Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! / Anunțuri / CONDUCEREA OLTCHIM PRACTICA DISCRIMINAREA IN PLATA SALARIILOR COMPENSATORII CATRE DISPONIBILIZATII OLTCHIM DIN PRIMUL VAL - 14 IUNIE 2013. / Comentarii


Musafir

#1

2016-03-13 20:04

Esti serios cand afirmi asta. STAI ACASA TOATA ZIUA SI ITI DA 1000 LEI. Fostii tai colegi lucreaza zi de zi si primesc 2000 lei. UNDE E DISCRIMINAREA SAU CINE E DISCRIMINAT?
PUNE UMARUL LA MUNCA NU LA CERSIT!!!
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#2 OLT. CU PIPEREA ASOCIATII&BDO S-AU ANGAJAT PE LEGI SA RESPECTE ACHITARI, IAR EI FURA 2013 OLTCHIM!

2016-03-14 08:11

#1: -  <= LEGILE SI ACTELE SPECIFICA ACHITARE VALOAREA TOATA SI INTREAGA CU DAUNE-INTERESE PENTRU PREJUDICIILE CREATE.

 Tu ai toate mintile si neuronii in cap? Firesc ca NU AI NIMIC in bostanul ala de-l ai pe umeri si esti un babuin idiot, tampit de isteria pe care te-a cuprins in explozia prostiei si nebuniei pe care o traiesti.  Nu sunt banii vostri, nu au fost banii tai si nu sunt ai tai sau ai vostri HOTILOR, IAR DISCRIMINAREA SE AFLA SI IN CE AI LASAT SCRIS BABUINULE MORT NEURONAL!!! Nici Oltchim nu a specificat asta nicaieri, ce sustii tu si altii, ci a declarat in instanta la judecator si peste tot in presa si in acte ca recunoste sumele si prin prisma  recunosterii acestor sume au aprobat planul de reorganizare si TOATE LEGILE CARE SPECIFICA ACHITARE TOATA VALOAREA INTREAGA SI DAUNE-INTERESE PENTRU PREJUDICIILE CREATE TUTUROR PRIN FOLOSIREA BANILOR ( NU AU SPECIFICAT CA INCALCA LEGILE SI LEGEA SI I-A FURAT OLTCHIM FARA ACORDUL SCRIS DAT DE CREDITORII CU CREANTE SALARII OLTCHIM 2013, TRECAND PESTE DECIZIA FOSTILOR ANGAJATI OLTCHIM 2013 .... ) altfel se inchidea Oltchim  la care tu si altii beneficiati de servicii ( bani tampitule de la noi creditorii cu creante salarii blocate in Oltchim prin FURT 2013, NOI FOSTII ANGAJATI AM MUNCIT PENTRU BANII NOSTRI... )  salariu pe munca care o prestati (salarii luate din banii nostrii ai celor plecati acasa) sau nu prestati din linia de credit pe care a folosit-o cu cuvintele lui Mateita si a consortiului piperea cu asociatii & bdo care au folosit in ilegalitate si penal aceste sume DETURNATE si fara acordul scris dat de catre fostii salariati Oltchim 2013 si se numeste FURT OLTCHIM 2013, PENAL SE CONDAMNA FURTUL BANILOR!!!

"1. Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

3.Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

4.Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

5.Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”, se arată în planul Rominsolv – BDO.

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii; 

  http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

 Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

P.S. : Sconsule, pune mana si invata sau mai mult de atat munceste ca de carte si citit ceva in viata ta, n-a fost de tine si nici nu o sa fie vreodata, si nu mai rastalmacii, instiga, denatura si sustine fantasmagoriile pe care le spui si le declari ca legea ta personala nescrisa nicaieri si este din lipsa ta de neuroni adusa,  nu mai otravii colegii, lumea, sau ataca ce nu sti si esti atat de batut in cap de nici creierul de babuin sufocat si lipsa neuroni nu poate sa lase in urma sa, pentru ca esti un cretinizat al vietii pe care nici aerul nu sti sa-l respiri, maimutoiul de "servici" babuinizat lipsa neuroni. Ai depasit dementa si nebunia in care te afli idiotule!!!


Musafir

#3 pentru salariatu' care "lucreaza zi de zi si primeste 2000 de lei"

2016-03-14 10:07

Nu ai inteles nimic!
Nimeni nu are nimic cu salariatii care au ramas in combinat. Foarte bine ca au ramas si ca in combinat se mai face cat de cat ceva.
Prin simplu fapt ca tu te ataci si ataci pe fostii tai colegi care au fost disponibiliati se demonstreaza dezbinarea si ura care au fost instaurate in combinat din toamna lui 2012 incoace.
Cei care au scris despre discriminarea au dreptate ... si din punctul meu de vedere discriminarea exista, dar cel mai bine sa ne spuna acel Consiliu National pentru Combaterea Discriminarii. Asta nu te afecteaza pe tine sau pe cei care lucreaza in combinat zi de zi cu 200 de lei. Doar daca "lucrezi" in combinat cu 50000 de euro / luna.



Musafir

#4

2016-03-14 17:06

In aceasta tara guvernantii si politicienii nu respecta nimic cind este vorba de drepturile cetatenilor ?!