Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21976 Faliment

2014-06-12 14:22

OLTCHIM se indreapta cu pasi repezi spre LICHIDARE-Iar astazi ADM.Special la intalnirea cu Sindicatele a spus ca nu sunt bani pentru Salarile Compensatorii.

Musafir

#21977 Re: Re: Re: OLTCHIM.. proteste.. cumparat de chinezi

2014-06-12 14:34

#21911: - Re: Re: OLTCHIM.. proteste.. cumparat de chinezi

IAR FOTA ITI SPUNE CA ASA CUM V ATI URCAT ASA COBORITI,CU BUZUNARELE GOALEEEEEEEEEEEEEEE,PT CA ASTA I GUVERNUL SI NU NUMAI ASTA,DAR ASTA E PROASTA DE ROMANICA,,CAUTATI PROSTILO TOATE COMBINATELE DIN ROMANIA DACA MAI SUPRAVIETUIESC,,HAI PAAAAA,CA AM DE ADAUGAT SI NU DE SCHIMBAT UN NEON......VA REPET;VA MERITATI SOARTAAAAAAAAAAAAAAAAA,AM UITAT,BURDOAZA A FOST?


Musafir

#21978

2014-06-12 14:45

VIDEO Disponibilizaţii de la Oltchim au intrat cu forţa peste administratorul special, apoi au ameninţat că vor cere falimentul combinatului

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/video-disponibilizatii-oltchim-intrat-forta-administratorul-special-apoi-amenintat-cer-falimentul-combinatului-1_5399acae0d133766a884c3ae/index.html

 

Foştii angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea intenţionează să ceară falimentul societăţii pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii, deşi a trecut un an de când au fost concediaţi. Astăzi, disponibilizaţii au rupt uşa de la intrarea în pavilionul administrativ pentru a ajunge la conducerea societăţii. Unul dintre directorii Oltchim a scăpat cu greu din mâinile disponibilizaţilor.

Aproximativ 150 de persoane s-au strâns în curtea combinatului joi dimineaţa, după ce au aflat că la Oltchim vor ajunge reprezentantul Ministerului Economiei, Bogdan Stănescu, şi administratorii judiciari. Pentru că aceştia au intrat pe uşa din spate a pavilionului administrativ, oamenii au cerut să fie primiţi la discuţii şi să li se explice când îşi vor primi drepturile. În momentul când au constatat că se tergiversează o discuţie, foştii salariaţi au intrat cu forţa în clăduirea de birouri, dislocând uşa de la intrare. Scandalul a continuat în sala de şedinţe a combinatului, iar unul dintre directorii Oltchim, Alin Smeu, a scăpat cu greu din mâinile unui protestatar care l-a înşfăcat de cravată. Disponibilizaţii cer de la Guvern peste 38 de milioane de lei La recomandarea administratorului special, disponibilizaţii au hotărât să trimită guvernului o adresă în care solicită plata drepturilor prevăzute de lege, de la bugetul de stat. În adresă, disponibilizaţii îi informează pe prim-ministrul Victor Ponta şi pe Constantin Niţă, ministrul Economiei, că vor trece la gesturi extreme şi vor cere falimentul combinatului dacă nu li se achită salariile compensatorii. Potrivit adresei, cele 969 de persoane concediate anul trecut trebuie să primească, în total, 38 164 916 lei. „Ne-am săturat de atâtea minciuni, de atâtea amânări. Ne-au spus din nou că ne vom primi banii când se privatizează combinatului, în decembrie. Placa asta ne-au pus-o şi în aprilie, şi în mai. Dacă guvernul nu ne dă banii, o să mergem toţi la instanţă şi o să cerem falimentul combinatului”, a spus unul dintre disponibilizaţii prezenţi azi la Oltchim. Situaţia financiară a combinatului din Râmnicu Vâlcea nu este una bună, societatea funcţionând în acest moment la aproximativ 25 % din capacitate, iar, până în prezent, niciun investitor nu a depus o ofertă de cumpărare a colosului industrial. Adunarea Creditorilor va stabili în şedinţa din 24 iunie un nou termen pentru depunerea ofertelor angajante pentru Oltchim. Cel mai probabil, combinatul va fi scos din nou la privatizare în data de 12 decembrie 2014.

