Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#32251 Vicepreședintele PPE, AVERTISMENT pentru Ponta: DNA intră pe fir! E mic copil față de Năstase

2015-01-20 08:57

Premierul Victor Ponta este avrtizat că ar putea avea soarta mentorului său, fostul premier Adrian Năstase. Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, susține că constul de construcția al autostrăzii Comarnic-Brașov ar putea intra în atenția DNA, care l-ar căuta direct pe Victor Ponta.

“Pentru suma vehiculată, o singură instituţie poate să se pronunţe, şi aceasta este DNA. Un preţ de 126 milioane de euro pe kilometru este cam de 4-5 ori mai mult ca preţul pe kilometru la Bechtel (pentru Autostrada Transilvania n.n.) pe care l-am târâit după noi

până când am reuşit eu în 2011 să reziliez eu cele patru contracte ce nu fuseseră atacate şi am reuşit să economisesc 6 miliarde de euro. Acum, dacă ne uităm la cei 126  milioane de euro per kilometru versus 25 de milioane de euro la Bechtel, constatăm că Năstase a fost mic copil pe lângă domnul Ponta”, a declarat Boagiu, la Gândul Live.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că astfel se explică presiunea pe care premierul Ponta o pune pe spectrul politic şi public pentru aprobarea Master Planului General pe Transporturi.

“Dacă Bechtel a fost aprobat în Parlament prin lege, atunci să aprobăm un Master Plan, să ne asumăm cu toţii o sumă colosală pe care ne va fi greu să o plătim (...)”, acuză fostul ministru.

Întrebată dacă ea crede că în acest caz este vorba de corupţie, ea a răspuns că “aş spune şi corupţie şi incompetenţă”.

„Unii pot să facă pe proştii la un moment dat în viaţă ca să le meargă bine. Nu poţi construi o autostradă cu 126 de milioane de euro per kilometru chiar dacă este foarte necesară”, în opinia ei o variantă la Comarnic-Braşov fiind transportul pe calea ferată. “Putem ajunge la munte şi cu trenul. Aceasta ar putea fi, pe lângă construirea acestei autostrăzi, o soluţie de decongestionare a traficului rutier. Ne-ar conveni tuturor să ne urcăm în tren cu schiurile, să coborâm în staţiunea unde vrem să schiem”, a spus Boagiu.

http://www.stiripesurse.ro/

CREANTELE OLTCHIM.

#32252 Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat în februarie

2015-01-20 09:22

Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat în februarie

RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai Oltchim, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflată în insolvenţă, care urmează să fie aprobat până cel mai târziu în luna martie, varianta intrării în faliment fiind exclusă.

 

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creanţelor în 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Tudose s-a întâlnit marţi cu administratorii judiciari ai Oltchim, administorul special Bogdan Stănescu, şi cu o delegaţie a Sindicatului Liber Oltchim.

"Evoluţia financiară din ultimul an ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă", a afirmat Tudose, citat în comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea în insolvenţă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Sindicaliştii i-au spus lui Tudose că sunt nemulţumiţi de prestaţia administratorilor judiciari ai Oltchim şi i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora.

Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni.

CREANTELE OLTCHIM.

#32253 Datorii uriaşe pentru Oltchim

2015-01-20 09:33

Datorii uriaşe pentru Oltchim

Oltchim – de la care se aşteaptă salvarea platformei Arpechim printr-o privatizare care nu se mai întâmplă – are datorii de 800 de milioane euro.

Cele mai mari datorii sunt la bănci, la Electrica şi la AAAS. Creditorii care vor fi despăgubiţi cu prioritate sunt cei cu creanţe garantate, statul şi salariaţii. Oltchim Râmnicu Vâlcea este o societate de stat aflată în insolvenţă. Statul ar fi dorit să privatizeze Oltchim, însă niciun investitor nu a depus vreo ofertă pentru preluarea fabricii. Se intenţionează formarea unei noi societăţi, Oltchim 2, care va reuni activele viabile ale fabricii, inclusiv petrochimia de la Arpechim. Chinezii şi SIF Transilvania ar fi fost interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat.

Petrom ar fi fost dispusă să cedeze rafinăria fără niciun ban, cu preluarea de către stat a obligaţiilor de mediu de circa 200 de milioane euro. La rândul său, Ministerul Economiei ar fi vândut la pachet Oltchim cu Arpechim unui investitor potent financiar, capabil să investească sute de milioane de euro în aducerea la capacitate a celor două unităţi. Însă, în ciuda mesajelor încurajatoare venite din partea Guvernului şi a Petrom, transferul de proprietate nu s-a realizat. Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să mai investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.


