Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re:
Re:
Asa au fost subiectele in toti anii, daca te-ai uita pe variantele de subiect date in majoritatea culegerilor, ai vedea ca in TOATE se acorda 6 puncte pentru identificarea unei subordonate si 6 puncte pentru explicarea unui semn de punctuatie. Asa sunt structurate subiectele, nu ne putem trezi noi acum ca nu este corect si ca vrem reforma.
A, si propozitia era subiectiva, era predicativa numai daca schimbai topcia(ceea ce nu ai voie) sau daca, intr-adevar luai in considerare acea mica exceptie, foarte rar intalnita, care se invata in clasa a XII-a, si, in mod CLAAR toti cei care au pus PR au luat-o in considerare nu?*sarcasm*
si e subiectiva toata ziua ! unde e predicatu nominal incomplet la voi ?
raspunsul corect este C si gata !
Doamnee.. EXPLICATI'MI SI MIE UNDE DOAMNE IARTA'MA ATI VAZUT VOI PNI ?
Adelina
Era predicativa...
(Ceea ce) _ma jeneaza_1/_este_ dificultatea rasfoirii/2
...Jenanta este dificultatea rasfoirii...
Cine este jenanta? Dificultatea....
Cine este dificultatea rasfoirii-jenanta?!
In plus, "Dificultatea rasfoirii este", dupa parerea mea, este o propozitie principala insuficienta, deci, obligatoriu urmeaza o predicativa...
________
Ma rog, este interpretabil, deci, sa se noteze amandoua..nu putem juca alba-neagra cu viitorul copiilor...
nedreptate
Despre aceasta petitie
Re: Treziti-va !
GRAMATICA ACADEMIEI SUSTINE CA AMBELE VARIANTE SUNT CORECTE! CE MAI VREI?
Re: Nu e adevarat, abia de maine incep corectarile de pe 26 - 28.
Re:
putem fi bagati in seama abea la contestatii,dar s-ar putea sa iti scada la compuneri daca faci o contestatie
Re:
Nu vreau sa fiu rea,dar asa e.De ce sa ne scada si pe noi.Daca ar fi sa puna punctaj ar trebui sa le puna tuturor(ma rog fara cei care au scris ca-i atributiva).Dar daca ar trebui sa ne luam dupa argumentele aduse ar insemna sa le treaca doar celor care au scris predicativa si nu mi se pare deloc corect.Poate suna a egoism,dar in situatii ca acestea nu prea ai ce face.
As dori sa nu se sara cu gura pe mine.
| This discussion has been closed. |