Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 10:31


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 10:39


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 10:52


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 12:31


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 12:35


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 12:50


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 12:57


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 13:00



Musafir

#33334 Re: MARS JAVRA ORDINARA SI INTRA PE DESENE ANIMATE,FI TU ACOLO ADMIN.

2015-02-06 13:15

#33333: - MARS JAVRA ORDINARA SI INTRA PE DESENE ANIMATE,FI TU ACOLO ADMIN. 

 SA TI URMARESTI DESENELE CU CIORII SI RECAPITULEAZA SAU EXERSEAZA CRA,CRA,CRA, EU ZBOR SPRE BULGARIA.

BREAKING NEWS la Oltchim:

#33335 Ministrul Economiei: Oltchim a închis luna ianuarie cu un profit de 700.000 de euro

2015-02-06 13:18

 

Ministrul Economiei: Oltchim a închis luna ianuarie cu un profit de 700.000 de euro

 

 

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Brăila, că SC Oltchim S.A. a avut în luna ianuarie 2015 un profit de 700.000 de euro, situație care face societatea atractivă pentru mult discutata privatizare.

'Oltchim a închis luna ianuarie cu 700.000 de euro profit, în condițiile în care am reușit să ducem la capacitate de lucru 30% din ceea ce mai este funcțional. Acest lucru îl face deja să devină tot mai atractiv și a contat foarte mult în negocierile cu FMI și cu Comisia Europeană', a declarat Tudose.

Ministrul Economiei a declarat luna trecută, într-o întâlnire cu o delegație a salariaților de la SC Oltchim S.A., că susține soluția privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societății înainte de vânzare pentru atragerea unor cumpărători capabili să îi susțină activitatea.

Totodată, Tudose a menționat că recuperarea restanțelor salariale și plata salariilor compensatorii pentru cei disponibilizați trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului.

Combinatul Oltchim se află în insolvență de doi ani și s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.

http://www.agerpres.ro/

 


Musafir

#33336 admin

2015-02-06 13:19

hai date-n mm de idiot ti-am dat cam multa importanta.marsh in in mm de jeg infect la socola si trateaza-ti tavanul ala sigur ai o boala mintala.daca ai fi langa mine te-as trata eu ,vorbim noi cand ne vedem.pacat ca nu sunt admini pe forumul asta,jeguri mintale nu au ce cauta aici


Musafir

#33337 România ultimului lucru de (des)făcut!

2015-02-06 13:26

#33335: BREAKING NEWS la Oltchim: - Ministrul Economiei: Oltchim a închis luna ianuarie cu un profit de 700.000 de euro 

 http://www.ziarulnatiunea.ro/2015/02/06/

România ultimului lucru de (des)făcut!

Data: 06 februarie 2015  / Cezar Adonis Mihalache

Așa ceva nu ne-am fi închipuit să trăim nici dacă rămâneam blocați acum un sfert de secol pe pervarzul „ferestroicii”! Să primim un ordin rusesc de desființare a unui pilon al suveranități economice naționale chiar prin gura Europei! Și nici măcar nu este vorba de o declarație de război la adresa resurselor noastre industriale. Ci impunerea unei capitulări.

Și este cutremurător că toți guvernanții noștri tac smeriți. Căci, în țara lucrului bine făcut (cel puțin, verbal!), în avântul pe care ni l-am luat, „nemțește”, pentru a pune lucrurile în făgașul lor, să primești o directivă rusească se dezmembrare poate a ultimelor lucruri bine făcute în România, cu multe decenii în urmă, are nivelul ei de umilire. Pe care rușii din spatele fondului austriac care administrează RAFO Onești doar au așteptat să o pună în aplicare.

Încă de când au intrat în joc, rușii infiltrați în spatele industriei petrochimice românești au avut drept scop blocarea oportunitățile noastre industriale în Europa în care ne integram. Acum, deloc întâmplător în contextul războiului din Ucraina, rușii elimină sec toate aceste infrastructuri.

Este adevărat, RAFO nu a mai produs nimic de mult timp. Dar ar putea redeveni, chiar dacă este „învechită”, un punct geostrategic cheie în segmentul petrochimic! De aceea, nu întâmplător acum, rușii au dat directiva de dezmembrare! De tăiere la fier vechi a combinatului din a cărui „valorificare” să se plătească chipurile datoriile către statul Român.

Nemțește ar trebui ca șeful statului să pună piciorul în prag! Una este exploatarea capacităților industriale, altceva este desființarea unei infrastructuri esențiale pentru strategia noastră de independență energetică. Pentru că orice decizie de un asemenea nivel trebuie să ajungă înainte de toate în CSAT. Și oricât de bizar a fost întocmit contractul de privatizare, intervenția Statului în procesul de dezagregare a combinatului este cât se poate de legitimă.

