Fumatul Permis in Locuri Special Amenajate in Spatiile Publice - Semneaza si da Share !

VREM MODIFICAREA LEGII FUMATULUI CU ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE FUMATORII SA BENEFICIEZE DE SPATII SPECIAL AMENAJATE IN LOCURILE PUBLICE IN ASA FEL INCAT SA NU MAI EXISTE CONFLICTE INTRE CETATENI .

Petitia este compusa din doua capitole Motivare si Propunere in vederea modificarii Legii Fumatului.

Mare Atentie - Numarul real de semnaturi este de 34 000 , ele nu pot fi  vizualizate toate , datorita faptului ca 2000 de persoane au semnat anonim sau cu nickname . Daca doriti sa ajutati aceasta Petitie si semnatura sa fie Valida , va rugam sa semnati cu numele real sa nu existe loc de interpretari.

Dupa ce au fost studiate absolut toate mesajele de la dumneavoastra , Petitia a fost modificata si adusa in forma ei finala .                                                                

 

                                                                                       Avem nevoie de 100 000 de semnaturi

 

 

                                                                                                      Cap.1  -  Motivare

 

Consideram ca studiile facute de diverse Centre , datorita faptului ca au fost facute pe un esantion de doar 1000/2000 de persoane sunt total neconcludente , aceste cifre reprezentand doar 0.005 % din populatia adulta si varstnica a Romaniei cu aproximatie.Inclusiv restul argumentelor care au stat la baza legii le consideram nefondate.

Legea Antifumat in forma ei actuala este o lege care pune in pericol , piata locurilor de munca la NIVEL NATIONAL.Cand se inchide un restaurant , o cafenea , un club , un pub , un bar  ( si se vor inchide multe intr-un timp relativ scurt daca cineva nu se misca repede sa modifice legea), nu , numai cei care lucreaza acolo sunt afectati de pierderea locului de munca . Sunt afectate in mod indirect , inclusiv Firmele de Distributie ( alte locuri de munca ) , Companiile producatoare de bauturi alcoolice si non-alcoolice ( alte locuri de munca )  , Depozitele de bauturi ( alte locuri de munca ) si lista e lunga si poate continua . Sunt puse in pericol toate locurile de munca de la toate firmele / companiile care se ocupa de producerea / vanzarea / intermedierea tuturor produselor cu specific de cafenea/bar/restaurant/pub etc.Dupa cum vedeti se creeaza un adevarant lant de evenimente care pun in Pericol Economia la Nivel National intr-o proportie care nu poate fi anticipata de absolut nimeni .

 

Consideram ca tot ce are la baza aceste lege este strict opusul scopului pentru care a fost pusa in vigoare.Noi semnatarii petitiei am inteles ca este pentru sanatatea publica , pentru o Romanie curata , am inteles ca nu este impotriva fumatorului etc.Fortand cateva milioane de oameni sa fumeze in strazi noi consideram ca mai degraba punem asa in pericol sanatatea publica prin faptul ca nicotina din miliarde de mucuri de tigara intra in contact cu solul , nu vom avea nici o Romanie curata in acest fel , si mai consideram de asemenea ca este o lege indreptata in mod direct impotriva fumatorului , care indirect este cetatean roman cu drepturi si libertati egale ca si restul populatiei din categoria nefumatori.La care adaugam  ca un exemplu mai prost decat a sta in strada in vazul tuturor copiilor nu poate exista.

 

Mai consideram ca aceasta lege in forma ei actuala incalca si urmatoarele articole din constitutie :

- Sursa-  Constitutia Romaniei - Statul Roman - Articolul 1. Alineatul 3. " România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate."

  Se vede clar in acest articol ca ne-a fost incalcata demnitatea si libertatile prin marginalizarea a peste 5 milioane de romani , platitori de taxe si impozite prin metode care nu au mai fost intalnite de peste 25 de ani . Vor sa ne educe prin CENZURA asa cum se proceda pe vremea raposatului.In conditiile in care demnitatea si libertatile ne sunt garantate prin constitutie.

- Sursa - Constitutia Romaniei -  "Unitatea Poporului si Egalitatea intre Cetateni "- Articolul 4 - Alineatul 1. "Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi."

Legea in forma ei actuala provoaca ura si dispret intre indivizi divizand in acest fel societatea romaneasca dovada stau chiar comentariile de la aceasta petitie , care au depasit numarul 1067 "reprezentativ national", contrar fundamentului de baza al statului din constitutie.

- Sursa - Constitutia Romaniei -" Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica " - Articolul 22 -Alineatul 1." Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate."

 Aici ne-a fost incalcat dreptul la integritatea psihica ,o data  datorita socurilor pe care creierul unui fumator le are  ( medical vorbind ) fiind limitat in a-si exercita libertatea de a fuma ( pentru ca sunt mii de angajati care nu au cum sa iasa afara la tigara ) si inca o data prin si umilinta de a fi obligati sa stea pe drumuri tot timpul pentru un viciu legal .

-Sursa - Constitutia Romaniei - "Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica "- Articolul 22 -Alineatul 2.

" (2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant. "

Aici va las pe dumneavoastra sa trageti concluzia daca noi peste 5 milioane de romani avem parte de un tratament degradant sau unul corect.

