Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#32301 Re: Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim

2015-01-21 12:01

#32300: - Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim 

Dumitre trezeste-te!
Trezeste-te si fuga la prefectura sa te intalnesti cu Liviu Pop.

Esti sau nu esti reprezentantul salariatilor (fosti si actuali) de la Arpechim?
Mergi si reprezinta-i in fata ministrului!

Trezete-te Dumitre, trzeste-te!


Musafir

#32302 Piperea: Planul pentru reorganizarea Oltchim, finalizat. Zaremba: nu este prezentată situaţia reala.

2015-01-21 12:58

Piperea: "activitatea Oltchim a înregistrat rezultate pozitive".

Nu este prezentată situaţia financiară reală, cu pierderea netă; eu am informaţii că balanţa iese pe pierdere netă în 2014.

 

GHEORGHE PIPEREA:
"Planul pentru reorganizarea Oltchim, finalizat"
 
Planul pentru reorganizarea Oltchim a fost deja finalizat şi se află pe circuitul de avizare, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai combinatului vâlcean. Domnia sa ne-a precizat că tabelul definitiv al creanţelor a fost publicat pe 7 ianuarie şi că pe 9 februarie va fi publicat şi planul de reorganizare.

     Administratorii Oltchim au publicat, ieri, un raport privind rezultatele financiare preliminare pe 2014, din care reiese că cifra de afaceri a combinatului a crescut la 141,19 milioane euro, faţă de cele 112,68 milioane euro raportate în 2013. De asemenea, vânzările la export s-au majorat, anul trecut, cu 44%, la 100 milioane de euro.

     Administratorii susţin că EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) Oltchim, calculat strict pentru producţie, s-a îmbunătăţit cu 36,8 milioane euro. Astfel, combinatul a înregistrat, anul trecut, o pierdere din exploatare de 9,3 milioane euro, faţă de pierderea de 46,1 milioane euro raportată în 2013.

     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România (acţionar minoritar semnificativ al Oltchim), ne-a declarat, ieri, că modul în care administratorii au prezentat rezultatele financiare preliminare este total neprofesionist: "Avem doar trei indicatori ai Oltchim. Nu este prezentată situaţia financiară reală, cu pierderea netă. Nu avem precizat nivelul datoriilor şi cum au evoluat acestea în perioada insolvenţei. Eu am informaţii că balanţa iese pe pierdere netă în 2014, iar situaţia companiei s-a degradat în ultimii doi ani. În acest context, este neserios să prezinţi totul cu optimism".

     În raportul dat ieri publicităţii, echipa de administratori arată: "Activitatea Oltchim a înregistrat rezultate pozitive, respectiv EBITDA lunar pozitiv începând cu octombrie 2014. Aceste rezultate pozitive s-au înregistrat, în principal, datorită eforturilor conjugate ale actualei echipe de conducere şi ale salariaţilor, concretizate prin recâştigarea încrederii clienţilor externi, prin faptul că societatea poate livra fără întreruperi şi de o calitate superioară produsele contractate şi, într-o pondere redusă, ca urmare a scăderii preţului la petrol".

     Gheorghe Piperea ne-a precizat că datoriile totale ale Oltchim sunt trecute în tabelul definitiv al creanţelor: "Regulile de raportare sunt diferite în procedura insolvenţei. Datoriile totale nu mai sunt trecute în bilanţ. Problema datoriilor este tratată în planul de reorganizare".

     Strategia de reorganizare care va fi propusă creditorilor spre aprobare presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico-financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al combinatului, precum şi vânzarea societăţii către un cumpărător eligibil, conform sursei citate.

     Administratorii au în vedere, prin programul de reorganizare, efectuarea de îmbunătăţiri tehnologice, în principal la instalaţia de electroliză cu membrană. "Aceste lucrări vor îmbunătăţi rezultatele economico-financiare, prin reducerea consumurilor specifice (în principal la energia electrică), îmbunătăţirea calităţii produselor fabricate (soda caustică lichidă) şi creşterea gradului de utilizare a capacităţilor de producţie", se arată în raportul publicat, ieri, pe Bursa de Valori Bucureşti.

