Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CaMG

#11101 Re: 7 chenzine RESTANTE

2013-11-04 17:55

#11068: Bogdan M. - 7 chenzine RESTANTE

si revolutionarii de la victoria ce fac?


Musafir

#11102

2013-11-04 18:12

11099 fals vor fi numai pt.ei si atat,veti vedea .Dar daca aveti tupeu pe aceasta petitie de ce nu aveti tupeu ca toti de la Pitesti si Valce sa faceti greva generala incepand din 06.11.2013,astept raspuns concret vitejilor[s au nu aveti dezlegare de la cernev ca nu mai sunt bani]si rapid .Pe 06.11.2013 eu voi fi pt.greva in fata la pavilion am nevoie de bani -va astept sa vad cati veniti colegi de la victoria.

Musafir

#11103

2013-11-04 18:42

cernevist inputit ce iesti. nu ta iesit smechieria sa te pui director? si o dai repede cu grevele.pina acum ce ai facut?

Musafir

#11104 SODA FULGI

2013-11-04 18:48

CHIAR ASA BRUSC TIGANUL SE GINDESTE CA AVEM RESTANTE LA SALARI?E CLAR SA VAZUT DIRECTOR.ATENTIE:CE FACE TIGANUL CIND AJUNGE INPARAT.

Musafir

#11105

2013-11-04 19:14

Ce e prapaditilor de cernevisti!nu va mai ies planurile?La munca jegurilor.ghioca....pe raba.Marcelusi - lacatusi..mecanic ca.ca atata ai sicoala.

Musafir

#11106 Fa greva la patron, că la stat sunteti toti şmecheri

2013-11-04 20:24

DPB

#11107 Dle Cernev

2013-11-04 20:27

Lasa prostiile si treci la muncă, dacă esti capabil, că nu ies bani din greva!...
DPB

#11108 Vremuri

2013-11-04 20:30

Pe mandatul d-lui Roibu nu prea va omorati cu greva si nici cu munca...

Musafir

#11109 Oltchim nu se mai privatizeaza......

2013-11-04 20:47

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-15956077-privatizari-convenit-guvernul-fmi-15-din-hidroelectrica-2014-cfr-marfa-2015-oltchim-nu-mai-privatizeaza.htm

Ce privatizari a convenit Guvernul cu FMI: 15% din Hidroelectrica in 2014, CFR Marfa in 2015, Oltchim nu se mai privatizeaza

CFR Marfa va intra in restructurare si va fi privatizata la jumatatea anului 2015, Oltchim nu va mai fi privatizata, iar 15% din actiunile Hidroelectrica vor fi vindute pe bursa in mai-iunie 2014, au anuntat luni premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, la finalul negocierilor cu FMI.

Bugetul si planul de restructurare ale companiei CFR Marfa trebuie aprobate pana in data de 8 decembrie 2013.

Cei doi au mai spus ca la compania Electrica va fi privatizat un pachet de 51% din actiuni prin majorare de capital, iar pachetul de 15% din actiunile Complexului Energetic Oltenia va fi listat la bursa in trimestrul 4 din 2014.

De asemenea, Daniel Chitoiu a anuntat ca la sfarsitul lunii noiembrie va fi numit un manager profesionist la Hidroelectrica, iar toate contractele vor fi tranzactionate pe bursa de energie OPCOM.

"Oltchim nu mai face parte din pachetul de negociere. Nu am discutat nimic despre Oltchim", a mai spus Chitoiu.


Musafir

#11110 ACCIZE MĂRITE la benzină, CAS redus cu 5 puncte de la 1 iulie, salariu minim de 850 lei de la 1 ian

2013-11-04 20:54

http://www.evz.ro/detalii/stiri/certurile-din-usl-amana-intalnirea-ponta-fmi-1065750.html

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/07_Ponta_RZV_02_9e7d165587.jpg...


Guvernul a finalizat în această seară negocierile cu delegația FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială. Principalele măsuri convenite pentru 2014 sunt: majorarea salariului minim la 850 de lei de la 1 ianuarie și la 900 lei de la 1 iulie, majorarea accizei la carburanți cu 7 eurocenți pe litru de la începutul anului, dar și scăderea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 iulie.
Victor Ponta este nemulțumit de deciziille CCR din ultimele luni

De asemenea, toate accizele nu vor mai fi calculate la cursul de la 1 octombrie, care ar fi dus la micșorarea încasărilor în 2014, ci valoarea actuală a accizei va fi indexată cu nivelul inflației, a anunțat premierul Victor Ponta.

