Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

as vrea sa intelegeti ceva

#2276 as vrea sa intelegi ceva - sef de sef

2013-03-25 19:39

Ti se pare normal ca un Lider de Sindicat "CERNEV" sa scrie un ANUNT IMPORTANT in care sa ameninte salariatii ca daca dau in judecata Conducerea Oltchim, care o fi ea, caci nu mai suntem siguri care este asa cum am mai spus mai devreme, Oltchim intra in faliment. Este el sanatos la cap (din punct de vedere sindical). A intreprins acest Pacalici, ma abtin sa nu spun altfel, ceva dupa ce a observat ca din banii salariatilor se finanteaza productia lui Andrei, Talpasanu, Norocel oameni care se bucura ca sunt directori.Vezi cine sapa si pe cine? Profitorii pe prapaditi.
Da sef de sef incepi sa intelegi acum ..... Falimentul
spiridus victorian

#2277 miting SLO

2013-03-25 19:48

Maine domnul Diculoiu si Prisacaru doresc sa organizeze un miting spontan.Le-a intrat morcovul in cur ca cei 1500 salariati din SLO pleaca fara compensate acasa.Unde ati fost timp de 6 luni colegi?Pana acum nu a fost momentul sa protestati pentru ca aveti acorduri sociale .Rusinica voua ,va aparati posturile calde si va este frica de justitie pentru magariile facute atata vreme.Bagati in faliment combinatul cu hartiile si idioteniile lui Dicloiu. Faliment=plecare acasa = libertate pentru capii SLO.
Asteptam sa vedem tentativa voastra de miting (respirati si voi dupa 6 luni)

JENENT,JENANT,JENANT.
propen

#2278 Ce jocuri murdara face SLO

2013-03-25 19:52

Diculoiule de ce sa intram in faliment datorita petitiilor facute de salariati?Oricum intram in faliment din cauza imposibilitatii de a plati obligatiile zilnice,dar sa nu se zica ca salariatii au bagat in faliment societatea.
Jocul cui il faci in aceasta cauza?
as vrea sa intelegiti ceva

#2279 poate intelegi ceva..... spiridusule cernevist

2013-03-25 20:07

In primul rand esti chiar mic (vezi ce inseamna spiridus) si chiar simpatic. Nu are importanta mitingul de maine, acesta nu mai are un mare impact, nu numai la OLTCHIM ci in general in toata tara (vezi mitingurile voastre- VICTORIAN- cel al HIDROELECTRICA, etc.), dar un miting concomitent cu argumente economice,logice si juridice - cerere in judecata a conducerii Oltchim,nu neaparat pentru nespectarea CCM-ului, cat mai ales oamenii refuza sa mai finanteze productia lui Cernev,Piperea,Balan si mai nou productia lui Stanescu - o productie la niste costuri foarte mari, ia verifica vand cumva la pretul pietei asa cum scrie in raportul lui Piperea
Daca intri intr-o discutie te rog sa ai ceva argumente, daca nu, ai putea intelege ceva de la mine... Iti promit sa te ajut sa intelegi ceva din tot ce se intampla in jurul tau.
Citeste-ma in continuare si ai sa intelegi.
Ah! Vezi ca poti incepe prin a citi ce am postat azi