Musafir

#32254 Clanul „Spiru Ciobescu”: Felicia (şefă Divizie Financiară) şi Armand (director Directie Comerciala).

2015-01-20 10:37

„Clanul“ Spiru-Ciobescu de la Oltchim încasează SALARII NESIMŢITE de la o societate în insolvenţă

Am scris de neumărate ori despre salariile nesimţite pe care le încasează armata de directori şi şefi de secţii de la Oltchim, în condiţiile în care societatea se află de doi ani în insolvenţă şi este foarte aproape de pargul falimentului.

Un astfel de exemplu este clanul „Spiru Ciobescu”, format din soţia Felicia (şefă Divizia Financiară) şi Armand (director Direcţia Comercială). Fără să fi avut rezultate economice vizibile pentru Oltchim, cei doi au încasat într-un an, numai din salarii, suma totală de 2,15 miliarde de lei vechi (50.000 euro), în condiţiile în care ceilalţi angajaţi abia îşi primesc salariile de mizerie la timp. Pe lângă aceste venituri, clanul Ciobescu mai are o vilă de lux în Râmnicu Vâlcea de 185 mp şi un apartament în Bucureşti.

Este elocventă în acest sens opinia unei persoane care a postat pe site-ul petitieonline.com următorul text: „Stimati colegi si atentiune limbincuristi sindicalisti si lingai ai fochistului sef dupa insistentele noastre au aparut si declaratiile de avere ale supereficiente si supercalificatei echipe manageriale numite «numai pe criterii de performanta» a se citi «numai pe criterii politice» a managementului de la OLTCHIM. O noua dovada cat de performanti sunt managerii, faimoasa doamna Ciobescu scrie in declaratia ei de avere cu manuta dansei ca inainte de a veni la Oltchim a fost şomeră!!!! Cine nu crede sa citeasca in declaratia stimatei postate pe site-ul Oltchim la pagina 4/5.

Ruşineeeeeeeeeeeeeee!!!!
A recomandat-o experienta acumulata in somaj sau i s-a facut milă partidului de ea???

Traiasca partiduletul care da locuri de munca tinerilor liberali.

Alooo, domnul ministru al Economiei, asa sa faceti in continuare la toate societatile comerciale ca o vom duce la superlativ toti mai ales noi angajatii Oltchim. Noi v-am ales, noi va dam jos!!!!!! Această  doamnă Ciobescu nici macar nu stie sa isi completeze o declaratie de avere mentionand la pagina 1/5 din respectiva declaratie unde la capitolul «modul de dobandire» ea scrie constructie noua, in loc sa indice daca a mostenit-o sau si-a facut-o singura din indemnizatia de somaj.

Halal stil de prostit pe prosti.

(Marian Dinu)

http://olt.comisarul.ro/diverse/
Sursa: ziaruldevalcea.ro

 

 


Musafir

#32256 Re: dumitru emil - da esti pe lista!

2015-01-20 11:38

#32255: - dumitru emil 

Marca 27864.
Suma 788 lei.

CREANTELE OLTCHIM.

#32257 Re: S-a publicat lista completă a creditorilor Oltchim. Verificati daca sunteti pe lista!

2015-01-20 12:00

#32194: - S-a publicat lista completă a creditorilor Oltchim. Verificati daca sunteti pe lista! 

 

#32017: - Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Informaţi 

Este vorba numai despre sumele trecute la masa credala (transport decembrie 2012 + avans ianuarie 2013 + cotizatii si rate CAR, etc.).

Puteti sa vedeti suma care o aveti fiecare inregistrata la masa credala. 
Vezi în ataşament lista completă a datoriilor:  http://media.rtv.net/
Click pe linkul de mai sus.

Dupa ce intrati, apasati simultan tastele ctr si F. 
Tastati numele vostru in fereastra deschisa.


Musafir

#32258 Pentru cei interesati: cursuri organizate de AJOFM Vâlcea pe anul 2015.

2015-01-20 12:51

http://www.infopuls.ro/index.php/actualitate/810

 

Cursuri organizate de AJOFM Vâlcea pe anul 2015.

