Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Alain

#3351 Re:

2013-04-13 17:20

#3346: curiosul -

alain noi postam independent si din convingere . nu ca tine pe zlotii polonezului.si nici aia cred ca nu mai vin la timp. pentru ca esti prea irascibil in ultimul timp.

 

R : macar de as lua banii pe care vii da voua diculoiu... :D

Gogu Bosorogu

#3352 Pentru Alain

2013-04-13 17:21

Alaine,
Nu mai fa pe victima ca nu te-a amenintat nimeni.
Daca injuri si jignesti s-ar putea sa nu se stie si sa ma adresez cu acelasi stil.
Ce te speriasi???
Nu te ameninta nimeni stai calm ca nu e nevoie.
Unii mai este si tzivilizati !!!!
Gogu Bosorogu

#3353 Banii de la Diculoiu

2013-04-13 17:22

Alaine,
Noi iti dorim sa iei de la investitorul polonez exact cati bani am luat noi de la Diculoiu !!!
Bafta delos delos ..............
curiosul

#3354 Re: Re:

2013-04-13 17:25

#3351: Alain - Re:

ai pus degetul pe rana alain. iti doresc sa traiesti cu banii aia care-i luam noi de la diculoiu. inmultiti cu un milion in fiecare luna.

- adica nimic inmultit cu un milion.  de astia sa ai parte vazatorule.

Alain

#3355 Re: Re: Re: Vrajeala

2013-04-13 17:27

#3350: revolutia - Re: Re: Vrajeala

da sa revina dar in alta forma , controlata .... da ne-am face de ras pt ca asta ar fi dovada finala ca statul e de fapt adev vinovat .... stii cum e lumea a crezut in mai bine si acum isi da seama ca isi doreste sa revina ceausescu ,boc , roibu ....

R:

uite cum sta treaba, e un cerc vicios asta - intr-un fel ai dreptate, politicienii sunt cum sunt...etc.... marea problema, in opinia mea insa, este ca de fapt, asa suntem noi....  ceausescu - suntem noi, roibu... la fel, boc, elena udrea, ponta... la acest moment, putem alege pe oricine... orice ai alege, sub o forma sau alta, oamenii sunt... la fel -

 

iar oltchim este un caz particular a tot ceea ce se intampla in tara - exact aceeasi treaba

 

bineinteles ca Roibu nu este singurul vinovat... insa la noi in romanica, lucrurile au mers intr-un asemenea hal, incat nu mai stim clar... ce e corect, ce e legal, ce e moral... oamenii astia au creeat niste ite, cat mai legale, cat mai naucitoare...

 

... pe mine asta ma intristeaza.... nu altceva... Oltchimul isi va reveni, va merge... dar, se putea si mult mai bine... problema este ca noi ne sabotam singuri...pentru ca, asa suntem noi....

BARBAROSA

#3356 Visele PCC devin realitate de la zi la zi

2013-04-13 17:29

http://www.evz.ro/detalii/stiri/oltchim-pcc-vrea-sa-preia-combinatul-la-un-pret-derizoriu-925234.html

Managementul combinatului chimic Oltchim consideră că acţionarul minoritar PCC încearcă, printr-o campanie negativă de publicitate, să scadă valoarea de piaţă a companiei din Râmnicu-Vâlcea pentru a o prelua la un preţ derizoriu şi pentru a descuraja orice competiţie în momentul privatizării, se arată într-un comunicat comun al companiei şi al Ministerului Economiei.

"Publicitatea agresivă a acţionarului minoritar PCC SE, sancţionată de curând ca publicitate înşelatoare de către CNA, pare să fie un instrument prin care un acţionar minoritar încearcă scăderea valorii de piaţă a unei companii pentru a o prelua mai apoi la un preţ derizoriu", se menţionează în sursa citată.

Potrivit comunicatului, acţiunile PCC în ultimii ani s-au concentrat pe deschiderea de litigii, alungarea oricăror finantaţori interesaţi să investească în Oltchim, discreditarea managementului companiei, toate acestea conducând la blocarea activităţii la capacitate maximă şi, în final, cauzând pierderi importante.

Atât statul roman prin Ministerul Economiei, cât şi conducerea Oltchim şi-au exprimat de curând dorința de a avea o privatizare de succes a celui mai mare combinat petrochimic din Centrul şi Sud-Estul Europei.
Oltchim nu a mai primit garanţii de stat de 11 ani
În ciuda acuzaţiilor PCC, Oltchim nu a mai primit garanţii de stat din anul 2000, nu are datorii la bugetul de stat şi nu a beneficiat niciodată de scutirea de la plată a impozitelor, susţine conducerea companiei şi oficialii Ministerului Economiei.
Mai mult, în sursa citată se menţionează că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu este interesată de executarea Oltchim iar datoria către Eximbank nu există, aşa cum pretinde acţionarul minoritar PCC.

