Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#32751 PIPEREA, NOUL „CLIENT FAVORIT” AL LUI ZAREMBA.

2015-01-27 15:11

PIPEREA, NOUL „CLIENT FAVORIT” AL LUI ZAREMBA

27/01/2015 Written by Ion Andreita - http://curieruldevalcea.ro/piperea-noul-client-favorit-al-lui-zaremba/

• omul PCC-ului în România contestă vehement planurile optimiste ale administratorilor judiciari și spune că situația combinatului e infinit mai sumbră decât se declară oficial

Wojciech Zaremba n-a venit în România să câștige nici un concurs de popularitate iar simpatia dobândită printre români nu este vreo prioritate pentru polonez. E clar. Declarațiile și luările sale de poziție referitoare la combinatul pe care l-a „faultat” cum a putut mai bine nu mai sunt o noutate. Frecvența lor, însă, da. La fel și varietatea lor. Astfel, Zaremba și-a îndreptat acum luneta criticilor asupra avocatului bucureștean, Gheorghe Piperea,  unul dintre administratorii judiciari ai OLTCHIM-ului.  De ce? Pentru că aduce în prim-plan o stare mult fardată a problemelor combinatului și că planul de reorganizare nu e nimic din ceea ce se anunță: „Activitatea Oltchim a înregistrat rezultate pozitive, respectiv EBITDA lunar pozitiv începând cu octombrie 2014. Aceste rezultate pozitive s-au înregistrat, în principal, datorită eforturilor conjugate ale actualei echipe de conducere şi ale salariaţilor, concretizate prin recâştigarea încrederii clienţilor externi, prin faptul că societatea poate livra fără întreruperi şi de o calitate superioară produsele contractate şi, într-o pondere redusă, ca urmare a scăderii preţului la petrol” suna raportul oficial întocmit de Piperea. „Avem doar trei indicatori ai Oltchim. Nu este prezentată situaţia financiară reală, cu pierderea netă. Nu avem precizat nivelul datoriilor şi cum au evoluat acestea în perioada insolvenţei. Eu am informaţii că balanţa iese pe pierdere netă în 2014, iar situaţia companiei s-a degradat în ultimii doi ani. În acest context, este neserios să prezinţi totul cu optimism” s-a confesat polonezul în Bursa.ro.  La 9 februarie, este așteptat să fie publicat și planul de reorganizare.


Musafir

#32752 Re: Vreti raspunsuri? Veniti maine 28.01.2015 la Tribunalul Valcea! Piperea are raspunsuri.

2015-01-27 15:12

#32750:

Vreti raspunsuri?
Veniti maine 28.01.2015 la Tribunalul Valcea!
Piperea are raspunsuri.
  

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 09.01.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal

 

28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: 
Document:    

CINEVA LE A STRICAT JUCARIA SI ACUM SUNT DUSMANI?

#32753 nu mai inteleg nimic,pai pierea era prieten bun cu zaremba,vosganian si mizeria de cernev.

2015-01-27 15:39

CREANTELE OLTCHIM.

#32754 Re: nu mai inteleg nimic,pai pierea era prieten bun cu zaremba,vosganian si mizeria de cernev.

2015-01-27 15:48


Musafir

#32755 Re: Re: nu mai inteleg nimic,pai pierea era prieten bun cu zaremba,vosganian si mizeria de cernev.

2015-01-27 16:18


Musafir

#32756 ANALIZĂ: Zece foşti miniştri sunt condamnaţi pentru fapte penale, opt au sentinţe definitive

2015-01-27 18:09

ANALIZĂ: Zece foşti miniştri sunt condamnaţi pentru fapte penale, opt au sentinţe definitive

Zece foşti miniştri au la activ condamnări pentru fapte penale, dintre care opt au sentinţe definitive, ultimii care au primit pedepse cu executare fiind Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş are atât o condamnare definitivă, cât şi una care a fost dată în primă instanţă şi încă se judecă în apel. Şereş a fost condamnat marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru trădare prin transmitere de secrete, în dosarul privatizărilor strategice. Decizia este definitivă, Codruţ Şereş fiind deja încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Codruţ Şereş a mai fost condamnat, la 31 martie 2014, tot de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul "Hidroelectrica", decizia nefiind definitivă. În acest caz, anchetatorii îl acuză pe Şereş că ar fi ascuns activităţile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, în urma cărora s-au adus prejudicii statului român de aproximativ 165 de milioane de dolari.

Şi Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, are la activ două pedepse, ambele fiind însă definitive. În dosarul privatizărilor strategice, Nagy a fost condamnat, marţi, la patru ani de închisoare, fiind încarcerat tot la Penitenciarul Rahova, la câteva ore după pronunţare sentinţei definitive.

În cel de-al doilea dosar, fostul ministru Zsolt Nagy a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare. El a fost găsit vinovat, în ianuarie 2014, de faptul că a fost părtaş la trecerea frauduloasă a unui imobil aflat pe Calea Victoriei din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private, producând astfel un prejudiciu de peste opt milioane de euro.

Pentru aceleaşi fapte legate de imobilul Poştei Române a fost condamnat şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, la trei ani şi şase luni de închisoare, tot cu suspendare.

Asemeni lui Şereş şi Nagy, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a fost condamnat definitiv în două dosare distincte. Una dintre condamnări este cea din 8 august 2014, când instanţa Curţii de Apel Bucureşti a decis ca Pantiş să execute şapte ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Sorin Pantiş a primit în 2014 şi o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, după opt ani în care cauza s-a plimbat între instanţe. Alături de celelalte persoane din acest dosar, Pantiş a fost găsit vinovat de formarea unui grup infracţional organizat şi s-a folosit de informaţiile pe care le avea în legătură cu Rompetrol, pentru a câştiga ilegal bani la bursă.

Lista foştilor miniştri care au mai mult de o condamnare este completată de Ioan Avram Mureşan. Fost ministru al Agriculturii, Mureşan este primul membru al Guvernului trimis în judecată pentru fapte penale. În mai 2012 el a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru deturnare de fonduri. În februarie 2013, el a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul". Alături de Mureşan, în acest din urmă dosar a fost condamnat un alt fost ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, care a primit trei ani de închisoare, pedeapsa fiind ispăşită între timp.

