Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#29551 PRIMARII LIBERALI

2014-11-23 17:00

SUNT PROFUND IMPRESIONAT DE ACESTI PRIMARII SI DE CONDUCEREA LOR DE MITINGUL CARE L AU FACUT LA PREFECTURA,IN CURAND VOR VENI IN FATA PREFECTURI SI PE PLATFORMA OLTCHIM SA FACA MITING PENTRU DISPONIBILIZATII CARE NU AU PRIMIT PLATILE COMPENSATORII SI PT.REPORNIREA ACESTUI COLOS OLTCHIM. VOI CE CREDETI ?

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#29552 Re: Re: Re:

2014-11-23 17:07

#29549: STO - Re: Re:  A FOST O COMPLICITATE SINDICATE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 Tu esti inselat si obosit din alte cauze, nu pentru ca ei te umilesc si te prostesc mereu. Poate iti dai tu cu parerile mai mult de cat este cazul si creantele salarii plati compensatorii le primim prin tabelul final de creante care sunt inregistrate si nu au fost depuse de catre  piperea&co la procesul de insolventa Oltchim pe Legea 85/2006 si tuturor legilor in sustinere. Mergi cu Dumnezeu inainte, pentru ca doi ani de zile astia ne-au umilit si distrus pe prostia care o sustii tu, indiferenta si nepasarea lor o vei primii in continuu, deoarece refuzi si refuzul ne pedepseste pe toti, este ca in armata, unu poate  e prost in a executa cerintele si toti suportam indisciplina lui si prostia, pana si-o corecteaza si intelege si acela ca asa NU. Prost nu esti in totalitate, dar te trezesti tarziu sau faci galagie cand nu trebuie ( INCLIN SA TE CRED LA COMANDA POLITICA SAU MARLANIE  SINDICALA), ori incurci legea cu povestile si multe alte  tampenii la care nu mai revin..., poti sa mergi si la ponta, vezi ca e plecat de acasa, poti sa mergi si in parlament sau unde vrei tu, esti liber intr-o tara libera, pe mine ma deranjeaza ca esti atat de obosit si umilit incat nu-ti dai seama ca aceasta creante din acte pe care o ai, numai judecatorul-sindic pune semnatura si parafa sa o primesti, societatea Oltchim fiind obligata sa achite, acum au invocat o cretinitate, chipurile li s-a oprit intentia de a depune tabelul creante final, pentru ca si-au permis creditorii care nu sunt platiti sa introduca falimentul final, creditor esti si tu si eu si toti angajatii si disponibilizatii impreuna cu alte societati si firme creditoare neplatiti si care le avem blocate la ei in acte si trecute creante. Singura nemernicie care s-a creat a fost ca am fost noi victimile unor avocati si case de avocatura hoate si nemernice, de aici si curajul lui piperea&co si a celorlalti participanti care refuza si te trateaza si primesti asa cum doresc ei, cu minciuna si nepasare, indolenta si rea vointa. Daca tu vrei sa le joci in continuare stilul de joc si pacaleala, sa ne demonstrezi ca le faci jocul in fata lui Cilea si tuturor prefectilor care au fost partasi ( inclusi  Valcea si Arges ), doar sa ne demonstrezi ca tu faci ceva si lalaiala impreuna cu nepasarea, indolenta, nemernicia si reaua vointa a conducerii Oltchim si sindicatelor care sunt in culpa, imi dai de inteles ca nu ai invatat nimic. Ramai cel care a facut totul " LA STO..." asa ai scris si asa te manifesti.

 

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006
Musafir

#29553 Re: PRIMARII LIBERALI

2014-11-23 17:09

#29551: - PRIMARII LIBERALI FACETI-VA CURATENIE.

 Sa le transmiti sa-si pedeseasca gasca liberala de mana cu psd si unpr cu pc si alte mici lacuste...., care au supt banii disponibilizatilor si angajatilor, pentru ca sunt bani salarii  comuni  care nu au fost platite nici pana azi.

