu ne-a aburit cu planul de propilena si salarii. Daca ai fi fost la sedinta ti-ai fi dat seama ca domnul Cernev a luat atitudine impotriva ministrului, iar eu am cerut insistent sa se respecte contractul colectiv de munca privind salariile compensatorii in cazul restructurarii Oltchimului. Privind transportul de calcar esti prost informat, Amitrans a castigat licitatia depunand oferta de licitatie cu 10 minute inainte de termen si avand pretul cel mai mic normal ca au castigat. Ti se pare ceva ciudat? Atata timp cat a avut loc o licitatie corecta. Vorbesti in necunostiinta de cauza. Stim cu totii ca nu putem functiona la 65% capacitate cu un personal de 3300 de oameni. Dar mi-asi dori in aceasta institutie sa ramana oameni capabili sa munceasca si sa duca Oltchimul acolo unde a fost acum 10 ani, cand altii petreceau in corturi si se laudau ca sunt numarul "1" in Europa. La incheiere, eu urez un "La multi ani" cinstit pentru toti oamenii de bine, pentru toti oamenii care-si doresc sa lucreze in Oltchim, dar nu cu toti "Hotii" care au dus Oltchimul la dezastru. Ai tupeu? vino si iti spun care-s hotii. Te astept.
Pisica

#404

2012-12-02 00:56

Asta cu iesitul in strada e tare. Mor de frica astia de la guvern de voi ! Cred ca uitati cum au fost desfiintate toate minele din tara si acolo erau 30.000 de oameni si nervosi, nu gluma. Sfatul meu e sa munciti cat mai bine si sa va rugati la Dzeu ca financiarele acestui combinat sa fie pozitive si intr-adevar sa mai fie ceva de salvat. Grevele si urletele nu va vor umple burtile si nimeni pe lumea asta nu va mai da salarii daca acest combinat nu va mai produce bani ! Asa ca daca violenta si injuraturile iti umplu stomacul si ii dau si copilului tau sa manance, da-i inainte nea Fane de la Scularie. Vei fi respectat si temut de inca vreo suta de bezmetici, toti cu burtile goale. Cat despre cei pe care ii vreti scosi din "Pavilion", de parca ar fi vreun templu al lu Apolo claidrea aia, stai linistit, ca ei se descurca si nu vor suferi nici de foame nici de sete ca tine, care urlii dupa salarii pe internet, lucrand la o intreprindere falimentara !
vasile

#405 aritmetica

2012-12-02 02:25

Adica ai vrea sa umple Dumnezeu gaura de un miliard de euro facuta de Roibu si ajutat de voi.
Cine te crede ca lucrezi la var si ca l-ai dat tu pe diculoiu afara?
Esti furios rau si spui numai aiureli. Habar nu ai cine s-a luptat cu toate puterile sa porneasca.
Tie sa-ti dea Roibu salariile alea trei pe care le avea datorie cand a inchis combinatul si voia sa ne dea pe toti afara. Pardon, tu erai dintre aia care ramaneau sa vanda combinatul sub forma de fier bucati.
Sunteti si mai furiosi de cand faceti poteca la DNA.
tibi

#406 asa e

2012-12-02 02:33

DUPA EI POTOPUL! Asta vor profitorii nostri care au trait imparateste la Otchim cu salarii de sute de milioane, comisioane, harem ca la balcanici (ba chiar au destramat familii, unii chiar pe a prietenilor), … au jefuit mai mult dacat se putea fura adica banii combinatului, banii de la stat, tot ce-au putut obtine ipotecind proprietatile societatii pana la ultimul surub, adica un milliard de euro.
Noua ne cereau sa muncim flamanzi, cu banii de trei luni neprimiti, nu aveam bani nici de naveta si ei bagau combinatul in faliment.
Profitorii nostri au din ce trai zece vieti, cu o conditie: sa li se stearga urmele. Adica sa se inchida fabrica. De ce credeti ca au vrut sa ne dea pe toti afara?
Acum sunt nervosi ca s-au gasit citiva care le strica planurile.
Nu s-au gandit ca “murdarii, puturosii, prostii, nenorocitii, gugustiucii” aia sunt in stare sa-si apere locurile de munca si mai mult ca vor gasi si oameni adevarati care sa-i ajute.
observator

