Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !


Musafir

#1626

2016-03-20 10:09

Consider ca prin protejarea drepturilor nefumatorilor se incalca dreptul fumatorilor. Nefumatorii au posibilitatea de a intra sau nu intr-un local care este semnalizat ca fiind si pentru fumatori, pe cand fumatorii, conform actualei legi, au doar doua posibilitati: sa nu fumeze sau sa iasa in strada. Asta imi evoca posibilitatile negrilor din anii 60. Sa mearga pe jos sau sa stea in spatele autobuzului. Cred ca ar trebui lasata la latitudinea proprietarilor de localuri decizia de a gazduii fumatori sau nu!

Musafir

#1627

2016-03-20 10:13

Ce caracter sa aiba un om egoist care se straduieste sa dea exemplu prost generatiilor urmatoare si lupta, intr-o tendinta malefica, sa perpetueze cu tupeu marlanesc, lucruri urate si rele? Ce hal de pedagog fara respect de sine! Eu, in locul parintilor acelor copii, l-as scuipa in ochi pe asemenea om si l-as da exemplu negativ si i-as face reclamatie la inspectoratul scolar! Dascalii trebuie sa aiba morala, sa fie orientat spre evolutie, nu complacere si coruperea inocentilor! As exclude pe loc din invatamant asemenea persoana lipsita de deontologie!

Geanina

#1628 Nefumătoare

2016-03-20 10:13

Știu ca poate nu am ce cauta in aceasta campanie,desi nu am fumat niciodata in viata mea. Ma rog cand aveam vreo 12-13 ani am incercat si eu o data dar nu mi s-a parut nimic interesant. De ce vreau sa sustin aceasta lege:

1.Majoritatea prietenilor mei sunt fumatori

2. Nu am absolut nicio problema cu fumul,ma refer la ala care nu e exagerat de mult

3. Odata cu tampita asta de lege tara noastra se duce pe apa sambetei si in loc de 21 de mil cat ar trebui sa fim,mi-e teama ca vom ramane mai putin de 19 (cat suntem acum).

4. Patronii de baruri au pierderi mult prea mari,ceea ce ma leaga de numarul 3. 

5. Mai mult de jumatate din populatie FUMEAZA,iar aceasta lege tampita nu e o solutie favorabila pentru cei cu un asa viciu,ma refer sa se lase de el. Nu ii ajuta cu nimic.

6. Daca cineva vrea sa se intoarca acasa si sa isi deschida un restaurant etc. N-o sa faca mai deloc profit. De ce? Pentru ca fumatul este interzis.

7. EU VREAU SA MA INTORC ACASA! DAR NU SA TRAIESC LA LIMITA SUPRAVIETUIRII!

Sunt alte lucruri mult mai importante de facut la tara noastra,dupa ce ca avem un salariu de nici cea mai mica tara economica nu are,Cersetori,spitale infecte,aparatura slaba,blocuri care stau sa cada,autostrazi neterminate si cate si mai cate,astora le arde sa puna o lege care vorba aia mai aduce un ban la contributia tarii. Ceea ce ma face sa cred ca da,fumatul e un beneficiu pentru tara,dar nu si pentru corpul omenesc! Multumesc!


Musafir

#1629

2016-03-20 10:15

Consider ca am DREPTUL sa-mi ptotejez sanatatea asa cum aleg eu Da, este bine sa fie protejati nefumatorii, dar categoria fumatorilor nu trebuie discriminata printr-o lege. Se pot crea cafenele, vagoane de tren si alte locuri ca acestea, pentru fumatori, asa cum era pe vremuri, si fiecare persoana sa aleaga unde intra si unde nu!

Musafir

#1630

2016-03-20 10:15

Pentru ca sânt fumător!

Musafir

#1631

2016-03-20 10:16

Este hotărîrea mea şi dreptul democratic cîştigat acum 26 de ani.

Musafir

#1632

2016-03-20 10:17

Pentru că legea este una discriminatorie. Cum ar fi să se interzică purtatul nasturilor, doar pentru unor tembeli din ue nu le plac? Și de ce trebuie să copiem orice cretinism, vezi asomarea porcilor. De asemenea plătim taxe de mediu, că așa e in ue, dar în afară de o minimă monitorizare și niște arii protejate care nu fac decât să încurce lumea nu are nici o eficiență.