"AVAS nu poate executa Oltchim deoarece Guvernul României a aprobat un Memorandum prin care solicita Comisiei Europene aprobarea conversiei datoriilor către AVAS în acţiuni, aceasta solicitare fiind în prezent în analiza Comisiei", se spune în comunicat.

Totodată, conducerea companiei afirmă că datoria faţă de AVAS a reapărut ca urmare a diminuarii capitalului social din anul 2007, ocazie cu care PCC "şi-a crescut procentul deţinut in actionariatul Oltchim în mod artificial de la 1% la 12,1581%".

"Deşi a notificat în scris AVAS că va participa la majorarea de capital, PCC nu şi-a susţinut poziţia, ci, dimpotrivă, a blocat majorarea de capital social. Ca urmare a acestei situaţii, capitalizarea bursieră a Oltchim a scăzut de la 1 miliard de Euro la 100 milioane de Euro", se precizează în comunicat, lucru care a făcut ca societatea să devină nebancabilă, nemaiavând acces la finanţări pentru investiţii.

Preluarea petrochimiei de la Piteşti, certificată de specialişti

Mai mult, Oltchim nu a primit niciodată 49 de milioane de euro de la Eximbank cu titlu de garanţie de stat, la care PCC s-a opus prin acţiuni demarate în faţă Comisei Europene şi instanţelor din România, ceea ce a condus până în prezent la neacordarea finanţării care ar fi permis funcţionarea la capacitate a Oltchim.

În ceea ce priveşte preluarea pirolizei de la Arpechim, conducerea combinatului chimic susţine că aceasta a fost apreciată de toţi evaluatorii independenţi (Tecnon OrbiChem, Nexant, Raiffeisen Capital Investment) ca fiind singura soluţie viabilă prin care Oltchim îşi poate asigura fluxul de materii prime.

"PCC ignoră faptul că Oltchim este un mare combinat care are nevoie lunar de zeci de mii de tone de materii prime. Până în acest moment, PCC SE nu a prezentat o strategie coerentă de funcţionare a Oltchim, şi nici nu a indicat sursele de materii prime pentru strategia imaginată de ei", se adaugă în comunicat.
BARBAROSA

#3357 Ce scria despre Oltchim USL in programul de guvernare

2013-04-13 17:36

Alaine,
Ai dreptate noi ca natie ne dam cu stangul in dreptul ca asa suntem noi si prima chestia de genul asta a facut-o guvernul.
Iacata ce scria USL in programul de guvernare 2012-2016 despre Oltchim:

http://www.drp.gov.ro/download.php?6b3a2e12faf92184a320aeeaa3f853cf

Citeste la pagina nr. 9

Deci dupa Programul de guvernare Oltchim acum merge de rupe.
Oare ??????
Gogu Bosorogu

#3358 Amintiri din 2012 dar nu mai folosesc nimanui

2013-04-13 17:42

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Videanu-Victor-Ponta-vrea-s-ntrein-acest-circ-politico-mediatic-aflat-n-dezavantaju-1003.html

Videanu - Scandalul Oltchim: „Vă prezint proba prin care Victor Ponta este mincinosul național”. Ce-au semnat cot la cot PSD și PDL în 2009

ntr-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL, preşedintele interimar al organizaţiei Bucureşti, Adriean Videanu a declarat că Victor Ponta doreşte să întreţină circul politico-mediatic declanşat de privatizarea Oltchim din raţiuni strict electorale.

"Prin minciună şi incompetenţă, guvernul Ponta riscă definitiv să pună economia românească pe butuci. Exemplul elocvent la care asistăm de mai bine de trei săptămâni îl reprezintă cazul Oltchim, caz care este întreţinut de guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, are 48%, iar procentele, pentru că sunt în acelaşi bazin electoral, procentele USL se duc la Partidul Popular al domnului Dan Diaconescu. Profitând de acest lucru, Victor Ponta doreşte să întreţină public acest circ politico-mediatic, care este pe pielea oamenilor de la Oltchim", a spus preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Videanu a prezentat şi un memorandum aprobat de Guvernul Boc, din care făcea parte şi actualul premier adăugând că acesta este "proba prin care Victor Ponta este mincinosul naţional".

"În urmă cu câtea zile Victor Ponta a afirmat că, dincolo de faptul că în guvernul din care el a făcut parte s-a discutat că ministrul Videanu la acea vreme a venit cu anumite probleme legate de Oltchim, dar că nu s-a luat nicio decizie cât a fost el (Ponta - n.r.) membru al Guvernului. Vreau să vă prezint proba prin care Victor Ponta este mincinosul naţional şi vă prezint memorandumul aprobat pe 15 iulie 2009, nu numai că a fost participant la acea decizie în şedinţa de guvern, dar reprezentanţii PSD, prin preşedintele AVAS, domnul Ursache, şi prin viceprepemierul la acea vreme Dan Nica, a participat atât la elaborarea documentului, cât şi la avizarea lui.

