Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#26678 Acţionarii Oltchim vor discuta în AGEA elaborarea de către stat a unui plan de reorganizare a socie

2014-09-25 12:43

BURSA 25.09.2014

 

Acţionarii Oltchim vor trebui să discute în AGEA din 9 octombrie propunerea PCC SE de elaborare de către statul român a unui plan de reorganizare a societăţii, după ce acţionarul ce deţine 32,34% din capitalul social al Oltchim a cerut completarea ordinii de zi cu acest punct, arată un raport transmis astăzi BVB.
     Potrivit acestuia, planul de reorganizare ar trebui să prevadă şi reduceri adecvate şi necesare de creanţe, rezultate în urma negocierilor Statului Român cu creditorii, astfel încât Planul de reorganizare să fie implementat cu succes.
     De asemenea, PCC a mai dispus introducerea pe ordinea de zi şi prezentarea de către administratorul Oltchim a unei situaţii detaliate privind pierderile apărute la societate după deschiderea procedurii insolvenţei împotriva societăţii. Astfel, în această situaţie, administratorul va trebui să menţioneze cuantumul total al pierderilor acumulate în timpul perioadei respective, va trebui să clasifice respectivele cauze ce au condus la această acumulare şi instalaţiile ce cauzează pierderi şi în mod specific pierderile determinate de fiecare instalaţie. Administratorul va trebui să prezinte şi o strategie în scopul reducerii acestor pierderi.
     Mai mult, pe ordinea de zi se va discuta şi prezentarea de către administrator a unui document referitor la instalaţiile deja funcţionale ale societăţii, care să evidenţieze stadiul permiselor, autorizaţiilor, licenţelor şi oricăror alte documente necesare pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii, precum şi pentru participarea Oltchim pe piaţa internaţională şi, totodată, să evidenţieze stadiul îndeplinirii obligaţiilor ce incumbă Oltchim, rezultând din respectivele documente.
     Acţionarii vor trebui să discute, de asemenea, şi prezentarea de către administrator a unei situaţii care să evidenţieze stadiul privind repornirea secţiilor de OXO alcooli şi DOF ale companiei, document care va trebui să menţioneze sursele şi condiţiile de finanţare pentru această acţiune, prezentarea stadiului tehnicm capitalul de lucru, data estimată de repornire şi estimarea impactului repornirii fiecăreia dintre secţii.
     Iniţial, acţionarii combinatului chimic "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (OLT) au fost convocaţi, pe 9 octombrie, să decidă completarea obiectului de activitate al societăţii cu activităţi de cultivare a plantelor pentru înmulţire, diverse lucrări de construcţii şi fabricarea ambalajelor din lemn.
     "Oltchim" este în insolvenţă de un an şi jumătate, după ce încercarea de privatizare a eşuat.
     Recent, combinatul chimic a repornit secţia de oxoalcooli, potrivit lui Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai societăţii. Repornirea secţiei are loc după ce aceasta a stat închisă trei ani, ne-a precizat recent domnia sa. 


Musafir

#26679 Un nou plam pentru Oltchim

2014-09-25 12:46

http://themoneychannel.realitatea.net/

Statul trebuie să elaboreze planul de reorganizare al combinatului de pe platforma de la Râmnicu-Vâlcea. Propunerea este a celui mai mare acţionar privat al Otchim care este de altfel şi principalul creditor al societăţii aflate în insolvenţă.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor Oltchim, care va avea loc la începutul lunii viitoare, compania germana PCC SE, cel mai mare acţionar privat al societăţii de stat şi de altfel, unul dintre creditori a introdus o propunere: statul trebuie să elaboreze planul de reorganizare al Oltchim. Acesta ar trebui să aibă în vedere şi reduceri adecvate de creanţe a acţionarilor Oltchim.

“Planul de reorganizare va prevedea şi reduceri adecvate şi necesare de creanţe, rezultate în urma negocierii statului cu creditorii, astfel încât să fie implementat cu succes. Aprobarea planului de reorganizare ce urmează a fi elaborat conform acestei prevederi se va afla pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor Oltchim”, se arată în documentul de convocare a AGA Oltchim.

