Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

vasile

#351 cugetatorului

2012-11-19 09:02

P.S. Esti prea plin de furie pentru un cugetator si s-ar pute sa nu vezi groapa in care vei cadea.
vasile

#352 colegului nesolidar

2012-11-19 09:29

quod erat demonstrandum
Daca l-ai intelege cu adevarat pe Cicero ti-ai da seama ca ai facut demonstratia unui om slab.
Caracter slab dupa cenceptul lui Cicero si snob dupa continutul postarilor.
observator

#353 observator

2012-11-19 13:01

Am observat dragi participanti la umplerea acestui "loc de dat cu capul" cum spunea cineva, urmatoarele particularitati.
Un grup pune intrebari care par pertinente, legate de cauzele care au adus OLTCHIM-ul in nenorocire cum ar fi: furturile care s-au facut, contracte incredibil de imaginat pentru un om cu ceva simt cetatenesc, angajari de rubedenii pe salarii grase, angajari fara a fi necesar...
Alt grup care ii injura pe cei care lupta pentru revitalizarea OLTCHIM-ului, nu inteleg de ce, pentru ca cei care injura sustin ca sunt si ei angajati. - Greu de crezut!.
Cei din al doilea grup nu raspund niciodata la intrebari. Se deduce de aici ca acuzatiile sunt corecte. Dar de cate ori se atinge un punct mai sensibil, apar injuraturile care probabil au scopul de a schimba atentia.
Sincer eu chiar am asteptat explicatii la cateva probleme ridicate, dar vad ca unii se straduiesc se le acopere cu mizerii si dejectii scarboase.
Uite de exemplu ce legaturi am facut: -Roibu da dispozitii cumnatului si unuia Smeu in timp ce el este in concediu. Foarte interesant!
-Diculoiu a facut angajari care nu erau necesare. La voi sindicatul face angajari?
-Contracte cu juristi? Daca aveti serviciu juridic e chiar ilegal.
Re:

#354 Re: Dianei

2012-11-20 10:02

#340: vasile - Dianei 

 Se pare ca voi chiar puteti fi prostiti de oricine si orice....:)))))))) Sunt convinsa ca habar nu ai sa deosebesti o geanta de 3000 euro de una de 3000 de lei....Cat despre tinta - ce sa mai discutam? Sarcini si tinte clare nu ati avut decat voi, astia care ieseati mereu in fata si strigati cuvintele altora, ca voi nu aveti suficient creier sa ganditi singuri. A se vedea istoricul: jos x, jos y, nu mai onteaza ce si cine! E inutil sa mai discutam, o sa vedeti si singuri ce groapa v-ati sapat.

Cristi

#355 Re: Re: Profitori in continuare

2012-11-20 10:09

Vai de capul vostru de retardati! V-au spalat creierele, sau ce? Mai bine uita-te tu acum cine si ce facultati are! Ati invatat la varsta asta un singur cuvant nou - capusa - si altceva nu mai stiti! Ia analizeaza domnia dumitale mai bine ca si actuala "conducere" face aceleasi lucruri pe care le-au facut si fostii: vinde si cumpara tot la si de la distribuitori, discutiile se poarta cu aceleasi firme, etc...Diferenta? O sa o vedeti in scurt timp. Daca vrei sa vorbesti de sabotare, ar fi bine sa te interesezi mai bine, sa vezi cine pe cine saboteaza...Dar pierdeti-va voi timpul ridicand in slavi noua "conducere" - asa nu mai aveti ochi sa vedeti groapa in care veti cadea in decembrie, daca nu chiar mai curand.
Sa vedem atunci ce o sa mai comentati!
Un observator

#356 Re:

2012-11-20 10:14

S-au enuntat deja amenintari clare din partea noii conduceri - nici macar pe vremea lui Ceausescu nu era o dictatura cum este acum la Oltchim. Vorbeati de "Imparatul Roibu"? Va rog incercati "Fuhrerul Balan" - e mai potrivita expresia - ni se ordona sa stam in banca noastra, altfel vom fi dati afara; sa nu mai cerem nimic, ca vom fi sanctionati; cum va puteti alinia la o asemenea dictatura pe fata?
Cum este posibil sa ameninti angajatii? Cand s-a iesit prima data in fata, Roibu nu v-a amenintat, si nici nu v-a oprit pe drumul spre Pavilion. Acum stati ca oile cuminti la locurile voastre, sa nici nu rasuflati in fata amenintarilor pe fata care s-au facut! In ce mizerie de vremuri am ajuns sa traim! Unde e democratia? Chiar asa, sa fim amenintati, verificati, controlati, indemnati sa turnam pe oricine indrazneste sa miste in front????
Pentru ce? Pentru a asista in liniste la sfarsitul Oltchim? Sa va fie rusine!
vasile

#357 Re: Re: Dianei

2012-11-21 11:38

#354: Re: - Re: Dianei

Bravo!