Astfel, memorandumul prevedea majorarea capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţelor AVAS şi acordarea unor garanţii ale statului în valoare totală de până la 339,2 milioane de euro, necesari angajării de către Oltchim a unor credite bancare în valoare cumulată de până la 424 de milioane de euro.

"Putem demonstra că problemele Oltchim au fost tratate cu maximă seriozitate de guvernul Boc şi s-au găsit soluţii legate de revitalizarea activităţii la Oltchim inclusiv prin achiziţia părţii de petrochimie în prima etapă de la Arpechim", a mai explicat Videanu.
revolutia

#3359 Re: Re: Re: Re: Vrajeala

2013-04-13 17:49

#3355: Alain - Re: Re: Re: Vrajeala

"iar oltchim este un caz particular a tot ceea ce se intampla in tara" - tot comentariu e  bun dar partea asta e perfecta e exact cum il vad si eu , ce se intampla aici asa in toata tara

Alain

#3360 Re: Amintiri din 2012 dar nu mai folosesc nimanui

2013-04-13 17:59

#3358: Gogu Bosorogu - Amintiri din 2012 dar nu mai folosesc nimanui

nu te supara dar nu am rabdarea sa citesc tot.... ca idee, chiar nu sunt fan USL - nici macar nu am fost la vot... mi se pare insa stupefiant ce spunea Videanu chiar si zilele trecute pe TV... cum naiba, tocmai in luna aia cand au trantit guvernul, tocmai atunci era sorocul sa salveze Oltchim..... iti spun, am ramas perplex....

 

... deci, societatea asta e in agonie de ani de zile...si tocmai anul trecut ....

 

...acest videanu este o emulatie perfecta a politicianul jmecher din zilele noastre - tupeu, sfidare.... se stie foarte bine ca oamenii au facut totul legal... asta e.... el nu e de vina pentru nimic - altii sunt - il mai si persifla pe alde piperea, cum ca, numele lui NU apare in raport.....

 

...si cum spuneam mai sus, ma oftic ca atitudinea noastra, ca natie, este undeva sub nivelul apei

Ocheanul fermecat

#3361 Minciuna marca Guzganian si Piperius ca Oltchim a beneficiat de ajutor de stat

2013-04-13 18:06

Alaine,
Piperius si Varu Jan afirmara de curand ca Oltchimu` nu poate primi cele 45 de mil EUR ajutor de stat ca a mai beneficiat de ajutor in ultimii 6 ani si ca asa a mentionat DG Competition intr-un document transmis Menesterului recent.
Presa a cerut lui Varu Jan sa faca public docomentul primit de la UE in acest sens dar acesta a refuzat fapt care atesta ca de fapt nici nu exista un astfel de raspuns de la DG Competition.

Dovada ca Oltchim nu a beneficiat pana in 2012 de ajutor de stat o gasesti mai jos pe link-ul:

http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/233028/233028_1337483_956_3.pdf

CONCLUZIA:
UE ne-a ajutat cat a putut si ne-a aprobat si conversia datoriei in actiuni masura prevazuta a fi aplicata pentru salvarea Oltchim chiar in memorandumurile aprobate de Guvernul Ponta 1 in vara lui 2012 memorandumuri pe care le gasesti pe link-ul de mai jos:
http://www.turcescu.ro/2012/09/ce-tun-se-pregateste-la-oltchim-documente-in-exclusivitate-care-nasc-o-serie-neagra-de-intrebari/
Problema este ca pentru salvarea Oltchim aceste masuri aprobate prin memorandumurile din august 2012 de Guvernul Ponta 1 trebuiau si aplicate de cineva.
Ori interesul a fost sa nu se aprobe se pare.
Nu au fost aplicate, s-a mai taraganat 7 luni fara sa functionam macar la un minim care sa ne asigure supravietuirea si s-a ajuns in situatia actuala favorabila investitorului polonez care isi va atinge tinta fara costuri.
Asa ca realitatea asta este de fapt.........., nu ca Oltchim a beneficiat de ajutor de stat mascat de 6 ani incoace asa cum ne mint astia de 2 saptamani ca sa se scuze ca nu asigura finantarea necesara repornirii.
Daca ar fi fost asa, adica Oltchim ar mai fi beneficiat de ajutor de stat in trecut, UE (CEE) DG Competition nu ar mai fi dat aprobare conversiei datoriei in actiuni.
DAR DA AJUTOR DE STAT A FOST CE A FACUT CET GOVORA PRIN BALAN CAND DIN SEPTEMBRIE 2012 PANA IN IANUARIE 2013 A DAT ENERGIE LA OLTCHIM FARA SA SE PLATEASCA ACUMULANDU-SE DATORII DE MILIOANE DE EUR.
ASTEA S-AU UITAT SI SE BAGA PLACA CA DG. COMPETITION A DAT AVIZ NEGATIV AJUTORULUI DE STAT CA "FRAIERII NU STIE SI INGHITE ORICE".
SA FACA PUBLIC PIPERIUS SAU VARU JAN DOCOMENTUL DE LA D.G. COMPETITION PRIN CARE UE SPUNE CA OLTCHIM A BENEFICIAT DE AJUTOR DE STAT IN TRECUT DE 6 ANI INCOACE DACA ACESTA EXISTA.
DAR IN MOD CERT ACESTA NU EXISTA.............

