Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

eugen

#176

2012-10-07 18:42

Acest personaj maelfic, Ponta, nu numai ca este un incompetent notoriu (ca orice plagiator), dar are si conceptii antidemocratice, care il depasesc pe Iliescu, l-as asemana mai mult cu un Vadim Tudor, sau Becali.
Doina

#177 Re: Finalul OLTCHIM? Conform dorintei si planificarii MECMA - OPSPI: INSOLVENTA!

2012-10-08 16:24

#175: S. MAX - Finalul OLTCHIM? Conform dorintei si planificarii MECMA - OPSPI: INSOLVENTA!

Comentariul  nr. 1 este al meu și acolo ceream sindicatului să nu renunțe la proteste fiindcă toți românii vor fi alături de ei ; dar dl. Cernev avea alte preocupări ( să-l dea jos pe dl. Diculoiu). Așa a văzut toată țara și asta a dezamăgit foarte mult.

Cred că era timp de lucrurile astea mai târziu și prioritatea era repornirea Combinatului. Văd că toți îl înjură pe D.D. dar dacă nu era el cu emisiunea lui din acea zi, nimeni nu v-ar fi băgat în seamă așa cum s-a întâmplat cu Mechel, care a fost pomenit în treacăt ( că oamenii de aici vor fi dați afară).  PCC ar fi venit la conducere și știți ce s-ar fi întâmplat.

Încă nu este totul pierdut  și chiar dacă Guvernul nu vrea să se țină de cuvânt, nu poate să vă ignore fiindcă toată lumea este cu ochii pe el. Cel mai simplu este să reluați  protestele și să nu vă lăsați călcați în picioare, iar Ponta va avea de suferit la iarnă pentru că nici dracul nu-l mai votează.

Acum trebuie pusă presiune pe Ponta, să dea banii pentru repornire fiindcă după alegeri nu se știe cine vine și dacă mai face ceva ; exact cum făcea el cu D.D. să-i arate banii, așa și el trebuie întrebat unde are banii pentru reluarea activității.

PS.  Ați crezut că dacă Dl. Roibu  a fost dat afară , o să fie mai bine, dar vedeți că nu e așa ; trebuia rezolvată problema combinatului și apoi era timp de măsuri dure împotriva celor vinovați. Cum se spune , dacă omori conducătorul, restul trupei e ușor de anihilat.

PS 1  Eu n-am vrut să vă supăr  ( sunt din București ) doar să vă arăt cum se vede problema dv. din altă parte a țării și cum gîndesc cei neimplicați  și că am fost a 5-a semnatară a petiției (am semnat  și pentru demisia lui R. Vulpescu ) tocmai pentru că mă interesează  ce se întâmplă cu ceilalți  români aflați în suferință.

Atât am avut de spus și dacă v-am supărat cu ceva, îmi cer scuze.

 

 

S. MAX

#178 # 177: Doina

2012-10-08 20:40

Nu a fost vorba despre acest comentariu si nu aveti de ce sa va cereti scuze.
Eu va multumesc pentru sustinere si regret ca nu avem mai multi sustinatori ca Dumneavoastra. Dupa cum ati vazut sunt foarte multi din randul nostru care, din diverse motive, nu au aderat nici la apelul nostru si nici la miscarea de protest din fata OLTCHIM.

DD are, asa cum ati spus, meritul ca a blocat preluarea OLTCHIM de catre PCC dar are si marea vina ca nu a mers pana la capat si a abandonat (cel putin asa arata faptele in acest moment) actiunea de preluare a OLTCHIM.