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand Director General Adjunct Operatiuni

 

Spiru Ciobescu Elena Felicia - Sef Divizia Financiara

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

 

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

 

December 27, 2012near Ramnicu Valcea

 

Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/

 

#25542 Re: OLTCHIM SA MERGEM SI NOI LA MUNTE CU Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu si sotia Felicia-Ciobescu

 

 

 

 

" Din producţia de PVC, polioli, sodă şi de alte produse chimice pentru care Olt­chim dispune de capacităţi de pro­duc­ţie, combinatul ar genera vânzări de circa un miliard de euro pe an. " - ZIARUL FINANCIAR !!!9 dec 2013

eu

#29554 eu

2014-11-23 17:21

voi visati ..numai plati compensatorii..dar de munca v-ati cautat in alta parte?

nu...e mai usor sa stai si sa ceri............

ei

#29555

2014-11-23 17:26

Ei, sunt "multi" ce sa mai spun de restul 2200 angajati, care nu-i deranjeaza salariile creante neplatite si faptul ca raman fara locuri de munca??? Disponibilizatii, muncesc au servici, multi suntem peste mari si tari in diaspora, multi sunt plecati la munca in tara, multi stau foarte departe si nu-si permit sa te onoreze cu prezenta, multi sunt la pensie, si alte cazuri..., multi si iar multi acei multi sunt. A cere este un drept prin lege si se judecata in fata judecatorului-sindic, procesul insolventei:

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

http://portal.just.ro/

COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM

15.05.2013

 C O M U N I C A T

 Obiectivul principal al consorţiului de administratori judiciari este reorganizarea activităţii Oltchim SA pe principii de performanţă şi productivitate, concomitent cu menţinerea în stare funcţională a activelor neutilizate. Pentru secţiile şi fabricile oprite (de ex. Arpechim este închis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv păstrarea exclusiv a personalului necesar conservării.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizează prin dispozițiile legale în vigoare și prevederile Contractului Colectiv de Muncă al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii și Legea 85/2006 – privind procedura insolventei.

În ceea ce privește măsurile de protecție socială acestea se referă, în principal, la indemnizația de șomaj, venitul lunar de completare și nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Muncă Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de muncaindemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

 

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanţa de Urgenţă 36/2013, venitul de completare se acordă lunar pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate, după cum urmează:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

 

De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere [ o minciunica stilul ponta si piperea&co, sunt salarii plati compensatorii, s-a recunoscut mai jos ] in functie de vechime, astfel:

  1. 1.      17.106 lei pentru o vechime  intre 0 – 5 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 6 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
  2. 2.      34.212 lei pentru o vechime  intre 5 – 15 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 12 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
  3. 3.      51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o sumă netă echivalentă cu 18 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net şi 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protecţie socială în urma concedierii colective, de următoarele facilităţi:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizaţie de şomaj în valoare de 525 lei şi venit de completare de 975 lei,
  2. Următoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adaugă 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.

rominsolv.ro

oltchim.ro


Musafir

#29556 Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cernev!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.

2014-11-23 17:42

#29543: - Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cernev!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.  

 Cam asta ai înțeles tu pentru ca astea sunt limitele tale si de altfel de-aia totul se reduce la a arunca niste noroi si niste poze cu maimuțe pe aici.

Tu vrei dreptate pentru tine, pentru ca asta e singura importanta. Faptul ca la adresa unui om, unui lider de sindicat s-a creeat un abuz te satisface insa pe deplin - asta arata cam ce fel de om ești si ce caracter ai.

Este foarte corect ce face omul ac,esta si sper sa își câștige dreptatea si sa răspundă cine trebuie pentru aceasta mizerie. In alta ordine de idei atitudinea colegilor si a sindicaliștilor in discuție a fost si este una de toată jena. Rușine pentru aceasta situație.

Rușine pentru tot ce s-a întâmplat in ultimii ani fata de angajati, si disponibilizați.