video https://www.youtube.com/watch?v=zUH7XRfuCCs


Musafir

#21979

2014-06-12 14:47

Prosteste violente la sediul Oltchim. Cei aproximativ 100 de disponibilizaţi ai combinatului s-au îmbrâncit cu angajaţii firmei de pază şi au rupt o uşă.

http://www1.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Craiova/Stiri/Violente+la+Oltchim+Disponibilizatii+combinatului+s-au+imbrancit

Oamenii au intrat cu forţa în pavilionul societăţii după ce nu au fost primiţi la negocieri. Foştii angajaţi sunt nemultumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii. Fiecare ar fi trebuit să primească între 6 şi 18 salarii. Este vorba despre sume cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei. Foştii salariaţi spun că nu vor renunţa la proteste şi cer intrarea în faliment a combinatului.


Musafir

#21980 Sa prindem musca: Gheorghe Piperea

2014-06-12 15:42


Musafir

#21981 Petiţie către Guvern a foştilor salariaţi ai Oltchim, care cer salarii compensatorii

2014-06-12 16:23

http://www.realitatea.net/petitie-catre-guvern-a-fostilor-salariati-ai-oltchim-care-cer-salarii-compensatorii_1460679.html

Peste 260 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, disponibilizaţi colectiv în vara anului trecut, au semnat, joi, o adresă pe care o vor trimite premierului, ministrului Economiei şi ministrului Muncii, cărora le cer să îi ajute să îşi primească salariile compensatorii.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201406/w728/oltchim_proteste_greva_6...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor angajaţi ai combinatului de la Râmnicu Vâlcea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că joi dimineaţă cei peste 260 de foşti muncitori s-au întâlnit cu administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu şi cu un reprezentant al administratorului judiciar, cei doi spunându-le că ar putea plăti salariile compensatorii doar după ce combinatul va fi privatizat.

În urma unor discuţii cu toţi cei peste 260 de foşti salariaţi, în timpul cărora nu s-a ajuns la nicio concluzie, cei doi reprezentanţi ai Oltchim au discutat separat cu câţiva reprezentanţi ai disponibilizaţilor. Potrivit lui Nicolae Burdoază, în urma acestor discuţii s-a ajuns la concluzia formulării unei adrese care să fie trimisă premierului şi miniştrilor care ar putea rezolva problema salariilor compensatorii.

"În luna iunie 2014 a expirat indemnizaţia de şomaj, mulţi dintre noi fiind nevoiţi să trăim cu un venit de 600 – 800 lei pe lună, din care trebuie să ne întreţinem familiile. În curând, respectiv octombrie – noiembrie 2014, expiră şi venitul de completare al majorităţii salariaţilor disponibilizaţi, rămânând astfel fără niciun venit. SC Oltchim SA datorează disponibilizaţilor plăţi compensatorii recunoscute în sumă netă de 38.164.916 de lei. Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, vă propunem să dispuneţi iniţierea unui act normativ care să prevadă plata salariilor compensatorii menţionată mai sus, urmând ca aceasta să fie recuperată de către statul român în procedura insolvenţei, conform legii. Precizăm că suntem într-o situaţie disperată care ne va conduce la gesturi extreme şi chiar la cererea falimentului SC Oltchim SA", se arată în adresa care este însoţită de liste cu semnăturile celor peste 260 de foşti salariaţi ai Oltchim şi care vineri va fi trimisă prin curier celor trei membri ai Guvernului.

Joi, cei peste 260 de foşti salariaţi ai combinatului au mers la sediul Oltchim pentru a discuta cu reprezentanţii fostului angajator. Înainte de discuţii a avut loc un incident, foştii angajaţi rupând o uşă şi intrând în una dintre săli, după ce au fost lăsaţi să aştepte.