Principalul vinovat in dezastrul de la OLTCHIM este (conform derularii evenimentelor si a identificarii acestora cu unele persoane sau unele grupuri de persoane) Guvernul Ponta - prin aripa liberala a acestuia.
MECMA - condusa de Daniel Chitoiu (si nu pot sa nu ma gandesc si la "nasul" si "eminenta cenusie" a PNL - Dan Radu Rusanu) si OPSPI - condus de Remus Vulpescu (si nu pot rezista tentatiei sa nu ma gandesc la alt "nas" si "consilier" de aceeasi culoare - Sebastian Vladescu) - au facut tot posibilul pentru distrugera OLTCHIM:
- inainte de alegerile locale, managementul OLTCHIM a facut un aranjament comercial cu o firma din AUSTRIA (un trader traditional al OLTCHIM) si cu o banca, tot din Austria (banca care este "mama" unei importante banci din Romania) pentru un imprumut de 40.000.000 EURO - capital de lucru pentru OLTCHIM, care ar fi urmat sa fie achitat prin livrarea de produse finite din productia OLTCHIM; acest aranjament s-a lovit de refuzul MECMA / OPSPI de-a elibera o scrisoare de confort prin care Guvernul Romaniei urma sa se angajeze ca nu va sista productia la OLTCHIM, pe perioada rambursarii acestui imprumut - prin instrumentele pe care le are la dispozitie: ELECTRICA, CFR MARFA, SALROM si / sau alte unitati din subordinea guvernului. Pe toata perioada purtarii negocierilor reprezentantii locali ai USL - fiind in campanie electorala - au "strigat sus si tare" ca au adus la OLTCHIM, 40.000.000 EURO, capital de lucru. Cum au trecut alegerile, discutiile au incetat;
- un alt mare semn de intrebare pentru mine a fost proasta pregatire a procesului de privatizare; nu este normal ca un anunt de privatizare a acestui gen de societati sa fie publicat numai in doua ziare de mare tiraj - unul din Romania si unul din strainatate; normal ar fi fost (daca MECMA nu ar fi fost certata cu MAE !!!) ca anuntul de privatizare sa fi fost popularizat prin misiunile economomice care functioneaza in cadrul fiecarei ambasade a Romaniei din strainatate; nu a fost un lucru normal schimbarea strategiei de privatizare de 4 ori intr-o luna si indreptarea procesului de privatizare catre un anumit competitor;
- un alt mare semn de intrebare si o lipsa de profesionalism a fost sistarea productiei OLTCHIM in data de 22.08.2012, in plin proces de privatizare;
- o alta problema a fost firma TISE; TISE a vrut sa participe la privatizarea OLTCHIM dar acelasi Remus Vulpescu a facut tot posibilul pentru sicanarea si indepartarea acestora; acelasi lucru l-au facut, se pare, Presedintele Interimar al Romniei si PM PONTA in data de 22.08.2012.

Si, pentru ca am spus si chiar am repetat cam multe, sa ne intoarcem in zilele noastre si sa clarificam urmtoarele aspecte:
- Guvernul sau sindicatele nu au dat la OLTCHIM niciun leu; nici pentru salarii nici pentru sustinerea productiei; nici in trecut si nici acum; trebuie ca, cei care spun ca au dat salariile la OLTCHIM, sa inceteze cu minciunile; salariile au fost date de OLTCHIM din incasarile obtinute prin vanzarea produselor OLTCHIM;
- reprezentantii actuali a guvernului trebuie sa inceteze cu dezinformarile si sa nu ne mai spuna zilnic ca lucreaza pentru OLTCHIM si pentru salariatii de la OLTCHIM; acest lucru nu pot sau nu vor sa-l faca; OLTCHIM nu va fi repornit curand pentru ca nu exista vointa politica pentru acest lucru si cred ca deznodamantul sau un simulacru de deznodamant va fi impins pana in preajma alegerilor, in asa fel incat salariatii sa fie folositi ca masa de manevra in campania electorala premergatoare alegerilor parlamentare.
- cred (nu ca a-si fi eu Profet) ca productia la OLTCHIM va putea fi reluata si lucrurile se vor putea linisti la OLTCHIM numai atunci cand managementul va fi (re)preluat de Constantin Roibu.

Doina

#179 Re: # 177: Doina

2012-10-10 21:00

#178: S. MAX - # 177: Doina

Citeam un articol în „Tricolorul” lui Vadim Tudor, că Ponta duce negociere directă cu grupul TISE ( de fapt s-a întâlnit luni cu ambasadorul Rusiei ) pentru a vinde Oltchim-ul înainte de alegeri , pe un preț de nimic și un comision substanțial .

Chipurile, pune o condiție ; Oltchim-ul să funcționeze cel puțin 5 ani. Dacă asta înseamnă privatizare, atunci nu mai zic nimic.

Eu nu cred că acest guvern are dreptul să vă  spună că mai aveți 5 ani de trăit decent, după aia să se descurce fiecare cum poate.

Vă rog să vă interesați să vedeți cum stau lucrurile și să procedați în consecință. Acum este rândul  Sindicatului să-și intre în rol  ( fiindcă până acum n-a făcut decât  repetiții ) și să apere drepturile salariaților , altfel  se duce totul de râpă.

Vă urez succes!

Vera

#180 Re: Re: # 177: Doina

2012-10-16 15:02

#179: Doina - Re: # 177: Doina  

 

Care Sindicat? Ha, ha, ha,,....

Moi...