IPU, atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#29557

2014-11-23 17:47

Mai omule, eu nu am spus ca nu ai dreptate ,AI PERFECTA DREPTATE,tu,eu,restul pana la 929 avem dreptate ,ca am protestat mult mai putini(la prefectura,la consiliul judetean) iti dau din nou dreptate,cu legea 85/2006,iar ai dreptate(numai ca acolo despre insolventa este interpretabil,daca ai bun simt,poti sa judeci corect)depinde de moralitatea judecatorului,de o normalitate guvernamentala, fara amestec din afara, ma refer la politic(daca doreau sa fie corecti,nu dadeau OUG cu venitul de completare si nu bagau Oltchimul in insolventa),din cate vezi si la Hidroelectrica s-a bajbait, ba ca a devenit profitabila, ba ca trebuie sa o bage din nou in insolventa ,deci ce vreau sa spun, un guvern haotic ,abramburit, aiurit care numai de cotcarii se tine si interpreteaza dupa bunul plac.Intreabai pe cei care au fost in sala, cand a venit Ponta si poti sa-ti inchipui dimensiunile VRAJELI si ABURIREA oamenilor.Si acum in incheiere iti dau din nou DREPTATE,dar nu ca ASTIA la guvernare, ca nu mai prezinta incredere,ei si acum cred ca Oltchimul pana in dec.2014 v-a fi pe profit.Tu unul poti sa crezi asa ceva,oare cum poti sa ai incredere ca astfel de oameni pot sa-ti JUDECE CORECT cauza noastra.Nu sunt nici indiferent,nici prost dar nu vreau sa platesc amenzi,nu vreau sa le dau posibilitatea sa se agate cu ceva de mine,aduti aminte ce ne-a spus CORNOIU,  sa nu credem ca mai suntem in 1907,tu ce concluzie tragi de aici.Iti spun si repet din nou, cu ASTIA nici o sansa ,poate cu alti.


Musafir

#29558 Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cernev!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.

2014-11-23 17:47

#29556: - Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cernev!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.  

 Dupa ce ca scri cu diacritice nu te recunosti in scriere, TU POSTEZI SI TU TE JUDECI, ESTI DE BALACEANCA, CHIAR TE COMPORTI CA O MAIMUTA.

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#29559 SA-MI SPUI CINE A FURAT SALARIILE BANI SI DE CE PONTA A INCURCAT VOIT, OBSERVI ADEVARUL SI MINCIUNA

2014-11-23 17:51

#29557: IPU, atunci i-am condamnat pe toti la moarte -  OUG SI HG ESTE FOARTE  CORECT, NUMAI CA MACANITORII AU RASTALMACIT ADEVARUL, DAR IN ACTE SUNTEM BINE SI NE SUSTINEM TOTI  PLATA SALARII CREANTE NEACHITATE DIN TABELUL DE CREANTE AL PLANULUI DE REORGANIZARE PRIN CARE NOI AM FOST DISPONIBILIZATI.

 

 MINCIUNILE MARCA PONTA SI PSD, STA DOVADA MINCIUNA SI IMBARLIGAREA CREATA DIN GLASUL LUI SI VORBELE SALE, ODIOS SI NEMERNIC, FANTEZISMELE SI DEZINFORMARE LA NIVEL DE PRIM MINISTRU ROMANIA:

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

"Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii [ FALS ], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi seară la TVR, într-o Ediţie Specială, că Oltchimul poate fi salvat cu doar 2.000 de angajaţi. Ponta a subliniat că alternativa disponibilizărilor ar fi fost lacătul pe uşă. Premierul a apreciat că niciun investitor nu ar cumpăra o companie cu o datorie de 800 de milioane euro.

Victor Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula 3.200 de angajaţi. Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar faptul că cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii, şi în primul rând şi-au primit salariile la zi. Nu ştiu cum e la TVR, dacă aveţi atâtea salarii compensatorii, în lumea privată sigur nu există".

900 de salariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta.

