Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA


Musafir

#1801

2014-06-13 08:22

vor cu totii sa ne omoare opriti macelul DOAMNE INDURA-TE DE NOI PACATOSII.NU PRIMITI NICI UN ACT CU CIP OAMENI BUNI

Musafir

#1802

2014-06-13 11:45

e surprinzator ca peste tot in lume se opun oamenii contra fracturarii si totusi acest tavalug este de neoprit nu exista frane pt cei ca Chevron...oare de ce?...un jeg din america a spus ca e o solutie in a-l opri pe putin (put in his mother) sa exporte gaz ... aiurea ...e doar o noua moda in extinctia in masa

Musafir

#1803

2014-06-26 21:24

VERSURI DIN POEZIA -NU,GAZELOR DE SIST! E ZACAMANT IN TARA ,DAR SE LUCREAZA PROST N-AS FI FACUT EU FIRMA DE N-AR FI AVUT ROST STIU TOT CE SE-NTAMPLA IN AST-ACTIVITATE SI -N DOAR CATEVA ZILE IMI VETI DA DREPTATE... SOSIT-A MOMENTUL SA-MI CERETI AJUTORUL CU GAZELE DE SIST NU-I DE ACORD POPORUL SUNT GAZE NATURALE DAR,CUM VOI PROSPECTATI, MEREU DE MANTUIALA,DE ELE N-O SA DATI!

Musafir

#1804

2014-07-02 13:09

Perversitatea securist-comunistilor care ne conduc de 25 de ani nu are limita. Ponta si nevasta plimba musafiri in Apuseni si in Delta ca sa le arate ce frumos ne respectam noi valorile si darurile Lui Dumnezeu in acelasi moment in care pun la cale uciderea zonelor cu pricina. Va ma fi Delta Dunarii dupa ce o ataca de pe mare si de pe uscat? Va mai fi Transilvania (destul de otravita sin prezent de exploatarile anterioare performate de bravii inaintasi ai lichelelor care se afla astazi la guvernare)? Nu le pasa. PSD a si dat o lege prin care autoritatile locale nu mai au obligatia de a consulta populatia atunci cand ii fura dreptul la viata. Sa ne rugam pentru iluminarea lor macar in ceasul al 12-lea si sa ne ridicam impotriva lor atunci cand ne tradeaza pentru un pumn de arginti! Oricum s-ar numi, acei conducatori care ne vor moartea trebuie sa plece acolo unde le e locul.
Ioan Cepraga

#1805 Ramanem fara apa?

2014-07-08 11:33

12 MII DE METRI CUBI DE APA UTILIZATI SI CONTAMINATI LA UN SINGUR FORAJ INSEAMNA INCHEIEREA FENOMENULUI ROMANIA.

Musafir

#1806

2014-07-08 14:46

Reintoarcerea la valori..

Musafir

#1807

2014-07-08 19:37

Fracturarea hidraulica nu se face decat pentru profitul unor mari companii si in detrimentul vietii comunitatilor locale. Trebuiesc cauate cai ecologice pentru a produce energie si protejat mediul prin toate mijloacele.

Musafir

#1808

2014-07-10 12:08

a aparut o astfel de sonda exact in margiea orasului meu, sub care se afla o mare panza freatica. ddaca vor fi lasati , vom vedea toata tara impanzita de astfel de sonde.
taraipan geo
Musafir

#1809

2014-07-11 13:23

Domnilor Guvernanti,
Am schimbat cizma ruseasca cu colonialismul american? Sunteti alesii nostrii, ai romanilor care am mai ramas in aceasta tara sau ai cui?
Este inadmisibil sa fim exploatati noi si bogatiile acesti tari de o asemenea maniera: industria considerata un "morman de fiare vechi" ati lasat-o in paragina ca s-o licitati pe nimic; incapacitatea de a elabora o strategie viabila pe termen mediu si lung in economie ati dovedit-o; lipsa continuitatii proiectelor bune incepute de un guvern anterior, doar pt ca nu are aceiasi culoare politica, ati probat-o; leadership-ul la taxe in UE (unde ne-am aliniat la pret energie, amenzi etc) l-am adjudecat..si enumerarea poate continua. Acum doriti sa ne mai luati si singurele lucruri bune pe care le mai avem: un pamant fertil si nepoluat, o apa de izvor sanatoasa si limpede. De ce ati mai cheltuit milioane cu un proiect de promovare turism bio/eco in Romania cand stiati ca ati semnat contracte care vestejesc frunza din logo? Treziti-va domnilor, in curand veti conduce un popor bolnav la propriu(si nu doar in criza de valori morale cum pareti dv. semnand contracte fara consultare populatie si fara sa considerati consecintele pe termen lung) sau fara cetateni care sa va sustina cheltuielile bugetare.