Un caz special este cel al fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu. În ianuarie 2014, Fenechiu a fost condamnat definitiv, chiar în timp ce era în exerciţiul mandatului. El a primit cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul". Fenechiu se află acum în Penitenciarul Iaşi, după ce instanţa l-a găsit vinovat că a vândut, prin firmele sale, transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

În rândul foştilor guvernanţi care au primit sentinţe definitive pentru fapte penale se află şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc. El a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri între George Becali şi Ministerul Apărării. Babiuc a fost încarcerat în 21 mai 2013 şi eliberat condiţionat în 28 februarie 2014, după ce a executat o treime din pedeapsă.

În categoria condamnărilor multiple intră şi fostul premier Adrian Năstase. El are o condamnare de patru ani de închisoare în dosarul "Zambaccian" şi de doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii". În 21 august 2014, Năstase a fost eliberat, după ce, în urma contopirii pedepselor din cele două dosare, instanţa a constatat că fostul premier a făcut o treime din pedeapsa finală de patru ani şi şase luni de închisoare.

Două condamnări definitive a avut, în 2014, şi George Copos, fost vicepremier şi fost senator. În primul dintre dosare, Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că a făcut afaceri cu Loteria Română, în urma cărora a prejudiciat statul cu peste un milion de euro. În al doilea dosar, el a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de instanţă că s-a implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Copos mai are un dosar - "Loteria II" - în care este judecat pentru manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă.

Pedepse cu executare, dar care nu sunt încă definitive, au primit şi foştii miniştri Miron Mitrea şi Monica Iacob Ridzi.

Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, în prezent deputat, a fost condamnat, în octombrie 2014, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Decizia nu este definitivă, iar acum se află în faza de apel, la instanţa supremă.

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată, în 27 ianuarie 2014, de instnaţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului. Decizia nu este definitivă, următorul termen în proces fiind stabilit în 9 februarie.

Trei foşti miniştri îşi aşteaptă condamnările în dosare aflate în primă instanţă. Este vorba despre Tudor Chiuariu, trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale de păduri, Sorin Pantiş, în dosarul "Loteria II", şi Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, judecat pentru abuz în serviciu în cazul vânzării unor imobile aparţinând Staţiunii de Cercetare a Plantelor Medicinale Fundulea.

Alţi foşti miniştri sunt urmăriţi penal şi urmează, cel mai probabil, să fie trimişi în judecată. Numai în dosarul Microsoft sunt acuzaţi nouă foşti miniştri - Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu şi Daniel Funeriu, foşti miniştri ai Educaţiei, Valerian Vreme, Dan Nica, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău, foşti miniştri ai Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor.

Cristian David, fost ministru al Internelor, Dan Şova, fost ministru al Transporturilor, şi Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, sunt cercetaţi şi ei pentru fapte penale, în dosare diferite.

AICI SE AFLA SI DACA OLTCHIM INTRA IN PROIECT DE DEZVOLTARE ECONOMICA PENTRU VIITOR

#32757 În atenţia cetăţenilor interesaţi de soarta oraşului: Strategia de Dezvoltare a Râmnicului 2014-2020

2015-01-27 18:46

În atenţia cetăţenilor interesaţi de soarta oraşului: Strategia de Dezvoltare a Râmnicului 2014-2020, dezbătută la primărie

http://www.realitateavalceana.ro/

Miercuri, 28 ianuarie, începând cu ora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului va avea loc dezbaterea publică a Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Râmnicu Vâlcea 2014 – 2020.

În conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională, proiectul Strategiei a fost postat pe site-ul primăriei, la adresa www.primariavl.ro, încă din luna decembrie, perioada pentru colectarea propunerilor, sugestiilor şi opiniilor cu valoare de recomandare fiind stabilită între 15.12.2014 – 15.01.2015.

Strategia de Dezvoltare este un document premergător obligatoriu pentru accesarea de finanţări europene pentru marile proiecte edilitare, iar la dezbaterea de miercuri sunt aşteptaţi să participe toţi cei interesaţi de viitorul oraşului, precum şi consilierii locali municipali, cei cărora le va reveni sarcina ca, într-o şedinţă viitoare a Legislativului, să valideze acest document programatic. (A.T.)

surse din MEC

#32758

2015-01-27 19:15

cu data de 01 03  2015 administrator special cu atributi de director general la oltchim in locul lui bogdan stanescu nimeni altul decit MARIUS PIRVU 

intreaga sustinere o are de la ministru energiei GEREA si ministrului economiei TUDOSE  toate fiind stabilite cu ceva tinp in urma.

asta a fost motivu scandalului facut de diculoiu pe la bucuresti ,itm valcea si toata presa .....STIE CE AL ASTEAPTA SI CE AI ASTEAPTA ....

ODATA CU ACEASTA NUMIRE ANCEP PLATILE RESTANTE LA OLTCHIM SI PLANUL DE REORGANIZARE  


Musafir

#32759

2015-01-27 19:30

daca o fi asa e groasa pt talpasanu , pensionari ,aviz pomanagiului de marinescu de la isu care sta cu masina situati de urgente la pluta sa faca curat la porci cu angajati oltchim,care merge la pomeni cu ,coroane luate cu bani oltchim si minte conducerea oltchim ca morti respectivi au lucrat la oltchim ,care a furat tot ce a putut de la pitesti vezi doamne ca toate ajunge la oltchim ( tractoare utilaje anvelope si de fapt talpasanu al lui stie unde sint acum )

o sa zburati toti jigodilor ordinare in frunte cu mentorul vostru nimeni altul decit transpiratul de talpasanu ca de bun ce a fost la tinut roibu in bluza de salopeta si an dacie 

la azil cu voi ca nu va mai suporta nimeni cu penpersi in izmene prin amaritul asta de combinat  mai e nevoie de singe proaspat ca de chiagurile lui v popescu sintem satui ,iar lui denisa filip ai putem da si noi niste muieeeeeeee  vorba lui fota

ADMINISTRATORUL SPECIAL

#32760 ADMINISTRATORUL SPECIAL

2015-01-27 20:09

Administrator special, reprezentantul, persoană fizică sau juridică, desemnat de adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, să efectueze în numele şi pe seama acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură când debitorului i se permite să-şi administreze activitatea şi să le reprezinte interesele în procedură pe perioada în care debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare. Adunarea generală a acţionarilor, asociaţilor sau membrilor persoanei juridice va fi convocată de administratorul judiciar ori de lichidator, pentru desemnarea a.s., în termen de maximum 20 de zile de la deschiderea procedurii sau, după caz, de la ridicarea dreptului debitorului de a-şi administra averea. Adunarea generală va fi prezidată de administratorul judiciar sau de lichidator, după caz. A.s. are următoarele atribuţii: a) exprimă intenţia debitorului de a propune un plan, în condiţiile legii; b) participă, în calitate de reprezentant al debitorului, la judecarea acţiunilor pentru anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în dauna drepturilor creditorilor şi a acţiunilor pentru anularea constituirilor ori a transferurilor de drepturi patrimoniale către terţi şi pentru restituirea de către aceştia a bunurilor transmise şi a valorii altor prestaţii executate; c) formulează contestaţii în cadrul procedurii insolvenţei; d) propune un plan de reorganizare; e) administrează activitatea debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar, după confirmarea planului; f) după intrarea în faliment, participă la inventar, semnând actul, primeşte raportul final şi bilanţul de închidere şi participă la şedinţa convocată pentru soluţionarea obiecţiunilor şi aprobarea raportului; g) primeşte notificarea închiderii procedurii