     În ipoteza identificării şi atragerii unor surse viabile de finanţare, administratorii Oltchim vor să repornească instalaţiile de anhidridă ftalică şi dloctilftalat, care vor conduce la creşterea în continuare a gradului de utilizare a capacităţilor de producţie, a cifrei de afaceri şi a rentabilităţii.

     Administratorii combinatului susţin, în raportul citat, că 63% din valoarea totală a materiilor prime achiziţionate de combinat o reprezintă propilena. Pentru propilenă, polioli - polieteri şi oxo-alcoolici, preţurile de achiziţie şi vânzare sunt stabilite în raport de cotaţiile internaţionale. În momentul în care cotaţia petrolului a început să înregistreze scăderi, atunci s-au înregistrat scăderi atât la cotaţia propilenei, cât şi la preţurile produselor fabricate de Oltchim: polioli-polieteri şi oxo-alcooli.

     Documentul explică: "Propilena este achiziţionată de Oltchim deopotrivă de pe piaţa internă şi cea externă. Preţurile negociate prin contracte sunt în strânsă corelare cu cotaţiile internaţionale. În momentul în care cotaţia internaţională a petrolului a scăzut, s-a redus şi cotaţia internaţională la propilenă şi, implicit, preţul de achiziţie al propilenei achiziţionate de combinat. Dacă la polioli-polieteri reducerea cotaţiilor internaţionale s-a făcut după o perioadă de două luni din momentul reducerii cotaţiilor petrolului (şi implicit la propilenă), la oxo-alcooli reducerea preţurilor de vânzare a fost chiar mai mare decât cea a tarifelor pentru propilenă, astfel încât, la jumătatea lunii decembrie 2014, Oltchim a trebuit să oprească această instalaţie".

     Administratorii afirmă că instabilitatea preţului pe piaţa petrolului creează probleme în activitatea Oltchim, în sensul că nu există o predictibilitate a preţului produselor finite, iar clienţii societăţii preferă contracte pe termen scurt şi foarte scurt, în cantităţi minime, aşteptând stabilizarea preţului. 
ALINA TOMA VEREHA

Musafir

#32303 Re: Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim

2015-01-21 13:06

#32300: - Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim 

  • Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, să discute cu disponibilizaţii de la Oltchim
    Acum 15 ore - Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, vine astăzi la Vâlcea să discute cu disponibilizaţii de la Oltchim. Întâlnirea va avea loc în jurul orei 16.00, ...

 

http://agpress.ro/20-arges/actualitate
Ministrul pentru Dialog Social vine azi în Argeş
Astăzi, în jurul orei 16:00, 
în Argeş este aşteptat Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Popa. Acesta va veni în vizită la prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu.
Liviu Pop, Ministrul pentru Dialog Social, vine astăzi în Argeş. La ora 16:00, Pop ajunge la prefectură pentru discuţii cu Mihai Oprescu. Cei doi vor purta discuţii referitoare la problemele apărute în zona dialogului social.  

 

Cum este asta in doua locuri la ora 16:00?

  


Musafir

#32304 Re: Re: Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim

2015-01-21 14:02

#32303: - Re: Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim 

 Pai daca e liviu pop. Iresponsabilul din guvern , care se ocupa cu prostirea poporului.

El e pionul de sacrificiu.

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 21:51

"....................
Guvernul l-a trimis ca emisar la Ramnicu Valcea pe ministrul Liviu Pop. 
A fost intampinat cu huiduieli. Muncitorii enervati l-au huiduit, mai ca nu l-au fugarit si au cerut sa vina la negocieri cineva care intelege ca acolo nu se vand mere. 
E drept ca dl. Pop este la fel de convingator si credibil ca o bucata de carton, iar privirea lui nu inspira decat confuzie totala si universala. 
Dar dl. Pop este un fost vajnic sindicalist. Ar fi fost de asteptat sa aiba o oarecare aderenta la sindicalisti, sa fie privit ca un tovaras care nu ii va trada.


