Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA


Musafir

/ #1819

2014-08-04 10:44

Eu nu sunt ,...specialist, dar ma bazez pe oamenii de stiinta Francezi si Germani care au convins guvernele acestor 2 mari puteri economice sa I N T E R Z I C A "Fracturarea Hidraulica " pentru obtinerea gazelor de sist in aceste 2 tari.
In afara de asta trebuie sa luam in calcul nesimtirea americana care doreste sa ne "foloseasca "intr-o controversa politica impotriva Russiei.
Gazele astfel obtinute, cu riscuri majore pentru zona Vaslui, din care noi am beneficia de redevente de NUMAI 6-8 %, ar fi folosite ca arma economica pentru a fi vindute Moldovei si Ucraninei.
Cistigul american arfi multiplu :
1- extractia de gaze, o afacere din care cistiga 92-94% :
2- Pe plan politic atragerea Rep. Moldova si Ucrainei de partea americana prin exportul de gaze Romanesti, dar in nume si in beneficiul american si astfel independenta fata de Russia.
3- sporirea influentei politicii americane in cadru NATO si in raport cu UE.
Avantajele Romaniei :
1- 6-8% redeventa din extractie (care nu acopera necesarul Romaniei pentru o independenta totala Energetica)
2- distrugerea sursei de apa potabila din adincime pe toata zona cu consecinte catastrofale pentru locitori, culturi si animale.
3- posibilitatea infestarii si in aval de zona extractiei a pinzei freatica cu risc pentru asezarile din jur.
Toate acestea se vor realiza cu COMPLICITATEA GUVERNULUI, sub aparenta binelui poporului, in incercarea de independenta energetica.