În plus, guvernul va introduce un impozit pentru construcțiile speciale, ale persoanelor juridice (depozite, magazii, rețele de transport electricitate, stâlpi de electricitate etc.).

Guvernul a mai decis creșterea cu 25% a redevențelor la resurse minerale, cu excepția gazelor și petrolului, dar și majorarea accizelor la carburanți cu 7 cenți pe litru.

Banii strânși suplimentar din acciza pe carburanți vor merge pentru marile proiecte de infratructură rutieră, a precizat Ponta.

În plus față de creșterea salariului minim, va avea loc creșterea fondului de salarii pentru bugetari, majorare care nu va fi egală pentru toți angajații, ci țintită pe anumite categorii. „Vom continua negocierile pentru a stabili gradul de indexare pentru medicii rezidenți și profesori”, a spus Ponta.

Toate pensiile vor fi indexate cu 3,76%.

În ceea ce privește reducerea CAS, premierul a spus că „a fost tema cel mai intens discutată în aceste zile. Va exista în memorandumul de înțelegere cu FMI, CE și BM un angajament foarte clar de scădere semnificativă, cu impact asupra mediului de afaceri, asta înseamnă peste 5%, în al doilea semestru al anului. Guvernul va avea însă obligația de a identifica până la 1 iulie toate resursele ca impactul să fie neutru, adică să compensăm prin creștere de venituri sau reducere de cheltuieli”, a explicat Ponta.

Bugetul pentru 2014 va fi construit pe aceste elemente, dar și pe un deficit bugetar de 2,2% din PIB, prevăzut să crească la rândul său cu 2,2%. Pentru investiții vor fi alocate 6% din PIB.

Convenţie cu FMI: când se privatizează CFR Marfă, Oltchim, Electrica

Compania CFR Marfă va intra într-un proces de restructurare, după care se va încerca din nou privatizarea acesteia în 2015, la jumătatea anului, au anunţat astăzi premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, la finalul negocierilor cu FMI.

Statul şi-a asumat de asemenea vânzarea unui pachet de 51% din acţiunile Electrica, prin majorare de capital. De asemenea, un pachet de 15% din acţiunile Complexului Energetic Electrica vor fi listate la bursă în trimestrul patru al anului viitor.În această lună ar urma să fie desemnată o echipă de management privat la Hidroelectrica.Potrivit ministrului Chiţoiu, Oltchim nu a "făcut parte din pachetul de negociere".

Potrivit ministrului Chiţoiu, Oltchim nu a "făcut parte din pachetul de negociere".



La finalul întâlnirii cu delegația FMI, vicepremierul Daniel Chiţoiu a fost întrebat dacă impozitarea suplimentară a veniturilor din drepturi de autor şi a celor obţinute de persoanele fizice autorizate a fost discutată cu partenerii financiari internaţionali. "Nu. Acest lucru nu l-am avut în vedere în discuţiile cu partenerii noştri", a spus Chiţoiu.

Reacția lui Antonescu: Menținerea cotei unice e o performanță

Liderul PNL a declarat în această seară, referitor la negocierile dintre guvern și FMI, că principalele beneficii pentru români sunt creșterea salariului minim, indexarea pensiilor și menținerea cotei unice.

"Beneficiile pentru români sunt importante: creşterea salariului minim - e un beneficiu pentru români, nu pentru turci; indexarea pensiilor cu rata inflaţiei - lucru prevăzut şi de lege, dar nu întotdeauna respectat, e un beneficiu pentru români, pentru pensionarii români, nu cei australieni (...) Situaţia mediului de afaceri nu s-a înrăutăţit în raport cu ce ne-a lăsat fosta guvernare şi în raport cu condiţiile şi constrângerile FMI. Faptul că s-a menţinut cota unică este o performanţă", a precizat Crin Antonescu.

Reprezentanții Guvernului, conduși de ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, s-au întâlnit în această seară la Palatul Victoria cu oficialii FMI, ai Comisiei Europene și Băncii Mondiale, pentru a purta discuțiile finale.

Mâine ar trebui să se încheie vizita delegației FMI în România, însă întâlnirea dintre premierul Victor Ponta și reprezentanții finanțatorilor internaționali a fost amânată, după ce nu s-a ajuns la un consens în interiorul USL cu privire la ce obiective își poate asuma Guvernul, cum ar fi reducerea CAS-ului. Această măsură reprezintă una dintre promisiunile din campania USL și ar trebui aplicată în paralel cu majorarea salariului minim în sistemul bugetar la 1.000 de lei. Majorarea salariilor va fi efectuată în două etape.

