Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#10601 Re: Roibu de-ar veni!

2013-10-26 13:00

v ar da muie la toti cernevistiiii muisti,dar zau ca l ajut ;remy

#10584: Mai conteaza - Roibu de-ar veni!

 

Parca

#10602 Daca

2013-10-26 13:03

Daca si cu parca...

Musafir

#10603 Cu ce

2013-10-26 13:04


Musafir

#10604 Re: si daca roibu se va intoarce v ar da muie la toti cernevistiii, ampreuna cu fota ;mincaiati pula

2013-10-26 13:09


Musafir

#10605 Re: Daca

2013-10-26 13:12

#10602: Parca - Daca

ar futeo pe mata n barca ,tot remy;

Om al muncii

#10606 Esti bou

2013-10-26 13:15

Fara comentarii...

Musafir

#10607 Re: Re: si daca roibu se va intoarce v ar da muie la toti cernevistiii, ampreuna cu fota ;mincaiati

2013-10-26 13:17

#10604: - Re: si daca roibu se va intoarce v ar da muie la toti cernevistiii, ampreuna cu fota ;mincaiati pula

gimigimmi iubesc fetitele n bichiniioii,;pupa tata fratiiiiii mei;totk,remy


Musafir

#10608 Gerea caută, în continuare, investitori la Oltchim, până îi găseşte BURSA 23.10.2013

2013-10-26 13:19

http://www.bursa.ro/update-din-zece-negri-mititei-au-ramas-doar-trei-gerea-cauta-in-continuare-investitori-la-oltchim...&s=companii_afaceri&articol=220115.html

