Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Discutie Despre E-Book
#7: Ion Vianu - Discutie Despre E-Book
Eterna si fascinanta Romanie: articol in "Dilematica". Fraze cu e-book, Kindle. Dileme, bareme, petitie on-line. IMBOGATIREA limbii romane si a propriului vocabular. Dar e un concurs si eu tin cu fiul meu care a intuit ( sinonimul pe care el l-a scris pt crezuse) ca propozitia e subiectiva. E un camp de batalie si lupta e apriga! Domnule Vianu, luati-va o vacanta sau repetati gramatica si invatati DEXul, ca vin hoardele!
In materie de "bagat in ceata" cred ca suntem primii. Asta la nivel politic.
a. Propozitia este atat subiectiva cat si predicativa
b. Avem foarte multi profesori care sunt mai prosti decat elevii care au raspuns corect
Deoarece este in discutie Limba si Gramatica Romana ca sa pastram totusi limba romana va rog sa trimiteti la Academia Romana sa hotareasca care este forma finala.
gramatica petitiei
Textul petitiei contine (cel putin) o greseala batatoare la ochi, chiar in partea subliniata: "solicitam revizuirea de urgenta a baremului aprobat, in sensul punctarii ca si corecte atat a variantei C. 'propozitie subiectiva', cat si a variantei B. 'propozitie predicativa'". Nefiind vorba de o comparatie, acel "ca si" nu are ce cauta acolo. Se putea spune, de exemplu, "ca fiind corecte" ...
| This discussion has been closed. |
Re: esti o tampita
#2: -