După ce au ieșit în stradă, medicii rezidenți au reușit să obțină o majorare a salariilor. Atât ei, cât și profesorii debutanți ar putea primi anul viitor lefuri mai mari cu 3-4%, această majorare fiind convenită de Guvern cu FMI, potrivit unor surse citate de Mediafax.

De asemenea, pensiile se vor indexa anul următor cu 100% rata inflaţiei şi cu 50% din salariu mediu brut pe economie creştere reală, ceea ce înseamnă un procent de 3,75-3,76%, potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. Toate aceste creșteri vor fi operate într-un an electoral.

Poziții antagonice

După ce liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că acordul cu FMI este un handicap ce nu va dura mult, președintele PSD Victor Ponta le-a transmis colegilor din partid că l-a numit pe ministrul liberal de Finanțe, Daniel Chițoiu să conducă negocierile cu troica, tocmai pentru ca acesta să îi informeze pe liberali despre ce sume se pot aloca prin bugetul pe 2014.

"Am considerat că este normal ca ministrul de Finanţe care este şi vicepremier, să conducă aceste discuţii, pentru că nu mai vreau să împărţim guvernul între cei buni care nu vor cu FMI şi vor să dea bani la toată lumea şi cei răi care nu vor să dea. Aşa că domnul Chiţoiu dacă poate dă bani, dacă nu poate nu dă bani, povestea asta cu opoziţia de la putere recunosc că poate o trecem de data, este uşor să vorbeşti la televizor să spui să dăm bani. domnul ministru de Finanţe liberal am încredere totală în el şi sunt convins că va prezenta şi colegilor săi de partid cea mai bună variantă posibilă pentru bugetul pe 2014", a precizat Victor Ponta.

Crin Antonescu a precizat azi că nu va fi modificată cota unică și că aceasta va rămâne la 16%, nivel acceptat de FMI.

Citiţi mai mult: ACCIZE MĂRITE la benzină, CAS redus cu 5 puncte de la 1 iulie, salariu minim de 850 lei de la 1 ianuarie - Criza > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/certurile-din-usl-amana-intalnirea-ponta-fmi-1065750.html#ixzz2jiEPBWS1
EVZ.ro


Musafir

#11111

2013-11-04 21:00

Pot sa-l scoata la vanzare dar nu mai sunt dependenti de FMI. Este mai bine totusi ca e scos din lista FMI. Poate o fi de bine .......


Musafir

#11112

2013-11-04 21:28

11106 sa mai vezi tu salariu cand ti l voi da eu daca nu iesi la greva

Musafir

#11113 Argeșeanul Marius Pârvu, proaspătul director Oltchim

2013-11-04 21:36

http://www.ziarulancheta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6478:argeeanul-marius-parvu-proasptul-director-oltchim-salvarea-oltchim-i-arpechim-ar-aduce-1-miliard-de-euro-pentru-pib-ul-romaniei&catid=40:interviu&Itemid=93

http://www.ziarulancheta.ro/images/stories/thumbnails/321/321-16_9757a2537954901...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Argeșeanul Marius Pârvu, proaspătul director Oltchim: Salvarea Oltchim și Arpechim ar aduce 1 miliard de euro pentru PIB-ul României

