Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#19976 Arpechim, prins în programul de decontaminare al Uniunii Europene

2014-04-24 07:50

http://www.voceavalcii.ro/2014042320984/Arpechim-prins-in-programul-de-decontaminare-al-Uniunii-Europene.html


http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/d9b1d584754b36f04581c0ac64dbad00_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comisia Europeană a aprobat o investiție de 74,3 milioane de euro în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru curățarea mai multor arii contaminate cu produse petroliere din diferite județe ale României. Datorită acestui proiect, România va putea să își respecte obligațiile în domeniul protecției mediului, prin această investiție contribuindu-se la remedierea daunelor severe aduse mediului și la combaterea poluării, potrivit unui comunicat al Comisieri Europene.

Contribuția Uniunii Europene va însuma 74,3 milioane de euro dintr-o investiție totală de 119,7 milioane de euro. Ea va fi acoperită prin FEDR în cadrul axei prioritare 2 "Dezvoltarea sistemelor de gestionare integrată a deșeurilor și de reabilitare a ariilor contaminate istoric", ca parte integrantă a programului operațional de mediu al României. Proiectul urmează a fi implementat până la sfârșitul anului 2015.

Proiectul menționat reprezintă un „proiect major", investiția totală (inclusiv TVA) ridicându-se la peste 50 milioane de euro. În acest context, el face obiectul unei decizii specifice a Comisiei Europene, în condițiile în care alte tipuri de proiecte sunt aprobate la nivel național sau regional.

Proiectul prevede aplicarea unor măsuri de reabilitare pentru ariile contaminate de la Doljchim (inclusiv acțiuni de reabilitare a două batale de șlamuri fosfoamoniacale), Petrobrazi (subdivizat în două componente: una dintre acestea acoperă gestionarea șlamului din incinta rafinăriei Petrobrazi - batalele interne, iar cealaltă se referă la cele două batale situate în afara acesteia), Arpechim (subdivizat în două componente: una dintre acestea acoperă batalele de depozitare a deșeurilor de triazină și a celor de acrilonitril, iar cealaltă se referă la reabilitarea iazurilor de decantare a apelor uzate de la Dâmbovnic și Suseni. De asemenea, proiectul are o componentă extinsă care acoperă 25 de bazine de explorare și producție (E&P), amplasate în nouă județe, şi o componentă extinsă care acoperă două depozite de comercializare a produselor petroliere (MKT), amplasate în județele Brăila și Vaslui.


Musafir

#19977 Re:

2014-04-24 08:20

#19956: -

".............am ajuns pe locul 37 ca nivel economic pe judete deci PROSTILOR un regres de 3o de locuri si voi ii plangeti pe acesti nenorociti, duca-se dracului ."

 

Da, dar cel mai important este faptul ca trebuie sa-i ajutam sa se duca dracului

musafir.

#19978

2014-04-24 09:26

va meritati soarta stati pe la colturi si birfiti in continuare se apropie sfirsitul pacat de acest combinat tinea economia judetului ,sper sa se intinple ceva pina in alegeri dar asta sa o faca cei care mai muncesc in combinat nu trintoriiiii care sunt destui

Musafir

#19979

2014-04-24 09:57

Cu cine frate, cu prosti actuali care inca mai spera, ce dracu sa mai spere cand traim intr-o tara care sa coborat la nivelul de FA si BA.
IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#19980

2014-04-24 10:20

Spunetile si la prosti care mai cred in USL sau cum dracu se numesc acum USDracu si care si-au pus sperante ca rezolva problema Oltchimului(inclusiv casa politica care se lega de portile combinatului) ,ca uite trecura 2 ani si situatia este dezastroasa(ori cat vreti voi sa aburiti,mintiti oameni, dar pe vremea PDL nu era mizeria si haosul de acum,aproape FALIMENT).Hai CERNEVE ai curajul si pune situatia financiara din 2012 si cea de acum din 2014( ca de astia doi ani esti respunzator, tigan imputit) si comparale ai bunul simt si spune la oameni adevarul ca sant in CACAT pana la gura si cam trebui sa inghita acum, ca nu mai au alta solutie(pacalestei si spunele ca este lapte si miere). Cerneve spunele la oameni situatia din insolventa (ca nu are treaba cu ce este inainte de insolventa, este ca si cum ai pleca de la zero)si ce datori au facut cei din conducerea de magnifici in lipirea de afise ,mai pupai in fud pe conducatori care ii laudai pe la TV si sa nu-l uiti pe cautatorul de tacamuri(SPIRU)ca acum duduiti spre faliment cu toti retrardati tai de analfabeti din SVRO(R vine de la rahat),ce viitor stralucit ati faurit Oltchimului cu idioti din conducere.Mars nesimtitilor.