Ai reusit sa te jignesti singura. Cei care au strigat "JOS..." sunteti voi. Ati primit afise (gata facute) impotriva conducerii si a guvernului si ati strigat ce ati citit(ca sa nu gresiti cumva), adica ce ati primit ordin.

Ha, ha....

Hai  mai jigneste-e un pic, esti desteapta,  se simte si dupa limbajul de mahala.

vasile

#358 Re: Re: Re: Profitori in continuare

2012-11-21 11:48

#355: Cristi - Re: Re: Profitori in continuare

1. Nu a laudat nimeni actuala conducere, este sprijinita sa faca tot ce poate sa ne scoata din groapa.

2. Voi sunteti cei care aduceti omagii vechii conduceri care inca se straduieste sa darame Olthimul - a se vedea ce se intampla azi la Pitesti, daca nu intelegi, intreaba si iti explic.

3 Cu cat sunteti mai virulenti cu atat demonstrati ca sunteti printre cei care au furat sau au beneficiat substantial impreuna cu cei care furau. Se vede limpede ca tineti neaparat sa clacheze cei care se straduiesc, sa se inchida Oltchimul.

4. Amenintarea cu "o sa vedeti voi" tine la prosti.  Dovedeste.

vasile

#359 pentru 356 care are amnezie

2012-11-21 12:11

#356: Un observator - Re:

Daca imi raspunzi la intrebarile de mai jos, te cred pe cuvant:

- Cati salariati (sa nu zicem sefi)  sustrageau trei saci cu documente din Oltchim (a fost prins asupra faptului), pe vremea lui Roibu?

- Cate secretare copiau documentele si le transmiteau diversilor interesati (au fost prinse asupra faptului) , pe vremea lui Roibu?

- Cati sefi aveau intalniri conspirative (de exemplu la cantina unde au fast vazuti) cu fosti directori, pe vremea lui Roibu?

- Cine a facut zeci de contracte ( de la zece mii de euro in sus) de consultanta juridica( au fost gasite, nu se stie daca toate)?

- Cine a atribuit transportul de calcar fara licitatie?

- Cine trimitea clientii sa cumpere de la Neagoe si de ce?

- Cine cumpara de la Chempro fara licitatie de cel putin 100000 euro pe luna?

- Cine a cerut sa fie disponibilizati 3200 de salariati?

- Cine a platit unor persoane (inca din iunie, iulie, august) salarii in avans pentru luna octombrie via "cheltuieli publicitare"?

- Cine comploteaza acum sa taie instalatiile noi de la Pitesti (probabil sa nu se poata face evaluarea ca declaratia este ca s-au cheltuit ceva bani acolo)?

Daca raspunzi la astea, mai am cateva ...seturi.

Apropo de "dictatura" mai pun o intrebare si iti si raspund.

Intrebare: Cine avea curaj sa iasa sa ceara salariile la zi pe vremea lui Roibu?

Raspuns:   NIMENI , era dat afara imediat de Diculoiu. Oamenii erau scosi "in fata " de Diculoiu NUMAI cand primea dispozitie de la Roibu. Asta stiti toti si va faceti ca ati uitat.

maria

#360 Cristi nu-si mai da seama ce vorbeste

2012-11-21 18:17

#355: Cristi - Re: Re: Profitori in continuare

Esti atat de prost incat nu iti dai seama de acest lucru.

Printre mizeriile aruncate din gura ta amemninti si  recunosti  ca pregatiti alte sabotaje pentru luna decembrie, astfel ca sa nu cumva sa mearga Oltchimul.

Tu ce interese ai sa nu functioneze Oltchimul?

Dupa voi potopul, asa vreti voi.

Eu am intrebat ceva simplu si am tot asteptat sa-mi raspunda cineva. In schimb citesc tot felul de balacarii de la toti ofuscatii si tot felul de amenintari as de subtile ca suna a sabotaj.

Puscariabilii sunt bine mersi si dau ordine dobitocilor cace se conformeaza. Da.  Aia pe care ii tot pupati voi in cur sunt puscariabili. Va e teama ca va trag si pe voi?  Spor la pupat cururile puscariabililor.