Pe lângă această propunere, compania germană a mai introdus pe ordinea de zi şi alte puncte care vizează prezentarea situaţiilor pierderilor Oltchim, instalaţiile societăţii, îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi plata salariilor. Prezentarea trebuie să fie facută de către administratorul judiciar al companiei. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Combinatul chimic este în insolvenţă din ianuarie 2013, iar de atunci, autorităţile au încercat în câteva rânduri privatizarea acestuia, însă de fiecare dată s-au confruntat cu un eşec. Numai în 2014 au fost organizate două astfel de proceduri. Pentru a reuşi privatizarea Oltchim, administratorii societăţii au înfiinţat o nouă firmă Oltchim SPV care deţine activele combinatului chimic, active evaluate la peste 300 de milioane de euro, fără datorii.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 13:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 13:11


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 13:22



Musafir

#26683 Povestea mortii procurorului Cristian Panait.

2014-09-25 13:36

 

A aparut primul trailer al filmului "De ce eu? aka Cristian", realizat de Tudor Giurgiu dupa povestea mortii procurorului Cristian Panait

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 25 septembrie 2014, 15:35 
 
Primul trailer al filmului "De ce eu? aka Cristian", bazat pe fapte reale, respectiv circumstantele care au dus la moartea procurorului Cristian Panait, a fost publicat de regizorul Tudor Giurgiu pe Youtube.

"Am terminat un prim trailer pentru film, de fapt e un fel de teaser care sa va faca curiosi pe mai departe. Altfel, sper sa-l vedem curind pe marile ecrane. Sa nu ma-ntrebati cind va fi gata, ca nici eu nu stiu :)
 
Stati insa prin preajma, zilele urmatoare revin cu alte stiri si noutati despre film. Pana atunci va astept si pe pagina filmului de pe Facebook!", a scris Tudor Giurgiu, pe blogul lui.

http://www.youtube.com/watch?v=d-0sOo0dgHY

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 13:48


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 13:51



Musafir

#26686 Dosar nr. 887/90/2013 Tribunalul VÂLCEA

2014-09-25 14:01

http://lege5.ro/dosar/

abcdef abcdef

 

Dosar nr. 887/90/2013 Tribunalul VÂLCEA

abcdef abcdef

Informații generale

 

Dată:

25.01.2013

Număr dosar:

887/90/2013

Instanță:

Tribunalul VÂLCEA

Secţie:

a II a CIVILA

Stadiu:

Fond

Obiect:

cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5

Materie:

Faliment

 


Musafir

#26687 Dosar nr. 887/90/2013 Curtea de Apel PITEŞTI

2014-09-25 14:02

http://lege5.ro/Dosar/

abcdef abcdef

Dosar nr. 887/90/2013 Curtea de Apel PITEŞTI

 

Informații generale

Dată:

13.02.2013

Număr dosar:

887/90/2013

Instanță:

Curtea de Apel PITEŞTI

Secţie:

Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal

Stadiu:

Recurs

Obiect:

procedura insolvenţei – societăţi pe acţiuni

Materie:

Faliment


Musafir

#26688 Sentinta nr. 617 din 30.01.2013

2014-09-25 14:06

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 14:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 14:34



Musafir

#26691 Război croato-ungar în petrochimie. Lupta pentru a nu pierde întreprinderile industriale

2014-09-25 14:56

http://www.zf.ro/

În Croaţia, guvernul s-a angajat să lupte până în pânzele albe pentru o rafinărie pe care ungurii de la MOL vor s-o închidă. În România, Arpechim a fost închisă în tăcere

Guvernul croat a răspuns zvonurilor din presă care anunţă închiderea de către grupul maghiar MOL a uneia din cele două rafinării ale ţării, cea de la Sisak, că va face tot ce-i stă în putere să protejeze angajaţii şi să prevină orice decizie nefavorabilă companiei petroliere croate INA, catalogată drept strategică.

Ministrul economiei Ivan Vrdoljak a mers mai departe şi a acuzat MOL de intenţii vătămătoare la adresa Croaţiei. Sindicatele s-au mobilizat şi ele şi îndeamnă Croaţia „să se trezească“ pentru a salva o ramură strategică a economiei înainte a de fi prea târziu.

Între statul croat şi MOL există deja un conflict legat de managementul INA care s-a lăsat cu arestarea unui fost premier croat.

În România, rafinăria Arpechim, deţi­nută de OMV Petrom, este închisă din 2011 deşi era principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, cel mai mare combinat chimic din România şi cu siguranţă o companie care poate fi considerată strategică. Austriecii de la OMV au ales să investească la ei în Austria în producţia de butadienă, folosită în principal în producţia de anvelope auto, deşi rafinăria Arpechim producea şi butadienă. 