"Oamenii erau nerăbdători să intre, că au venit cei de la combinat şi au spus că în zece minute ne primesc, dar a durat o jumătate de oră, oamenii s-au săturat de căldura de afară şi au intrat un pic în forţă. A fost un incident regretabil, nu voiam să se ajungă la aşa ceva”, a explicat Nicolae Burdoază. Un număr de 969 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizaţi colectiv, în vara anului trecut, ei având dreptul, conform contractului colectiv de muncă, să primească între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă. Foştii salariaţi nu au primit aceşti bani, iar în ultimele luni au organizat mai multe proteste, unii dintre ei recurgând la greva foamei, la care între timp au renunţat.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/petitie-catre-guvern-a-fostilor-salariati-ai-oltchim-care-cer-salarii-compensatorii_1460679.html#ixzz34RVrXstP
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#21982 Re: Proteste violente la Oltchim

2014-06-12 16:28

#21969: - Proteste violente la Oltchim

TU SCRII DE PROTESTE SI PUI POZE CU STELIANA UDREA

CRECA ESTI CAM DUS

EVENTUAL POTI SA O TRECI LA CEI CE SE FAC VINOVATI DE FALIMENTAREA OLTCHIM


Musafir

#21983 Re: Re: Proteste violente la Oltchim

2014-06-12 16:47

#21982: - Re: Proteste violente la Oltchim

Ce ai baaa... ai trecut la cele sfinte, autorul pozelor si scrierilor sunt ale ziaristilor care au facut public protestul,  ai link care te duce la postarea lor, le apartin si pozele, te cam doare durerea haaahahahaaa..., esti grav.


Musafir

#21984 salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

2014-06-12 17:22

Macar pentru acesti disponibilizati care au semnat aceasta solicitare sa se gaseasca banii de salariile compensatorii.Ei sunt cei care au stat zile in sir in caldura in ploaie in frig in fata prefecturii si care acum s-au batut cu paza Oltchimului.Cred ca doar ei merita banii si chiar au luptat sa-si castige acest drept...PT CEI CARE NU AU SEMNAT SI NU AU FOST ACOLO DUMNEZEU CU MILA; DAR NICI NU-I INTERESEAZA PENTRU CA ALTFEL ERAU ACOLO, NU ???!!!

Musafir

#21985 Re: salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

2014-06-12 17:37

#21984: - salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

Bravo mai, dai dovada ca ai trecut la cele sfinte(esti mort psihic si mort intelectual), dar sa nu-mi spui tu mie cu mana pe cruce ca ai fost mereu, in al doilea rand poate multi din cei disponibilizati sunt reangajati, nu pot parasi locul de munca, altii plecati din tara, altii nu pot efectiv din mai multe motive sa participe  ( iti dau un exemplu: si mersul la combinat costa, multi n-au ca tine leafa de la mama si de la tata sau rude..etc. ), altii au alte probleme,  fiecare-si stie problemele. Din ce s-a vazut acolo prin poze si videoclipuri, multi au fost pentru ca au amanetat sa vina la combinat, alti n-au fost in oras si la intervale de evenimente, s-au tot rulat, iar  eu daca trag liniei si-ti comunic  AM FOST TOTI CEI DISPONIBILIZATI LA  MITINGURI, CA IN ORAS, CA LA COMBINAT, AM FOST CEI DISPONIBILIZATI PREZENTI. NU POTI SA IMPUI SA FIE PREZENTI, CUM NU POTI SA IMPUI TU CINE SA PRIMEASCA SI CINE NU. TU NU ESTI CA CEI DE LA SINDICATE, UNDE IMPART EI DUPA MOFTUL LOR PRADA. MULTI AU PROBLEME GRAVE IN FAMILIE NU AU CUM SA PARTICIPE, TU CARE ESTI LIBER DE FEL FARA OBLIGATII, ITI PERMITI ORICE. BANII ISI VOR LUA TOTI DIN ACELASI MOTIV CA NU EXISTA DISCRIMINARE SI ACTELE SUNT SEMNATE IMPREUNA CU LEGILE IN VIGOARE SI CU DREPTURILE FIECARUIA IN PARTE, PENTRU TOTI!!!!!!!

