Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!
Re: Re: Re: Re: Re:
Serviciile secrete, măi! Asta-i stilul vostru...
Îţi atrag atenţia că în 1989 a fost o revoluţie aici şi de atunci încolo este DEMOCRAŢIE. Iar "afirmaţiile" mele sunt bazate pe constituţia României şi legile în vigoare (sau chiar citate din acestea).
Dacă trebuie să dau socoteală pentru aceste afirmaţii sau pentru credinţa mea în valorile multiculturale europene, în democraţie şi în statul de drept - asta o să fac CU MARE FERICIRE!
Re:
Eu de exemplu nici n-am cerut cetăţenie maghiară şi nici nu vor să plec în Ungaria (şi nicăieri). Vreau să fiu cetăţean (cât mai bun) al acestui stat - dar în schimb solicit respectarea drepturilor mei şi a concetăţenilor mei minoritari (de orice naţionalitate), aici în România!
Cand in Ungarie e macar o linie in romana, atunci ati putea vorbi. Dar mai intai priveste in propia ograda cine sunt nesimtiti!!! Tarile din lume care se respecta nu accepta asa ceva decat in limba tarii respective. Doar in Romania guvernantii ne vand la oricine ca sa stea la putere. Si doar in Romania nationalitatile vor drepturi mai mari ca romanii. De ce???
Re: Re:
Da, din păcate asta se face în loc de DIALOG!
Petiţie contra petiţie, protest contra alt protest. Şi nici unul nu ascultă pe celălalt, conducătorii sunt lipsiţi şi de empatia minimă.
Dacă nu vreţi să le înţelegeţi măcar argumentele celuilalt, nu o să ajungeţi la nici-un rezultat bun. Bucureştiul o să rezolvă problema cumva: acum cu o decizie guvernamentală, iar după alegeri cu alta. Dar în cap şi suflet nu o să se schimbă nimic. Rămâne toporul - argumentul proştilor intoleranţi.
Oameni buni, credeţi-mă că nu se poate fără dialog, toleranţă, respect şi puţină EMPATIE...
Re:
Lăsaţi în baltă metaforile ăştea inadecvate. În Ungaria trăiesc 10 000 de români (0,1% din populaţia totală), în România trăiesc 1,5 de milioane de maghiari (respectiv 6,6% din populaţia totală).
Re: Re: Re: Re: Re:
Citeşte te rog puţin CODUL PENAL al ROMÂNIEI, ce scrie despre ameninţare.
Cind tarile din Vest cu populatii semnificative the minoritati ( in milioane de cetateni) -- Germania, Franta, Spania, Italia, USA -- vor adera un asemenea criteriu de invatamint, atunci, si numai atunci va trebui sa discutam si noi "chestiunea" ungurilor ca natie separata in universitatile romanesti.
Cu atit mai mult, cind statul ungar va acorda aceleasi drepturi romanilor, atunci vom reciproca si noi.
Rusine sa le fie guvernantilor de la Bucuresti!! Inadmisibil.
"vine noru, pleaca noru, noi ramanem tot cu chioru si gasca lui din ciuma portocalie ".
| This discussion has been closed. |
Limba maghiara este o limba materna, asa ca pot sa invete acasa la ei si sa vorbesaca in familie limba maghiara!