* Update 11:45 Preşedintele CJ Vâlcea: "Situaţia economică şi financiară a Oltchim nu este consecinţa crizei globale"
Pentru întâlnirea de astăzi de la Ministerul Economiei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, a realizat o sinteză a celor mai importante probleme cărora urmează să găsească împreună soluţii de rezolvare, se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, Cîlea a propus să se insiste, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Economiei, pe opt teme: revizuirea în regim de urgenţă şi îmbunătăţirea planului de reorganizare pentru funcţionarea Societăţii Oltchim în sistem integrat cu rafinăria Arpechim Piteşti; conversia în acţiuni a creanţelor Electrica, AVAS, CFR Marfă, SALROM; stoparea acţiunilor de înstrăinare prin vânzare a activelor fără a avea la bază o decizie politică şi guvernamentală; asigurarea capitalului de lucru în valoare de 50 milioane euro pentru repunerea în funcţiune şi atingerea parametrilor productivi în instalaţiile de care depind rentabilitatea şi profitabilitatea Oltchim; reducerea cheltuielilor neeconomice prin diminuarea numărului de directori de la 21 la maximum 8 şi a excesului de servicii puse la dispoziţia acestora; declanşarea procesului de analiză, cu maximă responsabilitate şi prin conlucrare între factorii implicaţi, a tuturor ofertelor de finanţare şi privatizare a Oltchim; preluarea personalului care asigură serviciile de mentenanţă de la Societatea Oltchim, unitate externalizată, dar cu capital integral al Oltchim, deoarece firma urmează să intre în faliment din cauza datoriilor istorice ale societăţii beneficiare (Oltchim); acordarea până la data de 30 noiembrie 2013 a drepturilor salariale restante pentru angajaţii menţinuţi în activitate, precum şi a drepturilor salariale şi plăţilor compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, pentru persoanele disponibilizate de la Oltchim.
Cîlea a declarat, de asemenea, că situaţia combinatului Oltchim a fost influenţată de o criză provocată de blocarea surselor de materii prime după întreruperea sistemului integrat cu instalaţiile de petrochimie şi Rafinăria de la Arpechim Piteşti, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Domnia sa a explicat: "Situaţia economică şi financiară a Societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea care a înregistrat o continuă deteriorare pe parcursul ultimilor 4 ani nu este consecinţa crizei globale, ci ea s-a manifestat exclusiv pe seama unei crize atipice, provocată de blocarea surselor de materii prime după întreruperea sistemului integrat cu instalaţiile de petrochimie şi Rafinăria de la Arpechim Piteşti. Această cauză a fost ignorată şi după intrarea Oltchim în insolvenţă, la 30 ianuarie 2013, chiar dacă reintegrarea celor două capacităţi a constituit obiectivul principal prevăzut în Planul de reorganizare al administratorului judiciar pentru repunerea etapizată în funcţiune a instalaţiilor din cadrul Combinatului de la Râmnicu Vâlcea. Acestea sunt, de altfel, şi motivele prezenţei noastre la Ministerul Economiei unde, sperăm, vom găsi înţelegere şi solidaritate pentru salvarea Oltchim".
Obiectivele şi revendicările sunt acceptate şi susţinute de către autorităţile judeţului Vâlcea, sindicatele din cadrul Oltchim şi parlamentarii din colegiile judeţului Vâlcea, se mai arată în comunicat.
---
* Update 11:19 O nouă întâlnire la Ministerul Economiei privind situaţia Oltchim
Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, se va întâlni astăzi, la 11:30, cu reprezentanţii conducerii şi sindicatelor din Oltchim, cu administratorii judiciari ai combinatului, dar şi cu parlamentari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Vâlcea şi Argeş.
Surse apropiate situaţiei ne-au declarat că o parte din sindicate şi autorităţi locale ar urma să ceară schimbarea administratorilor judiciari ai Oltchim, dar şi urgentarea privatizării şi a aprobării planului de reorganizare.
---
Noul ministru al Economiei, Andrei Dominic Gerea, a cerut la începutul săptămânii ca oficialii Departamentului de Comerţ Exterior să caute, în continuare, potenţiali investitori pentru Oltchim. Administratorii judiciari ai Oltchim (Rominsolv şi BDO) au anunţat, ieri, că până în prezent sunt înscrişi în procedura de preselecţie pentru achiziţia combinatului doar trei potenţiali cumpărători, din lista lungă de zece cu care se lăuda Varujan Vosganian în luna mai.
Nu a fost stabilit până acum un termen limită pentru depunerea ofertelor, aşa că lista rămâne deschisă, deocamdată.
La cum merg lucrurile, s-ar putea ca autorităţile să caute investitori chiar şi după finalizarea privatizării, dar sunt puţini cei care cred că mai sunt şanse de reuşită în acest caz.
Cei trei cumpărători - respectiv consorţiul format din PCC şi fondul de investiţii Fortissimo Capital, consorţiul condus de Chimcomplex Borzeşti şi compania rusă Oil Gas Trade - au început din 14 octombrie să consulte baza electronică a societăţii şi să-şi facă propriile proceduri de due diligence, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Ministerul Economiei a lansat, la începutul verii, invitaţia de depunere a scrisorilor de interes pentru preluarea Oltchim. Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, în luna mai, că a primit zece scrisori de intenţie pentru Oltchim, de la investitori importanţi din India, Azerbaidjan, Rusia, Qatar, Marea Britanie, Germania şi Israel, comentzând că interesul este foarte mare pentru preluarea combinatului.
În comunicatul administratorilor judiciari se mai arată: "După aprobarea raportului de evaluare a activelor Oltchim de către organele colective ale creditorilor, procedura de vânzare prin reorganizare judiciară a companiei Oltchim intră în linie dreaptă. Cu acordul şi implicarea creditorilor, vor fi stabilite criteriile şi termenul de selecţie a investitorilor, precum şi programul de plăţi din planul de reorganizare, astfel încât, într-un interval optim şi previzibil de 6 - 9 luni, să fie finalizată această procedură. În acest fel, noile condiţii ale reorganizării judiciare, setate de OUG 91/2013 privind aprobarea noului Cod al Insolvenţei, care vor intra în vigoare în data de 25 octombrie, nu vor afecta şansele de salvare ale Oltchim".
Tot ieri, administratorii Oltchim au mai spus că cifra de afaceri a combinatului vâlcean a ajuns la 81,54 milioane euro pe primele nouă luni, iar pierderea din exploatare în această perioadă s-a redus cu 50 milioane de lei faţă de primele nouă luni din 2012, în timp ce pierderea totală s-a diminuat pe primele trei trimestre cu 136 milioane lei.
Totodată, administratorii judiciari ai companiei au declarat că, potrivit datelor preliminare, raportul de evaluare a activelor Oltchim indică o diferenţă de 120 milioane de euro între valoarea combinatului rezultată din reorganizare şi valoarea bunurilor obţinută prin vânzarea forţată în procedura de faliment.
Avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, a declarat: "De aici concluzia evidentă că reorganizarea Oltchim este nu numai utilă, dar şi necesară. Tot de aici rezultă evident netemeinicia «argumentelor» celor care profeţesc falimentul Oltchim".
În sprijinul afirmaţiilor că Oltchim nu se îndreaptă către faliment - cel puţin, nu în intenţiile consorţiului de administratori judiciari - aceştia ţin să precizeze că societatea este la 10 luni de la deschiderea insolvenţei şi funcţionează, cu dublarea cifrei de afaceri în această perioadă şi chiar cu un profit operaţional în iulie.
"Activitatea, ajunsă acum la 24% din capacitate, a fost finanţată din resursele proprii ale Oltchim, din credit furnizor şi din astuparea conductelor magistrale prin care se scurgeau banii şi contractele Oltchim către clientela selectă a foştilor manageri", susţine avocatul Gheorghe Piperea.
Potrivit celor doi administratori judiciari, cifra de afaceri a Oltchim din luna septembrie s-a dublat faţă de cea realizată în septembrie 2012, ajungând la 11,43 milioane euro, faţă de 5,6 milioane euro. Pierderea din exploatare s-a diminuat, în luna septembrie, cu 7,9 milioane euro, iar pierderea totală - cu 11,9 milioane euro, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform surselor citate. Indicatorul EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizări) a înregistrat, în această perioadă, o evoluţie pozitivă, ajungând la un minus de doar 707.000 euro, faţă de minus 8,45 milioane euro în septembrie 2012.
Potrivit administratorilor judiciari ai Oltchim SA, aceste rezultate au fost determinate atât de creşterea producţiei, gradul de utilizare a capacităţilor de producţie ajungând la 24,08% faţă de o medie de 22% în lunile anterioare, cât şi de reducerea stocurilor de produse finite, cu 328.000 euro faţă de luna precedentă.