Musafir

#2280 Re: Re: ptr 2236

2013-03-25 20:08

as vrea sa intelegeti ceva

#2281 poate intelegi ceva....propen

2013-03-25 20:46

Propen - este unul dintre cele mai vandabile in acest moment si in ultima perioada, produse ale societatii comerciale, pe care il produci si atat.Legat de numele tau ,este un produs chimic, toxic asa cum sunteti toti victorienii de acolo. Nu este normal sa va bucurati ca veti face parte din noul OLTCHIM al lui Zaremba, pentru ca aceasta bucurie nu va dura mai mult de 5 ani. Destul probabil cat sa iesiti voi la pensie.
Salariatii care au chemat in judecata OLTCHIMUL (nu petitii sau ANUNTURI IMPORTANTE cum le ziceti voi VICTORIENII), 400 la numar, din toate sectiile,inclusiv de la tine, mai propen,sunt ca raspuns pentru nerespectare CCM-ului,si refuzul de a mai finanta, am sa ma repet cat pot, productia lui Cernev de la propen,polioli la costurile voastre foarte,foarte mari...poti intreba un inginer maine...Poate intelegi acum...
Ah! Nu intram chiar asa de usor in faliment....din cauza salariilor...sumele sunt mici inca, in comparatie cu sumele pentru materii prime si utilitati (energie,apa,saramura,gaze naturale,aditivi etc.- cam asta consuma sectia ta -mai propen).
Mai propen tu ti-ai platit ratele,scoala copiilor,caminul,gradinita...ai din ce?
De ce nu va invata Cernev sau altu' ca se putea foarte bine sa se plateasca salariile, bonurile,car-ul si nu se mai plateau materii prime... Stii de ce? Pentru ca Cernev nu putea sa dea vina ca nu mai are bani de materii prime -in fapt nu-i are nici acum- si de aceea intra OLTCHIMUL in faliment.
Te-a informat Cernev cat reprezinta costurile cu salariile din total costuri - doar 8% mai propen.... Intelegi ceva? Daca Da!, nu fi egoist si spunei si lui Cernev tot ce am spus.
Vezi asta este diferenta intre noi cei care nu facem parte din sindicatul VICTORIOS - cunoasterea,educatia si mai ales INFORMATIA. De aceea noi am facut CCM-ul si nu voi, ar fi bine sa-l cititi si voi. Daca nu poti roaga-l pe Cernev.
as vrea sa intelegi ceva

#2282 as vrea sa intelegeti ceva..... din legea insolventeiv-FALIMENTUL

2013-03-25 21:13

Sectiunea 7 - Falimentul


Art. 107
(1) Judecatorul-sindic va decide, prin sentinta sau, dupa caz, prin incheiere, in conditiile art.32, intrarea in faliment in urmatoarele cazuri:
A.
a) debitorul si-a declarat intentia de a intra in procedura simplificata;
b) debitorul nu si-a declarat intentia de reorganizare sau, la cererea creditorului de deschidere a procedurii, a contestat ca ar fi in stare de insolventa, iar contestatia a fost respinsa de judecatorul-sindic;
c) nici unul dintre celelalte subiecte de drept indreptatite nu a propus un plan de reorganizare, in conditiile prevazute la art.94, sau nici unul dintre planurile propuse nu a fost acceptat si confirmat;
B. debitorul si-a declarat intentia de reorganizare, dar nu a propus un plan de reorganizare ori planul propus de acesta nu a fost acceptat si confirmat;
C. obligatiile de plata si celelalte sarcini asumate nu sunt indeplinite in conditiile stipulate prin planul confirmat sau desfasurarea activitatii debitorului in decursul reorganizarii sale aduce pierderi averii sale;
D. a fost aprobat raportul administratorului judiciar prin care se propune, dupa caz, intrarea debitorului in faliment, potrivit art.54 alin.(5) sau art.60 alin.(3).
(2) Prin hotararea prin care se decide intrarea in faliment, judecatorul-sindic va pronunta dizolvarea societatii debitoare si va dispune:
a) ridicarea dreptului de administrare al debitorului;
b) in cazul procedurii generale, desemnarea unui lichidator provizoriu, precum si stabilirea atributiilor si a remuneratiei acestuia, in conformitate cu criteriile aprobate prin hotarare a Guvernului;
c) in cazul procedurii simplificate, confirmarea, in calitate de lichidator al administratorului judiciar, desemnat conform art.19 alin.(2) sau art.34, dupa caz;
d) termenul maxim de la intrarea in faliment in cadrul procedurii generale, de predare a gestiunii averii de la debitor/administratorul judiciar catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate dupa deschiderea procedurii mentionate la art.46 alin.(2);
e) intocmirea de catre administratorul judiciar si predarea catre lichidator, in termen de maximum 10 zile de la intrarea in faliment, in cadrul procedurii generale, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora la data intrarii in faliment, cu indicarea celor nascute dupa deschiderea procedurii;
f) notificarea intrarii in faliment.
(3) In cazul intrarii in faliment, incheierea sau, dupa caz, sentinta va indica si termenele prevazute la art.108 alin.(2) sau, dupa caz, la art.109 alin.(2).
(4) Dupa intrarea in faliment in procedura generala, dispozitiile art.62-76 vor fi aplicate, daca este necesar, in mod corespunzator, in ceea ce priveste creantele nascute intre data deschiderii procedurii si data intrarii in faliment, precum si procedura de admitere a acestora.
(5) Debitorii intrati in procedura falimentului isi acopera pierderile anuale, stabilite prin declaratia de impozit pe profit, din profiturile impozabile obtinute in toata perioada, pana la inchiderea procedurii de faliment.
B.Cristi

