Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#32676 Vreti raspunsuri? Veniti pe 28.01.2015 la Tribunalul Valcea! Piperea are raspunsuri.

2015-01-25 19:25

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 09.01.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal

 

28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:    

 

 

 


Musafir

#32677 Gâgă din Guvern, în vizită la Oltchim

2015-01-25 19:36

Gâgă din Guvern, în vizită la Oltchim 

 

Liviu Pop: Disponibilizații de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plățile compensatorii până în 5 februarie

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat miercuri la Râmnicu Vâlcea că disponibilizații de la Oltchim vor primi un răspuns privind plata salariilor compensatorii până în 5 februarie.

“Problema disponibilizaților de la Oltchim este cunoscută de Guvernul României. Există un protocol însă realizat de administratorul judiciar al combinatului, ce va fi publicat până în 5 februarie, în care este prevăzut planul de reorganizare a combinatului, dar și plata datoriilor pe care le are societatea. Asta include și datoriile către cei 1.000 de disponibilizați din anul 2013. Oamenii vor fi deci informați cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăți”, a precizat Liviu Pop.

El a anunțat și faptul că există o scrisoare de intenție din partea unui consorțiu chinez interesat de preluarea combinatului vâlcean.

“Înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea, m-am întâlnit cu domnul ministru Tudose (Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului — n.r.), care m-a informat că există o scrisoare de intenție din partea unui consorțiu chinez interesat de preluarea combinatului. Mai multe detalii va oferi domnul ministru”, a spus Liviu Pop.

Aproximativ 100 de disponibilizați de la Oltchim au protestat, miercuri seară, în fața Prefecturii din Râmnicu Vâlcea cerând salariile promise în urmă cu doi ani când au fost concediați de la combinatul chimic.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut soluții și răspunsuri concrete cu privire la plățile compensatorii.

În sediul Prefecturii, o delegație a protestatarilor împreună cu liderii de sindicat ai Oltchim, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, și prefectul județului, Dumitru Cornoiu, au avut o rundă de discuții pe tema drepturilor bănești ce se cuvin disponibilizaților de la Oltchim.

1.000 de salariați ai Oltchim au fost disponibilizați, în vara anului 2013, într-un proiect de restructurare a combinatului.

Oltchim, cel mai mare agent economic din județul Vâlcea, se află de doi ani în procedură de insolvență și a trecut prin mai multe etape eșuate de privatizare.

AGERPRES

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-25 19:43


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-25 19:46



Musafir

#32680 Un nou consortiu chinez, interesat de Oltchim

2015-01-25 20:07

http://www.impactreal.ro/

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop a anunţat la Vâlcea şi că există o scrisoare de intenţie din partea unui consorţiu chinez interesat de preluarea combinatului vâlcean, altul decât cel despre care s-a vorbit până acum. „Ceea ce vă pot eu spune este că, din punct de vedere al României, se fac toate demersurile. Chiar înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea am avut o discuţie aplicată cu domnul ministru Tudose (Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului — n.r.), cu care, de altfel, discut, pot să spun zilnic, pe acest subiect. M-a informat că există o scrisoare de intenţie clară, transmisă zilele acestea, din partea unui consorţiu din China, care este direct interesat de Oltchim. Asta este vestea bună pentru noi, pentru că am încercat atâtea oferte de privatizare şi n-am reuşit, din păcate, să avem un ofertant. Este o primă intenţie, şi cred că este un lucru îmbucurător.  Mai multe
detalii vă va oferi domnul ministru”, a spus Liviu Pop.

Statul merge mai departe cu privatizarea Oltchim

Planul de reorganizare a companiei Oltchim, aflată în insolvenţă, prevede şi vânzarea ei către un cumpărător eligibil. RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari vor prezenta, în luna februarie, planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie aprobat în martie. „Strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico-financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al Oltchim, precum şi vânzarea către un cumpărător eligibil”, arată compania, într-un comunicat transmis presei. Pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare, compania vizează investiţii tehnologice care să ducă la reducerea consumului de energie. Totodată, dacă vor fi atrase alte surse de finanţare, Oltchim va reporni noi instalaţii.

Întrevedere cu ministrul Economiei, săptămâna aceasta


Următoarea mişcare din partea Guvernului, legată de Oltchim, va fi organizarea unei întâlniri, săptămâna aceasta, între reprezentanţii disponibilizaţilor şi salariaţilor cu ministrul Economiei, Mihai Tudose. Nu se ştie, deocamdată, dacă întrevederea va fi la Vâlcea sau la Bucureşti. „Dacă lucrurile s-au terminat pe zona respectivă, eu cred că putem afla într-o discuţie pe care o s-o facem, repet, fie la Ministerul Economiei, fie aici, la Vâlcea, depinde de programul domnului ministru Tudose şi de soluţia pe care ne-o va înainta administratorul judiciar. Vom invita şi un reprezentant de la ANAF, pentru că este principalul actor în această ecuaţie, pentru a avea o radiografie clară a tot ce înseamnă planul de bătaie pe situaţia Oltchimului, a salariaţilor şi a disponibilizaţilor”, a mai spus ministrul Pop.