#407 despre

2012-12-02 02:57

Ar trebui sa stiti ca "profitorii", fac si ei tot posibilul: au intarziat cat au putut cisternele cu propilena prin gari, au instigat la revolta impotiva conducerii actuale ca sa creeze haos, cer tot timpul bani ca sa nu se poata cumpara materie prima, unii dau in judecata societatea ca sa hartuiasca si sa distraga atentia.
Daca va aduceti aminte acuzau conducerea ca nu a primit pe avocatul lui Polchem la discutii ceea ce ar fi fost o mare greseala, ar fi negociat esalonarea unor plati stabilite prin niste hartii false.
Intrebare: Roibu l-a invatat pe Diaconescu sa falsifice acte, sau Diaconescu pe Roibu?
user

#408 ghici ghicitoarea ta

2012-12-02 05:08

Bietul Fane suparat
Lucrator la var s-a dat
Ca-i liber la-njuratura,
Scuipat si horcaitura.
Nimeni n-o sa reuseasca
Cine e sa banuiasca.
Orice poate acum sa spuna
Nu conteaza ca-i minciuna
Cu cat e mai gogonata
Trebuie urgent postata.
Ei l-atata s-il starnesc
Apoi rad si-l chinuiesc.
Ce mare-a fost el o data
Jecmanea o-ntreaga ceata
Nu-i vine nici lui a crede
Ca atat popor purcede
Sa i se impotriveasca
Sa nu i se umileasca.
Bietul, el, nu-i vinovat
Este doar bonav la cap.
A intrat in panica,
Speranta-i zadarnica.
Este-acum luat la rost
Despre cum si ce a fost.
Candva el scotea cravasa,
Acum nici macar camasa.
angajatul caruia nu i se solidarizeaza hotii

#409 pt fane (fan hoti)

2012-12-02 09:02

Foarte bine! A mai venit unul de partea noastra si impotriva puscariabililor.
Iordache al vostru a dat Oltchimul in judecata. Pen'ce? Nu a luat destul pe sinecura?
prost

#410 sieu

2012-12-02 11:40

si eu sunt un prost care nu stie decat sa munceasca;
prietenii mei sunt cei care actioneaza pentru pastrarea locului meu de munca si nu fura;
ii transmit lui Fane spoitorul PDL-istul ca imi este dusman pentru ca este o jigodie care pupa urmele pe unde paseste Roibu
o sa petreaca impreuna la drept comun
x-ulescu

#411 despre scopul initial al petitiei

2012-12-02 17:28

Se vede ca va cunoasteti intre voi. Eu nu stiu cine e Fane dar am citit atatea minciuni incat nu stiu daca il baga cineva in seama. Poate ca asta e. Aici da si el din ce poate ca in viata lui reala nu are ocazia.
Singurul lucru important pentru noi este sa functioneze combinatul. Nu-i bagati in seama pe cei care incita la razmerita fara tinta.
Trebuie sa fortam administratia si politicul, la orice nivel e nevoie, sa ne ajute. Pentru ca in halul in care ne-a lasat PDL-ul avem nevoie de ajutor.
In nici un caz cu huliganisme - a la fane stupidul.
Sa gasim argumente si de ce nu solutii pe care sa le propunem.
Pana acum ne-au ascultat si in doua cazuri am cunostinta ca au si aplicat propunerile.
Este o situatie atat de grea incat avem nevoie si de ajutor divin cum spunea cineva pe-aici.
Exista intr-adevar gruparea care nu vrea sa mai mearga combinatul, caci iata, in fiecare zi iese la suprafata cate o ilegalitate.
Problema noastra cu ei este ca sunt bogati, deci puternici si influenti, ei stiu unde sunt bubele, noi le cautam. De fapt nu trebuie sa le cautam ca dau ele navala peste noi.
Cu cat ies la iveala mai multe cu atat sunt mai virulenti.
Nu spun ca actuala conducere este perfecta sau cea mai inteligenta si potrivita dar nimeni altcineva nu ar accepta sa se bage in asemenea hazna, poate nici astia nu acceptau daca stiau ce-i asteapta.
Gruparea care vrea sa amuteasca Oltchimul pe veci stie asta si de aceea instiga la revolta si vrea sa-i goneasca. Cu cat functionam mai mult cu atat se strang dovezile si latul in jurul gatului lor.
Chiar nu ne intereseaza soarta lor, vrem locurile de munca si atat. Nu ne intereseaza razbunarile, vrem sa muncim.
Atacurile continue, cu cleveteli josnice intr-un limbaj incredibil de vulgar au scopul de a slabi rezistenta psihica si sa ne faca vulnerabili.
Bineinteles ca nu-si vor atinge scopul si ne vom ajuta unii pe altii sa avem puterea sa ne adunam si sa ne dirijam energia spre ceea ce dorim, SA FUNCTIONEZE OLTCHIMUL.

