Morometii la subiectul 3 la bac

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Morometii la subiectul 3 la bac

ale

#976 Prostia e mare!

2016-07-04 22:11

Cum Dumnezeule sa faci o astfel de petitie? Daca ati ajuns sa dati bacul si sa nu stiti care-i "faza" cu Morometii, e grav. Cum a spus cineva, "miercuri la matematica daca in loc de 9 o sa scriu 6 sa mi se puncteze, nu am fost atenta, numerele sunt asemanatoare", adica chiar e penibila treaba, in loc sa multumiti ca au fost iar niste subiecte atat de usoare incat orice elev mediocru le putea lua...

Propun sa facem o noua petitie, sa schimbam perioadele, ce naiba mai conteaza anii, istorie am inteles clar ca nu stiti si o sa picati pe capete (nu doar la examen ci si in viata), sa nu mai existe incurcaturi de ante/inter/postbeli. 

Mult succes viitori studenti, elevi sarguinciosi si atenti, noua generatie!

P.S: Anul trecut am dat si eu bacul, profil real, mate-info, DA a fost usor, DA si eu am gresit si cu toate astea nu am facut o astfel de...nici nu stiu cum sa numesc ce se intampla acum, aici, pe seama neatentiei mele, mi-am acceptat greaseala si asta a fost. O nota onorabila, 7-8-9, orice poate sa o obtina, daca se mai trece din cand in cand pe la ore.

Lucian

#977 Vai de capul vostru!

2016-07-04 22:14

In primul rand, tin sa va anunt ca asa va fi si mai tarziu: veti putea face o petitie pentru un salariu mai mare, o petitie pentru a nu mai veni facturile, o petitie pentru a creste mancare in frigider etc. Totul va fi roz si se va rezolva prin petitii. Doar na! Munca e pentru tractoare.

In al doilea rand, nu stiu de ce aveti pretentii. Majoritatea dintre voi sunteti agramati. Vreti sa fiti punctati pentru ca ati scris un subiect care nu vi s-a cerut, dar nici macar nu sunteti capabili sa scrieti corect gramatical. Deci, ce anume sa va puncteze? Asta ca sa nu mai vorbesc de exprimare... Facem o petitie (chipurile oficiala) in care scriem: "si nu e chestia ca nu am invatat". Un astfel de vocabular va recomand si cand veti merge la interviu. Veti avea succes "garantat"!

 

Vai de capul vostru!

JungHyeAh

#978 Să nu se ia în considerare!

2016-07-04 22:18

Fraților dacă nu ştiți să faceți diferența între interbelic şi postbelic de ce ați mai venit la examenul de Bacalaureat?

Ruşine să vă fie!

Unul care a luat bac-ul

#979 Re: Opinie proprie,nu e ogligatoriu sa cititi

2016-07-04 22:20

#974: A. - Opinie proprie,nu e ogligatoriu sa cititi 

 Daca stiti ca va afecteaza in viitor atunci pune-ti mana si invatati. " o gresala minora" o tampenie mare. Eu zic ca maine cand ma urc in masina sa dau pe trecere peste vreo 3 tampiti ca voi pentru ca eram cu ochii dupa femei. Ar cam trebuii sa fiu iertat, doar e o gresala minora sa imi fuga privirea 2 secunde, nu? Ciocul mic si invatati pentru la toamna. 

 

Apropo, "Morometii” de Marin Preda este un roman realist social obiectiv". Tu ai scris asta, deci ce iti este neclar? Daca in toamna iti pica la bac romanul sf din perioada interbelica,  si actiunea romanului se desfasoara in secolul 30, nu o sa scrii nimic pentru ca nu stii ce roman o.sa fie scris in.secolul 30?

ale

#980 Re:

2016-07-04 22:21

#42: -  

 Cum sa i se intample oricui? Daca o persoana nu stie care e perioada interbelica nu are cum sa termine liceul, profesoara mea sigur l-ar fi lasat corigent, e ceva elementar. Iar sa stii cand au fost scrise romanale, e obligatoriu, stiu ca asta face parte din "introducere", si nu cred ca intr-un an s-a schimbat structura :D 


Musafir

#981 Tot o opinie proprie, nu e ogligatoriu sa o cititi

2016-07-04 22:21

#974: A. - Opinie proprie,nu e ogligatoriu sa cititi 

Nu a fost o greșeală minoră, ci una foarte majoră. Cerința nu a fost deloc interpretabilă și nu lăsa loc de neînțelegeri pentru cineva care avea măcar o idee vagă despre programa de BAC. Toți cei care au scris Moromeții au fost total pe lângă subiect. Perioada în care se petrece acțiunea din roman nu are nimic de-a face cu încadrarea cronologică într-un curent literar! Iar roman interbelic înseamnă să fie scris în perioada interbelică, nu să vorbească despre ea. Pentru că nici Enigma Otiliei și nici Ultima noapte... nu au loc în perioada interbelică, dar sunt romane interbelice, pentru că atunci au fost scrise! 