„Toată Croaţia, cetăţenii, partenerii de afaceri şi uniunile sindicale trebuie să se trezească şi să prevină închiderea acestei ramuri importante a economiei croate, de nu, în curând va fi prea târziu“, a declarat Maja Rilovic, liderul sindicatului INAS, al salariaţilor companiei INA. INA deţine rafină­ria Sisak şi este controlată în proporţie de 49,1% de MOL. Statul croat are 44,8% din acţiunile INA.

INAS avertizează de ceva timp că neglijenţa intenţionată şi managementul slab vor duce la închiderea ambelor rafinării croate. Sisak are 800 de angajaţi, iar închiderea rafină­riei ar pune în pericol sute de locuri de muncă la contractori, scrie Dalje.com.

 

În loc de rafinărie, un depozit

Reacţia a venit după ce două ziare croate au scris că boardul de management al INA ar putea decide viitorul celor două rafinării croate, iar cel mai probabil scenariu este închiderea Sisak. Ziarele speculează, de asemenea, că această rafinărie va fi transformată într-un centru de logistică şi distribuţie.

MOL acuză guvernul croat că nu a respectat termenii contractului de vânzare întrucât nu a preluat unitatea, neprofitabilă, de gaze a INA, scrie Bloomberg. Croaţia acuză MOL că administrează prost compania, iar guvernul vrea să menţină rafinăria funcţională. Ministrul economiei din Croa­ţia, Ivan Vrdoljak, care conduce negocierile cu acţionarii MOL, a declarat că închiderea rafinăriei Sisak este „absurdă şi de neacceptat“ pentru Croaţia întrucât guvernul vrea să acorde noi concesii pentru explorarea de petrol şi gaze naturale. Cazul MOL-INA este judecat de mai multe curţi de arbitraj.

În 2012, fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat pentru că a luat mită de la preşedintele boardului MOL Zsolt Hernadi pentru a accepta ca MOL să ocupe poziţia dominantă la INA.

De asemenea, o instanţă din Zagreb a emis un mandat internaţional de arestare pentru acuzaţii similare pe numele preşedintelui MOL Zsolt Hernadi, care ar putea fi judecat în lipsă. Un proces asemănător împotriva lui Hernandi intentat în Ungaria a fost închis, iar premierul ungar Viktor Orban şi-a afirmat de mai multe ori sprijinul pentru MOL. MOL a cumpărat o primă participaţie la INA în 2003 şi şi-a majorat-o printr-un acord încheiat în 2009.

Croaţia negociază cu MOL modificarea acordului de proprietate privind INA deoarece actualul contract interzice guvernului de la Zagreb să ia decizii privind managementul companiei. Economistul-şef al INA Goran Saravanja a dat vina pe invazia produselor petroliere americane pentru lipsa de cerere pentru produsele rafinăriei Sisak.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2014


Musafir

#26692 INFOGRAFIE Harta restanţierilor la credite. Sălaj, Giurgiu şi Vâlcea, în topul rău-platnicilor

2014-09-25 15:03

Sumele restante la împrumuturile contractate de populaţie şi firme nu depăşesc 10% din totalul portofoliului de credite în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Olt, Tulcea, Dolj, Mureş şi Vaslui, dar ele sunt mai mari de o cincime în Sălaj, Giurgiu, Vâlcea şi Brăila