SE STINGE LUMINA SI URMEAZA UN INTUNERIC TRIST PENTRU MULTI DINTRE NOI DIN PACATE...............
ALTII DIN CATEGORIA VLADESCU SI COMPANIA VOR JUBILA ....................

Alain

#3362

2013-04-13 18:14

mai, sa-l faca public mi se pare foarte okei... stii insa care e marea drama, de fapt, nu au vrut sa-si asume nici unii responsabilitatea, nici aia dinainte, nici desteptii de acum;

ca idee acest imprumut, ajutor, neajutor, se putea da fara a se mai astepta acel OK de la FMI - pricepi? trebuia doar vointa, dorinta de a rezolva treaba - culmea este ca acest lucru l-a spus inclusiv Zaremba la sedinta aia cu Victoria....

in ceea ce-i priveste pe cei din PCC, adevarul este ca detin 32%, cum necum, asta e economia de piata, asta e UE, si ei, ca orice actionar normal la cap isi apara interesle - daca nu o fac legal, sa fie dati in judecata si scosi din tara.... dar, daca e legal, ce te faci?

O fi normal sa faci reconversia..., ca au ajuns la procentul asta prin niste inginerii inventate de vladescu (alt jmecher)... ce faci? faci nationalizare? le iei procentele? e legal, sa se faca... dar, daca nu e... ce facem? si... la ce ne foloseste acum treaba asta?
Alain

#3363 KO

2013-04-13 18:22

Deci, ca sa fiu ma exact, mint ca porcii si unii si altii - si stii de ce imi e groaza? Nu ca ar fi vreo conspiratie, ca fier vechi, ca PCC, ca tisse... ca diaconescu.... nuuu... eu cred, ca de fapt, ei nu se pricep, nu stiu ce sa faca! SUNT PRAF ! Toti... habar nu au ce e cu ei acolo....
curiosul

#3364 Re: KO

2013-04-13 18:34

#3363: Alain - KO

da alain aici sunt de acord cu tine.mint toti ca porcii. dupa tine ce ar trebui sa facem ?

-joc de glezne ? sa nu mai blocam drumuri? sa nu mai iesim pe strazi ? sa nu speriem investitorii lui varujan? care tot sunt dar lipsesc cu desavarsire.  pentru ca diculoiu e nu stiu cum.ori cernev e nu stiu cum .

-e ultima carte pentru oltchim. si nu putem sta cu mainile in san.

Ocheanul fermecat

#3365 Total de acord

2013-04-13 18:42

Alaine,
M-ai uns la suflet cu ultimele postari #3362 si #3363.
Ai revenit de-a dreptul cu picioarele pe Pamant.
Este bine ca imi dai dreptate ca posibilitati de salvare a Oltchim au fost 1000 insa pur si simplu nu s-a vrut si cu asta basta iar prostilor li s-a spus mereu ca nu se poate.
PLACA ESTE VECHE. FARAONU` A DEVALIZAT A CAPUSAT A MANGLIT SI EL ESTE VINOVATUL.
CAT AR FI CAPUSAT NU AVEA CUM SA DEA GAURA DE 800 DE MILIOANE.
IN PLUS SI POVESTEA CU FIRMELE CAPUSA ESTE MARE MARE POVESTE.
ACESTI 800 DE MILIOANE SUNT POVESTI. STRUCTURA DATORIEI DE FAPT SE LIMITEAZA LA 531 MIL EUR RESTUL FIIND DOBANZI PESTE DOBANZI PENALITATI SI PROSTII INVENTATE DE STAT SI APLICATE SOCIETATII LA CARE EL ERA ACTIONAR.
TARE NU ?????
Realitatea stimati colegi este ca s-a putut au existat N posibilitati de salvare a Oltchim dar II DOARE IN CUR DE NOI !!!!
SUNTEM VICTIME SIGURE A UNEI GASTI ORGANIZATE DE INCOMPETENTI CU INTERESE GERMANO POLONEZE SI CU CONSULTING IN SMECHERII OFERIT DE SEBITA VLADESCU !!!!
VORBA LUI IOAN RUS GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT ASTA SUNT.
Alain

#3366

2013-04-13 18:46

...ei... aici e diferentierea sa zic asa....