În anul 2014, AJOFM Vâlcea a organizat peste 60 de cursuri de formare profesională, în 21 de meserii/ocupaţii, la care au fost cuprinse 1.253 de persoane.

Domeniile de activitate pentru care s-au organizat respectivele cursuri au fost diverse, cursanţii putând să obţină certificate de calificare în meseriile dorite. În prezent, numărul celor care, după finalizarea cursurilor s-au angajat, este de 300 de persoane. În funcţie de cerinţele şi modificările apărute pe piaţa locală de muncă, planul de formare profesională are un caracter flexibil, putându-se aduce modificări în structura pe meserii.

Pentru anul 2015, AJOFM Vâlcea a pregătit un plan de formare profesională, urmând să organizeze cursuri de calificare în următoarele meserii:

Plan Formare 2015:

- 5122.2.1 Bucătar
- 7412.1.1 Brutar
- 7412.2.1 Cofetar patiser

Competenţe de limbă engleză

- 3433.02 Contabil
- 5141.3.1 Cosmetician
- 7124.2.1 Dulgher
- 7231.2.1 Electrician, electronist auto
- 5141 Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist
- 7123.2.1 Fierar, betonist, montator prefabricate
- 7136.2.2 Instalator instalaţii tehnice, sanitare şi gaze
- 5220.1.1 Lucrător în comerţ
- 6121.1.1 Lucrător în creşterea animalelor
- 7231.2.2 Mecanic auto
- 4113.2.1 Operator introducere, validare şi prelucrare date
- 5123.21 Ospătar, chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie publică
- 3226.3.1 Tehnician maseur
- 7122.2.1 Zidar, pietrar, tencuitor
- 3423.o.4 Inspector resurse umane
- 8286.1.1 Confecţioner-asamblor articole din textile
- 6111.1.1 Lucrător în cultura plantelor

Competenţe de limbă germană

- 24 24.01 Formator
- 6123.1.1 Apicultor
- 4224.0.1 Recepţioner de hotel
- 5169.1.1 Agent pază şi ordine
- 7137.2.1 Electrician constructor
- 7245.1.1 Electrician de întreţinere şi reparaţii
-7212.2.1 Sudor
- 7422.2.1 Tâmplar universal
- 3257.2.3 Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
- 5321.0.1 Băieş

Pentru înscrierea la cursuri este nevoie de următoarele acte:
Şomeri în plată:

- Buletin (copie şi original)
- Certificat de naştere (copie şi original)
- Certificat de căsătorie (copie şi original)
- Diplomă de absolvire (copie şi original)
- Carnet şomer (copie şi original)

Şomeri neindemnizaţi:
- Buletin (2 copii plus original)
- Certificat de naştere (2 copii şi original)
- Certificat de căsătorie ( 2 copii şi original)
- Diplomă de absolvire (2 copii şi original)
- Adeverinţă medicală - apt pentru muncă
- Adeverinţă FISC - nu realizează venituri (original plus copie).

CREANTELE OLTCHIM.

#32259 Privatizarea Oltchim, în planul de reorganizare

2015-01-20 12:58

Privatizarea Oltchim, în planul de reorganizare

Oltchim se va privatiza, pana la urma. Planul de reorganizare include si vanzarea combinatului de la Valcea, care este deja in insolventa din 2013. Planul de reorganizare prevede si investitii tehnologice, care sa contribuie la reducerea consumului de energie.

Imediat cum se va gasi un cumparator eligibil, combinatul Oltchim va fi vandut, potrivit schemei de reorganizare anuntata de reperzentantii companiei.

„Strategia de reorganizare care va fi supusa aprobarii creditorilor presupune imbunatatirea in continuare a rezultatelor economico – financiare, consolidarea si pastrarea echilibrului financiar al OLTCHIM precum si vanzarea OLTCHIM SA catre un cumparator eligibil”.

Pe partea de imbunatatire a rezultatelor financiare, compania vizeaza investitii tehnologice care sa duca la reducerea consumului de energie. In acelasi timp, se incearca atragerea de surse de finantare pentru ca Oltchim sa reporneasca noi instalatii, potrivit aceluiasi comunicat. Administratorii judiciari ai Oltchim au aratat ca cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea in insolventa de la putin peste 5 milioane de euro pe luna la 16 milioane de euro pe luna in ultimele luni ale anului care abia a trecut.

