Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
predicativa sau subiectiva ?
Re:
Cum sa fie ma a)ul corect?!
Incep sa cred ca vi s`a cam urcat la cap.
Re: Acesta este adevarul :)!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#1572: FlowehPoweh - Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Ma sa stii ,pentru cultura ta generala , ca acel articol face diferenta . Daca era fraza Ceea ce ma jeneaza este o dificultate a rasfoirii . Atunci era logic ca este subordonata este subiectiva pe cand in fraza de fata poti lua si difiicultatea ca subiect dar si subordonata . In gramatica din cate stiu nume pregativ poate avea si topica aceasta . Si unde vezi matale ordinea schimbata?
Extras din Gramatica Academiei - judecati voi dacă e "corect" ce li se intampla copiilor noștri :(
In scris, unde accentul frastic nu se marcheaza, structura sintactico-semantica NP – V – S este ambigua.[…] Identificarea subiectului / a subiectivei, respectiv a numelui predicativ / predicativei este, in conditiile nemarcarii accentului frastic, o chestiune dificila, uneori chiar imposibila. Structura […] face imposibila distingerea subiectului de numele predicativ, oricare dintre acestia putand ocupa, sub accent, pozitia de nume predicativ / propozitie predicativa; vezi constructii ca:
[…] CE TRECE e viata ta, ( ce trece=predicativa; viata=subiect);
[…] ce trece e VIAȚA TA ( ce trece=subiectiva; viata=nume predicativ
Bibliografie:
- ACADEMIA ROMANA, INSTITUTUL DE LINGVISTICA ,,IORGU IORDAN – AL. ROSETTI’’ – GRAMATICA LIMBII ROMANE, II, ENUNTUL, EDITURA ACADEMIEI ROMANE, Bucuresti, 2008
CUM NE AJUTAM COPIII ??? Dacă exista dreptate, măcar pt. Copiii noștri ar trebui punctate egal si : Predicativa si Subiectiva ..!!!
Re: predicativa sau subiectiva ?
#1577: Maria - predicativa sau subiectiva ?
Asta e si situatia mea.
Cand am iesit aveam 10 si dupa o jumatate de ora 9.40.
SUBIECTIVA-PREDICAtTIVA
SI IN PLUS PREDICATIVA ERA CORECTA CHIAR DACA EU AM PUS SUBIECTIVA
ASA CA NU FACETI PE DESTEPTII
Re: Re:
Pfaa, daca nu luam noi masuri , atunci cine ?
Noi suntem viitorul Romaniei, jur !
Comparativ cu alte tari, Romania e undeva SUB ZERO !
Totusi , ma intreb eu asa ... anul asta la civica, ca tot suntem la capitolul ' scoala ' , am invatat despre DREPTATE. Si ma intreb, cuvantul asta, exista oare in ' dictionarele romanesti ' ? Nu prea cred ... Nu s-a auzit de asa ceva , mai ales in tara noastra.
Re: Re: Re:
Civica ? A facut cineva civica?:)) Noi in loc de civica am facut istorie .
Re:
Prin folosirea limbajului pe care l-ai folosit ,domnisoara andreea , se observa faptul ca nu sunteti demna de acest site , petitia a fost creata pentru cei care doresc sa semneza , nu sa umple paginile cu comentarii orgolioase si de prost gust ,scuzati-mi limbajul ... propozitia pusa in topica corecta rezulta ca propozitia subordonata este predicativa ,topica corecta fiind " dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza " , caz in care este vizibila prezenta celor doua predicate ,unul nominal incomplet si unul verbal ,si a elementului subordonator , "ceea ce" .te sfatuiesc in viitor sa accesezi acest site daca ai de gand sa faci ceva productiv, sa semnezi petitia.
Re: Re: Re: Re: Re:
Nu era Gigi-contra? In fine ce faci cand le ai pe ambele articulate? Andrei este elevul? Elevul este Andrei? A fi sau a nu fii?
Chiar nu stiu asta ne-a derutat pe noi. Eu merg pe subiectiva. :)
Re: Re:
Ai dreptate , si eu am pus predicativa , insa nu are cum sa puna 6 pct daca nu e pe barem :|
Fuego e devina de examen :)))))) dar na ,nu cred ca examenul a fost de nivel mediu ,a fost peste mediu ,cine se astepta ca ne da opinia ,iar aia cu colegu sau prietenu a fsot urata rau
mdeeee......
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#1572: FlowehPoweh - Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Da' cine a spus ca nu ?