Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23426 Amânarea privatizării Oltchim, datorată lipsei de pregătire a investitorilor

2014-07-03 20:40

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2014/07/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, a declarat marţi, într-o şedinţă la Prefectura Vâlcea, că amânarea privatizării combinatului a fost cauzată de lipsa de pregătire a investitorilor pentru cazul Oltchim.

‘Faptul că s-a amânat de patru ori termenul de privatizare al Oltchim nu a fost din cauza unei lipse de investitori, ci a lipsei lor de pregătire pentru a veni să investească la Oltchim. Şi aici mă refer la consorţiul chinezesc, mă refer şi la ultimii care au cumpărat caietul de sarcini, colegii noştri de la USG, care doresc şi ei să participe la această privatizare, mă refer la SIF care a încercat si el să participe, obţinând nişte sume pentru preţul Oltchim, toţi cei care au dorit privatizarea pe module şi nu pe sistem integrat, ceea ce pentru acţionari nu avea sens, să vindem pe module, pentru că a vinde pe module înseamnă acţionari diferiţi, interese diferite şi nu ar fi mers unitar, cum a fost gândit să funcţioneze combinatul’, a precizat Stănescu.

Din punct de vedere al negocierilor cu OMV, acesta spune că s-au oprit în aşteptarea investitorului interesat de ambele active, Arpechim şi Oltchim.

‘Ne-am oprit pentru că aşteptăm investitorul. Pentru că statul român, ca să cumpere rafinăria Arpechim, trebuie, a doua zi, să o vândă investitorului selectat pentru Oltchim. Altfel nu are sens să o ţină, să investească în ea, pentru că, dacă ar putea să o ţină, ar investi în ea, ar investi în Oltchim. Aşteptăm investitorul, semnăm contractul. Mai avem mici probleme de mediu care trebuie discutate cu Ministerul Mediului, am discutat cu Consiliul Concurenţei şi ne-am luminat asupra unui eventual ajutor de stat şi am ajuns la concluzia că nu există. Iar din punct de vedere al conversiei creanţelor bugetare în acţiuni, am creat această ordonanţă unde am făcut posibilă această conversie. Ea este o soluţie, dar nu este o una salvatoare. Dacă ne uităm la toată masa credală, cât convertim? 400 de milioane, rămânem totuşi cu 400 de milioane datorii’, a adăugat administratorul special al combinatului.


Acesta spune că ‘s-a încheiat un contract de finanţare de 1 milion jumătate şi sunt în discuţii şi pentru alte finanţări’.

‘Fapt ce ne va permite să deschidem secţia oxo şi nu ne oprim aici. Secţia oxo nu ne duce pe plus în acest moment, dar ne duce aproape de zero, ca nivel de pierderi. Ca să ajungem pe plus, trebuie să deschidem şi cealaltă secţie (…) Ieri am fost la Ministerul Muncii cu foştii salariaţi. Ni s-a spus că singurul lucru pe care îl pot face dumnealor în calitatea lor de minister este să facă o reconversie profesională, acordând gratuitate pentru cursuri, primă de instalare de 3500 de lei dacă se relochează în alt oraş ca forţă de muncă. Urmează să mergem cu foştii salariaţi şi la Ministerul de Finanţe, să găsim o soluţie legală pentru a reuşi achitarea acelor plăţi compensatorii. Până atunci rămâne varianta ca,atunci când se va privatiza combinatul, să plătim aceste salarii compensatorii’, a adăugat Stănescu.

Conducerea Oltchim a avut marţi o întâlnire cu sindicatele, la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a se prezenta situaţia economică a combinatului şi perspectivele de dezvoltare pentru următoarele 6 luni.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi este propus pentru a fi privatizat în luna decembrie a acestui an.AGERPRES


Musafir

#23427 "Am fost concediat pentru că am vorbit prea multe despre Oltchim" BURSA 04.07.2014

2014-07-03 22:21

http://www.bursa.ro/sindicalistul-cernev-afirma-am-fost-concediat-pentru-ca-am-vorbit-prea-multe-despre-oltchim-241267&s=companii_afaceri&articol=241267.html

http://www.bursa.ro/_img/articole/241267.gif...


