Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25701 Piperea: "Oltchim a repornit secţia de oxoalcooli" BURSA 02.09.2014

2014-09-01 22:45

 

 

Combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvenţă de aproximativ un an şi jumătate, a repornit secţia de oxoalcooli, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai societăţii. Repornirea secţiei are loc după ce aceasta a stat închisă trei ani, ne-a precizat domnia sa.
     Până acum, combinatul a primit un împrumut de 1,5 milioane de euro de la RCS&RDS, iar administratorii săi au în diverse etape de perfectare împrumuturi de peste 15 milioane de euro, potrivit domnului Piperea.
     Aceste împrumuturi au fost avizate recent de creditori, grosul sumei (15 milioane euro) urmând să vină de la investitorii chinezi interesaţi de Oltchim.
     În urma acordării creditului de către RCS&RDS, Oltchim a perfectat o asociere în participaţiune cu firma de telecomunicaţii, conform declaraţiilor recente ale domnului Piperea. Astfel, RCS&RDS ar urma să-şi recupereze banii din încasările Oltchim, conform avocatului.
     De asemenea, Alro şi Bulrom, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare.
     Licitaţia pentru vânzarea Oltchim va fi reluată pe 15 decembrie, iar ofertele investitorilor sunt aşteptate până pe 12 decembrie. Operaţiunea a fost amânată de patru ori până acum. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou, şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor recente ale lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene.
     Premierul Victor Ponta se află în aceste zile în China, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care mai fac parte miniştrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus şi Constantin Niţă, la invitaţia prim-ministrului Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Li Keqiang.
     În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze, vor fi abordate relaţiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educaţiei, culturii etc.
     Pe agenda de discuţii figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi Est - China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la Bucureşti din 2013.
     În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România. 

http://www.bursa.ro/


Musafir

#25702 Privatizarea Oltchim, suspectată de concurenţă neloială de Comisia Europeană

2014-09-01 22:51

http://saptamana.net/

 

Preşedintele Consiliului Concurenţei susţine că organul executiv al UE se teme că preluarea Arpechim ar aduce companiei Petrom avantaje de care alt agent economic privat nu beneficiază

Comisia Europeană a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului Oltchim, întrucât există suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
“Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiţii, Petrom ar scăpa de unele obligaţii foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei”, a precizat Chiriţoiu.
Rafinăria Arpechim Piteşti este principalul furnizor de materii prime al Oltchim, iar statul s-a angajat să cumpere rafinăria de la Petrom şi să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potenţialii investitori doresc acest lucru. Petrom a închis Arpechim în anul 2011, din cauza cererii mici de produse petroliere de pe piaţa din România, iar rafinăria se află acum în conservare.

Deşi are datorii, Statul nu execută compania

Potrivit lui Chiriţoiu, Comisia solicită statului român să demonstreze că, în cazul Oltchim, se comportă ca un acţionar privat. “Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat”, a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei.
Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acţiuni a unei creanţe de 135 de milioane de euro deţinută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiţionată de procesul de privatizare.

"Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat" - Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei.

Continuă să înregistreze pierderi

Combinatul petrochimic Oltchim a înregistrat pierderi de 114,51 milioane lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când pierderile se cifrau la 147,49 milioane lei. Pierderile din exploatare au fost de 108,8 milioane lei, iar pierderile financiare s-au cifrat la 5,7 milioane lei.
Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi, după mai multe amânări, termenul de privatizare a fost fixat pentru luna decembrie a acestui an.
Până acum, şi-au exprimat interesul pentru Oltchim companii precum SOCAR (Azerbaidjan), Chimcomplex Borzeşti (România), Oil and Gas Trade (Rusia), consorţiul de companii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. din China, precum şi compania MOL din Ungaria, prin divizia sa petrochimică, Petchem.


Musafir

#25703 România îi oferă Chinei contracte de sute de milioane de dolari şi speră să-i vândă câteva mii de va

2014-09-01 23:41

România îi oferă Chinei contracte de sute de milioane de dolari şi speră să-i vândă câteva mii de vaci

http://www.zf.ro/

Proiectele nu au avansat însă cum se aş­tepta guvernul de la Bucureşti. Chinezii nu participă la construirea autostrăzii în par­teneriat public–privat Comarnic - Braşov, nu e clar dacă vor participa cu ceva – capital sau tehnologie - la reactoarele trei şi patru de la Cernavodă sau la hidrocentrala de la Lăpuşteşti şi nu fac nicio promisiune că vor cumpăra Oltchim.