...din punctul meu de vedere, si nu numai al meu, lucrurile astea trebuiau facute cam din toamna, si in iarna, cand au fost grevele alea ale foamei - atunci, nu trebuia sa-i lasam - si crede-ma, mor de oftica, atunci se putea face ceva, trebuia sa nu-i lasama pana nu rezolvau problema

de-aia sunt indignat pe diculoiu pentru ca a mintit oamenii si atunci... bleach, nu vreau sa-mi mai amintesc....

...acum, ce sa faci, ca vin eu sa va spun ca nu stiu ce jocuri de culise sunt in spate... incepem iar cu polemici, si nu mai are rost....

....la acest moment eu stiu ca lucrurile au intrat pe un fagas care duce spre rezolvarea problemelor... insa printre altele, bancile, creditorii...sau cine or fi ei, au spus foarte clar : nu dam bani, pana nu se fac restructurari.

Nu stiu daca ai observat, dar, din solidaritate cu colegii, si noi cei din Victoria am participat la "iesiri" - insa nu putem fi solidari cu ceea ce striga cei de la Transporturi, sau cu ce indica diculoiu sa se strige.... serios acum....
Ocheanul fermecat

#3367 Pentru Curiosul

2013-04-13 18:48

Curiosule,
Daca stam o luam in mana ca si pana acum.
Ei sunt organizati actioneaza concertat si sunt smecheri.
In plus si=au luat alaturi maas media smecheri si oportunisti ca RTV, Realitatea, pezevenghiul de Pirnau alias luptatorul anticoruptie demascat ca lua sponsorizari de la Oltchim de ragaia acum cativa ani pana si=a gasit alt sponsor polonez, antenele Varanului care si ele pe o parte luau sute de mii de EUR de la Oltchim si pe alta parte se dadeau de ceasul mortii ca demasca capusele de la Oltchim.
Hai sa fim seriosi !!!
Am fost prostiti de ne-au rupt pornind cu asa zisa revolutie din septembrie 2012 care si aia a fost lucrata din timp si noi am zis ca l=am prins pe Dumnezeu de picior.
Alain

#3368 Re: Total de acord

2013-04-13 18:58

#3365: Ocheanul fermecat - Total de acord

da mai, ca stiu ca m-ai intrebat structura acelor datorii in mai multe randuri, stiu ca sunt multe dobanzi, insa tot sunt 500 milioane, nu? Adica, da-le naiba de milioane - vorbim de ele si noi nu avem bani de un plin de motorina.... stim si firmele sageata, stim si contributia politicienilor, stim ca prin firmele "de casa" erau tot felul de dubiosi pe statele de plata...stim... dar, cine l-a obligat pe el sa faca toate astea?

 

Trebuie sa intelegem foarte clar care este realitatea : aia care ne dau banii, nu ne mai considera credibili - de-aia nu au mai bagat nici unii bani aici...

 

datele problemei s-au structurat foarte crunt pentru noi :

- rafinaria o avem, dar lipseste cu desavarsire pentru ca e in curtea altora;

- datorii avem foarte mari, scriptic sunt 800 milioane, ca, na, asta e economia de piata;

- ca sa producem bani, avem nevoie de materie prima, care costa bani!

Si, cum spuneam mai sus, bancile si cei implicati financiar au spus foarte clar : restructurare pentru a va finanta!

 

Ce faci in pozitia asta? Ce salvezi? Ti-am spus, in aceasta situatie oamenii NU trebuiau mintiti si tinuti pe linia utopica a repornirii integrate, pentru ca , uite, nu e plauzibila acum!

 

Si de aici a aparut balamucu : unu spune dom'le sa fim realisti, vor fi oameni disponibilizati, hai sa protestam acum (in toamna); alaltul zice stati linistiti ca va apar eu, pornim integrat....

 

...si acum, stam si ne balacarim pe aici ca prostii, in loc sa stam la o bere... f..k

Ei...asta am cu diculoiu....

 

 

curiosul

#3369 Re: Pentru Curiosul

2013-04-13 19:08

#3367: Ocheanul fermecat - Pentru Curiosul

Daca iesim in strada si cerem guvernantilor sa isi respecte promisiunile. pentru mine aproape nu mai conteaza cine conduce sindicatul.