Alt Observator

#361

2012-11-22 19:19

Valcea 1, azi la 21. Cica va fi interesant...
media

#362 ANUNT IMPORTANT

2012-11-23 08:37

S-a alcatuit GRUPUL DE LUPTA IMPOTIVA REPORNIRII OLTCHIMULUI .
Grupul are ca scop: Impiedicarea repornirii Oltchimului prin orice mijloace si este alcatuit din fosti profitori si slugile lor.
Presedinte de onoare este un vechi luptator, Roibu Constantin care a a ajuns pana la falsificarea deciziei Consiliului de Administratie. Domnia sa a declarat la TV ca decizia CA a fost de a garanta datoria lui Roibu de 7 milioane de euro (nu am gresit, asa a declarat ”creanta mea”), cu bunuri cu valoare de inventar de maxim 15 milioane de euro.
Dar dumnealui, ca sa fie sigur ca nu i se se blocheaza conturile din care isi platea amantele, a facut liste de bunuri cu valoare de inventar de 45 milioane de euro.
Huzureala fostilor profitori trebuie sa o plateasca acum prostii de muncitori.

Cei care doresc sa se alature Grupului sunt asteptati la sediul Grupului, in cladirea Petzetakis si sa caute persoanele cu numele de cod Diana sau Cristi .
angajat

#363 v-am spus eu

2012-11-23 09:32

V-am spus eu ca ajungem slugi in tara noastra.
Tara asta se vine cu stampila judecatoriei.
Asa a fost si cu licitatia pentru transport calcar.
Judecatorul, cu actele false in mana, in loc sa dclanseze ancheta de uz de fals, a dat dreptate infractorilor.
Nu este cale de mijoc: acei judecatori ori sunt prosti ori sunt cumparati.
vasile

#364 ce tara-i asta, in care platesc nevinovatii?

2012-11-23 09:45

Daca e creanta lui s-o plateasca el
Sa i se confiste averea si a lui Mandica si a celorlalti vinovati si sa se plateasca datoriile.
Noi ramanem pe drumuri ca sa traiasca bine hotii.
4.5.10

#365 salvati oltchim si arpechim

2012-11-23 10:04

de vina e videanu si pdl base ca din cauza lor sa ajuns in situtia asta ar trebui sa facem o cheta pentru a salva acest combinat mare daca va pasa fac acest apel catre toti oameni pentru ca daca nu sintem solidari cu acesti oameni totul va fi taiat la fier vechi.
Alt Observator

#366

2012-11-23 10:49

Firma Polchem e a lu Roibu. Pe site-ul Oltchim nici nu exista decizia de CA pentru acest gaj si ei au venit cu doua decizii diferite cu acelasi numar !!
vasile

#367 Re:

2012-11-23 14:38

#366: Alt Observator -

Adica  Roibu s-a asociat cu turcu si au pus de o firma de intermediere in Liechtenstein si Roibu cumpara materie prima prin firma lui careaia nu-i platea si gaja cu instalatii dupa bunul plac?

Prea tare!!!

 

vasile

#368 Re:

2012-11-23 14:47

#366: Alt Observator -

daca tot am inceput sa vorbim despre asta... firma Logiserv este tot a lui Roibu?

Vara asta, un sofer care aducea glicerina mi-a spus ca marfa trece prin 5 firme; el pleaca de la prima  si fara sa descarce trece pe la altele 4, unde schimba hartiile si ultima este Logiserv.

Atunci am crezut ca tipul este un ciudat. Acum cred ca eu sunt un prost.

maria

#369 s-a dat la fund?

2012-11-24 15:30

Unde e Diculoiu care spunea ca un disc stricat poezia cu "functionarea integrata" ?
De ce nu e la Pitesti? Daca-i taie integratu el ce mai declara?
Eu am auzit ca locotenentii lui au inceput sa-l paraseasca.
Va ramine cu un singur membru de sindicat: Roibu Constantin.
Alt Observator

#370

2012-11-24 15:32

Se pare c au fost doua decizii de CA cu acelasi numar, complet diferite, pentru acea ipoteca. Perfect legal, zic eu :))
un oarecare

#371 "perfect legal"

2012-11-24 19:25

Ha, ha, ha...
1. In CA nu s-a luat nici o decizie pe acest subiect. Nici macar nu a fost pe ordinea de zi.
2. O decizie nu "e" doua, adica un numar =o decizie.
3. Daca si-ar fi schimbat parerea, CA ar fi anulat prima decizie. Asa e "PERFECT LEGAL".
ReRe

#372 Re: Re: Dianei

2012-11-24 20:50

#354: Re: - Re: Dianei

Asa e Diana, suntem prosti, nu deosebim o geanta de 3000 de euro de una de 3000 de lei pentru ca n-am da mai mult de 30 de lei pe o papornita.