Aadministrator special în procedura insolvenţei, reprezentantul desemnat de adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, împuternicit să efectueze în numele şi pe contul acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură când debitorului i se permite să îşi administreze activitatea şi să le reprezinte interesele în procedură pe perioada în care debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare. Adunarea generală a acţionarilor, asociaţilor sau membrilor persoanei juridice va fi convocată de administratorul judiciar ori de lichidator pentru desemnarea a.s., în termen de maximum 10 zile de la deschiderea procedurii sau, după caz, de la ridicarea dreptului debitorului de a-şi administra averea. Adunarea generală va fi prezidată de administratorul judiciar sau de lichidator, după caz. Dacă adunarea  asociaţilor/acţionarilor astfel convocată nu desemnează un a.s., debitorului i se va ridica dreptul de administrare, dacă acesta nu a fost ridicat, iar debitorul, respectiv asociaţii/acţionarii sunt decăzuţi din drepturile recunoscute de procedură şi care sunt exercitate prin a.s. Dacă un a.s. nu a fost desemnat, pentru soluţionarea acţiunilor în anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în ultimii trei ani anteriori deschiderii procedurii şi acţiunilor pentru anularea constituirilor sau transferurilor de drepturi patrimoniale către terţi prevăzute la art. 46, art. 79 şi art. 80, debitorul va fi reprezentat de un curator special desemnat dintre organele de conducere statutare aflate în exerciţiul funcţiunii la data deschiderii procedurii. Desemnarea se va face de către judecătorul-sindic în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. în cazul în care ulterior adunarea asociaţilor/acţionarilor alege un a.s., acesta va lua procedura în stadiul în care se găseşte la data desemnării (art. 3 pct. 26 din Legea nr. 85/2006).

 

ADMINISTRATORUL SPECIAL, este un alt participant la procedura insolvenţei, instituit de legiuitor în scopul ocrotirii intereselor acţionarilor/asociaţilor debitorului - persoană juridică.

 


Detalii: http://legeaz.net/dictionar-juridic/administrator-special

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32761 Administrator special în procedura insolvenţei SC. OLTCHIM SA.

2015-01-27 20:10

#32758: surse din MEC -  < = IAR TU, SA NU MAI VI CU PETARDE SI FUMIGENE.

 MARIUS PIRVU NU ESTE PERSOANA JURIDICA SI  N-ARE CUM SA FIE NICI MACAR PROPUS.

Administrator special în procedura insolvenţei, reprezentantul desemnat de adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, împuternicit să efectueze în numele şi pe contul acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură când debitorului i se permite să îşi administreze activitatea şi să le reprezinte interesele în procedură pe perioada în care debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare. Adunarea generală a acţionarilor, asociaţilor sau membrilor persoanei juridice va fi convocată de administratorul judiciar ori de lichidator pentru desemnarea a.s., în termen de maximum 10 zile de la deschiderea procedurii sau, după caz, de la ridicarea dreptului debitorului de a-şi administra averea. Adunarea generală va fi prezidată de administratorul judiciar sau de lichidator, după caz. Dacă adunarea asociaţilor/acţionarilor astfel convocată nu desemnează un a.s., debitorului i se va ridica dreptul de administrare, dacă acesta nu a fost ridicat, iar debitorul, respectiv asociaţii/acţionarii sunt decăzuţi din drepturile recunoscute de procedură şi care sunt exercitate prin a.s. Dacă un a.s. nu a fost desemnat, pentru soluţionarea acţiunilor în anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în ultimii trei ani anteriori deschiderii procedurii şi acţiunilor pentru anularea constituirilor sau transferurilor de drepturi patrimoniale către terţi prevăzute la art. 46, art. 79 şi art. 80, debitorul va fi reprezentat de un curator special desemnat dintre organele de conducere statutare aflate în exerciţiul funcţiunii la data deschiderii procedurii. Desemnarea se va face de către judecătorul-sindic în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. în cazul în care ulterior adunarea asociaţilor/acţionarilor alege un a.s., acesta va lua procedura în stadiul în care se găseşte la data desemnării (art. 3 pct. 26 din Legea nr. 85/2006).

 

ADMINISTRATORUL SPECIAL, este un alt participant la procedura insolvenţei, instituit de legiuitor în scopul ocrotirii intereselor acţionarilor/asociaţilor debitorului - persoană juridică.

 

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA
Musafir

#32762 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-27 20:18

#32758: surse din MEC -  < = IAR TU, SA NU MAI VI CU PETARDE SI FUMIGENE.

 MARIUS PIRVU, cum ramane maaaa..., ai ramas pe video cum urlai tu de masa credala salarii compensatorii un FALS GROSONAL si oprirea platilor acestora pe perioada insolventei??? Aceste sume salarii  pe Legea 85/2996 nu au voie sa intre in blocaj de la achitari fiind considerare deturnare, iar tu si altii ca tine  bla,bla, bla si cra,cra,cra  MARIUS PIRVU... Nu va este rusine maaa...,mai suflati voi multe pe langa LEGE ca va mananca LEGEA PE TOTI.