* Administratorii neagă acuzaţiile
Liderul sindicatului Victoria din Oltchim, Corneliu Cernev, a fost concediat, ieri, pe motiv de abateri disciplinare, după cum ne-a declarat domnia sa.
Comisia de disciplină a stabilit că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu. Însă sindicalistul susţine că concediarea sa a avut loc pentru că a povestit presei prea multe despre Oltchim.
Corneliu Cernev ne-a declarat: "În raportul acestei comisii se arată că am fost surprins dormind la locul de muncă. În realitate, totul a fost o înscenare. Am fost concediat pe motiv de activitate sindicală pentru că îi deranjam pe administratorii speciali şi judiciari. Aceştia se pare că au fost deranjaţi de faptul că am informat tot timpul atât presa, cât şi salariaţii cu ceea ce se întâmplă la Oltchim, pentru că aşa mi se părea corect, într-un context în care starea de tensiune şi aşteptare era destul de mare".
Domnia sa ne-a precizat că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă decizia desfacerii contractului de muncă, dar şi o acţiune penală prin care acuză actuala conducere de obstrucţionare a activităţii sindicale.
Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai combinatului, a respins acuzaţiile lui Corneliu Cernev, declarându-ne: "Administratorii judiciari nu au nicio legătură cu concedierea domnului Cernev. A fost o comisie disciplinară, care a decis, pe bază de probe, desfacerea contractului de muncă pentru abateri grave.
"Dacă a contestat decizia, o să vedem ce rezultate vor fi în final. Administratorii nu au competenţă în acest caz".
Şi administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu, ne-a spus: "Concedierea domnului Cernev nu are nicio legătură cu activitatea sindicală. Am comunicat tuturor angajaţilor Oltchim că nu tolerăm indisciplina şi furtul".
Sindicalistul Cernev a relatat presei centrale, săptămâna trecută, că ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului au fost respinse de creditori, precizând că este vorba despre un împrumut de 15 milioane de euro acordat de companiile chineze interesate de combinatul vâlcean şi de încă 10 milioane de euro de la RCS&RDS, Alro şi Bulrom.
Avocatul Gheorghe Piperea, care este unul dintre administratorii combinatului, a explicat, la vremea respectivă că majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv pentru contractele de împrumut, dar că au pus condiţii. "Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia", ne-a mai precizat domnia sa.
Cu 25 milioane de euro, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% din această vară.
Surse din combinat susţin că Cernev conducea dispeceratul Oltchim şi că funcţia domniei sale echivalează cu cea a conducerii Oltchim după ce aceasta îşi încheie programul.


Musafir

#23428 Re: "Am fost concediat pentru că am vorbit prea multe despre Oltchim" BURSA 04.07.2014

2014-07-04 04:06

#23427: - "Am fost concediat pentru că am vorbit prea multe despre Oltchim" BURSA 04.07.2014

Concedierea domnului Cernev nu are nicio legătură cu activitatea sindicală. Am comunicat tuturor angajaţilor Oltchim că nu tolerăm indisciplina şi furtul".

Bai Stanescule trebuie sa fii tampit si nesimtit sa spui asa ceva.

Acum insinuezi ca a si furat? Esti cretin?

Pai tu nu ai bun simt de loc?


Musafir

#23429 Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-04 04:09

#23425: - Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

Nu are cum sa promita Stanescu asa ceva. Reveniti-va ca e abureala!


Musafir

#23430 Sssssssssss

2014-07-04 05:05

Cernev nu mai are nici o sansa in instanta plus ca isi va face viata si mai grea ,cel mai bine sa-si vada de pensie altfel nu o sa-i ajunga banii care-i castiga sa-i dea avocatilor.Cernev s-a bagat in lucruri mizerabile ,a aruncat in stanga si-n dreapta cu rahat si uite-l acum in propriu lui rahat bagat pana la spracene.

Musafir

#23431 Re: Re: "Am fost concediat pentru că am vorbit prea multe despre Oltchim" BURSA 04.07.2014

2014-07-04 05:31

#23428: - Re: "Am fost concediat pentru că am vorbit prea multe despre Oltchim" BURSA 04.07.2014

"Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai combinatului, a respins acuzaţiile lui Corneliu Cernev, declarându-ne: "Administratorii judiciari nu au nicio legătură cu concedierea domnului Cernev. A fost o comisie disciplinară, care a decis, pe bază de probe, desfacerea contractului de muncă pentru abateri grave."