Ocheanul fermecat

#3370 Se puteau multe dar ne-au tepuit

2013-04-13 19:14

Alaine,
Rafinaria putea fi luata inca din 2012din primavara daca nenorocitii din grupul infractional organizat nu o labareau cu conversia datoriei.
Citeste ce spune UE pe http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/233028/233028_1337483_956_3.pdf ca este interesant dar cine trebuia sa citeasca si sa aplice l-a durut in cur ca era interesat atunci sa castige voturi in alegerile parlamentare cu vrajeli cu repornitu` la 65% si ca va mai crea inca 2000 de locuri de munca labareli !!!!!
Toate aburelile astora au fost strict labareli sa treaca alegerile si atat.
Daca citesti masurile din memorandumul adoptat in 15.07.2009 de Guvernul Romaniei in care se afla si actualul premier acolo vezi ca dupa conversia datoriei statul trebuia sa dea garantie si societatea fiind bancabila putea lua imprumutul de circa 493 de mil EUR imprumut despre care premierul afirma inainte de alegeri ca deja l-a accesat FARAONU si l-a papat cu Videanu si PDL apropos cum am fost dezinformati.
Imprumutul permitea sa iei rafinaria si sa porneasca tot sistemul la capacitatea si erau si locuri de munca si nu mai eram dati afara acum.
Treaba este ca pularaul de Sebi Vladescu a mai tesut el niste ite cu puletii lui de alde motociclistul Taricel si altii si au combinat treaba sa nu se mai faca nimic.
Asa ca acum de ce sa se ascunda sub pres manareala facuta de ei si noi sa fim dati acasa cu picior in fund???? Ca vrea sula lu Sebita Vladescu ca daca ii iese smechereala cu polonezii isi mai trage niste mertane si niste vizite cu pasarele avide de EUR pe la Saint Tropez????
Apropos ai vazut tu vreun investitor din aia multi pe care ni-i tot arata ba Ponta ba Varu Jan????
E vrajeala o sa vezi !!! Vor sa o dea in zero, sa o ia polonezu pe nimic si fara raspundere de salarii compensatorii si s-a incheiat smecheria. Toata lumea e fericita mai putin noi care ramanem pe drumuri.
E simplu sa stam capra si sa ne-o dea la buci Sebita Vladescu cu CUCUVELELE lui platite.
TREABA ESTE CA NU SE ASTEPTA DAR NE-AM DESTEPTAT.
SI CU ALEA 500 SI CEVA DE MILIOANE REALE VARU JAN SE LAUDA CA CE BINE ARATA COMBINATU. PAI BANII AIA AU INTRAT SI IN COMBINAT CA DOAR NU I-AM PAPAT NOI MUNCITORII ORI S-AU DUS PE OLT.

EU

#3371 Re: Visele PCC devin realitate de la zi la zi

2013-04-13 22:47

#3356: BARBAROSA - Visele PCC devin realitate de la zi la zi

Eu tot nu înțeleg cine i-a adus pe nenorociții ăștia  ( PCC ) la Oltchim ; și când s-a văzut că în loc să meargă pe același drum ,el

dădea Oltchim-ul în judecată, de ce acționarul majoritar ( cine-o fi ? ) nu i-a dat una-n dos ?

Cum e posibil ca un acționar minoritar  să sape din interior  și să nu-i facă nimeni nimic , iar acum să aibă toate șansele să ia pe degeaba  un combinat ?   Te apucă nebuneala pur și simplu și-ți vine să-i mitraliezi pe toți.

Alain

#3372 PCC ?

2013-04-14 08:12

Eu din cate am inteles, apropos de rafinaria cu pricina sunt chestii pe care nu le stim - adica stipulari clare prin contractele de preluare, cum ca statul nu mai poate prelua rafinaria... adica, noua ne sunt ascunse multe amanunte, mai exact, cineva minte din nou - oricum, ceva e putred acolo....

apoi, Zaremba s-a exprimat asa (in discutiile cu Victoria) - obiectiv zic acum - "in momentul in care am atras atentia ca investitia in Arpechim este neinspirata, noi (adica PCC) am devenit inamicul public numarul unu"

bineinteles ca, din nou, cel putin eu ca muritor de rand, nu stim care sunt dedesupturile, dar, pana acum, am auzit doar versiunea noastra (a dlui Roibu).... din nefericire rezultatele cel putin din raport, dau dreptate lui Zaremba - nu stiu unde eram daca nu existau procesele, poate mai bine, sau, poate suma aia de 800 milioane era mai mare... chiar nu stiu....

...cert este ca in loc sa faca treaba s-au cam dat loviti....
Blue eyes

#3373 PCC a vrut sa preia Petrochimia inaintea Oltchim

2013-04-14 08:48

Alain,
Aproape te-ai deconspirat. Spui in postarea #3372: apoi, Zaremba s-a exprimat asa (in discutiile cu Victoria) - obiectiv zic acum - "in momentul in care am atras atentia ca investitia in Arpechim este neinspirata, noi (adica PCC) am devenit inamicul public numarul unu".

Noi???? Care noi??? OOOPS !!!! Esti cumva parte a PCC. Poate esti postaciul lor platit.
Ce cauta Zaremba sa discute cu Victoria.Parca nu avea nici o legatura Victoria cu PCC acum are????? Uite cum va dati pe goarna.............Frumossssssss ce-i drept !!!!