Un nou apel la pace socială, pentru a nu alunga investitorii

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe două planuri: unul legat de disponibilizaţi, care nu şi-au primit plăţile compensatorii şi, în aceeaşi măsură, pe salvarea Oltchimului şi tot ce mai putem salva din situaţia cu creanţele de peste 800 de milioane de euro. Este o situaţie grea, iar intenţia Guvernului României, atât cât permite legislaţia europeană, este aceea de a salva Oltchimul şi de a avea o zonă viabilă, din acest punct de vedere. Lucrurile nu se opresc aici: eu îmi doresc ca, în anul 2015, cât mai repede, să avem o clarificare a acestei probleme. Dacă în martie 2012 nu s-ar fi luat acea decizie, de condamnare la moarte a Oltchim, acum n-am fi fost aici. Tot ce vom face de aici înainte este de a comunica, alături de reprezentanţii salariaţilor, de administratorul judiciar, de dumneavoastră. Fac un apel, prin intermediul dumneavoastră, la toţi care, pe bună dreptate, sunt nemulţumiţi – ba că nu şi-au
luat plăţile compensatorii, ba că au întârzieri de două-trei luni la plata salariilor (mă refer la cei care sunt angajaţi) – este foarte important să avem un dialog şi, dacă o pot numi aşa, pace socială, pentru a nu alunga investitorii. Investitorii vin foarte greu în România, iar, în condiţiile în care există şi conflict, nu facem decât să-i alungăm. Toate datoriile sunt cunoscute, radiografia combinatului este clară, o ştie şi Comisia Europeană.”, a mai spus Pop, în cadrul conferinţei de presă, de la Prefectură. „Le-am spus astăzi şi celor disponibilizaţi că, dacă Guvernul României ar putea da 7 milioane de euro, cât reprezintă creanţele, i-ar da mâine, dacă legislaţia ar permite. În contrapartidă, am plătit sentinţe judecătoreşti 50% anul trecut, am dat aproape 4 miliarde de lei pentru plata sentinţelor judecătoreşti. Având bază legală, am putut să plătim. Deci au fost bani la bugetul de
stat, nu este rea-intenţie din partea Guvernului, dar nu putem să dăm nici un ban, pentru că poate fi considerat ajutor de stat”, a mai explicat ministrul Liviu Pop.

ASTA ATI FACUT M ATI DENIGRAT SI ATI PERDUT

#32681 OARE VOI CHIAR NU GINDITI CIT DE HANDICAPATI SUNTETI MAI CERNEVISTILOR?

2015-01-25 20:08

#32679: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nu te pune nimeni sa intri si sa te bagi in seama marcelo,ziiiit 

 o sa va para rau pt. tot ce ati facut si apropo,eu sunt un betiv dar voi sunteti niste mizerii ,care ati mintit colegii si ati luat mita,voi astia 4;cernev,ghioca,cap de gloaba si burdoaza,ho ma talibanilor cernevisti ca nu au intrat zilele in sac. 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-25 20:09



Musafir

#32683 Hidroelectrica va scoate în februarie la vânzare mai multe microhidrocentrale din Vâlcea

2015-01-25 20:10

http://ziaruldevalcea.ro/

Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi păstrate în portofoliul companiei de stat. Foto: Roxana Petrescu

Producătorul de energie Hidroeletrica, aflat în insolvenţă, va organiza în luna februarie o licitaţie pentru vânzarea a 33 microhidrocentrale din cele 128 de unităţi pe care le mai are, la un preţ de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro), potrivit administratorului judiciar al companiei.

Producătorul de energie Hidroeletrica, aflat în insolvenţă, va organiza în luna februarie o licitaţie pentru vânzarea a 33 microhidrocentrale din cele 128 de unităţi pe care le mai are, la un preţ de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro), potrivit administratorului judiciar al companiei.

“În luna februarie vom scoate la vânzare un nou lot de 33 de microhidrocentrale. Vrem să păstrăm 23 de microhidrocentrale şi să le retehnologizăm”, a declarat agenţiei MEDIAFAX avocatul Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care au la o putere instalată de până la 10 MW şi sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Cele 33 de unităţi care vor fi scoase la vânzare în luna februarie au o putere instalată cumulată de 26 MW şi sunt amplasate în judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Maramureş, Braşov, Arad, Sibiu, Argeş, Buzău, Vâlcea şi Timiş.