Premierul a vorbit şi despre privatizarea CFR Marfă şi a precizat că procedura a fost reluată după consultări cu FMI: "Probabil din cauza termenelor foarte scurte, fiecărei firme îi lipsea ceva. Niciodată nu s-a făcut o privatizare atât de repede, pentru că avem o sabie a lui Damocles, care este bordul FMI de la sfârşitul lui iunie. Am pus condiţii foarte  dure, pentru că puteam să punem condiţii foarte laxe şi ne trezeam iarăşi cu Dan Diaconescu cu banii în pungă".

Şeful Executivului a mai anunţat că aproximativ 2.000 de angajaţi din companiile de stat vor fi disponibilizaţi, anul acesta, şi 10.000 - în următorii şase ani. Ponta a mai spus că România a înregistrat o creştere economică mai ales din exporturi, apoi din energie şi din previziunile pe agricultură: "Unde avem o scădere importantă, de aproape 8%, este la impozitul pe profit, pentru că avem un fenomen economico-social, al intrărilor în insolvenţă. Avem o creştere importantă a intrărilor în insolvenţă".

Premierul a anunţat că TVA-ul la pâine va fi redus experimental, pe tot lanţul, din a doua parte a anului. Ponta le-a cerut reprezentanţilor din panificaţie să ajute guvernul prin indicarea zonelor unde există probleme: "FMI-ul a spus că nu merge pe promisiuni. Că reduceţi TVA-ul şi, uite, o să fie mai puţină evaziune şi o să aveţi încasări mai bune. Deocamdată reduceţi TVA-ul la pâine pe tot lanţul, pentru sementrul 2. Asta înseamnă că din altă parte, la rectificare, puneţi 250 de milioane".

Victor Ponta a dat asigurări că autostrăzile Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova şi Centura Sud vor fi finalizate. Totul depinde, însă, de deblocarea programului de transport, aşteptată pe 15 iunie.

http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-oltchimul , => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.


Musafir

#29560 Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.

2014-11-23 17:52

#29558: - Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cernev!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.  

 Ma confunzi. Eu sunt ala care îți explica faptul ca, tu si gramatica sunteți doua drepte paralele, dar mai ales tu. Si credeam ca numai cu gramatica ai probleme dar stai un pic cam prost si cu logica. De moralitate ce sa mai discutam.


Musafir

#29561 MARLANIA CERNEVISTA NU ARE LIMITE SI IMPOSTURA FACE CASA MARE LA EI:

2014-11-23 17:53


Musafir

#29562 Re: Re: Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.

2014-11-23 17:56

#29561: - Re: Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.  

 De unde știi? De la cafeaua de dimineața sau va consultați pe zi in cine sa mai dați cu noroi?

IPU, atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#29563

2014-11-23 17:58

eu.Dupa cum te semnezi cu litere mici chiar esti mic. EU iti doresc tot bine din lume, sa NU ai parte de umilinta noastra ,sa te bucuri in continoare de serviciul care il ai si sa nu ajungi sa-ti cauti altu(in piata muncii de acum).Dar,noi nu cersim ceva ce nu este al nostru, ESTE ceva ce l-au recunoscut,semnat parafat si stampilat.EU tie nu-ti doresc sa ai un astfel de act in mana si altul sa-ti spuna ca NU ai dreptate.


Musafir

#29564 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.

2014-11-23 17:58

#29562: - Re: Re: Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.  cafelele si spritul le consumai in taina cu altii...hai sictir.

 Aaaaa, tu n-ai aflat inca ESTI LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI NEGRE OLCHIM SI A TUTUROR ISTORIILOR TALE.


Musafir

#29565 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.

2014-11-23 18:01

#29564: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ajutatiiiiiiiiiiii-l pe cerne nuv!!! Cernev fata in fata cu Stanescu.  

 Se poate întâmpla. Din moment ce scrie pe petiție, clar, e literară de lege, mai ales când vine de la unii din voi pentru care cuvântul 'apa' e un substantiv oarecare.