În fapt, fondul austriac ar fi trebuit să notifice ministerul economiei față de intențiile sale. Dar faptul că rușii au dat un ordin de dezafectare, peste capul oricărei autorități românești, reprezintă doar încă o dovadă a speculării slăbiciunilor Statului Român în relațiile sale cu „investitorii”.
În plus, permisivitatea autorităților față de asemenea decizii „economice” ar putea crea precedentul prin care și Arpechim, ALRO ori Oltchim sa fie „valorificate”.

Așadar, va continua și sub mandat „nemțesc” procesul de expediere a țării către centrele de colectare a materialelor „refolosibile”? Vom asista, în pragul unui conflict extins în Ucraina, la distrugerea de către ruși a unei rafinării care poate avea un rol strategic militar esențial, mai ales în cazul rostogolirii conflictului în estul Europei?!

De fapt, decizia rușilor poate fi și o dovadă că „primăvara rusească” este mult mai aproape decât am vrut a crede! Sau, mai bine spus, complăcându-ne a crede că agresiunea rusească din Ucraina reprezintă doar un trecător moft țarist!

Pentru că aceasta poate fi cheia amenințării rușilor de a dezmembra rafinăria RAFO! Și nu un joc de intimidare la adresa Autorității de Supraveghere Financiară după decizia acesteia de a dezlista comania de pe piața bursieră!

Oricum, avem încă o dovadă a faptului că protejarea industriei românești de către Statul Român lipsește cu desăvârșire! Și chiar dacă facem un adevărat circ politic din alocarea de procente suplimentare Apărării, nu facem absolut nimic pentru protejarea fabricilor și a combinatelor cu potențial strategic militar. Mai ales în condițiile confictelor de la granițele țării!

CREANTELE OLTCHIM.

#33338

2015-02-06 13:28

#33336: - admin 

 Ce ai ma si tu? Nu iti este nici tie bine? Nu sunt adminii dar asta nu inseamna sa fi tu mai porc decat porcii, sau iti plac laturile??? Injuri, spurci si faci spume, nici nu sti pe cine dar te pronunti, potoleste-te.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 13:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 13:31



Musafir

#33341 Planul de reorganizare sau cum se vand gogosile la Oltchim / pag. 105 - 106

2015-02-06 13:42

Categoria creantelor salariale

Conform Programului de plati prevazut in cuprinsul Planului de reorganizare, creditorii cu creante salariale urmeaza a fi platiti prin Plan intr-un procent de 100%, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incasarii de catre societatea debitoare a pretului reprezentand contravaloarea partilor sociale detinute la Oltchim SPV.

Mentionam ca, in cazul falimentului Oltchim SA, pe baza simularii efectuate in acest scop, salariatii nu ar putea beneficia de nicio distribuire de fonduri.

a) Fata de aceasta imprejurare, apreciem ca fiind indeplinita conditia prevazuta la art. 101 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 85/2006, creditorii cu creante salariale nefiind in situatia de a primi mai putin decat ar fi primit in cazul falimentului in cazul in care ar respinge Planul (asa cum am precizat anterior, in scenariul, falimentului acestia ar primi 0% din valoarea creantelor lor).

b) Fata de modalitatea de plata a creantelor salariale, astfel cum a fost aceasta prevazuta prin Plan, este indeplinita conditia prevazuta la art. 101 alin. (2) lit. b) din Lege, creditorii cu creante salariale neaflandu-se in situatia de a primi mai mult decat valoarea totala a creantelor acestora.

c) In ipoteza in care categoria de creante salariale va exprima un vot pozitiv cu privire la Plan, in speta nu sunt incidente prevederile art. 101 alin. (2) lit. c) din Lege, acestea reglementand situatia in care categoria de creante defavorizate respinge planul de reorganizare. In cea de-a doua ipoteza, respectiv categoria de creante salariale va exprima un vot negativ cu privire la prezentul Plan, categoriile de creante inferioare, respectiv creantele bugetare, creantele chirografare conform art. 96 din legea 85/2006, precum si celelalte creante chirografare nu vor putea primi mai mult decat ar primi in cazul falimentului (respectiv, nu vor beneficia de nicio distribuire de fonduri sau conversie a datoriilor in actiuni).


Musafir

#33342

2015-02-06 13:45

e prima data cand intru pe forumul vostru dar nu m-am gandit ca dau de un handicapat mintal.daca voua va place sa aveti discutii in halul asta,e treba voastra,nu accept sa fiu injurat de un handikpat mintal.am intrebat doar daca e admin aici si a inceput.daca tie iti place sa fi injurat de un jeg de om nu e treaba mea

CREANTELE OLTCHIM.

#33343 Re:

2015-02-06 13:52

#33342: -  

 Tu sti de cate ori ai intrat pe aceasta petitie, cand o sa apara admin sterge ce se considera incalcare... Restul este strict problema ta.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 13:53



Musafir

#33345 Planul de reorganizare sau cum se vand gogosile la Oltchim / pag. 109 - 110

2015-02-06 13:54

#33341: - Planul de reorganizare sau cum se vand gogosile la Oltchim / pag. 109 - 110 

Faliment versus reorganizare in viziunea lui Piperea.

Avantaje fata de procedura falimentului.
Efecte socio-economice

FALIMENT 

Cel mai mare jucator de pe piata petro-chimica din Romania va disparea. 