Din județul Vâlcea vor fi scoase la vânzare: grupul de microhidrocentrale din bazinul râului Boia, județul Vâlcea: CHEMP Boia 2, CHEMP Boia 3, preț pornire: 3.897.200lei și microhidrocentrala din bazinul râului Olănești, județul Vâlcea: CHEMP Vlădești, preț pornire: 6.288.318 lei.

„Trebuie să aşteptăm în general două luni între momentul anunţului de vânzare şi organizare licitaţiei pentru ca investitorii interesaţi trebuie să aibă timp să îşi facă due-dilligence, care presupune şi deplasarea la amplasamentul microhidrocentralelor. Aşteptăm să se îndrepte vremea“, a precizat Borza.

Cea mai recentă vânzare de microhidrocentrale s-a derulat în septembrie 2014, când Hidroelectrica a vândut câteva unităţi, a spus Borza.

Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi păstrate în portofoliul companiei de stat.

• Dosarele de prezentare întocmite de Hidroelectrica SA pentru vânzarea fiecărui pachet de active, pot fi procurate de luni până vineri, începând cu data de 02 februarie până pe 20 martie 2015, între orele 9.00 şi 15.00, de la sediul Hidroelectrica SA.

Informații suplimentare pot fi obținute de la: Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea (Pachetul 20) Str. Decebal, Râmnicu Vâlcea, județul  Vâlcea, tel.: +40 250805109; Fax: +40 250 735232 e-mail: shvalcea hidroelectrica.ro

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este în însolvenţă din luna februarie a anului 2014, pentru a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

 


Musafir

#32684 Re: OARE VOI CHIAR NU GINDITI CIT DE HANDICAPATI SUNTETI MAI CERNEVISTILOR?

2015-01-25 20:13

#32681: ASTA ATI FACUT M ATI DENIGRAT SI ATI PERDUT - OARE VOI CHIAR NU GINDITI CIT DE HANDICAPATI SUNTETI MAI CERNEVISTILOR? 

 APROPO;CITA UEE SA VA MAI DAU?   V AM DAT O SI LA CIRCIUMA LA MULTII,DE FATA CU TOATA LUMEA DE PE PLATFORMA,INTERESATIVA.


Musafir

#32685 Mincinosul numărul unu din Guvernul Ponta a venit cu… promisiuni la Vâlcea

2015-01-25 20:31

Mincinosul numărul unu din Guvernul Ponta a venit cu… promisiuni la Vâlcea

Sosit cu o oră şi jumătate întârziere faţă de cea anunţată, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, s-a întâlnit ieri după-amiază cu reprezentanţii disponibilizaţilor de la Oltchim, cu prefectul Dumitru Cornoiu, dar şi cu reprezentanţii sindicatelor din combinat. De asemenea, la întâlnire s-au aflat şi deputatul PSD Constantin Rădulescu şi senatorul PSD Laurenţiu Coca. În tot acest timp, aproximativ 100 de disponibilizaţi de la Oltchim au aşteptat afară un rezultat al discuţiilor. Discuţiile au durat mai bine de o oră, iar la final ministrul Pop s-a întâlnit cu mass-media locală pentru a prezenta concluziile întâlnirii. „În data de 16 ianuarie 2015, administratorul societăţii Oltchim a semnat un protocol cu reprezentanţii salariaţilor, alături de sindicate. Ne-am angajat că în perioada 19 ianuarie – 15 februarie 2015 vom avea soluţii pentru a găsi şi identifica soluţii, atât la nivel local, cât şi guvernamental şi parlamentar. Fapt pentru care, astăzi (n.r.: ieri), am venit la invitaţia şi cu sprijinul domnului prefect şi a parlamentarilor PSD din Vâlcea. Am avut o discuţie aplicată pe tot ceea ce a însemnat situaţia de la Oltchim şi în special situaţia celor disponibilizaţi care nu şi-au primit plăţile compensatorii, o situaţie care trenează de aproximativ 18 – 19 luni”, a spus ministrul Liviu Pop. Liviu Pop a mai venit o dată în 2012 la Vâlcea, tot în calitate de ministrul delegat pentru Dialog Social şi i-a păcălit pe angajaţii de la Oltchim că totul o să fie bine şi frumos. Atunci a fost întâmpinat cu huiduieli de muncitorii de la Oltchim. Iată că după doi ani vine să le spună că pe 6 februarie totul va fi, din nou, bine şi frumos. Să o vedem şi pe asta!