Vreau sa retineti ca fumul de tigara nu este un virus contagios care se transmite cu viteza prin aer sau prin apa si care reprezinta o amenintare evidenta la sanatatea populatiei.Vreau sa va subliniez ca , conform liberului arbitru nu poti conditiona natura umana deci putem spune ca orice incercare de limitare a liberului arbitru depaseste sfera democratiei . 

 

 

                                                                                                           Cap 2. Propunere

 

Consideram ca legea poate fi modificata de asa natura ca nici un individ fie fumator fie nefumator sa fie nemultumit in felul urmator : 

1. In Toate barurile / cafenelele / cluburile / restaurantele / pub-urile sa ramana la latitudinea proprietarilor una din urmatoarele forme de functionare in functie de segmentul pe care afacerea lui se bazeaza .

a. Sa se poata fuma inauntru daca proprietarul are un aviz prin care sa se vada clar ca prin sistemele de ventilatie care le detine , sanatatea publica nu este afectata.

b. Sa se poate fuma inauntru daca exista spatiu delimitat , fumatori/nefumatori .

c. Sa ramana la latitudinea proprietarilor daca pot transforma localurile strict  in localuri de fumatori sau nefumatori. ( Deoarece investitia e strict a Proprietarului/Chiriasului , nicidecum a statului)

2. In toate celelalte institutii publice Politie/Spitale/Primarii/Scoli sau orice alta institutie publica sa existe cel putin un  loc special amenajat destinat fumatului la fiecare etaj astfel incat fiecare om sa nu fie fortat sa alerge prin institutie de la un etaj la altul.Si in cele din urma , minim doua compartimente destinate fumatului in orice tren sau revenirea la  fumatul pe holurile de legatura cum era inainte si nimeni nu era nemultumit.

Consideram ca propunerile pe care le inaintam sunt umane , de bun simt  , normale intr-o tara civilizata si o cale prin care conflictul fumator / nefumator poate fi stins , fara a pune in pericul integritatea , demnitatea si libertatea de alegere a niciuneia dintre parti si chiar sa dam un exemplu de democratie fara sa mai copiem de la altii .

 

Lista tari in care su fumeaza si in care nu se fumeaza  - Sursa de informare este Blogul lui Razvan Zamfir - Jurnalist ( eu personal il cred ca este informat ) . Citat : 

"Austria: Fumatul e permis, iar localurile mari trebuie sa asigure incaperi diferite pentru fumatori si nefumatori. In schimb, daca masoara sub 50mp, cluburile, barurile si restaurantele pot decide sa permita sau sa interzica fumatul.

Belgia: Fumatul e permis in saloane speciale care nu pot depasi 25% din suprafata localului.

Bosnia & Herzegovina: Exista limitari ale fumatului in spatiile publice, dar legislatie e permisiva.

Cehia: Fumatul e permis in localuri, daca sunt semnalizate corespunzator.

Croatia: Teoretic, fumatul e permis in spatiile special amenajate din localuri. In practica, exista urmatoarea cutuma: fumatul e interzis in restaurante, dar permis in baruri si cluburi.

Danemarca: In localurile mai mari de 40 mp, fumatul e permis doar in saloane special amenajate in care nu se serveste mancare si bautura. In localurile mai mici, fumatul e permis fara restrictii, in functie de decizia proprietarului.

Elvetia: Fumatul e permis in saloane speciale sau, in unele cantoane, in localurile mai mici de 80mp.

Estonia: Fumatul e permis in saloanele amenajate pentru fumatori din baruri, cafenele, restaurante si cluburi.

Finlanda: Fumatul e permis in incaperi ventilate corespunzator, unde nu se serveste mancare si bautura.

Franta: Fumatul e permis in spatii ventilate, separate cu usi automate.

Germania: Exista legislatie diferita in functie de land, insa, in general, fumatul e permis in saloane amenajate pentru fumatori si in localuri in care nu se serveste mancare. Doar trei landuri interzic complet fumatul in localuri.

Grecia: Cu o populatie de peste 40% fumatori, Grecia are o legislatie stricta care interzice fumatul in localuri. Cu toate acestea, sanctiunile nu se aplica, iar fumatul e tolerat in continuare.

Irlanda: Fumatul e interzis in toate localurile.

Italia: Fumatul e permis, dar doar in saloane ventilate si separate cu usi automate.

Letonia: Fumatul e interzis, inclusiv pe propriul. Iar pe strada oricine ii poate cere, legal, unui fumator sa isi stinga tigara.

Norvegia: Fumatul e interzis in localuri.

Marea Britanie: In Anglia, fumatul e interzis, iar in Scotia e permis doar in localurile care sunt acoperite in proportie de sub 50%.

Olanda: Fumatul e interzis in localuri.

Polonia: Fumatul e permis in localurile mai mici si in saloanele separate din restaurantele mari.

Portugalia: Fumatul e permis in incaperi ventilate, in cazurile localurilor mari. In plus, proprietarul poate decide ca barul sau clubul sau sa fie unul exclusiv de fumatori.

Serbia: Fumatul nu e interzis.

Slovenia: Fumatul e interzis in general, dar exista si localuri in care sunt amenajate locuri speciale.

Spania: Fumatul e interzis in localuri.

Suedia: Fumatul e permis in incaperi speciale in care nu se serveste mancare sau bautura si care nu pot ocupa mai mult de 25% din suprafata localului.

Ungaria: Fumatul e permis doar in incaperi special amenajate."

 

Deci , daca consideri ca am dreptate , SEMNEAZA si da mai departe!

 


ursache florin    Contactați autorul petiției