Numit săptămâna trecută în funcția de director general al Oltchim, Marius Pârvu a fost cel desemnat să scoată compania din situația delicată în care se află. Domnia sa a condus Divizia Petrochimică Bradu din 2010 până la numirea sa de zilele trecute în fruntea întregului Oltchim. Neafiliat politic, argeșeanul în vârstă de 49 de ani este convins că va reuși să resusciteze combinatul dacă va avea sprijin total din partea politicienilor. Pentru rentabilizarea Oltchim, Marius Pârvu susține că este nevoie de doar 15 milioane de euro, o nimica toată pentru bugetul național, ținând cont că în joc se află slujba a 2.300 de oameni.
Care sunt circumstanțele numirii dumneavoastră în funcția de director a Oltchim? Ce aptitudini vă recomandă pentru acest post?
- În primul rând, am aptitudini tehnice și manageriale și scopul meu principal este funcționarea integrată Pitești-Vâlcea. Am o vechime de 21 de ani în câmpul muncii și am trecut prin toate etapele, adică mai întâi am fost inginer și mai apoi șef de birou, șef serviciu, șef secție, director direcție și acum director general. Am lucrat în această perioadă cu un număr mic de oameni, apoi cu sute pentru ca acum să coordonez 2.300 de angajați, atât cât mai au la acest moment Oltchim și divizia din Bradu.
Ce încercați să aduceți nou în gestionarea activității Oltchim? Care credeți că vor fi efectele managementului propus de dumneavoastră?
- În primul rând, vin cu o gândire managerială pe care am încercat să mi-o îmbunătățesc în perioada pe care mi-am petrecut-o la Petrochimia OMV ca firmă privată. Gândirea de multinațională este cu totul diferită de aceea ce se pune în practică la o societate de stat, bineînțeles și considerentele financiare sunt altele. Implementarea unui nou management nu se poate face de pe o zi pe alta, necesită timp, cunoașterea oamenilor și alte elemente. Sunt mai multe etape ce trebuie parcurse. Din nefericire pentru mine, nu am timpul necesar pentru acest lucru și încerc o variantă mai scurtă. Mă bazez în principal pe oamenii pe care îi am, să-i ascult pe fiecare, să văd cum privește fiecare dintre ei problema. Fără o echipă puternică nu se poate face nimic și aici mă refer atât la oamenii din minister, administratorii judiciari, administratorii speciali, conducerea executivă și tot personalul angajat. Toți trebuie să gândim într-o singură direcție, să salvăm o mare industrie românească.
Din punctul dumneavoastră de vedere, care sunt cele mai grele probleme cu care se confruntă la acest moment Oltchim?
- La acest moment, cea mai grea dintre probleme este finanțarea, avem nevoie de minimum 15 milioane de euro pentru a aduce întreaga societate pe un profit, minimal dar profit, fără a umbla la actuala structură, adică am reuși să plătim salariile, utilitățile. Cele 15 milioane de euro nu înseamnă doar materie primă, ci și bani alocați pentru mentenanța care este strict necesară, pentru că sunt zone în a căror funcționare este o nevoie de bani ca de aer.
Care sunt elementele noi legate de privatizare?
- Aici nu este poate zona mea de competență, ci mai degrabă a ministerului. Totuși vă pot spune că sunt foarte mulți doritori și, dacă vom primi această finanțare, mai sperăm să revenim pe piață și să găsim o soluție cât mai viabilă pentru privatizarea Oltchim. Acești bani ar putea fi strategici pentru a ține în viață atât Oltchim, cu divizia Bradu, cât și rafinăria, în vederea unei privatizări comune.
Doritori?
- În general, de această problemă se ocupă ministrul Economiei și administratorii judiciari. Sunt două noi oportunități din est și, din nefericire, din vest nu a venit nimeni interesat. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să existe această luptă est-vest, nouă ne trebuie cineva hotărât să creeze mai multe locuri de muncă decât cele 2.300 existente la acest moment. Am făcut câteva calcule și, odată cu privatizarea, numărul de angajați din Vâlcea și Argeș ar putea ajunge la 5.000 de locuri, vă dați seama ce înseamnă acest lucru pe orizontală.
Gerea sau Vosganian?
- Pot spune fără nicio ezitare că domnul ministru Andrei Gerea. Comunicăm altfel, se implică altfel, se vede că îl interesează găsirea unei soluții viabile pentru Oltchim și Arpechim și nu cred că doar pentru că este argeșean, ci cred că îi pasă de oameni, pentru ca aceștia să nu rămână pe drumuri.
Politicul are un cuvânt de spus în cazul Oltchim?
- Vrem, nu vrem, trebuie să ajungem și în zona politică și cred că este absolut necesară implicarea tuturor din USL pentru rezolvarea problemelor de la Otchim. Trebuie dat un mesaj politic clar și o implicare totală a factorilor decizionali pentru luarea unei decizii, pentru că fără o finanțare o să mai plutim o perioadă la limita subzistenței, dar nu pentru mult timp și, așa cum am spus, vreau să vindem o companie mare din care atât creditorii, cât și statul român vor avea de câștigat.
Credeți că Ministerul Economiei are capacitatea de a susține Oltchim?
- Din punct de vedere financiar, nu are cum în mod direct, însă poate face un lobby destul de puternic pentru obținerea unui ajutor financiar, pentru găsirea de fonduri, și pot spune că se fac destule eforturi în acest sens, iar acest lucru se vede prin prisma faptului că în sfârșit primim telefone de la Ministerul Economiei să se intereseze de starea noastră și cred că acest lucru este numai de bine.
Vi se pare viabilă inițiativa Ministrului Economiei de a implica mai mulți ambasadori în vederea privatizării Olchim?
- În cadrul Ministerului Economiei există un departament format din mai mulți consilieri economici pe lângă ambasadele din lume și tuturor li s-a dat temă de prezentare Oltchim în forma integrată, la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro pe an, pentru că, dacă ar funcționa Oltchim, Petrochimia și Rafinăria, aceasta ar fi cifra de afaceri. Avem și o proiecție în acest sens pe care o prezentăm. Gândiți-vă ce ar însemna acest lucru pentru PIB-ul României la o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. La acest moment avem 130 de milioane de euro pe an... Gândiți-vă ce ar însemna o asemenea creștere în condițiile în care la acest moment 65% din producție merge la export...
Cum merge la acest moment Oltchimul? Are profit, piață de desfacere?
- La această oră se merge la o capacitate de doar 25% și se generează o pierdere lunară de 700.000 de euro, pierdere la care ne dă o foarte mare mână de ajutor pentru compensare Consiliul Județean Vâlcea prin intermediul CET Govora, care este furnizorul nostru de energie electrică și abur. Tocmai de aceea trebuie să găsim o soluție urgentă de finanțare, pentru că nu putem pune CET-ul într-o situație dificilă la rândul lui. Momentan, achităm energia electrică în totalitate, dar nu plătim și aburul.
Mai există la acest moment contracte păguboase pentru Oltchim?
- Multe dintre ele au fost deja reziliate, cam 90%. Totuși mai sunt multe verificări de făcut, la care am început deja să lucrez, să văd despre ce este vorba pentru a lua o decizie. Aceste lucruri vi le voi putea spune abia peste vreo 2 luni, pentru că nu trebuie să uităm că am preluat conducerea Oltchim doar de câteva zile. Totuși trebuie ca pe viitor să găsim soluțiile cele mai viabile din punct de vedere economic.
Își va reveni Oltchimul?
- Vă pot spune clar că s-au făcut sute de calcule și previzionări și toate ne duc într-o zonă favorabilă. De mai multe luni prelucrăm constant materia primă pe care o furnizăm beneficiarilor și pot spune că tot de atâta timp am plecat și după contracte. Am și contractat de altfel începând cu luna noiembrie, vom avea ceva ferm. Firmele cu care lucrăm au văzut că ne-am făcut treaba în termen, că ne putem descurca cu cerințele, că le putem face față și deja pe piață am început să fim văzuți cu ochi buni. Există variante pentru Oltchim și Arpechim.
Există riscul de a se face noi disponibilizări?
- Vă pot spune cu mâna pe inimă că nu sunt luate în calcul noi disponibilizări, nu s-au discutat nici la minister astfel de soluții.


