Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#33151 Re: Re: Re: Re: Re: un bagator de seama

2015-02-04 12:32


Musafir

#33152 Mărirea şi decăderea RAFO Oneşti. Urmeaza Oltchim, dom Piperea?

2015-02-04 12:59

http://estire.ro/economie/diverse/analiza

ANALIZĂ Mărirea şi decăderea RAFO Oneşti. Cum a fost devalizată una dintre cele mai mari rafinării ale României.

03 February 2015, 19:49

Oligarhul rus Iakov Goldovsky, proprietarul RAFO Oneşti, vrea să demonteze şi să vândă la fier vechi utilajele şi echipamentele din cadrul rafinăriei, decizia urmând să fie votată formal de acţionari peste două săptămâni.

Compania Petrochemical Holding din Viena, acţionarul majoritar al RAFO Oneşti, a decis să vândă rafinăria la fier vechi, urmând ca terenul să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice.
 
Informaţia se regăseşte în propunerea acţionarului majoritar ce urmează să fie discutată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care va avea loc în data de 18 februarie. „Datorită situaţiei financiare a RAFO, îl împuternicesc pe directorul general RAFO SA să înceapă procedura de desfacere (vânzare) a activelor şi utilajelor aferente ale companiei“, potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti. 
 
Sumnele obţinute din vânzarea instalaţiilor vor fi folosite pentru finanţarea activităţii curente, plata obligaţiilor de mediu şi întreţinerea infrastructurii existente în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice. 
 
„Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second-hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor“, se arată în comunicat.
 

Magnatul din umbră

Petrochemical Holding deţine 96,51% din acţiunile RAFO, iar restul de 3,48% aparţine mai multor acţionari. La rândul său, Petrochemical Holding este deţinută de către magnatul rus Iakov Goldovsky. Rafinăria de la Oneşti a fost cumpărată în anul 2009 de către Goldovsky, care a deţinut colosul petrochimic Sibur dinRusia până la venirea la putere a lui Vladimir Putin. 
 
El a pierdut controlul asupra Sibur în anul 2002, când a ajuns în curtea Gazprom. Oligarhul a stat atunci în închisoare timp de şapte luni, fiind acuzat de delapidare. Ulterior, el a fost eliberat, a părăsit Rusia şi a înfiinţat Petrochmeical Holding în Austria. 
 

Cronica unui eşec

Ultimul an în care rafinăria din judeţul Bacău a mai produs motorină sau benzină a fost 2008. De atunci, compania face afaceri din vânzarea de active diverse. Cele 43 de benzinării ale RAFO au fost vândute în anul 2009. 
 
În toamna anului trecut, acţionarii RAFO Oneşti au aprobat reducerea capitalului cu aproape 2 miliarde de lei, pentru a acoperi pierderile istorice şi pentru a evita dizolvarea companiei. RAFO se află într-o situaţie dificilă de foarte mulţi ani, astfel că reducerea capitalului a avut loc cu scopul de a compensa pierderile reportate, care se ridicau la 1,92 miliarde de lei la finele anului 2013.
 

Scandal după scandal

De-a lungul timpului, RAFO a fost implicată într-o serie lungă de scandaluri, unele dintre acestea lăsându-se cu ani grei de închisoare. În luna octombrie 2014, omul de afaceri Marian Iancu, fost proprietar al rafinăriei, a fost condamnat definitv la 12 ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul RAFO, fiind acuzat de evaziune fiscală şi de spălare de bani. 
 
Alături de acesta, au mai fost condamnaţi Constantin Mărgărit şi Octavian Iancu (fratele lui Marian Iancu - n.r.) la câte zece ani de închisoare, Elenkalan Hazrettin şi Alex Martin (fost Akaroglu Cuneyit) la câte nouă ani de închisoare, Marius Turică şi Gheorghiţă Iancu, la câte şapte ani de închisoare, dar şi Silviu Neacşu la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistraţii au mai decis să confişte de la Marian Iancu peste 215 milioane de dolari şi 13 milioane de euro. 
 
