Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
O rusine pentru tara
Re: Re: ...
nu conteaza la cate olimpiada a participat sau ce note a avut.Toata lumea poate sa greseasca
predicativa
Re:
Citez din GALR: ,,Regentul atributivei poate fi un substantiv sau un substitut al acesteia( pronume, numeral).
Exemplu: Cela ce mi-a furat ideea este pedepsit''.
Cela=Ceea=Acela. Acela ce mi-a furat ideea, Acela ce m-at jenat, Cel ce m-a jenat, Ceea ce m-a jenat. Ceva ilogic?
Re:
prietene,daca unii profesori de la scoli respectabile spun ca este corect,ce te oftici?Ca te intrev colegii?
Mulți profesori afirma acest lucru, adică subordonata
este una predicativa.
Re: Re: ...
Să știi că și eu sunt olimpic național la limba română, cu premii, trei ani consecutiv. Am interpretat și am ales predicativa. E corect conform Academiei. De ce trebuie să fiu discriminat?
Re:
au zis ca raspunsul nostru e corect pentru clasa a12a,deci dragilor suntem niste genii,prea destepti pt clasa a8a :)).
Re: Re: Despre aceasta petitie
#502: Raluca - Re: Despre aceasta petitie
Am olimpici in clasa care o zis ca ii atributiva ori sa se puncteze doar subiectiva ori toate 3.
Gandeste-te mai bine!
Am 3 colegi de clasa care au 10 pe linie, NICIO GRESEALA, olimpiade si concursuri fara oprire (nu sunt de la tara, sunt de la oras), toti au pus Predicativa. De ce? Avem 1 Sb. si 1 Vb. cop. in principala => a 2-a PREDICATIVA !
Re:
corect! dar sa mai credem in dreptate?in zilele astea tulburi...Doamne ajuta!
ceea ce observ eu este ca toate sustinerile cu pr sunt foarte justificate si culmea, in acelasi fel. Deci e clar ca asa s-a invatat in scoala!!!deci, ceilati cu SB sa contra-argumenteze!macar unul!!! ...si nu asa , cu tenat, ca nu tine!nici la fraieri.
| This discussion has been closed. |