Va rugam, nu ne refuzati dreptul la o viata sanatoasa; nu suntem atat de dependenti energetic incat sa ne distrugem solul. Nu suntem atat de dezvoltati economic incat sa distrugem agricultura, asa de subzistenta cum o calificati(ca doar dv. ne refuzati pargii pt obtinerea de utilaje agricole si piete de defacere produse).

Multumesc de luare in calcul.


Musafir

#1810 Re: gaze sist

2014-07-11 19:39

#1796: tv - gaze sist 

 Corect! Am schimbat sovrom-ul cu chevron-ul. Legat de pro SUA sau Rusia- la Malta parca era si Roosevelt cel care a decis soarta Romaniei postbelice. In secolul XXI, am ramas tot moneda de schimb; supusi presiunilor interne si externe, servind interesele altora. Razboiul nu se mai poarta acum cu arma in mana, acum se foloseste arma inteligenta: energia. Tehnologia a avansat, la fel si modalitatile de exploatare a omului si a popoarelor.

Dincolo de disputa ruso-americana pentru puterea energetica(in care iar suntem victime), trebuie subliniat ca Romania se afla la intersectia a doua falii si riscul de cutremur va fi amplificat de aceasta procedura de extragere a gazului de sist. Bucurestiul va cadea primul..acolo se afla capetele luminate care au semnat contractul de exploatare.


Musafir

#1811

2014-07-21 06:11

E simplu,nu mai vindeti nici un milimetru patrat de pamant si daca cineva,face un pas pe proprietatea dvs,crapati-i capu'!Acum intelegeti de ce imputitura masona(a se citi Ponta)a dat legea posibilitatii cumpararii pamantului de catre straini?!

Musafir

#1812

2014-07-25 17:35

E necesara aceasta taxa de protectie la americani, ca sa nu ne lase pe mana rusilor? Eu cred ca nu.

Musafir

#1813

2014-07-29 19:45

Respect si Solidaritate!
Uniti Schimbam!

Musafir

#1814

2014-07-31 05:52

Categoric nu.In multe tari este intezis, noi continuam sa otravim pentru un pumn de arginti.
DazLight

#1815 PETITIILE ONLINE SEMNATE LA OHA NU AU VALOARE!!!

2014-08-01 11:33

Oameni buni! cu totii ne dorim ca sclavia americano-sionista sa ia sfarsit si ne strangem ca furnicile capiate de soare pe net sa semnam petitii fara valoare, in loc sa ne organizam sub forma unui partid al nemultumitilor sau sub cupola unei asociatii sau miscari nationaliste pentru a schimba ceea ce vrem sa schimbam. Petitiile astea care sunt initiate de o persoana Nobody, raman pe veci pe un site uitat de Dzeu pe internet. Ele trebue initiate de o forma de asociere pentru ca apoi sa fie prezentate in parament pentru a fi dezbatute. Am scris despre petitiile online aici: http://flaviusv.wordpress.com/2010/08/30/ce-nu-stiti-despre-petitiile-online/

Musafir

#1816

2014-08-02 09:10

Sunt alte variante pentru aceasta lume mult mai eficiente dar astia sunt pusi numai pe distrugere,pe razboie, eu,ma rog ca Dumnezeu la acesti oameni sa le faca o rezervatie undeva departe de Univers unde sa se fractureze pe ei sa se razboiasca intre ei,planeta asta sa o lase in pace ca in curand nu o sa-i mai suporte,problema este ca noi tragem ponoasele.

Musafir

#1817

2014-08-03 12:45

Doresc sa fie lasata urmasilor nostrii o tara curata atat deasupra solului cat si in interior fara a distruge panza freatica ,adica apa curata ,deci -viata .
anonim

#1818 Gaze de sist

2014-08-03 15:04

Nu cred in gogornita cu reducerea incalzirii globale si reducerea poluarii, deoarece toate produsele in asa zisa clasa A sau A++...+ de energie pe care suntem indrumati sa le cumparam daca insumam tot consumul de enegie pentru producerea lor, consumul pe durata de viata (care este mult mai mica decat cea de pe eticheta,energia consumata pentru reciclarea produselor clasice inlocuite si reciclarea produselor este mult mai mare decat utilizand produse clasice, de castigat au marile concerne care ne vand produse clasa A si A+++...++ la preturi astronomice. Poluarea - este mult mai mare la producerea si reciclarea produselor clasa A si A+++...++ (se folosesc f.f. multe substane poluate, metale grele, etc) decat a celor clasice.