Nu mai tot luați apărarea copiilor cu asemenea argumente eronate. Au greșit și nu este ce negocia aici . Corect ar fi să nu le fie punctat nimic, dar dacă Ministrul decide să puncteze strict redactarea a "ceva", nu știu ce să mai cred despre învățământul din România. 

kale

#982 ,.

2016-07-04 22:22

V-ati cacat pe voi in pula mea ca astia de a 8a sunt prosti... priviti la voi =)) 

Lucian

#983 Re: Re: Handicapatilor

2016-07-04 22:23

#141: - Re: Handicapatilor 

 Eu sunt constient ca Asparagus are dreptate. Tu esti constient ca esti agramat?

 

P.S.: Cat despre petitie, no comment! Nici glume nu stiti sa faceti. Asta nu e gluma.

ale

#984 Re: Tot o opinie proprie, nu e ogligatoriu sa o cititi

2016-07-04 22:27

#981: - Tot o opinie proprie, nu e ogligatoriu sa o cititi 

Educatia in Romania: orice prost are mai nou diploma, si nu doar de bac, nu, de licenta minim, ajungem si la doctorat si plagiem, e ceva normal. Ehh si daca nu avem bac nu inseamna ca nu mai putem sa fim primari sau prin Parlament, ce naiba! 

Rusinos, chiar am ajuns de ras!

P.S: Concuram pentru locul fruntas in randul analfabetilor europeni, e ok :D


Musafir

#985 Re:

2016-07-04 22:30

#37: -  

 Da ma incultule da bani aia o sa se termine si smecheria ta cu ei . Hai pa 

Lucian

#986 Re:

2016-07-04 22:32

#37: -  

 Promit sa vin la vorbitor sa-ti aduc un pachetel cu mancare si sa-ti amintesc de comentariul asta.

 

Astia sunt viitorul tarii, numai avortoni!

Andrei

#987 Dezamagitor

2016-07-04 22:33

Petitia asta e un exemplu perfect de "asa nu". Un element foarte important care ar trebui predat in scoli e "cum sa scrii o petitie". Lasand la o parte cazul Subiectului 3 de la BAC-ul din acest an, voi nu sunteti deloc invatati sa ganditi critic si sa stiti cum sa aveti o voce in societate (e drept, nu e de mirare). In ritmul asta veti ajunge sa fiti doar o cireada de vite mugind disonant... Dar daca tot se face acea ora de Educatie Civica, ar fi bine totusi ca materia aceea sa devina ceva serios. Daca ar fi sa vi le dea la BAC ca subiect sa scrieti o petitie, o cerere simpla de autorizare, un proces verbal de sedinta, sau alt document de care o sa va loviti frecvent in viata, cred ca va pica fetele multora. Petitia de fata, ca sa revin la punctul principal, e deplorabila, nici nu poate fi numita petitie.

Cat despre "Morometii", nu am citit subiectele din acest an, dar sa afirmi ca romanul in cauza e interbelic, tradeaza o crasa lipsa de cultura generala minimala (de bun simt!). Postbelic inseamna dupa Al Doilea Razboi Mondial, ori o asemenea confuzie e de nepermis!

Unul care a luat bac-ul

#988 Re: Re: Ministerul Educaţiei Naţionale

2016-07-04 22:33

#969: - Re: Ministerul Educaţiei Naţionale 

 Tu chiar crezi ca asta e raspuns de la minister? 

