Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
TOATE CELE 3 VARIANTELE SUNT CORECT,SPUSE PROFESORII MEI
TOATE CELE 3 VARIANTELE SUNT CORECT,SPUSE PROFESORII MEI ....REPET ...TOATE CELE 3
DECI NU MAI COMENTATI CARE ERA SUBIECTIVA,AR TREBUI SA SE PUNCTEZE INDIFERENT DE CE A ALES FIECARE IDIOT : A B SAU C ,D E SAU F ....SAU PLM, MUIE MINISTERULUI INVATAMANTULUI SI AL CULTURII CARE NE REPREZINTA TARA, IN TOTALITATE ,100% ...
Da, si am aflat ca in 2008 a mai fost o problema de ambiguitate si au pus ambele varinate corecte atunci.Acuma de ce nu poate sa le puna ? :-w
E-bookul meu
Si, tragand de concluzie.. tragand o concluzie, ma jeneaza dificultatea rasfoirii. Ma scuzati, voiam a-mi exprima opinie cum ca dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza, adica ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii. De fapt, lasa-ti-o balta, ma simt jenat si gata.
Fratilor!
domnul ministru are dreptate: programa nu este buna.... insa, in plus, nici el nu este bun ca ministru al educatiei... Fratilor... ati vazut vreun predicat nominal fara nume predicativ intr-o propozitie? O tara de agramati, condusi de un ministru "foarte inteligent" care se crede Calinescu si incepe a schimba gramatica bine fondata a unei limbi ce pastreaza "vibrari" latine! "Bravos!", zic si eu asemeni lui nenea Iancu... Pe buna dreptate, anul asta e cel al marelui Caragiale... e mai prezent ca niciodata! Si ce e tipic romanesc: persista in greseala... cunosc asemenea exemple dar in "lumea celor care nu cuvanta". Anyway, va desfid pe toti cei care spuneti ca propozitia respectiva este subiectiva doar pentru ca asa a spus cineva sus pus: d-l ministru... Si ce? Apropo ati uitat fratilor ca asta nu e gramatica limbii engleze sau a limbii germane unde topica este fixa, este a limbii romane, in cadrul careia subiectul poate fi plasat oriunde... "Curat caraghioz!"
:-j
A si recunoscut ca nu le are cu astea,dar orice-mi veti spune eu tot stiu ca e PREDICATIVA
Re: Re:
După proba de română de luni, 25 iunie, eleva a căutat răspunsuri inclusiv în Gramatica Academiei. A fost uimită de ce a găsit acolo. "Gramatica Academiei dă drept exemplu o structură asemănătoare, "Ceea ce mă bucură este că am terminat lucrarea la timp", despre care scrie că este "dificil de interpretat". Prima interpretare este că subordonata este subiectivă, "în virtutea poziţiei iniţiale şi a statutului de temă". Propoziţia poate fi însă considerată şi predicativă, având în vedere că informaţia din al doilea component al structurii "vehiculează informaţia de identificare", a aflat Bianca.
"Elevi foarte buni nu vor putea lua mai mult de 9,40 din cauza acestui exerciţiu controversat", subliniază tânăra, care cere ca ambele variante, subiectivă şi predicativă, să fie punctate.
Re: Re: Re:
“Gramatica de la A la Z”/coordonator Mircea Mot. Cornelia Chirita, Steluta Pestrea Suciu, pag. 256, pct.TOPICA: propozitia subordonata predicativa sta de obicei dupa propozitia regenta; asezarea inaintea regentei se justifica afectiv: Ce nu-mi doream in asemenea clipe este necazul acesta.???????????????
:|
Re:
BAREMUL BAREMUL , toata ziua BAREMUL!!!!! Bianca Cosmina Paşparan a fost uimită să afle că propoziţia este considerată subiectivă de cei care au alcătuit acest subiect de Evaluare Naţională 2012. Tânăra a obţinut media generală 10 după cei patru ani de gimnaziu şi spune că cele 60 de sutimi acordate acestui exerciţiu i-ar putea compromite şansele de admitere la liceul preferat.
Re:
macar de-ar puncta ambele variante :)......
acum mii de elevi o sa faca contestatii
Ministrul educatie a declarat ca subiectul de la evaluare nationala nu se schimba !!!!baremul ramane barem!!! orice petitie nu se va lua in considerare!!!
| This discussion has been closed. |
Re:
#4989: -
Crezi ca daca era alta tara se schimba baremul doar pentru ca niste copii considera ca e buna si alta varainta?