#181 Noua conducere....

2012-10-20 19:08

Au scris ziarele si au aratat televiziunile atatea despre "fosta conducere"...De ce nu se spune nimic si despre actuala "conducere"? Se discuta ca aveau masini de servici, in timp ce angajatii cica nu-si primeau salariile; ce sa spunem cand acum, in conditiile ACTUALE, e nevoie de mai mult de o secretara la un director? Ce sa mai vorbim de "nepotismele" fostii conduceri, care cica vindea marfa (retineti, VINDEA, adica lua bani), unor firme conduse de cunoscuti, cand acum ambii soti dintr-o familie sunt numiti "Directori" la Oltchim? Pana acum, Oltchim-ul a fost o mare "familie" la figurat, acum probabil va deveni "la propriu" o asociatie familiala. Toata noua conducere executiva este formata numai din prieteni, rude si cunoscuti :))))))))
Cum putem aprecia profesionalismul acestei conducere cand jumatate din aceasta are o experienta mai mica si un CV inferior unor simpli angajati ai Oltchim? Pe ce criterii a fost numita aceasta? Orice post de Director dintr-o firma care se respecta necesita numirea unei persoane care are experienta cel putin 5 ani intr-un post SIMILAR (mai exact, intr-o firma de acelasi calibru). La Oltchim insa se pare ca experienta si cunoasterea profesionala nu mai sunt necesare cadrelor de conducere...
Acum nu mai comenteaza nimeni din presa background-ul noii conduceri? Pe fostii, oameni calificati, cu experienta, care au lucrat in Oltchim zeci de ani si au avansat de la munca de jos, i-am acoperit cu noroi - de ce acum nu mai deschide nimeni gura sa vocifereze ca cei de acum nu au nici cea mai mica tangenta cu o activitate de productie? Ca unii dintre ei nu au experienta nici 4 ani intr-un post, dar acum conduc o firma cu 3.000 de angajati?
De fapt, nu ar trebui sa ne mai agitam sa comentam - asa cum se stie deja, povestea cu repornirea este o mare gogoasa de inghitit pentru cei care suficient de creduli incat sa o inghita. Acest plan, asa cum printre cei care stiu cum stau lucrurile se stie deja, este o utopie si un interval de a prelungi agonia pana la alegerile din decembrie, dupa care ni se va da peste nas.
Tot inainte, dragi colegi! In special marii "revolutionari" care vor avea o mare surpriza dupa decembrie incolo!
Et moi ...

#182 Ciocoi vechi si ciocoi noi

2012-10-21 21:12

Noii sindicalisti "liberi", vedete TV - liberi si indiferenti de OLTCHIM si de salariatii de la OLTCHIM (altfel dependenti - dependenti de USL prin CERNEV - membru PC, TOANTA - membru PNL, GHIOCA - membru UNPR si, mai nou, PNL), ne-au mintit inca odata!

Au strigat si au vrut: "jos Diculoiu" - pentru ca acesta "a amenintat oamenii din OLTCHIM" si pentru ca era de partea patronatului in relatia "patronat - sindicat".
Au venit la "putere" si fac acelasi lucru: ameninta pe cei care nu sunt cu ei; sunt de partea patronatului in relatia "patronat - sindicat"...si, chiar mai mult, pregatesc impreuna cu noua conducere a OLTCHIM o organigrama idioata a OLTCHIM si o strategie pentru renegocierea Contractului Colectiv de Munca (valabil pana in anul 2014) - in sensul anularii ultimelor trei indexari ale salariilor acordate de vechea conducere in anul 2011 si reducerea zilelor de concediu de odihna.

Au fost impotriva si pentru indepartarea capuselor de la OLTCHIM...si, acum, ce vedem?

Vedem o dubla subordonare a OLTCHIM - ARPECHIM: fata de CONSILIUL JUDETEAN VALCEA - prin conducerea OLTCHIM: BALAN (Director General CET Govora), COCLET (Director Executiv Termoficare Urbana), ILINCA - economist si  fata de USL - prin conducere OLTCHIM: BALAN, familia SPIRU, COCLET, ILINCA, prin CA OLTCHIM: Rodin TRAICU, Ionel FLORIN, Radu ADRIAN, Petre VLASCEANU, prin aripa "Cernev" a Sindicatului Liber OLTCHIM: CERNEV, GHIOCA, TOANTA.