Acuzaţiile au fost formulate în baza concluziilor din procesul-verbal întocmit de Fisc. Mai exact, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat prin neplata impozitului pe profit în sumă totală de 80,62 milioane de lei şi prin TVA dedus ilegal în valoare de 55,03 milioane de lei, rezultînd un prejudiciu total de 135,65 milioane de lei.
 

Dosarul Carom

Un alt dosar ajuns în instanţă este Carom. În luna decembrie 2014, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, acuzaţiile fiind de înşelăciune şi spălare de bani. 
 
Decizia nu este, însă, definitivă. Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom Oneşti şi au prejudiciat-o cu 143,4 milioane de lei (1.434 de miliarde de lei vechi), sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.
 

Istoria RAFO

• 1956 Guvernul comunist înfiinţează Platforma Petrochimică Borzeşti, aici fiind construită Rafinăria 1 Oneşti, care procesa ţiţei nesulfuros din ţară.
• 1979-1980 A fost pusă în funcţiune Rafinăria 2, care procesa ţiţei sulfuros din import. 
• 1991 RAFO Oneşti este înregistrată ca societate de sine stătătoare, compania nefiind inclusă în Petrom. 
• 2001 Imperial Oil, controlată de către omul de afaceri Corneliu Iacubov şi Canyon Servicos, achiziţionează 59,9% din rafinărie.
• 2004 Firma Balkan Petroleum, controlată de către Marian Iancu, ajunge proprietarul rafinăriei.
• 2004 RAFO cere insolvenţa, fiind la acel moment cel mai mare datornic la buget. Balkan Petroleum propune fuziunea cu producătorul de cauciuc sintetic Carom Oneşti şi conversia datoriilor în acţiuni, operaţiune în urma căreia statul ar fi urmat să deţină 62% din noua entitate. Statul se opune motivând că aşa s-a angajat în faţa FMI.
• 2005 Firma olandeză Calder-A, deţinută tot de Iakov Goldovsky, cumpără acţiunile RAFO de la Balkan Petroleum.
• 2008 AVAS încetează monitorizarea post-privatizare, constatând că investitorii şi-au îndeplinit obligaţiile, producţia încetează „pentru modernizare“.
• 2009 Petrochemical Holding ajunge acţionar majoritar, cu 96% din acţiuni, consolidând toate participaţiile controlate indirect de Goldovski. 
• 2010 RAFO iese din insolvenţă, dar producţia rămâne oprită.
• 2011Curtea de Apel Braşov decide irevocabil menţinerea deciziei de închidere a procedurii de reorganizare.
 

România mai are doar patru rafinării în funcţiune

Dacă în perioada de glorie România avea o capacitate de rafinare de 34 de milioane de tone pe an şi un număr de zece rafinării, astăzi doar trei rafinării mai realizează carburanţi, respectiv Petrobrazi (Petrom), Petromidia (Rompetrol) şi Petrotel (Lukoil), în vreme ce, la Vega, grupul Rompetrol produce bitum. 
 
Dintre celelalte, Arpechim se află în conservare, iar statul speră ca investitorii care vor prelua Oltchim să cumpere şi Arpechim, care îi furnizează materie primă.
În afară de RAFO, celalte rafinării din ţară sunt Astra Română, Steaua Română, Dărmăneşti şi Suplacu de Barcău. 
 
Planul lui Ceauşescu a fost să deschidă cât mai multe rafinării, astfel încât să prelucreze ţiţei importat din statele aflate în Orientul Mijlociu, cu care România întreţinea relaţii bune în perioada comunistă. Ulterior, carburanţii erau exportaţi, scopul final fiind aducerea de valută în ţară.
 
Sursa: Adevarul
vali m.

#33153 Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-04 13:29

#33150: CREANTELE OLTCHIM. - : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 CONTEXTULE, TU NU AI TOATA TIGLA PE CASA! FUGI SI TRATEAZA-TE, CA POATE MAI E VREO INFIMA SANSA SA SCAPI. TU CREZI CA ESTI SINGURUL CARE SCRIE PE AICI? MARS BA CU SCOSUL TAU DIN CONTEXT,CA ALTCEVA NU MAI STII. 