Cu toate astea, sindicalistii i-au cerut ministrului Economiei, Mihai Tudose, sa verifice activitatea administratorilor deoarece sunt nemultumiti de prestatia lor. Solutii pentru salvarea Oltchim au adus si liberal-reformatorii: stergerea datoriilor. Asta dupa ce oficialii au incercat in nenumarate randuri sa privatizeze compania care este in insolventa din 2013. Fostul primar al orasului Ramnicu-Valcea, liberal-reformatorul Romeo Radulescu, in prezent deputat, sustine ca parlamentul poate da o horarare prin care societatea sa fie scutita de datoriile catre stat care au o maturitate mai mare de 3 ani.

Ulterior, Oltchim poate fi privatizat mai usor. Daca statul sterge datoriile mai vechi de 3 ani, atunci acest lucru nu se considera a fi ajutor de stat, asa ca Romania nu trebuie sa aiba aprobarea Comisiei Europene, mai spune pentru Evenimentul Zilei deputatul Radulescu, mai ales daca acestea nu vor fi convertite in actiuni, asa cum s-a intamplat in cazul Petromidia. Suma care ar trebui stearsa se ridica la 300 de milioane de euro, iar decizia trebuie luata cu acordul creditorilor.

Problemele sunt atat de mari la Oltchim incat fara un investitor, combinatul nu are alta solutie decat falimentul. Compania controlata de ministerul economiei a trecut deja prin patru procese de privatizare, ultimul in decembrie anul trecut.

CREANTELE OLTCHIM.

#32260 Planul de reorganizare a Oltchim va include vânzarea companiei

2015-01-20 13:00

Planul de reorganizare a Oltchim va include vânzarea companiei

Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim (OLT), în insolvenţă, va prevede vânzarea companiei către un cumpărător eligibil, a anunţat marţi combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea.

 

"Strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al OLTCHIM precum şi vânzarea OLTCHIM SA către un cumpărător eligibil", arată compania, într-un comunicat transmis Bursei.

Pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare, compania vizează investiţii tehnologice care să ducă la reducerea consumului de energie. Totodată, dacă vor fi atrase alte surse de finanţare Oltchim va reporni noi instalaţii, potrivit comunicatului.

Autorităţile au încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să privatizeze compania, dar demersurile au eşuat, cel mai recent anul trecut, din lipsă de oferte.

Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.

RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie aprobat în martie.

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.

CREANTELE OLTCHIM.

#32261 Planul de reorganizare a Oltchim include vanzarea companiei

2015-01-20 13:01

Planul de reorganizare a Oltchim include vanzarea companiei

Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim (OLT), in insolventa, va prevede vanzarea companiei catre un cumparator eligibil.

Strategia de reorganizare care va fi supusa aprobarii creditorilor presupune imbunatatirea in continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea si pastrarea echilibrului financiar al Oltchim precum si vanzarea Oltchim SA catre un cumparator eligibil", potrivit unui comunicat transmis Bursei.  

Pentru imbunatatirea rezultatelor financiare, compania vizeaza investitii tehnologice care sa duca la reducerea consumului de energie.

Totodata, daca vor fi atrase alte surse de finantare, Oltchim va reporni noi instalatii.   RomInsolv si BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta in luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmeaza sa fie aprobat in martie.  

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, in principal ca urmare a majorarii exporturilor, dar si reducerii preturilor la titei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima data in ultimii trei ani.

CREANTELE OLTCHIM.

#32262 Planul de reorganizare a Oltchim va include vânzarea companiei

2015-01-20 13:03

Planul de reorganizare a Oltchim va include vânzarea companiei


Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim (OLT), în insolvenţă, va prevede vânzarea companiei către un cumpărător eligibil, a anunţat marţi combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea.
 

"Strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al Oltchim precum şi vânzarea Oltchim SA către un cumpărător eligibil", arată compania, într-un comunicat transmis Bursei.

Pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare, compania vizează investiţii tehnologice care să ducă la reducerea consumului de energie. Totodată, dacă vor fi atrase alte surse de finanţare Oltchim va reporni noi instalaţii, potrivit Mediafax.

Autorităţile au încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să privatizeze compania, dar demersurile au eşuat, cel mai recent anul trecut, din lipsă de oferte.

Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.

RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie aprobat în martie.

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/
CREANTELE OLTCHIM.