Musafir

#1633

2016-03-20 10:17

Mă bucură foarte tare inițiativa dumneavoastră. Felicitări! Am semnat nu pentru că sunt fumătoare,am o vârstă si nu mai frecventez localuri,cluburi, dar este clar o discriminare. Este bine să se revină asupra acestei legi. Intr-un fel ma bucur ca nu se mai fumeaza la locul de munca. Se pierde foarte mult timp in care se pot face lucruri bune,pentru a merge treaba mai bine. Angajatii fac presiuni sa li se mărească salariile,nu calculează ca jumătate din venituri ii ard pe tigări. Pierd timpul la fumat,ard banii,de sanatate nu mai vorbesc. Este bine ca nu se mai fumeaza la locul de munca. Eu reusesc sa fumez doar acasa,in masina si atat. Este indicat sa se revina asupra acestei legi.

Musafir

#1634

2016-03-20 10:19

E normal sa protejam nefumatorii. Ce nu e normal insa e ca fumatorii sa fie umiliti!

Musafir

#1635

2016-03-20 10:19

ASTA ESTE CEA MAI MARE PROBLEMA A ROMANIEI LA ORA ACTUALA. 25DE ANI AU FURAT, MANIPULAT,NU AU FACUT NIMIC!!!! MINCIUNI SI MANIPULARI ORDINARE. NU EDUCAIE, NU SANATATE, IN SCHIMB INCOMPETENTA SI PROSTIE LA GREU.

Musafir

#1636

2016-03-20 10:21

Încă n-aţi văzut până acum un nefumător luat la bătaie pentru că n-a avut să-i dea o ţigară unuia beat? Eu am văzut destule de-astea!

Musafir

#1637

2016-03-20 10:25

Nu este o lege bine ganditaSa se aplice regulile si conditiile din UE,nu interzicerea cu desavarsire a fumatului in spatiile public.Sa se amenajeze spatii pentru fumatori.

Musafir

#1638

2016-03-20 10:28

Deoarece cred ca pe langa obligatii de cetatean al acestei tari am si drepturi pe care nu le vreau ingradite !!

Musafir

#1639

2016-03-20 10:28

Sant fumatoare si sincer nu vad rostu de a merge la o cafenea si sa ies afara sa fumez si apoi sa intru inauntru ptr a bea cafeaua.santem ara care avem cel mai cretin parlament

Musafir

#1640

2016-03-20 10:29

Choar daca suntem sau nu fumatori, gasesc ca aceasta lege ingradeste libertatea fiecaruoa dintre noi. In acelasi timp o putem numi si discriminare, intr-un fel sau altul. Inteleg ca pt nefumatori poate fi deranjant dar solutii se pot gasi si nu atat de radicale. (Ex: spatii fumatori/nefumatori in cafenele/baruri/etc)

Musafir

#1641

2016-03-20 10:30

ROG GUVERNUL ROMANIEI SA INTERZICA COMERCIALIZAREA TIGARILOR IN ROMANIA DACA VREA CU ADEVARAT SA FIM SANATOSI. DUPA CARE SA DEMISIONEZE.

Musafir

#1642

2016-03-20 10:31

Am semnat aceasta petitie in primul rand ca este o aberatie mareee, iar al doilea motiv este ca sunt DJ si presupun ca stie intreaga lume ce inseamna sa nu poti sa fumezi peste tot unde activeaza un DJ .
Gabriel
Musafir

#1643 Lege stupida, sustinuta de oameni stupizi

2016-03-20 10:32

Teorii la moda in Romanica:

- nefumatorii reprezinta maaarea majoritate. (fals);

- drepturi au doar nefumatorii pentru ca, cica, ceilalti atenteaza la sanatatea lor. (Fals - nimeni nu-i cheama in spatiile destinate fumatorilor. Da' nu stiu cum se face ca distractia e intotdeauna unde-s si golanii de fumatori ;) )

- In "tarile civilizate" fumatul este interzis cu desavarsire. (Fals - doar unele tari au facut acest lucru, in frunte cu Big Brother, intre noi fie vorba, cel mai comunist stat, inafara Coreei de Nord, desigur)

- Cel mai otravitor viciu e fumatul. (Fals. Azi, cele mai otravitoare sunt chiar lucrurile vitale: respiratul si mancatul... Nefumatorule, daca tii atat de mult la sanatatea ta, ce-ar fi sa pui jos masina? Dar, cand stai si comentezi despre fumatori prin crasmele nostre, ce-ar fi sa nu mai bei cola sau sa mananci gunoaie pline de E-uri, glutamat monosodic so altele asemenea?)

