Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21501 Re: nicoleta ene - reporter corupt

2014-06-02 18:56

#21437: - nicoleta ene - reporter corupt

Ati asteptat degeaba ca omniprezenta Nicoleta Ene astazi nu a binevoit sa va onoreze cu prezenta.
Nu a binevoit sau se simte cu musca pe caciula?

Concluzia: Nicoleta Ene - reporter corupt!


Musafir

#21502 Re: COMUNICAT

2014-06-02 19:05

#21500: SANATATE CURATA - COMUNICAT

Garda permanenta in armata se face asa: 3 ore garda – 2 ore veghe – 3 ore somn.

Cernev a coborat "militaria din pod" si, la "apelul de seara", a decretat "starea de razboi" in combinat trecand de la stadiu de "rom" mic la stadiul de comandant suprem. A instituit "garda permanenta" in Oltchim: 3 ore pauza – 2 ore veghe – 3 ore somn.


Musafir

#21503 Conducerea Oltchim, în faţa procurorilor

2014-06-02 19:06

http://saptamana.net/articol/6003-conducerea-oltchim-in-fata-procurorilor

DIICOT a fost sesizată să verifice ce a făcut conducerea combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea cu banii de salarii compensatorii

Aproximativ 270 de salariaţi ai combinatului chimic vâlcean concediaţi anul trecut au depus luni, 2 iunie, o sesizare la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor prin care acuză conducerea combinatului de deturnare de fonduri. Ei susţin că au primit de la Finanţe, pe adresele de domiciliu, înştiinţări prin care sunt informaţi că li s-a oprit impozit pe veniturile realizate anul trecut, deşi ei nu au primit niciun ban de la Oltchim.

“E un fals şi cu masa credală!”

Foştii salariaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea susţin că ei nu au primit niciun ban de când au plecat de la Oltchim şi acuză actuala conducere a societăţii că ar fi încasat plăţile compensatorii care le reveneau conform contractului colectiv de muncă. Aceasta este singura explicaţie pe care oamenii au găsit-o după ce au fost înştiinţaţi de către Fisc că li s-au impozitat veniturile realizate în 2013, impozit care, în cazul unora dintre ei, se ridică la câteva sute de mii de lei. “Noi suspectăm că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au avut destinaţia... Conform Codului Fiscal, nu se mai fac opriri de plăţi, impozite, TVA, decât în momentul în care s-au încasat, ori noi nu am încasat şi s-a dus şi anul fiscal 2013. E un fals şi cu masa credală. La masa credală intră doar acele sume care nu au fost achitate până la data de 30 ianuarie 2013, când Oltchim a intrat în insolvenţă. Orice plăţi, orice venituri după această perioadă nu pot intra la masa credală”, a precizat Ion Ţoanţă, unul dintre foştii angajaţi de la Oltchim.

"Suspectăm că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au avut destinaţia... Conform Codului Fiscal, nu se mai fac opriri de plăţi, impozite, TVA, decât în momentul în care s-au încasat, ori noi nu am încasat şi s-a dus şi anul fiscal 2013", Ion Ţoanţă, fost salariat al Oltchim SA.

969 disponibilizaţi îşi aşteaptă salariile compensatorii

Oamenii aşteaptă răspuns şi de la Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea, asta după ce şi Prefectura judeţului a solicitat instituţiei deconcentrate o explicaţie oficială pentru înştiinţările primite de foştii angajaţi ai Oltchim. În anul 2013, 969 de salariaţi ai combinatului au fost concediaţi colectiv, urmând ca aceştia să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, salarii compensatorii. Pentru că până acum nu au primit niciun ban, zeci de oameni au protestat săptămâna trecută în faţa Prefecturii Vâcea, reprezentanţii acesteia convingându-i să renunţe la greva foamei cu promisiunea că vor încerca să clarifice situaţia impozitului din fişele fiscale primite de la Fisc.