Musafir

#23432 Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-04 05:50

#23429: - Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

http://www.gandul.info/financiar/cine-este-bogdan-stanescu-noul-administrator-special-al-combinatului-oltchim-10664189

"Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu, propus de Ministrul Economiei pentru funcţia de administrator special al combinatului chimic Oltchim, lucrează din luna iunie a anului 2010 la BNR, el fiind consilier al viceguvernatorului Bogdan Olteanu."

 

DACA NICI EL,  ATUNCI CINE???

ESTE REPREZENTANTUL LEGAL IN OLTCHIM AL STATULUI ROMAN

 

"

Ce studii are noul administrator special de la Oltchim

Stănescu a absolvit în 1999 Universitatea "Petrol şi Gaze" la Facultatea de Tehnologie de Procesare a Petrolului şi Petrochimiei. El a devenit apoi licenţiat în ştiinţe juridice al Universităţii Hyperior din Bucureşti şi a obţinut titlul de doctor în Drept de la Academia "Alexandru Ioan Cuza". Stănescu are câte un master în "Drept Internaţional Public", în "Spaţiul Public European", în "Securitate şi Apărare Naţională"şi în "Medierea confliectelor în Drept"."

"

" Actualul consilier BNR are specializări în securitate şi apărare naţională, în mediere bancară şi în protocol şi comunicare. Acesta deţine un Certificat European Bancar, un Certificat în Public Leaders, eliberat de Harvard Kennedy School University, şi o diplomă bancară emisă de Institutul Bancar Român.

Bogdan Stănescu cunoaşte limbile engleză şi franceză şi are un atestat eliberat de "International Computer School". "


Musafir

#23433

2014-07-04 06:10

Pentru CFR exista banii pentru noi nu exista si dupa acest lucru VRETII SA MAI STATII ACASAAAAA? CFR E O FIRMA PE PROFIT SI ARE SA DEA BANII PT SALARIILE COMPESATORI????? TOT DIN BUGETUL STATULUI VIN BANIII
JOI E INTALNIRE LA PREFECTURA SE FAC NISTELE TABELE CARE LE TRIMITEM LA GUVERN CU TEMA " """DACA NU NE DATI BANII CEREM FALIMENTU"""", HAIDEŢI OAMENI BUNI HAIDETI SA LE ARATAM CA NU SUNTEM FRAIERII LOR SA FACA CE VOR CU DREPTURILE NOASTRE.


NU UITATI JOIIIIII 10.07.2014 INTALNIRE LA PREFECTURA LA ORA 9.

Musafir

#23434 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR, URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!

2014-07-04 06:13

 

#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

 

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

 

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-04 06:56



Musafir

#23436 Re: Sssssssssss

2014-07-04 07:25

#23430: - Sssssssssss

Si de unde stii tu treaba asta?

Esti vreo Mama Omida cumva?

Daca a da un om afara pentru treburi inventate, daca a da un lider de sindicat ca si CONDUCERE voua vi se pare o actiune normala, atunci, ce sa zic...


Musafir

#23437 Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-04 07:30

#23432: - Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

TOCMAI DE ASTA IMI E GROAZA CA ARE DIPLOME PENTRU ASEMENA STUDII. CU BANI POTI SA TE FACI DOCTOR CAND VREA MUSCHII TAI IAR DE FACULTATI DIN ASTEA DE DREPT CE SA MAI SPUNEM,FACUTE LA APELUL BOCANCILOR.


Musafir

#23438 Re: Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-04 08:01

#23437: - Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

Cum dracu tu te impiedici de somitati??? TU LA VALOAREA ta. Dar pe astia mici cum ii injoseai maaaa tuuu...? Spune cum era amaratul ala la Palatul Victoria in pufoaica si mort de foame in greva, tuuuu buhait de somn si plin de rahat bolboroseai si tu a lehamite ceva acolo, la tol festiv imbracat in patru ace, ziceai ca pui de-un chef pe spinarea amaratilor....

http://stiri.tvr.ro/sapte-dintre-cei-opt-grevisti-ai-foamei-de-la-oltchim-ramnicu-valcea-vor-opri-protestul_37967.html

FRICA SA-TI FIE DE TINE SI DE CE AI FACUT.