Restanţele la creditele pe care populaţia şi agenţii economici le-au contractat de la bănci au ajuns la 27,83 miliarde de lei (6,3 miliarde de euro) la sfârşitul lunii august, în scădere cu 15% faţă de decembrie 2013, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Valoarea sumelor restante reprezenta 12,9% din totalul portofoliului de împrumuturi şi este în uşoară scădere, de la 14,9% la sfârşitul anului trecut. În ceea ce priveşte soldul creditelor acordate de bănci persoanelor fizice şi juridice, acesta a scăzut cu 2% în primele opt luni ale acestui an, până la echivalentul a 215,4 miliarde de lei (48,8 miliarde de euro). Sălăjenii conduc topul restanţierilor Judeţul Sălaj ocupă primul loc în topul restanţierilor, în funcţie de ponderea pe care o ocupă valoarea restanţelor în totalul creditelor contractate de populaţie şi firme. Mai exact, în Sălaj, pentru peste un sfert din soldul împrumuturilor (25,4%) se înregistrează întârzieri la plata ratelor. Valoarea restanţelor înregistrate de sălăjeni a scăzut totuşi cu 9% în primele opt luni ale acestui an, până la 360 de milioane de lei. În Sălaj, judeţ cu o economie slabă şi cu o industrie aproape inexistentă, rata şomajului se ridica la 5,23% la sfârşitul lunii iulie, peste media naţională. Poziţia secundă în clasamentul restanţierilor este ocupată de populaţia şi firmele din Giurgiu, care a urcat două poziţii în top în ultimele două luni. Aici, restanţele au ajuns la echivalentul a 214 de milioane de lei, după ce au crescut cu 44% în primele opt luni, ocupând o pondere de 24% în portofoliul de împrumuturi. Poziţia a treia în topul restanţierilor este ocupată de debitorii din Vâlcea, judeţ afectat puternic în ultimul an de insolvenţa şi privatizarea eşuată a combinatului Oltchim. Disponibilizările şi întârzierile de salarii pentru cei care încă mai lucrează în combinat s-au simţit în bilanţurile băncilor. Pentru aproape 22% din creditele contractate de cei din Vâlcea se înregistrează restanţe, care au ajuns la 520 de milioane de lei la finale lunii august, în scădere cu 9% de la începutul anului. Judeţul Brăila ocupă poziţia a patra în clasament, în funcţie de ponderea restanţelor în totalul creditelor contractate, cu un total al sumelor restante de 417 milioane de lei (21% din portofoliul de împrumuturi). Restanţele brăilenilor (populaţie şi firme) au crescut cu 17,2% în primele opt luni din 2014, ritm îngrijorător având în vedere scăderea de 15% înregistrată la nivel naţional. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului în judeţul Brăila s-a ridicat în iulie la 6,65%, peste media naţională. Aproape 9.000 de brăileni sunt şomeri, iar mulţi tineri au ales să-şi caute un loc de muncă peste hotare. Salariul mediu net în Brăila depăşeşte cu puţin 1.200 de lei pe lună şi este cu aproximativ 450 de lei mai mic decât media naţională. Creditarea a revenit în forţă în Gorj Sunt însă şi judeţe în care nivelul restanţelor a scăzut simţitor sau creditarea a înregistrat un avans consistent, astfel încât restanţele să nu fie atât de apăsătoare în bilanţul băncilor. De exemplu, în judeţul Gorj, restanţele au ajuns să ocupe o pondere de numai 4,6% în totalul împrumuturilor contractate după ce acestea au scăzut cu peste 10%, iar creditarea a urcat cu 22%. De asemenea, în Dâmboviţa, pentru mai puţin de 10% din valoarea creditelor se înregistrează întârzieri la plată. Aici, restanţele au scăzut cu 9,5% în primele opt luni ale anului. În judeţul Olt, restanţele înregistrate de populaţie şi firme s-au redus cu 23% în intervalul ianuarie-august 2014, până la 150 de milioane de lei, şi ocupă o pondere de 8,6% în totalul creditelor contractate.

Citeste mai mult: adevarul.ro/

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 15:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 15:09



Musafir

#26695 Cel mai mare acţionar privat al Oltchim vrea să facă un plan de reorganizare

2014-09-25 15:56

http://www.romanialibera.ro/

Cel mai mare acţionar privat al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, societatea germană PCC SE, a cerut acționarilor ca statul român să elaboreze planul de reorganizare al companiei în calitate de creditor principal și să acorde și o reducere a datoriilor.

Potrivit Mediafax, PCC a introdus pe ordinea de zi a convocatorului adunării generale extraordinare a acţionarilor Oltchim, programată pentru începutul lunii octombrie, propunerea ca statul, acţionarul majoritar, să elaboreze planul de reorganizare, care ar putea fi avizat la o nouă întrunire a acţionarilor.

Compania germană deţine 32,34% din acţiunile combinatului chimic Oltchim, aflată în insolvenţă din ianuarie 2013.

Planul de reorganizare ar trebui să includă şi reduceri adecvate de creanţe pentru Oltchim.