Musafir

#11114

2013-11-04 21:51

11105 da ai dreptate ca astia de la garaj nu sunt in stare sa ne calculeze nici foile de parcurs o aduc pe gina ei sunt cu numele atat -e multi dar si bubuie- marcelusi asta si habarnistul gabi

Musafir

#11115

2013-11-04 22:02

bica trezestete nu mai dormi in bocanci ca sefi tai din fata strange oameni de la garaj ca nu fac nimic aici, poate la ascuns de pietre sunt buni si ei ca doar uni au mai fost si au experienta ex.clipici mare sofeur

Musafir

#11116 Înscrie-te în audienţă la Avocatul Poporului

2013-11-04 22:49

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/7684-inscrie-te-in-audienta-la-avocatul-poporului

Biroul Teritorial Piteşti al instituţiei Avocatul Poporului organizează în zilele de 6 noiembrie şi 4 decembrie 2013, la sediul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul“ din municipiul Rm. Vâlcea, program de audienţe pentru cetăţenii din judeţul Vâlcea, în intervalul orar 11-16.00.

Înscrierile în audienţă se fac la sediul Centrului de Informare Comunitara al Bibliotecii Judetene Valcea (parter), prin telefon - 0350 424540 sau prin mail la adresa bibliotecavl_cic@yahoo.com.

Petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru, trebuie să se facă în scris şi să indice numele şi domiciliul persoanei lezate în drepturile şi libertăţile acesteia, drepturile şi libertăţile încălcate precum şi autoritatea administrativă ori funcţionarul public în cauză. Petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal petiţia.