#2283 Re:

2013-03-25 22:35

#2232: unu' -

Minciuni si incercarea de a manipula oamenii. E absurd sa fie dat in judecata o persoana fizica pentru salarii restante si alte chestii.  Cei care au semnat si vor semna ceva pentru marele lider de sindicat Diculoiu sunt oamenii slabi de inger, usor de manipulat si neinformati.

B.Cristi

#2284 Re: poate intelegi ceva....propen

2013-03-25 22:47

#2281: as vrea sa intelegeti ceva - poate intelegi ceva....propen

Faci parte dintre cei care sunt supranumiti ,, cateii lui Diculoiu"? Ce informatii aveti voi cei din sindicatul lui? Cumva informatii mincinoase pe care le inghititi fara a gandi un pic? Cum puteti avea incredere intr-un personaj care v-a mintit atatia ani? Unde sunt banii din contibutiile salariatilor catre sindicatul lui Diculoiu? Nici macar acele amarate de cadouri date aparent din partea sindicatului nu erau din acei bani, ci din banii patronatului. Rusine pentru ca nu vreti sa deschideti ochii si acceptati sa fiti mintiti! Da asa-i romanul...mai bine o minciuna frumoasa decat un adevar crud!

Andu`

#2285 Totusi

2013-03-25 22:51

Nu stiu cat este de oportun aceste miting "spontan" (termenul e total nereusit, bine, ca nici nu am pretentii de la alde diculoiu & comp), insa ar trebui si conducerea sa inteleaga faptul ca trebuie anuntate niste termene aproximative privind platile salariale, nu poti rezista cu lunile neprimind UN BAN! Ganditi-va ca sunt familii (sot-sotie) care lucreaza in Oltchim, sincer nu stiu cum s-or descurca. Imbarligaturile sunt atat de mari in acest combinat, legea asta a insolventei e interpretata in fel si chip, sunt f multi oameni de prin sectii care nu stiu sa o "citeasca", neavand studii de specialitate, de aici si debandada asta totala! Unii spun de miting, maine (spontan, cica), altii spun ca acesta pune in pericol societatea, cine dracului sa mai inteleaga? Un pic de flexibilitate si de transparenta din partea lui Piperea nu strica! Nu e indeajuns sa apari in mass-media si sa dai interviuri, oamenii sunt usor de aburit sau manipulat, vino domnule la Oltchim si spune-le oamenilor ceva! Spune-le ce planuri concrete ai, vino cu niste date calendaristice, cu un plan de productie, dar vino cu ceva totusi! Stam ca prostii intr-o incertitudine care nu vesteste nimic bun, iar ne taraim pana la jumatatea anului cu salariile intarziate de nu mai stii ce ai luat si ce trebuie sa mai iei, apar fel si fel de cifre privind disponibilizatii, de unde naiba le tot scoateti? E asa greu sa apara un oficial si sa dea niste informatii concrete??? A dracului situatie, urat mi-a fost sa traiesc asemenea perioade din Oltchim, parca am fi intr-o telenovela proaasta, cu episoade la nesfarsit!

Arpechim

#2286

2013-03-26 08:28

ce se mai aude cu mitingul ăla spontan ?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-03-26 09:02



Musafir

#2288

2013-03-26 09:35

Roibu şi basescu vinovaţii de serviciu
UNU' ALTU'

#2289 Re: citi iesira?

2013-03-26 09:56

#2286: Arpechim -

 

oare citi iesira bre?.....sau iesira sa se bata cu zapada.....e frumos afara.

piratul

#2290

2013-03-26 10:53

sunt dezamagit de mitingul de azi.ma asteptam sa iasa m-ai multi oameni.
si mai nelamurit

#2291 Re:

2013-03-26 12:18

#2290: piratul -

DE CE ESTI DEZAMAGIT?....OAMENII O DUC FOARTE BINE...SALARII...LOURI DE MUNCA  SIGURE....PERSPECTIVE....CHIAR NU TE INTELEG...DE CE AR IESI?...