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

https://www.youtube.com/watch?v=L-avFshzBOI min.5,53

APARE SI MINCIUNA SPUSA DE PARVU, AUZITA DE TOTI SI TOTI AU TACUT INCLUSIV SLO ( OARE CINE DEZINFORMA IN HALUL ASTA????), CU SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CARE NU SUNT LA MASA CREDALA DIN SIMPLUL MOTIV PENTRU CA DISPONIBILIZARILE S-AU INTAMPLAT LA 5 LUNI DE LA INTRAREA IN INSOLVENTA IANUARIE 2013 (LEGEA SPUNE FOARTE CLAR LA MASA CREDALA INTRA TOT CEEA CE A FOST INAINTE, NU SI DUPA DECLANSAREA INSOLVENTEI ) FIIND SUPUSE LEGII SI CARE SPUNE AGHITA CREANTELE, MASA CREDALA CUPRINZAND NUMAI CEEA CE ERA INAINTE DE INTRAREA IN INSOLVENTA ANUL PANA-N DECEMBRIE 2012 NU DIN IANUARIE  2013 ANUL DISPONIBILIZARILOR SI DECLANSARII INSOLVENTEI. ASTA DOVEDESTE MULTA DEZINFORMARE SI ILEGALITATE IN CEEA CE AU COMIS TOTI PRIN NEPLATA DREPTURILOR SALARIALE NICI PANA AZI SFARSITUL ANULUI 2014. LEGEA 85/2006 SPUNE ACHITA...!!!!!!!!!

N-A PRIMIT NICIUN DISPONIBILIZAT O HARTIE SAU ACT IN CARE SA SE JUSTIFICE INTELEGEREA STATULUI ROMAN CU SINDICATELE SA NI SE CEARA ACORDUL SCRIS SI MASA CREDALA, CEEA CE ESTE PENAL, UNDE SUNT BANII DISPONIBILIZATILOR?????

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA
Musafir

#32763 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-01-27 20:30

#32725: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.www. oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

 

Şedinţe

28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:    

 

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CA S AU CERTAT,CRED CA TOT PT ZLOTII.

#32765 PE VREMEA ACEEA,PIRVU ERA BOT IN BOT CU BIN LA DEN

2015-01-28 08:35


Musafir

#32766 Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci.

2015-01-28 08:38

Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci.

Venituri lunare între 6.000 şi 10.993 lei pentru 18 şefi locali. 

de Marielena Popa

http://www.indiscret.ro - DEZVALUIRI | NUMARUL 480 |
28 Ianuarie 2015
 

Deşi în insolvenţă, fără soluţii anunţate de redresare, refuzat de investitori şi plin de datorii, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne, încă, o vacă foarte bună de muls. 18 şefi ai companiei muribunde primesc lunar salarii uriaşe pentru activităţi care, deocamdată, sunt ineficiente. În acest timp, cei aproximativ 900 de disponibilizaţi în urmă cu un an şi jumătate protestează aproape zilnic, din cauză că nu şi-au primit veniturile compensatorii pe care ar trebui să le asigure combinatul. Oltchim a încheiat anul trecut cu datorii totale de peste 2,68 miliarde lei, se arată într-un document al Ministerului Economiei. În prezent, în companie lucrează circa 2.200 de salariaţi.

 

Administratorii judiciari şi administratorul special, mulgători-şefi

La capitolul “salarii”, declaraţiile de avere ale şefilor Olt-chim, aflate pe site-ul companiei, abundă de cifre, majoritatea apropiindu-se ameninţător de suta de milioane de lei vechi pe lună. În plus, pentru “performanţa de a nu fi făcut nici până azi niciun plan de redresare a combinatului, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan încazează lunar circa 50.000 de euro, la care se adaugă 15% alte diverse procente, iar administratorul judiciar Bogdan Stănescu, un sinecurist sadea, şi-a îngroşat şi el veniturile: 38.268 lei net.

 

Salariul preşedintelui României, mai mic decât al directorului Ţapu e la marketing

Majoritatea directorimii de la Oltchim îl lasă mult în urmă, în ce priveşte salariul, pe preşedintele României care încasează lunar circa 6.000 de lei. Potrivit declaraţiilor de avere postate pe www.oltchim.ro, veniturile celor care conduc compania Oltchim au fost, în anul fiscal trecut, următoarele:

 Tălpăşanu Mihai, director general adjunct; director producţie - 131.915 lei venit anual, 10.993 lei venit lunar;

 Avram Victor, director general adjunct - 94.372 lei venit anual, 7.864 lei venit lunar (plus 7.800 lei, venit din activitatea de contabil la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea);

 Pârvu Marius, director la Direcţia Petrochimică Piteşti – 112.879 lei venit anual, 9.407 lei venit lunar;

 Alin Smeu, director economic – 85.068 lei venit anual, 7.089 lei venit lunar;

 Spiru Ciobescu Armand, director Direcţia comercială – 114.126 lei venit anual, 9.510 lei venit lunar;

 Andrei Nicu, şef producţie – 88.219 lei venit anual, 7.352 lei venit lunar;

 Draşovean Victor, inginer şef utilităţi – 88.211 lei venit anual, 7.350 lei venit lunar;

 Tudorin Tiberiu Nicuşor, inginer şef producţie, Uzina petrochimică Bradu-Piteşti – 70.267 lei venit anual, 5.856 lei venit lunar;

 Stănciugel Nicolae, contabil şef – 88.812 lei venit anual, 7.401 lei venit lunar;

 Marinescu Norocel Lucian, director Direcţia tehnică de calitate mediu – 107.424 lei venit anual, 8.952 lei venit lunar;

 Hâncu Dumitru Ioan, şef producţie Direcţia clorosodice-produse Oxo – 95.454 lei venit anual, 7.955 lei venit lunar;

 Pavel Mihai, şef Divizie materiale de construcţii – 91.641 lei venit anual, 7.637 lei venit lunar;

 Ţapu Marian, şef sector marketing DMC – 81.284 lei venit anual, 6.774 lei venit lunar;

 Neguţ Victoria, şef Divizie managementul calităţii mediului – 88.084 lei venit anual, 7.340 lei venit lunar;

 Pirnea Daniel, şef Divizie organizare şi servicii interne – 74.309 lei venit anual, 6.192 lei venit lunar;

 Enache Laurenţiu, şef Divizie vânzări şi marketing – 81.863 lei venit anual, 6.822 lei venit lunar;

 Spiru Ciobescu Felicia, şef Divizie financiară – 95.856 lei venit anual, 7.988 lei venit lunar;

 Răduţoiu Dumitru, şef Divizie mecanică – 52.500 lei venit anual, 4.375 lei venit lunar (la care se adaugă venituri conexe de 12.390 euro).


Musafir

#32767 Am trăit să o auzim şi pe asta. Oamenii politici s-au dus la Oltchim numai pentru foloase personale!