SCIRBIT DE NUMELE VOASTRE

#21986 Groparii Oltcimului

2014-06-12 17:40

Credeam ca cei care spun ca CERNEV, BURDOAZA, GHIOCA ,DOBRE MARCELA SI COMPANIA ne-au trimis ACASA sint nebuni, dar NU ,NU SINT NEBUNI.
Astazi , in sfirsit mi-am dat seama ca tot ce a fost la Prefectura, in parcul MIRCEA CEL BATRIN,la OLTCHIM, a fost o mare MANIPULARE facuta de TUDORAN, TOANTA, BURDOAZA la in care in spatele lor a fost marele CERNEV si micutul GHIOCA.
RUSINE NENOROCITILOR !
Din cauza voastra am inceput sa ne urim intre noi, sa ne injuram colegii cu care am mincat la aceeasi masa zeci de ani, sa ne amenintam rudele.
ASTAZI a fost ultima data cind am venit la o asemenea manipulare ( protest) la OLTCHIM.
ASTAZI mi-am dat seama ca am fost manipulat de catre cei pe care ii credeam ca ne vor binele.
Si chiar am auzit in multime ca: LUI BURDOZA II PROMISESE CERNEV CA DACA VA AJUNGE DIRECTOR IL VA REANGAJA IN LUNA IUNIE ATUNCI CIND SE POT FACE REANGAJARI.
De aceea iti spun " domnule" BURDOAZA : ESTI UN NENOROCIT!

Musafir

#21987 Re: Re: salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

2014-06-12 17:44

#21985: - Re: salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

Maaa !!!! Ce vorbesti tu acolo sunt cateva cazuri!!! Este numai minciuna !!! Oamenii care vor bani lupta pentru ei, nu stau acasa.Acum era aranjat un protest la care trebuiau sa participe cel putin 500 de oameni..STII CE ERA CA 500 DE OAMENI SA STRIGE ACOLO.

Deci ciocu mic celor care stau acasa!!!!


Musafir

#21988 Re: Re: Re: salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

2014-06-12 17:47

#21987: - Re: Re: salarii compensatorii pentru cei care au semnat adresa catre guvern

CE ERA FRATE, CE ERA???? VREI SA-TI SPUN CUM SE VEDE SI CUM AU VAZUT CEI CARE TREBUIAU SA RELATEZE.... MASS-MEDIA. MERGI LA GOOGLE SI AFLA CATI AU DAT EVENIMENTUL, SAU UITATE SUS SI AFLI. STI CE FACEA PONTA AZI SI CA TOTI SE OCUPAU DE CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL, STI CU CE SE OCUPA PRESA IN VALCEA, CU PROCESUL GUTAU CONDAMNAT, DAR LASAT  LIBER PENTRU CA  A CUMULAT PEDEAPSA..., HAI SA VORBIM... CE PARERE AU EI DESPRE CE VOI NU INTELEGETI, O SCRIEM AICI, SPUNE-MI TU EROULE...

 

P.S. TI S-A SPUS SA ASTEPTI, TI S-A SPUS CA SUNT IN CERCETARI PENALE TOTI DIN ANAF SI PAVILION SI DE LA BUCURESTI, HAI SA VORBIM....TE ROG!!!!!!

 

 


Musafir

#21989

2014-06-12 18:03

SWi lui TOANTA ii promisese CERNEV functia de PURTATOR DE CUVINT AL OLTCIMULUI.
UNITII PANA LA CAPAT

#21990 Re: Groparii Oltcimului

2014-06-12 18:04

#21986: SCIRBIT DE NUMELE VOASTRE - Groparii Oltcimului

Nu exista nici o manipulare domnule " SCIRBIT DE NUMELE VOASTRE" stai acasa ca vine conducerea sa-ti aduca banii. Trebuie sa ne cerem drepturile, am incercat sa le obtinem pe calea justitie dar in tara noastra draga tot e un haos legile au fost facut pentru ei nu pentru noi. Ne certam intre noi pe acesta petitie "sunt manipulati" " prosti" si alte jigniri si conducerea OLTCHIMULUI rade de noi. Daca in zilele ce urmeaza ii lasam in pace noi vom avea de pierdut nu ei. HAI SA LUPTAM PENTRU DREPTURILE NOASTRE PRIN PROSTESTE PASNICE, TREBUIE SA FIM UNITI PANA LA CAPAT SI SA NU NE MAI GANDIM LA " MANIPULARIII". Trebuie sa ne strangem in numar cat mai mare.