Pisica

#412 Subiect

2012-12-02 18:18

Bravo domnule X-ulescu, asta este gandirea ce ar trebui sa o aiba angajatii acum. Sa trage toti si sa munceasca, pate chiar sa prezinte noi solutii catre conducerea actuala care poate nu e cea mai buna insa sunt convins ca e deschisa la orice idei ce pot duce la continuarea activitatii. La cum ii vad eu, si ii vad aproape zilnic, oamenii astia chiar muncesc si vor sa faca treaba sa mearga. Daca se vor dovedi slabi, poate vom propune sa plece insa trebuie sa avem un Oltchim functional pentru a ajunge aici. Deocamdata ei dramuiesc cum pot putinele fonduri pe care le au, intre salarii, prolilena si CFR sau Electrica si fac planuri de repornire si rentabilitate pentru a primi bani de la banci. Si sunt singurii le care i-ar mai putea crede cineva de la banci sau Guvern/ UE. Pe noi, cei vechi, din pacate nu ne mai crede nimeni. De ce ? Pentru ca cei mai mari dintre noi care au fost au pierdut 1 miliard de euro si nu i-a oprit nimeni. De ce nu i-a oprit la timp ? Pentru ca toti cei care ii puteau opri s-au imbogatit la randul lor prin diverse afaceri tot cu Oltchimul....
observator

#413 management

2012-12-02 19:03

Fane al vostru va spune ca actuala conducere (care nici nu-si ia salariul din Oltchim) face cheltuieli si angajari care fac paguba.
Va spun eu ce e aia paguba:
Dintr-o declaratie a lui Roibu la B1 “ ce mare lucru daca achizitionam vopsea de 100 000 de euro pe luna de chempro( fiul);
Va aduceti aminte de afacerea cu tiganii din Strehaia de 400 miliarde de lei? Dadeau marfa pe cecuri fara acoperire si imparteau banii cu tiganii; stiau bineinteles ca cecurile nu sunt acoperite, plateau prostii de romani.
Stiti cate miliarde au luat sefii din Oltchim pe proprietate intelectuala si aia falsa? plateau prostii de romani.
Ati uitat cum se vindeau toate produsele numai prin Comchim? Sau prin First Logistic Group Limited (Seychelles, offshore-paradis fiscal), Resinex Rom, Solexim Polimers, Petrochemicals ( I-le Virgine -offshore-paradis fiscal); Icla Materie Plastiche Italia , Lareg, Contilinks; Jenstar limited Cypru, etc – cu comisioane bineinteles?
In 2009 doi salariati la Topanel au realizat 10 miliarde de lei; va dati seama ce inteligenti sunt si cat de mult au muncit sa comercializeze produsele realizate cu efort in Oltchim?
Ati uitat de cate ori Oltchimul a fost scutit de la plata penalitatilor pentru datoriile la stat?; de cate ori a finantat statul sau a garantat achizitii de echipament? de cate ori a garantat statul pentru credite pentru importuri de petrol?; de cate ori s-a aprobat re-esalonarea datoriilor? Plateau prostii de romani.
Asa poate oricine sa conduca un combinat domnilor. Niciodata nu a a fost Oltchimul manageriat performant (pentru binele societatii, al tarii, al salariatilor).
Numai ca dupa aderarea la UE statul roman o fost obligat sa nu mai jecmaneasca poporul si sa finanteze furtul organizat.
Sa nu credeti ca s-a schimbat ceva. In 2010 ( cand salariatii erau trimisi in somaj tehnic) se faceau cheltuieli de sponsorizare de 11 milioane de lei (noi).
In 2009 si 2010 s-a functionat la 35% din capacitate.
Dupa ce a jecmanit 10 ani Oltchimul, amitrans a trebuit sa cedeze acum la pret ca sa nu traga pe dreapta toata coloana.
Asta e paguba domnilor. E jaf domnilor (si e o mica parte).
Balan face tot ce poate si trebuie ajutat. A fost ales pentru ca a mai manageriat in situatii de risc si incertitudine.
Et moi ...

