Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Adevarul
http://www.petitieonline.com/petitie_impotriva_petitiei_de_modificare_barem_en_2012_rom
Multumesc si succes mai departe!
Hhahhahahah...........Multumim celor care au semnat aceasta petitie, care a avut un scop f bn intemeiat!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Multumesc si succes mai departe!
#6353: Diana Borotea - Multumesc si succes mai departe!
Noi, absolventii clasei a VIII-a, cu respect, ne inclinam in fata dumneavoastra deorece ne-ati sustinut si ne-ati ajutat sa ne atingem telul propus!
Cu respect,
Andrei Zamfir.
Multumim ca ne dati sansa sa ne afirmam!Tot respectul!!
Multumim de ajutor!
Re: Re: Re: PACE!!!!!
Dom'soara, pe langa ca nu stii sa pui un semn de punctuatie calumea, vorbesti tu de neuroni. Eu as zice sa te duci la adunat baliga, ca de asta esti mai buna.
Cu tot respectul,
Madalina- Buzau
Madalinooo, du-te si impuscate,fato!!!......
Re:
daca predicativa e pentru cei care nu stiu gramatica, subiectiva e pentru cei care n-au logica.
Noi trebuie sa va multumim dumneavoastra pentru ca ati crezut in noi si in puterea noastra de a fi uniti si de a lupta pana la capat.
ATRIBUTIVA E CEA MAI MISHTO
Avand in vedere discutiile si aprinsele violente de pe forumuri si dezbaterile aprinse
din presa cat si manifestarile de la usa cortului, este evident ca subiectul II.A.3 a
fost unul de dificultate retardata care a dat nastere la interpretari si controverse
si multe scandaluri si certuri si batai si violente si prosteste, chiar in randul
profesorilor de box, contrar prevederilor Ordinului Ministrului Futut al Educatiei nr.
2093/2016 care solicita elaborarea unor subiecte de dificultate SF pentru examenul de
limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale 2012.
ASTFEL, solicitam revizuirea de urgenta a baremului aprobat, in sensul punctarii DE
URGENTA ca si corecte in primul rand al variantei A."propozitie ATRIBUTIVA" ,cat si a
variantei C."propozitie subiectiva", cat si a variantei B. "propozitie predicativa"
Aducem in sprijinul afirmatiilor noastre argumentele unui distins retardat care
sustine ca etse:
"In opinia mea, propozitia subordonata din fraza de examen este atributiva, prin
urmare raspunsul corect este "A", prima optiune din grila de test. Propozitia "Ce ma
jeneaza" sta pe langa "ceea" (pronume demonstrativ de departare) si-i precizeaza
sensul, deci functioneaza ca atribut. Hai sa punem intrebarea de aflare a unei functii
gramaticale, ca la clasa a VII-a: "Care/ce problema, care 'ceea' "? Care ma jeneaza.
Explic rationamentul mai pe larg. "Dificultatea rasfoirii este ceea [problema] ce
[care] ma jeneaza" ar fi o transcriere a frazei, in termeni mai usor inteligibili.
Daca "problema" o inlocuiesti cu pronumele demonstrativ de departare "aceea" sau cu
forma sa prescurtata "ceea" si inversezi ordinea in fraza in asa fel incat sa dai
emfaza "problemei" (ceea) care (ce) jeneaza, atunci se ajunge la fraza data in examen
si la dilema care a antrenat zeci de mii de voci. ",
--a explicat pentru Trollnews Gigel Alexandru, un retardat paralel cu româna la
Colegiul Naţional de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare Bucuresti-Nord"
"In Germania, multe verbe se pun la sfarsitul propozitiei sau frazei, asa ca trebuie
sa inveti sa gandesti "invers". Uitandu-ma peste scandalul cu "subiectiva sau
predicativa" la examenul de limba romana pentru elevii de clasa a VIII-a, imi zic "Hai
sa vad despre ce-i vorba". Si citesc fraza cu pricina: "Ceea ce ma jeneaza este
dificultatea rasfoirii". Daca o inversezi in mod logic si scoti emfaza exprimarii, ea
devine: "Dificultatea rasfoirii este (a)ceea ce ma jeneaza". Subordonata din fraza e
propozitia "ce ma jeneaza", care sta pe langa "ceea" (hai sa-i zicem "problema"), si o
determina atributiv. Eu, personal, n-am inteles, prin urmare, de ce se cearta lumea si
se fac petitii pe doua solutii incorecte."
--este opinia unei alte distinse, geniale si mult prea sfinte profesoare de limba si
literatura romana care (in mod sigur) nu a dat acest comunicat dupa ce a primit spaga
de la parintii bietilor copii.
''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"
Imi pare foarte rau ca o tara intreaga trebuie sa se supuna unor explicatii aberante, in spatele carora sta de fapt un interes meshin personal!!!! ( loc la liceu, orgoliul de a fi afirmat o tampenie, dupa care incerci sa convingi o tara intreaga ca e asa, numai ca sa iesi cu basma curata, tu, ilustrul profesor, care ai vorbit fara sa gandesti)
CEEA CE MA JENEAZA ESTE INCOMPETENTA UNOR PROFESORI! ( ANALIZATI VA ROG...cum doriti dvs)
Re:
Bravooo
Semneaza,
Un sot de profesoara care a sustinut ferm ca e PREDICATIVA (profesoara, nu eu) :)
Re: ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"
#6370: jena :D - ''Ceea ce ma jeneaza este incompetenta unor profesori"
Esti un idiot. Din contra, cei care au zis predicativa, e din cauza ca au analizat, au intors-o pe toate partile si au gandit logic. De aceea au si avut castig de cauza, pentru ca au venit cu argumente plauzibile, nu ca ale voastre cu subiectiva ("ca e in barem si a zis si profesoara"); Daca ma uitam la propozitie doua secunde si apoi inchideam ochii, alegeam si noi subiectiva. Dar pana la urma logica si gandirea au avut de castigat; Nu va mai ofticati, ca sunteti penibili. Si nu o mai tineti sus si tare ca e din cauza ca multi au pus predicativa; Baremul nu s-a schimbat din cauza numarului, ci din cauza ca noi am stiut sa ne sustinem punctul de vedere; pe cand cei cu subiectiva, au venit doar cu baremul (care e considerat biblie cumva? nu, nu cred), sau eventual cu exemple gresite (Jena este dificultatea, pentru ca vorbim limba romana atat de corect. Vai de succesurile voastre!). Oricum, asta se aplica doar celor care au furat raspunsul din clasa sau au gandit superficial, si au ales subiectiva. Si subiectiva este corecta, intr-adevar, dar prea putin au ales-o pentru ca chiar au stiut (Adica cei care au citit Gramatica Academiei).
| This discussion has been closed. |
Nu lasati prostia si falsitatea sa castige, biruiti predicativa si votati subiectiva !