Musafir

#19981

2014-04-24 10:57

BA sau FA cum sa-ti zic sa fiu in ton cu prostul vesel de prim-copy-paste Porca, ION D PPP numai la cei dinainte vinovati vrei sa le "tai gatul"(sper ca este o exprimare sub forma de prosto-bahica) voi astia de acum oare santeti fara de vina,mai voi nu va uitati la ce pacalici retardati aveti in sindicatul de rahat al tiganului uitate la Ion Dan si Gaoaza si este de ajuns sa va dati seama pe ce treapta a evolutiei va situati.

Musafir

#19982 victorieni inainte

2014-04-24 11:56

Nea Cornele nu-i baga in seama pe fraieri, cei 46 de membri de sidicat SVO din EL III impreuna cu RADU ION te sustinem dar sa ne pornesti sectia cum ne-ai promis in octombrie 2012.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-24 14:55Musafir

#19984 nenea cornel

2014-04-24 18:36

nea cornel,in tinerete era un barbat foarte frumos.

Musafir

#19985

2014-04-24 19:10

Pupal tu pe tigan cand se bese, cernevist retardat (ce are Diculoiu cu situatia actuala),nu tiganul era vioara principala la Tv, la radio cei placea, daca nu a avut succes cu partidul lu Melescanu si-a gasit prosti din propen.Ba prostilor mai sant uni care stiu "istoricu" tiganului.Alte stiri mai tarziu, "luati gatu" lu tigan si scapati de vraji.

Musafir

#19986 De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

2014-04-24 19:26

#19972: - De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

Sa nu ne mai ascundem dupa deget ... stam foarte rau si nu cred ca ne mai salveaza cineva pentru ca "cineva" nu a vrut ca OLTCHIM - ARPECHIM sa functioneze, sacrificand oamenii din doua judete!

http://www.infopuls.ro/index.php/politic/384-combinatul-oltchim-mai-are-doar-sase-directori-directorul-general-marius-parvu-a-fost-schimbat-din-functie

Ce declara Cernev despre soarta OLTCHIM si despre viitorul salariatilor din OLTCHIM:

"Societatea este blocată, cred că se dorește ca acest combinat să dea faliment și anumite persoane să închirieze cele trei secții care funcționează și acum.
Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”
.


Musafir

#19987 De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

2014-04-24 19:30

#19986: - De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

http://ziarulargesul.ro/30762-angajatii-de-la-rafinaria-pitesti-sunt-in-ceata.html

Angajaţii de la rafinăria Piteşti sunt… în ceaţă.

• Articol scris de: Claudiu Diţa Data publicării: 24.04.2014

Ieri a avut loc la Prefectura Argeş şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de subprefectul Ion Burnei. Pe ordinea de zi a figurat şi un punct important: situaţia rafinăriei Arpechim, în condiţiile în care statul negociază cu OMV preluarea acesteia pentru a o integra într-un sistem cu Oltchim şi cu petrochimia Bradu. Prezentarea a fost făcută de către Ionel Popescu, lider al sindicatului “Rafinorul”. Nu a fost prezent niciun parlamentar, n-a venit niciun reprezentant al patronatului de la OMV Petrom.
Guvernul negociază preluarea rafinăriei de mai mult timp şi, în paralel, caută investitori şi pentru privatizarea Oltchim şi a petrochimiei Bradu pentru a se realiza un complex petrochimic integrat.
Ionel Popescu nu a ascuns faptul că salariaţii rafinăriei se tem că ar putea fi preluaţi de către stat şi că nu vor mai fi investitori interesaţi de “pachetul” Oltchim – petrochimia Bradu – rafinăria Arpechim.

“Rafinăria poate reporni”

Ionel Popescu i-a solicitat Prefecturii să intermedieze un schimb de informaţii cu guvernanţii. Sindicaliştii i-au transmis Executivului un memoriu, solicitând informaţii despre negocierile de preluare a rafinăriei, dar nu au primit niciun răspuns. Pe de altă parte, Ionel Popescu a vorbit de situaţia instalaţiilor şi a spus că acestea pot fi repornite în orice moment. “Vrem să fim preluaţi doar când vor fi sigur cumpărători pentru tot pachetul: Oltchim – petrochimie – rafinărie. Nu vrem să fim preluaţi de stat şi să fim lăsaţi în aer, cum sunt cei de la petrochimie. S-au perindat pe la noi tot felul de posibili investitori, dar degeaba. Avem însă speranţe că problema va fi tranşată. La rafinărie mai sunt 200 de salariaţi, iar unii lucrează la conservarea instalaţiilor. Rafinăria se află în conservare, dar e aceeaşi activitate ca şi atunci când funcţiona la un nivel mai mic. Totul este supravegheat. Trebuie o revizie. Tehnic, rafinăria poate fi repornită fără probleme”, a spus Ionel Popescu.