Felul in care a fost primit la Oltchim fostul lider sindical devenit ministru arata din nou in ce hal a ajuns insasi miscarea sindicala din Romania, la fel de mincinoasa si corupta precum clasa politica pe care a si alimentat-o cu numeroase vedete. 

......................

Dar nici administratia Ponta nu se arata mai curajoasa. 
Victor Ponta nu a descalecat la Oltchim pentru a nu-si sifona imaginea electorala si nu a trimis acolo niciun alt membru din artileria politica grea a Guvernului, de exemplu pe carismaticul domn Chitoiu, care sa "debloce" situatia. 

A trimis la inaintare un pion, acelasi pe care l-a pus sa curete si mizeria doctoratului sau plagiat. 
Ca doar n-a ajuns ministru degeaba."


Musafir

#32305 Re: Re: Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim

2015-01-21 14:13

#32301: - Re: Re: Ministrul Pop vine sa discute cu disponibilizatii de la Oltchim 

 Dumitre trezeste-te! 

Trezeste-te si fuga la prefectura sa te intalnesti cu Liviu Pop.

Esti sau nu esti reprezentantul salariatilor (fosti si actuali) de la Arpechim?
Mergi si reprezinta-i in fata ministrului! 

Trezete-te Dumitre, trzeste-te!

NU POATE MOMENTAL. E CU DUJMANU IN FATA ACUM.

ADICA STICLA DE JACK DANIELS


Musafir

#32306 Re: nu m am trezit,dar la mata i dau UEE

2015-01-21 14:43


Musafir

#32307

2015-01-21 15:17

poti sa imi dai si mie cu limba in cu...,dobitocule.du-teb si dai lui fiito

 

TE DUCI TU DUPA COPILUL MEU SI DUPA MANCIU?

#32308 Re: nu cerneve,nu eu am mituit si am dat mita,tu esti un corupt si un tradato

2015-01-21 17:06

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-21 17:08


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-21 17:12


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-21 17:17Musafir

#32312 Re: MA CE BUCATA ATI DAU TALIBANULE,NICI NU STI CIT DE MIC ESTI.

2015-01-21 17:19

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32313 ŞOC! Protestatarii au forţat intrarea în Prefectura Vâlcea (VIDEO)

2015-01-21 17:40

Ministrul Pop a ajuns la Prefectură, intrând la negocieri cu cei 10 reprezentanţi ai sindicaliştilor de la Oltchim. Între timp, disponibilizaţii de afară au primit informaţi din interior că ministrul a mărturisit că ştie problema disponibilizaţilor, dar nu are nicio soluţie pentru ca aceştia să-şi primească banii restanţi.

În acel moment, oamenii au început să strige „Hoţii!", „Hoţii!" şi „Jos Ponta!". Mai mult, ei au forţat intrarea în Prefectura Vâlcea, luându-se la ceartă cu jandarmii.

https://www.youtube.com/

http://www.voceavalcii.ro/


Musafir

#32314

2015-01-21 18:31

se vede cat esti de incult,daca scrii cu i din a la inceputul cuvantului


Musafir

#32315

2015-01-21 18:32

bolovane

 

CORECT SI IN DEX-URI ESTE SCRI.
Musafir

#32316 INVATA SA SCRI

2015-01-21 19:04

SCRI vb. IV v. scrie.
Sursa: DEX '09 (2009) 

SCRI vb. IV v. scrie.
Sursa: DEX '98 (1998) |

 

 

scrii Sursa: Argou (2007)

ARGÓU, argouri, s. n. Limbaj convențional, folosit mai ales de vagabonzi, rău­făcători etc. pentru a nu fi înțeleși de restul societății. – Din fr. argot.
Sursa: DEX '09 (2009)

ARGÓU, argouri, s. n. Limbaj convențional, folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători etc. pentru a nu fi înțeleși de restul societății. – Din fr. argot.
Sursa: DEX '96 (1996)

Profesor

#32317 limba romana...