insolventul

#2292 salarii

2013-03-26 12:23

salariu mai pimim sau nu, stie cineva
LAMURIT SADEA

#2293 Re: salarii

2013-03-26 12:35

#2292: insolventul - salarii

CE NU AI INTELES?....DOAR CEI 300 DE AZI DE LA MITING SI CEI 500 DE LA ARPECHIM CARE AU MANIFESTAT SAPT TRECUTA NU AU PRIMIT SALARIILE....RESTUL PINA LA 3300 DE SALARIATI SINT LA ZI CU SALARIILE...."'ACEASTA ESTE EXPLICATIA"'

as vrea sa intelegeti ceva

#2294 ma incapatanez sa intelegi ceva..... Mai ALAIN

2013-03-26 13:01

In primul rand iti multumesc ca citesti ce scriu,e un element esential in a reusii sa intelegi.
Gaura de 800 mil euro - cifra din presa, in acte este mult mai mica (600 mil euro) - a venit in timp ca un bulgare de zapada. As vrea sa intelegi si sa analizezi componenta ei - peste 75% este ELECTRICA SA si AVAS (datorie istorica)amandoua fac aproximativ 450 mil euro.
Se le luam pe rand :
AVAS : In 1995 OLTCHIM ia un credit,cu garantia statului (actionar majoritar in acel moment) in suma de 150 mil euro pentru investitii (marire capacitati de productie pvc,propen, polioli) pentru a trece de la productia de pesticide - la o productie mare de pvc,polioli.Creditul a fost achitat de stat.Cu alte cuvinte,pe intelesul tau,statul a investit in propria sa fabrica pentru a o dezvolta -intelegi-. Dupa o perioada statul incepe sa-si puna singur piedici,adica incepe sa ceara banii -Oltchimului- fabrica lui,adica el isi cere banii tot lui- si mai mult dacat atat isi mai calculeaza si penalitati aproximativ egale cu valoarea creditului.
Ti se pare logic, dupa mintea ta, ca tu sa fi majoritar intr-o firma, sa vrei sa investesti in firma ta ca sa o dezvolti, sa faci fata concurentei, si sa nu poti fie ca se considera ajutor de stat - intre noi fie vorba ajutor de stat este atunci cand statul ajuta firme private nu propia sa firma - sau un actionar minoritar doreste prin orice mijloace sa preia firma ta.
ELECTRICA SA : este in primul rand o societate 100% de stat. Oltchim este al treilea consumator de energie din tara, iar pretul la care primea energia era cel mai mare in comparatie cu SIDEX si ALRO primii doi consumatori.
Acest COMBINAT a fost conceput sa utilizeze materia prima din jur astfel:
- de la rafinaria de la Pitesti - etilena si propilena
- sare solutie pentru soda
- apa din raul Olt
- calea ferata care trece practic "la prin mijlocul" combinatului
- aburul de la CET
80% din productia Combinatului este bazata pe prelucrarea materie prime de la Rafinarie si Petrochimia Pitesti. Odata cu vanzarea de catre politicienii nostrii a Rafinarie de la Pitesti catre OMV PETROM (rafinarie pe care OMV nu a vrut sa o cumpere,dar la insistentele politicienilor a luat-o), practic s-a inchis combinatul.
Oprind rafinaria in anul 2008 Oltchim nu mai avea viitor. Asta este de fapt si logic,dovedibil economic cauza principala de intrare in insolventa.
Sa nu incepi cumva cu demagogia privind capusele, pentru ca Protechim,Mentchim,Designro sunt colegii nostrii,era normal sa li se dea de munca- erau si vor ramane colegii nostrii.
Vina o poarta in totalitate POLITICIETNII.
LOCUITOR DE VILCEA

#2295 Re: ma incapatanez sa intelegi ceva..... Mai ALAIN

2013-03-26 13:04

#2294: as vrea sa intelegeti ceva - ma incapatanez sa intelegi ceva..... Mai ALAIN

LA EXPLICATII ""SE PRICEPE TOTI""......SOLUTII NU PREA AVETI.....

Alain

#2296 de inteles....