UnElevNormal

#989 Moromeții

2016-07-04 22:39

Ce păcat ca nu doare prostia.. Pe lângă ca nu ați scris corect (de ce? pentru că nu ați invatat) mai faceți și mare tam-tam.. Dobitocilor, puteați alege unul din cele 4 romane interbelice (Ion, Baltagul, Ultima noapte sau Enigma Otiliei), dar voi ați invatat atât de bine Moromeții încât ați uitat de ele. Un lucru e sigur, ca dacă aceasta petiție se va aproba, vom primi încă o dovada de prostie din partea Învățământului român.. Mă întreb, dacă tot spuneți ca acțiunea din Moromeții se desfășoară în perioada interbelica și asta îl face roman interbelic, atunci acțiunea din Ion care are loc în începutul secolului XX îl face roman antebelic? Gândiți-vă de doua ori înainte sa postați astfel de petiții. Succes la probele următoare și sper sa nu mai aveți emoții!

Altul care merita un servici de rahat ca a invatat si a luat bacul

#990 Re: Ministerul Educaţiei Naţionale

2016-07-04 22:39

#959: Ministerul Educaţiei Naţionale - Ministerul Educaţiei Naţionale 

 Eu zic sa dati 10 la toti cei care au scris morometii la subiectul 3 si sa picati pe  cei care au comentat opera literara postbelica. Macar sa devenim oficial o tara care protejaza si promoveaza prostii si incultura.

Gheorghe

#991 Re: INTERBELIC

2016-07-04 22:40

#2: Bogdan - INTERBELIC 

 Ce dreacu ne amagim atat? Handicapatii astia au fost invatati de profesori cum sa incadreze fiecare opera. Hahalere.

Lol

#992 Re: Prostia e mare!

2016-07-04 22:41

#976: ale - Prostia e mare! 

 e greu sa scrii corect ? :))) mai faci si fite pai pleaca in slbz a fost din neatentie , vine un terminat sa faca spume sa se creada mare destept . Ptu javra drq

Camulus

#993 Subiect Clar

2016-07-04 22:45

A fost cat se poate de clar subiectul: Roman Interbelic. Nu roman in care actiunea are loc in perioada Interbelica. Volumul I - 1955, Volumul II - 1967. 

Unul care a luat bac-ul

#994 Re:

2016-07-04 22:45

#930: P. -  

 Nu vreau ca eu, copii mei si restul romanilor sa ajunga pe mana unor medici, profesori, avocati, judecatori, etc. care au terminat scoli pe spaga si presiuni. Ti se pare un motiv suficient de bun?

Dan

#995

2016-07-04 22:47

Buna seara , eu de exemplu sunt olimpic la matematica si fizica dar din pacate la proba scrisa la limba romana am scris Morometii , dupa parerea mea si nu sunt sigurul care gandeste asa . Aceste opere nu au nici un rost nu ajuta la nimic concret asa ca ar trebui punctat si aceasta pentru ca prea multi au gresit dintr.o prostie...am citit aici ca zice ca "aceste specimene ne va lua locurile din facultate" sa fim serios acum uni chiar avem ceva in cap si nu mi se pare normal sa pic la acest exame dupa toata munca mea depusa in ultimi ani si sunt sigur ca mai exista si alti care chiar nu ii atrage aceste opere...asa ca cei care au zis ca aceste specimene ne ia locurile din facultate sa taca ca laudele nu sunt chiar pe merit pentru uni....

Unul care a luat bac-ul

#996 Re: Re: Anon

2016-07-04 22:48

#936: Sebi - Re: Anon 

 Daca faceti coada pot sa ma pis linie pe 10 prosti ca voi

Camulus

#997 Re: Re: Prostia e mare!

2016-07-04 22:49

#992: Lol - Re: Prostia e mare! 

 Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. te incadrezi perfect


Musafir

#998 Sper ca petitia asta este doar o gluma

2016-07-04 22:49

Trebuie sa fii cam prost sa semnezi asa ceva. Un roman postbelic si pe ala sa nu-l stiti ? Sunteti vai de capul vostru, fara suparare !

Mnteanu Daniel

#999

2016-07-04 22:52

Prin petitia asta nu faceti decat sa cautati o scuza pentru ca nu ati invatat si mai mult decat atat va expuneti imaturitatea. Ca ai avut emotii, ca nu ai invatat, ca esti prost nu conteaza. Asumati-va ce faceti!

O teorie foarte plauzibilă!

#1000

2016-07-04 22:54

Roman interbelic, acțiunea se petrece intre războaie,  ok,  deci e interbelic , nu se refera la perioada.  E bac la romana, cerința trebuia formulata corect . Dacă cerință spunea clar roman studiat DIN PERIOADA INTERBELICA atunci da frate era greșit total