#414 Nu stiu sau se fac ca nu stiu!

2012-12-04 19:36

Eu nu mai inteleg nimic!

Conform declaratiilor de ieri facute de Ponta in mass-media si a declaratiei facute de Chitoiu astazi in sedinta de guvern si-l citez pe Chiţoiu: "Joi şi vineri, plătim avansul, 55% din luna noiembrie şi în jurul datei de 20-21 decembrie şi lichidarea pe luna noiembrie şi ajungem la zi cu salariile. De asemenea, am făcut rost de capitalul de lucru pentru funcţionarea combinatului ..."

Realitatea?
Salariatii de la OLTCHIM nu au primit, inca, tichetele de masa pentru luna octombrie si nici diferenta de cca. 38% din salariul lunii octombrie (respectiv cca. 67% din lichidarea lunii octombrie) dar vor primi 55% din salariul lunii noiembrie 2012 in data de 6-7.12.2012? 
Si daca retin bine, cca. 500 de salariatii, trebuiau sa primeasca si ajutoarele sociale de 1.400 lei / luna la inceputul lunii decembrie 2012 dar pana acum nu au primit nimic!
Capital de lucru nu "am făcut rost" pentru ca daca ar fi nu s-ar merge numai pe var; ar functiona si poliolii la capacitate; ar functiona si oxo-alcooli; ar functiona si plastifiantii!


Este ultima minciuna sau este primul adevar?

un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili

#415 Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la ei ..

2012-12-04 19:46

Lipsesc si eu o perioada si, cand ma intorc, ce sa vezi? Deranj mare pentru cei care au crezut ca ei si noua conducere vor face ceva pentru salvarea OLTCHIM - ARPECHIM si a locurilor de munca de la OLTCHIM - ARPECHIM (si asa cum am mai spus nu mai dau nume, nu pentru ca mi-ar fi teama ci pentru ca nu merita)! Parca am aruncat un bat in canisa! Haita a reactionat imediat! Nu au nevoie de bete; au primit "ciolane"!
Cine nu crede in ce cred ei - este impotriva lor! Cine incearca sa spuna si sa faca ceva care nu este pe placul lor - este amenintat, asa cum am mai spus si au mai spus-o si altii, cu penalizarea, schimbarea locului de munca, etc. In schimb altii sunt liberi sa se plimbe prin combinat cu tot felul de cereri de retragere dintr-un anume sindicat si de inscriere intr-un anume sindicat. Aceleasi cereri circula si pe e-mailurile din OLTCHIM!

Am citit toate comentariile ulterioare celui scris de mine la nr. 376 si nu pot sa spun decat: Bravo "Fane VAR SIC"! Ai mare dreptate!

Si eu am pus niste intrebari la care nu am primit raspuns! Poate nu am fost inteles si mai intreb inca o data.