"Planul de reorganizare va prevedea şi reduceri adecvate şi necesare de creanţe, rezultate în urma negocierii statului cu creditorii, astfel încât planul de reorganizare să fie implementat cu succes. Aprobarea planului de reorganizare ce urmează a fi elaborat conform acestei prevederi se va afla pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor Oltchim", se arată în convocatorul AGA Oltchim.

PCC a mai introdus pe ordinea de zi şi alte puncte, care vizează prezentarea de către administratorul judiciar/administratorul special a situaţiilor referitoare la pierderile Oltchim, instalaţiile societăţii, îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi plata salariilor.

La adunarea acţionarilor va fi votată şi o propunere de completare a obiectului de activitate al societăţii.

Ministerul Economiei are o participaţie de 54,8% la Oltchim, fiind urmat de PCC, cu 32,34%, în timp ce 11,37% din acţiuni se află în proprietatea unor persoane fizice, iar restul de 1,48% în cea a unor persoane juridice.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv şi BDO Business Restructuring, mai scrie Mediafax.

Administratorii Oltchim au anunţat, la mijlocul lunii august, că vor scoate din nou la vânzare, în decembrie, firma Oltchim SPV, care deţine activele combinatului chimic. Noua încercare de vânzare va avea loc în 15 decembrie.

Încercările de până acum de vânzare a Oltchim SPV au eşuat. În acest an au fost organizate două astfel de proceduri, dar fără succes.

Oltchim SPV a fost înfiinţată în decembrie 2013, de Ministerul Economiei. Oltchim SPV a preluat activele combinatului chimic, evaluate la 305 milioane de euro, dar fără datorii.

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-25 16:56


dpb

#26697 Re:

2014-09-25 18:17

#26661: dpb -  

   se aude ca toti de la Pitesti vor pleca acasa


Musafir

#26698 Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013

2014-09-25 18:25

#26688: - Sentinta nr. 617 din 30.01.2013  

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Musafir

#26699 Re: Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013

2014-09-25 18:29

#26698: - Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013  

 

Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal
AUTORITĂŢII PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI Creditor
ELECTRICA SA Creditor
BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA Creditor
BANCA TRANSILVANIA SA – SUCURSALA VÂLCEA Creditor
MFC COMMODITES GMBH -CU SEDIUL ALES SCA DUNCEA, ŞTEFĂNESCU ŞI ASOCIAŢII Creditor
SC CENTRUL DE CERCETARE PENTRU MATERIALE MACROMOLECULARE ŞI MEMBRANE SA Creditor
CEC BANC SA - SUC. RM.VÂLCEA Creditor
ALPHA BANK ROMANIA SA Creditor
ARELCO POWER SRL Creditor
AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI Creditor
BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA Creditor
BANCA TRANSILVANIA SA - SUCURSALA RM VALCEA Creditor
BANCPOST SA Creditor

Musafir

#26700 Re: Re: Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013

2014-09-25 18:30

#26699: - Re: Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013  

 

Părţi

 

NumeCalitate parte
BULROM GAS IMPEX SRL LA CABINET DE AVOCAT "CORNEL TABARTA" Creditor
SC CALVI TRADE LIMITED SCA PRO VERITAS Creditor
CEC BANK SA- SUCURSALA RM VÂLCEA Creditor
SC CHEMIMPEX LTD - SCA VERNON, DAVID SI ASOCIATII Creditor
DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE VÂLCEA Creditor
SC ELECTRICA FURNIZARE SA Creditor
SC ELECTRICA SA Creditor
GARANTI BANK SA Creditor
HONEYWELL ROMANIA SRL Creditor
INDUSTRIE DE NORA S.P.A -KINSTELLAR SPARL Creditor
ING BANK N.V. Creditor
MFC COMMODITIES GMBH,SEDIU SCA DUNCEA,ŞTEFANESCU ŞI ASOCIAŢII Creditor
OMV PETROM SA PRIN SCA TUCA,ZBARCEA SI ASOCIATII Creditor
POLCHEM SOCIETE ANONYME - SCA PRO VERITAS Creditor
SOCIETATEA NATIONALA A SARII SI EXPLOATARE MINIERA RAMNICU VALCEA Creditor
UNICREDIT TIRIAC BANK SA Creditor
DIFERENŢE CREANŢE SALARIALE DIVIZIA PETROCHIMICA BRADU - SINDICATUL LIBER INDEPENDENT, Creditor
ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU Creditor
ADMINISTRATIA NATIONALA APELE ROMANE Creditor
AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA Creditor