Musafir

#19988

2014-04-25 04:13

bai ipule da tare dobitoc esti mai
CHIOSTOC

#19989

2014-04-25 05:51

Cand este vorba de acte si documente ca astea conteaza, santem dobitoci.Ce dracu sa ceri la niste analfabeti de SVO. Apropo numele de Victoria de la ce vine, ca in situatia actuala se poate traduce VICTORIA FALIMENTULUI.Hai sictir 19988.

Musafir

#19990 Re: Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

2014-04-25 09:00

#19867: - Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.oltchim.ro/index.php?name=despre-noi/conducerea-societatii

Conducerea societatii


Consortiul alcatuit din
ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan

Administrator Judiciar

 

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut       =>  Administrator Special


Avram Danut-Victor                            =>  Director General Adjunct


Talpasanu Mihail                               =>  Director Directia Productie


Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand    =>  Director Directia Comerciala


Smeu Alin-Ion                                   => Director Directia Economica


Munteanu Dana Maria                      => Director Directia Resurse Umane


Pirvu Marius                                     => Director Directia Petrochimica Bradu


Ultima actualizare 09 aprilie 2014

http://i.imgur.com/FMRfNgt.jpg...

 

http://i.imgur.com/ZDqTEdI.jpg...


Musafir

#19991 Re: Re: Re: Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active.

2014-04-25 09:02


Musafir

#19992 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BVB OLT OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

2014-04-25 09:03


Musafir

#19993 Re: Re: Re: Re: JAF LA OLTCHIM: datorii de 220 mil. EURO acumulate intr-un an; salarii neplatite de

2014-04-25 09:06

#18971: - Re: Re: Re: JAF LA OLTCHIM: datorii de 220 mil. EURO acumulate intr-un an; salarii neplatite de 3 l

Hai sa lamurim si problema datoriilor Oltchim. Si cel mai bine este sa vorbim cu situatiile (este vorba despre acte oficiale publicate pe site-ul Oltchim) pe "masa".

Se vede in mod clar ca datoriile Oltchim sunt urmatoarele:
- la 30.09.2012 - 2.656.632.919 lei (adica - 603.780.209 euro - la un curs euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

/ lei = 4,40 lei) - datorie acumulata in 23 de ani de cand la conducerea Oltchim s-a instalat Domnul Constantin Roibu;
- la 30.09.2013 - 3.621.887.288 lei (adica - 823.156.202 euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

- la un curs euro / lei = 4,40 lei).
Daca facem un mic calcul, vedem ca intr-un an de zile (de management Balan, Talpasanu, Spiru & co., management sustinut si promovat de Cernev), de la 30.09.2012 la 30.09.2013, s-au acumulat datorii de 219.375.993 euro.

Asta inseamna ca daca se continua ca acest management inca 1 an si jumatate se vor acumula datorii echivalente celor acumulate timp de 23 de ani in vremea Domnului Constantin Roibu.

http://i.imgur.com/j9lCoT4.png?1?8843...

http://i.imgur.com/4zfnoqY.png?1?5751...


Musafir

#19994

2014-04-25 09:27

diculoiuleeeeeeeeeeeeeee mai pleaca peste 1000 de angajati di oltchim,zile la oameni adevaru ZDREANTA INPUTITA

Musafir

#19995

2014-04-25 09:30

pai pleaca din cauza lu cernev ca si ceilalti
se vede cu documente
MUCO-SOV-BDO sa ma c_c pe ei

#19996

2014-04-25 09:55

Ba cretinilor ce vina are Diculoiu sau SLO, el a spus DISPONIBILIZATILOR DIN IUN.2013 sa nu semneze disponibilizarea ,iar eu unul am primit-o acasa, asa ca dute dracu de cernevist imputit, ca nenorocirea cea mare a facut-o tiganul de Cernev(cu rahati, cei 40 de urlatori cand a venit Vulpescu,iar apropo vezi ca uni din cei 40 au inceput sa se toarne cum i-a aburit tiganu) el vehicula plecarea a 1000 de oameni din combinat, ce ai uitat cum vomita pe la TV si prin ziare cu disponibilizarea, unde ai vazut ba cretinule ca a cerut Diculoiu asa ceva.Ar face bine acel tigan de Cenev si prosti care ii are in jur gen Gaoaza ,Ion Dan sa dea socoteala ptr. mizeria si minciuna care au pastorit-o doi ani in combinat ca daca pupati in cur conducerea si USL o sa fie lapte si miere ,asa ca acum v-au traso si va indoapa cu cacat.Pofta buna si nu maraiti ca v-a placut sa va balaciti cu SVRO(R vine de la rahat)in rahat si acum dati vina pe alti.