C.P.
Jean

#10609

2013-10-26 13:29

Deci Gerea a spus acum la digi 24, privatizare la anu in 2014 prin februarie, cel tarziu mai... va pupa Jean !
mishu

#10610 vremea a trecut

2013-10-26 13:31

Oameni buni vremea domnului Roibu a trecut si prin absurd sa zicem ca s-ar intoarce in combinat nimic nu mai poate fi ca inainte,oamenii din combinat au fost manipulati ,indobitociti ,umiliti,amenintati ca sant dati afara si dintr-o data s-au trezit,noroc cu domnul Diculoiu care a scos oameni in fata pavilionului nestiind cu ce urmarii si ne-a sos de sub dictatura instaurata 21 de ani.Fiecare dupa cum a duso asa plange ,uni au duso bine pe vremea lui roibu si plang dupa malaiul de atunci iar alti o duc bine acum si or sa panga mai tarziu si uite asa dragi mei colegi pana la urma toti o sa plangem inclusiv a treia categorie de ciocoflenderi care nu au duso bine nici atunci nici acum si nici alta data deacum incolo.Nu mai plangeti dupa vremurile trecute ca nu ati pierdut nimic.

Musafir

#10611 Re: Re: Re: Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

2013-10-26 13:33

#10583: - Re: Re: Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

da;roibu va veni si   le va da muie  la cwernrvisti ,va promite fota mincamiar pula mie ,la d ul diculoiu si la marrele,OM AL ROMANIEI CARE I FUTE N GURA PE TOTI GUVERNANATI,CA ARE COHONES ;O VOR SUGEW TOTI NENOROCITIII;TOT ROOIBU LE DA MUIEEEEEEEE  DAR SI FOTA IL PUPAN N ,,,,,;VA ESTE NECAZ ;CERNEVISTILOR;MINCAMIATI PULA


Musafir

#10612 Andrei Gerea: Avem câţiva cartofi fierbinţi, unul e Oltchim. Avem nevoie de măsuri chiar în această