De ce nu ne spuneti, cei care se pare ca stiti tot ce se intapla in OLTCHIM, de ce nu merge productia la OLTCHIM la 65% din capacitate?
De ce nu ne spuneti ca, din producatori de soda caustica fulgi si PVC, ne-am transformat in producatori de var bulgari? Ce faceti cu cele 2.000 tone de var bulgari? Pentru cine si pentru ce produceti varul bulgari? Stiati ca termenul de garantie al varului este de 30 de zile de la producerea lui cu depozitare in conditii lipsite de umiditate, etc.? Ca sa nu mai amintesc cu este transportat calcarul pentru ca a mai spus-o si altcineva.
De ce nu ne spuneti ca, pentru marfa produsa, in luna octombrie 2012 - care s-a vandut cu cca. 900.000 EURO s-au cheltuit cca. 5.000.000 EURO? De ce nu ne spuneti ca, pentru marfa produsa, in luna noiembrie 2012 - care are o valoare de piata cu cca. 15.000.000 EURO s-au cheltuit cca. 23.000.000 EURO? Ale cui sunt aceste pierderi? Cine poate sa inghita aceste pierderi? 
De ce nu ne spuneti ca cei de la Polchem (inainte de-a solicita executarea bunurilor de la ARPECHIM), Calvi, MFC au fost la discutii sau au solicitat discutii cu conducerea OLTCHIM? Cum au fost tratati acesti oameni si cine a discutat sau cine va dicuta cu ei din partea OLTCHIM? 
De ce nu ne spuneti ca si alte firme care aveau bani de dat la OLTCHIM (nu de luat de la OLTCHIM) au venit la OLTCHIM sa negocieze reesalonarea acestor bani si nu au fost primiti la discutii de catre noua conducere OLTCHIM? 
De ce nu ne spuneti unde sunt banii pe care Primul-Ministru V. PONTA a declarat ca i-a trimis la OLTCHIM pentru salarii? Cine i-a luat?
De ce nu ne spuneti unde sunt ajutoarele sociale pe care Guvernul USL l-a promis (initial tuturor salariatilor de la OLTCHIM)?  Deja suntem la inceputul lunii decembrie si nu se mai aude nimic de aceste ajutoare.
De ce nu ne spuneti unde este finantarea de cca. 47 miloane de EURO - pe care cei doi fruntasi ai USL Valcea - Calea si Francu se laudau (inainte de alegerile locale) ca au adus-o la OLTCHIM? Luati presa din perioada iunie - iulie 2012 si vedeti ce promisiuni au facut cei doi! De fapt nu erau promisiuni erau certitudini. 
De ce nu ne spuneti care este planul concret (cel corect nu cel electoral) al actualei conduceri pentru OLTCHIM?
De ce nu ne spuneti ca ALVAREZ & MARSAL, care este in "audit" la OLTCHIM, nu este interesat de relansarea productiei de la OLTCHIM, ci de lichidarea OLTCHIM? Stiti cine este ALVAREZ & MARSAL? Va spun eu si citez dintr-un areticol scris in BIZ BRASOV (http://www.bizbrasov.ro/2012/10/03/posibilul-administrator-special-al-oltchim-a-bagat-in-faliment-un-partener-american-al-tractorul-sa/): "Compania Alvarez&Marsal, cu care Guvernul României negociază preluarea administrării speciale a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-ar face vinovat, potrivit unor surse din conducerea fostei societăţi braşovene Tractorul SA, de distrugerea unui partener american al fostei fabrici de tractoare." - faliment care a generat si falimentul UTB.

Salariati ai OLTCHIM: treziti-va! Dupa alegeri vom fi ai nimanui. Vom ajunge in situatia disponibilizatiilor de la CET Iasi. Nimanui nu-i va mai pasa de noi. "Detasatii" vor pleca la vechile lor locuri de munca; politicienii si parlamentarii ne vor uita pana la urmatoarele alegeri; guvernul nu-si va mai aminti despre promisiunile electorale facute si ne va explica ca FMI doreste lichidarea OLTCHIM; noi vom ramane, "fluierand a paguba" dezbinati si faramitati in patru sindicate si un grup de salariati neafiliati la sindicate.

Scopul acestei petitii a fost "salvarea OLTCHIM - ARPECHIM", nu dezbinarea salariatilor de la OLTCHIM - ARPECHIM!

Cred ca a venit timpul ca autorul acestei petitii sa inchida aceasta petitie.

Ce zici Sorine?

 

Impartial

#416 Re: despre soareci

2012-12-04 21:56

#398: tibi - despre soareci

"Soarecii" de care tot va place sa vorbiti voi, SOBOLANILOR, lucreaza si alaturi de actuala conducere, ca si de fosta,  ca sa aveti voi timp sa scrieti pe-aici tot felul de tampenii...Ei muncesc, nu ca voi, care doar va dati mari scule pe aici, pe internet, ca fata in fata nu va tine. Ei, se pare ca, asa cum se spune, toti sobolanii vor parasi corabia....In caz ca nu v-ati prins, sa va vedem pe unde veti scoate voi camasa atunci cand se vor face restructurarile. Va dati destepti si acuzati in stanga si-n dreapta, dar nu vedeti nici adevarul de sub nasul vostru.

Tu, personal, stii macar 10% din ce se intampla la momentul actual, capacitatea la care functioneaza Oltchimul, resursele financiare, fondurile??? ? Daca fosta conducere a fost atat de fraiera incat nu a dat afara sobolanii ca voi pt. ca le-a fost mila sa mai aveti cu ce va hrani familiile, acum lucrurle s-au schimbat; acum se va face in final ce trebuia facut de mult - se va restructura pe merit, pe al fiecaruia. Sa vedem apoi pe cine veti mai pupa voi in fund...:)) Sin in acest sens, bravo noii conduceri, care nu va mai pastra 3.000 de angajati doar asa, din solidaritate umana, ci doar 1.000 pe merit!