2015-01-28 08:52

http://arenavalceana.ro/2015/01/27

Tărăşenie le cere politicienilor să nu mai facă trafic de influenţă şi presiuni la CET Govora

27.01.2015 • Politica • Fii primul care comenteaza

Am trăit să o auzim şi pe asta.
După ce, timp de 25 de ani, au făcut ce au vrut cu societăţile de stat aflate în subordinea Consiliului Judeţean sau a altor instituţii locale, politicienii vor, cel puţin la nivel declarativ, să se lase de trafic de influenţă.
Adică să nu-şi mai angajeze pilele, să nu mai facă afaceri bulgăreşti şi, în general, să-şi vadă de treabă.

Te apucă râsul auzind astfel de lucruri, mai ales când sunt spuse de oameni care, de câteva săptămâni, girează cu votul lor nişte lucruri dubioase care se întâmplă în Consiliul Judeţean. Dar să vedem ce declară pe această temă consilierul liberal Dumitru Tărăşenie.
„Îi rog pe consilierii judeţeni PSD să treacă de la vorbe la fapte. O grămadă de timp au spus că sunt alături de noi, că vor stabilitate în Consiliul Judeţean. Îi rog să treacă peste nemulţumirile legate de faptul că nu mai conduc CJ. L-au condus foarte mult timp iar rezultatele sunt proaste. Sunt trei instituţii aflate în subordinea CJ care se confruntă cu probleme foarte mari: CET Govora, RAJDP şi Spitalul Judeţean. (…) După preluarea carierelor de cărbune de către CET, cu toţii trebuie să ajutăm această societate. În primul rând, cel mai mare ajutor pe care îl putem da este ca noi, politicul, să nu ne mai implicăm aşa cum am făcut-o până acum. Să nu ne mai ducem pe capul directorului Bălan sau la membrii Consiliului de Administraţie ca să facem trafic de influenţă pentru angajarea prietenilor, clienţilor politici şi aşa mai departe. Sindicatele de la CET trebuie să ştie că dacă nu vor accepta o restructurare, vor muri toţi. Din partea noastră, a PNL, domnul Mihai Bălan are mână liberă să înfăptuiască actul managerial aşa cum ni l-a prezentat şi nouă în CJ şi să pună pe picioare CET. Tot ce s-a întâmplat pe platforma chimică a fost cauzat de ingerinţa politică.
Oamenii politici s-au dus la Oltchim şi CET numai pentru foloase personale, pentru a-şi angaja clienţii politici sau de a câştiga capital politic.
După aceea, 4 ani nu-i mai interesează soarta acestor societăţi”, a spus Tărăşenie într-o emisiune televizată. O singură menţiune mai trebuie făcută: domnia sa uită, atunci când vorbeşte despre situaţia dezastruoasă în care PSD a adus judeţul Vâlcea, că a făcut foarte mulţi ani parte din această formaţiune politică. Asta înseamnă că a contribuit şi el la dezastru, chiar dacă acum pozează în mare liberal.

(C.L.)

PE CE FACE TI PARIU CU X MEN?

#32768 e minciuna cu betivul de pirvu si facem si pariu ca nu mai calca in oltchim.

2015-01-28 08:57

Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci
Musafir

#32769 Re: Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci.

2015-01-28 09:42

#32766: - Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci. 

 

Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci

Venituri lunare între 6.000 şi 10.993 lei pentru 18 şefi locali.

 

Deşi în insolvenţă, fără soluţii anunţate de redresare, refuzat de investitori şi plin de datorii, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne, încă, o vacă foarte bună de muls. 18 şefi ai companiei muribunde primesc lunar salarii uriaşe pentru activităţi care, deocamdată, sunt ineficiente. În acest timp, cei aproximativ 900 de disponibilizaţi în urmă cu un an şi jumătate protestează aproape zilnic, din cauză că nu şi-au primit veniturile compensatorii pe care ar trebui să le asigure combinatul. Oltchim a încheiat anul trecut cu datorii totale de peste 2,68 miliarde lei, se arată într-un document al Ministerului Economiei. În prezent, în companie lucrează circa 2.200 de salariaţi.

 

Administratorii judiciari şi administratorul special, mulgători-şefi

La capitolul “salarii”, declaraţiile de avere ale şefilor Olt-chim, aflate pe site-ul companiei, abundă de cifre, majoritatea apropiindu-se ameninţător de suta de milioane de lei vechi pe lună. În plus, pentru “performanţa de a nu fi făcut nici până azi niciun plan de redresare a combinatului, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan încazează lunar circa 50.000 de euro, la care se adaugă 15% alte diverse procente, iar administratorul judiciar Bogdan Stănescu, un sinecurist sadea, şi-a îngroşat şi el veniturile: 38.268 lei net.

Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci
Musafir

#32770 Re: Re: Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci.

2015-01-28 09:43

#32769: - Re: Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci. 

 

Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci

Venituri lunare între 6.000 şi 10.993 lei pentru 18 şefi locali.

Salariul preşedintelui României, mai mic decât al directorului Ţapu e la marketing

Majoritatea directorimii de la Oltchim îl lasă mult în urmă, în ce priveşte salariul, pe preşedintele României care încasează lunar circa 6.000 de lei. Potrivit declaraţiilor de avere postate pe www.oltchim.ro, veniturile celor care conduc compania Oltchim au fost, în anul fiscal trecut, următoarele:

 Tălpăşanu Mihai, director general adjunct; director producţie - 131.915 lei venit anual, 10.993 lei venit lunar;

 Avram Victor, director general adjunct - 94.372 lei venit anual, 7.864 lei venit lunar (plus 7.800 lei, venit din activitatea de contabil la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea);

 Pârvu Marius, director la Direcţia Petrochimică Piteşti – 112.879 lei venit anual, 9.407 lei venit lunar;

 Alin Smeu, director economic – 85.068 lei venit anual, 7.089 lei venit lunar;

 Spiru Ciobescu Armand, director Direcţia comercială – 114.126 lei venit anual, 9.510 lei venit lunar;

 Andrei Nicu, şef producţie – 88.219 lei venit anual, 7.352 lei venit lunar;

 Draşovean Victor, inginer şef utilităţi – 88.211 lei venit anual, 7.350 lei venit lunar;

 Tudorin Tiberiu Nicuşor, inginer şef producţie, Uzina petrochimică Bradu-Piteşti – 70.267 lei venit anual, 5.856 lei venit lunar;

 Stănciugel Nicolae, contabil şef – 88.812 lei venit anual, 7.401 lei venit lunar;

 Marinescu Norocel Lucian, director Direcţia tehnică de calitate mediu – 107.424 lei venit anual, 8.952 lei venit lunar;