2013-10-26 13:37

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a declarat sâmbătă, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la Giurgiu, că în privatizarea Oltchim îşi doreşte o competiţie transparentă şi la care să se înscrie cât mai mulţi jucători, potrivit Mediafax. Totuşi, până la privatizare, atenţia trebuie să fie concentrată pe dezvoltarea şi menţinerea activităţii acestui combinat.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/andrei-gerea-avem-cativa-cartofi-fierbinti-unul-e-oltchim-avem-nevoie-de-masuri-chiar-in-aceasta-saptamana_105007.html#ixzz2ippcb9P7

Musafir

#10614 Re:

2013-10-26 14:01

#10591: -

AI DREPTATE FRATE; SU]NT BULANGII LUI CERNEV MINCANEAR PULA ;DA EU  VREAU SA MI O SUGA PRIMUL ,STIE EL CINE ;E MUISTUL COMBINATULUI   SE STIE ;A LUI PIGUS MINCAMEAI PULACU MATA SI  A LUI CERNEV MUHER BAGABOANTA;VRB LUI G BECALI;S O SUGA LA TOT OLYT';SUGEO DAR SA NU STIE CER ,CA ATUMCI TEA  LUAT DEGEABA,MAI BINE TE FREACA REMY;ZAU;PRTOMIT


Musafir

#10615 Privatizarea Oltchim ar putea fi reluată în februarie

2013-10-26 14:38

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Privatizarea+Oltchim+ar+putea+fi+reluata+in+februarie

Combinatul Oltchim ar putea fi privatizat, cel mai devreme, în luna februarie a anului viitor. Declaraţia îi aparţine noului ministru al Economiei, Andrei Gerea. El a mai arătat că reprezentanții Olchim încearcă în această perioadă să obțină un credit de 15 milioane de euro, însă băncile sunt reticente.

Banii vor fi folosiți pentru redeschiderea unor secții, ceea ce va duce la eliminarea pierderilor. În prezent, Oltchim înregistrează pierderi de 700 de mii de euro pe lună.

„Există diverse variante și scenarii. E o variantă scurtă, care presupune să ne strângem mâinile cu cumpărătorul undeva în februarie, și o variantă mai lungă, undeva prin mai-iunie”, a declarat ministrul. El a mai spus că „sunt deja manifestate intențiile a trei societăți, trei conglomerate” care ar fi interesate de Oltchim.

Tentativa de privatizare a combinatului Oltchim a eșuat anul trecut. Ministerul Economiei dorea să obţină toamna trecută aproape 2 miliarde de lei: 19 milioane de lei pentru pachetul majoritar de acţiuni şi 1,8 miliarde de lei, datorii neachitate la AVAS şi Electrica. S-a ales în schimb cu un scandal mediatic ce l-a avut ca protagonist pe câştigătorul licitaţiei, Dan Diaconescu.

Pierderile companiei ajunseseră în 2012 la 570 de milioane de lei. Iar în ianuarie 2013, combinatul a intrat şi în insolvenţă. Luna aceasta ar fi trebuit să fie scos din nou la vânzare pentru cel mult 300 de milioane de euro, dar între timp s-a schimbat ministrul: Andrei Gerea i-a luat locul lui Varujan Vosganian, care a demisionat.
Cel mai mare combinat chimic din România

Oltchim este cel mai mare combinat chimic din România şi singurul producător de PVC din ţară. Are o capacitate de producţie de 450.000 de tone de PVC pe an, a doua din Europa. Cu toate acestea, compania nu a mai avut profit din 2006.

De atunci, combinatul s-a adâncit în pierderi, care au crescut de şase ori, până la 570 de milioane de lei, în 2012. Între timp, în ianuarie 2013, combinatul a intrat în insolvenţă şi singura veste bună este că, la mijlocul anului, pierderile s-au micşorat cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. E drept, au crescut datoriile, până la 3,62 miliarde de lei. Acesta este bilanţul sumbru al companiei, înainte de a doua încercare de privatizare.

„Sunt câteva companii importante, din spaţiul ex-sovietic, din Turcia, Israel şi România, cu care vor începe negocierile pentru privatizarea Oltchim”, declara Varujan Vosganian, fostul ministru al Economiei.
Privatizarea, bifarea unei solicitări a FMI

Prima tentativă nu a fost deloc una fericită. S-a terminat cu scandal şi cu saci de bani aduşi în faţa Ministerului Economiei.