Chinezii din nou interesaţi de Oltchim

Acesta a afirmat că există o scrisoare de intenţie de la un consorţiu chinez direct interesat de Oltchim: „Ceea ce vă pot eu spune este că din punct de vedere al României se fac toate demersurile. Am avut chiar înainte de a veni la Vâlcea o discuţie aplicată cu domnul ministru Tudose - cu care, de altfel, discut, pot să spun, zilnic pe acest subiect. Există la nivelul ministerului o scrisoare de intenţie clară, transmisă zilele acestea, din partea unui consorţiu din China care este direct interesat de Oltchim. Asta este vestea bună pentru noi, pentru că ştim, am încercat atâtea oferte de privatizare şi n-am reuşit, din păcate, să avem un ofertant. Este o primă intenţie şi cred că este un lucru îmbucurător”, a precizat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Pe 6 februarie se dă soluţia

Legat de paşii care se vor face în continuare în rezolvarea situaţiei disponibilizaţilor, dar şi a salariaţilor de la Oltchim care au salarii restante, ministrul Liviu Pop a precizat că în urma discuţiilor s-a stabilit ca săptămâna viitoare să aibă loc o întâlnire a reprezentanţilor disponibilizaţilor şi salariaţilor cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, dacă se poate la Vâlcea, dacă nu, delegaţia să meargă la Bucureşti. „Administratorul judiciar s-a angajat prin protocolul semnat în data de 16 ianuarie 2015 ca până cel târziu în 5 februarie să comunice clar planul de reorganizare, eşalonarea şi cum se face plata şi a datoriilor şi a plăţilor restante pentru cei care au fost disponibilizaţi. Deci ca termen maxim de rezolvare a acestei probleme, în baza protocolului semnat de administratorul judiciar, e data de 5 februarie. Fapt pentru care, săptămâna viitoare, dacă lucrurile s-au terminat pe zona respectivă, eu cred că putem afla într-o discuţie pe care o s-o facem, repet, fie la Ministerul Economiei, fie aici, la Vâlcea, depinde de programul domnului ministru Tudose şi de soluţia pe care ne-o va înainta administratorul judiciar. Vom invita şi un reprezentant de la ANAF, pentru că este principalul actor în această ecuaţie, pentru a avea o radiografie clară a tot ce înseamnă planul de bătaie pe situaţia Oltchimului, a salariaţilor şi a disponibilizaţilor”, a precizat ministrul.

Apel la pace socială

În continuare, ministrul Liviu Pop a spus că autorităţile trebuie să se concentreze pe două planuri legate de Oltchim: „Aşa stau lucrurile la momentul actual. Cred că trebuie să ne concentrăm pe două planuri. Unul al celor disponibilizaţi, care nu şi-au primit plăţile compensatorii şi, în aceeaşi măsură, pe salvarea Oltchimului şi tot ce mai putem salva din situaţia cu creanţe de peste 800 de milioane de euro. Este o situaţie grea, iar intenţia Guvernului României, atât cât poate în baza legislaţiei europene, este aceea de a salva Oltchimul şi de a avea o zonă viabilă din acest punct de vedere. Lucrurile nu se opresc aici, eu îmi doresc ca în anul 2015, cât mai repede, să avem o clarificare a acestei probleme. Tot ce vom face de aici în acolo este de a comunica, alături de reprezentanţii salariaţilor, de administratorul judiciar, de dumneavoastră. Fac un apel prin intermediul dumneavoastră la toţi care pe bună dreptate sunt nemulţumiţi – ba că nu şi-au luat plăţile compensatorii, ba că au întârzieri de două-trei luni la plata salariilor (mă refer la cei care sunt angajaţi) – e foarte important să avem un dialog şi dacă o pot numi aşa, pace socială, pentru a nu alunga investitorii. Am văzut că investitorii vin foarte greu în România, chiar dacă am făcut foarte multe lucruri bune, dar, în condiţiile în care există şi conflict şi încercăm să facem forme extreme de protest, nu facem decât să-i alungăm, pentru că dânşii cunosc tot, toate datoriile sunt cunoscute, radiografia combinatului este clară, ştie şi Comisia Europeană. Le-am spus astăzi şi celor disponibilizaţi că dacă Guvernul României ar putea da 7 milioane de euro, cât reprezintă creanţele, i-ar da mâine, dacă legislaţia ar permite, dar nu este cadru legal ca să o facă. Şi spun, în contrapartidă, am plătit sentinţele judecătoreşti 50 la sută anul trecut, am dat aproape 4 miliarde de lei pentru plata sentinţelor judecătoreşti. Având bază legală am putut să plătim. Deci au fost bani la bugetul de stat, nu este rea-intenţie din partea Guvernului, dar nu putem să dăm nici un ban pentru că poate fi considerat ajutor de stat.


Musafir

#32686 Promisiuni "calde" pentru chimisti

2015-01-25 20:33

Promisiuni "calde" pentru chimisti

• ministrul Liviu Pop le-a promis fostilor angajati ai Oltchim ca vor afla in februarie când si cum vor primi salariile compensatorii • demnitarul Cabinetului Ponta a declarat ca exista o scrisoare de intentie clara pentru preluarea combinatului chimic
Aproximativ 200 de disponibilizati de la SC Oltchim l-au asteptat miercuri seara pe ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care si-a anuntat prezenta pentru o intrevedere cu reprezentantii chimistilor si cu prefectul judetului, Dumitru Cornoiu. Dupa mai bine de trei ore de asteptare, oamenii si-au pierdut rabdarea si au inceput sa scandeze si sa huiduie. Dupa intrarea in procedura de insolventa, au fost disponibilizate peste 932 de persoane, 605 de la Oltchim Râmnicu Vâlcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti, fostii chimisti asteptând salariile compensatorii de 18 luni.