In plus cu gazele de sist cred ca problema este cu bataie lunga, unul din scopuri este sa otraveasca toate apele si pamantul pentru a putea fi la mana lor, vezi mult trambitatele crize ale apei potabile si alimente.


Musafir

#1819

2014-08-04 10:44

Eu nu sunt ,...specialist, dar ma bazez pe oamenii de stiinta Francezi si Germani care au convins guvernele acestor 2 mari puteri economice sa I N T E R Z I C A "Fracturarea Hidraulica " pentru obtinerea gazelor de sist in aceste 2 tari.
In afara de asta trebuie sa luam in calcul nesimtirea americana care doreste sa ne "foloseasca "intr-o controversa politica impotriva Russiei.
Gazele astfel obtinute, cu riscuri majore pentru zona Vaslui, din care noi am beneficia de redevente de NUMAI 6-8 %, ar fi folosite ca arma economica pentru a fi vindute Moldovei si Ucraninei.
Cistigul american arfi multiplu :
1- extractia de gaze, o afacere din care cistiga 92-94% :
2- Pe plan politic atragerea Rep. Moldova si Ucrainei de partea americana prin exportul de gaze Romanesti, dar in nume si in beneficiul american si astfel independenta fata de Russia.
3- sporirea influentei politicii americane in cadru NATO si in raport cu UE.
Avantajele Romaniei :
1- 6-8% redeventa din extractie (care nu acopera necesarul Romaniei pentru o independenta totala Energetica)
2- distrugerea sursei de apa potabila din adincime pe toata zona cu consecinte catastrofale pentru locitori, culturi si animale.
3- posibilitatea infestarii si in aval de zona extractiei a pinzei freatica cu risc pentru asezarile din jur.
Toate acestea se vor realiza cu COMPLICITATEA GUVERNULUI, sub aparenta binelui poporului, in incercarea de independenta energetica.
American Nativ...

#1820 Ce am cistigat din afacerile cu America ???

2014-08-04 11:07

 Poate sinteti amabili sa-mi amintiti o afacere facuta de Romania cu America +Israel din care noi sa nu pierdem...

-La URSS, in `51 , ca despagubire de razboi am platit 300.000.000 $ 

-La americanii de la BECHTEL , ca ne sint "prieteni", 3.2 MLD $ (pentru un contract realizat 16 %)

-conservele zburatoare F-16 , = 628.000.000  $

  • ne-au adus un "Radar Antiracheta" sa ii apere de  Russi, pe ei pe europeni nu pe noi.
  • le-am inchiriat porturi si facilitati gratis, taxa de protectie;
  • am devenit dusmanii arabilor, luptind alaturi de americani, pentru participarea in Irak, Afganistan, chestie cu care nu ar fi trebuit sa avem de a face;
  • Apele minerale "DORNA"...,
  • Cea mai mare fabrica de sucuri Bucuresti,...."CICO"...

Musafir

#1821

2014-08-04 18:02

De ce presa nu face public faptul că aici sînt nu numai interese materiale...ăștia vor să ne otrăvească pînza freatică și să ajungem la mîna lor,să ne dea apă cu picătura și să facă din noi niște sclavi.

Musafir

#1822

2014-08-04 18:32

Vrem sa cultivam legume si cereale NU GAZE DE SIST!

Musafir

#1823

2014-08-04 19:46

Sunt impotriva fracturarii hidraulice a gazelor de sist in Romania

Musafir

#1824

2014-08-05 00:36

Democratie inseamna "puterea poporului"! Problemele majore care pot afecta sanatatea, resursele, mediul trebuie luate numai cu acordul poporului bazat pe un referendum.

Musafir

#1825

2014-08-05 06:26

As semna de o suta si o mie de ori o astfel de petitie, macar de ne-am trezi odata !
Inca nu ne-am saturat de tot ce se intampla sub "nasul" nostru nepasator?!! Paduri distruse, resurse energetice care nu prea ne mai apartin, problema Rosia Montana lasata "in aer", doar asa ... "de gura noastra", dar ne-transata odata pentru totdeauna. Iar acum ... cu inconstienta, nepasare si lipsa de profesionalism duse la superlativ ... punerea "pe tapetul legii" a crimei ecologice denumite fracturare hidraulica. Si noi, oamenii de rand, ce facem ?! (In paranteza fie spus, se pare ca nici curajul de a-si face publica semnatura pe o petitie on-line nu-l au toti....)