Vedem cum mare decapusare de la OLTCHIM - ARPECHIM este inlocuita cu noile capuse - capuse emanate de USL: Balan - simpatizant si / sau membru USL; Coclet - simpatizant si / sau membru USL (primul lucru pe care l-a facut cand a venit la OLTCHIM a fost sa nu vina cu mana goala - asa ca a venit cu sotia, pe care a instalat-o pe un post bine platit si confortabil la Serv. Aprovizionare); sotii Spiru - Ciobescu, Felicia si Armand - membru PNL, conform site TNL, Valentin POPESCU - surpriza, Director General si Administrator - "en-titre", al uneia dintre capusele incriminate ale OLTCHIM - respectiv MENTCHIM: ILINCA - membru PNL.


Cat, si pana cand, sa mai avem incredere in guvernanti sau in partidele politice?
Ne-au mintit inca odata. Sunt deja doua luni de la sistarea productiei de la OLTCHIM si pana acum aceasta nu a fost restartata.

ESTE TIMPUL CA NOI, SALARIATI AI OLTCHIM - ARPECHIM, SA DAM UN AVERTISMENT CELOR RESPONSABILI PENTRU RESTARTAREA PRODUCTIEI DE LA OLTCHIM SI PENTRU INTARZIEREA SALARIILOR.

TREBUIE SA REACTIONAM - PESTE CAPUL SINDICATELOR SI AL CONDUCERII OLTCHIM - ARPECHIM, PENTRU APARAREA LOCURILOR NOASTRE DE MUNCA, PENTRU APARAREA PREZENTULUI SI AL VIITORULUI NOSTRU; PENTRU APARAREA PREZENTULUI SI VIITORULUI FAMILIILOR NOASTRE.

ESTE TIMPUL SA IESIM DIN NOU "IN STRADA" SI SA DAM UN ULTIMATUM CONDUCERII ACTUALE A OLTCHIM, SINDICATELOR OLTCHIM, AUTORITATILOR LOCALE SI PARTIDELOR POLITICE DIN RAMNICU VALCEA, AUTORITATILOR CENTRALE SI CONDUCERII CENTRALE A PARTIDELOR POLITICE AFLATE LA GUVERNARE.


Moi...

#183 Re: Ciocoi vechi si ciocoi noi

2012-10-21 22:44

#182: Et moi ... - Ciocoi vechi si ciocoi noi

Asteptam ACUM comentariile alde Dl. Ghioca, Cernev si Toanta...Sau au tacut brusc????? Acum sa iasa in fata si sa spuna ce se intampla...daca mai au tupeu si se mai cred "salvatorii din al 12-lea ceas"...

Et moi ...

#184 Revolutia bunului simt sau revolutia nesimtirii?

2012-10-23 20:48

Ce spuneti de intamplarile de astazi 22.10.2012?

Acesti indivizi devin foarte periculosi pentru noi ceilalti - care nu suntem nici cu ei - noii ciocoi dar nici cu cei vechi.
Cum pot sa-si permita ca in interesul lor de gasca sa cheme la manifestatie pe cei care pretind ca-i reprezinta dar de fapt ii manipuleaza? Si sub ce pretext? Ca Balan isi da demisia si ca procesul de restartare a productiei la OLTCHIM va fi stopat! Si, cand colo, ce sa vezi? Mare minciuna, mare dezinformare si mare paruiala intre Cernev si Diculoiu, Ghioca si Prisacaru, Toanta si Marcu, etc.  Motivul? Aripa Cernev nu este recunoscuta de justitia romana.

Si, atunci se verifica teza (lansata cu mult timp in urma in mediul online) ca acesti indivizi - merceneri politici, arivisti feroce ai momentului, profitori nesimtiti ai situatiei in care se afla OLTCHIM, autointitulati "reprezentanti ai salariatilor OLTCHIM" sau "comitetul de criza al OLTCHIM" sau, mai nou, "biroul executiv interimar al Sindicatului Liber" - nu sunt interesati de soarta salariatilor de la OLTCHIM.

Singurul lor scop, dupa "marea revolutia din 5 septembrie 2012", a fost si este "...sa-l dam jos pe Diculoiu si sa reglam unele treburi..." (conform site-ului http://www.realitatea.net/protest-drastic-la-oltchim-angajatii-au-intrat-in-greva-foamei_1007243_video_1258863.html#galerie). De ce? Pentru ca au fost si sunt "niste cozi de topor" puse in slujba unor forte de diferite coloraturi si nuante si, cel mai important, pentru a se instala ei in fruntea sindicatului si pentru a beneficia de tot ceea ce au beneficiat cei din "garda veche": salarii grase, masini, baza de agrement, societati comerciale, etc.

