Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Re:
mai bine pleci de la calcutor te duci si iti bagi un deget in fund si apoi te intorci si ne spui cum a fost ;)
Predicativa: "Gramatica de la A la Z", Mircea Mot, Cornelia Chirita, Steluta Pestre Suciu, pag. 256, Pct. "topica"
Re:
Alternativa
acum va rog...veniti cu 2 argumente ca aceea propozitie NU e predicativa
Re: Re: Re: Despre aceasta petitie
#545: - Re: Re: Despre aceasta petitie
Olimpici pe clase, ca mai departe ma indoiesc. Dar tie ti se pare corect ca un MARE PROST (scuzati-ma dar nu pot sa-i numesc altfel) sa faca ala bala portocala (cred ca nici asta nu stiu cum se scrie) sa fi nimerit raspunsul care scrie in barem si altul care a gandit-o care a intors-o pe o parte si alta sa fi pus raspunsul corect:PREDICATIVA?
contra petitie
Daca analizezi fraza iti dai seama ca accentul se pune pe: ceea ce ma deranjeaza ; deci e clar ca-i subiectiva. Tocmai de asta e punctata cu 6 puncte, pentru ca avea un schepsis.Daca unii profesori vor sa-si menajeze protejatii care au gresit la aceasta fraza, imi pare rau, dar nu mi se pare corect.Pana la urma e o competitie si nu e drept sa se puncteze ambele variante! Daca e nevoie lansez si eu o petitie ca sa se respecte baremul!
Re: unde-i gramatica
#516: o mama si ...atat - unde-i gramatica
Cu tot respectul pe care vi-l port in calitate de mama, nu vorbiti in cunostinta de cauza, ci pe conceptul naiv: "Era mai bine atunci, ca nu apareau probleme!". Gramatica a fost interpretabila de cand o stim, insa nu se ajungea in asemenea situatii nu pt ca nu existau probleme, ci pt ca oamenii nu erau la fel de ageri incat sa le depisteze.
"asa-s legile, asa-s toate in tara noastra!!! sunt dezamagita !!" - in schimb, cu asta sunt de acord
Re:
imi pare rau dar nu este vina elevului in momentul in care ziceti ca a gresit fara a invata. atunci cand te uiti la fraza, da, ezi ca ar pute fi subiectiva. dar in momentul in care realizezi contragerea sau acordul subiect-predicat poti spune ca e la sigur predicativa. noi nu cerem ca punctajul maxim sa ne fie acordat, ci cerem un adevar in ceea ce a fost facut. adica unele profesoare si-au schimbat parerea de la Sb la Pr. o propozitie ce apare la un examen national trebuie sa fie una de nivel mediu si daca pana si profesorii s-au incurcat la ea... e clar ca nu e simplu
Salut
Aici este site-ul unde se inscriu toti idiotii de care am auzit?
jenanta" si in plus NU exista vreun element regent al subiectivei pentru ca sa fie subiectiva deci este predicativa.
Bn Ma! Asta e o batjocura ma! Astia va iau din timp cu petitia lor de gay!
Subiect
Am surse sigure.
si eu am pus predicativa, si sunt total impotriva SB, deoarece are subiect subinteles.
.
A fi sau a nu fi?!
| This discussion has been closed. |
Re:
#444: -
uite it explic eu de ce e subiectiva :
1. iesea predicativa doar daca schimbai ordinea cuvintelor dar fiind in acea ordine pe subiecte trebuia sa o iei ca atare.
2. este dificultatea - ti se pare tie ca este predicat nominal incomplet?
daca ordinea era alta iesea predicativa....dar dc sa schimbi tu ordinea?