Musafir

#19997 Şomerii de la Oltchim, greu de angajat

2014-04-25 09:59

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/disponibilizatii-combinatul-oltchim-greu-angajat-1_535a2b660d133766a813edd6/index.html

 

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/25/535a2c030d133766a813f1c...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sute de şomeri din judeţul Vâlcea au încercat să-şi găsească un job la bursa organizată în această dimineaţă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Mulţi dintre vâlceni, printre care şi foşti angajaţi de la Oltchim, au plecat acasă supăraţi întrucât li s-a comunicat să înveţe o nouă meserie pentru a se putea angaja.

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/25/535a2c170d133766a813f25...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La bursă au fost prezenţi 55 de angajatori din întreg judeţul, care au oferit 450 de locuri de muncă. Agenţii economici au fost interesaţi să angajeze de la muncitori necalificati, ospătari, bucătari, până la şoferi sau agenţi de asigurări. Printre cei care au plecat acasă dezamăgiţi de oferta angajatorilor s-au numărat foştii angajaţi de la Oltchim. Aceştia au şanse să-şi găsească un loc de muncp doar dacă învaţă o nouă meserie. “Din păcate, pentru cei cu studii superioare avem foarte puţine locuri de muncă, sub 25 de locuri. Pentru cei de la Oltchim venim cu o ofertă de formare profesională pentru că mulţi dintre ei au fost operatori chimişti, au lucrat într-un domeniu specializat şi atunci trebuie să găsim o cale de a-i recalifica în funcţie de meseriile care se cer pe piaţa muncii”, declară Gabriel Albinaru, directorul AJOFM Vâlcea. Mulţi dintre disponibilizaţii de la combinat vor să lucreze tot în domeniul chimiei, nu se înveţe să gătească ori să servească prin restaurante. „Nu văd niciun post de operator chimist, am muncit 30 de ani în Oltchim. M-au disponibilizat anul trecut, după ce am împlinit 52 de ani. Nu vor să ne dea nici măcar salariile compensatorii, de un an ne tot mint. Nu vreau să mai fac un curs de calificare acum, vreau să mă întorc în combinat, să cumpere rafinăria de la OMV şi să repornească Oltchimul”, spune Costel Olaru, fost angajat al combinatului chimic Oltchim.

„Îmi expiră şomajul în iunie, am lucrat la Oltchim şi nu ştiu ce să mai fac, că nu ne angajează nimeni. Ni se spune să mergem la cursuri de recalificare de trei sau patru luni, pentru drujbist, ospătar, cofetar. Facem cursuri, dar nu ne garantează nimeni că vom fi angajaţi”, susţine un alt disponibilizat de la combinat. Peste 900 de persoane au fost concediate anul trecut de la combinatul din Râmnicu Vâlcea. Oficial, în acest moment, în Vâlcea se înregistrează o rată a şomajului de 6,56 %, peste 11 000 de vâlceni fiind în căutarea unui loc de muncă.


http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/04/25/535a2c270d133766a813f29...


Musafir

#19998

2014-04-25 10:01

TIGAN MIROSITOR ,GAOAZA HOATA DE COMBUSTIBIL,ION DAN INSIRA FEMEI voi ce faceti nu le spuneti adevarul la oameni.Mars ordinari nenorociti, NEPRIHANITILOR,mizeri ordinare la cat de prosti santeti nu santeti in stare decat sa dati vina pe alti.

Musafir

#19999

2014-04-25 10:05

Eu m-am calificat, scuip tigani cernevisti si zgarai troace(ma specializez pana isi ia Gaoaza un Cap de Cal sa-l calareasca).
IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#20000

2014-04-25 10:14

Voi nici acum nu intelegeti, nu vreti sa pricepeti, la ce puteati sa va asteptati cand Oltchimul a fost condusa de o sleahta de lipitori de afise, sustinuti de o clasa politica de mizerie (ex.Francu)si o sleahta de analfabeti condusi de un tigan PC-ist,sa ziceti mersi ca ati supravietuit pana acum (ca dupa lege acum erati in faliment)alti amarati cu SRL-uri dupa 90 de zile de acumulare de datori declara falimentul, la voi v-au mai tinut in viata politicul ca sa nu se faca de tot CACATUL si sa vada lumea cat de incompetenti sant.Toata tara la ora actuala este un haos si o minciuna de nu va imaginati.