"Pâna pe 5 februarie aveti raspunsul despre compensatorii"

Reprezentantul Guvernului si-a scuzat intârzierea si le-a promis fostilor chimisti ca se va incerca rezolvarea problemelor. Liviu Pop a declarat ca, pâna la inceputul lunii viitoare, disponibilizatii vor afla când va incepe cu exactitate plata salariilor compensatorii, conform Contractului Colectiv de Munca. "Va rog sa ma scuzati pentru intârziere, am fost la Pitesti pentru o intâlnire importanta. Azi am venit la Râmnicu Vâlcea ca urmare a respectarii protocolului semnat in data de 16 ianuarie intre administratorul de la CS Oltchim si reprezentantii disponibilizatilor si ai sindicatului. Ne-am angajat ca, in perioada 19 ianuarie - 15 februarie, vom avea discutii pentru a gasi si identifica solutii, atât la nivel local cât si la nivel guvernamental. Ceea ce va pot spune este ca, din punct de vedere al Guvernului României, se fac toate demersurile. Am avut, chiar inainte de a veni la Vâlcea, o discutie aplicata cu domnul ministru Tudose, cu care, de altfel, discut, pot sa spun, zilnic pe acest subiect. Administratorul judiciar s-a angajat, prin protocolul semnat in data de 16 ianuarie 2015 ca, pâna cel târziu in 5 februarie, va comunica in mod clar planul de reorganizare, esalonarea si cum se fac platile datoriilor, dar si cele restante pentru cei care au fost disponibilizati. Deci, ca termen maxim de rezolvare a acestei probleme, in baza protocolului semnat de administratorul judiciar, e data de 5 februarie. Fapt pentru care, saptamâna viitoare, daca lucrurile s-au terminat pe zona respectiva, eu cred ca putem afla intr-o discutie pe care o s-o facem, repet, fie la Ministerul Economiei, fie aici, la Vâlcea, depinde de programul domnului ministru Tudose si de solutia pe care ne-o va inainta administratorul judiciar. Vom invita si un reprezentant de la ANAF, pentru ca este principalul actor in aceasta ecuatie, pentru a avea o radiografie clara a tot ce inseamna planul de bataie pe situatia Oltchimului, a salariatilor si a disponibilizatilor.".

Din nou, sunt adusi in discutie chinezii

De asemenea, ministrul Dialogului Social a spus ca un consortiu din China si-a manifestat intentia clara de a intra in cursa pentru achizitionarea combinatului chimic. "Stiu ca o sa spuneti ca au mai fost tot felul de stiri despre companiile chineze care vor sa preia Oltchimul. Exista la nivelul ministerului o scrisoare de intentie clara, transmisa zilele acestea, din partea unui consortiu din China care este direct interesat de Oltchim. Asta este vestea buna pentru noi, pentru ca stim, am incercat atâtea oferte de privatizare si n-am reusit, din pacate, sa avem un ofertant. Este o prima intentie si cred ca este un lucru imbucurator.".

Reconversie profesionala, locuri de munca, pace sociala, lapte si miere...

Liviu Pop a dezvoltat mai multe subiecte in cadrul conferintei de presa. Nu le-a ratat pe cele legate de reconversia profesionala a muncitorilor disponibilizati, pacea sociala sau locurile de munca necesare in zona: "E clar ca oamenii trebuie sa-si primeasca salariile compensatorii, dar noi trebuie sa ne gândim la viitor, la reconversia profesionala a lor, la crearea de locuri de munca. Este o situatie grea, iar intentia Guvernului României, atât cât poate in baza legislatiei europene, este aceea de a salva Oltchimul si de a avea o zona viabila din acest punct de vedere. Lucrurile nu se opresc aici, eu imi doresc ca in anul 2015, cât mai repede, sa avem o clarificare a acestei probleme. Tot ce vom face de aici incolo este de a comunica, alaturi de reprezentantii salariatilor, de administratorul judiciar, de dumneavoastra. Fac un apel prin intermediul dumneavoastra la toti care, pe buna dreptate, sunt nemultumiti – ba ca nu si-au luat platile compensatorii, ba ca au intârzieri de doua-trei luni la plata salariilor (ma refer la cei care sunt angajati) – e foarte important sa avem un dialog si daca o pot numi asa, pace sociala, pentru a nu alunga investitorii. Am vazut ca investitorii vin foarte greu in România, chiar daca am facut foarte multe lucruri bune, dar, in conditiile in care exista si conflict si incercam sa facem forme extreme de protest, nu facem decât sa-i alungam, pentru ca dânsii cunosc tot, toate datoriile sunt cunoscute, radiografia combinatului este clara, stie si Comisia Europeana.".
In ceea ce-i priveste pe oameni, ramâne ca in gara. Nu se stie când vor primi salariile compensatorii, nici daca le vor primi in transe si care o sa fie valoarea acestora. Cât despre locurile de munca asteptate, pare un banc prost care se tot spune de la inceputul intrarii in insolventa a combinatului chimic.