TU NU POTI COMUNICA DE FAPTE IMAGINARE, TU ESTI O PROBA PERMANENTA IN CEEA CE AI FACUT SI FACI TU.

LA APELURILE BOCANICILOR TE-AI SUIT TU IN CORCODUS CU SVO SI AI DESTABILIZAT TOT IN JURUL TAU PE SPINAREA MINORITARULUI PCC si celor de la CET, UNDE TU SI ALTII AI AVUT INTERES, PRESA RELATEAZA SI ACEST FAPT SI N-AI DECAT   SA TE JUDECI CU EI DACA NU RECUNOSTI NIMIC.


Musafir

#23439

2014-07-04 08:08

Mai taci dracu din gura aia spurcata ca daca nu ai injurat si jignit pe toata lumea de ni s-a acrit. Ce vrei sa cante toata lumea dupa cum vrei tu? Sa deplangem vechea conducere? Tu ai impresia ca nu mai exista si alte pareri pe planeta asta? Instigi oamenii la ura si la violenta. Ar trebui sa ajungi pe mana politiei pentru chestiile astea. ma mir cum te mai suporta pamantul asta. Jigodie ordinara ce esti. Betivule.

Ai impresia ca nu stim ca Stanescu, nepotul lui Isarescu a dat mana cu Roibu si acum il pupati in in cur? Termina cu mizeriile astea! Ordinarule ce esti!


Musafir

#23440 Re:

2014-07-04 08:09

#23439: -

Tu INJURI NEMERNICULE < TU SI BABUINII TAI > Scarba cu care tratezi tot in jurul tau, MIZERIA CU CARE IMPUTI TOT IN JURUL TAU, HOITUL CARE L-AI LASAT IN JURUL TAU, LOVIND IN AMARATI... INSTIGATOR SI INDISCIPLINAT ( DOI DE " I " )

"Mai taci dracu din gura aia spurcata ca daca nu ai injurat si jignit pe toata lumea de ni s-a acrit. Ce vrei sa cante toata lumea dupa cum vrei tu? Sa deplangem vechea conducere? Tu ai impresia ca nu mai exista si alte pareri pe planeta asta? Instigi oamenii la ura si la violenta. Ar trebui sa ajungi pe mana politiei pentru chestiile astea. ma mir cum te mai suporta pamantul asta. Jigodie ordinara ce esti. Betivule."

TOT CE SCRIE AI SPUS TU SI SUNT FAPTELE VOASTRE CARE LE ARUNCATI LA ALTII IN GRADINA, NU VA MAI PLAC SI ACUM LE INDREPTATI CATRE ALTII...NEMERNICILOR, ASTIA SUNTETI VOI.


Musafir

#23441

2014-07-04 08:11

Ce vorbesti tu. Asa ati invatat la scoala lui Roibu sa bagati pumnul in gura si sa amenintati? Uita-te ce ai incurajat tu aici! L-ai instigat pe Fota si pe altii! De ce nu le spui mai bine sa repete cazul Sahlean? Ce zici?

Tu sa nu vorbesti de scarba alcoolicule! Sa-ti fie rusine jeg ordinar ce esti. Ar trebui sa ajungi pe mana politiei. Dreptatea e numai pentru voi asa e este.


Musafir

#23442 Re:

2014-07-04 08:16

#23441: -

Vrei sa-ti aratam cum te foloseai tu de toate si tot,  obstructionezi si sa sabotezi tot.. vorba unui coleg de aici, deschide goagal si afli cine esti...

 

https://www.google.ro/webhp?tab=ww&ei=8lW2U7X5KqrqygPl9YHQDg&ved=0CBQQ1S4#q=corneliu+cernev

 

ESTI O BIBLIOTECA VIRTUALA PLUS O INTREAGA ARHIVA.

CE PERSONALITATE  ESTI TU, UFFFFF... TOATA TARA, TOT POPORUL, TOT JUDETUL, TOT CARTIERUL, TOT SATUL, BLOCUL...BAAAA NIMIC NU MISCA FARA TINE!!!!

 

STIM CA AI IMAGINATIE FOARTE BOGATA, INSA MULT PREA FANTASMAGORICA.