COBTEXTUL!CONTEXTUL!CONTEXTUL!UNDE E CONTEXTUL! HALADITULE!

UITE BA CA POT SI EU SA SCRIU CU MAJUSCULE,DEZAXATULE.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-04 14:00



Musafir

#33155 nu sunt naiv,cred ca ai cauta o gaura,o scapare,ca mult nu mai are,pleaca dupa tambalagiu..

2015-02-04 14:16

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-04 14:19


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-04 14:35



Musafir

#33158 Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCE

2015-02-04 14:37

#33156: - Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 Fota TU POTI SA MORI BA,CA ESTI PREA PROST PENTRU LUMEA ASTA.DU-TE SI TRAGE-TI UN GLONT IN CAP,SCAPA LUMEA DE UN AGARICI BETIV.

CE FRUMOS E CU MAJUSCULE,SA VADA SI CRETINEL DE CREANTA 

CREANTELE OLTCHIM.

#33159 Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM V

2015-02-04 14:57

#33157: CREANTEL-NEBUNEL-SCOS DIN CONTEXTEL - Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCE 

 Maaaaaaaaaa,  BABUINULE FARA NEURONI si sufocat de prostia de o porti la tine in extrasele tale sovietice scoase din analele noastre si digerate de tine. BASTARDULE SCOS DIN CONTEXT, VEI MURII PE LIMBUTA SI CREIERUL TAU SUFOCAT IN INEPTIILE DE REFUZI SA NU MERGI SA TI LE TRATEZI LA PSIHIATRU.

POTI SA TE TAVALESTI IN DURERE, SA-TI TARASTI HOITUL IMPUTIT PE UNDE DORESTI TU SI TRAMBITA TA SPURCATA SA O FACI CLANTA,CLANTA SI CRA,CRA,CRA,  CAPSATORUL DE SERVICIU SI UZURA SINAPSELOR DEVENITE LIPSA...,DE LE INSIRI TU PE AICI SI PE UNDE MAI BATI CAMPIII....

1. CREANTE ESTE TERMENUL DE TE SUFOCA PE TINE SI L-AI CONTESTAT SI NICI IN VOCABULAR LA TINE N-A STAT NICIODATA, ASA AI PIERDUT PROCESELE, PE LIMBA TA SCOASA DIN CONTEXT.  CREANTELE OLTCHIM SUNT SALARII SI TOATE CREANTELE DE LE ARE OLTCHIM LA  CREDITORI DE ACHITAT.

2. LEGEA SI LEGILE PENTRU UNU CA TINE NU INSEAMNA NIMIC SI CULMEA TOT CE S-A INTAMPLAT SI SE INTAMPLA PAS CU PAS ITI ARATA NU NUMAI CAT DE SCOS DIN CONTEXT ESTI CI CATE MINCINI SI ABERATII SI ALTE FAPTE NOTABILE AI CREAT TU SI ALTII CA TINE DE ANI DE ZILE, PE LANGA LEGI SI LEGE, SUFOCAREA TE PRINDE  SI RAMAI FARA AER;

3. TERMENELE SI PASII INSOLVENTEI LA TINE NICI NU AU EXISTAT VREODATA, IAR CU CE TE-AI OCUPAT ARATA IAR CA AI FACUT DEJA STOP SI LIPSA AER.

4. MINCIUNILE SI ALTE FAPTE CREATE SI SUSTINUTE DE TINE SI MULTI ALTII CA TINE,  VEZI, NU NUMAI CA SCOTI PE PLISCUL TAU SI FAPTELE TALE ILEGALITATI DAR VEI RACII INSTANTANEU...,  FAPTELE VOASTRE CARE OBSERVI, CHIAR VOI ATI COMIS ACESTE FAPTE.

CREANTELE OLTCHIM.

#33160 : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-04 15:07

#33158: - Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCE 

 BAIETICA, MUTA-TI CUIBUL LA SOCOLA SAU NR.9, TRATAMENTUL ESTE GARANTAT PENTRU CEEA CE TE ROADE SI TE SUFOCA IN CREANTA TA REFUZATA SI ALTE FAPTE SCOASE DIN CONTEXT, BOALA FOARTE GREA PENTRU UNII CA TINE....