Musafir

#21504 Re: Re: nicoleta ene - reporter corupt

2014-06-02 19:10

#21501: - Re: nicoleta ene - reporter corupt

A fost, dar n-ati vazut-o voi. Vina nu-i apartine, pentru ca asa i-sa comunicat din surse relatand exact ceea ce s-a dezinformat si  agerpres primind aceleasi minciuni, cat si altii din presa, asa cum azi nu ati vazut ca a intrat la Cilea, el fiind in cladire si voua vi s-a spus ca nu este.


Musafir

#21505 Vâlcea: Scandalul plăţilor compensatorii de la Oltchim a ajuns la DIICOT.

2014-06-02 19:15

http://www.gds.ro/Actualitate/2014-06-02/Valcea%3A+Scandalul+platilor+compensatorii+de+la+Oltchim+a+ajuns+la+DIICOT.

Disponibilizaţii de la Oltchim sunt convinşi că societatea a încasat salariile compensatorii, dar nu le-a virat banii în conturi, informează adevarul.ro.

Foştii angajaţi au ajuns la această concluzie după ce şi-au ridicat adeverinţele fiscale pentru anul 2013, potrivit cărora Oltchim a raportat la Fisc veniturile realizate de personalul concediat şi a plătit taxe şi impozite.

Câteva sute de angajaţi disponibilizaţi anul trecut de la Oltchim au mers astăzi la DIICOT, Biroul Teritorial Vâlcea, pentru a depune o plângere împotriva conducerii societăţii.

“S-a depus un denunţ, credem că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost destinate. Denunţul a fost depus în numele a 259 de disponibilizaţi. Cei de la DIICOT ne-au primit documentele, le-au înregistrat, din acest moment decizia le aparţine. Este o sesizare împotriva conducerii Oltchim, n-am nominalizat o persoană. Noi n-am încasat salariile compensatorii, iar la masa credală au intrat numai sumele care n-au fost achitate până în ianuarie 2013, când a intrat Oltchim în insolvenţă”, a declarat Ion Ţoanţă, unul din reprezentanţii disponibilizaţilor.

În replică, într-un comunicat de presă remis de administratorii combinatului din Râmnicu Vâlcea, aceştia au precizat că societatea nu a încasat un leu de la bugetul de stat pentru plata salariilor compensatorii.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/scandalul-platilor-compensatorii-oltchim-ajuns-diicot-200-fosti-angajati-depus-plangere-conducerii-combinatului-1_538c69f80d133766a839f7ca/index.html

Musafir

#21506 Re: Re: : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

2014-06-02 19:17

#21495: - Re: : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

esti prea papagal,ca sa nu te fac fraier,nu ati inteles nimic,si nici nu veti intelege ca asta i ROMANICA,O TARA DE HOTI SI MINCINOSI


Musafir

#21507 Re: Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

2014-06-02 19:18

#21494: - Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

Este o minciuna marca PONTA si CILEA via CERNEV!

Daca vineri vom "avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului" adica in maxim o luna chinezii trebuie sa vina cu banii (vedeti cazul Oltchim - DD si cazul CFR - Gruia Stoica) nu inteleg de ce ministrul Nita, administratorii judiciari, administratorul special si directorul adjunct trebuie sa se intalneasca cu aceiasi investitori chinezi pentru "a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro".

Ceva nu se leaga si nu suna bine!


Musafir

#21508 Re: Re: Re: : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

2014-06-02 19:26

#21506: - Re: Re: : DIICOT alta hotie,vai mama noastra de muritori de rind,ne mint in fata

Mai fumeaza si tu o tigare, bea un ness, baga picioarele-n apa cu sare si pune un prosop umed pe cap. Asteapta si o sa vezi, somnul unora cum o sa fie trezit cu DESTEPTAREAAAAAAAAAAAAA ................CA VA RIDICA GARDA, ca in armata....., cum scria cel de sus, ti-a dat si programul exact si precis!!!!!!!!!