Musafir

#21991 Re: Re: Groparii Oltcimului

2014-06-12 18:05

#21990: UNITII PANA LA CAPAT - Re: Groparii Oltcimului

AM FOST BAI, AM FOST, VOI SUNTETI SARITI DE PE FIX. SIGUR LUPTAM SI NE CEREM DREPTURILE  IMPREUNA DAR MAI SI GANDITI.


Musafir

#21992 Re: Re: Groparii Oltcimului

2014-06-12 18:15

#21990: UNITII PANA LA CAPAT - Re: Groparii Oltcimului

Hai sa-ti spun ceva, in primul si in primul rand, avocatii si situatia fiecarui disponibilizat DIFERA unu de altul, esti de acord cu mine, da, din acte reiese asta. VOI NU PUTETI COMUNICA LA GRAMADA CI SEPARAT, INDIVIDUAL PE CEEA CE AVETI DE PRIMIT IN  ACTE DE LA COMBINAT. Manipulari au existat, dau exemplu  sorcova care a  luat mai multi bani de cat trebuie pentru sala, restul se stie... Au mai fost manipulari si exista manipulari ca voi NU STITI LEGEA SI CE SA CERETI, nu poate Oltchim sa  spuna nu avem pentru ca banii apar, nu poate Oltchim sa spuna asteptati, pentru ca noi suntem in 2014, actele arata ca au fost impozitati bani pe anul 2013 si virati pilon II pensii private, noi suntem in 2014, NU PUTEA OLTCHIM SA SPUNA NU, deoarece NU pentru ei nu exista la momentul asta, nici sa vedem sau mai asteptati, ei fiind OBLIGATI PRIN LEGE SA ACHITE. Ca vindea autoturismul lui Ghioca pe care este sofer, sau vindea scaunul si mobila din pavilion Smeu, nu mai era smeu, ci era executat pentru banii nostri, ca asa vrem noi, deoarece  suntem PRIORITARI pe lege. Sa ne prezentam cu executor judecatoresc acolo, nu cu pumnii, asa cum fac si bancile impotriva noastra  si ne preseza pe noi pana achitam tot.

UNITII PANA LA CAPAT

#21993

2014-06-12 18:21

Trebuie sa fim unitii si sa iesim in strada sa ne cerem drepturile in contiunuare nu trebuie lasati. Ne au mintit prea mult si continua sa faca asta. Datorita voturilor noastre sunt ei la putere si ei isi bat joc de noi si ne mint ca pe prosti. Somaju se termina, loc de munca in valcea e foarte greu sa gasesti, acesti banii pentru care am luptat UN AN DE ZILE si VOM LUPTA IN CONTINUARE ar fi foarte bunii pentru fiecare dintre noi toti avem datorii.


P.S. Hai sa nu ne mai jignim intre noi.

Musafir

#21994 21896

2014-06-12 18:22

UNUL DINTRE COMENTARIILE BUNE PE ACEASTA PETITIE
CRED CA AR TREBUI SA NE DEA DE GINDIT

Musafir

#21995 Re: 21896

2014-06-12 18:25

#21994: - 21896

N-am facut NOI PIERDERI, la noi n-au ajuns nici banii compensatorilor, GUVERNUL SA NE DEA BANII, la fel cum Mariana Campeanu a spus ca acesti bani exista, daca a spus atunci, inseamna ca si azi exista, restul nu ne intereseaza de unde-i scot ei...

VISU URIT

#21996 somn usor

2014-06-12 18:26

GIGEL FRONE ( CERNEV) mai e dispecer?
UNITII PANA LA CAPAT

#21997

2014-06-12 18:31

Avem dovezi ca banii nostri au fost folosiți in alte scopuri ( adeverinta de la fisc unde e scris negru pe alb ca avem venurii incasate foarte marii pe anu 2013 o alta dovada e pilonu 2 de pensie privata). Nu credeti ca au ras prea mult de noi ?????