TRATEAZA-TE SI MEREU TE INDRUM SA CAUTI SPECIALIST SA TE CONSULTE, ESTI GRAV.


Musafir

#33161 Atentie la limbaj! http://www.petitieonline.com/a/37559

2015-02-04 15:15

11. Autorul comentariului este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate. 

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#33162 Re: Atentie la limbaj! http://www.petitieonline.com/a/37559

2015-02-04 15:25

#33161: - Atentie la limbaj! http://www.petitieonline.com/a/37559 

 Autorul comentariului cel de este logat si controlat in petitie, iar cei care sunt musafiri nelogati la fel ca cei logati, administratorul are obligatie de administrare si stergerea limbajului considerat neadecvat, ceea ce s-a intamplat pana acum si se intampla in continuare, au fost sterse cele considerate limbaj neadecvat, daca a ramas public inseamna ca administratorul n-a considerat ca este  atingere printr-o fapta si respecta scopul petitiei, neaducand nicio atingere decat prin sustinerea adevarului care a fost deturnat de alti rauvoitori, acestea fiind sterse comenturile lor conform regulilor petitiei si care insista mereu la inchiderea acestei petitii deranjand foarte mult adevarul si numai adevarul, acesta fiind scopul petitiei de a sustine cauza si prin evidentierea realitatilor si sustinerea adevarului, nu deturnarilor de orice fel.

NU MAI UMBLATI CU INTIMIDARI,  SCOPUL VOSTRU DE DETURNATORI, CREANTELE SUNT CREANTE OLTCHIM SI FAPTELE VOASTRE SUNT FAPTE PUBLICE IN VIATA REALA CAT SI PE PETITIE SUSTINUTE DE VOI, ABERATIILE VOASTRE SCOSE DIN CONTEXT, NE-ATI ADUS GRAVE SI FOARTE GRAVE PREJUDICII SI DAUNE FIECARUIA IN PARTE SALARIATII DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI, PRIN FAPTELE VOASTRE DIRECTE NU NUMAI AICI PE PETITIE SI IN MEDIUL REAL PRIN PARTICIPAREA VOASTRA.


Musafir

#33163 NU MOR BAAAA,SOBOLAN CERNEVIST,NU MOR CAI CIND VOR CAINII.

2015-02-04 15:49

#33158: - Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCE 

 DOAR VOI VETI MURII,CIT DE CURIND MAI GAOZAR IPUTIT,ETC,CERNEVISTILOR SPURCATI.


Musafir

#33164 Re: Re: Atentie la limbaj! http://www.petitieonline.com/a/37559

2015-02-04 15:50


Musafir

#33165

2015-02-04 15:51

#33164: - Re: Re: Atentie la limbaj! http://www.petitieonline.com/a/37559 

 TU SA-TI TI MUCII SI SA NU MAI DENATUREZI ADEVARUL.

CREANTELE OLTCHIM.

#33166 Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2015-02-04 15:59

#33014: Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea - CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 

 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...????

Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional"În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar."  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] http://www.curierulnational.ro/

http://www.bdo.ro/Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...????

https://www.youtube.com/  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014


Musafir

#33167 APROPO,ASTA ATI FACUT DE PESTE 2 ANI,IAR LUMEA SA DESTEPTAT.

2015-02-04 16:00

#33163: - NU MOR BAAAA,SOBOLAN CERNEVIST,NU MOR CAI CIND VOR CAINII. 

 ATI DENIGRAT SI AMENINTAT CHIAR INGINERII DIN OLTCHIM,ATI PIERIT PE LIMBA VOASTRA CU BIN LA DEN,ATI CRAUNIT AIUREA N TRAMVAI,ATI RAMAS CU CRAUNITUL,CRA,CRA,CRA,FUGITI IN BULGARIA DUPA TAMBALAGIU,LUATI L SI PE TALPASANU CU PIPEREA SOBOLANILOR CERNEVISTI SI ..UISTII.         ATI PORNIT CUMVA EL.3.OXO SI DOF ul,SAU MONOMERUL SI PVC urile d le talpasanu,ca asa le promitea i la DISPONIBILIZATII,CA AI PRIMITI INAPOI CIND PORNITI,CIND PORNITI?