„Aceea a fost, de fapt, bifarea unei solicitări a FMI. Era limpede că Oltchim nu va fi privatizat, şi nu doar la oferta lui Dan Diaconescu, la oferta nimănui de pe această planetă, pentru că Oltchim avea datorii mai mari decât valora”, a mai spus Varujan Vosganian.

Viitorul proprietar al Oltchim nu va prelua însă datoriile, ci numai părţile valoroase ale combinatului. Adică ce a mai rămas după ce compania a fost gestionată de fostul director Constantin Roibu, ale cărui firme au căpuşat combinatul cu peste 176 de milioane de euro, potrivit administratorilor judiciari.

Din cauza managementului prost, Oltchim a pierdut cele mai bune contracte, iar în 2009 a cheltuit sume uriaşe pe preluarea şi retehnologizarea rafinariei Arpechim, care nu a funcţionat deloc.

„Un contract care presupune în executarea sa peste 106 milioane de euro cheltuieli, este în mod evident un contract care nu avea alt final decât insolvenţa acestei societăţi”, a afirmat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Acum, la Oltchim mai lucrează doar 2.300 de oameni, de trei ori mai puţini decât în 1999. O mare parte a instalaţiilor nu mai sunt funcţionale însă, pentru că nu există bani pentru repornirea lor.


Musafir

#10616 Re: Esti bou

2013-10-26 14:44


Musafir

#10617 Re:

2013-10-26 14:49

#10609: Jean -

care jean ;tiganul imputit de manelist ;specifica   n mortiioi mati  de tihgan care esti ; noi nu suntem mamnelisti';boutule minca pulaq  la oltchim


Musafir

#10618 Oltchim

2013-10-26 16:33

Baaaaaaaaaa ce facem ca astia isi bat joc de combinat, inca un an pierdut si vine iarna ...ptiu drace daca-i mai intelege cineva. Ne mint de ne ia dracu pe toti

Musafir

#10619

2013-10-26 16:35

Trag de timp si isi bat joc de noi.

Musafir

#10620

2013-10-26 16:40

Ponta a fost azi al Targu Jiu, la Valcea nu vrea sa vina.

Musafir

#10621 Ministrul Economiei, despre privatizarea Oltchim: Există un shortlist de investitori

2013-10-26 16:41

http://www.antena3.ro/politica/ministrul-economiei-despre-privatizarea-oltchim-exista-un-shortlist-de-investitori-232669.html

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a explicat, în emisiunea "Income", la Antena 3, că există o listă scurtă de investitori care ar fi interesaţi de preluarea Oltchim, dar că, momentan, există alte priorităţi legate de combinat.

"Un shortlist de investitori care ar fi intereaţi de preluarea Oltchim există. Dar, în acest moment, noi ne concentrăm în altă zonă. Ne dorim să asigurăm în primul rând funcţionarea combinatului. Nu se poate pune problema unor disponibilizări suplimentare."


Musafir

#10622 Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a intalnit cu managementul combinatului Oltchim

2013-10-26 16:43

http://andreigerea.wordpress.com/2013/10/23/ministrul-economiei-andrei-dominic-gerea-s-a-intalnit-cu-managementul-combinatului-oltchim/

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit miercuri, 23 octombrie 2013, cu managementul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, lideri ai organizaţiilor sindicale din cadrul Oltchim, reprezentanţi ai salariaţilor, autorităţi locale, parlamentari din colegiile judeţului Vâlcea.

La întâlnire au participat şi presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, administratorii judiciari ai societăţii, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, şi administratorul special, Bodgan Stănescu.

Ministrul Economiei a transmis celor prezenţi determinarea sa şi a echipei sale de a continua procesul de privatizare a combinatului de la Râmnicu Vâlcea în sistem integrat Vâlcea-Piteşti cu un investitor strategic şi i-a invitat pe participanţii la dialog să îşi prezinte punctele de vedere pe acest subiect.

Liderii organizaţiilor sindicale din cadrul Oltchim, Mihai Diculoiu – Sindicatul Liber Oltchim si Corneliu Cernev - sindicatul Victoria, au trecut in revistă problemele combinatului, solicitând urgentarea procesului de privatizare în vederea revigorării activităţii societăţii. În acest sens, cei prezenţi au cerut oficialilor Ministerului Economiei şi administratorilor societăţii analizarea responsabilă şi cu consultarea factorilor implicaţi a tuturor ofertelor de finanţare şi privatizare a Oltchim.