Nu pot fi luate în considerare petiţiile anonime, iar plângerile îndreptate împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte ale autorităţii administraţiei publice se adresează instituţiei Avocatul Poporului nu mai târziu de un an de la data la care aceste încălcări s-au produs ori de la data la care persoana în cauză a luat cunoştinţă de ele.

Nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului petiţiile privind actele emise de Camera Deputaţilor, de Senat sau de Parlament, actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor, ale Preşedintelui României, ale Curţii Constituţionale, ale preşedintelui Consiliului Legislativ şi ale autorităţii judecătoreşti, precum şi ale Guvernului, cu excepţia legilor şi ordonanţelor.

Pentru orice detalii este recomandabilă accesarea site-ului avpoporului.ro sau apelarea la telefonul 0248 21 11 01.

Lect.univ.dr.Mihaela Stănciulescu

expert coordonator Biroul Teritorial Piteşti

Instituţia Avocatului Poporului



Piteşti, 4.11.2013


Musafir

#11117 Ieri, la Consiliul Judeţean, a avut loc Prima întâlnire de lucru pentru salvarea Oltchim

2013-11-04 22:57

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/20838-ieri-la-consiliul-judeean-a-avut-loc-prima-intalnire-de-lucru-pentru-salvarea-oltchim.html

-se preconizează o plângere penală la DNA împotriva administratorului judiciar


http://www.viatavalcii.ro/images/2013/comitet-actiune-05112013.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comitetul de Acţiune pentru salvarea Oltchim a avut ieri, la Consiliul Judeţean, o primă întâlnire de lucru. După cum v-am mai informat, la propunerea preşedintelui PAS, Constantin Rotaru, s-a format acest comitet de acţiune la care, iniţial, au achiesat preşedintele PRM Ion Nuică şi preşedintele PNŢCD, Iulian Iordăchescu. De asemenea, primii care au semnat iniţiativa de salvare a Oltchim, iniţiată de preşedintele Rotaru, au fost preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea şi vicepreşedintele acestei instituţii, Dumitru Persu. De altfel, şedinţa de lucru a fost găzduită de Consiliul Judeţean care a fost reprezentat de vicepreşedintele Dumitru Persu. Alături de Comitetul de Acţiune s-a aflat şi vicepreşedintele Cartel Alfa, Ionel Vâncea. Ieri, la şedinţa de lucru, am constatat că numărul celor care s-au alăturat Comitetului de acţiune pentru salvarea Oltchim s-a mărit. A venit lângă iniţiatori preşedintele Partidului Verde, Valerian Croitorescu, dar şi sindicaliştii de la Sindicatul Liber Oltchim în frunte cu preşedintele Mihai Diculoiu. Şedinţa de lucru a început cu o scurtă prezentare a situaţiei dezastruoase în care se află combinatul vâlcean, prezentare făcută de liderul de sindicat Mihai Diculoiu. Apoi, cei prezenţi au anunţat că această primă şedinţă de lucru are ca scop încheierea unui protocol între Comitetul de Acţiune pentru salvarea Oltchim, sindicatele de pe Platforma Chimică şi mass-media locală. Protocolul este doar un draft, el putând suferi îmbunătăţiri. Scopul său este de a fi organizate acţiuni comune în vederea punerii presiunii pe guvernanţi pentru soluţionarea favorabilă a situaţiei Oltchim. De altfel, Comitetul de Acţiune pentru salvarea Oltchim cheamă alături în demersul său oameni de cultură, parlamentari, autorităţi locale, muncitori, toată societatea civilă din judeţul Vâlcea. Din capul locului, cei trei iniţiatori ai Comitetului de Acţiune – Constantin Rotaru, Ion Nuică şi Iulian Iordăchescu, dar şi Valerian Croitorescu – au ţinut să precizeze că acţiunea lor nu are nici o culoare politică, ci un scop comun cu al vâlcenilor, salvarea Oltchim. De asemenea, preşedintele Rotaru a ţinut să precizeze că acest Comitet de Acţiune nu este făcut împotriva nimănui, ci că încearcă să atragă atenţia asupra importanţei Oltchimului pe de o parte în viaţa socială şi economică a judeţului şi, în acelaşi timp, să ajute autorităţile locale şi guvernamentale să rezolve problema Oltchim. Cu toţii au ajuns la concluzia că, dacă nu există unitate în judeţul Vâlcea, Oltchimul nu poate fi salvat. O propunere a venit tot din partea lui Constantin Rotaru care a afirmat că ar trebui făcută o plângere penală împotriva administratorilor judiciari care n-au respectat în totalitate legea insolvenţei la Oltchim şi care au desfăşurat acţiuni care duc încet, dar sigur, la falimentul Oltchim, închiderea combinatului, oferirea pe tavă a acestui acţionarului minoritar PCC şi vinderea la fiare vechi a instalaţiilor de pe Platforma Chimică. Concluzia trasă din această primă întâlnire de lucru a fost că ministrul Economiei, Andrei Gerea, trebuie determinat să-şi ţină promisiunea de a veni la Vâlcea, pe Platforma Chimică, pentru a vedea situaţia reală. Se pare că vizita ministrului Gerea este aşteptată în această săptămână. De asemenea, cu toţii au concluzionat că trebuie să întocmească un program de acţiune comun care să pună presiune pe guvernanţi, să vină cu soluţii pentru ca Oltchimul să fie salvat. Gabi Bercea