 Hâncu Dumitru Ioan, şef producţie Direcţia clorosodice-produse Oxo – 95.454 lei venit anual, 7.955 lei venit lunar;

 Pavel Mihai, şef Divizie materiale de construcţii – 91.641 lei venit anual, 7.637 lei venit lunar;

 Ţapu Marian, şef sector marketing DMC – 81.284 lei venit anual, 6.774 lei venit lunar;

 Neguţ Victoria, şef Divizie managementul calităţii mediului – 88.084 lei venit anual, 7.340 lei venit lunar;

 Pirnea Daniel, şef Divizie organizare şi servicii interne – 74.309 lei venit anual, 6.192 lei venit lunar;

 Enache Laurenţiu, şef Divizie vânzări şi marketing – 81.863 lei venit anual, 6.822 lei venit lunar;

 Spiru Ciobescu Felicia, şef Divizie financiară – 95.856 lei venit anual, 7.988 lei venit lunar;

 Răduţoiu Dumitru, şef Divizie mecanică – 52.500 lei venit anual, 4.375 lei venit lunar (la care se adaugă venituri conexe de 12.390 euro).

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32771 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-28 10:09

https://www.youtube.com/watch?v=wtng11JJaac La Piovra SC. OLTCHIM SA.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

ziaruldevalcea.ro

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

oltchim.ro

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori. zf.ro
OLTCHIM

#32772 "Planul pentru reorganizarea Oltchim, finalizat" BURSA 21.01.2015

2015-01-28 11:22


BURSA 21.01.2015
 
 Planul pentru reorganizarea Oltchim a fost deja finalizat şi se află pe circuitul de avizare, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai combinatului vâlcean. Domnia sa ne-a precizat că tabelul definitiv al creanţelor a fost publicat pe 7 ianuarie şi că pe 9 februarie va fi publicat şi planul de reorganizare.
     Administratorii Oltchim au publicat, ieri, un raport privind rezultatele financiare preliminare pe 2014, din care reiese că cifra de afaceri a combinatului a crescut la 141,19 milioane euro, faţă de cele 112,68 milioane euro raportate în 2013. De asemenea, vânzările la export s-au majorat, anul trecut, cu 44%, la 100 milioane de euro.
     Administratorii susţin că EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) Oltchim, calculat strict pentru producţie, s-a îmbunătăţit cu 36,8 milioane euro. Astfel, combinatul a înregistrat, anul trecut, o pierdere din exploatare de 9,3 milioane euro, faţă de pierderea de 46,1 milioane euro raportată în 2013.
     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România (acţionar minoritar semnificativ al Oltchim), ne-a declarat, ieri, că modul în care administratorii au prezentat rezultatele financiare preliminare este total neprofesionist: "Avem doar trei indicatori ai Oltchim. Nu este prezentată situaţia financiară reală, cu pierderea netă. Nu avem precizat nivelul datoriilor şi cum au evoluat acestea în perioada insolvenţei. Eu am informaţii că balanţa iese pe pierdere netă în 2014, iar situaţia companiei s-a degradat în ultimii doi ani. În acest context, este neserios să prezinţi totul cu optimism".
     În raportul dat ieri publicităţii, echipa de administratori arată: "Activitatea Oltchim a înregistrat rezultate pozitive, respectiv EBITDA lunar pozitiv începând cu octombrie 2014. Aceste rezultate pozitive s-au înregistrat, în principal, datorită eforturilor conjugate ale actualei echipe de conducere şi ale salariaţilor, concretizate prin recâştigarea încrederii clienţilor externi, prin faptul că societatea poate livra fără întreruperi şi de o calitate superioară produsele contractate şi, într-o pondere redusă, ca urmare a scăderii preţului la petrol".
     Gheorghe Piperea ne-a precizat că datoriile totale ale Oltchim sunt trecute în tabelul definitiv al creanţelor: "Regulile de raportare sunt diferite în procedura insolvenţei. Datoriile totale nu mai sunt trecute în bilanţ. Problema datoriilor este tratată în planul de reorganizare".
     Strategia de reorganizare care va fi propusă creditorilor spre aprobare presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico-financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al combinatului, precum şi vânzarea societăţii către un cumpărător eligibil, conform sursei citate.
     Administratorii au în vedere, prin programul de reorganizare, efectuarea de îmbunătăţiri tehnologice, în principal la instalaţia de electroliză cu membrană. "Aceste lucrări vor îmbunătăţi rezultatele economico-financiare, prin reducerea consumurilor specifice (în principal la energia electrică), îmbunătăţirea calităţii produselor fabricate (soda caustică lichidă) şi creşterea gradului de utilizare a capacităţilor de producţie", se arată în raportul publicat, ieri, pe Bursa de Valori Bucureşti.
     În ipoteza identificării şi atragerii unor surse viabile de finanţare, administratorii Oltchim vor să repornească instalaţiile de anhidridă ftalică şi dloctilftalat, care vor conduce la creşterea în continuare a gradului de utilizare a capacităţilor de producţie, a cifrei de afaceri şi a rentabilităţii.
     Administratorii combinatului susţin, în raportul citat, că 63% din valoarea totală a materiilor prime achiziţionate de combinat o reprezintă propilena. Pentru propilenă, polioli - polieteri şi oxo-alcoolici, preţurile de achiziţie şi vânzare sunt stabilite în raport de cotaţiile internaţionale. În momentul în care cotaţia petrolului a început să înregistreze scăderi, atunci s-au înregistrat scăderi atât la cotaţia propilenei, cât şi la preţurile produselor fabricate de Oltchim: polioli-polieteri şi oxo-alcooli.
     Documentul explică: "Propilena este achiziţionată de Oltchim deopotrivă de pe piaţa internă şi cea externă. Preţurile negociate prin contracte sunt în strânsă corelare cu cotaţiile internaţionale. În momentul în care cotaţia internaţională a petrolului a scăzut, s-a redus şi cotaţia internaţională la propilenă şi, implicit, preţul de achiziţie al propilenei achiziţionate de combinat. Dacă la polioli-polieteri reducerea cotaţiilor internaţionale s-a făcut după o perioadă de două luni din momentul reducerii cotaţiilor petrolului (şi implicit la propilenă), la oxo-alcooli reducerea preţurilor de vânzare a fost chiar mai mare decât cea a tarifelor pentru propilenă, astfel încât, la jumătatea lunii decembrie 2014, Oltchim a trebuit să oprească această instalaţie".
     Administratorii afirmă că instabilitatea preţului pe piaţa petrolului creează probleme în activitatea Oltchim, în sensul că nu există o predictibilitate a preţului produselor finite, iar clienţii societăţii preferă contracte pe termen scurt şi foarte scurt, în cantităţi minime, aşteptând stabilizarea preţului. 