DE LA MARGELATU CERNEVE

#21509 Re: Re: Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

2014-06-02 19:32

#21507: - Re: Privatizarea Oltchim: Un consorţiu din China ar urma să depună o ofertă vineri

DA CE SE MAI BUCURA MIZERIA DE CERNEV,PT CA URMEAZA ALT ESEC,EXACT CA EL ,UN ESEC ADUS PESTE NOAPTE IN OLTCHIM,DAR ESECUL PLEACA ACASA,NU I ASA TAMBALAGIULE CA ITI IEI SI SATRA CU,,,,,CORTUL?   ESTI GATA MAGRAONULE,ESTI GATA

talpa san

#21510 cititi si luati aminte

2014-06-02 20:10

Ar trebui să vă cuprindă teama
Burtoşi cu cefe groase, parveniţi,
Până la urma poporu-şi va da seama
De unde pizda mamii voastre proveniţi.

Aţi terfelit o-ntreagă naţiune,
Orgoliul unui întreg popor
S-a prăpădit, de nu ne mai rămâne
Decât să punem iarăşi mâna pe topor.

Aţi cumpărat şi aţi vândut de toate,
Până şi sufletul ni l-aţi vândut pe bani,
E timpul să strigăm: nu se mai poate,
Noi nu suntem o ţară de ţigani!

V-aţi bătut joc de lege şi de datini,
De şcoli s-a ales praful, vai de noi!
Popor român, periculos te clatini,
Declară parveniţilor război!

Nu mai avem nici fabrici, nici uzine,
De cât ne-aţi mai privatizat minţind,
A voastre buzunare gem de pline,
Românii gem de foame, suferind.

Pământurile toate-s de ocară,
Acum vreţi să le vindeţi la străini,
S-ajungem naţiune fără ţară?
Blestem pe capul vostru de haini!

Ascultaţi bine, vă spun pe româneşte:
Ar trebui să vă cuprindă teama!
Nu mai e mult, poporul se trezeşte,
Voi l-aţi belit, el vă va face seama.

Musafir

#21511

2014-06-03 07:32

http://epitesti.ro/economic-2/vineri-aflam-la-oltchim-s-ar-putea-vorbi-chinezeste/

VINERI AFLĂM: LA OLTCHIM S-AR PUTEA VORBI CHINEZEȘTE!


http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2011/08/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vineri, 6 iunie, expiră noul termen pentru privatizarea la pachet a combinatului vâlcean Oltchim cu Arpechim Pitești. Este posibil ca în acea zi consorțiul din China alcătuit din companiile BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd să depună o ofertă angajantă pentru a deveni noul proprietar.

“Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii – oxoalcool și anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă (n.r. – ministrul Economiei) va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului.”, a declarat pentru Agerpres liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev.

Amintim că acest consorțiu chinez a semnat în noiembrie anul trecut scrisoarea de intenție pentru participarea la privatizarea Oltchimului. Ministru al Economiei era atunci Andrei Gerea, deputat liberal de Argeș.


Musafir

#21512 Peste 200 de foști angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT privind neplata salariilor compen

2014-06-03 07:36

http://www.ziarulprofit.ro/index.php/peste-200-de-fosti-angajati-ai-oltchim-au-depus-plangere-la-diicot-privind-neplata-salariilor-compensatorii/

Peste 200 de foști angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT privind neplata salariilor compensatorii

Peste 200 de foști angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunțat că au depus o plângere la DIICOT, spunând că suspectează că reprezentanţii combinatului ar fi primit plăţile compensatorii, însă nu le-ar fi virat către ei.

“Am primit adeverinţă fiscală de la ANAF pe anul 2013, în care se arată tot venitul nostru pe un an fiscal şi noi figurăm ca şi cum am fi primit toate plăţile compensatorii în anul 2013. Ni s-au oprit impozite. Mai mult decât atât, cei care au cotizat la pilonul doi de pensii, care au optat pentru el sau care au fost obligaţi să cotizeze, din ce am primit şi am văzut extrasele de cont, se arată că acolo ni s-au oprit. Deci dacă în cursul anului 2013, ianuarie, februarie, martie, aprilie, am mai avut nouăzeci şi ceva de lei oprit la pilonul doi, în luna iunie am avut trei sute şi ceva de lei ca pensie în pilonul doi. Am depus o plângere la DIICOT fiindcă suspicionăm că banii noştri au fost, au existat, s-au oprit impozite la stat pentru ele şi noi n-am primit banii”, a declarat Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor salariaţi ai combinatului Oltchim, pentru Mediafax.