#32263 Planul de reorganizare a combinatului Oltchim va include vânzarea companiei

2015-01-20 13:05

Planul de reorganizare a combinatului Oltchim va include vânzarea companiei

Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim, aflată în insolvenţă, va prevede vânzarea companiei către un cumpărător eligibil, a anunţat marţi combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea. „Strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al Oltchim, precum şi vânzarea Oltchim către un cumpărător eligibil“, arată compania, într-un comunicat transmis Bursei. Pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare, compania vizează investiţii tehnologice care să ducă la reducerea consumului de energie. Totodată, dacă vor fi atrase alte surse de finanţare Oltchim va reporni noi instalaţii, potrivit comunicatului. Autorităţile au încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să privatizeze compania, dar demersurile au eşuat, cel mai recent anul trecut, din lipsă de oferte. Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie aprobat în martie. Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.

Citeste mai mult: adev.ro/nih45f

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

#32264 Compania OItchim va fi scoasă din nou la vânzare

2015-01-20 13:07

Compania OItchim va fi scoasă din nou la vânzare

Planul de reorganizare a companiei de stat Oltchim (OLT), în insolvenţă, va prevede vânzarea companiei către un cumpărător eligibil, a anunţat marţi combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea.

"Strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunătăţirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al OLTCHIM precum şi vânzarea OLTCHIM SA către un cumpărător eligibil", arată compania, într-un comunicat transmis Bursei.

Pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare, compania vizează investiţii tehnologice care să ducă la reducerea consumului de energie. Totodată, dacă vor fi atrase alte surse de finanţare Oltchim va reporni noi instalaţii, potrivit comunicatului.

Autorităţile au încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să privatizeze compania, dar demersurile au eşuat, cel mai recent anul trecut, din lipsă de oferte.

Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni, şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.

RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie aprobat în martie.

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, în principal ca urmare a majorării exporturilor, dar şi reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.


Musafir

#32265 Echipa ROMINSOLV???

2015-01-20 14:07


Musafir

#32266

2015-01-20 14:28

AZI  VENI FOTA CHIOR DE BEAT IN FATA PAVILIONULUI OLTCHIM ,SE HARTUI CU PAZA SI ASI BAGA TOT CE AVU LA EL IN GURA LUI TALPASANU....ASA E ...IL ARE LA MINA


Musafir

#32267 Re: Echipa ROMINSOLV???

2015-01-20 14:30

#32265: - Echipa ROMINSOLV??? 

 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO www. oltchim.ro

https://www.fairsolve.com/despre

rominsolv.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREANTELE OLTCHIM.

#32268 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-20 14:34

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN #32219 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM INCHIS, SA MULTUMESTI SINDICATELOR SI STATULUI ROMAN.

CU INSOLVENTA NU-I DE GLUMIT.

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete, de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!! HOTIA CONTINUA....

HOTIILE CONTINUA.

 

 

 
SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#32269 Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-01-20 14:41


Musafir

#32270 Re: Echipa ROMINSOLV???

2015-01-20 14:59

#32265: - Echipa ROMINSOLV??? 

Te uiti si te crucesti!!!

Iata ce scrie in CV-ul lui Florin Mateita (http://www.rominsolv.ro/despre-noi/echipa/)
''Florian Mateiţă a fost asociat şi administrator în două societăţi comerciale care, din martie-aprilie 1997, respectiv, februarie-martie 1999, au dat faliment." 

Iata ce scrie in CV-ul lui Mircea Deaconu (http://www.rominsolv.ro/despre-noi/echipa/):
"Încrederea, echitatea, transparenţa, perseverenţa, răbdarea și onestitatea sunt valorile după care se ghidează atât Mircea, cât şi întreaga echipă RomInsolv. Iar frauda, minciuna, părtinirea și făţărnicia sunt respinse cu tărie.

Soluţiile apar prin înţelegerea mecanismului complex al transformărilor unui sistem economic în insolvenţă." 

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32271 Re: Re: Echipa ROMINSOLV???

2015-01-20 15:32

#32270: - Re: Echipa ROMINSOLV??? HOTIE PE FATA. Unde scrie ca trebuie sa se ocupe de construirea de platforme de licitatii si organizarea de licitatii??? Nu-i intra in atributiuni asa ceva pe lege.