 

VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in P

#32773 VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in P

2015-01-28 12:01

VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in PSD, Ghita dormea la usa partidului. Dle Ghita, aveti vreo legatura cu niste bani de la OMV?

http://revistapresei.hotnews.ro/

https://www.youtube.com/

Marian Vanghelie a avut un schimb acid de replici cu Sebastian Ghita, marti seara, intr-o emisiune la B1 TV, primarul sectorului 5 amenintandu-l pe deputatul ex-PSD cu dezvaluiri privind doua off-shore-uri prin care acesta din urma "a luat bani de la OMV".

Invitat in platou, Marian Vanghelie a afirmat ca cel care se afla de fapt la conducerea PSD-ului este Sebastian Ghita. Intervenind telefonic, Ghita i-a replicat edilului ca "a generat mafie".

Fragmente din dialogul Vanghelie-Ghita:

  • Ghita: Daca in tara asta credeti ca ne vom intoarce la situatia la care acest domn Vanghelie ajunge sa faca si sa desfaca guverne si partide, sa intoarca majoritati si sa vanda si sa cumpere oameni, va inselati (...) Eu nu vreau sa-i reprosez nimic dlui Vanghelie. Le reprosez sincer tuturor oamenilor care s-au lasat pacaliti de acest om ca au facut-o. Si doresc sincer sa nu se mai lase nimeni pacalit de dl Vanghelie
  • Vanghelie: Eu cand eram sef in acest partid, dl Ghita dormea pe la usile partidului
  • Ghita: Dle Vanghelie, sef e un tip de bucatar, haideti s-o mai lasam cu sefia, poate ati fost ales ceva in partid, sef nu poate sa fie chiar asa oricine
  • Vanghelie: In acelasi timp, dl Ghita umbla la alte partide si statea si pe la usile celorlati si a incercat si a facut afaceri cu marea majoritate care au condus Romania timp de 20 de ani
  • Ghita: Si propuneti sa fim toti in comunism sau... n-avem voie sa facem afaceri in tara asta?
  • Vanghelie: Dl Ghita nu ajungea nici macar sa se viseze consilier local daca nu era Victor Ponta care sa ajunga presedinte al partidului si sa falsifice Congresul cum l-au falsificat. Ai falsificat, dle Ghita, Congresul, ai falsificat voturile la Congres? Raspunde-mi
  • Ghita: Oamenii din tara care s-au opus mafiei generate de dvs, aranjamentelor dvs cu Catalin Voicu si tuturor hotiilor dvs n-au fost cu o parere falsificata, asa au crezut ei
  • Vanghelie: Tu vorbesti de mafie, nu ti-e rusine? Tu vorbesti de mafie, cand tot sistemul IT este distrus in Romania, ca vii si falsifici caietele de sarcini din timpul jocului? Tu vorbesti, ca ti-ai pus oamenii de la Asesoft in tot ce inseamna fonduri europene? Tu crezi ca nu vei raspunde, ca vei putea sa fii la infinit cu Victor Ponta?

 

  • Vanghelie: Devin revoltat cand spui cuvinte atat de mari si stim amandoi foarte bine ce se intampla in Guvern, stim amandoi foarte bine, ca ne intalneam pe acolo pe la Victor, cum ai stabilit si cum ai pus toate...
  • Ghita: Nu, dle Vanghelie, noi doi nu stim si nu vom sti niciodata nimic, am fost si vom fi tot timpul in pozitii diferite
  • Vanghelie: Nu, tu n-o sa fii niciodata in pozitie cu mine, indiferent de ce bani faci tu si indiferent de ce furi tu astazi, intelegi? La tine timpul este limitat, sa stii
  • Ghita: Limitat sau nelimitat, dle Vanghelie, atat cat timp am, nu voi fi niciodata in aceeasi tabara si in aceeasi pozitie cu dvs
  • Vanghelie: Dar nici nu te cauta nimeni, ai simtit vreodata ca te caut eu? M-ai sunat cu patru zile inainte de alegeri sa ma rogi sa va ajut. M-ai sunat cu patru zile inainte? Sa vad daca recunosti

 

  • Vanghelie: Ai dormit la usa la dl Geoana, ai facut bataturi de cat ai dormit la usa la dl Geoana
  • Ghita: Nu am dormit niciodata la usa la dl Geoana
  • Vanghelie: Daca dl Geoana nu era asa intelectual cum este si s-ar fi ocupat de Congres ca lumea, nu ati fi putut nici tu nici Ponta sa castigati in viata voastra
  • Ghita: Il stimez si il respect pe dl Geoana, si am o relatie buna cu dansul, nu inteleg ce cauta intr-o relatie cu dvs si nu cred ca tara asta va ajunge din nou pe mana dvs
  • Vanghelie: Eu nu il respect pe Victor si eu stiu ce cauta in relatie cu dvs, ca va potriviti de minune
VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in P

#32774 Re: VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef

2015-01-28 12:03

#32773: VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in P - VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in P 

 

VIDEO Schimb de replici intre Vanghelie si Ghita la B1 TV: Ai generat mafie! / Eu cand eram sef in PSD, Ghita dormea la usa partidului. Dle Ghita, aveti vreo legatura cu niste bani de la OMV?