2015-01-21 20:03

Forma corecta este : invata sa scrii

Dex-ul nu arata forma corecta a cuvintelor....Dex-ul prezinta cuvintele folosite, chiar si forme gresite.


Musafir

#32318 Mai mulţi patroni de firme au fost „convinşi” de Miţă Lăbuş să plece din judeţ

2015-01-21 20:07

• Potrivit referatului procurorilor DIICOT, mai mulţi patroni de firme au fost „convinşi” de Miţă Lăbuş să plece din judeţ

După cum am mai consemnat, judecătorii de la Tribunalul Vâlcea au decis ca Mihăiţă Obreja (Miţă Lăbuş) – liderul grupului, Petre Valeriu Sandu, Camelia Popa, Andrei Nicolae Binder, Radu Ştefan Drăghici şi Elena Larisa Ungureanu să-şi petreacă următoarele zile în arest preventiv, ei fiind acuzaţi de constituirea unei grupări infracţionale specializată în şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală. Aşa cum bine se ştie, în acest dosar este implicat şi adjunctul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, comisarul-şef Gabriel Popa, el fiind acuzat că le-a pus la dispoziţie date confidenţiale din baza de date a Poliţiei Vâlcea.

Potrivit referatului arestării Clanului Lăbuş, numitul Binder Andrei Nicolae a avut calitatea de administrator şi ulterior asociat în cadrul SC Lamconstruct SRL în perioada 24 august 2007 – 30 martie 2012 punând la dispoziţie întreaga activitatea comercială a societăţii intereselor grupului şi executând ordinele liderului în acest sens, susţinând de asemenea activităţile infracţionale ale grupului de şantaj şi inducere în eroare. Activitatea infracţională desfăşuratele către Binder Andrei Nicolae este relevată de procesul verbal de sinteză întocmit cu privire la acesta, prin coroborare cu totalitatea mijloacelor de probă administrate în cadrul dosarului penal, inclusiv cu aspectele rezultate din interceptările convorbirilor telefonice aferente membrilor grupului infracţional din care face parte şi Binder Andrei Nicolae. Numiţii Dumitrescu George Mircea şi Chiţoiu Florin, ultimul aderând ulterior la grupul infracţional, au avut rolul în cadrul grupului de a racola persoane vătămate, respectiv pe numiţii Diaconu Dorel Octavian şi Fetele Doru, de a le supraveghea îndeaproape în vederea obţinerii de beneficii în interesul grupului de a exercita constrângeri şi de a crea o temere acestora în acelaşi sens. Rolul acestor două persoane în cadrul grupului infracţional rezultă din ansamblul materialului probator administrat în cadrul dosarului penal, în special din exploatarea interceptărilor şi convorbirilor telefonice aferente numitului Dumitrescu George Mircea şi Chiţoiu Florin, coroborate cu declaraţiile persoanelor vătămate şi martorilor audiaţi până în acest moment şi celelalte mijloace de probă.

Grupul infracţional al lui Miţă Lăbuş a creat prejudicii de 800.000 euro mai multor firme