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29566 Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2014-11-23 18:01

#28783: - Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 

#26407: - CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 https://www.youtube.com/  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29567 Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2014-11-23 18:04

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29568 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-11-23 18:05

#28781: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

 

#26409: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

 

Ziarul Financiar a avut ieri o discuţie cu Gheorghe Piperea, administrator judiciar la Oltchim, şi Petre Ianc, fost director general în Ministerul Economiei, despre stadiul insolvenţei de la Oltchim şi ce soluţii sunt pentru punerea pe picioare a companiei.

Care e situaţia acum la Oltchim?

Gheorghe Piperea: După două luni şi jumătate de la deschiderea procedurii insol­venţei, pacientul Oltchim este stabilizat. Sunt două elemente care mă fac să spun acest lucru. În primul rând nivelul producţiei s-a stabilizat la 23-25% din capacitate.

Încercăm ca până la finalul lunii să obţinem finanţarea de capital de lucru, 15 milioane cash şi încă 35 de milioane în contracte, care să ne ducă la 65%, despre care s-a spus că e nivelul de breakeven pentru Oltchim.

În acelaşi timp, salariaţii pentru care există o intenţie de restructurare, suspendată deocamdată, sunt plătiţi atât din fondurile de la  AJOFM, cât şi din fondurile societăţii. În momentul de faţă, există însă o restanţă salarială pe luna februarie, dar ea va fi achitată foarte curând.

De la un nivel de pierdere de 4,5 milioane de euro pe lună, am redus pierderile cu peste 3 milioane. Sperăm în mai să ajungem la zero.

Principala sarcină a administratorului judiciar în cadrul unei proceduri de insolvenţă este să maximizeze averea debitorului şi face acest lucru prin creşterea veniturilor, respectiv reducerea costurilor. Deocamdată creşterea veniturilor depinde de nişte condiţionalităţi, de obţinerea finanţării capitalului de lucru, dar costurile au fost reduse substanţial şi putem spune că până la sfârşitul lunii vom ajunge pe zero.

Ce soluţii întrevedeţi pentru Oltchim pentru perioada următoare?

Gheorghe Piperea: Există trei paliere care trebuie avute în vedere.

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca. Pe data de 19 iunie, preconizăm că se vor soluţiona contestaţiile la tabelul preliminar, depus săptămâna trecută.

După ce se vor soluţiona aceste contestaţii vom avea un tabel definitiv, după care urmează un termen de 30 de zile în care trebuie să depunem planul de reorganizare, fie noi, fie debitorul prin administratorul special. Soluţia e ca acest plan de reorganizare să fie cosemnat de noi şi de administratorul special, care e reprezentantul acţionarului majoritar.

Cel de-al doilea palier e operaţional. În momentul de faţă, societatea funcţionează la 23% din capacitatea de producţie. Încercăm să obţinem nişte contracte cu traderii. Furnizorul de propilenă ne-a anunţat zilele trecute că poate să ridice livrarea de propilenă la 5.000 de tone pe lună, ceea ce înseamnă aproape jumătate din capacitatea totală a Oltchim pe partea de propilenă.

Principala problema este energia electrică. Aceasta este foarte costi­sitoare. Între timp, ea a fost redusă însă de la 80 de euro pe MW la 69 euro/ MW. Consumul maxim este de 110 euro/MW.

Ca să funcţionezi la capacitate maximă trebuie să pui în funcţiune electroliza cu mercur, care este relativ învechită din punct de vedere energetic şi consumă jumătate din energie. A cumpăra această energie acum, când nu suntem siguri că putem vinde la întreaga capacitate, este periculos.

În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica.

Vorbim despre creditori care au o expunere de 793 de milioane de euro, cu şanse foarte mari să piardă o mare parte din aceste creanţe. Ei nu vor vota un plan de reorganizare „fantezist“, ci unul care include cel puţin două condiţii: e fezabil, inclusiv la nivel operaţional şi la nivel de plăţi şi asigură un tratament echitabil pentru creditori.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

http://www.zf.ro/ => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29569 Re: Re: Re: Cum este domnii Piperea si Borza, strambati din nas domnului Blanculescu la TVR1

2014-11-23 18:06

#28782: - Re: Re: Cum este domnii Piperea si Borza, strambati din nas domnului Blanculescu la TVR1 

 

  8 mai 2013

Lichidatorii judiciari Gheorghe Piperea şi Remus Borza, precum şi consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, au dezbătut subiectul la "Prim Plan".

http://stiri.tvr.ro/

 

Manualul de management al restructurarii.