Si, aici ii dau dreptate aluia de la desfacere PVC care-i spunea "eroului" de mucava Ghioca - cu creierul mare cat nuca, batut in cap si in capota masinii de soarele supraincalzit la 60 de grade celsius - ca acest "comitet de criza" nu este decat un "comitet de crizati".

Cum ne explica acesti indivizi (pentru ca eu unul ni pot sa-i mai numesc colegi) tacerea lor de aproape trei saptamani (cat am fos mintiti zi de zi de Vulpescu, Chitoiu, Ponta, DD si altii ca ei ca vom lua salariile ca vom reporni imediat) si faptul ca nu au chemat oamenii in "strada" pentru protesta fata de aceste false promisiuni?

Cum ne explica acesti indivizi ca "au scos in strada" 200 de salariati numai in momentul in care au vzut ca le fug ciolanele de sub boturi?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-27 14:20


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-28 11:09


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-28 11:30


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-28 15:04


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-28 16:06


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-28 16:12


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-28 16:50


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-28 19:30


Cititor

#193 Asa de curiozitate

2012-10-29 10:27

Intrebati un avocat si un economist cam ce va asteapta ca se pare ca acolo sunt infiltrati manipulantii USL si PDL. Ca toti aveti in neam si juristi si economisti. Si cu sindicatele se stie cum sta treaba.
Un coleg...

#194 RE: #192

2012-10-29 11:58

"D-le sofer", toti care au scris ce-au scris de tine au dreptate! Tu si ceilalti ca tine nu vreti decat o parte din ciolanul de la sindicat, nicidecum, asa cum sustii tu, ca sa repornim si sa ne luam salariile. Daca ar fi fost asa, spune-ne tu acum unde sunt salariile pe care ni le-ati promis? Unde este repornirea promisa? O sa vedeti in curand ce mare teapa ni s-a tras! Ati vrut sa repornim cu o noua conducere - na, ca avem una noua, care in treacat fie spus nu are nici cea mai mica tangenta cu activitatea chimica sau de productie. Si cu ce ne-am ales? Cu o organigrama "umflata"?
Ar trebui sa-ti fie RUSINE - asa cum spunea cineva mai sus, vechea "conducere" a trecut cu vederea peste enormitatile pe care le-ai facut si nu te-a dat afara, desi asta s-a propus ca masura sanctionara. Si acum indraznesti tot tu sa iesi in fata??? Tu, care nu vrei decat un loc de frunte in sindicat, nicidecum pornirea Oltchimului!
Milog esti tu si cu restul din gasca ta, care va calcati in picioare care sa-i dati scrumiera noului director si cum sa aclamati mai bine...Asta e milogeala voastra! Cei din vechea "conducere" aveau scoli si diplome de specialitate, inainte de Spiru-Haret, cum se practica acum! Aveau si experienta. Daca tot ai adus discutia de asta, spune-ne ce scoli are noua conducere!??? Ce experienta? Nimeni nu te-a denigrat pe tine, TU si ceilalti denigrati oamenii care v-au tinut aici, si nu v-au dat afara cand ati avut abateri si altele! Cat despre cel "vizat" de tine, e de 10 ori mai om si mai cinstit decat voi toti laolalta!
Stii tu foarte bine in sinea ta cum dormeai pe-acasa in timpul programului, asa ca...Mai bine te-ai ascunde undeva si ai tacea, sau spune-ne ce s-a intamplat cu promisiunile si cu termenele pe care le-ati proclamat sus si tare? Unde sunt salariile? Unde e repornirea? Una peste alta, ne cam indoim ca ai avea un creier "sanatos", cum iti place sa pretinzi; n-ai decat o tona de arivism!
Daca vrei sa mai comentezi, raspunde si la intrebarile pe care le-am pus!
Doina

#195 Re: pentru Doina

2012-10-29 19:57

#191: S. MAX - pentru Doina

Domnule S. Max  dacă este vorba de comentariul  nr. 177  atunci vă voi spune că eu n-am susținut  niciodată că d-l Roibu este vinovat . Din contră , eu sunt pentru profesionalism și experiență  într-o ramură a economiei  atât de grea și complexă.

Am spus, citez :  „ Ați crezut că dacă  D-l Roibu  a fost dat afară,  o să fie bine , dar vedeți că nu e așa ; trebuia rezolvată problema combinatului și apoi era timp de măsuri dure împotriva celor vinovați ” .    ...

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-29 21:57


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-29 22:09


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-29 22:29


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-29 22:45


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-31 20:44