Chiar va meritati soarta, si ce bine va fi sa va vedem atunci cum veti da din colt in colt :))))))))))))))) N-ati fost in stare unul din voi, astia SOBOLANII gen Burdoaza, Vasile, si ceilalti, sa raspundeti la nici o intrebare pertinenta de aici; de ce? pentru ca HABAR NU AVETI! Nu stiti decat sa aruncati cu noroi in cine va vine la gura, ca e fiul lui x, nepotul lui y...Voi nu aveti rude, copii? Nu aveti neveste angajate tot in Oltchim? Ce tot vorbiti acum de "nepotisme" si de "capusare"? Ati uitat cand stateati sambata in fata Pavilionului si va milogeati la Roibu sa va dea de lucru???? Sunteti doar niste milogi, care pe vremea fostilor stiati doar "sa traiti", si acum ati ramas la acelasi nivel, doar ca adresantii sunt altii...

Ce-i tot dati acum cu "usile deschise" si restul? Inainte de curatenia finala se deschid toate usile, ca sa iasa afara gunoaiele.

Si daca tot stii tu atata "scoala", fa bine si demonstreaza ceva si raspunde la obiect la intrebarile pertinente care s-au pus; sau nu stii decat sa arunci un vreasc pe foc, sa scoti "soarecii" din ascunzatoare"?

ZI TU, DACA ESTI ASA "CU SCOALA", CE MATERII PRIME SE CUMPARA IN MOMENTUL DE FATA, CE SE PRODUCE, CE SE VINDE, CAT SE INCASEAZA, CARE ESTE PRODUCTIA ZILNICA? ESTE ASIGURATA PRODUCTIA PANA LA SFARSITUL LUNII DECEMBRIE SAU NU?

Observator NERVOS

#417 Re: management

2012-12-04 22:06

#413: observator - management

Draga Observatorule, daca esti asa de informat de firmele cumparatoare din trecut, mai actulaizeaza putin; ca sa te ajut, iti spun eu ca si acum se vinde tot prin Comchim, First Logistic, Solexim, Jenstar Limited Cipru, Contilinks, si altii, pe care tu nu ii stii (normal, ca doar ai informatii de mana a 10-a). Si pentru ca ma scoti din sarite la cate de prost esti, te rog sa te documentezi pe internet, daca te duce capul macar atat, ca sa vezi ca Icla si Lareg Italia sunt firme PRODUCATOARE, bai, nu sunt distribuitor, deci nu se plateste nici un comision!!!! Si ca sa stii si tu, pentru cultura generala care se vede ca iti lipseste, nu este interzis ca un cumparator sa aiba sediul intr-un paradis fiscal. Dar ce stii tu de fapt ce e aia? Probabil in capul tau este un paradis la propriu - vanzarile astea s-au facut la preturi cu ~ 10% mai mari decat la restul, bai Observatorule! Sa-l intrebi pe ala de ti-a dat datele astea si preturile comparativ cu celelalte si apoi sa deschizi gura, neghiobule!

Bai, daca toti am vorbi ca tine, fara sa avem macar habar ce inseamna cuvintele pe care le spunem...ar fi vai si-amar de noi! Fa bine si du-te la o facultate, sa mai inveti economie, ca esti VARZA!!!!!

 

P.S. Vezi ca firma Icla nu se mai numeste de mult "Materie Plastichie" - ar trebui sa-i dai in cap informatorului pt. informatii false!!!!

PDL

#418 Re: sieu

2012-12-04 22:08

#410: prost - sieu

Si tu ce esti? USL-ist? Tu ale cui urme le pupi? Probabil o sa impartiti dreptul privat....

Observator NERVOS

#419 Re: management

2012-12-04 22:11

#413: observator - management

Am uitat sa mai constat ca nici macar aritmetica simpla nu stii: te rog sa calculezi vanzarile din 2009-2010 si sa vezi exact capacitatea la care se lucra. Conform "matematicii" tale inventate, acum lucram la ~ 2% din capacitate!!!!!!

Si iti recomand cu ardoare sa studiezi si "Managementul in situatii de risc si incertitudine", poate iti intra ceva la bibilica, desi ma indoiesc!

Ion

#420 Re: Re: Victorieeeeeee mult a fost putin a ramas si vom fi salvatiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!