" Organizarea unui proces de insolvenţă pe principiile managementului de proiect, conceptul „ZERO CONTESTAŢII”, calculul eficienţei muncii unui practician în insolvenţă, organizarea transparentă a licitaţiilor şi construirea platformei de licitaţii online www.fairsolve.com sunt doar câteva din ideile transpuse în practică, cu ajutorul întregii echipe RomInsolv, de către Florian. Toate aceste idei provin din studiul adevăratelor probleme ce generează insolvenţa sau sunt generate de aceasta. "

http://e-juridic.manager.ro/

" Atributiile administratorului judiciar

Practicienii in insolventa interesati vor depune la dosar o oferta de preluare a pozitiei de administrator judiciar in dosarul respectiv, la care vor anexa dovada calitatii de practician in insolventa si o copie de pe polita de asigurare profesionala. In oferta, practicianul in insolventa interesat va putea arata si disponibilitatea de timp si de resurse umane, precum si experienta generala sau specifica necesare preluarii dosarului si bunei administrari a cazului. In cazul in care nu exista nici o astfel de oferta, judecatorul-sindic va desemna provizoriu, pana la prima adunare a creditorilor, un practician in insolventa ales in mod aleatoriu din Tabloul U.N.P.I.R.

La recomandarea comitetului creditorilor, in cadrul primei sedinte a adunarii creditorilor sau ulterior, creditorii care detin cel putin 50% din valoarea totala a creantelor pot decide desemnarea unui administrator judiciar/lichidator, stabilindu-i si remuneratia. In cazul in care remuneratia se va achita din fondul constituit, aceasta va fi stabilita de catre judecatorul-sindic, pe baza criteriilor stabilite prin legea privind profesia de practician in insolventa. Creditorii pot decide sa confirme administratorul judiciar sau lichidatorul desemnat provizoriu de catre judecatorul-sindic.

Creditorul care detine cel putin 50% din valoarea totala a creantelor poate sa decida, fara consultarea adunarii creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar sau lichidator in locul administratorului judiciar sau lichidatorului provizoriu ori sa confirme administratorul judiciar provizoriu sau, dupa caz, lichidatorul provizoriu si sa ii stabileasca remuneratia.

Creditorii pot contesta la judecatorul-sindic, pentru motive de nelegalitate, decizia de numire a administratorului judiciar, in termen de 3 zile de la data publicarii acesteia in Buletinul procedurilor de insolventa. Judecatorul va solutiona, de urgenta si deodata, toate contestatiile printr-o incheiere prin care va numi administratorul judiciar/lichidatorul desemnat sau, dupa caz, va solicita adunarii creditorilor/creditorului desemnarea unui alt administrator judiciar/lichidator. Daca in acest termen decizia adunarii creditorilor sau a creditorului ce detine cel putin 50% din valoarea creantelor nu este contestata, judecatorul-sindic, prin incheiere, va numi administratorul judiciar propus de creditori sau de creditorul ce detine cel putin 50% din valoarea creantelor, dispunand totodata incetarea atributiilor administratorului judiciar provizoriu pe care l-a desemnat prin sentinta de deschidere a procedurii.

Administratorul judiciar, persoana fizica sau persoana juridica, inclusiv reprezentantul acesteia, trebuie sa aiba calitatea de practician in insolventa, potrivit legii. Inainte de desemnarea sa, administratorul judiciar trebuie sa faca dovada ca este asigurat pentru raspundere profesionala, prin subscrierea unei polite de asigurare valabile, care sa acopere eventualele prejudicii cauzate in indeplinirea atributiilor sale. Riscul asigurat trebuie sa reprezinte consecinta activitatii administratorului judiciar pe perioada exercitarii calitatii sale.

Este interzis administratorului judiciar, sub sanctiunea revocarii din functie si a repararii eventualelor prejudicii cauzate, sa diminueze, in mod direct sau indirect, valoarea sumei asigurate prin contractul de asigurare.