  • Ghita: Activitatea comisiei SRI din Parlament consta in verificarea legalitatii activitatii serviciului...
  • Vanghelie: Dom'le, asta trage pe nas, pe cuvantul meu
  • Ghita: Noi nu intervenim in activitatea SRI, noi doar verificam ca legea sa fie respectata de aceasta institutie. Atunci cand noi, cei din Parlament, intelegem nevoile acestei institutii, atunci trebuie sa o spunem. Noi functionam si ca o interfata intre partide si aceasta institutie speciala, sensibila
  • Vanghelie: Eu nu inteleg, dvs intelegeti ce vorbeste? Vorbeste din alt film. Dle, dumneata esti presedintele comisiei si nu stiu eu cumva?
  • Ghita: Nu, sunt un membru al acestei comisiei
  • Vanghelie: Si te-ai simtit dumneata asa, ca simplu membru agitator, sa fii cel care aperi drepturile omului? N-ai vorbit la obiect si n-am inteles ce-ai spus
  • Ghita: Eu va vorbesc cu dvs, de vreme ce n-am facut facultatea impreuna, ar fi bine sa incercam sa ne respectam
  • Vanghelie: Ce facultate ati facut, dle Ghita?
  • Ghita: Am facut Universitatea petrol si gaze, Facultatea de litere si stiinte, sectia management
  • Vanghelie: Stiti cate diplome din astea ca ale dvs puteam sa am?
  • Ghita: Nu stiu, eu am facut facultate la universitate de stat si nu impartasim aceleasi valori, eu nu imi cumpar diplomele cum spuneti dvs
  • Vanghelie: Dle, stiti ce a spus Maxim Gorki despre cei cu studii ca dvs? Si de ce s-a retras de la facultate?
  • Ghita: Nu stiu, dati-mi voie sa va spun ca nu stiu sa citez din Maxim Gorki
  • Vanghelie: S-a retras de la facultate pentru ca a vrut sa intre in facultatea reala si a vrut sa-si dea examenul in viata de zi cu zi, ca sa stiti
  • Ghita: Am inteles, un fel de scoala lui Dinamo. Credeam ca o sa-mi povestiti despre Bill Gates, ca as fi inteles
  • Vanghelie: Bill Gates... Dvs mai aveti multe...

 

  • Vanghelie: Asa, ca m-ati incitat un pic, va intreb daca aveti vreo legatura cu niste bani de la OMV?
  • Ghita: Nu stiu. Toti din cand in cand mai oprim pe strada si alimentam de la Petrom-OMV
  • Vanghelie: Dar nu aveti nicio legatura dvs cu niste bani de la OMV?
  • Ghita: Este mult prea vaga intrebarea dvs
  • Vanghelie: Aveti bani luati din prea multe zone si nu mai tineti minte. Vreti sa va aduc aminte eu ceva? Exista cumva doua off-shore-uri in afara care au niste contracte cu OMV si aveti vreo legatura?
  • Ghita: Dle Vanghelie, nu stiu, dar daca aveti informatii, va recomand sa mergeti la institutiile statului, sa nu deveniti tainuitor
  • Vanghelie: Am inteles, dar sa stiti ca eu de obicei discut cu presa si, daca institutiile statului ma cheama, ma duc, eu nu sunt reclamangiu la institutiile statului
  • Ghita: Va recomand din nou, daca nu cumva v-ati intalnit cu Mos Craciun in parc iar in seara asta si stiti din nou lucruri, sa mergeti la orice institutie abilitata a statului
  • Vanghelie: Nu, eu va intreb daca cumva cele doua off-shore-uri care au luat bani, si stiti la ce ma refer, daca au vreo legatura cu dvs?
  • Ghita: Nu stiu la ce va referiti, dle Vanghelie, va rog mergeti la procuratura
  • Vanghelie: Va rog eu frumos, eu ma uit atent la dvs, chiar daca ma uit in poza, ca-mi sunteti simpatic, si sunt atent si la vocea dvs
  • Ghita: Dvs nu-mi sunteti simpatic mie deloc si nu mi-ati fost niciodata, si cred ca multor oameni din Romania nu le sunteti simpatic
  • Vanghelie: Oamenilor slabi ca dvs le e frica de oamenii puternici ca mine
  • Ghita: Eu sunt un om normal, nu sunt nici slab, nici puternic
  • Vanghelie: Daca ati fi normal ar fi bine. Dar hai sa revenim la cele doua off-shore-uri, ca aici vad ca glasul se lasa un pic mai jos
  • Ghita: Eu nu am cunostinta despre asa ceva si va recomand calduros, pentru a nu mai continua sa tot proliferati informatii despre colegi sau despre mine, oricand vi se pare ceva ciudat in societate, sa faceti ca orice om din Romania, sa mergeti la institutii, va rog frumos
  • Vanghelie: Da, da, da, dar vreau sa va intreb: cele doua off-shore-uri au trimis si bani in Romania, daca am inteles eu bine?
  • Ghita: Dle Vanghelie, nu am cunostinta despre asa ceva
  • Vanghelie: Daca ati luat si returnare de TVA stiti cumva?
  • Ghita: Nu stiu, dle Vanghelie, va rog oricand aveti o chestiune care va preocupa sa mergeti la procuratura

 

  • Vanghelie: Dar eu, ca politician, am dreptul sa fiu suparat ca senzatia mea este ca dvs l-ati inlocuit pe Bittner in Romania si ca dvs preluati toate afacerile si ca dvs va ocupati pe toata zona de IT, fonduri europene s.a.m.d.? Lucrurile astea le-am spus si in interiorul partidului, nu le-am spus public la vremea aia ca eram in partid si nu puteam pentru ca prietenul nostru legat ombilical, prietenul dvs este Victor Ponta
  • Ghita: De multe ori v-am spus, in multe din discutiile din PSD, v-am spus ca impresia mea este ca multe dintre informatiile dvs au fost hranite in toti acesti ani la Cotroceni, in discutiile cu dl Basescu, si le-am spus asta celor din PSD de multe ori si nu m-au crezut. Iata ca, dupa atatia ani, se arata ca ati vandut acest partid PSD oricui a dorit sa-l calareasca, sa-l scoata de la putere si sa-l desparta, sa-l incurce
  • Vanghelie: Mai dl Ghita, stiti pe la ce usi dormeati dvs cand eu ma luam de Traian Basescu? Stiti pe la ce usi dormeati? 
  • Ghita: Nu stiu, nu stiu
  • Vanghelie: Nu stiti? Ar trebui sa va aduc aminte
  • Ghita: N-am sunat ca sa intretin acest dialog cu dvs, nu asta mi-a fost dorinta si cred ca e momentul sa incheiem acest dialog
  • Vanghelie: Stiti cine a fost sa-l caute pe Traian Basescu acasa, in perioada PSD-PDL, sa-l puna ministru al Justitiei? Prietenul dvs Victor Ponta. L-a cautat acasa atunci, sa-l puna ministru al Justitiei
  • Ghita: Si asta v-a spus-o dl Basescu si dvs l-ati crezut, fiind membru in PSD? V-a spus dl Basescu ceva despre Victor Ponta si dvs ati crezut si ati inceput sa-l acuzati pe dl Ponta?
  • Vanghelie: Nu, mi-a zis-o Ilie Sarbu, ca el negocia cu Traian Basescu atunci
  • Ghita: Dle Vanghelie, cred ca e momentul sa intrerupem acest dialog. Va doresc sa n-ajungem iar ca tara sa fie condusa de combinatori ca...
  • Vanghelie: Du-te in Dubai cu Ponta, sa ramaneti acolo