Musafir

#21998 Re:

2014-06-12 18:35

#21997: UNITII PANA LA CAPAT -

Si mai grav, din cauza lor nu beneficiem de reduceri la caldura la iarna, sau sa luam lemne pentru la iarna, copiii nu primesc la facultati drepturile lor, deoarece aparem ca noi avem bani....si multe alte cazuri peste tot unde ne cer hartii de la fisc. NOI SUNTEM VICTIMELE lor. Daca justitia vede si mai au o firmitura de cinste in ei, sa aplice DREPTATEA.

 

p.s. NU CUM TRAMBITA SCARBA DE CERNEV IN CLIPUL DAT PE O BANCA IN PARC < EU PERSONAL I-AS SUCI GATUL LA SPATE> NEMERNICULE NU SUNTEM BOGATI SI NU CERSIM NIMIC< NE CEREM DREPTURILE DIN MUNCA NOASTRA., NU MANANC DE LA TINE JIGODIO, NU SUNTEM LA POMANA TA. AM MUMCIT MAI MULTI ANI DE CAT ESTI TU IN COMBINATUL ASTA COTIZAND PESTE TOT DIN LEAFA MEA, SA-TI INTRE BINE IN CAPATINA AIA TIE SI TUTUROR LANGUSTELOR FARA CREIER.

 

ACEST INSTIGATOR SI SABOTOR TREBUIE TRAS LA RASPUNDE PENTRU FAPTELE SALE DECLARATE IN ACEST VIDEOCLIP

https://www.youtube.com/watch?v=QilFOhhqLfc

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-12 19:43



Musafir

#22000 Ion Cîlea zice că Oltchim va fi cumpărat de chinezi

2014-06-12 20:45

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/51-slide/27310-ion-cilea-zice-c-oltchim-va-fi-cumprat-de-chinezi.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/consiliul-judetean-31052014.jpg...


Dacă la Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea consilierii PDL şi PNL s-au dat în stambă pe motive puerile, la Consiliul Judeţean, consilierii celor două partide au decis încă de joi seara că nu au pentru ce să împiedice aprobarea proiectelor de hotărâre incluse pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 30 mai 2014, pentru că ele sunt importante pentru vâlceni. Aşa că, în afară de câteva intervenţii pertinente, consilierii PDL şi PNL n-au „deranjat” cu nimic şedinţa de Consiliu Judeţean, toate proiectele fiind aprobate. Deci, faţă de colegii lor de la municipiu, consilierii judeţeni ai PDL şi PNL s-au comportat civilizat şi matur. Finalul de şedinţă a fost însă interesant, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea anunţând trei veşti bune. Una este realizată pentru că este vorba de alocarea prin ordonanţă de Guvern a sumei de 170 de miliarde lei către CET Govora, banii reprezentând arierate ale Oltchim către societatea aflată în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea. O altă veste dată de Ion Cîlea este cum că ministrul Economiei l-ar fi anunţat că în curând se va semna contractul cu chinezii pentru privatizarea Oltchim. De fapt, informaţia este luată din şedinţa de Guvern în care premierul Victor Ponta l-a întrebat, chipurile, pe ministrul Economiei ce e cu informaţia cum că Oltchimul va fi cumpărat de chinezi, apărută pe internet, iar acesta i-a confirmat de faţă cu toată lumea că se va bate palma cu consorţiul de firme din China. Cât adevăr şi câtă manipulare este în această informaţie, rămâne de văzut. Cum şi în ce fel se va parafa această promisiune nu ştim, însă aşteptăm să vedem. O a treia veste dată de preşedintele judeţului este că din septembrie CET Govora va prelua Miniera Berbeşti, unde, însă, trebuie investiţi nişte bani pentru desfăşurarea activităţii, pentru că, din câte se pare, acolo nu mai există nimic. Deocamdată se face un audit la Miniera Berbeşti, pentru ca CET-ul şi Consiliul Judeţean să afle ce preiau de fapt. Gabi Bercea