Ulterior, la grupul infracţional au mai aderat şi alte persoane, respectiv Sandu Marilena, Barbu Ionuţ, Marinescu Ştefan, Barabas Dragoş Florian, Drăghici Radu Ştefan şi Ungureanu Larisa, aceştia în funcţie de context sprijinind activitatea grupului infracţional în vederea obţinerii unor foloase injuste. Trebuie menţionat că există indicii şi cu privire la aderarea şi sprijinirea grupului şi de către alte persoane, cercetările urmând a stabili în mod concret şi documentat activitatea fiecăruia, mai ales în condiţiile existenţei unui ultim palier al organizaţiei infracţionale constituit din persoane violente, aşa zişii „recuperatori”, care exercitau la ordinele lui Obreja Mihăiţă constrângerile asupra persoanelor vătămate. Relevant pentru pericolul social deosebit de ridicat este efectul comiterii infracţiunilor asupra persoanelor vătămate. Astfel societatea comercială SC DOD Teroconstruct Com SRL administrată de Diaconu Dorel Octavian şi-a pierdut toate bunurile deţinute destinate activităţii de lucrări în construcţii, şi ca urmare a neplăţii contravalorii lucrărilor executate, nu a mai putut continua activitatea. Persoana vătămată Diaconu Dorel Octavian, nerecuperându-şi sumele personale avansate pentru efectuarea lucrărilor respective, şi-a pierdut întreaga avere, fiind în procedură de executare silită, dintr-o persoană care coordona activitatea societăţii menţionate cu un portofoliu de lucrări şi o cifră de afaceri apreciabile, ajungând să nu mai deţină nicio resursă financiară sau bun. Referitor la persoana vătămată Popii Ion, societatea administrată de acesta SC Marlaurcomp SRL şi-a încetat activitatea, iar acesta a pierdut toate bunurile deţinute.

Persoana vătămată Fetele Doru a fost determinat să reducă în mod voit activitatea societăţilor comerciale pe care le administra, care aveau cifre de afaceri de 4-5 milioane de euro, pentru ca în acest fel să nu mai fie în obiectivul grupului infracţional, la un moment dat renunţând în totalitatea la activităţile comerciale desfăşurate şi angajându-se cu un salariu fix, acesta arătând în declaraţia sa că nu a identificat la momentul respectiv o altă modalitate de a ieşi din sfera de interes a grupului.

Persoana vătămată Zotică Cătălin Gheorghe şi-a angajat personal de pază propriu, starea de tensiune permanentă a sa şi a familiei sale fiind relevantă pentru reprezentarea pe care orice conexiune cu grupul infracţional o creează. Prejudiciul creat în totalitate persoanelor vătămate menţionate se ridică la aproximativ 800.000 de euro, însă prejudiciile create de grup şi altor persoane identificate şi neidentificate până în prezent se ridică la sume foarte mari şi se reflectă în bunurile şi sumele de bani aflate în proprietatea sau în controlul membrilor grupului, în condiţiile în care aceştia nu au avut surse de venit iar societăţile comerciale nu au desfăşurat o activitatea comercială propriu-zisă, efectivă şi au fost preluate pentru a disimula activităţile infracţionale ale grupului.

Patroni „convinşi” să părăsească Vâlcea

La data de 26 ianuarie 2012, persoana vătămată Diaconu Dorel Octavian a formulat plângere împotriva numitului Obreja Mihăiţă şi a membrilor grupului său cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, şantaj, spălare de bani, evaziune fiscală, constituirea unui grup infracţional organizat, fapte săvârşite în perioada 2008-2012. Similar modului de operare expus şi în cazul persoanei vătămate Popii Ion, numitului Diaconu Dorel Octavian, administrator al SC DOD Termoconstruct Com SRL i s-au oferit diverse lucrări de construcţii în interesul societăţilor controlate de către Obreja Mihăiţă, a căror contravaloare nu a fost achitată, ulterior fiind determinat prin ameninţări şi şantaj să renunţe la sumele de bani cuvenite, de altfel acesta fugind practic din mun. Rm. Vâlcea unde efectua lucrările în mun. Sibiu unde domicilia din cauza temerilor reale create. Astfel referitor la persoana vătămată Diaconu Dorel Octavian acţiunea grupului coordonat de Obreja Mihăiţă se poate rezuma în aceea că persoana vătămată a fost indusă în eroare pentru a executa lucrări de construcţie prin intermediul SC DOD Termoconstruct Com SRL în beneficiul societăţilor controlate de către Obreja Mihăiţă şi în interesul numitului Dumitrescu George Mircea, lucrări în cuantum de aproximativ 300.000 euro, iar, ulterior realizării acestora aproape în totalitate, prin constrângere fizică şi psihică acesta a fost practic determinat să părăsească mun. Rm. Vâlcea şi să îşi abandoneze toate lucrările pe care le desfăşura în localitate, inclusiv toate bunurile mobile care serveau obiectul de activitate al societăţii, şi care erau folosite la efectuarea lucrărilor de construcţii la diferitele şantiere aparţinând societăţii. Practic toate bunurile societăţii care erau folosite în cadrul lucrărilor de construcţii efectuate în interesul grupului au intrat astfel în posesia membrilor acestuia.