2012-12-04 22:14

#401: vasile - Re: Victorieeeeeee mult a fost putin a ramas si vom fi salvatiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!

Vasile draga, ca merge cum merge mai merge treaba, dar tu, personal, ai macar vreo mica idee despre prognozele pt. viitorul apropiat? CU CE o sa mai mearga?

Vizitator

#421 Vizitator

2012-12-05 13:58

Maine (joi - 6 dec) se va plati restanta lui octombrie; ramane de vazut daca vineri (cum s-au laudat Ponta si Chitoiu) se vor da o parte din banii lui noiembrie...
Noi posturi in Oltchim

#422 Pt. N. Burdoaza, Tibi, Pisica si alte ejusdem farinae....

2012-12-06 17:26

#375: N. Burdoaza - Re: Re:

Spui 'mata aici ca singura angajare ca personal muncitor este sotia colegului vostru etc...Tot cineva spunea pe aici ca nu este adevarat ca s-au angajat 200 de persoane, ci numai un "caz social". Deci, dragii mei, sa intelegem ca si sotia D-lui lider de sindicat Cernev este tot un "caz social"?????????????? Care este "handicapul" datorita caruia a fost angajata in aceste conditii? Stim ca toti cei din noul sindicat o duc foarte bine, li s-au dat masini noi cu care sa se plimbe fara sa munceasca, etc...deci care o fi motivul? Sau este intr-un post cheie, fara de care Oltchimul nu mai putea supravietui? Sau poate numai aici i-a putut gasi barbatul un loc de munca?

De ce daca urati atat "nepotismul" de pe vremea fostilor acum faceti la fel si va aduceti neamurile tot la Oltchim? Nu vi se pare ca va dati de gol singuri??? Ha Ha Ha...Sa nu va mai auzim croncanind ca Roibu si-a adus pe nu stiu cine...Acu' comentam NOI ca Cernev si-a adus nevasta! Aceeasi Marie cu alta palarie.....

 

 

angajat

#423 mintea romanului de pe urma

2012-12-06 17:36

In anii 90 cand Silviu Brucan se referea la noi ( romanii ) cu stupid people si spunea ca ne trebuie 20 de ani sa ne trezim il injuram si blestemam ca ma jigneste. Dupa 20 de ani am constatat ca a fost bland. Jumatate din populatie inca nu s-a trezit.
Au urmat si alte dezamagiri...
Cand Zaremba spunea ca Oltchimul ar fi viabil daca ar fi bine manageriat, eu l-am injurat, blestemat si am dat cu rosii in el. Acum cand vad ca polieterii se vand cu 1000 de euro pe tona mai mult decat se vindeau in 2009 constat ca am fost orb.
Iertati-i pe Fane, Ion, Moi, Nesolidari si altii ca ei. Se vor trezi candva.
Aduceti-va aminte ce a spus Isus pe cruce (ca tot ne pregatim sa-i sarbatorim ziua de nastere), si fiti buni.
Sanatate

Et moi ...

#424 Revin si intreb: nu stiu sau se fac ca nu stiu? Cine pe cine minte?

2012-12-06 19:23

Conform declaratiilor de luni (n.a.: 03.12.2012) facute de Ponta in mass-media si a declaratiei facute de Chitoiu marti (n.a.: 04.12.2012) in sedinta de guvern si-l citez pe Chiţoiu: "Joi şi vineri (n.a.: 06 si 07.12.2012) , plătim avansul, 55% din luna noiembrie şi în jurul datei de 20-21 decembrie şi lichidarea pe luna noiembrie şi ajungem la zi cu salariile. De asemenea, am făcut rost de capitalul de lucru pentru funcţionarea combinatului ..."


Realitatea? O mare minciuna electorala! O mare minciuna - ridicata la rangul de decizie guvernamentala - promovata intr-o sedinta a Guvernului Romaniei; promovata de P.M. Ponta si de ministrul Chitoiu!

Salariatii de la OLTCHIM au primit in 05-06.12.2012 restantele salariale pentru luna octombrie 2012 - cca. 38% din salariul lunii octombrie 2012 (respectiv cca. 67% din lichidarea lunii octombrie 2912).
Nu au primit tichetele de masa aferente lunii octombrie 2012.
Si, am verificat; cca. 500 de salariatii care trebuiau sa primeasca - dupa numeroase balbaieli facute de Ponta, Pop, Chitoiu - ajutoarele sociale de 1.400 lei / luna la inceputul lunii decembrie 2012 - nu au primit nimic! Numai MINCIUNI; MARI MINCIUNI GUVERNAMENTALE!