Noi avem alta scara de valori, apreciem caracterul, educatia, instruirea.

Daca pe tine te face fericita o papornita, iti doresc fericire! Insa cu duhul esti saraca.

Sunt oameni care muncesc din greu trei luni pentru 3000 de lei si sunt oameni adevarati.

Tibi

#373 asta DA actiune SALVATI OLTCHIM SI ARPECHIM

2012-11-24 22:34

FELICITARI
oltchimistilor care au plecat din schimbul 3, cu masinile lor si pe banii lor la Pitesti ca sa impiedice vinderea Pirolizei.
Pentru ei solidaritatea nu este un cuvant care se declara in vant, au demonstrat-o.

N. Burdoaza

#374 Oltchim

2012-11-24 23:20

Imi cer scuze celui care a creat siteul "Salvati Oltchim-Arpechim" pentru limbajul folosit intr-un mesaj care care a fost sters (nu cred ca am limbaj de om sau angajat suburban).
Daca ai fi lucrat in Oltchim, ai fi fost convins de conditiile noastre de munca. Am fost considerati ultimii oameni in timp ce conducerea Oltchim si directorii, in urma muncii noastre, luau procente din productia produsa (nu vanduta). Daca ei considera ca au facut aceasta productie fara noi muncitorii se inseala. Am fost buni cat timp am muncit si nu am vociferat.

Sa nu uite doamna Proteasa cand a venit in sectia "Propenoxid" si ne-a ridicat de la masa ca sa mergem la munca si a trebuit sa ramanem peste program ca altfel pierdem locurile de munca. Se crease o psihoza si ni se spunea ca sunt 100 de oameni la poarta Oltchimului care vor sa lucreze. Dar doamna Proteasa si probabil si fosta conducere nu stiau ca iti trebuie un personal cat de cat pregatit in domeniul chimiei si nu poti angaja peronal nepregatit. Este usor sa ameninti oamenii ca poti sa-i schimbi ca pe sosete. Vorbesc din proprie experienta.
Cand m-am angajat eu, in urma cu 25-26 ani, se mai angaja si tineret. Insa de cel putin 15-20 de ani nu s-au mai angajat decat "pilosii" (fiul, fiica, nasul si nasa, etc) si cei veniti in functie de politicul care a venit la conducere, care a trimis spre angajare "specialisti", gen cei care au decat liceul si ocupa functii de conducere. In 2001 am venit la sectia "Propenoxid" de la sectia "Apa Oxigenata" si la cateva luni am intrat in coloana de distilare. Intr-o zi, am intrat in coloana de distilare la ora 09:00, din care am iesit la ora 04:00 a doua zi (19 ore de munca in conditii toxice), iar conducerea ne-a felicitat cu un carnacior si un castravete (se poate verifica) intre doua felii de paine (in timp ce ei luau sume importante de bani).

Va este frica sa vorbiti si sa spuneti lucrurilor pe nume?