Musafir

#32687 VIDEO Disponibilizaţii de la Oltchim, protest în timpul vizitei ministrului pentru Dialog Social. Li

2015-01-25 20:35

VIDEO Disponibilizaţii de la Oltchim, protest în timpul vizitei ministrului pentru Dialog Social. Liviu Pop îi anunţă pe vâlceni că se întorc investitorii chinezi

100 de persoane au scandat lozinci antiguvernamentale în timpul vizitei ministrului pentru Dialog Social, Liviu Pop, în Râmnicu Vâlcea. În ciuda protestului, ministrul Pop ţinut să le dea vâlcenilor o veste bună: un consorţiu din China a depus o scrisoare de intenţie pentru Oltchim. Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, s-a întâlnit miercuri după-amiază, la sediul Prefecturii Vâlcea, cu liderii sindicali din Oltchim şi disponibilizaţii din combinat, care sunt nemulţumiţi că nici până în prezent nu şi-au primit salariile compensatorii, deşi au trecut 18 luni de când au fost concediaţi. Ministrul pentru Dialog Social le-a comunicat celor prezenţi la întâlnire că administratorii judiciari vor prezenta planul de reoganizare şi modul cum vor fi achitate datoriile şi salariile compensatorii în februarie. „Săptămâna viitoare îmi doresc să avem o discuţie cu domnul ministru Tudose (n.r.-Mihai Tudose, ministrul Economiei), pentru că administratorul judiciar s-a angajat prin protocol ca până cel târziu în data de 5 februarie să comunice clar planul de reorganizare, eşalonarea şi cum se face plata datoriilor şi a plăţilor restante pentru cei care au fost disponibilizaţi”, a spus Liviu Pop. Ministrul pentru Dialog Social a afirmat în timpul vizitei la Râmnicu Vâlcea că investitorii din China sunt în continuare interesaţi de combiantul Oltchim. “Înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea, am avut o discuţie cu domnul ministru Tudose, cu care discut zilnic acest subiect. La nivelul Ministerului există o scrisoare de intenţie clară, transmisă zilele acestea, din partea unui consorţiu din China, care este direct interesat de Oltchim. Asta este vestea bună pentru noi, pentru că am încercat privatizarea şi nu am reuşit din păcate să avem un ofertant”, a declarat ministrul Liviu Pop. Aproximativ 100 de disponibilizaţi de la Oltchim l-au asteptat pe ministrul pentru Dialog Social în faţa Prefecturii Vâlcea. Pentru a-i evita, ministrul pentru Dialog Social a ajuns în Prefectură prin sediul Consiliului Judeţean. Disponibilizaţii au scandat lozinci antiguvernamentale, supăraţi că de aproape doi ani aşteaptă plata salariilor compensatorii. În urma protestului, ministrul Liviu Pop a făcut apel la disponibilizaţi să renunţe la astfel de manifestări întrucât îi pot speria pe investitori.

Citeste mai mult: adev.ro/nijoax

https://www.youtube.com/

AICI SE AFLA SI DACA OLTCHIM INTRA IN PROIECT DE DEZVOLTARE ECONOMICA PENTRU VIITOR

#32688 Strategia de Dezvoltare a Râmnicului intră în dezbatere

2015-01-25 20:41

Miercuri, 28 ianuarie 2015, la ora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului va avea loc dezbaterea publică a Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Râmnicu Vâlcea 2014 – 2020. În conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională, proiectul Strategiei a fost postat pe site-ul primăriei, la adresa www.primariavl.ro, încă din luna decembrie, perioada pentru colectarea propunerilor, sugestiilor şi opiniilor cu valoare de recomandare fiind stabilită între 15.12.2014 – 15.01.2015. Strategia de Dezvoltare este un document premergător obligatoriu pentru accesarea de finanţări europene pentru marile proiecte edilitare, iar la dezbaterea de miercuri sunt aşteptaţi să participe toţi cei interesaţi de viitorul oraşului, precum şi consilierii locali municipali, cei cărora le va reveni sarcina ca, într-o şedinţă viitoare a Legislativului, să valideze acest document programatic.