Musafir

#25704 SALARIILE PLATI COMPENSATORII DISPONIBILIZATI OLTCHIM RAMNICU VALCEA

2014-09-02 00:05

Rectificare bugetară: http://www.digi24.ro/

 

Ministerul Economiei: 300 milioane de lei

 

 

 

 

A SPUS https://www.youtube.com/ =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA.

Piperea: Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii  - vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

 

 

[Anul 19. Luni, 12 Mai 2014] "În acest sens, consorţiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor şi va supune aprobării acesteia repetarea procedurii cu un nou termen-limită de depunere a ofertelor angajante", notau atunci administratorii judiciari.
Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional că astăzi va avea loc Adunarea creditorilor. "Luni va avea loc Adunarea Creditorilor. Pentru a putea elabora planul de reorganizare al Oltchim va trebui mai întâi să selectăm investitorul care să cumpere SPV-urile şi Rafinăria. În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar.  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]

http://www.curierulnational.ro/


Musafir

#25705 România îi oferă Chinei exporturile de carne de porc

2014-09-02 06:07


Musafir

#25706 Cum arată astăzi Top 100 companii din 1994. Jumătate din industria românească a dispărut

2014-09-02 08:39

http://www.zf.ro/

Click link pentru marire poza:


Musafir

#25707 Pomana electorala, extinsa la toti bugetarii

2014-09-02 09:43

http://www.stiripesurse.ro/

Pomana electorala a amnistiei fiscale a fost extinsa de senatori la intregul aparat bugetar. Chiar PSD a introdus amendamentul care modifica legea propusa de Guvern, fara insa sa existe consultari prealabile cu ministerul Finantelor.

Astfel nu doar mamele, pensionarii si cadrul didactic vor beneficia de amnistia fiscala, ci toti bugetarii care din anumite erori au primit castiguri salariale mai mari, fiind nevoiti sa returneze acesti bani statului.

Prin aceasta lege a aministiei fiscale bugetarii nu vor mai fi nevoiti s areturneze acesti bani.

Ramane de vazut daca aceasta extindere a amnistiei va putea fi suportata de buget.

Senatul a adoptat proiectul de lege cu amendamente, insa camera decizionala este Camera Deputatilor.

Senatul a extins amnistierea fiscală de la personalul din învăţământ la toţi bugetarii

http://www.mediafax.ro/

Plenul Senatului a extins, luni seară, amnistierea fiscală de la personalul din învăţâmânt la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control, aceştia fiind exoneraţi de la restituirea sumelor.

Senatorii au adoptat în plen un amendament care a extins aplicabilitatea unei propuneri legislative care prevedea iniţial scutirea de la restituirea sumelor din venituri salariale, constatate nelegale, de la cadrele didactice la întregul personal bugetar.

Amendamentul propus de Comisia pentru muncă a făcut ca Guvernul să-şi schimbe poziţia iniţială, împotriva propunerii legislative, într-una în favoarea actului normativ.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, prezentă la dezbateri, a susţinut propunerea legislativă, menţionând că măsura ar fi o reparaţie pentru bugetari.

”Din 2012, de când am preluat guvernarea, Guvernul Ponta se luptă şi ia măsuri pentru repararea nedreptăţilor făcute de către fosta guvernare, iar proiectul de lege care astăzi este în dezbatere se înscrie pe această linie. Este vorba de repararea nedreptăţilor făcute profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi alte categorii de bugetari. De aceea, Guvernul susţine raportul pe care l-a întocmit Comisia pentru muncă”, a afirmat ministrul.

Plumb a evitat să precizeze în cadrul dezbaterilor care este impactul bugetar al iniţiativei legislative.

Propunerea legislativă, formulată de senatorul Liviu Pop, se referea iniţial la scutiri aplicate profesorilor din trei localităţi din judeţul Hunedoara, fiind retrimisă în Parlament de preşedintele Traian Băsescu, care a reclamat printre altele faptul că legea este discriminatorie aplicându-se doar persoanelor din anumite localităţi.

Ulterior, iniţiativa legislativă a fost amendată de senatorii din Comisia de muncă, măsura amnistierii fiind aplicată tuturor bugetarilor.

În dezbateri, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a reclamat faptul că amendarea în acest mod a propunerii legislative ar putea ridica vicii de constituţionalitate.

”Prezenta lege se aplică personalului ale cărui venituri de natură salarială au fost stabilite în baza Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 330/2009, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare, Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, cu modificările şi completările ulterioare", precizează iniţiativa adoptată de Senat, conform amendamentului formulat de Comisia de muncă.

”Se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială, pe care personalul prevăzut la articolul 1 (personalul bugetar - n.r.) trebuie să le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori, drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte instituţii cu atribuţii de control, a unor prejudicii”, mai precizează legea.