Reorganizare:

1. La nivel operational

2. La nivel financiar

3. La nivel contabil

4. La nivel comercial

5. La nivel legal

si

6.  La nivel resurse umane

Blanculescu la TVR1

8 mai 2013

1.Finantarea  capitalului de lucru la minim 30 milioane euro

2. Oltchim II infintare

3. Pregatirea unui contract cu acest investitor (care sunt mai multi...), pentru a putea sa primeasca o obtiune de privatizare in septembrie sau octombrie 2013,  cand se va vota planul de reorganizare.

Piperea la TVR 1

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29570 Re: Re: Ce spune Gheorghe Piperea despre onorariul administratorului de la Oltchim

2014-11-23 18:07

#28785: - Re: Ce spune Gheorghe Piperea despre onorariul administratorului de la Oltchim 

 

 Ce spune Gheorghe Piperea despre onorariul administratorului de la Oltchim

 

 Capital.ro a informat în urmă cu două zile că Adunarea creditorilor Oltchim urma să discute despre onorariul administratorilor combinatului chimic din Vâlcea. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie. 

Articolul poate fi citit aici> Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează
Într-un punct de vedere remis Capital.ro, Gheorghe Piperea nu contestă cele scrise de Capital, dar aduce unele clarificări pe care vi le prezentăm mai jos.

1.    Onorariul administratorului judiciar nu a fost discutat de creditorii Oltchim in adunarea creditorilor din data de 15 aprilie. Cu unanimitate de voturi, s-a decis ca acest aspect sa fie discutat la o data ulterioara, din ratiuni de proces decizional al fiecarui creditor institutional. In acest moment, singurul onorariu pentru administratorii judiciari este cel prevazut de Tribunalul Vilcea in sentinta de deschidere a procedurii insolventei la Oltchim, de 8000 de lei pe toata perioada de observatie. Acest onorariu provizoriu de 8 mii de ron nu s-a incasat si nu se va incasa de consortiul de administratori judiciari Rominsolv si BDO

2.      Suma de 50 de mii de euro lunar care ar putea fi votata de creditori nu este un salariu/onorariu al meu personal, ci un onorariu lunar platibil incepind din septembrie 2013 unui consortiu de administratorii judiciari, format din doua firme (Rominsolv si BDO) care, pentru buna gestiune a acestui dosar, a alocat un numar de 11 practicieni, dintre care 5 avocati, dintre cei mai importanti din domeniul insolventei in Romania; alaturi de acesti practicieni in insolventa lucreaza inca alti 11 auxiliari; echipa reunita pentru buna gestiune a acestui dosar este compusa, asadar, din 22 de persoane; dupa ce eliminati din aceasta suma costurile fixe ale consortiului (estimate la 50% din total, in fiecare luna), va las pe dvs sa calculati cit din onorariul de 50 de mii de euro lunar ar reveni, daca s-ar ajunge sa fie platit, fiecaruia dintre acesti specialisti, in medie.

3.      Suma de 50 de mii de euro lunar, daca ar fi acceptata de creditori, ar urma sa fie incasata doar din septembrie 2013, cind preconizam ca se va putea confirma planul de reroganizare la Oltchim si, implicit, vom avea deja un investitor care sa finanteze si acest onorariu; pina atunci, consortiul de administratori judiciari nu va incasa nici un onorariu de la Oltchim, pentru a nu greva situatia financiara a acestuia, si asa destul de dificila in prezent; cu exceptia mea si, probabil, a dlui Balan, cei 22 de oameni implicati in acest proces, insa, vor fi platiti de cele doua firme care fac parte din consortiu, Rominsolv si BDO; reamintesc estimarea de cost fix de 50% din aceasta suma, lunar, cost care este deja angajat de cele doua firme din consortiu; asadar, pina in septembrie 2013, costurile fixe si costurile cu remuneratiile acestor oameni, desi ar putea fi suportate de Oltchim, vor fi suportate, de fapt, de Rominsolv (firma mea) si de BDO (firma condusa de dl Balan).