http://www.voceavalcii.ro/

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-25 20:56



Musafir

#32690 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:22

#32653: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

IN PLANUL DE REORGANIZARE SE PRECIZEAZA SUMELE DE BANI CARE IN TIMPUL INSOLVENTEI CREANTE NEACHITATE SI URGENTATE LA PLATA TREBUIESC SAU MAI BINE SPUS TREBUIAU ACHITATE SUME LA FIECARE IN PARTE PLATI BANI SUMA TOATA SI CONFORM LEGII ACHITATE CU PENALIZARI DE INTARZIERE LA CURSUL BNR DE LA DATA GENERARII LOR SI CONFORME CU ACTELE PRIMITE FIECARE IN PARTE CA SI CREANTE PRIN DECIZII IN CAZUL NOSTRU DISPONIBILIZATII DAR SI SALARIATII ANGAJATI SI FOSTI SALARIATI "

Se precizeaza prostule , dar se va preciza si cum si cat si cand vei primii aceste creante. Adica la Sf. Asteapta.

Vor fi criterii prostovane de nu le vei putea atinge. O sa vezi banii pe tabelul final , dar nu vei putea sa ii atingi, te vei uita la ei dar nu vei putea sa ii folosesti.

Est de departe mai infatuat si mai prost decat Fonta

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-25 21:27


CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32692 Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:36

#32690: - Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 SCOSULE DIN CONTEXT, DE VREI TU NU E ASA, PRIMII SI PRIORITARI LA PLATA SUNT ACESTE SUME PE TABEL SI IN ORDINE PRECISA. INAINTEA TUTUROR CREDITORILOR SALARII PE LEGE. NU LASA LOC DE INTERPRETARI CA TINE SCOSE DIN CONTEXT. LA TINE POATE VENII LA SFANTUL SFINTISORILOR DE OTRAVESTI TU PE TOTI, DRACII SA TE IA...PAPA TOT SUGACIULE...

 

CREANTELE OLTCHIM. PENTRU TOTI SCOSII DIN CONTEXT SI OTRAVITI:

SORCOVA...

CREANTELE OLTCHIM., CREANTELE OLTCHIM., CREANTELE OLTCHIM.,CREANTELE OLTCHIM.  ,CREANTELE OLTCHIM.,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM........CREANTELE OLTCHIM.,CREANTELE OLTCHIM.

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32693 Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:38

#32691: - Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 PROSTOVANE, AI AUZIT DE TERMENE ALE INSOLVENTEI, LASA CA NU E DE TINE SI NICI LEGEA NU AI TU TREABA CU CE SCRIE IN EA PENTRU CA ESTI SCOS TOTAL DIN CONTEXT. PAPA TOT ... DEJECTATULE INGHITE...

CREANTELE OLTCHIM. PENTRU TOTI SCOSII DIN CONTEXT SI OTRAVITI:

SORCOVA...

CREANTELE OLTCHIM., CREANTELE OLTCHIM., CREANTELE OLTCHIM.,CREANTELE OLTCHIM.  ,CREANTELE OLTCHIM.,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM ,CREANTELE OLTCHIM........CREANTELE OLTCHIM.,CREANTELE OLTCHIM.


Musafir

#32694 Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:41

#32692: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 O sa tii minte complexatule data de 05.02.2015 , toata viata ta , dar nu de bine.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-25 21:42


CREANTELE OLTCHIM.

#32696 Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:43

#32694: - Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 FRAIERICA, CE INTELEGI BOLOVANULE CA ESTE 5 FEBRUARIE 2015??? HAI ZI TU..., ce crede scoaterea ta din context??? Ca ce???? Ti-ai programat ceasul, ...???


Musafir

#32697 Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:47

CREANTELE OLTCHIM.

#32698 Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-25 21:49

#32697: - Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 EEEE ATUNCI ASTEAPTA... BULAAAAA... TU ESTI DE 1 APRILIE SI NU SE SPECIFICA ANUL SCOS DIN CONTEXT, LA TINE ASA RAMANE.  VEZI CA ESTI PLECAT CU SORCOVA, NICI NU STI CE A VRUT ALA SA SPUNA, da uite ca nici eu nu-ti spun si te tin pe jar...., RAMAI SCOS DIN CONTEXT.

Liviu Pop: Disponibilizații de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plățile compensatorii până în 5 februarie