In acelasi timp, se va diminua semnificativ posibilitatea atragerii de capitaluri de investitii straine in Romania in acest domeniu industrial.

Falimentarea Oltchim SA va afecta in mod negativ echilibrul economic local (si, in mod indirect, echilibrul economic la nivel national), conducand la intrarea in insolventa/faliment a intregii industrii dezvoltate pe orizontala. 

Toti angajatii Oltchim SA vor intra in somaj, cu posibilitati foarte reduse de reangajare din cauza contextului macro-economic nefavorabil, precum si a specializarii acestora in industria petro-chimica. Acest lucru va conduce implicit la cresterea semnificativa a indicatorilor de somaj din zona.

Dispare cel mai mare contribuabil la bugetul local.

Nu se vor mai incasa sumele reprezentand contributii la bugetul consolidat, derivand din continuarea activitatii Oltchim SA.

 

REORGANIZARE

Afacerea Oltchim SA va fi mentinuta in functiune si va fi dezvoltata, cu implicatii imediate atat in economia locala, cat si in economia nationala.

Mai mult, importante capitaluri de investitii straine vor fi atrase in aceasta afacere. 

Echilibrul macro si micro-economic in care s-a integrat societatea debitoare nu va fi afectat intr-o masura negativa cum ar fi cazul in care aceasta ar intra in faliment.

Locurile de munca ale salariatilor (integral sau partial) vor fi pastrate, cu perspectiva unor viitoare angajari de personal in cazul in care societatea va investi in extinderea capacitatii dupa finalizarea Planului de Reorganizare. Dispare cel mai mare contribuabil la bugetul local. Ramane activ un important contribuabil la bugetul local.

Ramane activ un important contribuabil la bugetul local.

Toate obligatiile bugetare nascute dupa data deschiderii procedurii insolventei se vor achita conform prevederilor prezentului Plan. De asemenea, se asigura premizele achitarii intr-o proportie mai mare a creantelor bugetare, fata de scenariul falimentului.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 14:00


Notificari BDO Business Restructuring Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea

#33347 Notificari BDO Business Restructuring

2015-02-06 14:01


Plan de reorganizare Oltchim SA

Consortiul de administratori judiciari ai OLTCHIM S.A., ROMINSOLV SPRL si BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL,  in conformitate cu dispozitiile art.99 alin.2 indice 1 din Legea nr.85/2006, astfel cum a fost modificata prin Legea nr.169/2010, pune la dispozitia creditorilor OLTCHIM S.A., Planul de reorganizare, inclusiv anexele la acesta,  propus de catre consortiu, inregistrat la Tribunalul Valcea, Sectia a II-a Civila, in data de 05.02.2015.
Pentru a vizualiza documentul, accesati link-ul de mai jos:
Plan_Reorganizare_Oltchim.zip (7,838 KB)

Musafir

#33348 Planul de reorganizare sau cum se vand gogosile la Oltchim / pag. 112

2015-02-06 14:05

#33345: - Planul de reorganizare sau cum se vand gogosile la Oltchim / pag. 112 

Faliment versus reorganizare in viziunea lui Piperea.
Sau ... avertismentul lui Piperea:
 "nu mai cereti falimentul ca nu mai vedeti nimic"!


Avantaje fata de procedura falimentului. 
Efecte asupra gradului de acoperire a creantelor.

FALIMENT 

Creditorii garantati primesc 0% din valoarea creantelor acestora

Creditorii salariati primesc de asemenea 0% din valoarea creantelor acestora 

Creantele chirografare conform art. 96, Legea 85/2006, primesc 0% din valoarea creantelor acestora

Creditorii bugetari primesc 0% din valoarea creantelor acestora

Celelalte creante chirografare primesc 0% din valoarea creantelor acestora

REORGANIZARE

Creditorii garantati primesc intre 68-75% din valoarea creantelor acestora, conform simularilor de distribuiri prezentate in paginile anterioare, respectiv scenariile A si B

Creditorii salariati primesc 100% din valoarea creantelor acestora

Creditorii bugetari primesc intre 16-18% din valoarea creantelor acestora, conform simularilor de distribuiri prezentate in paginile anterioare, respectiv scenariile A si B

Creantele chirografare conform art. 96 din Legea 85/2006 primesc 30%

Celelalte creante chirografare primesc 0%

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-06 14:06


CREANTELE OLTCHIM. Restructuring Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea

#33350 Re: Re: Re: MA DA CE TE FREACA PE TINE GRIJA DE PETITIA ASTA?

2015-02-06 14:07

#33346: - Re: Re: MA DA CE TE FREACA PE TINE GRIJA DE PETITIA ASTA? 

 Tu dai dovada ca esti rus si crezi ca daca ne injuri si ne denigrezi pe aici, sau alte fapte comise de tine o sa te regretam sa nu mai intrii tu pe aceasta petitie, mai bine pleci in Coreea de nord la prietenii tai, e locul ideal pentru cei ca tine.