4.      Pina la momentul in care onorariul lunar al administratorilor va putea fi incasat (septembrie 2013) salariile celor 3300 de salariati ai Oltchim, inclusiv salariile liderilor de sindicat si salariul de inginer al dlui Roibu, se achita integral, fie din fondurile de garantare accesate de noi, fie din activitatea societatii; daca vor fi facute disponibilizari, veniturile de completare alaturate indemnizatiei de somaj vor fi achitate din fondurile de garantare, conform recentei ordonante de urgenta care permite plata acestor bani (fost OUG 116/2006, reiterata marti, 16 aprilie, de guvern, cu aplicatie speciala la Oltchim); restul sumelor platibile cu titlu de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de munca, vor fi asigurate din fondurile societatii, in termenii prevazuti de Legea insolventei;

5.      Pina la momentul la care se va putea incasa onorariul administratorului judiciar, societatea va continua sa functioneze, in baza contractelor negociate de noi in vederea asigurarii finantarii capitalului de lucru si a aprovizionarii cu materii prime si desfacerii marfurilor produse la Oltchim. Supravietuirea Oltchim este doar  o parte din ceea ce am reusit sa facem pina in acest moment. Cel mai important este faptul ca Oltchim nu doar a supravietuit (cind toata lumea, cu exceptia noastra si a dlui Vosganian, dadeau ca sigur falimentul), ci a fost pregatit pentru privatizare, ca un organism economic care continua sa functioneze, si nu ca o masa de bunuri aflate in conservare.

6.      In fine, in conditiile in care toate demersurile necesare in procedura insolventei au fost facute la timp (raportul asupra cauzelor, tabelul preliminar, adunarea creditorilor, intr-un dosar de anvergura si dificultatea dosarului Oltchim, se depun, de regula, cu luni sau chiar ani de zile de intirzierea), consortiul de administratori judiciari efectueaza necesarii pasi procedurali, inclusiv actiunile in anularea contractelor incheiate de debitor in perioada suspecta si actiunea in raspundere civila si penala contra persoanelor care au cauzat insolventa Oltchim, pe fundalul pregatirii planului de reorganizare. Desi terte persoane anunta pompos planuri de reorganizare la Oltchim, consortiul de administratori judiciari atrage atentia ca : (i) exista doar trei persoane indrituite de lege sa propuna un plan de reorganizare, respectiv, debitorul, prin administratorul sau special, administratorul judiciar si creditorii care detin cel putin 20% din creantele contra debitorului; (ii) un plan de reorganizare nu se poate depune mai devreme de 30 de zile de la afisarea tabelului definitiv al creantelor, ceea ce, in cazul Oltchim, unde sunt contestatii la tabelul preliminar al creantelor, presupune timp, probabil 4-6 luni; (iii) planul este votat de creditori, iar creditorii Oltchim, cu o expunere de 793 milioane de euro pe aceasta societate, vor respinge orice fantezie sau plan de reorganizare visator; (iv) planul de reorganizare este supus confirmarii judecatorului sindic, care va respinge orice plan care nu este fezabil si/sau nu asigura un tratament echitabil al creditorilor. De aceea, orice plan de reorganizare emis de echipe de super-specialisti sau de actionari visatori ai societatii este sortit esecului daca nu trece prin aceste etape si nu este acceptat de simplii specialisti, asa cum suntem noi, Rominsolv si BDO. [ACESTIA SUNT SPECIALISTII VISATORI, NE-AU CONFIRMAT SI NE-AU FURAT ]

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29571 Re: Re: Re: Re: Re: Planul de reorganizare al OLTCHIM iese după alegeri

2014-11-23 18:09

#28768: SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!! - Re: Re: Re: Re: Planul de reorganizare al OLTCHIM iese după alegeri 

 

NICULAE BALAN, reprezentat BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014 . http://www.curierulnational.ro/

 

 

 

youtube.com  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

 

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29572 Re: Au început concedierile la Oltchim 16 Mai 2013

2014-11-23 18:11

#27050: - Au început concedierile la Oltchim 16 Mai 2013 

 

900 de salariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta.

