Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Prostie
Buna ziua domnule "Tu XD". Ceea ce ati zis dumneavoastra este corect, dar nu este obligatoriu. Dati-mi voie sa citez din manualul Humanitas de clasa a 8-a care este aprobat de ministerul educatiei: "Propozitia subordonata predicativa sta de obicei dupa regenta. Poate sa stea si inainte de regenta atunci cand este scoasa in evidenta." Prin urmare, va rog sa nu va mai dati cu parerea si sa nu mai comentati daca nu sunteti in masura. Propozitia putea fi si subiectiva si predicativa.
cam asta este zic eu, raspunsul final. imi pare rau ca nu a fost luata in considerare si varianta b, respectiv predicativa.
@eu!. , Ei au luat fraza invers ( ceea ce e cât se poate de corect de asemenea ) : "Dificultatea răsfoirii este ceea ce mă jenează" , in propoziție, "ceea ce" este elementul de relație. Acum contragerea : " Dificultatea răsfoirii este jena ". Acum înțelegi de ce au ales mulți că ar fi predicativă?
Defapt daca o luam logic : Jena este dificultatea rasfoirii. (SB) , Jenanta este dificultatea rasfoirii. (PR). In contextul respectiv, autorul vorbea despre faptul ca dificultatea rasforii este un dezavantaj, deci ca este jenanta. :)
Re:
Si tu esti proasta! :) Imi pare rau sa-ti zic dar asta e adevaru. NU ESTE PREDICATIVA. Verbul copulativ are langa el nu nume predicativ deci nu este predicativa. Contrage si tu propozitia "Jena este dificultatea rasfoirii". Subiectiva toata ziua!
PR
Ministerul Invatamantului in Romania.
Suntem in Romania, va asigur ca in alta tara se luau masuri.
Si da, de cele 6 puncte depind o groaza de copii.
Nu este drept!!!
TRAIM INTR-O TARA DE SUPER-SHIT
Sunteti praf!!!
Acum vezi doamne, pentru straduinta... Daca nu ati invatat sa fiti sanatosi!
pred
Date-n P*izda matii!!
Re: PR
Nu te supara, dar care e acest PNI? pt ca "este dificultatea" este predicat nominal din cate stiu eu
Re: -
Pun pariu că dacă și tu puneai predicativă făceai la fel. 6 puncte e cam mult. Și nu suntem cerșetori. Vrem dreptate !
subiectiva
| This discussion has been closed. |
Re: Si tu ce cauti aici ? Pa !:*
#115: -