Foști angajați au protestat de mai multe ori în ultimele luni, cerând autorităților să îi ajute să își încaseze salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în caz de disponibilizare.

Anul trecut aproape o mie de muncitori de la Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul la un număr cuprins între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

Musafir

#21513 Peste 200 de foști angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT privind neplata salariilor compen

2014-06-03 07:48

http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-06-03/Peste+200+de+fo%C8%99ti+angaja%C8%9Bi+ai+Oltchim+au+depus+plangere+la+DIICOT+privind+neplata+salariilor+compensatorii

Peste 200 de foști angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT privind neplata salariilor compensatorii

Peste 200 de foști angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunțat că au depus o plângere la DIICOT, spunând că suspectează că reprezentanţii combinatului ar fi primit plăţile compensatorii, însă nu le-ar fi virat către ei.
"Am primit adeverinţă fiscală de la ANAF pe anul 2013, în care se arată tot venitul nostru pe un an fiscal şi noi figurăm ca şi cum am fi primit toate plăţile compensatorii în anul 2013. Ni s-au oprit impozite. Mai mult decât atât, cei care au cotizat la pilonul doi de pensii, care au optat pentru el sau care au fost obligaţi să cotizeze, din ce am primit şi am văzut extrasele de cont, se arată că acolo ni s-au oprit. Deci dacă în cursul anului 2013, ianuarie, februarie, martie, aprilie, am mai avut nouăzeci şi ceva de lei oprit la pilonul doi, în luna iunie am avut trei sute şi ceva de lei ca pensie în pilonul doi. Am depus o plângere la DIICOT fiindcă suspicionăm că banii noştri au fost, au existat, s-au oprit impozite la stat pentru ele şi noi n-am primit banii", a declarat Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor salariaţi ai combinatului Oltchim, pentru Mediafax.
Foști angajați au protestat de mai multe ori în ultimele luni, cerând autorităților să îi ajute să își încaseze salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în caz de disponibilizare.
Anul trecut aproape o mie de muncitori de la Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul la un număr cuprins între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

Musafir

#21514 Posibilă ofertă pentru Oltchim din partea BAOTA Petrochemical - JUNLUN Petroleum BURSA 03.06.2014

2014-06-03 07:54

http://www.bursa.ro/?s=piata_de_capital&articol=238726


http://www.bursa.ro/_img/articole/238726.gif...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Consorţiul chinez format din BAOTA Petrochemical şi JUNLUN Petroleum ar urma să depună vineri o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului chimic vâlcean Oltchim, a declarat ieri, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, citat de Agerpres.
Domnia sa a precizat: "Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii, oxoalcool, anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului". Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea sa.
Ultimul termen anunţat oficial este cel de 6 iunie. Între timp, situaţia foştilor salariaţi care au fost disponibilizaţi în iunie 2013 şi care au solicitat plăţile compensatorii promise s-a complicat în momentul în care pe fişele lor fiscale au apărut înscrisuri prin care se menţiona că aceste plăţi au fost încasate. În consecinţă aceştia au protestat în ultimele zile atât în faţa sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), cât şi a Prefecturii pentru a fi lămuriţi cu datele apărute pe aceste fişe. Reprezentanţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat pe 25 noiembrie 2013, în prezenţa ministrului de atunci al Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.

