Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#13551 Re:

2013-12-05 16:08

#13546: lider victoria -

Baietii si cei din jurul lor si-ai facut datoria si au facut eforturi pentru a se rezolva ceva. Cum se simt grevistii?


Musafir

#13552 Gerea:

2013-12-05 16:10

http://www1.agerpres.ro/economie/2013/12/05/gerea-printre-subiectele-discutate-cu-sindicalistii-oltchim-s-au-regasit-plata-unor-salarii-restante-si-planul-de-restructurare-16-12-23

Gerea: Printre subiectele discutate cu sindicaliștii Oltchim s-au regăsit plata unor salarii restante și planul de restructurare

http://www1.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=http%3A%2F%2Fwww.agerpres.ro%2...


Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat pentru AGERPRES că a primit joi împreună cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, la Palatul Victoria, o delegație a sidicaliștilor de la Oltchim, printre principalele probleme discutate regăsindu-se plata unor salarii restante și planul de restructurare al companiei.

Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU

"Am discutat despre situația actuală de la Oltchim. Totodată, am stabilit o dată de reîntâlnire undeva pe 15 februarie", a declarat ministrul Economiei.

Despre problemele ridicate de sindicaliști în cadrul discuției, Andrei Gerea a precizat că au fost abordate trei aspecte principale.

"A fost chestiunea legată de restanțele salariale, cu mențiunea, însă, că e vorba de două luni venite din ianuarie, deci aproximativ un an de zile. Ei, totuși, acum primesc salariile lunar. Sunt două luni rămase care nu s-au putut recupera, dar ei, de atunci, și-au luat banii lunar. Inclusiv pe decembrie își iau banii", a declarat ministrul Economiei.

Gerea a precizat că, în al doilea rând, reprezentanții sindicaliștilor de la Oltchim au dorit să afle o poziție a Guvernului la zi despre planul de restructurare.

"Au dorit să se asigure că-l gestionăm și că suntem cu ochii la societate. Și al treilea subiect a fost legat de dorința lor de a avea o întrevedere și cu premierul. În această privință le-am explicat că sunt și eu și doamna Pană și șeful Cancelariei (Vlad Stoica — n.r.) și că agenda este una încărcată și nu tot timpul se poate să aibă loc astfel de întâlniri", a declarat ministrul Economiei.

Întrebat dacă legat de plata restanțelor salariale invocate de sindicaliștii Oltchim se are în vedere o decizie în perioada următoare, Andrei Gerea a spus că acest lucru este posibil numai în situația în care Guvernul găsește "niște bani de undeva".

"Nu avem de unde în acest moment. De exemplu, numai o lună a anului este undeva la două milioane de euro și cifra de afaceri pe luna ultimă este de 11. Deci, suntem departe de a putea recupera. Este mare lucru să ne menținem, să nu mai acumulăm restanțe. Asta este important. Trebuie ținut cont că lunile ianuarie, februarie sunt foarte proaste în general", a declarat ministrul Economiei.

Andrei Gerea și-a exprimat speranța că sindicaliștii de la Oltchim nu vor mai continua protestele.

Întâlnirea de joi de la Palatul Victoria a avut loc în contextul în care mai mulți salariați ai Oltchim, în jur de 150, au protestat luni în fața sediului companiei, solicitând o informare cu privire la modul cum se vor acorda salariile pe luna decembrie, iar zece dintre acești au anunțat că vor intra în greva foamei.

Protestul extrem a fost continuat marți și miercuri de opt salariați ai combinatului care au decis să rămână în greva foamei, doi dintre aceștia necesitând îngrijiri medicale după ce au leșinat în cursul nopții de marți spre miercuri.

Adunarea generală a creditorilor, întrunită la București, a aprobat luni strategia de reorganizare judiciară a Oltchim, însemnând înființarea, printre altele, a Oltchim SPV, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului "Victoria", Corneliu Cernev.