Musafir

#11118 E nevoie să vorbim aceeaşi limbă!

2013-11-04 22:59

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/20837-e-nevoie-s-vorbim-aceeai-limb.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/gabriela-bercea.jpg...

După întâlnirea cu noul ministru al Economiei, autorităţile judeţene au început să întrevadă din nou speranţe că la Oltchim se va îndrepta ceva. Investitorii se interesează, dar aşa cum vin şi pleacă. Statul nu le oferă nici o facilitate. Până la urmă ajungem la concluzia unora, că Oltchim ar putea fi vândut şi pe un leu, numai să fie salvat şi economia judeţului, ba chiar a României, să fie redresată. Tărăgănarea asta de lucruri ne face să credem că, de fapt, soarta Oltchim este hotărâtă, şi nu de acum, ci de multă vreme. Iar noi, aici, la Vâlcea, picăm în acelaşi păcat ca şi cei de la Bucureşti: acela de a găsi vinovaţii înainte de a redresa situaţia. Păi dacă stăm să găsim vinovaţii pentru situaţia în care a ajuns Oltchim, vom ajunge o Valea Jiului până la sfârşitul anului.

Ne interesează cine sunt vinovaţii şi cei de acum şi cei care au dus la intrarea în insolvenţă a combinatului. Ne interesează ca ei să plătească pentru ceea ce au făcut, dar mai mult ne interesează, acum, ca Oltchim să fie salvat. Apoi, instituţiile abilitate îşi pot face treaba. Dar, dacă stăm acum să acuzăm în stânga şi în dreapta că ăla e vinovat sau celălalt, vom rămâne cu degetul în gură. Nici vinovaţii nu vor fi găsiţi prea curând şi nici Oltchim nu va mai fi. Asta trebuie să-i facem şi pe guvernanţi să înţeleagă şi pe autorităţile judeţene şi locale şi pe angajaţii de la Oltchim. Fără unitate nu se va ajunge la nici un rezultat. Cei care au purtat sâmbetele combinatului vâlcean, cei care au vrut să-l scoată de pe piaţă din diverse motive, au acţionat în consecinţă. Şi cum poţi să distrugi ceva decât dezbinându-i pe oameni? Nici măcar sindicaliştii de la Oltchim nu mai au forţă. Au fost sparţi în câteva sindicate, unii trag hăis, alţii cea. Au fost momiţi cu bani, cu păstrarea postului, cu diverse alte metode.

Dacă nici acum, măcar în al doisprezecelea ceas, cu toţii nu vom înţelege că, pentru a reuşi salvarea Oltchim este nevoie ca toţi să tragă la aceeaşi căruţă, totul va fi în zadar. S-a format un Comitet de Iniţiativă care ar trebui susţinut, indiferent că din el fac parte oameni politici, oameni de cultură sau din alte domenii. Orice sprijin este bine venit. Vocea tuturor trebuie să fie aceeaşi. Chiar şi mass-media trebuie să vorbească aceeaşi limbă acum. Este în joc soarta judeţului, nu numai a Oltchim. Apoi, când lucrurile vor reintra în normal, există pârghiile necesare ca aceia care au dorit moartea Oltchim să fie traşi la răspundere. Mai devreme sau mai târziu ei vor fi descoperiţi. Însă, acum, primordiale sunt Oltchim şi economia judeţului. Gabriela Bercea


Musafir

#11119 Re: Re: De azi

2013-11-05 06:09

#11093: - Re: De azi

Bai Fota, imbecilule, imi pare sincer rau ca nu te cunosc personal, ca iti trageam 5 lopeti pe spinare pana iti ieseau ochii si limba aia spurcata din gura.