Joi au sosit deciziile de disponibilizare la Combinatul Oltchim, iar plăţile compensatorii prevăzute sunt calculate în funcţie de numărul de ani lucrat în combinat.

Unei femei i s-a făcut rău când a văzut că urmează să fie concediată după zece ani de muncă la Oltchim, doar cu o parte din compensaţia promisă.

Nemultumiţi au fost şi angajaţii care s-au înscris voluntar pe listele de disponibilizare. Oamenii spun că în contractul colectiv de muncă valoarea compensaţiilor trebuia calculată în funcţie de vechimea totală, şi nu în funcţie de anii în care au lucrat la Oltchim.

900 de salariaţi ai companiei, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta

 

http://stiri.tvr.ro/au-inceput-concedierile-la-oltchim

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29573 Re: Re: BOMBA: autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim.

2014-11-23 18:12

#26917: - Re: BOMBA: autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim.  Si care sunt investitorii aceia FARA BANI !!!!!!!!!!!!??????????????????

 

#26916: - BOMBA: autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim.  Si care sunt investitorii aceia FARA BANI !!!!!!!!!!!!??????????????????

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/

Privatizarea Oltchim bate pasul pe loc.
Investitorii nu sunt dispuși să plătească prețul stabilit de evaluator.

Autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim, deşi planul este finalizat de un an de zile.

Costurile pentru desprinderea din combinat a secţiilor viabile, singurele care vor fi privatizate, ajung la un milion de euro, bani pe care compania nu îi are.

Administratorii speră ca, până la finele anului, Oltchim să ajungă cu pierderile pe zero. Oltchim ar putea fi vândut cu peste 300 de milioane de euro, preţul stabilit de evaluator, însă până acum niciun investitor nu s-a arătat dispus să plătească aceşti bani.

Soluții pentru Oltchim

„Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică”, declara în vara aceasta Constantin Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul spunea că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom”, spunea Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim.

Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013

 

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29574 Re: Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU...

2014-11-23 18:23

#27834: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: Re: EEE..CE ZICI DE ASTIA, NU TREBUIA SA LE ESPLICI LOR CU CEEA CE GARANTAU... 

 

VIDEO EXCLUSIV: Premierul Victor PONTA, incognito la OLTCHIM (foto)

 

Vizită surpriză la combinatul Oltchim Rm Vâlcea în după-amiaza zilei de luni, 8 septembrie 2014, premierul Victor Ponta fiind invitat de sindicaliştii chimişti să le dea garanţii privind privatizarea şi ţinerea în viaţă a societăţii.


Premierul a răspuns solicitării liderilor de sindicat şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, şi a venit la Oltchim însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Discuţiile nu au durat mai mult de o jumătate de oră, timp în care premierul Victor Ponta le-a promis chimiştilor că se vor şterge o parte din datoriile istorice ale Oltchim către CET şi alţi furnizori de materii prime. De asemenea, şeful Guvernului a mai spus că se caută soluţii pentru ca cei disponibilizaţi să-şi primească salariile compensatorii. Pe de altă parte, Ponta a precizat că a purtat discuţii la chinezii, la recenta sa vizită în China, privind privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Vedeţi în VIDEO de mai jos reacţia premierului după vizita de la Oltchim!

https://www.youtube.com/watch?v=nhLYh1vnBiU

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006
Musafir

#29575 Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim !!!

2014-11-23 18:46

#26279: - Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim !!! A FOST O COMPLICITATE SINDICATE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

  ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

si restul SINDICATELOR......

 

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

http://ziaruldevalcea.ro/

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

 

http://www.oltchim.ro/i

 

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

 

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

http://www.zf.ro/

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.