CREANTELE OLTCHIM.

#33168 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-02-04 16:01

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013
 

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

#33012 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) 2011-2014

 

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

UNDE SUNT BANII????


Musafir

#33169 VORBE ARUNCATE N VINT PROSTILOR DIN OLTCHIM,ASTA V A CRAUNIT TAMBALAGIUL.

2015-02-04 16:04


Musafir

#33170 V ATI BATUT JOC DE OAMENII,I ATI MINTIT,VA MERITATI SOARTA CERNEVISTILOR.

2015-02-04 16:06

i a dat vosganian ZLOTIII,lui zaremba.

#33171 lasa remuse ca se duce gaoaza si cap de cal si pornesc ei amindoi

2015-02-04 16:13

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-04 16:25



Musafir

#33173 Re: Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA

2015-02-04 16:29

#33159: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM V 

 bai creanta ametita, turmentata, bolnava psihic, bai neintelesule , bai complexatule , cati trebuie sa iti mai spuna ca esti prost ca sa iti dai si tu seama ca esti prost?

De multe ori te citesc doar din amuzament si sa ma minunez si sa ma bucur ca altii sunt mult mai prosti si mai naivi ca mine.

Copiezi de pe saituri cuvinte si expresii pe care nici tu nu le intelegi si ni le redactezi noua  sa ne impresionezi , dar din pacate pici in derizoriu si penibilitate.

Nu esti decat un papagal asemanator altui papagal care raspunde la numele de Retard F.

Daca vom mai traii si peste doi ani si peste cinci ani si peste zece ani si va mai exista aceasta petitie vom citii aceleasi texte si aceleasi creante. Cred ca si din mormant ne vei transmite obsesiv "creanta" ,"creanta" ,"creanta" ,"creanta" ,"creanta" ,"creanta" ,"creanta" ,"creanta"  pentru ca tu in mintea ta bolnava crezi si acum ca un naiv ca drepturile tale salariale erau creante si nicidecum plati curente.

Te-au /ne-au facut hotii la buzunare cum au vrut muschii lor in cardasie su guvernul Romaniei si judecatorul sindic.

Un singur lucru bun observ la tine, esti optimist asa cum sunt toti bolnavii mintali

 

CREANTELE OLTCHIM.

#33174 Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM

2015-02-04 16:45

#33173: - Re: Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA  

 BABUINIZATULE  FARA NEURONI SI SCOS DIN CONTEXT, PUNE DRACU MANA PE CARTE SI CARTI SI BAGA NASUL IN ALTE INSOLVENTE RETARDULE, TE DAI SCULA PE BASCULA, TE APUCA RASUL, MIE CA TE APUCA PLANSUL RASULUI NENOROCITULE LA CAT DE BOU ESTI SI INSISTI.

PLATI CURENTE, DAR CE AI MAAAA TU  AI TRIFAZIC IN CAP, SAU AI PLATI MONOFAZICE SA STIM SI NOI CE CURENT TE EXECUTA MEREU IN SINAPSA AIA LIPSA DE O AI SI INSISTI SA PIERZI SI PROCESE PE  CRETINIZAREA TA SI INEPTIILE PE CARE LE SUSTII CU DEFINITIV SI IREVOCABIL DATE DE TOATE INSTANTELE JUDECATORESTI DACA INSISTI ASA.

NU ITI ESTE MAAAAAA NEMERNICULE RUSINE DE CE AI COMIS SI INCERCI SA INSISTI CA TU AI DREPTATE SI TE TRIMITE ORICINE ACASA CU CRETINISMELE DE LE COMITI SAU LA PSIHIATRU CA ACOLO ITI ESTE ROLUL TAU DE  LIBIDINOS SI LINGUSITOR, PRESUL SI MURDARUL SCUIPATURILOR CELOR DE TE INCHINI TU CU STOICISM.