Despre plata avansului de 55% din drepturile salariale ale lunii noiembrie 2012 - promisa de Ponta si Chitoiu pentru  "Joi şi vineri" (n.a.: 06 si 07.12.2012) - nu se vorbeste nimic! Ce se intampla? Minte Ponta si Chitoiu? Conducerea politica de la OLTCHIM nu a auzit declaratiile facute de Ponta si Chitoiu?

Ce fac sindicatele (vechi si noi)? Cei noi - prin vocea "crizatului" si "pomanagiului" de serviciu - strigau sus si tare ca au intrat in greva foamei pentru ca sa-l dea "jos pe Diculoiu si sa reglam niste treburi pe aici (n.a.: este vorba de interese personale si de grup), ori la spital". Jos pe Diculoiu nu l-au dat si la spial nu au ajuns (inca)! Dar, au inceput sa "regleze unele treburi prin OLTCHIM" - sa-si angajeze nevestele si rudele in OLTCHIM si sa puna mana pe autoturismele noi din flota auto a OLTCHIM! RUSINEEEEEEEEEEEEEE CERNEV! RUSINE!

De ce nu iesiti pe posturile de televiziune si in presa sa spuneti ca Ponta si Chitoiu AU MINTIT cand au spus ca vor da, joi si vineri, salariile pe luna noiembrie 2012? De ce nu iesiti pe posturile de televiziune si in presa si sa spuneti ca "purtatorul vostru de cuvinte (in cvant) nu a stiut ce spune cand a postat pe aceasta petitie, la nr. 346, urmatoarea declaratie (care se dovedeste o mare minciuna): "Dupa cum sta situatia, sunt sigur ca poate fi si mai bine. Pana la sfrasitul lunii noiembrie, plata salariilor si a tichetelor de masa va fi la zi, inclusiv CO."

De ce nu spuneti oamenilor ca totul se rezuma la minciuni - spuse pentru a asigurara asa zisa liniste sociala.

 

ESTE MOMENTUL SA IESIM DIN NOU IN STRADA!  NUMAI IN STRADA AM OBTINUT RESPECTAREA PROMISIUNILOR FACUTE DE CEI AFLATI VREMELNIC LA PUTERE.


Avand in vedere ca managementul OLTCHIM si GUVERNUL PONTA nu a realizat - asa cum a promis -  functionarea OLTCHIM la minim 60% din capacitate si nu va plati salariile lunii noiembrie 2012 in data de 06 si 07.12.2012 va invit sa declansam un nou protest in strada.

Numai asa vom putea atrage atentia factorilor responsabili si guvernului intrucat nimeni nu-si asuma riscul unor proteste de amploare in campania electorala.

Sa ne unim fortele TOTI SALARIATII OLTCHIM – indiferent de culoarea sindicala sau politica!!!!

Sa ne unim pentru revendicarea drepturilor noastre!!!!

Sa ne unim pentru viitorul nostru si al familiilor noastre!!!!

 

NE INTALNIM CU TOTII, IN DATA DE 10.12.2012, IN FATA PAVILIONULUI ADMINISTRATIV! SPER SA NU FIE PREA TARZIU SI SA MAI PUTEM REZOLVA CEVA PENTRU TOTI SALARIATII OLTCHIM!

 

 

vasile

#425 ceva

2012-12-06 20:10

sunteti pusi pe distrugere, ceva constructiv inca nu am vazut la voi, pt ca nu sunteti pregatiti pt asta,
daca vreau sa-mi construiesc o casa, angajez constructori, apoi angajez electricieni, instalatori, tamplari...
daca vreau sa ma apuc de jaf organizat, angajez oameni de incredere, sa nu se abata de la ordine, sa execute la milimetru dispozitiile, sa nu aiba idei, sa ma apere cand sunt la inghesuiala, sa nu sufle o vorba despre actiune si bineinteles renunt la zidari, tamplari, operatori, mecanici (fie ei si 3200)....
daca vreau sa produc legal, cu simt civic, angajez oameni care stiu sa puna osul la munca, creativi, inteligenti, ma bazez pe ei ca merg in directia buna si bineinteles renunt la hoti.