Vorbesti ca ultimul jeg, cum dracului te tine pamantul asta, nu stiu! Ne-am saturat de aberatiile tale analfabete cu a lu pigus si toate cretinismele tale!

Ai mare grija, poate dai de cineva care chiar te cunoaste si ti-o furi de n-ai habar!

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-11-05 06:46



Musafir

#11121 Re: Argeșeanul Marius Pârvu, proaspătul director Oltchim

2013-11-05 06:47

#11113: - Argeșeanul Marius Pârvu, proaspătul director Oltchim

#11113: - Argeșeanul Marius Pârvu, proaspătul director Oltchim

 

La nivel declarativ romanii sunt cei mai tari din lume!

"Argeșeanul Marius Pârvu, proaspătul director Oltchim:

Salvarea Oltchim și Arpechim ar aduce 1 miliard de euro pentru PIB-ul Românie"

Doar ca NU aduce nimic, pt ca aici nu prea mai merge nimic! Solutii lipsa, variante fantasmagorice de productie care nu se vor pune in aplicare niciodata, ministrul Gerea bate campii pe la tv si spune ca daca ar face rost de 15 milioane de euro, treaba ar merge bine la Oltchim! Sa ii aduc eu banii de acasa ??? Bogdan Badea spune sa mai stam o tura, ca poate, din inertie, lucrurile vor merge spre mai bine....

Bai ... se va alege praful, va spun sincer!

Si baaaaaa, pierderile lunare nu sunt de 700 mii de euro (nu sunt luate in calcul amortizarile, taxele....) Alea le plateste mama? Uitati-va in balante, acolo sunt rezultatele REALE!

Dar prostii casca ochii si cred tot ce mint astia la TV!


Musafir

#11122 Banii

2013-11-05 08:54

Pana la urma ce banii luam pe 6.11.2013 avans sau lichidare?

Musafir

#11123 Re: Banii

2013-11-05 10:06

#11122: - Banii

Mda...luam banii maine si mai stam linistiti inca o tura ....

Oltchimul oricum se duce dracului de rapa ....

GOGU OLOGU

#11124

2013-11-05 11:25

...e dus demult(oltchimul),numai ca altii vor sa ne faca sa credem ca inca mai e o sansa,asta pana isi mai pun ei sacii in caruta.
S. MAX

#11125 Experimentul Philadelphia la Vâlcea : A DISPĂRUT COMBINATUL OLTCHIM!

2013-11-05 11:38

http://www.criterii.ro/images/BOMBA.png...

"Hotnews titrează: << Ce privatizari a convenit Guvernul cu FMI: 15% din Hidroelectrica in 2014, CFR Marfa in 2015, Oltchim nu se mai privatizeaza >>.

Vine apoi știrea: << CFR Marfa va intra in restructurare si va fi privatizata la jumatatea anului 2015, Oltchim nu va mai fi privatizata, iar 15% din actiunile Hidroelectrica vor fi vindute pe bursa in mai-iunie 2014, au anuntat luni premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, la finalul negocierilor cu FMI >>.

În final, aflăm că ministrul Daniel Chițoiu a spus: << Oltchim nu mai face parte din pachetul de negociere. Nu am discutat nimic despre Oltchim >>.

Concluzia logică. Dacă nu se mai discută despre privatizarea Oltchim, înseamnă că se ia în calcul tăierea ca fier vechi.

Este prima recunoaștere oficială, prin tăcere, a acestui fapt asupra căruia presa, cea din Vâlcea mai ales, se pronunțase de mult.

Așa stând lucrurile, dorim să alertăm Consiliul Județean, Comitetul de Sprijin al Oltchim, sindicatul muncitorilor de la Oltchim.

Dacă nu s-a discutat privatizarea cu FMI, înseamnă că soarta combinatului a fost pecetluită, iar firma aceea germano-poloneză și-a îndeplinit misiunea.

Domnule președinte al Consiliului Județean Vâlcea Ion Cîlea, cereți chiar azi explicații minștrilor Daniel Chițoiu și Andrei Gerea !"

Preluare articol din CRITERII.ro - http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/7683-experimentul-philadelphia-la-valcea-a-disparut-combinatul-oltchim