Cei care stiti multe dati-va drumul la gura! Nu mai asteptati, ca mortul de la groapa nu se va mai intoarce. Intelegeti ca a sosit timpul sa va spuneti pasurile.
Sunt printre voi cei care au beneficiat de avantaje majore de la sindicatul domnului Diculoiu, care apropo, vineri cand noi am fost la Arpechim sa ajutam angajatii de acolo sa nu ramana fara loc de munca in urma vanzarii instalatiilor de productie, la intoarcere l-am intalnit pe domnul Diculoiu, pe domnul Marcu si pe domnul Prisacaru in Carrefour (era "Black Friday" sau "Vinerea Neagra", vinerea reducerilor, insa probabil a posturilor de munca a celor 3200 de angajati propusi spre a fi disponibilizati de fosta conducere).
Nu stiu cati dintre voi, pe data de 14/08/2012, au avut curajul sa il infrunte pe fostul director general Constantin Roibu. Pe aceasta data am fost chemat impreuna cu cativa colegi de catre conducere si am fost catalogati ca si instigatori, iar eu personal am fost denumit omul PCC-ului si al domnului Dumitru (lider sindicat "Unirea"). Desi scopul nostru a fost sa ne cerem drepturile si salariile restante, am fost catalogati ca cei care vor raul Oltchimului. A fost ceva de genul "hotul striga hotul".
Pe data de 05/09/2012, conducerea a rugat cateva persoane care erau in fruntea manifestatiei sa ii fie acordat un termen de 5 zile, timp in care conducerea se angaja sa amelioreze situatia. In realitate, aceste 5 zile au fost folosite pentru a scoate din Oltchim tot ce se putea scoate (propilena, glicerina, etc) si tot ce s-a putut vinde pentru a putea achita datoriile. Si aici vorbim de materie prima care in momentul fata nu exista in Oltchim, materie prima care era necesara repornirii actuale a Oltchimului. Noua conducere face eforturi mari pentru a procura aceasta materie prima.
In comparatie cu vechea conducere, am avut oportunitatea de a fi in imediata apropiere a actualei conduceri si am realizat ca acesti oameni sunt de buna credinta si vor intr-adevar sa salveze Oltchimul (politic sau nepolitic asa cum afirmati unii).
Si spun ca am fost in imediata apropiere a acestor oameni, nu pentru faptul ca as fi fost nevoit (chemat) sa particip la aceste intalniri de catre sus-pusi, ci pentru faptul ca am fost trimis de oamenii unor sectii precum "Propen", "Polieter", "Sinteze", "Pompieri", "Retele", "CTC", etc sa ii reprezint (drept dovada, actuala conducere, a apelat la noi pentru mitingul de la Pitesti din data de 23/11/2012). Si nu am fost la acest miting pentru a denigra vreo persoana, ci pentru a ajuta niste oameni (muncitori) sa nu isi piarda locurile de munca cum si noi am putea sa ni le pierdem daca nu am fi uniti si nu am reactiona la distrugerea acestui simbol - Otlchim.

Personal cred ca domnul Balan (actualul director general al Oltchim) este persoana potrivita sa scoata Oltchim din situatia in care este, acesta reusind sa scoata din impas si USG (Uzina Sodica Govora) in urma cu cativa ani. Este o carte de vizita pentru domnul Balan si nu cred ca acesta isi va risca reputatia si imaginea pentru jocurile unora sau altora. Cred in actuala conducere si nu o mai denigrati ca a angajat 200 de persoane si ca are salariile luate la zi. Sunt minciuni. Provocati-ma si spun mai multe.

UNDE SUNT INVESTITIILE BUNE ALE OLTCHIMULUI?
1. instalatia de seringi
2. apa oxigenata
3. instalatia petzetakis
4. instalatia de marire capacitate PVC 2 (la care specialistii spun ca nu poate fi pornita deoarece nici la probele cu apa nu au functionat in conditii de siguranta)
5. maresti capacitate PVC si monomerul este subdimensionat
6. maresti capacitate propen si polioli si sectia "Electroliza III" este dezastru in momentul de fata (necesita 12 milioane Euro pentru a fi la limitele standardelor)

Recomand neavizatilor sa nu vorbeasca in necunostinta de cauza si sa nu dezinformeze sau sa arunce cu noroi in cine nu trebuie. Ati mancat atatia ani, intelegeti ca totul are un sfarsit. Ar fi cazul ca Oltchim sa fie in pozitia din care sa aduca profit acolo unde trebuie nu doar unui cerc restrans de oameni care au capusat "Perla Economieri Romanesti".

N. Burdoaza

#375 Re: Re:

2012-11-24 23:39

#356: Un observator - Re:

Pentru a nu induce in eroare persoanele care se uita pe acest site, tin sa ii raspund acestui observator care se ascunde in spatele unui "nickname".

Este vorba despre persoanele de la "Registratura" care faceau copii actelor primite si le distribuiau fostei conduceri iar de amenintat nu cred ca s-a amenintat vreodata.
Cine este de buna credinta are usa deschisa la actuala conducere nu cum a fost inainte cand nici nu se cunostea "Pavilionul".
Au mai fost versiuni cum ca au fost angajate doua sute de persoane si ca actuala conducere ar avea salariile la zi. Singura angajare ca si personal muncitor a fost sotia colegului nostru decedat, angajata cu jumatate de norma fiindca este bolnava de cancer si ne mandrim ca acest grup de muncitori a reusit sa stranga o suma de bani (poate pentru unii infima dar pentru aceasta familie inde-ajuns sa isi rezolve problemele urgente) cu bunavointa celorlalti angajati a caror situatie financiara nu este prea buna dupa cum stim toti. Pe aceasta cale as vrea sa le multumesc celor care au ajutat aceasta familie si am vrea sa fim uniti in continuare in demersul de a ne salva locurile de munca.