Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Re: Re: PUBLICARE DOCUMENET DE MOTIVARE
#5537: - Re: Re: PUBLICARE DOCUMENET DE MOTIVARE
Stimate domn, NU MA AJUTA
Re: Re:
La geometrie a fost greu. Cat ati obtinut la problema aceea cu fetele si baietii dintr-o clasa ? :)
Pe cand cei cu subiectiva, "Cine?", asta, gata e subiectiva. Nu ati analizat deloc propozitia. Ati pus la nimereala asa ca nu va mai dati mari smecheri. :>:>:>
Adevarul
pentru "ADEVARUL"
Mai lasa-ne ca ne-ai jenat destul!!!!!!!!!!!!!!
Manifesta-ti nemultumirea in alta parte. Nu ti-a cerut nimeni parerea...deci...PA!!!
Subiectivule.
Re: Re: Re:
16 fete si 10 baieti , iar la geometrie a fost simplu daca invatai teoria din cls V-VIII
Re: Re:
Si mie mi s-au parut la fel subiectele. Concepute astfel incat cei care sunt foarte buni, dar nu straluciti la mate sa ia 9-9,50, iar cei excelenti sa ia 10.
Pentru cei de a VIII-a care au nevoie de barem:
-Subiectul I
1) 15
2) 15
3) (-oo, 2]
4)16
5) 150
6) 12
-Subiectul II
1) desen
2) b=√5 +1
Mg=√(4/(√5+1) * √5+1)
Mg=√4
Mg=2
3) Fie x numarul baietilor, y numarul fetelor
X+y=26
2(x-3)=y-2
2x-6=y-2
{2x-y=4
{X+y=26
3x=30, x=10 (nr baietilor)
X+y=26 => 10+y=26, y=16 (nr fetelor)
R:16
4) a) reprezentare grafica
b) f(a)=-a
-2a+3=-a
-a=-3
a=3
5)E(x)=(1+(2-x)/(x+1)): (x-1)/((2x+1}^2 – (x+2)^2)
Luam prima paranteza
1+(2-x)/(x+1)=(x+1+2-x)/x+1
=3/x+1
Luam a doua paranteza
(x-1)/(4x^2+4x+1-x^2-4x-4)
(x-1)/(3x^2-3)
Facem impartirea
=>3*(3x^2-3)/(x-1)(x+1)
=>9x^2-9/(x-1)(x+1)
=>9(x^2-1)/(x^2-1)
Se simplifica cu x^2-1 (x e diferit de 1)
=>E(x)=9.
Subiectul 3)
1) A)Al=Pb*h=4*10*40=40*40=1600 cm^2
B) V=Ab*h=100*40=4000 cm^3
1 dm^3=1000cm^3
=> V=4dm^3
1dm^3=1 l de apa => In vaza incap 4 litri de apa.
Apa pusa in vaza este la hapa=volumapa/volumtotal * h.
Hapa=3/4* 40
Hapa=3*10=30 cm.
C) Vcub=4^3=64 cm^2
Vtotalcub=4*64=256.
Hapanou=Hapa+vtotalcub/volumtotal*h
Hapanou=30+2.56.
Hapanou=32,56.
Apa creste cu 2,56 cm.
2) A) DB^2=DA^2+AB^2
DB^2=21^2+28^2
DB^2=1225
DB=35.
B) Construim EM _|_ AB => EM || AD EM=AD=21.
AB=28.
Aeab=b*h/2=AB*EM/2=28*21/2=294 cm^2.
C) Calculam AE
AE^2=21^2+14^2
AE=7√13
=>BE=7√13
Din Aeab=AE*BE*sinAEB/2 => 294=7√13*7√13*sinAEB/2
=>294=637*sinAEB/2 | *2
=>588=637*sinAEB
sinAEB=588/637
Se simplifica cu 49 si rezulta
sinAEB=12/13.
Singura dificultatea a fost la punctul c la a 2 a problema partea a III-a trebuia sa sti ca aria unui triunghi este egala cu produsul dintre doua laturi si sinsusul format de acestea pe 2 :)
Re: Re: Re: Re:
Exact acelasi lucru l-am obtinut si eu dar la unele am folosit alte metode dar am ajuns la acelasi rezultat :)
Re: Re: Re: Adevarul
ceea ce nu înțeleg este atitudinea violentă a celor care au marcat subiectiva.
oricum ei sunt în câștig ... de 6 puncte.
dragii mei ... neputința înțelegerii naște monștri. calitatea de ființă umană se dovedește prin compasiune și înțelegere.
ați fi avut ocazia să demonstrați mărinimie și înțelegere, ați demonstrat violență și negație.
azi ele vă aduc 6 pucte... felicitări!
mâine e o altă zi ...
Re: Re: Re: Re: Re: PUBLICARE DOCUMENET DE MOTIVARE
#5542: - Re: Re: Re: Re: PUBLICARE DOCUMENET DE MOTIVARE
am foto pe email. Se poate o adresa?
Re: Adevarul
Ce pierd cei cu subiectiva daca primim si noi punctele ,pentru ca si PR este la fel de corecta .Sunt foarte curioasa daca tu ai dat la plesneala sau ai stiut .AceasTa a fost greseala ministerului,iar pentru asta platim noi,oricum nu cred ca o sa mai faca ceva ministrul deoarece ar insemna sa se faca de ras ministerul asa ca MULT SUCCES IN A INTRA LA LICEUL PE CARE DORITI SA -L URMATI!!!
Subiect
Ce pierd cei cu subiectiva?Stiu ca nu au mari sanse la matematica...si cu raspunsul dat la plesneala, au ocazia sa obtina o nota mai mare...Nu uita ca este un concurs...nu teza de la clasa...
Ce am invatat noi:
Daca avem propozitia "Prietenul este el", "el" este evident nume predicativ, iar "prietenul" este subiect. Daca SCHIMBAM ordinea cuvintelor astfel: "El este prietenul", "prietenul" este acum numele predicativ, iar "el" este subiectul. Asadar, prin schimbarea topicii ( ordinii cuvintelor ) situatia se schimba in analiza. ASADAR, cand analizam sintactic NU trebuie sa schimbam topica in propozitie
Acelasi lucru se intampla in fraza data la evaluare: "ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii". Prin contragere obtinem: "Jena este dificultatea". Se vede clar ca "jena" este subiect. Daca schimbam ordinea, cum au spus distinsele profesoare si obtinem "Dificultatea este jena", da, "jena" este numele predicativ. Dar cum am spus, situatia se schimba odata cu topica, deci imi pare rau, dar in analiza frazei este INTERZISA schimbarea topicii :( . Imi pare rau pentru cei care au scris predicativa, explicatia de mai sus nu imi apartine, apartine profului meu de romana, altor 2 profesoare de la mine din clasa, si altor foste profesoare care au spus, cu convingere maxima ca aceasta propozitie este SUBIECTIVA si au dovedit prin explicatia de mai sus care este 100% corecta. Va rog nu imi sariti in cap, dar asa este.
...
| This discussion has been closed. |