Principalele atributii ale administratorului judiciar sunt:
a. examinarea situatiei economice a debitorului si a documentelor depuse si intocmirea unui raport prin care sa propuna fie intrarea in procedura simplificata, fie continuarea perioadei de observatie in cadrul procedurii generale si supunerea acelui raport judecatorului-sindic, intr-un termen stabilit de acesta, dar care nu va putea depasi 30 de zile de la desemnarea administratorului judiciar;
b. examinarea activitatii debitorului si intocmirea unui raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila, si asupra existentei premiselor angajarii raspunderii acestora, precum si asupra posibilitatii reale de reorganizare efectiva a activitatii debitorului ori a motivelor care nu permit reorganizarea si supunerea acelui raport judecatorului-sindic, intr-un termen stabilit de acesta, dar care nu va putea depasi 60 de zile de la desemnarea administratorului judiciar;
c. intocmirea de acte de procedura, in cazul in care debitorul nu si-a indeplinit obligatia respectiva inauntrul termenelor legale, precum si verificarea, corectarea si completarea informatiilor cuprinse in actele respective, cand acestea au fost prezentate de debitor;
d. elaborarea planului de reorganizare a activitatii debitorului, in functie de cuprinsul raportului prevazut la lit. a);
e. supravegherea operatiunilor de gestionare a patrimoniului debitorului;
f. conducerea integrala, respectiv in parte, a activitatii debitorului, in acest ultim caz cu respectarea precizarilor exprese ale judecatorului-sindic cu privire la atributiile sale si la conditiile de efectuare a platilor din contul averii debitorului;
g. convocarea, prezidarea si asigurarea secretariatului sedintelor adunarii creditorilor sau ale actionarilor, asociatilor ori membrilor debitorului persoana juridica;
h. introducerea de actiuni pentru anularea actelor frauduloase incheiate de debitor in dauna drepturilor creditorilor, precum si a unor transferuri cu caracter patrimonial, a unor operatiuni comerciale incheiate de debitor si a constituirii unor garantii acordate de acesta, susceptibile a prejudicia drepturile creditorilor;
i. sesizarea de urgenta a judecatorului-sindic in cazul in care constata ca nu exista bunuri in averea debitorului ori ca acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative;
j. mentinerea sau denuntarea unor contracte incheiate de debitor; "


Musafir

#32272 Re: Re: Re: Echipa ROMINSOLV???

2015-01-20 15:46

#32271: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Re: Echipa ROMINSOLV??? 

Echipa ROMINSOLV - Piperea, Mateita, Deaconu (= FAIRSOLVE - Piperea, Mateita, Deaconu) este pregatita sa bage o societate aflata in insolventa direct in FALIMENT si echipa FAIRSOLVE - - Piperea, Mateita, Deaconu (= ROMINSOLV - - Piperea, Mateita, Deaconu) este pregatita sa taie si sa valorifice la fier vechi societatea bagata in faliment de echipa ROMINSOLV (= FAIRSOLVE). 


Aceasi marie cu alta palarie!
Ei centreaza ei dau cu capul (in gura salariatilor si disponibilizatiilor de la Oltchim)!

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32273 Re: Re: Re: Re: Echipa ROMINSOLV???

2015-01-20 15:53

#32272: - Re: Re: Re: Echipa ROMINSOLV???  CHIAR MAI MULT, VANEAZA LEGEA INSOLVENTEI PERSONALE SI SUNT LA PANDA SA URMAREASCA ORICE POT VALORIFICA DIN JUDETUL VALCEA SI ARGES PE "CHIPURILE" FALIMENTE CARE LE DELANSEAZA EI SI INTRODUCERE FORTATA IN INSOLVENTE PENTRU VALORIFICAREA DE BUNURI CARE NU LE INTRA IN ATRIBUTIUNI SI ILEGAL PE LEGE, EI AVAND ALTE OBLIGATII PE LEGE SI CHIAR SPECIFICA FAPTUL CA NU AU VOIE SA BENEFICIEZE DE CE ADMINISTREAZA  JUDICIAR PRACTICIAN IN INSOLVENTA, FIIND ILEGAL SI SPECFICAT IN LEGE, RASPUND SI EI TOT CU SUME DE BANI PENTRU FAPTELE LOR  SI PENAL DUPA CAZ IN FUNCTIE DE FAPTE COMISE.  VAMPIRI ECONOMICI.

OPINII

 

 

 

Administratorul judiciar, persoana fizica sau persoana juridica, inclusiv reprezentantul acesteia, trebuie sa aiba calitatea de practician in insolventa, potrivit legii. Inainte de desemnarea sa, administratorul judiciar trebuie sa faca dovada ca este asigurat pentru raspundere profesionala, prin subscrierea unei polite de asigurare valabile, care sa acopere eventualele prejudicii cauzate in indeplinirea atributiilor sale. Riscul asigurat trebuie sa reprezinte consecinta activitatii administratorului judiciar pe perioada exercitarii calitatii sale.