Aripa Tanara

#21515 21463

2014-06-03 08:22

Cu ce ne ajutati spuneti concret?
pe ei, pe mama lor

#21516 Re: 21463

2014-06-03 08:54

#21515: Aripa Tanara - 21463

CU DOUA DUPA CEAFA SI UNA-N BOT... RESTUL VA DA CERNEV UN SUT IN DOS, PLASAT, PE MIJLOCUL CURULUI, SA VA PLASEZE CAT MAI CORECT PE ORBITA! APOI VINE GASCA LUI MARCU SI VA INCASEAZA COTIZATIA SI PRISACARU O FACE PIERDUTA LA SPRIT. MARI SUCCESURI LA COMPLOT!

AI GRIJA CA PECHINEZII VIN CU SINDICATUL VALIZELOR SI O SA VEZI ATUNCI COMPLOT!


Musafir

#21517 Ministrul Niţă, aliat cu Dan Diaconescu: "Dacă nu privatizăm Oltchim acum, îl vindem altă dată"

2014-06-03 10:34

http://www.realitatea.net/ministrul-nita-aliat-cu-dan-diaconescu-daca-nu-privatizam-oltchim-acum-il-vindem-alta-data_1453999.html

După ce a supus combinatul Oltchim la episodul penibil de privatizare cu Dan Diaconescu de anul trecut, actuala putere se aliază cu cel care a venit cu sacii de bani şi televiziunile după el la licitaţia de care depindeau mii de locuri de muncă. Acum, ministrul Economiei, Constantin Niţă face o declaraţie cel puţin bizară: "Dacă nu privatizăm Oltchim luna asta, îl vindem altă dată".

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201101/w728/nita_73848700.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat în 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată, a declarat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

"Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă citat de Mediafax.

Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie.

"Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-nita-aliat-cu-dan-diaconescu-daca-nu-privatizam-oltchim-acum-il-vindem-alta-data_1453999.html#ixzz33ZTK03M4
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#21518 Ministrul Economiei: "Să nu-şi închipuie cineva că vom închide Oltchim". Când va fi privatizat combi

2014-06-03 10:37

Ministrul Economiei: "Să nu-şi închipuie cineva că vom închide Oltchim". Când va fi privatizat combinatul chimic

http://www.gandul.info/financiar/ministrul-economiei-sa-nu-si-inchipuie-cineva-ca-vom-inchide-oltchim-cand-va-fi-privatizat-combinatul-chimic-12683281

Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat în 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată, a declarat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3936/12683281/1/oltchim855159-me...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie.

"Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n. r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Cristi Dulca

#21519 HOTIIIIIIIIi

2014-06-03 11:02

http://vtv.ro/suspiciuni-de-fals-cu-salariile-compensatorii/


Peste 250 de disponibilizaţi de la Oltchim au protestat din nou pe străzile municipiului Râmnicu Vâlcea, solicitând lămuriri cu privire la plăţile compensatorii pe care deşi nu le-au primit în anul 2013, aceste sume apar trecute în fişele fiscale ca şi venituri încasate. Totodată în aceste fişe fiscale apar, pe lângă veniturile încasate, şi impozitele aferente acestora.

Disponibilizaţii au mers din nou la directia finantelor şi ulterior la sediul Instituţiei Prefectului, dorind explicaţii pentru aceste fişe, pentru că, spun ei, “nimeni nu îi crede în cazul copiilor care au nevoie de burse sociale, că nu au primit banii care apar în fişele fiscale”.

Musafir

#21520 Re: Re: ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

2014-06-03 11:02

#21251: - Re: ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

Disponibilizatii pot cere faliment (DISPONIBILIZATII NU DORESC FALIMENTUL, EI VOR BANII LOR CARE EXISTA SI OFICIAL IN HARTII LE-AU FOST OFERITE, REAL NE AJUNGAND LA EI ), asta doresc si ciracii, dar nu o sa se intample asa  ceva, pentru ca noi am muncit, am trait, am ridicat si am dezvoltat Oltchim, nu ca astia de au venit acum si intr-un an au distrus cat nu putem sa ne imaginam. Mai grav este ca au DETURNAT BANI, AU FRANAT SI OBSTRUCTIONAT INSOLVENTA,  NU AU ACHITAT BANII VIRATI CATRE DIRECTIA DESTINATA SI AU DAT SI OAMENI AFARA....CUMULAND CU MULT MAI MULTE FAPTE CARE LE-AU COMIS ACESTIA INTR-O PERIOADA SCURTA DE TIMP, LEGEA INSOLVENTEI NEPERMITAND ASA CEVA SI JUDECATORUL-SINDIC RASPUNDE PENAL PENTRU TOATE NENOROCIRILE CREATE IN CARDASIE CU CIRACII.