Un aspect care trebuie subliniat şi care practic defineşte prin scop acţiunile concertate ale grupului care a acţionat la coordonarea şi în interesul lui Obreja Mihăiţă este faptul că, aşa cum rezultă din starea de fapt reţinută în cazul persoanelor vătămate Diaconu Dorel Octavian Popii Ion şi Fetele Doru, unul din scopurile importante ale grupului menţionat a fost realizare şi ulterior valorificarea complexului imobiliar de pe strada Hogii din Rm. Vâlcea. Se poate observa din analiza situaţiei de fapt prezentate că acţiunile de constrângere au vizat iniţial efectuarea de lucrări de construcţii prin intermediul societăţilor administrate de Diaconu Dorel Octavian şi Popii Ion, lucrări neachitate – cu precizarea că există date şi cu obţinerea în mod injust de beneficii ca urmare a exercitării de constrângeri şi de alte persoane vătămate în acelaşi sens – iar ulterior valorificarea la preţuri impuse de Obreja Mihăiţă şi ca urmare a constrângerii exercitate către Fetele Doru.

Se poate concluziona în mod evident că prin constrângere fizică şi psihică Obreja Mihăiţă în mod direct şi prin intermediul grupului infracţional care îl coordona, a obţinut în mod injust construcţia cel puţin parţială a ansamblului de locuinţe şi ulterior vânzarea, cel puţin parţială a locuinţelor din cadrul acestuia. Ca urmare a declaraţiei persoanei vătămate Diaconu Dorel Octavian coroborată cu documentele puse la dispoziţie de acesta şi cu materialul probator administrat s-a reţinut următoarea stare de fapt: în perioada 2006-2008 Diaconu Dorel Octavian, domiciliat în mun. Sibiu, în calitate de administrator şi asociat unic la SC DOD Termoconstruct SRL Sibiu a contractat mai multe lucrări de lucrări în construcţii, respectiv mansardarea unor imobile în mun. Rm. Vâlcea. Pe parcursul derulării contractelor menţionate, prin prisma unor colaboratori, sus numitul l-a cunoscut pe numitul Dumitrescu George Mircea, care, la sfârşitul lunii noiembrie 2007 i-a propus construirea unei locuinţe. În vederea analizării construcţiei ce urma a fi construită, Dumitrescu George Mircea l-a condus pe Diaconu Dorel Octavian la complexul de locuinţe de pe strada Hogii nr. 5, proiect imobiliar derulat de SC Lamconstract SRL, societate administrată de Binder Andrei şi controlată de  Obreja Mijăiţă, care împreună cu Binder Andrei aveau calitate de asociaţi. Persoanei vătămate i s-a prezentat de către Dumitrescu George Mircea locuinţa care trebuia executată, fiind stabilit un cost al manoperei de 24.000 de euro, urmând a fi achitat un avans de 8.000 lei, astfel că în perioada imediat următoare Diaconu Dorel Octavian a început execuţia lucrării deplasând o echipă formată din 5 lucrători. Întrucât lucrările efectuate erau de calitate şi aveau un timp scurt de execuţie, Dumitrescu George Mircea i-a comunicat aceste aspecte lui Obreja Mihăiţă, beneficiarul real al lucrării, care s-a deplasat la faţa locului la câteva zile de la demararea lucrărilor, însoţit de Popa Camelia, Binder Andrei şi Lucian Şerban.