Musafir

#23443

2014-07-04 08:18

Instigi oamenii la violenta. Nu iti da tie nimeni dreptul sa institui dreptatea ta aia stramba. Esti un mincinos si denaturezi faptele. Esti raspuzator pentru toate jignirile si injuraturle de aici. Trebuie sa ajungi pe mana politiei, om de nimic ce esti. Derbedeule, betivule!

Musafir

#23444 Re:

2014-07-04 08:20

#23443: -

tuuuuuuuuuuuuuuuu OM DE NIMIC CE ESTI. tuuuuuuuuuuuu SI FAPTELE TALE SI DORINTELE TALE, tuuuuuuuuuuuuuuuu SI TOATA NEBUNIA UNDE NE-AI ARUNCAT PE NOI TOTI...., CA UITE UNDE SUNTEM, LA MINCIUNI STIM NU TE INTRECE NIMENI.


Musafir

#23445

2014-07-04 08:21

Esti bolnav psihic baiatule. Alcoolul si boala psihica duc la mari probleme. Nesimtitule ce esti. Nuai nici un drept sa instigi oamenii la ura si violenta. Asta e chestie penala pentru care ar trebu sesizate autoritatile, alea care nu sunt cumparate de voi, ca sper sa mai existe.


Musafir

#23446 Re:

2014-07-04 08:26

#23445: -

STI CAND ALTUL CARE TI-A RECOMANDAT UN MEDIC DE SPECIALITATE LA BOLI PSIHICE, TU VI SI ARUNCI IN NOI... BAIII... EEE GRAV, NEBUNII CA TINE NU RECUNOSC..., DOAR DACA DAU NASUL CU SOCOLA SI NR.9... ASTA ESTE SUFERINAT TA... NOI TE-AM AVERTIZAT DE FOARTE MULT TIMP PE PETITIE, UNII TI-AU SPUS-O PERSONAL SI DELICAT..., TU NUUU SI NUUU... CA TAURUL CAND ARE ROSU IN OCHI....MEDICAMENTEE SI INJECTIILE TE MAI SCAPA, SOMNNNNN DE VOIE..............


Musafir

#23447

2014-07-04 08:28

Ai avertizat tu pe petitie? L-ai intaratat pe Fota sa zgarie masini?  Cine te crezi tu bai baiatule? Te-a platit Roibu? Bolnavule, psihopatule. Esti vreun justitiar ceva?


Musafir

#23448 Re:

2014-07-04 08:30

#23447: -

bai baiatule sa-i zici lui tactu, n-ai ani de munca cati am eu... si lasa gargara cu alte chestii ca intrii in colimator si iar pici in nasul ala plin de somnambulism... hoitule. MINCINOS ORDINAR SI PERVERS, SCURSURA SOCIETATII... AI BOALA GREA SI BATRANETE URAT MIROSITOARE A INFECT.


Musafir

#23449

2014-07-04 08:49

Uita-te bine ce ai facut pe aici si dupa aia sa vorbesti jarteaua dracului ce esti. Om de nimic. Instigi la violenta lumea nu?


Musafir

#23450 Re:

2014-07-04 08:53

#23449: -

HAHAAAHAHAAA..........., JAGARDEA ESTI TU MAAAA, EU TE-AM DEPISTAT SI MERITI DENUMIREA ASTA, LEPRAAAA, HADULEEE...HAI CA MAI AM... PUTOAREO..... TU SI NUMAI TU AI IMBARLIGAT SI INSTIGAT, tuuuuuuuuuuuuuuuuu.

 

"Mai taci dracu din gura aia spurcata ca daca nu ai injurat si jignit pe toata lumea de ni s-a acrit. Ce vrei sa cante toata lumea dupa cum vrei tu? Sa deplangem vechea conducere? Tu ai impresia ca nu mai exista si alte pareri pe planeta asta? Instigi oamenii la ura si la violenta. Ar trebui sa ajungi pe mana politiei pentru chestiile astea. ma mir cum te mai suporta pamantul asta. Jigodie ordinara ce esti. Betivule."

TOT CE SCRIE AI SPUS TU SI SUNT FAPTELE VOASTRE CARE LE ARUNCATI LA ALTII IN GRADINA, NU VA MAI PLAC SI ACUM LE INDREPTATI CATRE ALTII...NEMERNICILOR, ASTIA SUNTETI VOI SI CU ASTA VA OCUPATI.