Musafir

#21521 Re: Re:

2014-06-03 11:04

#21480: - Re:

#21478

 

Da buna trimiterea dar cine sa citeasca!

Cititi si vedeti:
- Oltchimul in trimestrul IV / 2012 - sub conducerea lui Mihai Balan, clanul Coclet, clanul Spiru - Ciobescu, Talpasanu, V. Popescu acompaniati la tambal si la vuvuzeaua PCC-ului de catre lautarul Cernev - CRESTEREA DATORIILOR CU CCA. 200 MILIOANE DE EURO;
- Oltchimul in anul 2013 - sub conducerea lui Piperea & Balan, Stanescu, clanul Spiru - Ciobescu, Talpasanu, V. Popescu acompaniati la tambal si la vuvuzeaua PCC-ului de catre lautarul Cernev - PIERDERI DE CCA.  200 MILIOANE DE EURO.


Musafir

#21522 Niţă: Nu închidem Oltchim şi dacă nu-l privatizăm luna asta, îl vindem altă dată

2014-06-03 11:06

http://www.mediafax.ro/economic/nita-nu-inchidem-oltchim-si-daca-nu-l-privatizam-luna-asta-il-vindem-alta-data-12683305

"Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie.

"Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Musafir

#21523 Peste 200 de fosti angajati ai combinatului Oltchim au depus plangere penala la DIICOT pentru ca nu

2014-06-03 11:08

Peste 200 de fosti angajati ai combinatului Oltchim au depus plangere penala la DIICOT pentru ca nu si-au primit salariile compensatorii

http://www.europafm.ro/stiri/interne/peste-200-de-fosti-angajati-ai-combinatului-oltchim-au-depus-plangere-penala-la-diicot-pentru-ca-nu-si-au-primit-salariile-compensatorii~n75175/

Foștii salariați sunt convinși că reprezentanții combinatului au banii necesari, dar refuză să-i vireze în conturile lor.

Oamenii au ieșit din nou în stradă - nemulțumiți că reprezentanții Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea nu și-au respectat promisiunile.

Reprezentantul foștilor angajați - Nicolae Burdoază - spune că a primit o adeverință fiscală de la ANAF pe anul trecut în care salariații figurează ca și cum cum ar fi primit toate plățile compensatorii.

Mai mult decât atât, acestora li s-au oprit impozite deși nu au primit niciun un ban în cont.

Angajații au fost disponibilizaţi în vara anului trecut și în ultima perioadă au participat la mai multe proteste spontane.

La jumătatea lunii trecute, 11 dintre ei au intrat în greva foamei, însă au renunţat două zile mai târziu .

Potrivit contractului colectiv de muncă, ei au dreptul la un număr cuprins între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

Musafir

#21524 Oltchim rămâne la stadiul "de privatizat"

2014-06-03 11:11

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Ministrul+Economiei+Oltchim+nu+va+fi+inchis

Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat în 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată, a declarat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

http://www.digi24.ro/onedb/picture%28width=570%29/538d9cd595f9cfba07000001...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică”, a afirmat Constantin Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie.

„Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom”, a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim.

Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

zx

#21525 NEA NITA sa vorbesti cu PONTA

2014-06-03 11:42

Mai nea Nita,de ce nu spui mataluta adevarul ! ca OLTCHIM nu se va privatiza in vecii vecilor,dati banutii oamenilor ca altfel o sa pierdeti alegerile.