Si ca sa nu mai bat campii, ce-ar fi ca urmatoarea lege de genul acesta, idiot de restrictiva, sa fie data la initiativa unei alte minoritati cu probleme la bibilica, si anume la cea a asa-zisilor "crestini"... niste neo-protestanti extremisti, de fapt. Legea ar trebui sa stabileasca frecventa, modul si locul in care este permis sa faci sex. Hai sa va spun eu cum: o data la luna (in perioada cea mai fertila a femeii), in pozitia misionarului, muteste sa nu deranjezi restul plozilor, si, cel mai important, CU TRISTETE!

Mai baieti si fete, daca nu vreti sa intelegeti odata: orice extremism pe care noi il manifestam este folosit la maxim de stat impotriva noastra. Ganditi. Cei care nu mai sunteti foarte tineri amintiti-va de Germania si restul statelor Occidentale din anii '70-'80. Popoare prospere, fara libertati limitate aiurea, cu chef de viata etc. Uitati-va acum: o Merkel ce aduce imigranti, un nivel de trai categoric scazut si (interesant, nu?) nevoia omului de a lucra tot mai mult pentru a putea sustine "standardul de viata german"... Altceva?!

muie fumatori

#1644 muie fumatori

2016-03-20 10:33

muie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorimuie fumatorivmuie fumatorimuie fumatori


Musafir

#1645

2016-03-20 10:34

Consider un abuz aceasta lege.Este dreptul fiecaruia sa aleaga,in felul acesta ce urmeaza???Poate o ratie alimentara....sunt multe alimente nesanatoase.... asta e problema la noi,manipularea si monopolul.

Musafir

#1646

2016-03-20 10:36

Sustin aceasta petitie!
Ex-fumatoare

#1647

2016-03-20 10:38

 Frustraților!!! Asta venind de la un fost fumător. 


Musafir

#1648

2016-03-20 10:43

Este ca si cum am fi bolnavi de lepra ...nu este corect...iar cei care nu sunt fumatori sa nu frecventeze localurile unde se fumeaza...scurt :)

Musafir

#1649

2016-03-20 10:45

Legea in sine,pe langa multe altele,e o aberatie a unor oameni bolanvi mintal,plictisiti de viata,care,pun pariu ca fumeaza si ei,incearca cu orice chip sa ne intoarca in comuna primitiva,nu ca nu am trai deja asa,sa ne rapeasca putinele momente placute care le avem cand servim o cafea alaturi de prieteni,intr-un mediu intim ,placut,muzica in surdina dobitoci cu totii,ei nu stiu ca doar cateva placeri le mai simtim cu adevarat,restul tot e un cct,viata lucrul,revenitul in mediocritatea in care ne obliga sa traim,lipsurile...ei nu simt asta la salariile lor,ei nu cad rupti de oboseala cand ajung avasa,ca dorm lalucru nu-si fac griji ce sa mai puna pe masa la familie pt ca mananca gratis pe banii nostrii,ce mai. Niste lepadaturi puturoase si profitoare care in loc sa scoata adevarate legi penzru protectia pe toate planurile a oamenilor,se ocupa de mizilicuri....poate atat ii duce capul...sa mai incerce sa copieze de la alte state lucruri bune in favoarea noastra nu doar a lor...nu au rost comentariile,mergem tot mai in jos pe toate planurile...pacat de cei care nu au puterea sa tina capul sus si sa isi sustina drepturile!!!

Musafir

#1650

2016-03-20 10:46

Pentru ca fumez si nu mi se pare normal sa interzica fumatul peste tot...daca au interzis fumatul atunci de ce nu interzic si consumul bauturilor alcolice.?