Asigurarea capitalului de lucru şi identificarea unor soluţii pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim au fost, de asemenea, puncte comune pe agenda solicitărilor salariaţilor şi partenerilor sociali.

Aceştia au semnalat, totodată, necesitatea preluării personalului Mentchim, pentru continuarea activităţii de mentenanţă asigurată de această unitate externalizată, care între timp a intrat în faliment.

La rândul lor, reprezentanţii autorităţilor locale au recomandat utilizarea canalelor diplomatice existente pentru promovarea intenţiei de privatizare a combinatului Oltchim şi identificarea de investitori strategici.

Prezent la discuţiile de astăzi de la Ministerul Economiei, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a solicitat privatizarea în sistem integrat Oltchim-Arpechim şi a adus în discuţie problema datoriei Oltchim către CET Govora, care a continuat furnizarea de energie electrica şi termică către combinat.

Parlamentarii din zonă au reluat tema necesităţii asigurării capitalului de lucru la Oltchim şi a demarării unor discuţii cu furnizorii combinatului, pentru reducerea preţurilor de vânzare a materiei prime.

La solicitarea liderilor sindicali, administratorii judiciari ai societăţii au răspuns aspectelor ridicate în cadrul discuţiilor de astăzi şi au anunţat finalizarea raportului de evaluare a activelor Oltchim. Pe baza acestui raport, urmează să fie definitivate, în viitorul apropiat, tabelul crenţelor, precum şi planul de reorganizare a societăţii. Administratorii judiciari ai Oltchim au anunţat, de asemenea, o nouă metodologie în ceea ce priveşte selectarea investitorului şi protejarea investiţiei în cazul nerespectării clauzelor contractuale.

În concluzia discuţiilor de astăzi, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a recomandat celor prezenţi intensificarea demersurilor de identificare a unui cumpărător într-o formulă de echipă între parlamentarii din zonă, liderii sindicali, administraţia locală, administratorii judiciari şi speciali ai combinatului.

Ministrul Andrei Gerea i-a informat pe partenerii de dialog că, împreună cu administratorii societăţii, caută o soluţie de finanţare pentru Oltchim, în paralel cu demersurile către furnizorii combinatului pentru reducerea cotaţiilor şi lărgirea termenelor de plată.

De asemenea, ministrul Economiei i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijinul său în identificarea unor investitori interesaţi prin intermediul reprezentanţilor economici din reţeaua de reprezentare externă a ministerului.

La finalul întâlnirii, ministrul Gerea a propus continuarea discuţiilor de astăzi peste două săptămâni, la Râmnicu Vâlcea, în cadrul unei întâlniri cu toţi cei implicaţi.

Musafir

#10623

2013-10-26 17:49

asteptati,or sa vina si vremuri bune la oltchim
S. MAX

#10624 Re: Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată

2013-10-26 19:08

#10521: S. MAX - Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată

Singura companie din China care ar putea sa fie interesata de preluarea Oltchim este Wanhua Industrial Group (http://en.wanhuagroup.com/index.aspx) care in februarie 2011 a devenit proprietarea firmei BorsodChem din Ungaria.

O fi bine? O fi rau? Depinde ce doreste sa faca cu Oltchimul avand in vedere ca BorsodChem este concurentul Oltchim in domeniul PVC-ului dar ar putea sa fie furnizorul BorsodChem de clor, de VCM, etc. Oricum interesul Oltchimului integrat cu Arpechimul este sa functioneze din plin si cu PVC-ul.

S. MAX

#10625 Re: Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

2013-10-26 19:29

#10579: - Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

Balaurul moare ! Atatia cavaleri ai dreptatii din presa valceana s-au luptat cu "vrajitotorul" Roibu pentru ca balaurul sa fie ucis cat mai devreme. Acum se cunoaste exact, cu dovezi clare, topul celor care au fost cumparati de PCC, actionarul minoritar polonez-german din oltchim pentru a ajuta la situatia dezastroasa de azi a oltchimului. PCC a platit asa cum platesc astazi canadienii pentru Rosia Montana.

Domnule Lucian Marin daca aveti un astfel de top va rog sa-l dati publicitatii!