Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Subiect
Re: Corectitudine?
Atata timp cat verbul copulativ avea un nume predicativ, era logic ca nu este o propozitie predicativa. Nu e vina nimanui ca voi va decideti sa inversati cuvintele din propozitie. Propozitia trebuia impartita asa cum era data acolo, fara modificari. SI, propozitia este SUBIECTIVA. Nu are cum sa fie predicativa, ganditi inainte sa incepeti sa faceti petitii si sa comentati.
-
Nu va mai trageti aici pe cur , cersetori de mila ce sunteti .
Re: Subiect
NU!
Nu e corect. Dupa gramatica, propozitia este sibiectiva si PUNCT! Subiect inchis. De ce nu puteti accepta ca ati gresit? De ce nu se face o petitie cu "ATRIBUTIVA ERA CORECTA!". In toate subiectele sunt loc de interpretari, asta a fost mai mare. Subiectul nu se poate schimba, asta e si astfel copiii care au scris predicativa au cu 0.6 mai putin. RESEMNATI-VA! Nu toti puteti lua 10!! Daca voi ati scris asa ( crezand ca sunteti foarte destepti, intorcand ordinea cuvintelor) nu inseamna ca e corect. Terminati cu petitiile de genul. Nu e corect pt copii care au facut bine, sa li se dea celor care au gresit punctaj maxim! GANDITI!
Re:
De acord cu tine, nu am de gand sa pierd 3 puncte pentru ca ei nu sunt in stare sa gandeasca si sa puna o intrebare corect fara a incepe sa inverseze cuvintele in propozitie. Subiectele trebuie rezolvate dupa barem si cu asta basta. Nu au de ce sa primeasca 6 puncte atata timp cat acea propozitie este gresita. Propozitia nu era "Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza" deci nu este predicativa. Si daca am si pus subordonata dupa principala tot subiectiva ar fi ramas " Este dificultatea rasfoirii ceea ce ma jeneaza"
Au avut pur si simplu noroc.Asa ca nu mai fiti atat de rautaciosi si nu mai comentati aiurea ca daca erati in locul nostru spuneati la fel :).
Prostie
Re: NU!
Aici sunt perfect de acord cu tine. Ar trebui sa fac si eu o petitie ca am gresit o functie sintactica si vreau sa inversez cuvintele din propozitie si iese ceea ce vreau eu.
Subiect
@CarllaBau, Fraieri ? Cerșetori de milă ? Nu vezi că propoziția asta le face probleme și celor din învățământ, chiar și celor de la Academia Română? Bravo lor că au puțină voință să îndrepte o porcărie făcută de cei care au făcut subiectele, 6 puncte înseamnă enorm. Și totuși, cei care au ales varianta că ar fi PR, știu ei de ce au ales, am explicat mai sus. Ambele variante au șanse egale de a fi corecte.
Re:
si tu mai spui ca stii romana ca sa ai dreptul sa ii corectezi pe aia care au facut baremul?
| This discussion has been closed. |