Iniţiativa a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” şi două abţineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

EI GESTIONEAZA BANII CETATENILOR!!!!!!!!

#25708 Re: ATATA TIMP CAT SUNTETI PE BANII CETATENILOR VOI RASPUNDETI DE BANII LOR!!!

2014-09-02 10:07

#24225: EI GESTIONEAZA BANII CETATENILOR!!!!!!!! - ATATA TIMP CAT SUNTETI PE BANII CETATENILOR VOI RASPUNDETI DE BANII LOR!!! 

 

EI GESTIONEAZA BANII CETATENILOR!!!!!!!! http://activenews.ro/

Pomana electorala, extinsa la toti bugetarii

 

 

http://www.stiripesurse.ro/

Pomana electorala a amnistiei fiscale a fost extinsa de senatori la intregul aparat bugetar. Chiar PSD a introdus amendamentul care modifica legea propusa de Guvern, fara insa sa existe consultari prealabile cu ministerul Finantelor.

Astfel nu doar mamele, pensionarii si cadrul didactic vor beneficia de amnistia fiscala, ci toti bugetarii care din anumite erori au primit castiguri salariale mai mari, fiind nevoiti sa returneze acesti bani statului.

Prin aceasta lege a aministiei fiscale bugetarii nu vor mai fi nevoiti s areturneze acesti bani.

Ramane de vazut daca aceasta extindere a amnistiei va putea fi suportata de buget.

Senatul a adoptat proiectul de lege cu amendamente, insa camera decizionala este Camera Deputatilor.


Musafir

#25709 ATATA TIMP CAT SUNTETI PE BANII CETATENILOR VOI RASPUNDETI DE BANII LOR!!!

2014-09-02 10:08

#25708: EI GESTIONEAZA BANII CETATENILOR!!!!!!!! - Re: ATATA TIMP CAT SUNTETI PE BANII CETATENILOR VOI RASPUNDETI DE BANII LOR!!! 

 

http://www.realitatea.net/

Cadou electoral de la Guvernul Ponta: Amnistia fiscală, extinsă la toţi bugetarii

 
S-A LEGALIZAT FURTUL DIN BANII PUBLICI.

SALARILE COMPENSATORII DISPONIBILIZATI DE LA OLTCHIM SI ANGAJATI OLTCHIM NU S-AU PRIMIT!!!!!!


Musafir

#25710 Times New Roman - ATENTIE!!! COTIDIAN INDEPENDENT DE UMOR VOLUNTAR

2014-09-02 11:18

Zece lucruri despre vizita lui Victor Ponta în China

http://www.timesnewroman.ro/

• Ponta a spus că nu e impresionat de Marele Zid Chinezesc: ”Digul pe care tocmai l-am inaugurat în Teleorman este mult mai mare”, a mințit, ca de obicei, premierul;

• Dan Șova stă singur în față la Dragonul Roșu, convins fiind că pe-acolo se intră în China;

• Ponta le-a povestit chinezilor că părinții lui au ajuns în România din China, nu înainte însă de a-l vota pe Mao președinte, în 1990;

• Ponta le-a spus spus chinezilor s-o lase mai moale cu ”zidul care se vede de pe Lună”, pentru că el a construit lucruri care se văd de pe planeta Pluto;

• Printre altele, Ponta le-a recomandat chinezilor să dărâme zidul, operațiune la care îi poate ajuta Valeriu Zgonea, despre care Ponta spune că e bun prieten cu Roger Waters;

• Dragnea are toate șansele să devină idol printre liderii comuniști, după ce le-a demonstrat cu cifre concrete că Teleormanul are mai mulți votanți decât China;

• Un mare maestru ninja chinez a fost umilit de un baron PSD, mare maestru român, care a făcut să dispară câteva milioane de euro din banii publici, spre uluiala generală;

• Chinezii l-au rugat pe Ponta să-i transmită gândurile lor bune lui Ion Iliescu, un comunist mai vechi și mai înverșunat decât orice chinez în viață;

• Chinezii i-au oferit o diplomă lui Ponta, de maestru emerit al stilului Co Py Pas Te;

• Ponta a încercat să fie diplomat și le-a spus chinezilor că nu toți arată la fel. ”Unii sunteți bărbați, alții femei, nu sunteți la fel, iar eu știu asta”, s-a lăudat premierul.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 12:58


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 13:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 14:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 14:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 14:37


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 14:38


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 14:42



Musafir

#25718

2014-09-02 15:19

bravo fota fii tare cum esti mereu,10 ca tine sa mai fie pe aici si pornim tot combinatul,ca pe vremuri..