Spre stiinta ta si a celorlalti colegi citeste mai jos sa vezi cum acelasi PCC pretenul vostru inainte ca Oltchim sa negocieze cu OMV Petrochimia avea alta parere despre Petrochimie si s-a dus sa negocieze cu OMV preluarea acesteia inainte de Oltchim dar a fost prea tarziu si si-au luat teapa ca deja formalitatile de preluare le facuse Oltchim. Apoi au venit cu strategia impotriva pirolizei:

http://www.promptmedia.ro/anchete/16040-ramnicu-valcea-petro-carbo-chem-pcc-vrea-sa-elimine-oltchim-de-pe-piata-din-europa-centrala-si-de-est-

Oltchim, cel mai mare combinat petrochimic din România şi lider de piaţă în industria regională de profil la mai multe categorii de produse chimice, se confruntă în ultima vreme cu o serie de beţe în roate aruncate de acţionarul minoritar, firma germană Petro Carbo Chem (PCC) SE. Având în vedere incompatibilitatea dintre calitatea pe care PCC o are la Oltchim şi acţiunile sale îndreptate împotriva combinatului vâlcean, probabil că vă puneţi întrebarea simplă: ce urmăreşte acest PCC?

Vrea să elimine Oltchim de pe piaţa din Europa Centrală şi de Est în scopul favorizării combinatul chimic la care este acţionar majoritar, şi anume PCC Rokita din Polonia. Istoria PCC la Oltchim a început în mai 2007 prin cumpărarea unui pachet de unu la sută din acţiuni de la Lindsell Enterprises, participaţie majorată la 12,9% ca urmare a diminuării capitalului social al combinatului vâlcean de către statul român în decembrie acelaşi an. Grupul PCC SE are în jur de 8.200 de angajaţi şi o prezenţă semnificativă pe piaţa europeană de profil, deţinând afaceri în Letonia, Finlanda, Polonia, Republica Cehă, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Ucraina. PCC dispune de expertiza unor agenţi secreţi - Atât Wojciech Zaremba, director de dezvoltare, membru în Consiliul de Administraţie al Oltchim, cât şi Waldemar Preussner, preşedinte, fost membru în CA Oltchim, figurează în evidenţele Wojskowe Sluzby Informacyjne (WSI) drept foşti colaboratori ai serviciilor secrete poloneze. Faptul că grupul PCC SE a fost înfiinţat în 1993, anul în care Wojciech Zaremba a ieşit din serviciile secrete poloneze, nu este chiar o coincidenţă. Ipocrizia PCC în cazul Oltchim - Strategia lui Wojciech Zaremba a fost imediat preluată de PCC, care a decis să ignore propriile valori pe baza cărora îşi desfăşoară activitatea, printre care „Îi tratăm pe alţii aşa cum ne-am dori să fim trataţi”, „Suntem sinceri şi corecţi” şi „Suntem profesionişti şi competenţi în activitatea pe care o desfăşurăm, mulţumită cărora câştigăm încrederea celorlalţi”. Neţinând cont de zicala „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”, PCC a orchestrat, în special prin Wojciech Zaremba, dar şi prin Lamentowicz Adam Wojciech, project development manager în cadrul PCC SE, o amplă campanie de dezinformare şi denigrare la adresa Oltchim şi a managementului acestuia. Scopul urmărit nu este altul decât scădea valorii de piaţă a combinatului, respectiv preluarea şi falimentarea lui. Astfel, PCC, a prezentat în mod eronat Oltchim ca fiind în pragul falimentului, hazardându-se la tot felul de estimări potrivit cărora datoria de 440 milioane de euro a companiei va creşte la un miliard de euro într-un timp foarte scurt, a negat că încearcă să preia combinatul vâlcean prin prisma faptului că acesta este principalul concurent al PCC Rokita, argumentând fals că Oltchim s-a concentrat în mare parte pe producerea de PVC, în timp ce filiala sa poloneză este axată pe polioli, precum şi că cele două companii se diferenţiază în ceea ce priveşte gama de produse şi pieţele geografice urmărite. De asemenea, conştient că banul vorbeşte, prin Zaremba, PCC a apelat la tertipuri de genul ”am investit zeci de milioane de euro în această companie” în condiţiile în care singurul efort al companiei germane a fost acela de a cumpăra 1% din acţiunile Oltchim. Dorind să scoată în evidenţă politica deficitară de personal, PCC a susţinut că, până la finalul anului curent, vor fi concediaţi 1.206 de angajaţi, fără să precize că, în fapt, numărul include angajaţii care vor fi externalizaţi sau pensionaţi, a declarat greşit că Oltchim vrea să cumpere de la Petrom nu doar petrochimia Arpechim, ci şi rafinăria, de unde tragem concluzia că sunt nişte ignoranţi care nu fac diferenţa între cele două, a blocat dezvoltarea combinatului, declarându-se împotriva majorării capitalului social şi conversiei în acţiuni a creanţei deţinute de AVAS la Oltchim, pe care le-a reclamat la Comisia Europeană - DG Competition ca reprezentând ajutoare de stat acordate illegal. Wojciech Zaremba se laudă peste tot în România că acţiunile sale la Bruxelles beneficiază de sprijinul prietenului său Jerzy Buzek, noul şef al Parlamentului European. PCC se declară şi împotriva programului de restructurare şi retehnologizare care prevede conversia electrolizei cu mercur în electroliza cu membrană, mărirea capacităţii şi diversificarea gamei de polioli, preluarea petrochimiei de la Arpechim Piteşti şi participarea ca acţionar la CET Govora pentru producţia de energie electrică şi abur. Nu în ultimul rand, mai aflăm că unele dintre aceste investiţii au fost începute la PCC Rokita creând firmei poloneze un avantaj considerabil pe piaţa externă şi că PCC a încercat, prin tratative directe eşuate cu OMV, să achiziţioneze în nume propriu petrochimia Arpechim. La 13 august 2009, PCC a cerut în instanţă suspendarea măsurii de acordare a unei garanţii de stat către Oltchim în valoare de 49,6 milioane de euro de către Eximbank, blocând preluarea petrochimiei de la Arpechim. Pretextul: garanţia reprezintă ajutor de stat care trebuie notificat Comisiei Europene înainte de implementare. La începutul lunii iulie a.c., PCC şi-a exprimat oficial disponibilitatea de a participa la privatizarea Oltchim printr-o scrisoare de intenţie trimisă Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din Ministerul Economiei, în care garantează angajaţilor Oltchim păstrarea locurilor de muncă pe o perioadă de cel puţin cinci ani. Asta pentru că circulă zvonul că polonezii sunt în căutarea de investitori luminaţi care să le mai lustruiască imaginea şi alături de care să participe la preluarea Oltchim, doar pentru credibilitate. Indiferenţa poate ucide - Un scenariu asemănător a avut loc la SC Tepro SA din Iaşi, care a fost preluată în 1998 de firma Zelezarny Vesely (fierarii veseli) din Cehia, al cărei scop era îndepărtarea principalului lor concurent pe piaţa ţevilor sudate. Ceea ce este tragic este faptul că privatizarea Tepro s-a soldat nu doar cu pierderi materiale, ci şi umane, fostul lider sindical al combinatului ieşean, Virgil Săhleanu, fiind asasinat, după cum se cunoaşte, la 7 septembrie 2000. Acţiunile reprezentanţilor PCC denotă, ca şi în cazul Tepro, aceeaşi intenţie, respectiv devalizarea Oltchim. – www.promptmedia.ro