CREANTE, TI S-A EXPLICAT SI  TI SE PUNE IN VEDERE ORICAND ACEASTA FORMA DE CREANTA DACA NU ERA INSCRISA IN ACTE, BOLOVANULE LE PIERDEAI..., ELE DEVENIND PENTRU INSOLVENTE STERSE CA DATORII FARA ACEST TERMEN CREANTE, TERMENUL DE CREANTA FIIND IN INSOLVENTA SI IN TOATE CAZURILE CONSIDERATE SUME NEACHITATE SI TRECUTE IN ACTE, ORI TU PRIN PLECARE IN DISPONIBILIZARE COLECTIVA SI CONFORM DECIZIEI CARE ESTE PUBLICA PE ACEASTA PETITIE, TI S-A ASIGURAT SUMA DE CATRE OLTCHIM PRIN CREANTA TRECUTA  IN ACTE CARE ESTE PRIORITARA SI OBLIGATORIE LA ACHITARE, PRIMII BENEFICIARI DE ACESTE SUME DIN TABELUL DE CREANTE.

BOALA TA SI DERAIEREA FAZELOR, TRIFAZICILOR PLATI SI PRINCIPIILOR TALE SI MULTOR DEVIERI PSIHICE PRIN PLECAREA IN FATASMAGORIILE DE LE SUSTII TE-AU FACUT NU NUMAI SA PIERZI PROCESE CU INCHISE IREVOCABILE SI FARA DREPT DE ATAC DAR SI CU CONFIRMAREA A CEEA CE SE INTAMPLA ZILNIC IN JURUL TAU SI TU TOT ORP, SURD, CU DEVIERI GROSOLANE DE COMPORTAMENT INSISTI SA NE DEMONSTREZI CA ESTI DE SOCOLA SI SPITALUL NR.9.

DA. AM CONFIRMAT SI CONFIRM, NU VA LAS, SA MAI VA MASCARITI VOI PARERILE, DEVIERILE, INSISTARILE SI TOATE FAPTELE COMISE DE VOI IN ILEGALITATE SI DETURNARILE DE ADEVAR, FAPTELE VOASTRE NEMERNICE.......TOATE.

TE DOARE, VA ROADE SI MURITI PE LIMBA VOASTRA.

SA NU DAI DIN RAS IN BOCETE DE PLANS LA CAT DE CRETIN NE DOVEDESTI ZILNIC CA ESTI, TI-AI BATUT SI V-ATI BATUT JOC DE BANII DISPONIBILIZATILOR, O PARTE DIN EI CARE AU FOST MAI NAIVI SI SLABI DE INGER, O SA VADA MULTI DINTRE CEI CARE V-AU CREZUT CU CAT RAMAN DIN SCOPUL VOSTRU, ATUNCI SE VOR TREZI MULTI CA, I-ATI FURAT, HOTILOR.

ASTA SCRIE IN DECIZIE:

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

FARA TEXTUL RESPECTIV, SE PIERDEAU SUMELE DE BANI.

ACUM ACESTE SUME MARE PARTE DIN ELE SUNT  POPRIRE LA AVOCATI SI ALTE INSTITUTII, AU AVUT ALTII GRIJE SA CONTESTE TERMENUL DE CREANTA SI MULTE ALTE FAPTE LOR...

DIN CAUZA ASTA MULTI NU-SI VOR LUA BANII SALARII PLATI COMPENSATORII, ELE SE ACHITA DE OLTCHIM, DAR DERBEDEII AU AVUT DEJA PLANUIT CUM SA LE SIFONEZE DIN SUME, FIRESC EI RAMAN PACALITII, NUMAI CEI CARE AU PARTICIPAT...., O MICA PARTE DIN DISPONIBILIZATI, MAI NAIVI SI SLABI DE INGERI.


Musafir

#33175 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLT

2015-02-04 16:52

#33174: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM 

 bai psihoza maniaco-depresiva constat ca tu esti cel luat in deradere de mai multi musafiri ai acestei petitii si nu eu