"Cu un singur vot împotrivă, al celor de la Chem Impex, toți creditorii au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi discutate azi. Astfel, a fost aprobată strategia de reorganizare a combinatului Oltchim, însemnând printre altele înființarea entității Oltchim SPV, societate care va fi scoasă la privatizare. Totodată, a fost aprobat raportul de evaluare al acestui activ astfel încât prețul acestei noi societăți va fi pornirea de la 290 milioane de euro și nu va scădea sub 160 de milioane de euro. Alt punct pe ordinea de zi a fost ca această societate să se numească simplu Oltchim, păstrând brandul consacrat pe piață. Și un ultim punct a fost aprobarea procedurii de acceptare a ofertelor angajante, aceste fiind depuse până cel târziu pe 31 ianuarie 2014", a precizat Corneliu Cernev.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din județ și se află în insolvență din luna ianuarie a acestui an. AGERPRES/ (A, AS — autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin)

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 16:14


MESAJ PRIN TV VILCEA 1

#13554

2013-12-05 16:17

STIMATI COLEGI DIN OLTCHIM
DOMNUL CERNEV MILOGESTE SPRIJINUL GUVERNULUI SA AJUTE ACEST AMARIT OLTCHIM AVIND IN DREAPTA 8(OPT) ANGAJATI AI GREVEI FOAMEI DIN PRODUCTIE IAR DICULOIU NE FLUTURA ESARFA PORTOCALIE CA VICE P.D.L ALES NOI SUFERIM LA OLTCHIM IAR EL CHIEFUIE CU VIRFUL PDL LA PARADIS ROAYAL TROIANU
SPONSORIZATI PDL -VL PRIN DICULOIU......VA MERITATI SOARTA

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 16:19



Musafir

#13556 Re: Re: ca niste pute cerneviste si manipulate de CERNEV tradatorul OLTCHIMULUI,CINE I,,

2013-12-05 16:22


Musafir

#13557 Re:

2013-12-05 16:23

#13554: MESAJ PRIN TV VILCEA 1 -

Tot cu miloaga , fiii baaa lider, nu muiere trista. NOI LE DAM BANI LOR, ALOOOOO TREZIREA !!! Ca va taiati ca maioneza cand ajungeti pe culoarele de la Palatul Victoria si ei stiu asta, va trimit la plimbare..... Fi barbat, ce dracu !!!!!!


Musafir

#13558 Re: Re:

2013-12-05 16:27

#13557: - Re:

Nop, de fapt se condamna aceeasi lipsa de reactie a liderului Diculoiu care a spus atat prin vocea lui cat si prin vocea lui Vancea ca nu vor scoate oamenii! Impasibilitatea asta ne va distruge. Diculoiu joaca un joc care nu cred ca este al lui. Orice om normal iesea la pensie pana acum. Dar asta Batman, Batman.


Musafir

#13559 Re: Re: Re:

2013-12-05 16:31

#13558: - Re: Re:

Daca nu ei voi de ce va faceti urati de cei multi ???? VRETI BANI, VA VIN CU TARAITA  LA TOTI SI CU RESTANTE DE ATI SI UITAT CE SMECHERII DIN PIX SE FAC DIN PROCENTE , ati ametit dracu si salariile restante, ba  trei, ba doua jumate, ba nuu ca doua..... Ce vorbiti voi aici..., cine ??? Ce ??? Baaaa sunteti sau Nu sunteti lideri ???


Musafir

#13560

2013-12-05 16:36

Auzi tu la astia, merg la servici pe bilete si abonamente de la mama si tata, mai si muncesc si se duc cu miloaga la guvern....Ba mai bine nu mai veniti deloc la servici, stati ba acasa, ca in combinat e clor si va ia cu ameteala.....!!! Eu ii dadeam in gurita lui PONTA CU FOSGEN .......

OMUL CARE NU ESTE PATAT

#13561 ati facut greva foamei degeaba daca cedati

2013-12-05 16:45

Buna seara asa cum va spuneam la nr utopic;13372 ieri seara sa adeverit ca am avut dreptate si anume;1-salariile restante se vor da mai tarziu dupa 15 februrie 2.-bani de capital de lucru nu sunt 3.v-am scris ca va sta de vorba cu grevisti un consilier al Prim- Ministrului, doamna Doina Pana ministru pentru dialog social si ministru Gerea dati in urma la 13372 si veti vedea ca am avut dreptate.