 

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32274 Re: Din "inteligenta" administratorilor judiciari de la Oltchim. Recunoasteti personajul?

2015-01-20 15:58

#29369: - Din "inteligenta" administratorilor judiciari de la Oltchim. Recunoasteti personajul? 

 VAMPIRI ECONOMICI.

http://www.rominsolv.ro/

FLORIAN MATEITA

Cine-i desemnat să înfigă ţăruşul în inimă, să o facă!

 

Vampirul economic nu este o ficţiune. Este prezent sub forma unui cod fiscal şi acţionează în timpul programului de lucru. Ţi se prezintă sub forma unei persoane agreabile, îţi prezintă planurile, proiecţiile şi te face să visezi nemurirea dinastică, alături de el.

Semnezi contractul şi colţii lui se înfig în conturile tale de lichidităţi. Este bineştiut, înţepătura vampirului poate să îi contamineze pe cei atacaţi. Muşcătura lui provoacă o sete ancestrală şi, la rândul tău, este posibil să sfârşeşti prin a căuta victime cu lichiditate. După cum arată statisticile, nu sunt rare cazurile în care victimele devin, la rândul lor, vampiri.

În scurt timp de la contaminare, observi cum situaţiile financiare se deformează sub apăsarea unui bulgăre de datorii pe care vampirul, hipnotizându-te permanent cu o imagine strălucitoare a viitorului, te îndeamnă să-l rostogoleşti. În tot acest timp, va sta alături de tine şi îţi va suge sângele. Munca ta, energia ta, banii tăi, vor fi devorate. Tu nu mai ai propriul tău sânge şi propria ta energie pe care să i le oferi, deci va trebui să le găseşti sau să mori lichidat. Din clipa în care alegi să nu mori, eşti şi tu un vampir.

Mediul economic ia măsuri împotriva vampirilor şi a vampirismului. Cu apă sfinţită şi usturoi judiciar, creaturile sunt împinse şi ferecate în cavoul deschis de legea insolvenţei pentru vampiri economici.

Apoi, cântece, descântece, ritualuri. Exorcizare şi proceduri de dat sângele înapoi. Cât sânge, cui, când, de ce, cum? Întrebări concrete, răspunsuri evazive. Să vedem cât sânge mai găsim, cât sânge mai producem, de unde, de la cine?…

Un sobor de practicieni, cu ţăruşul falimentului în mână, supravegheză permanent vampirul. A promis că nu mai suge sânge, a promis că va trăi pe propriile lui picioare şi va produce plusvaloare. Dar este auzit clefăind tot timpul şi a fost prins mânjit de creanţe curente la gură. Constatăm că exorcizarea a fost un eşec, iar explicaţia ar putea fi că de fapt, la data deschiderii procedurii, vampirul nu mai avea propria lui viaţă, propria lui energie. Se pare că exorcizarea funcţionează doar pentru fiinţele atinse de vampirism, dar care încă trăiesc, au sânge cald şi luptă să trăiască. Statistic sunt foarte puţini: sub 1 la 10.000.

 

Aşadar, unde observăm vampiri economici, trebuie să facem ceea ce au făcut toţi vânătorii de vampiri de-a lungul timpului: să le înfigem ţăruşul în inimă. Să îi radiem de pe faţa pământului! Repede!

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#32275 Re: PIPEREA, PENTRU A NE DUCE PE TOTI IN FALIMENT ESTE IN ASTEPTARE:

2015-01-20 16:06

#28700: - PIPEREA, PENTRU A NE DUCE PE TOTI IN FALIMENT ESTE IN ASTEPTARE: 

 VAMPIRI ECONOMICI.

PREGATIRI SA NE FALIMENTEZE VIATA SI VIITORUL: fairsolve.com
 
 
 
OPINII

 

 

 

 

 

La iniţiativa a doi parlamentari, un senator şi un deputat, proiectul legii insolvenţei particularilor, redactat şi făcut public de mi-ne în urmă cu mai mult de un an, a ajuns pe rolul Camerei Deputaţilor, după ce Senatul l-a adoptat cu o majoritate covârşitoare. Deocamdată, proiectul este îngheţat, întrucât Guvernul, într-un stil caracteristic domnitorilor fanarioţi, s-a obligat faţă de FMI şi...    
Avocat Gheorghe Piperea