2013-03-26 13:07

ca idee... nostri se scrie cu un i

deci, citesc ce spui printre randuri, in ideea ca incercam sa ne luminam si sa luam orice informatie posibila;

carevasazica, cunoastem teoria de mai sus, no problemo, numai ca depinde de care parte a geamului te situezi, in principiu Oltchim a mers foarte bine cata vreme statul a pompat bani in el - asta pe scurt;

 

vina o poarta politicienii - dl R a fost o victima, saracul, i-au facut astia firme peste gard pentru toate neamurile lui, si el a fugit sa rupa pamantul...


in ceea ce priveste capusele in discutie, este corect pana la un punct - profitul, cine crezi tu ca l-a luat? (angajatii au avut exact aceleasi salarii ca si atunci cand erau in Oltchim) - habar nu aveti voi ce bani au sifonat astia prin aceste firme... sau poate aveti, unii din voi....

revolutia

#2297 Re:

2013-03-26 13:23

#2288: -

oare ? numai ei ? esti sigur ?

revolutia

#2298 Re: de inteles....

2013-03-26 13:25

#2296: Alain - de inteles....

nu e o victima Roibu dar a spune ca el a furat singur da dovada de prostie ... daca a facut firmele de ce nu a controlat nimeni , de ce nu a venit justitia , de ce nu a sarit in sus opozitia (pnl,psd) cand s-au intamplat lucrurile astea ?

Alain

#2299 Re: Re: de inteles....

2013-03-26 13:37

#2298: revolutia - Re: de inteles....

nici nu am spsu eu cum ca ar fi furat singur, cei ce l-au ajutat sunt in continuare pe pozitii si fac la randul lor pe nevinovatii.... faceti voi asa un exercitiu de imaginatie si ganditi-va cam ce inseamna 3 miliarde bani vechi... ei bine, astia au fost oameni de cate cel putin 3 miliarde pe an, dividente, plus salarii si alte venituri.... in vreme ce noi ne intrebam daca avem bani de naveta....

 

...stiti cumva de unde vin banii astia?

 

ideea este ca dl R este principalul pion in treaba asta, adica, hai sa nu ne dam dupa plop acum, a platit nu stiu cate polite politice la diversi aflati pe statele de plata pe la Oltchim si firmele cu pricina, si a crezut ca-i are pe toti la mana....

 

eu intreb insa altceva : unde ati fost voi, oameni buni, pana acum? NOI nu trebuia sa permitem sa se intample asa ceva, NOI !

as vrea sa intelegeti ceva

#2300 ma incapatanez sa intelegi ceva...... simpaticule ALAIN

2013-03-26 13:41

Referitor la chemarea in judecata a Conducerii Oltchim - administratorii judiciari - :
In cazul procedurii de insolventa realizata in baza legii 85/2006 ( lege generala), CCM isi produce efecte atata vreme cat el nu este denuntat de catre parti - adica de SLO si administratorii judiciari-
In art.86 alin(5) din aceeasi lege, prevede ca un contract de munca,inclusiv contractul CCM asadar,poate sa fie denuntat numai cu respectarea termenelor legale.
Concret in situatia in care se afla OLTCHIM - procedura de insolventa prin reorganizare si ajutor financiar (o sa revin asupra acestei proceduri)- CCM nu este denuntat si isi produce efecte in continuare, iar raporturile de munca se deruleaza in continuare astfel incat in cazul nerespectarii CCM, pot fi indruduse actiuni judecatoresti in temeiul Legii62/2011 (lege speciala) si ale Codului Muncii.
In aceeasi ordine de idei in baza art.152 din Legea 62/2011 (lege speciala), nu se pot denunta unilateral CCM,astfel incat orice prevederi ale Legii 85/2006 care este generala in materia insolventei, se supun principiului juridic prin care LEGEA SPECIALA POATE SA DEROGE O LEGE GENERALA.

In concluzie nu exista niciun fel de motive temeinice care sa ne indreptateasca sa nu introducem actiuni judecatoresti pentru apararea drepturilor existente in CCM.
Pe intelesul tau , Mai ALAIN, daca Piperea avea o portita sa il denunte UNILATERAL,este important cuvantul UNILATERAL, adica dintr-o singura parte, AR FI FACUT-O.
El are urmatoarele variante:
1. Sa plateasca salariile
2. Sa SUSPENDE PROCESUL PINA LA PLANUL DE REOGANIZARE (care nu-l are nici pana acum)
3. Sa plece si sa lase locul unuia mai competent -nu sluga a guvernului
INTELEGI CEVA? ASTEPT SEMNUL TAU!