Musafir

#13562 Re: Re: Re: Re: ESPLICA MI SI MIE FOTA DE CE SA IESIM,CONVINGEMA SA TI DAU DREPTATE,,,,FOTA

2013-12-05 16:51

#13553: - Re: Re: Re: ESPLICA MI SI MIE FOTA DE CE SA IESIM,CONVINGEMA SA TI DAU DREPTATE,,,,FOTA

BAI CERNEV SI GHIOCA;MERITATI SUTURI INFUND PT TOT CE A TI FACUT DIN OAMENII DIN OLTCHIM,ACUM VA DARUITI CU AITA SIRGUINTA PT OAMENI RUSINE MAGARILOR,RUSINIICA,UNDE PORNESTI CERNEV MONOMERUL ,PVCurile,EL3 OXO SI DOF ,SPUNETI SI LA OLTCHORISTI SPUNETI LE,,,HAI CA FOTA ASTEAPTA [RASPUNSUL],DAR SI OAMENIIIIIIIII SI SUNTEM DESTUI SA VA MARUNTIM,MIIIIRS ALUP IGUS CERNEV CU MUISSSSS DE GAOCEL,,MIIIRS  ,APROPO CERNEV CE DECLARATIE A I DAT ACUM 2 SAPTAMINI,,,ZIII MAI NENOROCITULE ZIII MAI TAMBALAGIULE,OARE NU TE AI FOLOSIT DE GREVISTI SA SCAPI SA UITE OAMENII DE MINCIUNELELE TALE,ESCROCULE,,,,MIIIIIRS,ALUP IGUS,MIIIIIRS,CE MI PLACE,,MIIIRSSI


Musafir

#13563 Re: Re: AI STIMEZ;PE CITIVA DIN EL 3,PETICA SI CAM ATIT,,,FOTA,RESPECT MA APLEC ,CU CREDIMNTA

2013-12-05 16:56

#13551: - Re:

SI SA NE AJUTE D ZEU SA AVEM DE CISTIGAT,DAR NU PREA VAD,,,SA DEA D ZEU SA FI REUSIT VOI CEVA;;;STIMA IN SPECIAL PT PETRICA TE SALUTA FOTA REMUS,SA FI IUBIT DE D ZEU


Musafir

#13564 Re:

2013-12-05 17:09

#13546: lider victoria -

pina acum de ce n-ati comentat si facut greva ? pe vremea lui balan si talpaseanu nu se juca carti sau ce zici ca se mai facea ? deci stiai si nu a-ti facut nimic, a-ti pus botul la avantajele pe care vi le-a oferit ceilalti, acum nu mai primiti nimic ? oricum , stati blinzi ca nu a-ti obtinut mai nimic, vitejilor !!! sindicacatele astea fac asa zis ceva doar daca va iese lor ceva, nu lucruri mari si stabile, pe termen lung, numai cacaturi de 2 lei si numai pt. burta lor !


Musafir

#13565 Re: Re:

2013-12-05 17:17

#13564: - Re:

sa te apuci sa arati cu degetul si sa arunci cu noroi e o caracteristica a poporului astuia roman; de-aia nu ai iesit tu pentru ca au iesit aia pentru burta lor; cat sa fii de nesimtiti sa vii cu mizerii din astea - sa-ti fie rusine si sa incerci sa nu te mai numesti om; daca ai fost atat de las incat ai stat pe calorifer la caldura, macar nu denigra niste oameni care au apelat si pentru fundul tau la un gest care nu poate primii decat aprecieri.


Musafir

#13566 Re: Re: Re: Re: Re: ESPLICA MI SI MIE FOTA DE CE SA IESIM,CONVINGEMA SA TI DAU DREPTATE,,,,FOTA

2013-12-05 17:18

#13562: - Re: Re: Re: Re: ESPLICA MI SI MIE FOTA DE CE SA IESIM,CONVINGEMA SA TI DAU DREPTATE,,,,FOTA

Fota, hai sa-ti explic cat esti de dobitoc - explica tu cam cum se poate porni monomerul, in ce conditii.

eu

#13567 ptr 13561

2013-12-05 17:20

Dute tu in locul lor,ca tu ai mancat pana atazi ,ai fot sa-i sustii?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 17:23


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 17:28


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-05 17:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 17:33


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 17:40



Musafir

#13573 demisia

2013-12-05 17:48

Atata timp cat Diculoiu si Cernev sunt lideri de sindicat oamenii nu vor mai iesi in fata Pavilionului oamenii sunt scarbiti de amandoi ei isi vad interesele lor personale si de grup nu interesul muncitorilor.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 17:56


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-05 17:58