http://www.digi24.ro/


Musafir

#32699 Sindicalistii, din nou, alaturi de disponibilizatii de la Oltchim

2015-01-25 23:36

Data publicarii: 25-01-15 La discuţiile cu reprezentanţii disponibilizaţilor, de săptămâna trecută au participat ministrul Liviu Pop, prefectul Dumitru Cornoiu, subprefectul Aurora Gherghina, deputatul Constantin Rădulescu şi senatorul Laurenţiu Coca. Printre cei prezenţi a fost şi sindical Diculoiu. Deşi „îşi luase mâinile” de pe disponibilizaţi, cum ne declara la finele anului trecut, prin protocolul semnat pe 16 ianuarie, el s-a oferit să formeze un colectiv de 10 persoane, care să participe la întâlniri cu oficiali ai statului român. Liderul sindical a propus ca, în perioada 19 ianuarie – 15 februarie, să se organizeze întrevederi cu parlamentari şi autorităţi vâlcene, ministrul Economiei şi primul-ministru.
„Până pe 15 februarie m-am angajat să organizăm aceste întâlniri – Prefectură, minister şi primul – ministru. La minister şi premier vom avea alături de noi atât pe preşedintele CNS Cartel „Alfa”; Bogdan Hossu, cât şi preşedintele Chimiei şi Petrochimiei. Atât m-am angajat că pot face. Eu nu garantez că ministrul sau prim-ministrul pot să rezolve problema. M-am angajat la un dialog în aceste etape”, le-a declarat Diculoiu disponibilizaţilor, după întrevederea cu ministrul Pop. „Deci, nu e nici un rezultat. Este la fel ca înainte. Suntem în continuare minţiţi.”, au concluzionat, dezamăgiţi, protestatarii, care nu s-au arătat încântaţi de varianta de a merge la Bucureşti, pentru a-şi spune păsurile. În timp ce reprezentanţii disponibilizaţilor vorbeau cu ministrul Dialogului Social, Liviu Pop, circa 100 de foşti angajaţi ai Oltchim, adunaţi miercuri, 21 ianuarie, în faţa Prefecturii Vâlcea,au
început să-şi piardă răbdarea şi să scandeze: „Jos Ponta!”; „ANI!”; „Hoţii!”; „Banii!”, au strigat aceştia. Când jandarmii au intervenit pentru a-i linişti, oamenii şi-au vărsat năduful pe ei şi pe ziarişti: „Numai noi trebuie să respectăm legea. Noi nu aveam decât obligaţii, nu şi drepturi. Numai noi trebuie să ascultăm ce spun autorităţile, nu şi invers! De la 3 (15.00 – n.r.), stăm aici, acum e 6 seara şi ne cereţi să avem răbdare? Suntem nemâncaţi, stăm în frig de atâtea ore... De doi ani ni se tot spune să înţelegem, să răbdăm... Până când? Credeţi că am venit aici de drag? Nu, am venit pentru banii noştri!”.

Ministrul Pop, la curent cu problemele combinatului vâlcean

În conferinţa de presă, ministeriabilul a declarat: „Problema disponibilizaţilor de la Oltchim este cunoscută de Guvernul României. În data de 16 ianuarie, administratorul societăţii Oltchim a semnat un protocol cu reprezentanţii salariaţilor, alături de sindicate. Ne-am angajat că, în perioada 19 ianuarie – 15 februarie, vom găsi şi identifica soluţii, atât la nivel local, cât şi guvernamental şi parlamentar, fapt pentru care, astăzi (21 ianuarie – n.r.), am venit la invitaţia şi cu sprijinul domnului prefect şi a parlamentarilor PSD din Vâlcea. Am avut o discuţie aplicată pe tot ceea ce a însemnat situaţia de la Oltchim şi, în special, situaţia celor disponibilizaţi, care nu şi-au primit plăţile compensatorii, o situaţie care trenează de 18 - 19 luni. Administratorul judiciar s-a angajat prin protocol, ca, până cel târziu la 5 februarie, să comunice clar planul de reorganizare, eşalonarea şi cum se
face plata şi a datoriilor şi a plăţilor restante, pentru cei care au fost disponibilizaţi. Ca termen maxim de rezolvare a acestei probleme, în baza protocolului semnat de administratorul judiciar, este data de 5 februarie. Oamenii vor fi informaţi cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăţi”, a precizat Liviu Pop.

„Reprezentantul CAR Oltchim, de acord să promoveze măsura de rescadenţare a creditelor restante”


În protocolul la care a făcut referire ministrul Liviu Pop se precizează, printre altele: „Orizontul de timp necesar vânzării societăţii nu poate fi apreciat exact în acest moment”. (...)... activitatea curentă a societăţii debitoare poate crea premisele efectuării unor plăţi parţiale lunare către disponibilizaţi, începând cu luna aprilie 2015. Cuantumul lor lunar va fi comunicat disponibilizaţilor la începutul lunii februarie 2015, dacă (atenţie! – n.r.) societatea îşi menţine trendul crescător pentru realizarea profitului. (...) Consorţiul de administratori judiciari a declarat şi că, în urma negocierilor cu reprezentantul CAR Oltchim, Ilie Şarpe, acesta a fost de acord să promoveze, în faţa conducerii, măsura de rescadenţare a creditelor restante, în limita sumei blocată la masa credală, pentru persoanele care nu au un loc de muncă.”

http://www.impactreal.ro/

 

CREANTELE OLTCHIM.

#32700 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-01-25 23:39