 


Musafir

#25719 98 de angajați ai ASF își dau demisia și primesc peste 21.000 de euro

2014-09-02 16:16

 

98 de angajați ai ASF își dau demisia și primesc peste 21.000 de euro

de Avram Eliza , 02 septembrie 2014
 

 

Mai puteti citi si:

 

98 de angajați ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) vor pleca voluntar din instituție și vor primi, în medie, 21.400 de euro, conform datelor prezentate de șeful ASF, Mișu Negrițoiu, relatează

"În urma programului de încetare voluntară a contractelor de muncă, din cadrul instituţiei vor pleca, până la 30 septembrie, un număr de 98 de salariaţi ASF, din care 7 sunt de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Efortul financiar total al ASF se ridică la 13,296 milioane de lei, cu două milioane de lei sub nivelul estimat, din care 9,267 milioane de lei reprezintă sumele nete plătite celor care vor părăsi instituţia, la care se adaugă contribuţia la stat de 4,03 milioane de lei", a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

El a adăugat că, în afară de cei 98 de salariaţi, vor pleca din ASF în mod natural alte opt persoane.

"În 2015, cheltuielile anuale de personal au fost estimate la 86,257 milioane de lei, de la 118,258 milioane de lei în acest an. În sumă absolută, ASF va realiza o economie de 32 milioane de lei. În acest an, conform bugetului, ASF va realiza o economie 35,88 milioane de lei", a spus Negriţoiu.

Organigrama ASF, care prevede limitarea numărului de posturi la 495 (de la 609), reduce numărul nivelurilor ierarhice executive la trei - respectiv preşedinte/primvicepreşedinte, director, şef serviciu, de la cinci niveluri ierarhice anterior, prin desființarea pozițiilor de şef de departament şi director adjunct.

Consiliul ASF a redus astfel numărul direcțiilor cu 48% (de la 25 la 13) şi a înjumătățit numărul serviciilor (o reducere cu 48%, de la 102 la 53).

"Drept urmare, pozițiile de conducere din cadrul ASF s-au redus cu peste 56% (de la 161 la 70), numărul consilierilor a fost redus cu 70% (de la 33 la 10), în timp ce numărul total de posturi se reduce cu aproape 20% (114 posturi)", a mai spus Negriţoiu.

Pentru membrii Consiliului ASF, cheltuielile salariale şi cu alte drepturi de natură salarială au fost reduse în 2014 cu 77% față de anul 2013.

În al doilea semestru al acestui an, a spus şeful instituţiei, salariile şi indemnizațiile individuale ale membrilor Consiliului ASF au fost reduse cu 40% față de februarie 2014, sub nivelul BNR, aşa cum prevede legislația de înființare a ASF.

"De la 1 iunie, banda de salarizare a membrilor Consiliului ASF variază între 30.000 şi 35.000 de lei. De la 1 septembrie, un director general are un salariu cuprins între 25.000 şi 30.000 de lei, un director are între 15.000 şi 20.000 lei şi un şef serviciu între 10.000 şi 15.000 de lei", a spus Negriţoiu, care a precizat, în cazul său, salariul s-a situat, de la preluarea funcţiei, între 30.000 şi 35.000 de lei.

Cheltuielile cu primele şi alte drepturi de natură salarială la nivelul ASF au fost reduse în 2014 cu 72% față de anul 2013 şi vor continua să scadă în anul 2015, cu încă 28%, a adăugat Negriţoiu.

Planul de reorganizare a ASF conduce la o reducere a cheltuielilor anuale de personal cu 27% în anul 2015 față de anul 2014, reprezentând 58% din cheltuielile totale în anul 2015 (față de 76% în anul 2014 şi 81% în anul 2013).

"Impactul financiar al economiilor generate în bugetul ASF din cheltuielile cu personalul se ridică la circa 70 milioane de lei în anii 2014 şi 2015, ceea ce va permite reducerea cheltuielilor de reglementare şi supraveghere a pieței financiare non-bancare, automatizarea şi digitalizarea proceselor în cadrul ASF", a menţionat preşedintele ASF.

Cimitir din EL III

#25720 Dane un semn de viata

2014-09-02 16:24

Domnule Cernev vino la Oltchim caci esti liderul nostru de sindicat de ce ai disparut nu ne face sa credem ca te interesa doar functia de Director de Productie acum nemaifiind salariat Oltchim te poti bate mai mult cu conducerea.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 17:01



Musafir

#25722 Re: Dane un semn de viata

2014-09-02 17:06

#25720: Cimitir din EL III - Dane un semn de viata 

 La Electroliza canta cucuveaua iar domnul Cernev asteapta intampinarea.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 17:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 17:08


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-02 17:11