- va urma -

http://ziaruldevalcea.ro/

CORECT SI IN DEX-URI ESTE SCRI.
Musafir

#32319 Re: limba romana...

2015-01-21 20:17

#32317: Profesor - limba romana... 

 Ma omule, n-ai predat tu in viata ta si e greu sa detii tu titlu de profesor. Orice dictionar daca detii, v-a lamuri problema ta. Scri, ramane asa indiferent de-l bumbacesc tinerii si voi astia care ati profesat la Colibasi, nu si in scoli cu dascali normali la cap. In DEX gasesti si explicatia Argou care tu o folosesti intens si nu-ti dai seama.

Maine sau in viitor imi vei scrie in ruseste, nu o sa te inteleaga nimeni, prin argouri aduci alte vocale si litere in exprimare care nu au sens, acel i il poti folosii la alte cuvinte copii sau copiii in fiunctie de doi sau mai multi la care faci referire, ori tu nu scri de doua ori ca sa pui doi de ii, un i este suficent pentru ca  scri o singura data si nu dublat.

Profesor

#32320 Iti mai explic odata

2015-01-21 20:24

Verbul este     ,,a scrie''

Eu scriU

Tu scriI

El/ea scriE

 

 Primul ,,i'' este din radical, iar al doilea este terminatia.

Suntem exact in situatia verbului ,,a detine'', pe care il folosesti corect.

 

CORECT SI IN DEX-URI ESTE SCRI.
Musafir

#32321 Re: Iti mai explic odata

2015-01-21 20:27

#32320: Profesor - Iti mai explic odata NU TE LUA DUPA INFECTIILE DE SITE-URI CARE NU AU NICIO CORESPONDENTA IN  CEEA CE SPUN EI, ITI FAC TRIMITERE LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA SI BINECUNOSCUTUL DEX ROMANESC

 Eu scriu

Tu scri

El/Ea scrie

Noi scriem

Voi scrieti

Ei/Ele scriu

Nu iti corectezi vocabularul si scoti  din context, spune scri la oglinda si spune scrii sa observi ca te apuca rasul plansului, SCRI ESTE NUMAI CU UN I , restul este argou folosit pentru a duce in eroare limba romana.

Profesor

#32322 Rugaminte

2015-01-21 20:30

Accept posibilitatea ca eu sa gresesc...o sa ma adresez unui profesor de limba si literatura romana.

Rog sa faci acelasi lucru.

Si...ca fapt divers...indiferent de care forma este corecta..scri / scrii...acesta nu este un argou.

Profesor

#32323 DEX

2015-01-21 20:33

Dex-ul arata formele existente...nu formele corecte....

CORECT SI IN DEX-URI ESTE SCRI.
Musafir

#32324 Re: Rugaminte

2015-01-21 20:34

#32322: Profesor - Rugaminte AICI NU ESTE VORBA DE SCOS DIN CONTEXT, CI DE LIMBA ROMANA.

Eu ce ti-am scris mai devreme, sus. Cred ca faci o exceptie sa nu vrei a intelege. Scrie foarte clar in manuale si este foarte clar explicat. SCRI asa ramane, cauta in carti, cauta unde doresti, binenteles romana noastra a fost invadata de argouri si taranisme multe, impreuna cu alte forme de exprimare care nu apartin poporului roman, se dorea decimarea limbii romane ca sa disparem ca natiune. Numai ca limba si literatura romana exista si este in cartile si dex-urile reale, nu ce doresti tu sau altii.


Musafir

#32325 Re: Re: Iti mai explic odata

2015-01-21 20:40

#32321: - Re: Iti mai explic odata 

 Dobitocule, iar ai aparut cu scosul din context? Ai facut o pasiune pentru expresia asta uzitata la greu? Iar colegule de mai sus, se scrie: " iti mai explic O DATA si nu ODATA. Ca tot va dati rotofei in dex si vocabulare :)))

Mai bine l-ati pune la punct pe prostanacul ala de fota, care violeaza limba romana.