Deci Alain ai dat-o in bara iar.Ori PCC a mintit Victoria ori stiti adevarul si dezinformati.
Naspa atitudine......................
Problema este ca mai sunt si baieti cu ochi albastrii care au evidenta situatiei reale. Asa ca voi PCC s-ar putea sa aveti succes sau nu....................
Rabdare

#3374 Rabdare

2013-04-14 09:12

Am inteles ca ordonanta cu privire la plati compensatorii vine modificata fata de cea initial propusa ,ce s-a modificat?
Alain

#3375 deci....

2013-04-14 09:12

Pfuhaaaaa.... esti tare de tot....

mai, ce naiba conspiratii tot vedeti voi pe acolo....

tu ai vazut ca am pus intre ghilimele, adica ce a spus omul ala in sedinta (sau, ma rog, ce traducea transaltorul ala); asa a spus ala "NOI";

ti-am zis ca visam atatea conspiratii incat o sa ne imbolnavim de cap; da-i dracului cu fiarele lor cu tot, sa le ia o data si sa si le bage undeva...

stiu si de discutia PCC cu OMV pt rafinarie (spusa tot la sedinta de Zaremba), si a fost, cica, ceva la modul: OMV a spus PCC sa faca o oferta pt rafinarie... PCC a spus: preluam rafinaria (adica PCC) daca voi OMV ne dati suma de 200 milioane eur... da, ai inteles bine.... - la acel moment cica s-a zis pas... dupa un timp OMV a revenit si a zis... suntem de acor dar cu 150 milioane.... moment in care PCC ar fi zis NU, pentru ca intre timp ne-am facut lectiile si am vazut despre ce e vorba.... - asta ne-a zis acolo Zaremba

nu stiu daca e adevarat sau nu, eu iti spun ce a zis la sedinta

printre altele a mai spus ca el nu a rostit niciodata cum ca ar vrea sa functioneze doar cu 3 sectii, ci, din contra doreste sa mearga cu cele 8, iar in cazul in care se dovedeste a fi rentabil sa aduca materie prima pt monomer pe calea apei...si sa porneasca PVC-urile...atunci foarte bine....

....repet, asta a zis omu' ala, nu inseamna ca sunt eu director la PCC, ce naiba vorbim sa ne intelegem?